مشاوره طلاق
نوشته شده توسط : vakiel

 

طلاق به سه صورت ممکن است | مشاوره طلاق

۱- طلاق توافقی.  

۲-طلاق به درخواست مرد.

۳-طلاق به درخواست زن.

هر کدام از این سه مورد مراحل خاص خود را دارد که به‌صورت مجزا به آن می‌پردازیم.

طلاق توافقی | مشاوره طلاق

طلاق توافقی طلاقی است که زوجین به هر دلیلی تمایل دارند با تفاهم و توافق از یکدیگر جدا شوند. هرگونه توافقی که زوجین درخصوص حضانت فرزندان و نفقه و مهریه و … انجام می‌دهند برای دادگاه قابل قبول است و در گواهی عدم سازش ذکر می‌شود.

یکی از تعهدات مرد به زن، مهریه است اگر زوجین درمورد مهریه به توافق نرسند دادگاه گواهی عدم سازش صادر نمی‌کند.

مراحل طلاق توافقی | مشاوره طلاق

زوجین ابتدا باید به سامانه نوبت‌دهی طلاق مراجعه و اطلاعات خود را ثبت کنند مرکز غربالگری پس از ثبت اطلاعات زوجین و دلایل طلاق، آنان را به یکی از مراکز مشاوره زیر نظر بهزیستی ارجاع می‌دهد.

جلسات مشاوره یک تا پنج جلسه به فاصله ۴۵ روز زمان می‌برد، زوجین پس از اخذ گواهی عدم انصراف طلاق باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی رجوع کنند و دادخواست طلاق بدهند. پس از تقدیم دادخواست طلاق، دادگاه تعیین‌وقت می‌کند و لازم است زوجین در زمان تعیین شده در دادگاه حضور پیدا کنند در این مرحله هم زوجین باید به واحد مشاوره مستقر در دادگاه خانواده مراجعه کنند.

درصورتی که همچنان زوجین اصرار به طلاق داشته باشند مشاوره توافقنامه‌ای را که شامل تعیین تکلیف مهریه، نفقه زوجه، اجرت‌المثل، جهیزیه، نفقه فرزند، حضانت فرزند، نحوه ملاقات با فرزند و سایر حقوق مالی و غیر‌مالی طرفین است، تنظیم کرده و به امضای زن و شوهر می‌رساند. سپس زوجین برای صدور گواهی عدم امکان سازش به دادگاه رجوع می‌کنند. باردار نبودن زوجه برای صدور گواهی عدم امکان سازش امری ضروری است.

پس از صدور گواهی، زوجین ۳ ماه فرصت دارند به دفتر طلاق مراجعه کنند تا صیغه طلاق جاری شده و طلاق ثبت گردد.

 

طلاق به درخواست مرد

اگر مرد به‌ دنبال طلاق گرفتن از زوجه باشد باید علاوه بر پرداخت مهریه، نفقه و اجرت‌المثل زن را بپردازد. اگر مرد توان پرداخت مهریه را ندارد می‌تواند دادخواست اعسار بدهد تا درصورت پذیرش، مهریه به‌صورت اقساط درآید؛ اگر زوجه باکره باشد مرد موظف به پرداخت نصف مهریه است.

وقتی طلاق از جانب مرد است باید نفقه زن که توسط دادگاه و براساس شئونات اجتماعی و خانوادگی زن تعیین می‌شود تماما پرداخت شود. همچنین مرد باید اجرت‌المثل زن را نیز پرداخت کند چون اصل بر این است که زن قصد ندارد کارهای منزل را رایگان انجام دهد البته مبلغ اجرت‌المثل هم توسط دادگاه تعیین می‌شود. اگر درخواست طلاقی که مرد می‌دهد به‌خاطر تخلف زن از وظایف همسری یا سوءاخلاق او نباشد، مرد مواظف است نصف اموالی که در زمان تاهل با زوجه، به دست آورده یا معادل آن را به زن بدهد.

مراحل طلاق از جانب مرد

مرد باید به دادگاه مراجعه کند و دادخواست طلاق بدهد، دادگاه قرار ارجاع به داوری صادر می‌کند بعد از ارجاع به داوری و صدور حکم داوری، طرفین باید حکم داوری را به دادگاه ارائه کنند درصورتی که سازش ممکن نباشد دادگاه گواهی عدم سازش صادر می‌کند. زوجین بعد از صدور گواهی، ۳ماه فرصت دارند به دفتر ازدواج و طلاق رجوع کنند تا پس از جاری شدن صیغه طلاق، آن دفتر، طلاق را ثبت کند.

 

طلاق به درخواست زن

زن برای اینکه بتواند از همسرش طلاق بگیرد باید در دادگاه ثابت کند که مرد یکی ازشروط ۱۲گانه ضمن عقد را زیر پا گذاشته است. همچنین عدم پرداخت نفقه، غیبت بیش از ۴سال و عسر و حرج مرد می‌تواند باعث ایجاد حق طلاق برای زن شود.

زمانی که زن در دادگاه اثبات کند مرد به او نفقه نمی‌دهد یا بیش از ۴سال از غیبت مرد می‌گذرد یا اینکه در سختی است و ادامه زندگی برای او ممکن نیست (عسر و حرج) دادگاه به زن اجازه طلاق می‌دهد.

در قانون، مصادیق عسر و حرج بیان شده است که عبارتند از: ترک زندگی توسط زوج به‌مدت حداقل ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب در یک سال بدون عذرموجه، اعتیاد زوج به مواد مخدر و مشروبات الکلی، محکومیت قطعی زوج به حبس ۵ سال و بیشتر، سوء رفتار زوج، ابتلا زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج.

اگر مرد به زن حق طلاق داده باشد زن با استفاده از این حق به آسانی می‌تواند از زوج طلاق بگیرد.(وکالت زن در طلاق)

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع « مشاوره طلاق




:: برچسب‌ها: مشاوره طلاق ,
:: بازدید از این مطلب : 2069
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 تير 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: