نوشته شده توسط : vakiel

همانطور که می‌دانید قاضی دادگاه وظیفه دارد تمامی پرونده‌ها را بررسی کند و در خصوص آن‌ها حکمی را صادر کند. قاضی با تکیه بر علم و‌ دانایی خود احکام را صادر می‌کند و‌ تمام تلاش خود را می‌کند تا مناسب‌ترین و صحیح‌ترین‌حکم موجود را در خصوص پرونده ‌مورد نظر صادر کند. اما‌ گاهی ممکن است صدور برخی احکام برای خوانده یا خواهان ضرر و زیانی را به همراه داشته باشد و باعث از بین رفتن حقوق آن‌ها بشود که در این صورت می‌توانند از قاضی بخواهند که در حکم خود تجدید نظر کند. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص تجدید نظر و آرای قابل تجدید نظر توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع :  رای قابل تجدید نظر

تجدید نظر از رای صادر شده به چه معناست‌‌ ؟

مقامات قضایی تمام تلاش خود را می‌کنند که با استفاده از علم خود صحیح‌ترین رای را در خصوص پرونده‌های مختلف صادر کنند. اما گاهی ممکن است یکی از طرفین دعوا نسبت به حکم اعتراض داشته باشد که می‌تواند با ارائه دادخواست تجدید نظراز قاضی دادگاه بخواهد در رای خود تجدید نظر کند. ارائه درخواست تجدید نظر خواهی تنها در خصوص احکامی ممکن است که به صورت غیابی صادر نشده باشند. در واقع درخواست تجدید نظر خواهی یک روش اعتراض به احکام صادر شده از طرف دادگاه به شمار می‌رود. هرگاه خوانده یا خواهان این دادخواست را برای دادگاه بفرستند قاضی دادخواست را بررسی کرده و در صورتی که دلایل فرد دادخواست دهنده موجه باشد و شرایط تجدید نظر نیز وجود داشته باشد در حکم خود تجدید نظر خواهد کرد.

رای قابل تجدید نظر

آرای صادره از طرف دادگاه‌های در واقع به احکامی گفته می‌شود که توسط قاضی صادر شده‌‌اند. برخی افراد تصور می‌کنند که می‌توان نسبت به تمامی احکام صادره از طرف قاضی درخواست تجدید نظر نمود که در این باره باید بگوییم که این تصور صحیح نبوده و تنها برخی از آرای صادره از طرف دادگاه‌های قابل تجدید نظر می‌باشند. آرای قابل تجدید نظر به شرح زیر هستند:

  • تمامی آرای صادر شده مربوط به دعاوی غیر مالی قابل تجدید نظر هستند.
  • اگر در دعوای مالی که ارزش مال مطالبه شده از طرف خواهان بیش از سه میلیون ریال باشد حکمی صادر شود طبق قانون قابل تجدید نظر می‌باشد.

قرار‌های قابل تجدید نظر کدامند‌‌ ؟

قرار‌ها نیز از جمله آرای صادره از طرف دادگاه‌ها به شمار می‌روند.

برخی از قرار‌ها نیز قابل تجدید نظر هستند. قرار‌های قابل تجدید نظر به شرح زیر می‌باشند:

  • قرار ابطال دادخواست
  • قرار رد دعوا
  • قرار رد دادخواست
  • قرار سقوط دعوا
  • قرار استماع دعوا
  • قرار عدم اهلیت خوانده یا خواهان

سوالات متداول

تجدید نظر خواهی چیست‌‌ ؟

تجدید نظر خواهی یکی از روش‌های اعتراض به آرای دادگاه می‌باشد.

آیا می‌توان برای آرای غیابی نیز درخواست تجدید نظر نمود‌‌ ؟

خیر تجدید نظر خواهی تنها در خصوص آرایی که غیابی صادر نشده باشند موثر است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص رای قابل تجدید نظر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون رای قابل تجدید نظر پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: رای قابل تجدید نظر ,
:: بازدید از این مطلب : 375
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

وقتی که سن ما به 18 سالگی می‌رسد مسیر جدیدی در زندگی ما باز می‌شود. بعد از این سن بعضی افراد دانشگاه قبول می‌شوند و در این مسیر قرار می‌گیرند، بعضی‌ها مسیر دیگری را انتخاب می‌کنند اما یک مسیری وجود دارد که همیشه جلوی راه پسرها قرار می‌گیرد و هرچقدر هم که مانع بر سر این راه بگذارند مثل دانشگاه رفتن و… در آخر باید وارد این راه بشوند. عده‌ای سرباز فراری می‌شوند که عواقبی ناخوشایند به دنبال دارد.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

علل و عوامل فرار از سربازی | سرباز فراری

برای خیلی از افراد ممکن است سربازی وحشت‌آورترین قسمت زندگیشان باشد. تصوری که تقریبا همه ما از سربازی داریم این است که سربازی یک محیط سخت، با نظم و انضباط خشک ، خشن، اختیار نداشتن از خود و … است. همین مقدار کافی است تا اشخاص از رفتن به سربازی سر باز زنند و آن را هدر دادن عمر خود بدانند البته که بعضی افراد آن را یک وظیفه می‌دانند اما عده‌ای نمی‌توانند سربازی رفتن را تحمل کنند. عوامل بسیاری موجب فرار مردان از سربازی می‌شود.

عواقب فرار از سربازی | سرباز فراری

در ماده 60 قانون نیرو‌های مسلح عواقب فرار کردن از سربازی را ذکر کرده است با وجود اینکه می‌دانیم خدمت سربازی به علت شرایط سختی که در پادگان‌ها وجود دارد بسیار طاقت فرسا است اما فرار کردن راه حل خوبی برای این مسئله نیست چون سختی کار را دو چندان می‌کند و سرباز به جای گذراندن 2 سال خدمت مجبور خواهد شد 3 سال به عنوان اضافه خدمت به سربازی برود و حتی ممکن است به حبس محکوم شود، مجازاتی که قانون برای افراد فراری در نظر گرفته است به این شرح است:

فرار از سربازی برای مرتبه اول

اگر سرباز برای بار اول از سربازی فرار کند به ازای هر 60 روز 3 ماه غیبت می‌خورد و اگر این غیبت طولانی باشد ممکن است 1 سال هم اضافه خدمت بخورد. و همینطور مجازات شدید‌‌تر حبس نیز در نظر گرفته شده است و سربازان فراری ممکن است به 2 تا 6 ماه حبس محکوم شوند. در صورتی که سرباز از کاری که کرده پشیمان شده باشد می‌توانند مجازات او را به جزای نقدی تغییر دهند.

در صورتی که شما کارمند اداره دولتی هستید و سرباز همان جا شده باشید مثل سپاه و اقدام به فرار از سربازی کنید اگر شخصا خودتان را معرفی کنید به مدت 3 تا 6 ماه از ترفیع یافتن محروم می‌شوید و یا به 2 تا 6 ماه حبس ممکن است محکوم شوید ولی اگر دستگیر شوید به حبس از 6 ماه تا 2 سال محکوم و یا 6 ماه تا 2 سال از ترفیع محروم می‌شوید. البته این در صورتی است که غیبت شما از 6 ماه نگذشته باشد وگرنه از کار خود اخراج خواهید شد.

فرار از خدمت برای مرتبه دوم

قانون برای فرار از سربازی برای دومین بار قوانین سخت‌تری در نظر گرفته است و سربازانی که برای بار دوم فرار می‌کنند به حبس از 2 ماه تا 6 ماه محکوم می‌شوند.

توصیه می‌کنیم مقاله معافیت از سربازی را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سرباز فراری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سرباز فراری پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: سرباز فراری چه حکمی ,
:: بازدید از این مطلب : 404
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

وقتی دعوایی در دادگاه مطرح می‌کنید باید منتظر برگه‌هایی از طرف دادگاه باشید که به آن‌ها اوراق ابلاغیه می‌گویند. ابلاغ یکی از قسمت‌های مهم دعوا است زیرا ابلاغ شما را در جریان پرونده خودتان قرار خواهد داد با در دست داشتن برگه ابلاغیه شما در صورتی که خوانده دعوا باشید (یعنی کسی که علیه او دعوا طرح شده.) می‌توانید دلیل این ابلاغ را در خود برگه ابلاغیه ببینید و حتی ضمانت عدم حضور شما در دادگاه نیز در همین برگه به شما تذکر داده شده است. این ابلاغ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است پس بهتر است آن را نادیده نگیرید و به مطالعه راجع به این موضوع بپردازید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : مشاهده ابلاغیه

شیوه‌های مشاهده ابلاغ اوراق قضایی

ابلاغ واقعی | ابلاغیه

یعنی اوراق قضایی مستقیما تحویل مخاطب می‌گردد و از او رسید گرفته شود. موارد مختلف ابلاغ واقعی را در ادامه ذکر خواهیم کرد.

اگر محل اقامت مخاطب خارج از حوزه قضایی دادگاه ابلاغ کننده بود طبق ماده ۷۷ آیین دادرسی مدنی باید دفتر ابلاغ کننده از دفتر ابلاغ محل اقامت مخاطب بخواهد که اوراق به او ابلاغ شود.

اگر مخاطب در زندان یا بازداشتگاه باشد اوراق توسط اداره زندان به مخاطب ابلاغ می‌شود.

اگر مخاطب کارمند دولت یا موسسات عمومی یا شرکت‌های دولتی باشد اوراق به کارگزینی مربوطه ارسال می‌شود و ابلاغ توسط کارگزینی یا رئیس کارمند صورت می‌گیرد.

اگر مخاطب خارج از کشور باشد ابلاغ از طریق کنسولگری یا سفارت ایران در آن کشور صورت می‌گیرد.

وقتی‌ مخاطب خانم است اگر در منزل شوهر ساکن است ابلاغ به آنجا صورت میگیرد وگرنه حسب مورد به منزل شخصی یا محل کارش ابلاغ می‌شود‌.

اگر مخاطب وکیل داشت ابلاغ به وکیل او صورت می‌گیرد.

ابلاغ قانونی | ابلاغیه

یعنی اوراق مستقیما تحویل مخاطب نمی‌شود مثلا به بستگان او تحویل می‌دهند.

ابلاغ برای اشخاص حقیقی و حقوقی | ابلاغیه

الف) ابلاغ واقعی به اشخاص حقیقی

ابلاغ اوراق در آدرس تعیین شده در دادخواست به مخاطب یک نوع ابلاغ واقعی است اگر ابلاغ در آدرسی غیر از آدرس تعیین شده بود مخاطب می‌تواند از گرفتن اوراق امتناع کند. گاهی ممکن است مخاطب صغیر یا مجنون باشد در این شرایط ابلاغ به ولی و یا قیم ایشان صورت می‌گیرد.

ب) ابلاغ قانونی به شخص حقیقی | ابلاغیه

ممکن است مامور ابلاغ به آدرس تعیین شده مراجعه کند اما مخاطب در آنجا حضور نداشته باشد در این صورت مامور می‌تواند اوراق را به بستگان تحویل داده یا مجددا مراجعه کند این ابلاغ قانونی است.

مواردی که ابلاغ قانونی صورت می‌گیرد

۱-امتناع مخاطب از قبول اوراق در آدرس اعلام شده. رویه بدین شکل است که اخطاریه در محل ابلاغ الصاق میشود و سایر اوراق به دادگاه برگردانده می‌شود تاریخ الصاق تاریخ ابلاغ است.

امتناع مخاطب از قبول اوراق در آدرسی غیر از آدرس اعلام شده هیچ ایرادی ندارد چون او موظف به قبول اوراق در سایر آدرس‌ها نیست‌.

۲- ابلاغ به بستگان یا خادمین مخاطب در آدرس تعیین شده: ابلاغ به بستگانی صحیح است که سن و وضعیت ظاهری ایشان برای درک اهمیت اوراق کافی باشد. ابلاغ به بستگان و خادمین در سایر آدرس‌ها باطل است. ابلاغ به دوستان و همسایه چون جزء بستگان محسوب نمی‌شود، باطل است.

۳-ابلاغ به منشی وکیل.

۴-ابلاغ به سرایدار ساختمان.

۵-ابلاغ به مخاطب مجهول‌المکان: از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشار. (مخصوص شخص حقیقی است)

۶- ابلاغ به مخاطبان غیر‌محصور یعنی خوانده دعوا بیش از یک نفر و غیر قابل شمارش است. مثلا اقامه دعوا علیه اهالی یک منطقه. در این حالت علاوه بر نشر آگهی باید یک نسخه از اوراق به یکی از مخاطبان ابلاغ شود مثلا به مسجد منطقه ابلاغ شود.

ابلاغ واقعی به اشخاص حقوقی

الف)ابلاغ به شخص حقوقی دولتی و عمومی، طبق ماده ۷۵ ایین دادرسی مدنی اوراق به رئیس دفتر مرجع مخاطب یا قائم مقام او ابلاغ می‌شود.

ب)ابلاغ به شخص حقوقی خصوصی، اوراق به مدیر عامل یا قائم مقام یا دارندگان حق امضا ابلاغ می‌شود.

نکته قابل ذکر این است که اگر شخص حقوقی ورشکسته شده باشد ابلاغ اوراق حسب مورد به اداره تصفیه یا مدیر تصفیه ‌صورت می‌گیرد.

ابلاغ قانونی به شخص حقوقی

الف) ابلاغ به شخص حقوقی دولتی و عمومی، در صورت امتناع رئیس دفتر یا قائم مقام او مراتب در برگ اخطاریه قید و تمام اوراق اعاده می‌شود. این گزارش به منزله ابلاغ قانونی است.

ب) ابلاغ به شخص حقوقی خصوصی، اگر مدیر عامل و قائم مقام و دارندگان حق امضا همگی از اخذ اوراق امتناع کنند اوراق اعاده می‌شود و این به منزله ابلاغ قانونی است.

اگر افراد نامبرده در محل حاضر نباشند ابلاغ به مسئول دفتر شرکت صورت میگیرد این ابلاغ قانونی است اگر مسئول دفتر امتناع کرد اوراق اعاده می‌شود این ابلاغ قانونی محسوب می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله رای سامانه ثنا را مطالعه فرمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله قرار نهایی سامانه ثنا را مطالعه فرمایید.

مشاهده ابلاغیه الکترونیکی سامانه ثنا

در گذشته ابلاغ به صورت فیزیکی و با دو روشی که گفته شد انجام می‌شد اما‌ امروزه ابلاغ‌ها به صورت الکترونیکی و با ثبت نام در سامانه ثنا انجام می‌شود.

اطلاعات ثبت شده در ثنا از قبیل آدرس و شماره تلفن سابقه قضایی محسوب می‌شود.

زمانیکه ابلاغ در ثنا صورت می‌گیرد چه رویت شود و چه نشود ابلاغ صورت گرفته است منتهی رویت آن‌ها به منزله ابلاغ واقعی و عدم رویت آن‌ها استنکاف از قبول اوراق قضایی محسوب می‌شود. لذا نوعی ابلاغ قانونی محسوب می‌گردد. در ابلاغ الکترونیکی مخاطب در صورتی می‌تواند اظهار بی‌اطلاعی کند که ثابت کند به لحاظ عدم دسترسی یا نقص در سامانه رایانه‌ای و سامانه مخابراتی از مفاد ابلاغ مطلع نشده است.

توصیه می‌کنیم مقاله ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی را مطالعه فرمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله شماره پرونده سامانه ثنا را مطالعه فرمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ابلاغیه اوراق قضایی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مشاهده ابلاغیه سامانه ثنا پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

 

لحظه به لحظه همراه شماییم

 

 

منبع : مشاهده ابلاغیه

 

وقتی دعوایی در دادگاه مطرح می‌کنید باید منتظر برگه‌هایی از طرف دادگاه باشید که به آن‌ها اوراق ابلاغیه می‌گویند. ابلاغ یکی از قسمت‌های مهم دعوا است زیرا ابلاغ شما را در جریان پرونده خودتان قرار خواهد داد با در دست داشتن برگه ابلاغیه شما در صورتی که خوانده دعوا باشید (یعنی کسی که علیه او دعوا طرح شده.) می‌توانید دلیل این ابلاغ را در خود برگه ابلاغیه ببینید و حتی ضمانت عدم حضور شما در دادگاه نیز در همین برگه به شما تذکر داده شده است. این ابلاغ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است پس بهتر است آن را نادیده نگیرید و به مطالعه راجع به این موضوع بپردازید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : مشاهده ابلاغیه

شیوه‌های مشاهده ابلاغ اوراق قضایی

ابلاغ واقعی | ابلاغیه

یعنی اوراق قضایی مستقیما تحویل مخاطب می‌گردد و از او رسید گرفته شود. موارد مختلف ابلاغ واقعی را در ادامه ذکر خواهیم کرد.

اگر محل اقامت مخاطب خارج از حوزه قضایی دادگاه ابلاغ کننده بود طبق ماده ۷۷ آیین دادرسی مدنی باید دفتر ابلاغ کننده از دفتر ابلاغ محل اقامت مخاطب بخواهد که اوراق به او ابلاغ شود.

اگر مخاطب در زندان یا بازداشتگاه باشد اوراق توسط اداره زندان به مخاطب ابلاغ می‌شود.

اگر مخاطب کارمند دولت یا موسسات عمومی یا شرکت‌های دولتی باشد اوراق به کارگزینی مربوطه ارسال می‌شود و ابلاغ توسط کارگزینی یا رئیس کارمند صورت می‌گیرد.

اگر مخاطب خارج از کشور باشد ابلاغ از طریق کنسولگری یا سفارت ایران در آن کشور صورت می‌گیرد.

وقتی‌ مخاطب خانم است اگر در منزل شوهر ساکن است ابلاغ به آنجا صورت میگیرد وگرنه حسب مورد به منزل شخصی یا محل کارش ابلاغ می‌شود‌.

اگر مخاطب وکیل داشت ابلاغ به وکیل او صورت می‌گیرد.

ابلاغ قانونی | ابلاغیه

یعنی اوراق مستقیما تحویل مخاطب نمی‌شود مثلا به بستگان او تحویل می‌دهند.

ابلاغ برای اشخاص حقیقی و حقوقی | ابلاغیه

الف) ابلاغ واقعی به اشخاص حقیقی

ابلاغ اوراق در آدرس تعیین شده در دادخواست به مخاطب یک نوع ابلاغ واقعی است اگر ابلاغ در آدرسی غیر از آدرس تعیین شده بود مخاطب می‌تواند از گرفتن اوراق امتناع کند. گاهی ممکن است مخاطب صغیر یا مجنون باشد در این شرایط ابلاغ به ولی و یا قیم ایشان صورت می‌گیرد.

ب) ابلاغ قانونی به شخص حقیقی | ابلاغیه

ممکن است مامور ابلاغ به آدرس تعیین شده مراجعه کند اما مخاطب در آنجا حضور نداشته باشد در این صورت مامور می‌تواند اوراق را به بستگان تحویل داده یا مجددا مراجعه کند این ابلاغ قانونی است.

مواردی که ابلاغ قانونی صورت می‌گیرد

۱-امتناع مخاطب از قبول اوراق در آدرس اعلام شده. رویه بدین شکل است که اخطاریه در محل ابلاغ الصاق میشود و سایر اوراق به دادگاه برگردانده می‌شود تاریخ الصاق تاریخ ابلاغ است.

امتناع مخاطب از قبول اوراق در آدرسی غیر از آدرس اعلام شده هیچ ایرادی ندارد چون او موظف به قبول اوراق در سایر آدرس‌ها نیست‌.

۲- ابلاغ به بستگان یا خادمین مخاطب در آدرس تعیین شده: ابلاغ به بستگانی صحیح است که سن و وضعیت ظاهری ایشان برای درک اهمیت اوراق کافی باشد. ابلاغ به بستگان و خادمین در سایر آدرس‌ها باطل است. ابلاغ به دوستان و همسایه چون جزء بستگان محسوب نمی‌شود، باطل است.

۳-ابلاغ به منشی وکیل.

۴-ابلاغ به سرایدار ساختمان.

۵-ابلاغ به مخاطب مجهول‌المکان: از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشار. (مخصوص شخص حقیقی است)

۶- ابلاغ به مخاطبان غیر‌محصور یعنی خوانده دعوا بیش از یک نفر و غیر قابل شمارش است. مثلا اقامه دعوا علیه اهالی یک منطقه. در این حالت علاوه بر نشر آگهی باید یک نسخه از اوراق به یکی از مخاطبان ابلاغ شود مثلا به مسجد منطقه ابلاغ شود.

ابلاغ واقعی به اشخاص حقوقی

الف)ابلاغ به شخص حقوقی دولتی و عمومی، طبق ماده ۷۵ ایین دادرسی مدنی اوراق به رئیس دفتر مرجع مخاطب یا قائم مقام او ابلاغ می‌شود.

ب)ابلاغ به شخص حقوقی خصوصی، اوراق به مدیر عامل یا قائم مقام یا دارندگان حق امضا ابلاغ می‌شود.

نکته قابل ذکر این است که اگر شخص حقوقی ورشکسته شده باشد ابلاغ اوراق حسب مورد به اداره تصفیه یا مدیر تصفیه ‌صورت می‌گیرد.

ابلاغ قانونی به شخص حقوقی

الف) ابلاغ به شخص حقوقی دولتی و عمومی، در صورت امتناع رئیس دفتر یا قائم مقام او مراتب در برگ اخطاریه قید و تمام اوراق اعاده می‌شود. این گزارش به منزله ابلاغ قانونی است.

ب) ابلاغ به شخص حقوقی خصوصی، اگر مدیر عامل و قائم مقام و دارندگان حق امضا همگی از اخذ اوراق امتناع کنند اوراق اعاده می‌شود و این به منزله ابلاغ قانونی است.

اگر افراد نامبرده در محل حاضر نباشند ابلاغ به مسئول دفتر شرکت صورت میگیرد این ابلاغ قانونی است اگر مسئول دفتر امتناع کرد اوراق اعاده می‌شود این ابلاغ قانونی محسوب می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله رای سامانه ثنا را مطالعه فرمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله قرار نهایی سامانه ثنا را مطالعه فرمایید.

مشاهده ابلاغیه الکترونیکی سامانه ثنا

در گذشته ابلاغ به صورت فیزیکی و با دو روشی که گفته شد انجام می‌شد اما‌ امروزه ابلاغ‌ها به صورت الکترونیکی و با ثبت نام در سامانه ثنا انجام می‌شود.

اطلاعات ثبت شده در ثنا از قبیل آدرس و شماره تلفن سابقه قضایی محسوب می‌شود.

زمانیکه ابلاغ در ثنا صورت می‌گیرد چه رویت شود و چه نشود ابلاغ صورت گرفته است منتهی رویت آن‌ها به منزله ابلاغ واقعی و عدم رویت آن‌ها استنکاف از قبول اوراق قضایی محسوب می‌شود. لذا نوعی ابلاغ قانونی محسوب می‌گردد. در ابلاغ الکترونیکی مخاطب در صورتی می‌تواند اظهار بی‌اطلاعی کند که ثابت کند به لحاظ عدم دسترسی یا نقص در سامانه رایانه‌ای و سامانه مخابراتی از مفاد ابلاغ مطلع نشده است.

توصیه می‌کنیم مقاله ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی را مطالعه فرمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله شماره پرونده سامانه ثنا را مطالعه فرمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ابلاغیه اوراق قضایی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مشاهده ابلاغیه سامانه ثنا پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

 

لحظه به لحظه همراه شماییم

 

 

منبع : مشاهده ابلاغیه



:: برچسب‌ها: مشاهده ابلاغیه ,
:: بازدید از این مطلب : 436
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

با پایان زندگی مشترک بین زن و مرد تمام رشته‌‌‌‌‌های میان آن‌ها از هم گسسته می‌شود. با طلاق گرفتن، زوجین از منظر شرعی و قانونی به هم نامحرم می‌شوند و دیگر الزامی به انجام تکالیف و وظائف زناشویی در برابر طرف مقابل ندارند. اما‌‌‌‌ این امری غیر قابل انکار است که زمانی میان این دو‌‌‌‌‌، پیوندی برقرار بوده و با هم نسبت داشته‌اند. از همین رو سوال پیش می‌آید که وجود رابطه زناشویی در گذشته می‌تواند در حقوق مالی زوجین نسبت به هم در آینده اثر بگذارد؟ یکی از حقوق مالی که زوجین پیش از طلاق دارند حق ارث بردن از یکدیگر است اما بعد از طلاق تکلیف ارث بردن طرفین از یکدیگر چیست؟ در‌‌‌‌ اینجا به بررسی اثر گذاری طلاق بر روی ارث بردن زوجین از یکدیگر می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع : ارث بعد از طلاق

ارث بردن زوجین

بر اساس ماده 940 قانون مدنی در صورتی که بین زن مرد رابطه زوجیت دائمی برقرار باشد و موانع ارث بردن وجود نداشته باشد می‌توانند از هم ارث ببرند. میزان سهم الارث زوجین هم در قانون به وضوح تعیین شده است.

ارث بردن زوجین بعد از طلاق

اینکه زوجین بعد از طلاق هم می‌توانند از هم ارث ببرند یا نه بستگی به نوع طلاق دارد. در صورتی که طلاق زوجین بائن بوده باشد زوجین در صورت فوت طرف مقابل از هم هیچ ارثی نمی‌برند. اما در صورتی که طلاق رجعی بوده باشد امکان ارث بردن وجود دارد.

اما ارث بردن در طلاق رجعی نیز دارای شرایطی است که باید رعایت شود. بر اساس ماده 943 قانون مدنی هنگامی که شوهر از زن خود با طلاق رجعی جدا شود هر یک از طرفین اگر در مدت زمان عده بمیرند دیگری از او ارث می‌برد. در صورتی که مدت زمان عده پایان بیاید در صورت فوت یک طرف‌‌‌‌‌، به همسر او هیچ ارثی تعلق نمی‌گیرد. پس در طلاق رجعی آنچه اهمیت دارد زمان مرگ است. به طور مثال زن و مردی طلاق رجعی گرفته‌اند. مرد قبل از پایان زمان عده زن فوت می‌کند. در ‌‌‌‌اینجا زن ارث می‌برد. اما اگر عده تمام شود و بعد مرد فوت کند زن هیچ ارثی نمی‌برد.

ارث بردن زن از شوهر بعد از طلاق

آنچه گفته شد برای هر دو زوجین قابل اجرا است اما حالتی وجود دارد که فقط سبب ارث بردن زن از شوهر می‌شود. بر اساس ماده 944 قانون مدنی اگر شوهر در حالت مرض زن خود را طلاق بدهد و ظرف یکسال بمیرد زن از مرد ارث می‌برد حتی اگر طلاق بائن باشد. در اینجا نیازی نیست که حتما طلاق رجعی باشد بلکه یک استثنا برای طلاق بائن مطرح شده است.

با توجه به صراحت ماده این استثنا فقط برای ارث بردن زن از شوهر خود است و حالت برعکس آن وجود ندارد.

شرایط ارث بردن در طلاق در حال مرض

برای اینکه زن از شوهر خود که او را در حالت مرض طلاق داده است ارث ببرد باید شرایطی رعایت گردد. از جمله شرایط زیر:

1/ شوهر زن را در حالت مرض و بیماری طلاق داده باشد.

2/ بیماری که در مدت آن طلاق رخ داده است باید متصل به مرگ باشد. یعنی اگر مرد مریض باشد ولی شفا پیدا کند ارث زن منتفی می‌شود. حتی اگر بعدا دوباره به آن بیماری مبتلا شود باز هم زن ارثی نمی‌برد. بلکه بیماری باید متصل به مرگ باشد و بین آن بهبود و شفایی نباشد.

3/ مرگ به علت آن بیماری باشد. اگر شوهر به دلیل دیگری فوت کند زن ارث نمی‌برد. به طور مثال مرد مبتلا به بیماری است ولی در اثر تصادف می‌میرد یا هر دلیل دیگری سبب مرگ شوهر می‌شود در‌‌‌‌ اینجا زن هیچ ارثی نمی‌برد.

4/ در ظرف یکسال بمیرد. اگر یکسال از طلاق بگذرد و در‌‌‌‌ این مدت شوهر به خاطر بیماری فوت نکند زن ارث نمی‌برد بلکه باید در مدت یکسال بعد از طلاق بمیرد. اگر مرد پس از پایان یکسال فوت کند هیچ ارثی به زن نمی‌رسد.

5/ زن نباید شوهر کرده باشد.

سوالات متداول

آیا زن و شوهر بعد از طلاق از هم ارث می‌برند ؟

در صورتی که طلاق رجعی باشد با رعایت شرایط قانونی از هم ارث می‌برند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا زن می‌تواند از شوهر خود بعد از طلاق ارث ببرد ؟

بله در طلاق رجعی و بائن زن می‌تواند از شوهر فوت شده خود ارث ببرد البته با رعایت شرایط قانونی که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

شما می‌توانید برای دریافت پاسخ سوالات خود و دریافت مشاوره حقوقی در مورد ارث بردن زوجین بعد از طلاق با گروه مشاوران وکیل دات کام در ارتباط باشید و از خدمات مشاوره حقوقی آنلاین و تلفنی وکیل دات کام استفاده نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ارث بردن زوجین بعد از طلاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ارث بردن زوجین بعد از طلاق پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: ارث بعد از طلاق ,
:: بازدید از این مطلب : 375
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 11 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

بهترین مرکز مشاوره طلاق اراک کدام است ؟ طلاق یک عامل آسیب زا می باشد که می تواند به زنان و‌مردان ‌آسیب های روحی جدی وارد کند. اما به هر حال ممکن است زن ‌و ‌شوهر به هر دلیلی مجبور به جدایی و طلاق شوند که در این صورت دریافت مشاوره طلاق کاملا الزامی می باشد و بهتر است که حتما مشاوره دریافت کنند. اگر به دنبال دریافت مشاوره طلاق در اراک هستید می توانید با مشاوران حقوقی خانواده مرکز وکیل دات کام تماس بگیرید. در ادامه توضیحاتی در مورد روند و قوانین طلاق داده شده است. 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع :  مشاوره طلاق اراک

طلاق چیست؟

طلاق به معنای جدایی زن و شوهر از یکدیگر می باشد. زن و شوهر به دلایل مختلف می توانند از یکدیگر جدا شوند و این طلاق می توان طلاق توافقی یا غیر توافقی باشد.  اما طلاق نیز قوانین مربوط به خود را دارد که زنان و مردان باید به آن قوانین توجه فرمایند. برای کسب اطلاعات دقیق از مشاوره طلاق کلیک کنید.

مشاوره طلاق چیست و در آن چه موضوعاتی مورد برسی قرار می گیرد؟

مشاوره طلاق در واقع به معنای دریافت راهنمایی از یک مشاور کاردان و با تجربه در زمینه حقوقی طلاق می باشد. وقتی قصد دارید از همسر خود جدا شوید می بایست الزاما از یک مشاور راهنمایی دریافت کنید تا بتوانید آسان تر طلاق خود را ثبت کنید و پرونده خود را سریع تر به نتیجه برسانید.

مشاور طلاق کسی است که در زمینه های مختلف که در روند طلاق با آن روبرو می شوید اطلاعات کافی داشته باشد. از جمله مهمترین مسائلی که تا امروز مراجعان ما با آن درگیر بودند می توان به موارد زیر اشاره داشت :

فردی که ‌قصد طلاق دارد می بایست به برخی ‌قوانین حقوقی آن توجه‌ نماید تا بتواند به آسانی طلاق بگیرد در غیر این صورت قطعا با بسیاری از مشکلات در روند طلاق روبرو می شوند.

نفقه

نفقه یکی از حقوق زن در حین عقد نکاح می باشد که شامل مخارج زندگی او‌ست و مرد می بایست آن ‌را پرداخت کند‌. در زمانی که زوجین تصمیم‌ به جدایی داشته باشند مرد باید نفقه های عقب افتاده زن و همچنین نفقه فرزندش را پرداخت نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نفقه زن کلیک کنید.

حضانت فرزند

وقتی زن و ‌شوهر قصد طلاق از یکدیگر را داشته‌ باشند باید هر دو در یک مدت زمان معین حضانت‌ فرزندشان را به عهده بگیرند. پس از طلاق حضانت دختر از زمان تولد تا هفت سالگی با عهده مادر و از زمان هفت سالگی تا نه سالگی به عهده پدرش خواهد بود. حضانت پسر نیز از زمان تولد تا هفت سالگی با مادر و از هفت سالگی تا پانزده سالگی به عهده پدرش خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حضانت فرزند بعد از طلاق کلیک کنید.

حق طلاق

برای انجام طلاق می بایست به حق طلاق نیز توجه نمود. طبق قانون حق طلاق با مرد است و او می تواند هرگاه که بخواهد همسرش را طلاق دهد ولی اگر زن در حین عقد حق طلاق را از مرد سلب کند‌ برای طلاق دیگر به اجازه او نیازی نیست و زن می تواند طلاق خود را بدون اجازه شوهرش نیز ثبت کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حق طلاق کلیک کنید.

پرداخت مهریه

مهریه یکی از حقوق زنان است که در حین عقد به آن ها تعلق خواهد گرفت. مرد در حین ‌طلاق اگر این حق را پرداخت نکرده باشد ‌موظف است که مهریه زن ‌را به طور کامل به او پرداخت نماید. حتی اگر زن ‌مهریه نیز تعیین ‌نکرده باشد، مستحق دریافت مهرالمثل در حین ‌طلاق خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قانون مهریه کلیک کنید.

نحوه دریافت مشاوره طلاق اراک

دریافت مشاوره طلاق در اراک بسیار ساده و آسان می باشد. شما می توانید به صورت حضوری و تلفنی مشاوره طلاق را دریافت ‌نمایید. در روش اول می بایست به دفتر مشاوره رجوع کرده و وقت مشاوره بگیرید و سپس در همان دفتر به صورت حضوری با مشاور خود صحبت نموده و یک مشاوره عالی و کامل دریافت کنید. اما در مورد دوم می توانید با مرکز مشاوره تماس گرفته و به صورت تلفنی با مشاور صحبت کنید و مشاوره دریافت نمایید.

چرا دریافت مشاوره پیش از طلاق تا این حد اهمیت دارد؟

همانطور که می دانید پیش از طلاق دریافت مشاوره در این خصوص بهترین کاری است که زن و شوهر می توانند انجام دهند. دریافت مشاوره طلاق از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا مشاور فرد را از تمام جوانب طلاق آگاه نموده و با اطلاعاتی که دارد به او کمک می نماید تا طلاقش با سرعت بیشتری انجام گیرد و به همین دلیل است که دریافت مشاوره طلاق تا این اندازه با اهمیت است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سریع ترین روش های طلاق کلیک کنید.

مرکز مشاوره طلاق اراک وکیل دات کام

مرکز مشاوره طلاق اراک وکیل دات کام با بهرمندی از کادری مجرب آماده است تا پاسخ گویی تمامی سوالات شما در مورد مسائل و مشکلات مختلف طلاق باشد. همچنین در صورت تمایل می توانید پرونده های طلاق خود را به این مرکز بسپارید.

سوالات متدوال در مورد مشاوره طلاق اراک

در ادامه پر تکرارترین سوالاتی که در جلسات مشاوره طلاق اراک با آن روبرو شدیم را پاسخ داده ایم :

طلاق چیست؟

طلاق به معنای جدایی زن و شوهر می باشد.

در مشاوره طلاق چه‌مواردی برسی می شود؟

حضانت فرزند، مهریه و ….مورد برسی قرار می گیرند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 


:: برچسب‌ها: مشاوره طلاق اراک ,
:: بازدید از این مطلب : 367
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 11 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید به چه رابطه‌ای نا‌مشروع می‌گویند؟ زنا به چه رابطه‌ای گفته می‌شود؟ آیا چیزی راجع به آن دیده یا شنیده‌اید؟ روابط افراد به خصوص زن و مرد همیشه یکی از چالش برانگیز‌ترین موضوعات در جامعه ما می‌باشد. رابطه نامشروع از جمله جرائمی است که قانون‌گذار ایران در فصل هجدهم قانون مجازات اسلامی، موضوع بحث جرائم ضد عفت و اخلاق عمومی ماده 637 را به آن اختصاص داده است. جرم رابطه نا‌مشروع و زنا، یکی از شناخته‌شده‌ترین جرم‌ها در مراجع قضایی و بین مردم است. از آنجا که این جرم با آبرو و حیثیت افراد سر و کار دارد از حساسیت و اهمیت زیادی برخوردار است. ما در این مقاله به بررسی جرم رابطه نا‌مشروع می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

رابطه نا‌مشروع

اگر روابط بین مرد و زنی که به سن بلوغ رسیده‌اند از طریق شرعی آن یعنی عقد ازدواج نباشد، نا‌مشروع است. ماده 637 قانون مجازات اسلامی رابطه نامشروع را این گونه تعریف کرده است که هرگاه زن و مردی که بین آن‌ها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل (بوسیدن) یا مضاجعه (هم‌بستر شدن، با هم خوابیدن) شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می‌شود.

جرم زنا

به معنای دخول آلت مرد تا ختنه‌گاه در اندام تناسلی زن یا دبر اوست. اگر جرم با چهار شاهد مرد یا چهار‌بار اقرار زنا‌کار اثبات شود موجب صد ضربه شلاق خواهد بود. این رابطه بدیهتاً باید بین زن و مردی باشد که ازدواج نکرده‌اند.

زنای محصنه

چنانچه فردی که همسر داشته باشد و همسر وی در دسترس باشد و بتواند با وی آمیزش کند مرتکب زنا شود محکوم به مجازات سنگسار خواهد شد. البته باید شرایط اثباتی آن همچون زنا فراهم باشد.

برای آشنایی بیشتر با این جرم توصیه می‌کنیم مقاله زنای محصنه را مطالعه نمایید.

مجازات رابطه نا‌مشروع و زنا

چنانچه جرم زنا با ادله شرعی آن اثبات شود موجب صد ضربه شلاق است. اما اگر با ادله شرعی اثبات نشود مجازات آن کمتر خواهد بود.

قانون‌گذار با ذکر هر عملی به غیر زنا، دامنه جرم رابطه نامشروع را بسیار گسترده کرده است. این اعمال می‌تواند از راه رفتن در خیابان، نشستن در کافی‌شاپ و اتومبیل تا در آغوش‌گرفتن و بوسیدن را شامل شود. بنابراین دست قاضی در صدور حکم رابطه نامشروع باز است که البته به این موضوع ایرادات زیادی وارد است.

تفاوت رابطه نامشروع و زنا

از آن‌جا که انجام هرگونه عملی میان زن و مرد بدون علقه زوجیت در تعارض با عفت عمومی جامعه تلقی می‌شود، رابطه نا‌مشروع محدوده وسیعی را در بر می‌گیرد. رابطه نا‌مشروع به معنای رابطه جنسی کامل نیست و معاشرت میان دو نفر نیز گاهاً رابطه نا‌مشروع تلقی می‌شود.
ولی زنا، به معنای داشتن رابطه جنسی کامل و عمل دخول میان زن و مرد می‌باشد که این مورد با رابطه نا‌مشروع متفاوت است.

تفاوت رابطه نا‌مشروع و تجاوز

در رابطه نامشروع و زنا عنصر رضایت وجود دارد بنابر‌این هر دو طرف آن مجازات می‌شوند اما چنانچه عنصر رضایت از میان رود رابطه نا‌مشروع تبدیل به تجاوز می‌گردد و در صورت اثبات، برای متجاوز مجازات اعدام در پی خواهد داشت و کسی که مورد تجاوز واقع شده از مجازات بری خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تجاوز کلیک کنید.

غیرقابل گذشت بودن رابطه نامشروع

جرم رابطه نامشروع، جنبه عمومی دارد و مدعی‌العموم (دادستان) بدون شکایت شاکی نیز می تواند رسیدگی را به جریان بیندازد. جرم رابطه نامشروع چون موجب برهم زدن نظم جامعه تلقی می‌شود، جزء جرایم غیرقابل گذشت می‌باشد و در صورتیکه شاکی خصوصی نداشته باشد و یا رضایت بدهد، مجازات فرد از بین نمی‌رود. بلکه رضایت تنها می‌تواند از علل مخففه جرم شود و صرفا در مقدار مجازات تخفیف داده شود.

نحوه ثبت شکایت جرم رابطه نامشروع

طبق تقسیم‌بندی آیین دادرسی کیفری نحوه ثبت شکایت از جرم رابطه نامشروع در تهران از سایر شهرستان‌ها متفاوت است. شکایت از جرم رابطه نامشروع در شهرستانها باید در دادسرای عمومی ثبت شود و در تهران در دادسرای ارشاد تهران ثبت می‌شود. بعد از ثبت شکایت رسیدگی و تحقیق درباره جرم آغاز می‌شود و در صورت احراز جرم، پرونده به دادسرای ارشاد ارسال می‌شود.

اثبات جرم رابطه نا‌مشروع

در چنین پرونده‌هایی علم قاضی بسیار مهم است و اهمیت دارد. تشخیص رابطه نامشروع با توجه به اقرار طرفین، گزارش پلیس، شهادت شهود و وجود مدارکی که نشان دهنده رابطه غیر‌عرف باشد انجام می‌شود. در این مورد فیلم و عکس به عنوان ادله اثبات جرم تلقی نمی‌شوند و فقط می‌توان از آن به عنوان یک اماره استفاده کرد.

رابطه نامشروع و مهریه

آیا به زن متاهلی که مرتکب جرم رابطه نامشروع شده است مهریه تعلق می‌گیرد؟ تعهد مالی شوهر شرعی در پرداخت مهریه، به فرض داشتن رابطه نامشروع زن شوهردار، از بین نمی‌رود. اگر زن رابطه نامشروع انجام بدهد و یا حتی رابطه جنسی وی با مردان دیگر ثابت شود، باز هم مهریه به او تعلق می‌گیرد. یعنی اگر مردی به خاطر رابطه نامشروع زنش بخواهد او را طلاق دهد، باید مهریه او را بدهد. فرار از پرداخت مهریه همسر تحت هیچ شرایطی امکان‌پذیر نیست. موارد عدم استحقاق مهریه زن، فقط اثبات جنون زوج در زمان وقوع عقد نکاح و یا تدلیس (فریب) توسط زوجه و اثبات آن در صلاحیت دادگاه صالح است. مقصود از دادگاه صالح دادگاهی است که از نظر قانون می‌تواند به موضوع دعوا رسیدگی کند. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی مشاوره طلاق کلیک کنید.

توصیه می‌کنیم مقاله مهریه زن خیانتکار را مطالعه فرمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص رابطه نامشروغ و زنا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون رابطه نامشروغ و زنا پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: تفاوت زنا و رابطه نا‌مشروع ,
:: بازدید از این مطلب : 399
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 11 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

احتمالا شما هم واژه محرومیت از ارث را شنیده‌اید که پدر به فرزند خود می‌گوید از ارث محرومت می‌کنم. اما آیا این جمله دارای ارزش قانونی می‌باشد؟ گاهی اوقات ممکن است پدری تصمیم بگیرد که همه اموال خود را به یک فرزند بدهد و یا حتی یک فرزند را از ارث خود محروم کند. در ادامه طبق قانون به بررسی این که آیا چنین کاری ممکن است یا خیر می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انحصار وراثت کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

تقسیم‌بندی اموال از طریق وصیت

طبق قانون مدنی تا زمانی که شخصی زنده است می‌تواند در اموال خود هر گونه دخل و تصرفی انجام دهد و هر تصمیمی که می خواهد راجع به اموال و دارایی‌های خود بگیرد اما همین که شخص فوت کند تصمیم گیری در مورد اموال بر عهده وارثان شخص متوفی می‌باشد. مگر این که شخص متوفی در زمان حیات خود از طریق وصیت در مورد اموال و دارایی‌های خود تصمیمی گرفته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عدم انحصار وراثت کلیک کنید.

همان طور که می‌دانید وصیت شخص متوفی تا میزان یک سوم از اموالش پذیرفته است و وصیت در مورد بیشتر از آن نیازمند رضایت بقیه وراث می‌باشد.

بنابراین اگر شخصی در وصیت برای بیش از یک سوم اموالش تصمیمی بگیرد وارثان به راحتی می‌توانند آن را بی‌اثر کنند.

تعیین میزان ثلث دارایی‌های متوفی طبق ماده 845 قانون مدنی به اعتبار دارایی موصی در حین وفات او می‌باشد نه به اعتبار دارایی او در حین وصیت.

توصیه می‌کنیم مقاله وصیت چیست را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله مقدار وصیت اموال را مطالعه نمایید.

محرومیت از ارث

طبق ماده 837 قانون مدنی اگر کسی به موجب وصیت یک یا چند نفر از ورثه خود را از ارث محروم کند وصیت مزبور در آن مورد از اعتبار ساقط است.

بنابراین محرومیت از ارث تا میزان یک سوم از دارایی‌های شخص متوفی امکان پذیر می‌باشد و در واقع محرومیت وراث از کل اموال طبق قانون مدنی صحیح نمی‌باشد.

محرومیت‌های قانونی از ارث

طبق مطالب گفته شده هیچ پدری به طور کلی حق محروم کردن وراث از ارث را ندارد ولی طبق قانون 5 دسته از افراد از آن محروم می‌باشند

قتل عمد | محرومیت از ارث

دسته اول کسی است که مورث خود را عمداً به قتل می‌رساند، در این مورد وارث از ارث محروم می‌گردد. بنابراین قتل عمد مانع دخل و تصرف در اموال متوفی می‌باشد. اعم از این که قتل شخصا توسط خود وی انجام شود، به تنهایی یا با شرکت دیگری مورث خود را بکشد یا سبب قتل او شود مثلا با اطلاع از ناراحتی قلبی او، او را شدیداً بترساند.

کفر

دسته دوم به این صورت است که شخص کافر از مسلمان ارث نمی‌برد.

طبق ماده 881 مکرر قانون مدنی کافر از مسلمان ارث نمی‌برد و اگر در بین ورثه متوفای کافری، فرد مسلمانی هم باشد، وراث کافر نمی‌توانند هیچ دخل و تصرفی در اموال متوفی بکنند، اگر چه از لحاظ طبقه و درجه مقدم بر وارث مسلمان باشند.

ولد زنا

دسته سوم محرومیت فرزندی می‌باشد که از طریق رابطه نا‌مشروع متولد شده است، متولد زنا از پدر و مادر خود ارث نمی‌برد. اما اگر رابطه نا‌مشروع که طفل ثمره آن است نسبت به یکی از والدین کودک زنا باشد و نسبت به دیگری به علت اکراه یا شبهه زنا نباشد طفل فقط از این طرف و اقوام او ارث می‌برد و بالعکس.

توصیه می‌کنیم مقاله ارث فرزند نامشروع را مطالعه نمایید.

لعان بین زن و شوهر

دسته چهارم در مورد لعان بین زن و شوهر است. اگر زن و شوهری با شرایطی که در فقه و قانون مقرر شده یکدیگر را لعان کنند از ارث بردن از هم محروم می‌گردند.

لعان پدر بر فرزند | محرومیت از ارث

دسته آخر در مورد فرزندی است که به واسطه لعان از سوی پدرش نفی ولد می‌شود، در این صورت فرزند و پدر از ارث هم محروم می‌شوند. البته اگر پدر لعان خود را پس بگیرد، در این صورت فرزند می ‌تواند از پدرش ارث ببرد ولی بازهم پدر از فرزندش ارث نخواهد بود.

نکته : طبق قانون اگر فرزندی زودتر از والدین خود فوت کند، ورثه آن فرزند از پدر بزرگ و مادر بزرگ خود ارث نمی‌برند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص محرومیت از ارث، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون محرومیت از ارث پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: محرومیت از ارث امکان‌پذیر است ,
:: بازدید از این مطلب : 356
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 11 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه با توجه به رشد سریع اینترنت و خدمات آنلاین آن، فروشگاه‌های اینترنتی از اقبال ویژه‌ای برخوردار شده‌اند. فروشگاه‌های اینترنتی هر کدام در زمینه‌های متفاوتی فعالیت می‌کنند مانند دیجی کالا که نام یکی از وبگاه‌های فعال در زمینه تجارت الکترونیک در ایران است که بزرگ‌ترین فروشگاه آنلاین در ایران محسوب می‌شود و روزانه بیش از دو میلیون بازدید‌کننده دارد و سهم بالایی از بازار فروش آنلاین در ایران را از آن خود کرده است. از مزایای فروشگاه‌های اینترنتی می‌توان سهولت در خرید و صرفه‌جویی در وقت و… را نام برد. با توجه به نکات مثبت در خرید‌های اینترنتی لکن امروزه کلاهبرداری ‌های اینترنتی نیز بسیار رواج پیدا کرده است و آگاه‌سازی افراد در رابطه با راه‌های شکایت از فروشگاه اینترنتی امری مهم است.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

شکایت از فروشگاه اینترنتی

در این مقاله ما به توضیح نحوه شکایت از فروشگاه‌ اینترنتی می‌پردازیم که به سه صورت است:
1. شکایت از طریق سامانه نماد الکترونیکی

2. شکایت از طریق پلیس فتا

3. شکایت از طریق مرجع قضایی

توصیه می‌کنیم مقاله کلاهبرداری را مطالعه فرمایید.

نماد اعتبار الکترونیکی

نماد اعتبار الکترونیکی نشانه‌ای است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (وابسته به وزارت صنعت، معدن، تجارت) به عنوان تأییدیه به فروشگاه‌های اینترنتی اعطا می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نماد اعتبار الکترونیکی کلیک کنید.
نماد اعتبار الکترونیکی نشانه‌ای است که منحصراً توسط یک نهاد یعنی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی صادر شده و به کسب و کار‌های مجازی (کسب و کار اینترنتی و موبایل) مجاز با هدف ساماندهی، احراز هویت، پیشگیری از وقوع جرایم اینترنتی و صلاحیت آن‌ها اعطا می‌گردد. این نماد پس از بررسی وبگاه (وب سایت) و احراز هویت و صلاحیت مالک آن (حقیقی یا حقوقی) برای مدت یکسال صادر می‌گردد.
همچنین نخستین قسمتی است که در هر سایت تجاری باید مورد بررسی قرار گیرد.
نماد اعتماد الکترونيکي به صورت يک علامت در سايت‌هايي قرار خواهد گرفت که از نظر قانوني فعاليت آن‌ها مورد‌ تأييد قرار گرفته است.

شکایت از طریق سامانه نماد الکترونیکی | شکایت از فروشگاه اینترنتی

اگر فروشگاهی که از آنجا خرید نموده‌اید دارای نماد اعتماد الکترونیکی است، کافیست شما به سایت HTTPS://ENAMAD.IR مراجعه نمایید سپس روی ایکون ورود به سامانه ثبت شکایات کلیک نمایید پس از ثبت شکایات خود می‌توانید مشکل خود را پیگیری کنید.

پلیس فتا | شکایت از فروشگاه اینترنتی

پلیس سایبری ایران با نام مختصر پلیس فتا که یک واحد تخصصی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی به شمار می‌رود وظیفه دارد تا از ایجاد فیشینگ (کلاهبرداری اینترنتی) و جعل، سرقت اینترنتی، هک و نفوذ، جرائم سازمان یافته رایانه‌ای، موارد ضد اخلاقی و مخصوصا تجاوز به حریم خصوصی افراد جلوگیری کند یا در صورت تحقق جرم با آن مبارزه کند. همچنین دسترسی غیر‌‌مجاز، جعل رایانه‌ای، تخریب و اخلال در داده‌ها و سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی، استفاده غیر‌مجاز از پهنای باند بین‌المللی برای برقراری ارتباطات مخابراتی و…. از جمله موضوعاتی است که مورد پیگیری پلیس فتا قرار می‌گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فیشینگ ( کلاهبرداری اینترنتی ) کلیک کنید.

شکایت از طریق پلیس فتا | شکایت از فروشگاه اینترنتی

پس یکی دیگر از راه‌های شکایت از فروشگاه‌های اینترنتی، شکایت از طریق پلیس فتاست. راجع به پلیس فتا در بالا توضیح کامل دادیم. پلیس فتا، پلیس فضای سایبری است.
اگر شما در خرید اینترنتی حود دچار مشکل شدید و سایت طرف حساب شما جواب درستی به پیگیری شما نداد، می‌توانید به پلیس فتا اعلام شکایت کنید. برای انجام این کار به صفحه گزارش تخلف فروشگاه‌های اینترنتی مراجعه نمایید و پس از تکمیل فرم مشکل خود را پیگیری کنید.

یکی دیگر از راه‌های شکایت از فروشگاه‌های اینترنتی، شکایت از طریق مرجع قضایی است.

مرجع قضایی

مقصود پیگیری حقوقی و شکایت از فروشگاه اینترنتی نزد دادگاه صالح است که معمولا افراد به دلیل پیچیده‌بودن، هزینه‌بر بودن و وقت‌گیر بودن از آن صرف‌نظر می‌کنند.

شکایت از طریق مرجع قضایی

در این روش کسی که شاکی است باید با داشتن یک سری مدارک کافی از جمله رسید واریز وجه و پیام‌های مبادله شده بین خود و…. به دادسرای جرایم رایانه‌ای در تهران و به دادسرای محل سکونت خود در شهرستان مراجعه نماید و شکایت خود را مطرح نماید.
دادسرای رسیدگی به جرائم اینترنتی در تهران، دادسرای رسانه است که مسئول رسیدگی به جرائم مربوط به تخلفات در حوزه فضای مجازی می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شکایت از فروشگاه اینترنتی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شکایت از فروشگاه اینترنتی پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: شکایت از فروشگاه اینترنتی ,
:: بازدید از این مطلب : 349
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

چک یک واژه آشنا برای همه افراد است به این صورت که حداقل یک نفر از اعضای هر خانواده دارای دسته‌چک است. در گذشته این سند تجاری تنها مخصوص تجار بوده است که با آن معاملات تجاری انجام می‌دادند. اما امروزه بسیاری از افراد از این سند تجاری استفاده می‌کنند. در صورت استفاده صحیح از آن بسیار مفید و سودمند است و از دردسرهای زیادی جلوگیری می‌کند. اما به همین اندازه می تواند اشخاص را دچار مشکلات زیادی بکند. در ادامه سعی کرده‌ایم به تعریف و مزایای قانونی آن بپردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع " چک چیست

تعریف 

چک برگه‌ای چاپی است که توسط بانک‌ها چاپ و در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد. صادر‌کننده آن را به شخصی می‌دهد که از او طلبکار است تا با ارائه آن به بانک طلب را از حساب او بردارد.

رسیدگی به کلیه شکایات مربوط به آن در دادسرا و دادگاه تا خاتمه دادرسی، فوری و خارج از نوبت انجام می‌پذیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چک برگشتی کلیک کنید.

صدور چک پرداخت نشدنی قابل تعقیب کیفری است و می‌توان ضمن طرح شکایت کیفری با ارائه درخواست وصول مبلغ مندرج در آن، با تشریفات کمتر و سریعتر و کم‌هزینه‌تر به مبلغ چک رسید. نحوه صحیح نوشتن چک نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.

 

طرح شکایت کیفری

برای طرح شکایت کیفری دارنده این سند تجاری با رجوع به دادسرا اقدام به طرح شکایت از صادرکننده بخاطر صدور چک غیرقابل پرداخت می‌کند. صدور چک غیرقابل پرداخت، طبق قانون عنوان کیفری دارد و قابل مجازات است.

ابتدا باید دارنده با رجوع به دادسرا خواستار تعقیب کیفری صادرکننده شود. پس از انجام تحقیقات مقدماتی در دادسرا و صدور کیفرخواست، دادگاه کیفری برای شخصی که اقدام به صدور چک پرداخت نشدنی کرده است مجازات مقرر می‌کند. دارنده برای مطالبه مبلغ چک و خساراتی که به او وارد شده است باید دادخواستی تنظیم کرده و آن را به همان دادگاه کیفری تقدیم کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چک کیفری کلیک کنید.

 

چک‌های قابل شکایت کیفری

شروط زیادی در این امر دخیل هستند برای مثال باید حال باشد یعنی به محض دریافت قابل وصول باشد و به تاریخ مثلا یک سال بعد نباشد. نباید سفید امضا باشد. در روی چک شروطی برای پرداخت مبلغ آن ذکر نشده باشد. که جلو‌تر به وصف دقیق آن‌ها می‌پردازیم.

 

مشتکی‌عنه در شکایت صدور چک پرداخت نشدنی

بحث این است که با در دست داشتن چک علیه چه اشخاصی می‌توان طرح شکایت کیفری کرد؟؟؟

۱.فقط علیه صادرکننده می‌توان طرح شکایت کیفری کرد زیرا ضامنان و ظهرنویسان فقط مسئولیت حقوقی دارند.

۲.اگر چکی به نمایندگی از جانب شخص حقیقی یا حقوقی صادر شده باشد هم صادرکننده و هم صاحب حساب متضامنا مسئول پرداخت وجه هستند اما فقط می‌توان علیه نماینده طرح شکایت کیفری کرد. مگر اینکه آن نماینده ثابت کند عدم پرداخت مستند به عمل صاحب حساب بوده است.

۳.اگر صادرکننده فوت کند وراث او به دلیل اصل شخصی بودن مجازات‌ها مسئولیت کیفری ندارند.

 

وظایف دارنده برای طرح شکایت کیفری

برای آنکه دارنده بتواند علیه صادرکننده طرح شکایت کیفری کند باید وظایفی را رعایت کند که به شرح ذیل است:

۱.دارنده باید ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ صدور چک اقدام به اخذ گواهی عدم پرداخت کند.

۲.دارنده باید ظرف مدت ۶ماه از اخذ گواهی عدم پرداخت اقدام به طرح شکایت کیفری کند.

 

شاکی در طرح شکایت

شخصی می‌تواند برای طرح شکایت کیفری اقدام کند که:

اولا دارنده باشد.

ثانیا گواهی عدم پرداخت الزاما به نام او باید باشد.

ثالثا برای اولین بار چک را به بانک ارائه کرده باشد.

کسی که چک پس از برگشت از بانک به وی منتقل شده حق شکایت کیفری ندارد مگر آنکه انتقال به واسطه ارث باشد.

 

چک‌های فاقد وصف کیفری

برخی از چک‌ها قابلیت شکایت کیفری ندارند و فقط می‌توان نسبت به آن‌ها اقدام به اقامه دعوای حقوقی یا درخواست اجرا از اداره ثبت اسناد کرد.

این چک‌ها از قرار ذیل هستند:

۱. سفید امضا

۲. بدون تاریخ

۳. مشروط: اگر در متن چک وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی شده باشد یا آنکه بدون قید در متن ثابت شود که وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی بوده است.

۴. تضمینی: اگر در متن چک قید شده باشد که بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است یا آنکه بدون قید در متن، ثابت شود که بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است.

۵. وعده‌دار: اگر تاریخ واقعی صدور چک مقدم بر تاریخ مندرج در متن آن باشد.

فرض براین است که چک در همان تاریخ مندرج در متن آن صادر شده است مگر خلاف آن اثبات شود.

۶.چکی که بابت معاملات نامشروع مثل بهره ربوی صادر شده باشد.

 

مجازات صدور چک پرداخت نشدنی

۱.اگر مبلغ آن کمتر از ۱۰میلیون ریال باشد: حبس تا حداکثر ۶ماه.

۲.اگر مبلغ آن بین ۱۰میلیون ریال تا ۵۰ میلیون ریال باشد: ۶ماه تا ۱سال حبس.

۳.اگر مبلغ آن بیشتر از ۵۰ میلیون ریال باشد: حبس از ۱سال تا ۲سال و ممنوعیت داشتن دسته چک برای ۲سال.

 

تعدد جرم صدور چک پرداخت نشدنی

اگر شخصی اقدام به صدور چند چک پرداخت نشدنی بکند بخاطر صدور هر یک مجازات جداگانه تعیین نمی‌شود بلکه مجموع مبالغ مندرج در متون آن‌ها ملاک تعیین مجازات شخص است.

 

تعلیق مجازات

مجازات تعیین شده درمورد صدور چک پرداخت نشدنی قابل تعلیق است اما اگر صاحب حساب با علم به مسدود بودن حساب اقدام به صدور چک بکند مجازات قابل تعلیق نیست.

 

قرارهای تامین کیفری در جرم صدور چک پرداخت نشدنی

مرجع رسیدگی کننده در این جرم یکی از قرارهای ذیل را صادر می‌کند:

۱.قرار کفالت.

توصیه می‌کنیم مقاله قرار کفالت را مطالعه نمایید.

۲.قرار وثیقه.

توصیه می‌کنیم مقاله قرار وثیقه را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص چک، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اسناد تجاری پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: چک چیست ؟ ارکان و انواع چک بانکی | قوانین چک را بشناسید ,
:: بازدید از این مطلب : 349
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

جهیزیه به اموالی گفته می‌شود که در هنگام ازدواج، خانواده دختر به وی هدیه می‌دهند تا با خود به خانه شوهر ببرد. جهیزیه‌دادن از سوی خانواده عروس، برگرفته از یک سنت و عرف دیرینه ایرانیان است. در قانون مدنی، تعریفی از جهیز یا جهیزیه و ماهیت حقوقی آن نیامده است. زن برای آوردن جهیزیه هیچ تکلیف شرعی و قانونی ندارد با این وجود در اکثر خانواده‌ها به صورت یک سنت الزام‌آور اجتماعی، رایج است که در حد توانایی، تمام یا قسمتی از وسایل مورد نیاز زندگی آینده دختر توسط خانواده وی تأمین شود تا علاوه بر استفاده خود، شوهر نیز از آن استفاده کند. اما آیا می‌دانید که فروش جهیزیه توسط مرد جرم است و مجازات دارد؟ ما در این مقاله می‌خواهیم به توضیح جرم فروش جهیزیه توسط شوهر بپردازیم و نکات حقوقی مربوط به آن را هم بیان کنیم. توصیه می کنیم مقاله مشاوره طلاق را مطالعه نمایید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

جهیزیه در ملکیت زن

جهیزیه از اموال شخصی زوجه محسوب می‌شود که بعد از ازدواج، آن را به منزل مشترک خود با زوج منتقل می‌کند. به عبارت ساده‌تر جهیزیه مال زن است و تنها خود او حق هرگونه دخل و تصرفی نسبت به مال خود را دارد. مگر اینکه زن خودش به شخص دیگری برای انجام معاملات یا هر نوع تصرفی در اموالش، به دیگری وکالت داده باشد. بنابراین زن حق دارد این اموال را از زندگی مشترک خارج کند زیرا این اموال به او اختصاص دارد و هر مالکی حق هر گونه دخل و تصرف نسبت به مایملک خود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تقسیم اموال بعد از طلاق کلیک کنید.

توصیه می‌کنیم مقاله روش‌های استرداد جهیزیه را مطالعه نمایید.

تهیه سیاهه

بهتر است قبل از آغاز زندگی مشترک و قبل از انتقال جهیزیه به منزل شوهر، لیستی به نام سیاهه نوشته و از جهیزیه صورت‌برداری کنید تا خاطر‌جمع باشید که در صورت نیاز می‌توانید یک مدرک معتبر به دادگاه ارائه کنید. در سیاهه ذکر می‌شود که مثلا یخچال، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و… به عنوان جهیزیه تهیه شده است.
این سیاهه تا زمانی که به امضای زوج نرسد و دو نفر هم به عنوان شاهد زیر آن را امضا نکنند، اعتبار ندارد. اگر سیاهه در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود، این مسأله حکم سند رسمی را پیدا می‌کند و اعتبار بیشتری خواهد داشت.

توصیه می‌کنیم مقاله استرداد جهیزیه با و بدون سیاهه را مطالعه نمایید.

شوهر تا چه زمانی امکان استفاده از جهیزیه را دارد ؟

این اموال به زن تعلق دارد و شوهر فقط تا زمان بقای زندگی مشترک حق استفاده از این اموال را دارد یعنی اینکه شوهر در زمان زندگی مشترک، فقط حق استفاده از منافع این اموال را دارد. پس از طلاق نیز به محض مطالبه زن موظف به برگرداندن آن است.

ضمانت شوهر در صورت خرابی یا تلف جهیزیه

شوهر مسئول خرابی، گم‌شدن یا از بین رفتن هیچ یک از اموال زن نیست مگر اینکه ثابت شود عمداً باعث از بین رفتن آن‌ها شده است. پس اگر مرد در استفاده از این وسایل عمداً به آن‌ها آسیب برساند و آن‌ها را بشکند، همسر وی می تواند با مراجعه به دادسرا و طرح شکایت، از همسر خود شکایت کیفری کند.

استرداد جهیزیه توسط زوجه | فروش جهیزیه توسط مرد

عین و منفعت اموال جهیزیه متعلق به زوجه است که با آغاز زندگی مشترک، در ید زوج نیز قرار می‌گیرد چون به طور معمول و عرفی، شوهر مسئول تهیه مسکن مشترک برای زندگی مشترک است و جهیزیه نیز به این منزل منتقل می‌شود به همین دلیل در صورت انحلال عقد نکاح، زوجه می‌تواند خواهان استرداد جهیزیه شود.
کلاً با انحلال عقد نکاح، زوج دیگر حق استفاده از جهیزیه را ندارد و قانوناً و شرعاً مکلف به استرداد آن است.

فروش جهیزیه توسط مرد

طبق قانون شوهر اجازه فروش جهیزیه زن را ندارد و شوهر هم تنها تا زمان بقای زندگی مشترک حق استفاده از این اموال را دارد. اگر خواستید از شوهری که جهیزیه را فروخته است شکایت کنید، عنوان مناسب برای این شکایت فروش مال غیر خواهد بود. اگر برابر حکم دادگاه شوهر با فروش جهیزیه به عنوان فروش مال غیر محکوم شود علاوه بر مجازات مقرر در خصوص کلاهبرداری مکلف است عین مال یا در صورت نبودن عین مال، مثل (شبیه به آن مال) یا قیمت (هزینه) آن را به زوجه مسترد کند و برای این امر نیازی به تقدیم دادخواست حقوقی نیست.

تعیین دادگاه در خصوص جرم فروش جهیزیه توسط مرد

حالا اگر زن بخواهد با شکایت کیفری موضوع فروش مال غیر را پیگیری کند باید در دادسرای محل وقوع جرم یعنی دادسرایی که جهیزیه در آن حوزه به فروش رفته شکایت کند و اگر بخواهد با تقدیم دادخواست حقوقی اقامه دعوی کند باید دادخواست استرداد جهیزیه را در دادگاه محل اقامت زوج طرح و اقامه کند.
دادخواست: کسی که در دعاوی حقوقی، مدعی حقی باشد باید خواسته و ادعای خود را در دادخواست؛ یعنی فرم مخصوصی که به همین منظور چاپ شده است و در دادگستری‌ها (قسمت تمبر و اوراق قضایی) عرضه می‌شود، بنویسد.
برای تعیین دادگاه صالح، اگر جهیزیه زیر 20 میلیون تومان باشد دادخواست باید به شورای حل اختلاف ارائه شود در غیر این صورت دادخواست در صلاحیت دادگاه خانواده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص فروش جهیزیه توسط مرد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تجهیزیه پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: فروش جهیزیه توسط مرد ,
:: بازدید از این مطلب : 407
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 تير 1400 | نظرات ()