نوشته شده توسط : vakiel

همه افراد وقتی که ‌‌می‌خواهند چیزی بخرند و یا مالی را به نام دیگری انتقال دهند اقدام به انجام معامله و بستن قرارداد ‌‌می‌نمایند. انجام معامله و بستن قرارداد باعث ‌‌می‌شود که افراد ساده‌‌‌‌‌تر بتوانند کاری را که ‌‌می‌خواهند انجام دهند. اما در برخی موارد ممکن است طرفین از انجام معامله پشیمان شوند که در ادامه توضیحات مختصری را در خصوص پشیمانی در معامله بیان نموده‌ایم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

معامله چیست‌‌ ؟

معامله عملی است که طی انجام آن افراد قراردادی را با یکدیگر امضا ‌‌می‌کنند و طبق آن قرارداد یکی از طرفین باید ملک یا هر چیز دیگری را که قید نموده است به شخص مقابلش بدهد و شخص مقابل نیز باید هزینه آن را بپردازد و یا در قبال آن کاری را به انجام برساند که در این مورد ‌‌می‌توان گفت معامله صورت گرفته است.

برای مثال فردی خانه‌اش را به دیگری ‌‌می‌فروشد و در قبال خانه مبلغی پول دریافت ‌‌می‌کند که در این مورد فرد معامله‌‌‌‌ای انجام داده است.

پشیمانی در معامله

با وجود اینکه انجام معامله باعث ‌‌می‌شود که افراد سریع‌‌‌‌‌تر به هدفشان برسند اما بازهم‌‌ ممکن است یکی یا هردوی طرفین از معامله پشیمان شوند که در این خصوص قانونگذاران قوانینی را در نظر گرفته‌اند که طبق آن‌‌‌ها ‌‌پشیما‌نی از معامله امکانپذیر ‌‌می‌شود و فرد ‌‌می‌تواند معامله را به هم بزند یا فسخ کند. مواردی که با وجود آن‌‌‌ها در صورت ‌‌پشیما‌نی ‌‌می‌توان معامله را فسخ کرد به شرح زیر ‌‌می‌باشند:

  • تا زمانی که طرفین معامله در جلسه انجام معامله حضور دارند و هنوز جلسه را ترک نکرده‌اند ‌‌می‌توانند اظهار ‌‌پشیما‌نی کنند و معامله را به هم بزنند.
  • اگر در معامله مدت زمانی را برای ‌‌پشیما‌نی و به هم‌ زدن معامله در نظر گرفته باشند فردی که پشیمان شود ‌‌می‌تواند در آن مدت زمان معامله را بر هم بزند.
  • اگر فردی مالی را در معامله بخرد و پس از معامله متوجه شود که آن مال دارای عیب و ایراد‌‌‌هایی است که عمدا از او مخفی شده‌اند و از انجام معامله پشیمان شود ‌‌می‌تواند آن را بر هم بزند.
  • اگر یکی از طرفین در معامله مال مورد معامله را کم ارزش‌‌‌‌‌تر یا با ارزش‌‌‌‌‌تر جلوه دهد و با این کار باعث شود که طرف مقابلش هزینه بیشتری بپردازد و یا اینکه هزینه کمتری دریافت کند طرف مقابل در صورت ‌‌پشیما‌نی ‌‌می‌تواند معامله را فسخ کند.

سوالات متدوال

آیا برای انجام معامله قرارداد امضا ‌‌می‌شود‌‌ ؟

بله بستن قرارداد برای انجام معامله باعث تعهد بیشتر طرفین به این امر خواهد شد.

اگر فرد در جلسه انجام معامله پشیمان شود ‌‌می‌تواند آن را بر هم بزند‌‌ ؟

بله این کار ممکن خواهد بود و او ‌‌می‌تواند قبل از پایان جلسه اظهار ‌‌پشیما‌نی کند تا معامله فسخ گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پشیمانی در معامله، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون پشیمانی در معامله پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: پشیمانی در معامله ,
:: بازدید از این مطلب : 470
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 31 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در برخی موارد ممکن است مخاطب دعوا و یا به اصطلاح خوانده غایب باشد و در هیچ یک از جلسات دادگاه حضور پیدا نکند. این وضعیت پیش آمده باعث می‌شود دادگاه برای احقاق حق افراد اقدام به صدور رای غیابی کند. سوالی که به وجود می‌آید این است که اگر شخص غایب از حکم صادره مطلع شود در این صورت چه اقدامی می‌تواند انجام بدهد؟ در این مورد شخص می‌تواند از حکم صادر شده در مهلت مقرر واخواهی کند که از انواع مختلف دعوا محسوب می‌گردد. در این مطلب سعی در توضیح دادن این احکام داریم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

واخواهی

به معنای اعتراض کردن به رای غیابی است. هرگاه علیه خوانده، حکم غیابی صادر شود او می‌تواند در همان دادگاه صادر‌کننده حکم به آن اعتراض کند. این اعتراض محکوم ‌علیه غایب به حکم غیابی را واخواهی می‌گویند.

آرای قابل واخواهی

۱.احکام غیابی صادره از دادگاه‌های نخستین: احکامی که دادگاه‌های بدوی در غیاب خوانده دعوا صادر می‌کنند قابل واخواهی هستند.

۲.آرای غیابی شورای حل اختلاف: احکام و قرارهای غیابی صادره از جانب قاضی شورای حل اختلاف قابل واخواهی هستند.

۳.احکام غیابی صادره از دادگاه تجدیدنظر: احکامی که دادگاه‌های تجدیدنظر در غیاب تجدیدنظر خوانده صادر می‌کنند قابل واخواهی است.

(باید توجه داشت قرارهای غیابی صادره از دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر قابل واخواهی نیستند. )

اصحاب واخواهی

همان اصحاب دعوای نخستین هستند. خوانده مرحله نخستین، واخواه و خواهان مرحله نخستین، واخوانده نام دارد.

درصورت فوت یا ورشکستگی هر یک از اصحاب دعوای اصلی، وراث در دعوای واخواهی دخالت خواهند کرد.

ممکن است برخی از محکوم‌علیهم غیابی، واخواهی کنند در این صورت رای فقط نسبت به ایشان قابل نقض است مگر اینکه رای قابل تجزیه نباشد که در این صورت نسبت به همه نقض می‌شود.

در واخواهی علاوه بر اصحاب دعوای نخستین، اشخاص ثالث نیز می‌توانند در قالب ورود ثالث و جلب ثالث وارد دعوا شوند. واخواه در صورت تمایل به جلب ثالث باید درخواست جلب را با دادخواست اعتراض همراه هم به دفتر دادگاه صادر‌کننده حکم غیابی تسلیم کند. واخوانده نیز حق دارد در اولین جلسه رسیدگی جهات و دلایل خود را اظهار کرده و ظرف ۳ روز دادخواست جلب ثالث را تقدیم دادگاه کند.

مهلت واخواهی

طبق قانون برای اشخاص داخل کشور ۲۰ روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور ۲ ماه از تاریخ ابلاغ حکم غیابی است.

مهلت واخواهی در صورت وجود عذر موجه

محکوم‌علیه غایب درصورت وجود عذر موجه می‌تواند پس از مهلت مقرر دادخواست بدهد و جهات عذر و دلیل موجه‌بودن آن را به دادگاه صادر‌کننده حکم غیابی تقدیم کند. دادگاه ابتدا ادعای او را بررسی می‌کند و در صورتی که عذر را موجه تشخیص دهد قرار قبولی دادخواست را صادر می‌کند که در این صورت اجرای حکم، اگر در حال انجام باشد متوقف می‌شود. چنانچه دادگاه عذر اعلام‌شده را موجه نداند قرار رد دادخواست را صادر می‌کند.

عذر‌های موجه عبارتند از: ۱.بیماری سخت مانع حرکت ۲.فوت یکی از والدین یا فرزندان یا همسر ۳.حوادث قهری ۴.توقیف یا در حبس و زندان بودن.

این عذر‌ها در صورتی موجه هستند که در آخرین روز مهلت هم موجود باشند.

مهلت واخواهی در صورت ابلاغ قانونی حکم غیابی

محکوم‌علیه غایب در صورت ابلاغ قانونی حکم نیز نمی‌تواند خارج از مهلت مقرر واخواهی کند. اما اگر واخواه مدعی عدم‌اطلاع از مفاد رای باشد ضمن اثبات این ادعا، می‌تواند به‌صورت خارج از موعد، واخواهی کند. اگر قاضی این ادعا را صحیح بداند قرار قبولی را صادر می‌کند.

مهلت واخواهی در صورت فوت، حجر، ورشکستگی و…محکوم‌علیه

فوت، حجر و یا ورشکستگی محکوم‌علیه غایب و همچنین زوال سمت شخصی که به آن سمت در دادرسی دخالت داشته موجب ابلاغ مجدد رای و تمدید مهلت می‌شود.

آثار واخواهی

منظور از آثار، تاثیراتی است که رسیدگی بر اجرای حکم می‌گذارد. شامل دو اثر تعلیقی و انتقالی است که در پایین به طور کامل شرح داده شده است.

۱.اثر تعلیقی بر اجرای حکم

اثر تعلیقی یعنی معلق‌شدن اجرای حکم تا پایان مهلت واخواهی. صدور دستور اجرای حکم ممنوع است و اگر در مهلت مقرر واخواهی شده باشد دستور اجرای حکم تا روشن شدن نتیجه صادر نمی‌شود.

با پایان یافتن مهلت و عدم شکایت محکوم‌علیه غایب نسبت به حکم، به درخواست محکوم‌له باید دستور اجرای حکم صادر شود. اگر محکوم‌علیه غایب پس از مهلت مقرر با ادعای عذر موجه اقدام به واخواهی کند چنانچه قرار قبولی دادخواست مزبور صادر شود اجرای حکم متوقف می‌شود.

طبق قانون اگر در مهلت مقرر واخواهی صورت نگیرد اجرای حکم غیابی به درخواست محکوم‌له منوط به معرفی ضامن معتبر یا گرفتن تامین متناسب از محکوم‌له است مگر اینکه اجراییه یا دادنامه به محکوم‌علیه ابلاغ واقعی شده باشد.

۲.اثر انتقالی

اثر انتقالی به این مفهوم است که به وسیله واخواهی اختلاف از مرحله پیشین به مرحله جدید، تماما منتقل می‌شود. یعنی دادگاه مجددا باید رسیدگی و صدور رای کند.

۳.اثر واخواهی در خسارات ناشی از اجرای حکم

طبق قانون در صورتی که واخواهی پس از اجرای غیابی مطرح شود و حکم به نفع واخواه صادر شود واخوانده ملزم به جبران خسارت ناشی از اجرای حکم غیابی می‌گردد.

آیین دادرسی

آیین‌ دادرسی اشاره به تشریفات رسیدگی واخواهی در دادگاه دارد. شامل سه بخش شرایط دادخواست، حقوق واخواه و حقوق واخوانده می‌شود.

واخواه و واخوانده باید بدانند چه حقوق و تکالیفی بر عهده دارند تا حقی از آن‌ها ضایع نشود همچنین واخواه باید آگاه به شرایط تنظیم دادخواست باشد. زیرا وجود نقض در دادخواست می‌تواند منجر به صدور قرار رد دادخواست گردد.

شرایط دادخواست واخواهی

۱.در دادخواست باید نام و اقامتگاه واخواه و نماینده او و نام و اقامتگاه واخوانده درج شود.

۲.هزینه دادرسی باید پرداخت شود.

۳.تعداد نسخ دادخواست و ضمائم آن باید به تعداد واخواندگان بعلاوه یک نسخه باشد.

۴.درصورت نقص دادخواست، به نحو مقرر در مرحله بدوی، باید اخطار رفع نقص صادر و دادخواست تکمیل شود. درصورت عدم رفع نقص مدیر دفتر قرار رد دادخواست را صادر می‌کند. این قرار ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ یا الصاق به دیوار دادگاه قابل‌اعتراض در نزد رئیس شعبه است. این نظر قابل اعتراض مجدد نمی‌باشد.

حقوق واخواه

واخواه باید از همه حقوق دفاعی که خوانده در اولین جلسه دادرسی دارد بهره ببرد. این حقوق باید در دادخواست واخواهی اعمال شود پس واخواه می‌تواند عندالاقتضا به بهای خواسته اعتراض کند و یا سایر ایرادات را مطرح نماید.

حقوق و تکالیف واخوانده

حقوق واخوانده ترکیبی از حقوق خواهان مرحله بدوی و حقوق محکوم‌لهی است که طرف شکایت از حکم قرار گرفته است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص واخواهی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون واخواهی پاسخ دهند .

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: واخواهی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 531
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در برخی موارد ممکن است مخاطب دعوا و یا به اصطلاح خوانده غایب باشد و در هیچ یک از جلسات دادگاه حضور پیدا نکند. این وضعیت پیش آمده باعث می‌شود دادگاه برای احقاق حق افراد اقدام به صدور رای غیابی کند. سوالی که به وجود می‌آید این است که اگر شخص غایب از حکم صادره مطلع شود در این صورت چه اقدامی می‌تواند انجام بدهد؟ در این مورد شخص می‌تواند از حکم صادر شده در مهلت مقرر واخواهی کند که از انواع مختلف دعوا محسوب می‌گردد. در این مطلب سعی در توضیح دادن این احکام داریم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

واخواهی

به معنای اعتراض کردن به رای غیابی است. هرگاه علیه خوانده، حکم غیابی صادر شود او می‌تواند در همان دادگاه صادر‌کننده حکم به آن اعتراض کند. این اعتراض محکوم ‌علیه غایب به حکم غیابی را واخواهی می‌گویند.

آرای قابل واخواهی

۱.احکام غیابی صادره از دادگاه‌های نخستین: احکامی که دادگاه‌های بدوی در غیاب خوانده دعوا صادر می‌کنند قابل واخواهی هستند.

۲.آرای غیابی شورای حل اختلاف: احکام و قرارهای غیابی صادره از جانب قاضی شورای حل اختلاف قابل واخواهی هستند.

۳.احکام غیابی صادره از دادگاه تجدیدنظر: احکامی که دادگاه‌های تجدیدنظر در غیاب تجدیدنظر خوانده صادر می‌کنند قابل واخواهی است.

(باید توجه داشت قرارهای غیابی صادره از دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر قابل واخواهی نیستند. )

اصحاب واخواهی

همان اصحاب دعوای نخستین هستند. خوانده مرحله نخستین، واخواه و خواهان مرحله نخستین، واخوانده نام دارد.

درصورت فوت یا ورشکستگی هر یک از اصحاب دعوای اصلی، وراث در دعوای واخواهی دخالت خواهند کرد.

ممکن است برخی از محکوم‌علیهم غیابی، واخواهی کنند در این صورت رای فقط نسبت به ایشان قابل نقض است مگر اینکه رای قابل تجزیه نباشد که در این صورت نسبت به همه نقض می‌شود.

در واخواهی علاوه بر اصحاب دعوای نخستین، اشخاص ثالث نیز می‌توانند در قالب ورود ثالث و جلب ثالث وارد دعوا شوند. واخواه در صورت تمایل به جلب ثالث باید درخواست جلب را با دادخواست اعتراض همراه هم به دفتر دادگاه صادر‌کننده حکم غیابی تسلیم کند. واخوانده نیز حق دارد در اولین جلسه رسیدگی جهات و دلایل خود را اظهار کرده و ظرف ۳ روز دادخواست جلب ثالث را تقدیم دادگاه کند.

مهلت واخواهی

طبق قانون برای اشخاص داخل کشور ۲۰ روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور ۲ ماه از تاریخ ابلاغ حکم غیابی است.

مهلت واخواهی در صورت وجود عذر موجه

محکوم‌علیه غایب درصورت وجود عذر موجه می‌تواند پس از مهلت مقرر دادخواست بدهد و جهات عذر و دلیل موجه‌بودن آن را به دادگاه صادر‌کننده حکم غیابی تقدیم کند. دادگاه ابتدا ادعای او را بررسی می‌کند و در صورتی که عذر را موجه تشخیص دهد قرار قبولی دادخواست را صادر می‌کند که در این صورت اجرای حکم، اگر در حال انجام باشد متوقف می‌شود. چنانچه دادگاه عذر اعلام‌شده را موجه نداند قرار رد دادخواست را صادر می‌کند.

عذر‌های موجه عبارتند از: ۱.بیماری سخت مانع حرکت ۲.فوت یکی از والدین یا فرزندان یا همسر ۳.حوادث قهری ۴.توقیف یا در حبس و زندان بودن.

این عذر‌ها در صورتی موجه هستند که در آخرین روز مهلت هم موجود باشند.

مهلت واخواهی در صورت ابلاغ قانونی حکم غیابی

محکوم‌علیه غایب در صورت ابلاغ قانونی حکم نیز نمی‌تواند خارج از مهلت مقرر واخواهی کند. اما اگر واخواه مدعی عدم‌اطلاع از مفاد رای باشد ضمن اثبات این ادعا، می‌تواند به‌صورت خارج از موعد، واخواهی کند. اگر قاضی این ادعا را صحیح بداند قرار قبولی را صادر می‌کند.

مهلت واخواهی در صورت فوت، حجر، ورشکستگی و…محکوم‌علیه

فوت، حجر و یا ورشکستگی محکوم‌علیه غایب و همچنین زوال سمت شخصی که به آن سمت در دادرسی دخالت داشته موجب ابلاغ مجدد رای و تمدید مهلت می‌شود.

آثار واخواهی

منظور از آثار، تاثیراتی است که رسیدگی بر اجرای حکم می‌گذارد. شامل دو اثر تعلیقی و انتقالی است که در پایین به طور کامل شرح داده شده است.

۱.اثر تعلیقی بر اجرای حکم

اثر تعلیقی یعنی معلق‌شدن اجرای حکم تا پایان مهلت واخواهی. صدور دستور اجرای حکم ممنوع است و اگر در مهلت مقرر واخواهی شده باشد دستور اجرای حکم تا روشن شدن نتیجه صادر نمی‌شود.

با پایان یافتن مهلت و عدم شکایت محکوم‌علیه غایب نسبت به حکم، به درخواست محکوم‌له باید دستور اجرای حکم صادر شود. اگر محکوم‌علیه غایب پس از مهلت مقرر با ادعای عذر موجه اقدام به واخواهی کند چنانچه قرار قبولی دادخواست مزبور صادر شود اجرای حکم متوقف می‌شود.

طبق قانون اگر در مهلت مقرر واخواهی صورت نگیرد اجرای حکم غیابی به درخواست محکوم‌له منوط به معرفی ضامن معتبر یا گرفتن تامین متناسب از محکوم‌له است مگر اینکه اجراییه یا دادنامه به محکوم‌علیه ابلاغ واقعی شده باشد.

۲.اثر انتقالی

اثر انتقالی به این مفهوم است که به وسیله واخواهی اختلاف از مرحله پیشین به مرحله جدید، تماما منتقل می‌شود. یعنی دادگاه مجددا باید رسیدگی و صدور رای کند.

۳.اثر واخواهی در خسارات ناشی از اجرای حکم

طبق قانون در صورتی که واخواهی پس از اجرای غیابی مطرح شود و حکم به نفع واخواه صادر شود واخوانده ملزم به جبران خسارت ناشی از اجرای حکم غیابی می‌گردد.

آیین دادرسی

آیین‌ دادرسی اشاره به تشریفات رسیدگی واخواهی در دادگاه دارد. شامل سه بخش شرایط دادخواست، حقوق واخواه و حقوق واخوانده می‌شود.

واخواه و واخوانده باید بدانند چه حقوق و تکالیفی بر عهده دارند تا حقی از آن‌ها ضایع نشود همچنین واخواه باید آگاه به شرایط تنظیم دادخواست باشد. زیرا وجود نقض در دادخواست می‌تواند منجر به صدور قرار رد دادخواست گردد.

شرایط دادخواست واخواهی

۱.در دادخواست باید نام و اقامتگاه واخواه و نماینده او و نام و اقامتگاه واخوانده درج شود.

۲.هزینه دادرسی باید پرداخت شود.

۳.تعداد نسخ دادخواست و ضمائم آن باید به تعداد واخواندگان بعلاوه یک نسخه باشد.

۴.درصورت نقص دادخواست، به نحو مقرر در مرحله بدوی، باید اخطار رفع نقص صادر و دادخواست تکمیل شود. درصورت عدم رفع نقص مدیر دفتر قرار رد دادخواست را صادر می‌کند. این قرار ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ یا الصاق به دیوار دادگاه قابل‌اعتراض در نزد رئیس شعبه است. این نظر قابل اعتراض مجدد نمی‌باشد.

حقوق واخواه

واخواه باید از همه حقوق دفاعی که خوانده در اولین جلسه دادرسی دارد بهره ببرد. این حقوق باید در دادخواست واخواهی اعمال شود پس واخواه می‌تواند عندالاقتضا به بهای خواسته اعتراض کند و یا سایر ایرادات را مطرح نماید.

حقوق و تکالیف واخوانده

حقوق واخوانده ترکیبی از حقوق خواهان مرحله بدوی و حقوق محکوم‌لهی است که طرف شکایت از حکم قرار گرفته است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص واخواهی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون واخواهی پاسخ دهند .

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: واخواهی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 574
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در برخی موارد ممکن است مخاطب دعوا و یا به اصطلاح خوانده غایب باشد و در هیچ یک از جلسات دادگاه حضور پیدا نکند. این وضعیت پیش آمده باعث می‌شود دادگاه برای احقاق حق افراد اقدام به صدور رای غیابی کند. سوالی که به وجود می‌آید این است که اگر شخص غایب از حکم صادره مطلع شود در این صورت چه اقدامی می‌تواند انجام بدهد؟ در این مورد شخص می‌تواند از حکم صادر شده در مهلت مقرر واخواهی کند که از انواع مختلف دعوا محسوب می‌گردد. در این مطلب سعی در توضیح دادن این احکام داریم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

واخواهی

به معنای اعتراض کردن به رای غیابی است. هرگاه علیه خوانده، حکم غیابی صادر شود او می‌تواند در همان دادگاه صادر‌کننده حکم به آن اعتراض کند. این اعتراض محکوم ‌علیه غایب به حکم غیابی را واخواهی می‌گویند.

آرای قابل واخواهی

۱.احکام غیابی صادره از دادگاه‌های نخستین: احکامی که دادگاه‌های بدوی در غیاب خوانده دعوا صادر می‌کنند قابل واخواهی هستند.

۲.آرای غیابی شورای حل اختلاف: احکام و قرارهای غیابی صادره از جانب قاضی شورای حل اختلاف قابل واخواهی هستند.

۳.احکام غیابی صادره از دادگاه تجدیدنظر: احکامی که دادگاه‌های تجدیدنظر در غیاب تجدیدنظر خوانده صادر می‌کنند قابل واخواهی است.

(باید توجه داشت قرارهای غیابی صادره از دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر قابل واخواهی نیستند. )

اصحاب واخواهی

همان اصحاب دعوای نخستین هستند. خوانده مرحله نخستین، واخواه و خواهان مرحله نخستین، واخوانده نام دارد.

درصورت فوت یا ورشکستگی هر یک از اصحاب دعوای اصلی، وراث در دعوای واخواهی دخالت خواهند کرد.

ممکن است برخی از محکوم‌علیهم غیابی، واخواهی کنند در این صورت رای فقط نسبت به ایشان قابل نقض است مگر اینکه رای قابل تجزیه نباشد که در این صورت نسبت به همه نقض می‌شود.

در واخواهی علاوه بر اصحاب دعوای نخستین، اشخاص ثالث نیز می‌توانند در قالب ورود ثالث و جلب ثالث وارد دعوا شوند. واخواه در صورت تمایل به جلب ثالث باید درخواست جلب را با دادخواست اعتراض همراه هم به دفتر دادگاه صادر‌کننده حکم غیابی تسلیم کند. واخوانده نیز حق دارد در اولین جلسه رسیدگی جهات و دلایل خود را اظهار کرده و ظرف ۳ روز دادخواست جلب ثالث را تقدیم دادگاه کند.

مهلت واخواهی

طبق قانون برای اشخاص داخل کشور ۲۰ روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور ۲ ماه از تاریخ ابلاغ حکم غیابی است.

مهلت واخواهی در صورت وجود عذر موجه

محکوم‌علیه غایب درصورت وجود عذر موجه می‌تواند پس از مهلت مقرر دادخواست بدهد و جهات عذر و دلیل موجه‌بودن آن را به دادگاه صادر‌کننده حکم غیابی تقدیم کند. دادگاه ابتدا ادعای او را بررسی می‌کند و در صورتی که عذر را موجه تشخیص دهد قرار قبولی دادخواست را صادر می‌کند که در این صورت اجرای حکم، اگر در حال انجام باشد متوقف می‌شود. چنانچه دادگاه عذر اعلام‌شده را موجه نداند قرار رد دادخواست را صادر می‌کند.

عذر‌های موجه عبارتند از: ۱.بیماری سخت مانع حرکت ۲.فوت یکی از والدین یا فرزندان یا همسر ۳.حوادث قهری ۴.توقیف یا در حبس و زندان بودن.

این عذر‌ها در صورتی موجه هستند که در آخرین روز مهلت هم موجود باشند.

مهلت واخواهی در صورت ابلاغ قانونی حکم غیابی

محکوم‌علیه غایب در صورت ابلاغ قانونی حکم نیز نمی‌تواند خارج از مهلت مقرر واخواهی کند. اما اگر واخواه مدعی عدم‌اطلاع از مفاد رای باشد ضمن اثبات این ادعا، می‌تواند به‌صورت خارج از موعد، واخواهی کند. اگر قاضی این ادعا را صحیح بداند قرار قبولی را صادر می‌کند.

مهلت واخواهی در صورت فوت، حجر، ورشکستگی و…محکوم‌علیه

فوت، حجر و یا ورشکستگی محکوم‌علیه غایب و همچنین زوال سمت شخصی که به آن سمت در دادرسی دخالت داشته موجب ابلاغ مجدد رای و تمدید مهلت می‌شود.

آثار واخواهی

منظور از آثار، تاثیراتی است که رسیدگی بر اجرای حکم می‌گذارد. شامل دو اثر تعلیقی و انتقالی است که در پایین به طور کامل شرح داده شده است.

۱.اثر تعلیقی بر اجرای حکم

اثر تعلیقی یعنی معلق‌شدن اجرای حکم تا پایان مهلت واخواهی. صدور دستور اجرای حکم ممنوع است و اگر در مهلت مقرر واخواهی شده باشد دستور اجرای حکم تا روشن شدن نتیجه صادر نمی‌شود.

با پایان یافتن مهلت و عدم شکایت محکوم‌علیه غایب نسبت به حکم، به درخواست محکوم‌له باید دستور اجرای حکم صادر شود. اگر محکوم‌علیه غایب پس از مهلت مقرر با ادعای عذر موجه اقدام به واخواهی کند چنانچه قرار قبولی دادخواست مزبور صادر شود اجرای حکم متوقف می‌شود.

طبق قانون اگر در مهلت مقرر واخواهی صورت نگیرد اجرای حکم غیابی به درخواست محکوم‌له منوط به معرفی ضامن معتبر یا گرفتن تامین متناسب از محکوم‌له است مگر اینکه اجراییه یا دادنامه به محکوم‌علیه ابلاغ واقعی شده باشد.

۲.اثر انتقالی

اثر انتقالی به این مفهوم است که به وسیله واخواهی اختلاف از مرحله پیشین به مرحله جدید، تماما منتقل می‌شود. یعنی دادگاه مجددا باید رسیدگی و صدور رای کند.

۳.اثر واخواهی در خسارات ناشی از اجرای حکم

طبق قانون در صورتی که واخواهی پس از اجرای غیابی مطرح شود و حکم به نفع واخواه صادر شود واخوانده ملزم به جبران خسارت ناشی از اجرای حکم غیابی می‌گردد.

آیین دادرسی

آیین‌ دادرسی اشاره به تشریفات رسیدگی واخواهی در دادگاه دارد. شامل سه بخش شرایط دادخواست، حقوق واخواه و حقوق واخوانده می‌شود.

واخواه و واخوانده باید بدانند چه حقوق و تکالیفی بر عهده دارند تا حقی از آن‌ها ضایع نشود همچنین واخواه باید آگاه به شرایط تنظیم دادخواست باشد. زیرا وجود نقض در دادخواست می‌تواند منجر به صدور قرار رد دادخواست گردد.

شرایط دادخواست واخواهی

۱.در دادخواست باید نام و اقامتگاه واخواه و نماینده او و نام و اقامتگاه واخوانده درج شود.

۲.هزینه دادرسی باید پرداخت شود.

۳.تعداد نسخ دادخواست و ضمائم آن باید به تعداد واخواندگان بعلاوه یک نسخه باشد.

۴.درصورت نقص دادخواست، به نحو مقرر در مرحله بدوی، باید اخطار رفع نقص صادر و دادخواست تکمیل شود. درصورت عدم رفع نقص مدیر دفتر قرار رد دادخواست را صادر می‌کند. این قرار ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ یا الصاق به دیوار دادگاه قابل‌اعتراض در نزد رئیس شعبه است. این نظر قابل اعتراض مجدد نمی‌باشد.

حقوق واخواه

واخواه باید از همه حقوق دفاعی که خوانده در اولین جلسه دادرسی دارد بهره ببرد. این حقوق باید در دادخواست واخواهی اعمال شود پس واخواه می‌تواند عندالاقتضا به بهای خواسته اعتراض کند و یا سایر ایرادات را مطرح نماید.

حقوق و تکالیف واخوانده

حقوق واخوانده ترکیبی از حقوق خواهان مرحله بدوی و حقوق محکوم‌لهی است که طرف شکایت از حکم قرار گرفته است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص واخواهی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون واخواهی پاسخ دهند .

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: واخواهی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 569
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

عمر یک مدت زمان محدود است و میزان عمر هر فرد‌ با دیگری متفاوت خواهد بود. همه افراد سرانجام یک روز از دنیا می‌روند اما در برخی موارد ممکن است‌ فرد مفقودالاثر شود و هیچ نشانه‌ای از او وجود نداشته باشد. در ادامه توضیحات مختصری را در خصوص صدور حکم موت فرضی خدمتتان ارائه نموده‌‌ایم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
 

حکم موت فرضی به چه دلیلی صادر می‌شود‌‌ ؟

هرگاه فردی مفقودالاثر شود و هیچکس نداند که او زنده است یا مرده دادگاه می‌تواند حکم موت فرضی را صادر نماید. برای ‌صدو‌ر این ‌حکم می‌بایست حداقل سه سال از مفقودالاثر شدن فرد گذشته باشد و سه بار آگهی او منتشر شده باشد که اگر بازهم هیچ خبری از او نشد حکم موت فرضی صادر شود.

از آنجایی که فرد بعد از سه سال مفقودالاثری دیگر عموما زنده نیست حکم موت فرضی او توسط دادگاه صادر می‌شود تا بازماندگانش بتوانند از اموال به جا‌مانده از او استفاده نمایند و قوانین مربوط به او را نیز انجام دهند.

نمونه دادخواست صدور حکم موت فرضی

برای اینکه حکم موت فرضی فرد صادر شود می‌بایست خانواده او دادخواستی را مبنی بر ‌صدو‌ر این حکم به دادگاه ارائه کنند تا در صورت موافقت قاضی صادر گردد. نمونه دادخواست ‌صدو‌ر حکم موت فرضی به شرح زیر می‌باشد:

با سلام و احترام خدمت ریاست محترم دادگاه

اینجانب با آقا یا خانم ….. نسبت … دارم و با توجه با گذشت مدت زمان … از مفقودالاثر شدن او به استحضارتان می‌رسانم که هنوز هیچ نشانه و خبری از این فرد … دریافت نشده است. فلذا از قاضی محترم دادگاه خواستار ‌صدو‌ر حکم موت فرضی آقا یا خانم … می‌باشم.

با تشکر

سوالات متدوال

چند سال پس از مفقودالاثری حکم موت فرضی صادر می‌شود‌‌ ؟

سه سال پس از مفقود شدن این ‌حکم صادر خواهد‌ گردید.

چه کسانی می‌توانند دادخواست ‌صدو‌ر حکم موت فرضی را به دادگاه ارائه کنند‌‌ ؟

خانواده و بستگان فرد می‌توانند دادخواست ‌صدو‌ر حکم موت فرضی را به دادگاه ارائه کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص صدور حکم موت فرضی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون صدور حکم موت فرضی پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: صدور حکم موت فرضی ,
:: بازدید از این مطلب : 480
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

بعضی از افراد تصور می‌کنند که انجام معامله و بستن برخی قرارداد‌ها فقط مختص افراد عادی می‌باشد و دولت هیچگونه قراردادی را با سایر اشخاص نمی‌بندد که در این خصوص باید گفت دولت نیز برخی قرارداد‌ها را منعقد می‌کند تا بتواند وظایف خود را به انجام برساند. دولت از طریق برگزاری مناقصه یا مزایده اقدام به عقد قرارداد‌هایی می‌کند که به واسطه آن‌ها می‌تواند برخی امور کلان کشور را مدیریت کند. در ادامه قصد داریم در مورد مناقصه محدود توضیحاتی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

مناقصه محدود چیست ؟

مناقصه در واقع به عقد قراردادی گفته می‌شود که طی انجام آن دولت فرد مناقصه گری را انتخاب می‌کند که کم‌ترین قیمت ممکن را به دولت پیشنهاد کند و در قبال دریافت مبلغی کالای‌های مورد نیاز دولت را تامین کند.

برای کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص مناقصه کلیک فرمایید.

اما شاید برایتان سوال شود که مناقصه محدود چیست؟ در این باره باید بگوییم مناقصه محدود به مناقصه‌‌ای گفته می‌شود که افراد مناقصه گر یا همان تامین کننده‌های کالا به صورت محدود انتخاب می‌شوند. برای مثال در این نوع مناقصه همه مناقصه گران نمی‌توانند اعلام آمادگی کنند و فقط دولت برخی از افراد که واجد شرایط خاصی باشند را انتخاب می‌کند.

برگزاری مناقصه محدود

برای برگزاری مناقصه محد‌ود سازمان دولتی مربوطه ابتدا چندین مناقصه گر را که صلاحیت و توانایی مالی تامین کالا‌ها یا انجام خدمت را داشته باشند انتخاب می‌کند. سپس این مناقصه گران باید فرمی را پر کنند و مشخصات خود را در فرم ذکر کنند و همچنین اعلام کنند که توانایی تهیه چه مقدار از کالا‌ها را با چه قیمتی دارند.

در مرحله بعد مامورین سازمان دولتی بهترین و تواناترین مناقصه گران را انتخاب می‌کند و از آن‌ها می‌خواهد که خدمت مربوطه را انجام دهند.

سوالات متداول

چند نوع مناقصه وجود دارد ؟

مناقصه محد‌ود و منا‌قصه عمومی دو نوع کلی مناقصه می‌باشند.

چرا سازمان‌های دولتی مناقصه برگزار می‌کنند ؟

علت برگزاری مناقصه توسط سازمان‌های دولتی تامین برخی کالا‌ها و یا عقد برخی قراردادها برای انجام بهینه امور می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص منا‌قصه محدود، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون منا‌قصه محدود پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: مناقصه محدود ,
:: بازدید از این مطلب : 542
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 29 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

مجازات مجرمین امری مهم در قانون‌‌ کشور ما‌‌‌ می‌باشد و هر فردی که جرمی را مرتکب شود و مستحق مجازات باشد ‌‌می‌بایست به سزای عمل مجرمانه خود برسد. مجازات‌ها به چند دسته کلی حدود، تعزیر، دیات، قصاص و… تقسیم بندی ‌‌می‌شوند و قانونگذار برای اعمال هریک از آن‌ها شرایط خاصی را در نظر گرفته است. یکی از انواع مجازات در قانون ‌کشور ما ‌مجازات حدی بوده که ‌‌می‌توان آن‌‌ را از شدیدترین انواع مجازات برشمرد. در ادامه قصد داریم در خصوص انواع حد و شرایط اعمال آن‌ توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
منبع :  انواع حد

مجازات حدی چیست ؟

مجا‌زات حدی نوعی مجا‌زات تعیین شده توسط قانونگذار ‌‌می‌باشد که با الگو گرفتن از متون معتبر اسلامی برای مجرمین در نظر گرفته شده و شرایط خاص خود را دارد. هدف از تعیین مجا‌زات حدی آسیب رساندن به مجرم نیست بلکه اصلی‌‌ترین دلیل تعیین آن بازدارندگی مجرم از ارتکاب جرم و تربیت نمودن او ‌‌می‌باشد. با توجه به این مسئله که میزان این مجا‌زات طبق کتاب قرآن و سایر متون معتبر تعیین گردیده است قانونگذار حق کمتر کردن مجا‌زات یا صرف نظر کلی از اعمال آن را نخواهد داشت. اگر بخواهیم یک توضیح کلی در خصوص این نوع مجا‌زات خدمتتان بیان نماییم ‌‌می‌بایست بگوییم مجا‌زات حدی مجا‌زاتی است که در مورد جرایم به خصوصی اعمال می‌شود و مقدار آن همیشه یکسان و لایتغیر می‌باشد.

انواع مجازات حد

مجا‌زات حدی انواع و قسام مختلفی دارد و با توجه به نوع جرمی که فرد مرتکب شده است در خصوص او اعمال خواهد شد. مجا‌زات حدی برای جرائم زیادی در نظر گرفته شده است و در خصوص هر جرم میزان آن متغیر است. انواع مجا‌زات حدی را با ذکر مثال در زیر بیان نموده‌ایم:

  • مجا‌زات حدی اعدام: برای مثال برای جرم زنا با محارم تعیین شده است.
  • مجا‌زات حدی شلاق: برای مثال در خصوص جرم شرب خمر یا همان نوشیدن ‌شراب اعمال ‌‌می‌گردد و میزان شلاق در مجا‌زات حدی از صد ضربه بیشتر نخواهد بود.
  • مجا‌زات حدی قطع نمودن انگشت و دست و پا: به عنوان مثال برای سارقینی که مرتکب جرم سرقت شده‌‌‌اند اعمال ‌‌می‌گردد.
  • مجا‌زات حدی تبعید: به عنوان مثال برای جرم محاربه اعمال ‌‌می‌شود.

شرایط اجرای مجازات حد | انواع حد

برای اجرای مجا‌زات حدی در خصوص مجرم ‌‌می‌بایست برخی شرایط مهیا باشد تا قاضی بتواند مجا‌زات را در خصوص او اعمال کند. این شرایط به شرح زیر ‌‌می‌باشند:

  • مجرم ‌‌می‌بایست حتما عاقل و بالغ بوده و جرم را به صورت آگاهانه مرتکب جرم شده باشد.
  • مجرم باید از این مسئله که جرم او نه تنها مسئولیت کیفری دارد بلکه از نظر شرعی نیز عملی حرام است مطلع باشد.

نکته بسیار مهم: چنانچه متهم ادعا کند که جرم ارتکابی را از روی عمد انجام نداده است و آگاهی نداشته است یا اینکه به خاطر تحت فشار بودن در حین شکنجه به آن اعتراف کرده است اگر قاضی متوجه شود که ادعای او صحیح است بدون دارا بودن شاهد‌‌ و سوگند خوردن ادعای او را پذیرفته و مجا‌زات حدی در خصوص او اعمال نخواهد شد.

سوالات متداول

مجا‌زات‌های حدی بر اساس چه کتابی تعیین شده‌‌‌اند ؟

مجا‌زات‌های حدی با الگو گرفتن از کتاب الهی قرآن و سایر متون معتبر فقهی و اسلامی تعیین شده‌‌‌اند.

انواع مجا‌زات حدی شامل چه مواردی هستند ؟

مجا‌زات حدی شامل مواردی مثل اعدام،‌‌ قطع دست و پا، تبعید و… ‌‌می‌شوند که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انواع حد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع حد پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
 


:: برچسب‌ها: انواع حد ,
:: بازدید از این مطلب : 480
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 29 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در سال‌های قدیم آپارتمان نشینی مانند امروز رواج نداشت و معمولا افراد در خانه‌های ویلایی زندگی می‌کردند. اما امروزه با رواج آپارتمان نشینی در میان افراد شهر‌های زیادی پدید آمده‌اند و از آنجایی که هر چیز مشترکی باید دارای قوانین خاص خود باشد قانونگذاران برای آپارتمان‌ها نیز قوانینی را وضع نموده‌اند تا حقوق مالکین ضایع نگردد. در ادامه در مورد قانون تملک آپارتمانها توضیحات مختصری را خدمتتان ارائه نموده‌‌ایم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
 
 
 

چرا در خصوص آپارتمان نشینی قوانین خاص وضع شده است‌‌ ؟

همانطور که همه ما می‌دانیم آپارتمان در واقع یک خانه مشترک برای چندین خانواده به حساب می‌آید و از آنجا که همه افراد نمی‌توانند به طور کامل با یکدیگر سازگاری داشته باشند قانونگذاران قوانینی را در خصوص آپارتمان نشینی وضع نموده‌اند تا با استفاده از این‌قوانین افراد ساکن در یک ‌ساختمان بتوانند بهتر با یکدیگر کنار آمده و حقوق یکدیگر را ضایع نکنند.

قانون تملک آپارتمانها چیست‌‌ ؟

قانون تملک آپارتمان‌ها برای اولین بار در سال ۱۳۴۳به تصویب رسیده است و در سال ۱۳۷۶ نیز تغییراتی در این قانون ایجاد گردیده است. قانون تملک آپارتمان‌ها دارای مواد مختلف می‌باشد که در هر ماده قواعدی برای آپارتمان نشینی ذکر شده است. مهم‌ترین مواد قانون تملک آپارتمان‌ها به شرح زیر می‌باشند:

ماده یک

  • در ماده اول قانونگذار ذکر نموده است که در هر آپارتمان دو بخش وجود دارد.‌ یکی از این بخش‌ها قسمت‌های اختصاصی می‌باشد و بخش دیگر نیز قسمت‌های مشترک ساختمان میان مالکین و ساکنین می‌باشد.

ماده دوم

  • در ماده دوم‌ قانون تملک آپارتمان‌ها آمده است که بخش‌های اختصاصی هر ساختمان در واقع برای استفاده اختصاصی ساکنین یک واحد می‌باشند و ساکنین واحد‌های دیگر نمی‌توانند از بخش‌های اختصاصی واحد دیگر استفاده کنند. به عنوان مثال هیچکس نمی‌تواند از سرویس بهداشتی و حمام واحد دیگر استفاده کند.

اما بخش‌های مشترک آپارتمان مختص استفاده ساکنین یک واحد خاص نیستند و در واقع تمام ساکنین واحد‌ها می‌توانند از این قسمت‌ها استفاده کنند. برای مثال نمای آپارتمان، اسکلت آپارتمان، حیاط آپارتمان، پشت بام و… جزو بخش‌های مشترک یک آپارتمان محسوب می‌شوند و ساکنین تمام واحد‌ها می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

همچنین در این ماده ذکر سده است که مالک آپارتمان نمی‌تواند یک واحد را بدون قسمت‌های مشترکش به کسی بفروشد و دیگر ساکنین نیز نمی‌تواند ساکنین واحد‌های دیگر را از استفاده نمودن از قسمت‌های مشترک منع نمایند.

ماده سوم و چهارم قانون تملک آپارتمانها

  • در ماده سوم و چهارم نیز مانند ماده دوم شرح داده شده است که هر خریدار اگر قسمت‌های اختصاصی آپارتمان را بخرد در واقع صاحب قسمت‌های مشترک نیز خواهد بود و مالک این حق را ندارد که او را از استفاده این قسمت‌ها منع کند. همچنین در ماده چهارم شرح داده شده است که در یک ساختمان ساکنین هر واحد به اندازه مساحت آن واحد ملزم به پرداخت هزینه‌های شارژ هستند و هر چقدر که در یک واحد ساکنین بیشتری ساکن باشند آن واحد باید هزینه بیشتری بپردازد.
  • در ماده پنجم قانون تملک آپارتمان‌ها آمده است که برای اداره آپارتمان ساکنین می‌بایست تصمیماتی را اتخاذ کنند که با نظر اکثریت مالکینی که بیش از نصف قسمت اختصاصی ساختمان را در اختیار دارند این تصمیمات انجام می‌شود اما اگر تعداد مالکین بیش از سه نفر باشد آن‌ها می‌بایست برای آپارتمان یک مدیر لایق انتخاب کنند.
  • در ماده ششم ذکر شده است که هر گاه مالکین یک آپارتمان بیش از سه نفر باشند باید یک مجمع عمومی تشکیل دهند و از میان خود یک نفر را به عنوان مدیر ساختمان برگزینند و از او بخواهند که امور مربوط به ساختمان را انجام دهد و اقداماتی که به صلاح ساکنین است را انجام دهند.

سوالات متداول

چرا قانون تملک آپارتمان‌ها وضع شده است‌‌ ؟

این قانون برای حمایت از حقوق ساکنین آپارتمان وضع شده است.

ماده ششم قانون مالکین را موظف به انجام چه کاری کرده است‌‌ ؟

در ماده ششم قانون مالکین را موظف کرده است که برای آپارتمان خود مدیر انتخاب کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قا‌نون تملک آپارتمان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قا‌نون تملک آپارتمان پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: قانون تملک آپارتمانها ,
:: بازدید از این مطلب : 517
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 28 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

طلاق یکی از عوامل آسیب زا در جامعه به حساب می‌آید که آسیب زیادی را به افراد وارد می‌نماید. طی انجام طلاق فرزندان و پدر و مادر دچار برخی مشکلات می‌شوند که ‌می‌توان آن‌ها را جزو پیامد‌های طلاق به حساب آورد. برای ثبت و انجام طلاق می‌بایست برخی مراحل قانونی را طی نمود که‌ اگر در این زمینه ‌از یک وکیل مجرب و کاردان کمک بگیرید می‌توانید بدون ‌هیچ مشکلی طلاق خود را ثبت‌ نمایید. در ادامه قصد داریم توضیحاتی را در خصوص خدمات بهترین وکیل طلاق خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
 
 
 

بهترین وکیل طلاق

وکیل طلاق فردی است که در زمینه طلاق و قوانین آن به خوبی تحصیل نموده است و اطلاعات زیادی دارد. برای اینکه بتوان سریع‌تر مراحل قانونی طلاق را انجام داد بهتر است از یک وکیل طلاق باتجربه در این زمینه کمک گرفت. وکیل به شما کمک می‌کند که پرونده خود را زودتر به نتیجه برسانید و تمام مشکلات مربوط به طلاقتان را از میان برمی‌دارد.

چرا باید از وکیل طلاق کمک بگیریم‌ ؟

کمک ‌گرفتن از وکیل در زمینه طلاق بسیار حائز اهمیت می‌باشد و بهتر است که قبل از طلاق با وکیلتان صحبت نموده و ‌از او بخواهید که شما را یاری‌ نماید. دلیل اینکه کمک گرفتن از وکیل در زمینه طلاق تا این اندازه مهم است این است که وکیل طلاق اطلاعات حقوقی بسیار بیشتری دارد و بهتر می‌تواند پرونده را به نتیجه دلخواهتان برساند.

مزایای استفاده از وکیل طلاق | بهترین وکیل طلاق

استفاده از وکیل طلاق دارای مزیت‌های زیادی می‌باشد که این مزیت‌ها به شرح زیر هستند:

حضور یافتن در دادگاه

ممکن است شما به علت دارا بودن ‌شغل و یا هر دلیل دیگری نتوانید در تمام جلسات دادگاه حضور یابید که در اینجا وکیل به جای شما در دادگاه حضور پیدا می‌کند و همچنین به جای شما صحبت خواهد نمود.

تسریع روند به نتیجه رساندن پرونده

ممکن است به نتیجه رسیدن پرونده طلاق مدت‌ها زمان ببرد اما اگر از یک وکیل طلاق کاردان و مجرب استفاده کنید اینگونه نخواهد بود و او پرونده را در مدت زمان کمتری به نتیجه دلخواهتان خواهد رساند.

جلوگیری از بروز مشکل | بهترین وکیل طلاق

وکیل پیش از اینکه‌ مانع یا مشکلی برای انجام مراحل قانونی طلاق پیش بیاید آن را از میان‌ برداشته و همچنین تمامی‌ جوانب طلاق را می‌سنجد تا در حل پرونده شما هیچ مشکلی به وجود نیاید.

سوالات متداول

وکیل طلاق کیست‌ ؟

شخصی که تحصیلات حقوقی و تجربه در زمینه طلاق دارد و می‌تواند افراد را در این زمینه راهنمایی کند.

چرا باید حتما ‌از وکیل طلاق کمک بگیریم‌ ؟

زیرا او اطلاعات حقوقی بیشتری دارد.

مرکز معتبر وکیل دات کام شما را در حل پرونده‌های حقوقی خود یاری می‌نماید. از بهترین خدمات این مرکز می‌توان به حل انواع پرونده‌های حقوقی و ارائه مشاوره حضوری و تلفنی اشاره نمود. شما می‌توانید با مراجعه به سایت وکیل دات کام مشاوره طلاق دریافت نموده و از مشاورین این مرکز راهنمایی دریافت کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وکالت طلاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون وکالت طلاق پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: بهترین وکیل طلاق ,
:: بازدید از این مطلب : 493
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 28 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

شاید این جمله که سکوت علامت رضا است را شنیده باشیم. در مواقعی که افراد در حال معامله یا در مقابل در‌خواست دیگران سکوت اختیار می‌کنند، می‌گوییم پس شخص برای انجام اینکار و یا برای این درخواست رضایت دارد زیرا از قدیم می‌گفتند سکوت علامت رضا است. اما در قانون خلاف این اصل را مطرح کرده است و قانون مخالف عرف سخن می‌گوید، و در بسیاری از موارد سکوت را علامت رضا نمی‌داند و به آن ترتیب اثر نمی‌دهد. به راستی سکوت در حقوق چه معنا و ارزشی دارد؟

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

اراده‌ باطنی و اراده‌ ظاهری | سکوت در حقوق

اراده‌ باطنی امری درونی است و به تنهایی اثری در حقوق ندارد. برای آنکه دو اراده با هم توافق کنند ناچارا باید اعلام شوند زیرا در صورتی دو طرف می‌توانند از نیت درونی یکدیگر آگاه شوند که قصدشان با وسایلی از قبیل لفظ و نوشته ابراز گردد.

بحث در این است که قانون ایران اراده باطنی را معتبر می‌داند یا اراده ظاهری را؟!

به طور کلی می‌توان بیان نمود که اراده ظاهری در حقوق اهمیت دارد و اراده باطنی چون در ذهن افراد است تا زمانی که به وسیله الفاظ ابراز نشود اثری ندارد. قانونگذار اراده ظاهری را ملاک قرار می‌دهد و اصل می‌داند.

اعلام صریح اراده | سکوت در حقوق

معمولا دو طرف اراده‌ خود را صراحتا اعلام می‌کنند. مرسوم است که دو طرف معامله گفتگو می‌کنند و پس از توافق درباره‌ شرایط عقد مدلول عقد انشا می‌شود ولی چون اثبات آن‌چه بر ‌آنان گذشته با شهادت‌ شهود دشوار است نتیجه‌ گفتگو‌های خود را با نوشتن ثبت می‌کنند.

اعلام صریح اراده با نوشته نیز امکان دارد زیرا نوشته نیز مثل صوت وسیله‌ عرفی انتقال معانی است پس دو طرف می‌توانند به وسیله نامه خصوصی یا اعلان در روزنامه یا پیام الکترونیکی با هم معامله کنند.

طبق ماده ۱۹۲ قانون مدنی در مواردی که طرفین یا یکی از آن‌ها نتواند با ادای کلمات اراده‌ خود را اعلام کند اشاره‌ای که قصد و رضای او را برساند کافی است.

این ماده در اصل مربوط به اشخاص گنگ و لال می‌شود که می‌توانند با اشاره مقصود خود را بیان کنند.

اعلام ضمنی اراده

به غیر از مواردی که قانون بیان صریح اراده را ضروری دانسته است اراده ممکن است به طور ضمنی اعلام شود.

اکثر حقوقدانان معتقدند هرگاه اعلام اراده به وسیله تلفظ و نوشته یا اعمالی که به طور معمول برای این منظور به کار می‌رود بیان اراده‌، صریح است ولی رضایتی که از سایر اعمال و وقایع استنباط شود غیرصریح است یعنی به هدف اعلام‌کننده تکیه دارند که باید به منظور معامله کردن باشد.

سکوت و بیان اراده

تا وقتی اراده شخص اعلام نشده هیچ‌کس از درون او آگاه نیست شخص ساکت وضع مبهمی دارد و به درستی نمی‌توان فهمید موافق قرارداد است یا مخالف آن، به خصوص زمانی که دو طرف قرارداد در یک مجلس نیستند این ابهام بیشتر حس می‌شود.

اثر سکوت را با توجه به اوضاع و احوال و شرایط موجود تفسیر می‌کنند نه اینکه به طور کلی یک تفسیر برای آن وجود داشته باشد.

مثال

در فرضی که تاجری پیشنهاد خرید کالایی را از اصفهان به شیراز بفرستد تا زمانی که به این پیشنهاد پاسخ داده نشده و موعد عرفی آن نیز نگذشته باشد هیچ نسبتی به تاجر شیرازی نمی‌توان داد، به همین علت قانون مدنی مستفاد از ماده ۲۴۹ سکوت را دلیل رضایت ندانسته است.

مستفاد از ماده ۵۰۱ قانون مدنی سکوت موجر در برابر مستاجری که پس از پایان مدت به سکونت خود ادامه می‌دهد نشانه‌ تراضی بر ادامه‌ وضع پیشین تلقی می‌شود.

در فرض دیگر اگر کسی سال‌های زیادی خریدار مجله‌ خاصی بوده است پس از پایان مدت قرارداد نسخه‌هایی را که برای او فرستاده می‌شود بگیرد، سکوت او نشانه‌ تمایل بر ادامه‌ خرید مجله است و نمی‌تواند از پرداختن قیمت آن‌ها خودداری کند.

هم در این فرض و هم در مستفاد ماده ۵۰۱ قانون مدنی سکوت دلیل بر رضایت قلمداد می‌شود اما در فرض اول سکوت دلیل نارضایتی است‌. پس همانطور که بیان شد تفسیر سکوت براساس اوضاع و احوال موجود متفاوت است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در سکوت در حقوق ایران، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سکوت در حقوق ایران پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: سکوت در حقوق ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 539
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 مرداد 1400 | نظرات ()