نوشته شده توسط : vakiel

برقراری رابطه نامشروع با جنس مخالف در جامعه ما خلاف قانون است و برای فرد خاطی مجازات به دنبال دارد. امروزه برقراری رابطه نامشروع بسیار بیشتر از قبل شده و چون این جرم با آبرو و حیثیت خانواده‌ها در ارتباط است قانونگذاران قوانین سختی را برای آن در نظر گرفته‌‌‌‌اند. این جرم می‌تواند باعث سوء استفاده افراد سودجو و بد ذات شود که به همین دلایل مجازات شدیدی برای آن تعیین گردیده است. در ادامه قصد داریم در مورد شکایت از جرم رابطه نامشروع و اثبات آن توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

منبع : مجازات رابطه نامشروع

چه کسی می‌تواند از رابطه نامشروع شکایت کند‌‌‌‌ ؟

رابطه نامشروع به رابطه‌‌ای گفته می‌شود که طی انجام آن زن و مردی که به هم محرم نیستند رابطه‌‌ای خارج از حد متعارف برقرار می‌نمایند که این رابطه می‌تواند شامل انجام دادن مواردی مثل در آغوش ‌گرفتن، بوسیدن و… شود. رابطه نامشروع جرم بوده و جزو دسته جرائم غیر قابل گذشت قرار گرفته است. این به این معناست که اگر شاکی از مجرم گذشت کند بازهم بررسی پرونده ادامه خواهد داشت و بررسی این جرم نیاز به شاکی خصوصی ندارد. دادستان یا نیروی انتظامی نیز می‌توانند این جرم را بررسی نمایند اما نیروی انتظامی در صورتی می‌تواند این جرم را گزارش دهد که آن را مشاهده نموده باشد. پس می‌توان نتیجه گیری کرد که نیروی انتظامی، دادستان و افراد متضرر از جرم می‌توانند از جرم رابطه نامشروع شکایت نمایند.

نحوه شکایت از رابطه نامشروع | میزان مجازات

برای شکایت از رابطه نامشروع می‌توان به دفاتر خدمات قضایی رجوع نمود و با ثبت شکایت خواهان بررسی جرم شد که در این صورت جرم بررسی شده و مجرم مجازات می‌شود. جرم رابطه نامشروع جزو دعاوی کیفری بوده و مراکز شکایت از آن برای تهران و شهرستان‌ها متفاوت خواهد بود. افراد ساکن تهران برای شکایت از این جرم می‌بایست به دادسرای ارشاد مراجعه کنند و افراد ساکن شهرستان نیز می‌توانند برای شکایت از رابطه نامشروع به دادسرای عمومی رجوع نمایند. پس از شکایت قاضی جرم ‌را بررسی می‌کند و در خصوص آن حکم صادر خواهد کرد.

چگونگی اثبات جرم رابطه نامشروع و مجازات آن

اثبات رابطه نامشروع کاری سخت به نظر می‌رسد و حتی در برخی موارد اثبات آن غیر ممکن است. بهترین راه ثابت نمودن این جرم اقرار مجرمین می‌باشد. برای مثال اگر زنی اقرار کند که با مردی رابطه نامشروع داشته است جرم آن‌ها اثبات خواهد شد. یکی دیگر از راه‌های اثبات این جرم شهادت شاهدین می‌باشد که اثبات جرم از طریق این راه بسیار سخت است. البته راه دیگری نیز مانند عکس و فیلم، چت در فضای مجازی و… نیز وجود دارند که اگر باعث شوند جرم در نزد قاضی اثبات شود مجرمین مجازات خواهند شد اما در این موارد نظر قاضی در اولویت خواهد بود.

 

سوالات متداول

جرم رابطه نامشروع جزو کدام دسته جرائم قرار گرفته است‌‌‌‌ ؟

این جرم جزو دسته جرائم غیر قابل گذشت قرار گرفته است که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

اگر زن اقرار به برقراری رابطه نامشروع کند جرم او اثبات می‌شود‌‌‌‌ ؟

بله این مورد یکی از راه‌های اثبات جرم رابطه نامشروع است و در این صورت جرم ‌او اثبات شده و مجازات خواهد گردید که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات رابطه نامشروع، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات رابطه نامشروع پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: مجازات رابطه نامشروع ,
:: بازدید از این مطلب : 205
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید تمکین و نفقه چه ارتباطی با هم دارند؟ پرونده‌های بسیاری راجع به این موضوع در دادگاه‌ها مطرح می‌شوند، به همین جهت آشنایی با ارتباط تمکین و نفقه می‌تواند برای شما مفید باشد. همانطور که می‌دانید زن و شوهر پس از ازدواج با یکدیگر هر کدام دارای وظایف و تکالیفی در مقابل هم می‌باشند. یکی از آثار ازدواج تمکین می‌باشد. تمکین با نفقه ارتباط دارد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم مقاله تمکین و عدم تمکین چیست و تمکین و نشوز را مطالعه نمایید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع : تمکین و نفقه

تمکین

یکی از وظایفی که بعد از ازدواج بر عهده زن قرار می‌گیرد تمکین می‌باشد. تمکین به دو دسته عام و خاص تقسیم می‌شود. تمکین عام به معنای اطاعت از شوهر در امور زندگی مشترک و تمکین خاص به معنای تامین نیازهای جنسی مرد می‌باشد. برای کسب اطلاعات دقیق از انواع تمکین کلیک نمایید.

در اصطلاح حقوقی و فقهی به زنی که بدون عذر موجه از شوهر خود در مسائل زندگی و روابط زناشویی تمکین و اطاعت نکند ناشزه گفته می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله مهریه ناشزه را مطالعه نمایید.

البته توجه داشته باشید که مواردی وجود دارد که زن با وجود آن مجاز به عدم تمکین می‌باشد و در صورت عدم تمکین هم مشکلی پیش نمی‌آید مانند مبتلا شدن مرد به امراض مقاربتی، که در این صورت زن می‌تواند از شوهر خود تمکین خاص نکند.

توصیه می‌کنیم مقاله موارد مجاز عدم تمکین را مطالعه نمایید.

 

بیشتر بخوانید : دعوای الزام به تمکین زن

 

نفقه | ارتباط تمکین و نفقه

یکی از حقوق مالی زن که به محض وقوع عقد برایش ایجاد می‌شود، نفقه می‌باشد و یکی از وظایف و تکالیفی که مرد به عهده دارد این است که نفقه زن و فرزندان خود را بپردازد. قانون گذار برای عدم پرداخت نفقه زن ضمانت اجراهای حقوقی و کیفری پیش‌بینی کرده است.

 

بیشتر بخوانید :  نفقه زن 

 

ارتباط تمکین و نفقه

طبق ماده 1108 قانون مدنی در صورتی که زوجه بدون وجود مانع مشرو‌ع از انجام وظایف زوجیت یعنی رابطه جنسی خودداری کند، به او نفقه تعلق نمی‌گیرد و حق نفقه وی ساقط می‌شود.

ساقط شدن حق نفقه زن به موجب عدم تمکین وی

بنابراین از این ماده نتیجه می‌گیریم که عدم تمکین از جانب زوجه موجب ساقط شدن حق نفقه وی می‌شود و در اینجا مرد الزامی به پرداخت نفقه ندارد.

نکته: در مواردی که زن مجاز به عدم تمکین بوده و این عدم تمکین وی به لحاظ قانونی مجاز بوده است، مرد نمی‌تواند به موجب عدم تمکین زن، نفقه پرداخت نکند زیرا زن به منظور وجود مانع مشروع تمکین نکرده است. مانند بیماری زن یا مبتلا شدن مرد به یکی از بیماری‌های مقاربتی.

نکته بعدی اینجاست که طبق قانون مدنی زن مجاز است تا وقتی که مهریه به او پرداخت نشده است از تمکین خودداری کند (اگر مهریه حال باشد). یعنی زن می‌تواند تا زمانی که مهریه خود را به طور کامل تماما دریافت نکرده از شوهر خود تمکین نکند. از نظر حقوقی به این حق، حق حبس گفته می‌شود که در این صورت مرد همچنان وظیفه دارد که نفقه زن را بپردازد.

توصیه می‌کنیم مقاله حق حبس چیست را مطالعه کنید.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ارتباط تمکین‌ و‌ نفقه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ارتباط تمکین‌ و‌ نفقه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: تمکین و نفقه ,
:: بازدید از این مطلب : 235
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همان طور که می‌دانید به محض وقوع عقد زن موظف به تمکین از شوهر می‌باشد. تمکین به معنای اطاعت از شوهر در مسائل امور زندگی مشترک و همچنین تامین نیازهای جنسی مرد می‌باشد. در صورتی که زن از شوهر تمکین نکند، مرد می‌تواند با ارائه اظهارنامه عدم تمکین زن را به زندگی مشترک برگرداند. در ادامه یک نمونه اظهارنامه راجع به عدم تمکین زن می‌آوریم. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم مقاله تمکین و عدم تمکین چیست و تمکین و نشوز را مطالعه نمایید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع : اظهارنامه عدم تمکین زن

عدم تمکین زن

عدم تمکین به معنای اطاعت نکردن و عدم ایفای وظایف زن در قبال شوهر می‌باشد. بنابراین زن باید از شوهر خود تمکین کرده و بدون اجازه او زندگی مشترک را ترک نکند. البته توجه داشته باشید که مواردی در قانون مطرح شده است که زن با وجود آن موارد مجاز به عدم تمکین از شوهر می‌باشد مانند بیماری زن یا مبتلا شدن مرد به بیماری‌های مقاربتی.

توصیه می‌کنیم مقاله انواع تمکین را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله موارد مجاز عدم تمکین را مطالعه نمایید.

به زنی که از شوهر خود تمکین نکند و وظایف زناشویی خود را نسبت به شوهرش انجام ندهد ناشزه گفته می‌شود و به زن ناشزه هم نفقه تعلق نمی‌گیرد.

 

 

اظهارنامه عدم تمکین زن

با توجه به توضیحات بالا در صورتی که زوجه بدون وجود مانع مشروع (موارد مجاز عدم تمکین زن) و بدون اجازه همسر منزل مشترک خود را ترک کند، مرد می‌تواند با فرستادن یک اظهارنامه حقوقی به زن، وی را به زندگی مشترک برگرداند. در اینجا زن باید در مهلت مقرر به منزل برگردد اما اگر باز هم تمکین نکرد مرد می‌تواند با مراجعه به دادگاه دادخواست الزام به تمکین بدهد.

توصیه می‌کنیم مقاله تمکین و نفقه را مطالعه نمایید.

در اینجا حق نفقه زن ساقط شده و مرد می‌تواند از دادگاه اجازه ازدواج مجدد هم بگیرد.

نمونه اظهارنامه عدم تمکین زن

مخاطب محترم سرکار خانم . . . . . .
با عرض سلام
طبق ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی، موارد ذیل به طور رسمی و قانونی به شما ابلاغ می‌گردد:
با احترام به استحضار می‌رسد:

جنابعالی به استناد عقدنامه شماره …………… تنظيم شده در دفترخانه ازدواج شماره …………… شهرستان ………….. همسر شرعی و قانونی اين جانب هستید. متأسفانه از تاريخ ………… الی ………… بدون داشتن دليل موجه قانونی و همچنين كسب رضايت از اين جانب اقدام به ترك منزل مشترک نموده‌ايد. از آن جا كه اختلافات خانوادگي تا حدود زیادی صرفا با تدبير و تأمل و گذشت زوجين حل و فصل می‌گردد و قهر و كشمكش به جز افزودن بر ميزان تنش و كدورت فی‌مابين هيچ چيز را به ارمغان نمی‌آورد؛ لذا از شما مي‌خواهم تا ضمن بازگشت به منزل، موجبات پريشانی و تكدر خاطر شخص خود و خانواده را فراهم نياورید. ضمناً چنانچه به فاصله گذشت يك هفته از تاريخ رويت اين اظهارنامه تصميم قطعی خود را جهت رجوع به منزل شوهر اتخاذ ننماييد، مطابق مقررات، ناشزه محسوب شده و از پرداخت نفقه محروم خواهید شد. 

 

بیشتر بخوانید : نمونه اظهارنامه عدم تمکین

 

نحوه ارسال

سابقا ارسال اظهارنامه بر روی فرم چاپی میسر بود و شخصا به فرد ابلاغ می‌شد اما امروزه ارسال اظهارنامه الکترونیکی شده است. شما با ثبت نام در سامانه ثنا قادر به ارسال اظهارنامه خواهید بود. پس از ثبت نام در سامانه به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و اظهارنامه را به ثبت برسانید.

توصیه می‌کنیم مقاله ارسال اظهارنامه عدم تمکین زن را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین زن را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اظهارنامه عدم تمکین زن، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهارنامه عدم تمکین زن پاسخ دهند.

 

 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: اظهارنامه عدم تمکین زن ,
:: بازدید از این مطلب : 250
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید تعلیق در عقد نکاح به چه معناست و اینکه در کل معلق کردن عقد نکاح صحیح می‌باشد یا خیر؟ همانطور که می‌دانید عقود به دو دسته معلق و منجز تقسیم می‌شوند. عقد منجز به عقدی گفته می‌شود که تاثیر آن وابسته به امر دیگری نباشد و عقد معلق به معنای این است که تاثیر عقد وابسته به امر دیگری می‌باشد. با توجه به توضیحاتی که گفته شد در ادامه به بررسی تعلیق‌ در عقد نکاح به طور کامل می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات دقیق در مورد ثبت ازدواج و مدارک لازم برای ثبت ازدواج کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : تعلیق در نکاح

تعلیق در عقد نکاح

در بالا به توضیح عقد معلق و عقد منجز پرداختیم. به زبان ساده عقد معلق به عقدی گفته می‌شود که تاثیر آن وابسته و موقوف به امر دیگری است. یعنی تا زمانی که آن امر واقع نشده باشد خود عقد هم تاثیر کامل خود را نمی‌گذارد. با توجه به اینکه عقد معلق در ایران پذیرفته شده می‌باشد اما آیا تعلیق‌ در عقد نکاح صحیح می‌باشد؟ پاسخ به این سوال در ماده 1068 قانون مدنی آمده است. این ماده مقرر می‌دارد که تعلیق در عقد نکاح موجب باطل شدن آن می‌شود.

بنابراین عقد نکاح را نمی‌توان به طور معلق واقع کرد، زیرا عقد نکاح مسئله مهمی بوده که باید از همان ابتدا قطعی و روشن باشد.

توجه داشته باشید که تعلیق در عقد نکاح موجب بطلان عقد نکاح خواهد شد.

توصیه می‌کنیم مقاله عقد معلق و منجز را مطالعه نمایید.

معلق کردن مهریه در ازدواج موقت

همانطور که می‌دانید در نکاح موقت وجود مهریه یکی از شرایط اساسی بوده و وجود آن ضروری می‌باشد و همچنین مهر المثل هم در نکاح موقت وجود ندارد، بنابراین نمی‌توان در نکاح موقت مهریه را معلق نمود. معلق نمودن مهریه در نکاح موقت موجب بطلان نکاح می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله احکام مهریه در ازدواج موقت را مطالعه نمایید.

 

 

معلق کردن ازدواج به شرایط صحت عقد نکاح

معلق کردن عقد نکاح به شرایط صحت عقد مثلا یعنی طرفین شرط کنند که در صورتی عقد نکاح واقع شود که طرفین اهلیت داشته باشند.

در این خصوص نظرات مختلفی وجود دارد، گروهی از افراد می گویند که تعلیق ازدواج به یکی از شرایط صحت عقد نکاح صحیح نبوده و باطل است. گروه دیگر مخالف این نظر بوده و می‌گویند تعلیق عقد نکاح به یکی از شرایط صحت واقعی نبوده، در واقع تعلیق واقعی نیست. دلیل آن‌ها این است که صحیح بودن عقد نکاح وابسته به همین شرایط است و بدون شرایط صحت، اصلا عقد نکاحی واقع نشده است. همچنین در قانون آمده است که تعلیق ضمان به شرایط صحت آن، موجب باطل شدن عقد نمی‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله بطلان قرارداد را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تعلیق در نکاح، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تعلیق در نکاح پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: تعلیق در نکاح ,
:: بازدید از این مطلب : 231
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

خانواده به عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان جامعه همواره مورد حمایت قانون بوده است و به همین خاطر قانون حمایت از خانواده به تصویب رسیده است. در این مقاله قصد داریم تا به دعاوی خانوادگی بپردازیم. دعاوی خانوادگی مرتبط با بنیان خانواده هستند. به طور مثال هنگامی که زوج و زوجه در خصوص تکالیف و وظایف در بستر خانواده با مشکل روبه‌رو می‌شوند و در دادگاه اقامه دعوا می‌کنند دعاوی آن‌ها از جمله دعاوی خانوادگی به شمار می‌رود. دعاوی خانوادگی انواعی دارند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم همچنین مشخص می‌کنیم که دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی خانوادگی کدام دادگاه می‌باشد.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : دعاوی خانواده

انوع دعاوی خانواده

دعاوی خانوادگی مطابق قانون حمایت از خانواده انواعی دارد.

انحلال عقد ازدواج

پایان دادن به عقد ازدواج یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین دعاوی خانوادگی می‌باشد. انحلال عقد ازدواج به اشکال مختلفی صورت می‌گیرد که عبارت است از درخواست طلاق از سوی زوجه، درخواست طلاق از سوی زوج، طلاق توافقی، فوت کردن زوج و یا زوجه و بذل مدت.

توصیه می‌کنیم مقاله درخواست طلاق را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله طلاق توافقی را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن را مطالعه نمایید.

مطالبه مهریه

مهریه یکی از ارکان عقد ازدواج است که در ضمن عقد دائم و موقت تعیین می‌شود و به محض این که عقد ازدواج منعقد می‌گردد زن مالک مهریه می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله مطالبه مهریه را مطالعه نمایید.

اجازه ازدواج مجدد برای مرد

هنگامی که مرد در حالی‌که همسر دائمی دارد بخواهد مجددا عقد ازدواج دائمی با زنی دیگر منعقد نماید نیاز به اجازه دادگاه دارد.

توصیه می‌کنیم مقاله اجازه پدر برای ازدواج مجدد را مطالعه نمایید.

شروط ضمن عقد ازدواج

شما می‌توانید هر شرط مشروعی را در ضمن عقد ازدواج قرار دهید چرا که عقد ازدواج یک قرارداد است. به عنوان مثال طرفین عقد ازدواج می‌توانند در ضمن این عقد حق تعیین اقامتگاه را به عنوان حقوق زوجه در نظر بگیرند.

توصیه می‌کنیم مقاله شروط ضمن عقد نکاح را مطالعه نمایید.

حضانت و ملاقات فرزندان مشترک

از دیگر دعواهای رایج خانوادگی حضانت و ملاقات فرزندان مشترک می‌باشد. حضانت به معنای نگهداری است که تا پایان هفت سالگی بر عهده مادر می‌باشد و تفاوتی نمی‌کند که فرزند دختر یا پسر باشد و پس از آن تا بلوغ حضانت با پدر فرزندان است. به عبارت دیگر پسران بعد از پایان ۱۵ سال تمام و دختران بعد از ۹ سال تمام می‌توانند در خصوص خروج از حضانت تصمیم بگیرند.
حال ممکن است که هر یک از والدین به سبب شرایطی که ایجاد می‌شود خود را مستحق در اختیار داشتن حضانت فرزندان نداند که در این صورت می‌تواند از دادگاه تقاضا کند تا حضانت را لغو و سلب نماید.

توصیه می‌کنیم مقاله حضانت فرزند را مطالعه نمایید.

نفقه | دعاوی خانواده

بعد از انعقاد عقد ازدواج پرداخت نفقه به عنوان یکی از تکالیف مرد در نظر گرفته می‌شود و اگر از انجام آن خودداری کند حق طلاق برای زن ایجاد می‌شود.
نوع دیگری از نفقه، نفقه مربوط به اقارب است. با این تفاوت که ملاک تعیین نفقه زوجه شأن او می‌باشد در حالی که ملاک تعیین نفقه اقارب توانایی مالی فردی است که نفقه را پرداخت می‌کند.
سایر دعاوی خانوادگی عبارتند از: دعاوی مربوط به اجرت المثل ایام زوجیت، عزل ولی قهری، امور راجع به غائب مفقودالاثر، تمکین و نشوز، رشد و حجر، تغییر جنسیت، اهدای جنین و مواردی از این قبیل.

توصیه می‌کنیم مقاله نفقه زن را مطالعه نمایید.

دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی خانواده

در قانون حمایت از خانواده دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی خانوادگی دادگاه خانواده در نظر گرفته شده است. به عبارت دیگر اگر دعاوی خانوادگی در دادگاهی غیر از دادگاه خانواده مطرح شوند بعد از صادر شدن قرار امتناع از رسیدگی دعاوی مذکور به دادگاه خانواده فرستاده می‌شوند.

توصیه می‌کنیم مقاله صلاحیت دادگاه خانواده را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دعاوی خانوادگی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دعاوی خانوادگی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: دعاوی خانواده ,
:: بازدید از این مطلب : 229
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

مدارک لازم گواهی عدم سوء پیشینه کدامند ؟ سوء پیشینه به معنای این می‌باشد که شخص مرتکب جرمی شده است. به زبان ساده‌تر اشخاص با مرتکب شدن بعضی جرائم دارای سوء پیشینه یا سوء سابقه می‌شوند. بنابراین زمانی که شخصی مرتکب جرائمی بشود که قانون‌گذار در قانون نام برده و مجازات آن هم اعمال بشود، در سابقه کیفری فرد ثبت می‌شود. گاهی اوقات شخصی قصد استخدام شدن در جایی را دارد و کارفرما از او گواهی عدم سوء پیشینه تقاضا می‌کند. در ادامه به بررسی چگونگی دریافت گواهی عدم سوء‌ پیشینه می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : مدارک لازم و نحوه دریافت گواهی عدم سوء پیشینه

گواهی عدم سوء پیشینه

در گواهی عدم‌ سوء‌ پیشینه همانطور که از نامش پیداست سابقه کیفری افراد لحاظ می‌شود. بدین معنا که اگر فرد فعلی انجام دهد که آن فعل در قانون جرم شناخته شده و برای آن جرم مجازات هم تعیین شده باشد و همچنین حکم قطعی هم صادر شده باشد، جرم در سابقه کیفری فرد درج می‌گردد و نکته مهم اینجاست که این جرم باید از جرایمی باشد که موجب درج در سوء پیشینه و محروم شدن شخص مرتکب از حقوق اجتماعی باشد.

اگر بخواهیم مطالب گفته شده را یک بار به زبان ساده توضیح دهیم این طور می‌شود که مواردی در سابقه افراد ثبت می‌شود که فرد مرتکب جرم خاصی شده باشد که قانون گذار در قانون از آن نام برده است.

توصیه می‌کنیم مقاله سوء پیشینه کیفری را مطالعه نمایید.

دریافت گواهی عدم سوء پیشینه | مدارک لازم گواهی عدم سوء پیشینه

برای دریافت این گواهی از دو طریق می‌توان اقدام نمود: اول اینکه از طریق مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی یا پلیس به اضافه 10، دوم اینکه از طریق سامانه ثنا.

در این ادامه به توضیح روش اول می‌پردازیم.

مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی یا پلیس به اضافه 10

با انتخاب این روش فرد با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی یا پلیس به اضافه 10 به صورت حضوری مراجعه کرده و با پرداخت هزینه صدور گواهی درخواست خود را برای دریافت گواهی عدم سوء پیشینه ثبت می‌نماید. گواهی در همان روز صادر نمی‌گردد بلکه بعدا از طریق پست به دست متقاضی می‌رسد.

مدارک لازم گواهی عدم سوء پیشینه

البته برای درخواست گواهی عدم سوء پیشینه همراه داشتن مدارکی از جمله اصل شناسنامه، اصل کارت ملی متقاضی، عکس بیومتریک با مشخصات خاص، معرفی نامه از محل کار یا تکمیل کردن فرم درخواست و کد پستی ده رقمی لازم است.

توصیه می‌کنیم مقاله گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه پاسخ دهند. 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: مدارک لازم و نحوه دریافت گواهی عدم سوء پیشینه ,
:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

رای داور اگر چه توسط طرفین یک دعوا یا قائم مقام ایشان انتخاب می‌شود یا طرفین در انتخاب آنان مداخله می‌نمایند، اما ممکن است محکوم‌علیه، آن را عادلانه تشخیص ندهد و یا حتی به حقوق شخص ثالثی که در تعیین داور شرکت نداشته خلل وارد آورد. به همین منظور طرق شکایت نسبت به رای داور نیز مانند رای دادگاه علی القاعده در صورا اجرا، محکوم‌له را به محکوم‌به می‌رساند و در عین حال ممکن است محکوم‌علیه از اجرای آن خودداری کند. در ادامه به بررسی تفصیلی ابطال رای داوری می‌پردازیم.

 

منبع : ابطال رای داوری

مهلت شکایت، طرفین و مرجع آن

اعتراض به حکم داوری به شکل درخواست ابطال آن به عمل می‌آید. این دعوا باید ظرف بیست روز از ابلاغ رای داوری نزد دادگاه صالح یا دادگاهی که به داوری ارجاع داده، اقامه شود.

مدت درخواست صدور حکم بطلان رای داور برای اشخاص مقیم خارج دو ماه می‌باشد و در هر حال چنانچه شخص دارای عذر موجه باشد، مهلت‌های مزبور پس از رفع عذر حساب می‌شود.

طرفین درخواست حکم بطلان رای داور، طرفین داوری می‌باشند و بنابراین دخالت اشخاص ثالث (ورود ثالث و جلب ثالث) در جریان رسیدگی به اعتراض با توجه به ملاک ماده 7 قانون جدید چون تصریح قانونی وجود ندارد ممنوع است؛ مگر این که درخواست حکم بطلان رای داور، دعوایی تمام عیار شمرده شود که در این صورت ورود ثالث و جلب ثالث مجاز است.

دو دادگاه صلاحیت رسیدگی به این دعوا را دارند: دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل موضوع را دارد و دادگاهی که به داوری ارجاع نموده است.

رسیدگی به شکایت ابطال رای داوری

رسیدگی به شکایت: درخواست حکم بطلان رای داور مستلزم تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی نمی‌باشد. در حقیقت از شروع داوری تا پایان آن، تنها موردی که قانون گذار تقدیم دادخواست را پیش‌بینی نموده وقتی است که مدعی در مواردی که ارجاع به داوری از طریق دادگاه نبوده، پس از ابطال رای داور قصد اقامه دعوا را داشته باشد.

درباره شیوه رسیدگی دادگاه به درخواست بطلان رای داور متن صریح قانونی وجود ندارد. می‌توان پذیرفت که پس از تقدیم دادخواست و پیوست‌های احتمالی آن، پرونده باید به نظر دادگاه برسد تا چنانچه اعتراض را وارد نداند رای به رد آن صادر نماید و در صورتی که اعتراضات را موثر تشخیص دهد، باید در جهت رعایت اصل تناظر دادخواست و پیوست‌های آن به طرف مقابل ابلاغ و وقت رسیدگی تعیین و طرفین را برای رسیدگی دعوت کند.

آثار شکایت ابطال رای داوری

اثر تعلیقی

شکایت نسبت به رای داور اثر تعلیقی بر اجرای رای داور ندارد. اعتراض به رای داور مانع اجرای آن نیست. با توجه به ماده مزبور در صورتی که دلائل شکایت محکمه پسند باشد دادگاه حسب مورد قرار منع اجرای رای داور یا توقف اجرای آن را تا پایان رسیدگی به اعتراض و صدور حکم قطعی صادر می‌نماید و در صورت اقتضا از معترض تامین مناسب می‌گیرد.

در صورتی که اصل دعوا در دادگاه مطرح بوده و از این طریق به داوری ارجاع شده باشد، نه تنها با ارجاع دعوا به داوری رسیدگی دادگاه به دعوا متوقف می‌شود بلکه پس از صدور رای داور نیز حتی اگر نسبت به رای داور اعتراض شده و حکم به بطلان آن نیز صادر شده باشد رسیدگی به دعوا تا قطعی شدن رای داوری متوقف می‌ماند.

اثر انتقالی | ابطال رای داوری

شکایت به رای داور دارای اثر انتقالی نمی‌باشد. در حقیقت دادگاه تنها بررسی می‌کند تا حکم به بطلان رای داور را صادر کند یا درخواست را رد کند. اگر ارجاع دعوا به داوری از طریق محکمه نبوده و حکم قطعی به بطلان رای داور صادر شود «… رسیدگی به دعوا در دادگاه با تقدیم دادخواست به عمل می‌آید.» بنابراین با چشم‌پوشی از علت بطلان رای داور، رجوع دوباره به مرجع داوری پیش‌بینی نشده است و مدعی حق باید در دادگاه صالح دعوایی تمام عیار اقامه نماید.

امکان تجزیه رای | ابطال رای داوری

در مواردی که محکوم‌علیه رای داور متعدد باشند و فقط بعضی از آن‌ها نسبت به رای داور اعتراض نمایند و حکم بطلان رای داور صادر شود، باید پذیرفت که ملاک ماده 308 قانون جدید اعمال می‌شود؛ بدین معنا که چنانچه رای قابل تجزیه و تفکیک نباشد، نسبت به اشخاصی که مشمول حکم داور بوده اما اعتراض ننموده‌اند نیز تسری خواهد داشت. در صورت تعدد محکوم‌له رای داور نیز، چنانچه بعضی از آن‌ها طرف اعتراض قرار گرفته باشند و رای داور ابطال شود، نص مزبور قابل اجرا خواهد بود. البته در مواردی که رای داور اساسا باطل است تجزیه آن در هر حال منتفی است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ابطال رای داوری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ابطال رای داوری پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: ابطال رای داوری ,
:: بازدید از این مطلب : 240
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید نحوه گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه از طریق اینترنت به چه صورت می‌باشد؟ افراد با مرتکب شدن بعضی جرائم که قانون گذار در قانون نام برده دارای سابقه کیفری می‌شوند. در مقاله قبل راجع به روش‌های دریافت گواهی‌ عدم سوء پیشینه صحبت کردیم و نحوه دریافت از طریق مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی انتظامی یا پلیس به اضافه 10 را توضیح دادیم. در ادامه به بررسی چگونگی نحوه دریافت گواهی‌ عدم سوء پیشینه کیفری از طریق اینترنت می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : گرفتن و دریافت گواهی عدم سوء پیشینه از طریق اینترنت

روش‌های دریافت گواهی عدم سوء پیشینه از طریق اینترنت

همانطور که توضیح دادیم دو روش برای دریافت گواهی‌ عدم سوء پیشینه وجود دارد: اول از طریق مراجه به دفاتر خدمات الکترونیکی انتظامی یا پلیس به اضافه 10 دوم از طریق سامانه ثنا.

توصیه می‌کنیم مقاله سوء پیشینه کیفری را مطالعه نمایید.

دریافت گواهی از طریق سامانه ثنا

افراد می‌توانند با مراجعه به سامانه الکترونیک قضایی که همان سامانه ثنا می‌باشد درخواست خود را برای صدور گواهی عدم سوء پیشینه ثبت نمایند.

مراحل ثبت درخواست در سامانه ثنا

در مرحله اول عبارت سامانه ثنا را در مرورگر خود نوشته و کلیک نمایید.

سرچ-گواهی-عدم-سوء--پیشینه

پس از وارد شدن در صفحه اصلی از بین گزینه‌های موجود، ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه را انتخاب کنید.

ثبت-درخواست-گواهی-عدم-سوء-پیشینه-اینترنتی

در این مرحله کد ملی و رمز شخصی خود را زده و بر روی گزینه مرحله بعد کلیک کنید. اگر قبلا در در سامانه گواهی عدم سوءپیشینه اینترنتی ثبت نام نکرده اید، باید به صورت حضوری به مراکز پلیس به اضافه ۱۰ مراجعه نمایید. در صورتی که رمز شخصی خود به یاد ندارید بر روی گزینه  رمز عبور خود را فراموش کرده ام ! کلیک کنید تا رمز عبور برای شما ارسال گردد.

ورود-به-سامانه-گواهی-عدم-سوء-پیشینه-اینترنتی

 

 

باید برای تلفن همراهتان یک رمز موقت ارسال شود، هنگامی که ارسال شد رمز را در قسمت مربوطه وارد کرده و بعد گزینه ورود را فعال کنید. 

وارد صفحه شخصی خود شده و بعد گزینه درخواست جدید را بزنید.

درخواست-گواهی-عدم-سوءپیشینه-اینترنتی

در آخرین مرحله از شما سوال پرسیده می‌شود که آیا با صدور گواهی جدید موافق هستید؟ در صورتی که اطمینان دارید گزینه بله را فعال نمایید.

تایید-گواهی-عدم-سوءپیشینه-انیترنتی

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دریافت گواهی‌ عدم‌ سوء پیشینه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت گواهی‌ عدم سوء‌ پیشینه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: گرفتن و دریافت گواهی عدم سوء پیشینه از طریق اینترنت ,
:: بازدید از این مطلب : 211
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

اگر به دادگاه خانواده مراجعه کرده باشید مشاهده می‌کنید که دعوای مطالبه مهریه بیشترین پرونده‌ها را به خود اختصاص داده است. مهریه یکی از حقوق مالی زوجه بوده که به محض عقد زن و مرد، زن مالک آن شده و می‌تواند آن را درخواست کند، بنابراین آشنایی با روش‌های مطالبه‌ مهریه بسیار مهم و اساسی می‌باشد. مطالبه‌ مهریه از دو روش امکان‌پذیر می‌باشد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : مطالبه مهریه

مطالبه مهریه

همان طور که در بالا گفتیم به محض وقوع ازدواج، زن مالک مهریه شده و می‌تواند آن را مطالبه کند. بنابراین نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که طبق قانون مطالبه‌ مهریه بدون طلاق هم ممکن است و اتفاق می‌افتد.

از آن جایی که مطالبه‌ مهریه یکی از موضوعات مهم و اساسی بوده، برای این کار روش‌هایی هم در نظر گرفته شده است.

توصیه می‌کنیم مقاله انواع مهریه را مطالعه نمایید.

روش‌های مطالبه مهریه

زوجه می‌تواند از طریق دادگاه و یا از طریق اجرای ثبت مهریه خود را مطالبه نماید.

توصیه می‌کنیم مقاله مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت را مطالعه نمایید.

مطالبه مهریه از طریق دادگاه

در این روش ابتدا زوجه باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه و دادخواست مطالبه‌ مهریه را ثبت نماید. همچنین زوج باید هزینه دادرسی مربوط به آن را هم پرداخت کند.

توصیه می‌کنیم مقاله نحوه پیگیری دادخواست مهریه را مطالعه نمایید.

با ثبت دادخواست مهریه و پرداخت هزینه دادرسی، پرونده به دادگاه خانواده فرستاده شده و وقت رسیدگی تعیین می‌شود. برای پیگیری پرونده خود باید از طریق سامانه ثنا اقدام کنید.

توصیه می‌کنیم مقاله پیگیری پرونده قضایی را مطالعه نمایید.

برای وصول مهریه، زن می‌تواند خواستار توقیف اموال همسرش شود. اگر که این اموال شامل مستثنیات دین ( وسایل ضروری برای زندگی ) نباشد قرار تامین خواسته صادر می‌شود.

نکته قابل توجه اینجاست که مطالبه‌ مهریه تا سقف بیست میلیون تومان از طریق شورای حل اختلاف صورت می‌گیرد.

در صورتی که زوج توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد می‌تواند تقاضای اعسار از پرداخت مهریه کند که در این صورت دادگاه با بررسی و پیگیری‌های لازم اگر که بپذیرد مهریه را قسط بندی می‌کند.

توصیه می‌کنیم مقاله دادخواست اعسار را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله اقساط مهریه را مطالعه نمایید.

مطالبه‌ مهریه از طریق اجرای ثبت

در این روش زن بدون مراجعه به دادگاه و از طریق اجرای ثبت مهریه خود را درخواست می‌کند. مهریه در سند ازدواج ذکر شده و سند ازدواج هم یک سند رسمی می‌باشد. بنابراین زن می‌تواند با مراجعه به دفترخانه‌ای که عقد نکاح در آن جا واقع شده و به ثبت رسیده است مهریه خود را خواستار شود.

توجه داشته باشید که مطالبه‌ مهریه به طور همزمان از دو روش مراجعه به دادگاه و یا مراجعه به اجرای ثبت وجود ندارد و ممکن نیست. بنابراین اگر در دادگاه ثابت شود که شما از طریق اجرای ثبت اقدام به مطالبه‌ مهریه کرده‌اید دادخواست شما را رد می‌کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مطالبه مهریه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مطالبه مهریه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: مطالبه مهریه ,
:: بازدید از این مطلب : 214
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

می‌توان برای هر مستخدم یا به اصطلاح کارمندی از زمانی که آغاز به خدمت می‌کند تا زمان پایان خدمت خود حالاتی را تصور کرد. به عبارت دیگر وی در حالات استخدامی مختلفی می‌تواند قرار بگیرد. منظور از مستخدم، مستخدم رسمی می‌باشد. حالت‌هایی که در قانون بیان شده‌اند عبارتند از اشتغال، مرخصی، معذوریت، آمادگی به خدمت، ماموریت، خدمت زیر پرچم، خدمت آزمایشی، از کار افتادگی، بازنشستگی، تعلیق، انفصال موقت، انفصال دائم، غیبت موجه، اخراج و برکناری از خدمت. قبل از هر چیزی باید بیان کرد که مستخدمی که در دوره آزمایشی است تا زمانی که این دوره آزمایشی را به پایان نرسانده باشد مستخدم رسمی به شمار نمی‌رود. در ادامه به توضیح حالات و وضعیت‌هایی که ممکن است مستخدم یا به اصطلاح کارمند در آن قرار بگیرد می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : حالات استخدامی

 

حالت اشتغال

در قانون بیان شده است که این حالت وضع مستخدمی است که در پست معین انجام وظیفه می‌کند و مطابق قانون موسسات دولتی و وزارتخانه‌ها نمی‌توانند مستخدم رسمی را از پست سازمانی خود برکنار کنند جز در مواردی که در قانون به صراحت بیان شده است.

توصیه می‌کنیم مقاله اصول سازمان اداری را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله اصول حاکم بر استخدام ادارات دولتی را مطالعه نمایید.

حالت انتقال

حالت انتقال به این شرح است که مستخدم یا کارمند رسمی از یک وزارتخانه یا موسسه دولتی بدون اینکه رابطه خدمتی مستخدم قطع شود به موسسه دولتی و وزارتخانه دیگری منتقل می‌شود. در طول این انتقال در حالت اشتغال به سر می‌برد و همچنین به این نکته باید اشاره شود که گروه و پایه و پیشینه خدمت مستخدم نیز حفظ می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله شرایط استخدام دولتی را مطالعه نمایید.

حالت مرخصی

مرخصی در قانون به سه گروه تقسیم می‌شود: مرخصی استحقاقی ، مرخصی استعلاجی و مرخصی بدون حقوق.

حالت آمادگی به خدمت

وضعیت مستخدمی که در حالت آمادگی به خدمت می‌باشد به این شرح است که مستخدم در انتظار ارجاع یک خدمت است درحالی که تصدی شغلی را به عهده ندارد و موقعیت‌ها و وضعیت‌هایی را می‌توان برای حالت آمادگی به خدمت تصور کرد.

وضعیت اول اختصاص به مستخدمی دارد که از مرخصی بدون حقوق بازگشته است. وضعیت دوم آماده به خدمت شدن و غیبت موجه می‌باشد و حالت سوم عبارت است از آماده به خدمت شدن در شرایطی که دستگاه اجرایی منحل شده است و یا پست سازمانی حذف شده است و در خصوص مورد چهارم باید به آماده به خدمت شدن و خدمت زیر پرچم اشاره کرد. موارد دیگر عبارتند از آماده به خدمت شدن و انتصاب به مقامات عالی دولتی، آماده به خدمت شدن و تعلیق، آماده به خدمت شدن و ماموریت، آماده به خدمت شدن و انفصال موقت، آماده به خدمت شدت برای رسیدگی به اتهامات اداری مستخدم و در آخر آماده به خدمت شدن مستخدمین غیر رسمی.

حالت ماموریت

حالت ماموریت همانطور که در قانون بیان شده است وضع مستخدمی است که به طور موقت مامور انجام وظیفه‌ای غیر از وظیفه اصلی پست سازمانی خود شده است یا از طرف محل کار خود برای دوره کارآموزی اعزام شده باشد.

حالت خدمت زیر پرچم

مستخدمی که در حالت خدمت زیر پرچم قرار دارد مدت خدمت زیر پرچمش جزء سابقه خدمتش محسوب می‌شود.

حالت تعلیق | حالات استخدامی

گاهی اوقات ممکن است بر اساس تصمیم مراجع قضایی  و هیئت‌هایی که به تخلفات اداری رسیدگی می‌کنند مستخدم از خدمت معلق شود. در این حالت مستخدم از خدمت کردن ممنوع می‌شود و این حکم توسط مقامات صلاحیتدار صادر می‌شود آنچه که اهمیت دارد این است که این تعلیق به طور موقت شکل می‌گیرد.

حالت انفصال موقت | حالات استخدامی

در حالت انفصال موقت در مراجع قضایی و هیات رسیدگی به تخلفات اداری حکم قطعی می‌دهند و مدت معینی فرد را از اشتغال ممنوع می‌کنند. این حالت می‌تواند مجازات اصلی در نظر گرفته شود یا مجازات تبعی. اگر به عنوان مجازات اصلی در نظر گرفته شود به صراحت در حکم قید می‌شود و در غیر این صورت در حکم قید نمی‌شود. نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که ‏انفصال موقت جزء سابقه خدمت محسوب نمی‌شود.

حالت غیبت موجه | حالات استخدامی

حالت غیبت موجه به حالتی اطلاق می‌شود که مستخدم در محل خدمت حاضر نمی‌شود به علتی که خارج از اختیار او بوده است. موجه بودن مطابق قانون رسیدگی به تخلفات اداری محرز می‌شود. در صورتی مقامات می‌توانند کارمندی را اخراج کنند که بیش از دو ماه متوالی یا ۴ ماه متناوب در سال بدون عذر موجه در محل کار حضور پیدا نکرده باشد و یا به عبارتی غیبت کرده باشد و کارمندی که عذر موجه داشته است تا سه ماه پس از اینکه حکم او ابلاغ شد فرصت دارد اعتراض کند. پرونده او به مرحله تجدیدنظر می‌رسد و هیئت تجدیدنظر به این موضوع رسیدگی می‌کند و رأی این هیئت قطعی می‌باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله تخلفات اداری را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حالات استخدامی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حالات استخدامی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: حالات استخدامی ,
:: بازدید از این مطلب : 315
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 29 آبان 1400 | نظرات ()