نوشته شده توسط : vakiel

احتمالا لفظ پرونده مختومه را شنیده‌اید. مبحثی که در این مقاله مورد بحث قرار می‌گیرد بحث اعتبار امر مختوم احکام و قرارهای صادره از دادگاه و دادسرا می‌باشد. به عبارت دیگر قصد داریم به سوالاتی از این قبیل که آرای صادره باید متضمن چه ویژگی‌هایی باشد تا بتوان اعتبار امر مختوم را برای آن‌ها در نظر گرفت؟ پاسخ دهیم. اعتبار امر مختوم آرای صادره کیفری موجب می‌شود که یک شخص به عنوان متهم مجددا مورد تعقیب و محاکمه واقع نشود. در این خصوص باید قائل به تفکیک شویم بین احکامی که از دادگاه صادر می‌شوند و قرارهایی که از دادسرا صادر می‌شوند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : پرونده مختومه

اعتبار امر مختومه

به این معنا که اگر موضوعی در دادگاه طرح و رسیدگی شود و این رسیدگی منجر به صدور حکمی قطعی شود امکان طرح مجدد همان دعوا با همان موضوع و همان طرفین دعوا دیگر وجود نخواهد داشت. این امر هم در دعاوی حقوقی هم کیفری جاری است. سقوط دعوا نیز آثار اعتبار امر مختومه را دارد.

توصیه می‌کنیم مقاله سقوط دعوا را مطالعه نمایید.

احکام دادگاه‌ها | پرونده مختومه

هنگامی که یک دادگاه صالح حکمی را در خصوص یک پرونده صادر می‌کند مدت زمانی برای تجدیدنظر خواهی پیش‌بینی شده است که بعد از پایان این مدت تجدیدنظر خواهی، حکم صادر شده از دادگاه قطعی می‌شود. فرقی نمی‌کند که حکم برائت صادر و قطعی شده باشد یا حکم محکومیت. در هر دو صورت اعتبار امر مختوم جاری است. اما باید توجه کرد که وحدت سه مورد در خصوص پرونده‌ای که سابقا در خصوص آن حکم صاده شده است و پرونده فعلی اهمیت دارد و اگر این وحدت وجود نداشته باشد اعتبار امر مختوم جاری نمی‌شود این سه مورد عبارتند از:

وحدت اصحاب دعوی

وحدت اصحاب دعوی به این معنی است که خوانده یک دعوا یا شخص متهم و خواهان دعوا یا شاکی در هر دو پرونده یکی باشند. مثلا اگر احمد علیه علی به جرم دزدی ماشین پرایدش شکایت کند و جرم اثبات نشود و حکم قطعی برائت به نفع علی صادر شود احمد نمی‌تواند دوباره دعوای سرقت ماشین پرایدش را علیه علی تنظیم نماید.

وحدت سبب دعوی

سبب دعوا دلیلی است که بر پایه آن دعوایی مطرح می‌گردد. مثلا کسی با در دست داشتن قرارداد اجاره از مستاجر طلب اجور معوقه می‌کند ولی مستاجر در دادگاه ثابت می‌کند که تمامی اجور را پرداخته است و دادگاه حکم بر بی‌حقی موجر صادر می‌کند. موجر دوباره بر اساس قرارداد اجاره نمی‌تواند اجور معوقه‌ای که پرداخت آن اثبات شده را از همان مستاجر طلب کند. در اینجا قرارداد اجاره سبب دعواست.

وحدت موضوع دعوی | پرونده مختومه

هر دعوایی که اقامه می‌شود دارای یک موضوع است. برای این که اعتبار امر مختوم به یک حکم تعلق بگیرد این موضوع باید در هر دو دعوی واحد باشد. مثلا احمد علیه علی به سبب قرارداد بیع دعوای تسلیم ماشین پراید اقامه می‌کند و در این دعوا حکم علیه احمد صادر می‌شود. دیگر احمد نمی‌تواند به موجب قرارداد پیشین علیه علی دعوای تسلیم ماشین پراید اقامه کند.

ماشین پراید در این مثال موضوع دعواست.

توصیه می‌کنیم مقاله تجدید نظر خواهی را مطالعه نمایید.

قرارهای صادره از دادسرا

پیشتر به مساله اعتبار امر مختوم در خصوص احکام دادگاه پرداختیم و در ادامه قصد داریم تا قرارهایی که از دادسرا صادر می‌شوند را مورد توجه قرار بدهیم.

قرار‌هایی که دادسرا صادر می‌کند را به دو گروه تفکیک می‌کنیم، قرارهای موقوفی تعقیب و قرارهای منع تعقیب. این تفکیک یک علت مهم دارد به عبارت دیگر قرار‌هایی که در گروه قرار‌های موقوفی تعقیب هستند اعتبار امر مختوم دارند اما قرار‌هایی که در گروه قرار‌های منع تعقیب هستند وضعیت متفاوتی دارند.

توصیه می‌کنیم مقاله توقیف دادرسی را مطالعه نمایید.

اگر دلیل صادر شدن قرارهای منع تعقیب جرم نبودن عملی باشد که ارتکاب یافته است پس از این که قطعی می‌شوند اعتبار امر مختوم دارند ولی اگر دلیل صادر شدن قرارهای منع تعقیب فقدان ادله و دلیل برای انتساب بزه باشد در این صورت این قرارها اعتبار امر مختوم ندارند و زمانی ممکن است دلیل جدید در این خصوص کشف شود که در این صورت اگر دادستان موافقت کند این امکان به وجود می‌آید که رسیدگی مجدد در این خصوص ادامه پیدا کند چراکه پیشتر اشاره شد، دلیل صادر شدن قرار منع تعقیب در فرض بیان شده فقدان ادله بوده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پرونده مختومه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون پرونده مختومه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: پرونده مختومه یا اعتبار امر مختومه به چه معناست و چه شرایطی دارد ,
:: بازدید از این مطلب : 346
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

هنگامی که شکایت خود را در مرجع دادگستری مطرح می‌کنیم، در صورتی که مرجع اشتباه را انتخاب کرده باشیم دادگاه قرار عدم صلاحیت صادر می‌کند، ممکن است این سوال مطرح شود که صلاحیت ذاتی چیست؟ و زمانی که نتوانید به این سوال خود پاسخ دهید باز هم در طرح دعوای خود دچار مشکل می‌شوید. در این مقاله به این سوال پاسخ داده‌ایم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : صلاحیت ذاتی چیست

صلاحیت

صلاحیت به‌معنای اهلیت مرجع رسیدگی‌کننده برای رسیدگی به امور قضایی است.

صلاحیت به دو دسته تقسیم می‌شود:

۱.صلاحیت ذاتی.

۲.صلاحیت نسبی.

صلاحیت ذاتی

صلاحیت یک مرجع از سه حیث، صلاحیت ذاتی نام دارد به‌عبارت دیگر، صلاحیت ذاتی دارای سه مولفه است:

۱.صنف ( قضایی یا اداری ).

۲.نوع ( عمومی یا اختصاصی ).

۳.درجه ( بدوی یا تجدیدنظر ).

تقسیم‌بندی مراجع از حیث صنف

از این حیث، به دو دسته قضایی و اداری تقسیم می‌شوند:

۱.مراجع قضایی: مراجعی هستند که به اختلاف ناشی از روابط و حقوق خصوصی فی‌مابین مردم رسیدگی می‌کنند مثل دادگاه عمومی.

۲.مراجع اداری: مراجعی هستند که به تظلمات مردم از دولت یا به اختلافات فی‌مابین مردم و دولت یا نهادهای عمومی درصورتی که اختلاف ناشی از اعمال حاکمیت باشد رسیدگی می‌کنند. مواردی مانند دریافت مالیات، دریافت عوارض گمرک و…. در شمار اعمال حاکمیت‌اند.

تقسیم‌بندی مراجع از حیث نوع

از این حیث، مراجع به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم می‌شوند:

۱.مراجع عمومی: مراجعی هستند که صلاحیت رسیدگی به تمام دعاوی و اختلافات مربوطه را دارند به‌جز آن چه به‌موجب سایر قوانین در صلاحیت سایر مراجع قرار گرفته است.

۲.مراجع اختصاصی: مراجعی هستند که فقط صلاحیت رسیدگی به موضوعاتی را دارند که صراحتا طبق قانون در صلاحیت ایشان قرار گرفته است.

دراین خصوص توجه داشته باشید که:

الف. مراجع رسیدگی‌کننده به دعاوی حقوقی به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم می‌شوند.

ب. مراجع رسیدگی‌کننده به امور کیفری نیز به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم می‌شوند.

ج. مراجع اداری نیز به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم می‌شوند.

تقسیم‌بندی مراجع از حیث درجه

مراجع رسیدگی‌کننده به دعاوی و اختلافات، دارای سلسله مراتبی هستند که این سلسله مراتب باید رعایت شود؛ از این حیث، مراجع رسیدگی‌کننده به تالی و عالی تقسیم می‌شوند. دراین خصوص توجه داشته باشید که:

۱. برای مثال، شورای حل اختلاف و محاکم عمومی، مرجع تالی و دادگاه تجدیدنظر و دیوان عالی کشور، مرجع عالی هستند.

۲. در مراجع اداری و غیردادگستری نیز این تقسیم‌بندی وجود دارد. برای مثال در مقام رسیدگی به اختلافات ناشی از روابط کار، هیات تشخیص اداره کار، مرجع تالی و هیات حل اختلاف اداره کار، مرجع عالی است.

۳. تا وقتی که به ماهیت دعوایی در مرجع پایین‌تر رسیدگی نشده، رسیدگی به آن دعوا در مرجع بالاتر ممکن نیست.

احکام صلاحیت ذاتی

۱. قوانین مربوط به صلاحیت ذاتی، عطف‌بماسبق می‌شود و با توجه به اثر فوری این مقررات، شامل دعاوی مطروحه نیز می‌شود.

۲. این قواعد، آمره است پس اصحاب دعاوی نمی‌توانند با توافق صریح یا ضمنی، دعوای مطروحه را به مراجع فاقد صلاحیت ذاتی واگذار کنند.

۳. مرجعی که دعوا در آن‌جا مطرح می‌شود اگر فاقد صلاحیت ذاتی باشد مکلف است حتی بدون ایراد از جانب شخص ذی‌نفع، از رسیدگی خودداری کند و قرار عدم صلاحیت صادر کند زیرا قواعد صلاحیت ذاتی جزء قواعد آمره است.

۴. اگر رای از مرجعی که فاقد صلاحیت ذاتی است صادر شود، در مرحله تجدیدنظر یا فرجام، مرجع رسیدگی‌کننده رای صادره را نقض می‌کند حتی اگر در مرحله بدوی به آن اعتراض نشده باشد.

۵. صحیح است که طرفین می‌توانند حق تجدیدنظرخواهی را از خود سلب کنند و همچنین محکوم‌علیه می‌تواند اقدام به تجدیدنظر نکند اما طرفین نمی‌توانند دادگاه تجدیدنظر را مرجع بدوی رسیدگی به اختلافات خود قرار دهند. اگر طرفین با توافق یکدیگر مقرر کنند که دعوا ابتدا در مرحله تجدیدنظر مطرح شور دراین‌صورت، دادگاه قرار عدم صلاحیت صادر می‌کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص صلاحیت ذاتی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون صلاحیت ذاتی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: صلاحیت ذاتی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 305
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

زمانی که معامله‌ای انجام می‌دهید اگر عیب یا نقصی در مبیع شما وجود داشته باشد شاید گمان کنید دیگر هیچ راهی وجود نخواهد داشت و به شما ضرر غیر‌قابل جبرانی وارد شده است. اما قانونگذار راه‌های مختلفی برای فسخ معامله پیش‌بینی کرده است حتی اگر ضرری متوجه شما نشده باشد باز هم ممکن است با عنصر قانونی انفساخ مواجه بشوید که معامله را بدون اراده طرفین برهم می‌زند. در ادامه به این نوع از فسخ قرارداد می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : انفساخ به چه معناست و چگونه اتفاق می‌افتد

تعریف

انفساخ یا قهری بودن انحلال بدین معنا است که عقد خود به خود و بدون اینکه نیاز به عمل حقوقی اضافی باشد بلا‌اثر می‌گردد و حق انتخاب برای یکی از دو طرف یا دادگاه برای نگه داشتن عقد وجود ندارد.

اقسام انفساخ

انفساخ عقد را بر اساس نقشی که اراده در ایجاد سبب آن دارد به دو گروه اصلی می‌توان تقسیم کرد:

۱- انفساخی که به طور مستقیم ناشی از اراده صریح دو طرف قرارداد است. مثل اجاره‌ای که پس از پایان مدت یک سال مشروط به اخطار کتبی موجر پایان می‌پذیرد.

۲- انفساخی که ناشی از حکم قانونگذار است مثل انحلال تمام قرارداد‌های جایز در صورت فوت با حجر یک طرف عقد.

شرط فاسخ

ممکن است دو طرف عقد درباره‌ انفساخ احتمالی عقد در آینده توافق نمایند. به این توافق و تراضی، شرط فاسخ می‌گویند.

تحقق شرط فاسخ منوط به وقوع رویدادی در آینده می‌باشد. مثل اینکه در قرارداد ( اجاره به شرط تملیک) فروشنده شرط می‌کند اگر پرداخت هر یک از اقساط اجاره بیشتر از ۲۰ روز به تاخیر بیفتد قرارداد منفسخ می‌شود. در این فرض تحقق شرط فاسخ معلق به تاخیر در پرداخت اقساط اجاره است.

شرط انفساخ در قراردادی اثر دارد که قابل انحلال به اراده باشد. برای مثال عقد نکاح جز از راه طلاق از بین نمی‌رود پس شرط فاسخ در آن راه ندارد و زن و شوهر نمی‌توانند توافق کنند در صورت وقوع رویدادی در آینده عقد نکاح خود به خود منفسخ شود.

برای آشنایی بیشتر با مفهوم انفساخ و آثار آن در قرارداد با مشاوران حقوقی ما تماس حاصل نمایید.

انفساخ ناشی از حکم قانون

انفساخی که منوط به حکم قانون است مربوط به دو مورد است:

۱- تلف قهری موضوع تملیک.

قانونگذار مقرر کرده اگر مال موضوع عقد بدون تقصیر تلف شد، عقد منفسخ می‌شود. ماده ۳۸۷ قانون مدنی ( تلف مبیع قبل از قبض ) و ماده‌ ۴۸۳ قانون مدنی ( تلف منافع قبل از تسلیم ) اشاره به همین موضوع دارند.

۲- مرگ و حجر یکی از دو طرف عقد جایز.

طبق قانون اگر یکی از دو طرف عقد جایز فوت کنند عقد منفسخ می‌شود. همچنین جنون و سفه در مواردی که رشد معتبر است هم موجب انفساخ عقد جایز می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله جنون را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله حجر را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله لازم یا جایز بودن عقد را مطالعه نمایید.

مبنای حقوقی انفساخ و نتیجه‌ آن

علت اصلی انفساخ عقودی مثل وکالت به دلیل مرگ و حجر یکی از دو طرف، جایز بودن آن نیست بلکه اثری است که از عقد ناشی می‌شود. بیان این اثر، هدفی است که دو طرف دنبال می‌کنند پس همه چیز به اراده‌ افراد برمی‌گردد و مفاد عرفی تراضی طرفین انحلال چنین عقودی در صورت فوت و حجر است.

دو طرف می‌توانند عقد خود را غیر‌قابل انحلال بکنند، حتی برای بعد از مرگ و حجر منتهی گاهی ثبات عقد بعد از مرگ و حجر، مقتضای آن را تغییر می‌دهد؛ مثلا وکالتی را فرض کنید که در آن موکل عقد را غیر‌قابل انحلال کرده است طبیعتا پس از مرگ موکل، وارثان او مجبورند ولایت وکیل مورث را بپذیرند، چنین نهادی دیگر عقد وکالت نیست همچنین این موضوع خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه است.

به عنوان قاعده می‌توان گفت به غیر از مواردی التزام به عقد با مقتضای آن یا نظم عمومی مخالف است.

مفاد تراضی طرفین می‌تواند انفساخ عقد در صورت فوت و حجر را مشروط یا ممنوع کند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: انفساخ به چه معناست و چگونه اتفاق می‌افتد ,
:: بازدید از این مطلب : 353
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همانطور که همه ما ‌‌می‌دانیم در جامعه اختلاف نظر‌‌های زیادی وجود دارد و همه افراد ‌‌نمی‌توانند با یکدیگر سازگار شوند. از این رو ممکن است افراد مختلف در جامعه با هم درگیر شوند و به یکدیگر آسیب برسانند. با وجود اینکه این آسیب‌‌ها ‌‌می‌توانند خسارت‌‌های جبران ناپذیری را پدید آورند اما باز هم قانون به افراد اجازه ‌‌می‌دهد که در صورت تمایل از مجرم گذشت‌ نمایند. در ادامه قصد داریم در مورد گذشت از قصاص نفس توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

 

منبع : گذشت از قصاص

قصاص نفس چیست‌‌‌ ؟

قصاص نفس یکی از مجازات‌‌‌‌های تعیین‌ شده برای مجرمین ‌‌می‌باشد که توسط قانونگذاران وضع گردیده است. هرگاه فردی به صورت آگاهانه و کاملا عمدی شخص دیگر را به قتل برساند به مجازات قصاص نفس محکوم ‌‌می‌شود و طبق قانون جان خود را از دست خواهد داد. اولیای دم مقتول ‌‌می‌توانند در دادگاه از قاتل شکایت کنند و خواهان‌‌ قصاص او شوند که در این صورت با تقاضای آن‌‌ها موافقت شده و حکم قصاص اجرا ‌‌می‌شود.

آیا گذشت از قصاص نفس امکانپذیر است‌‌‌ ؟

طبق توضیحات ذکر شده در بالا قتل جرم بسیار بزرگی است و برای آن مجازات سختی نیز در نظر گرفته شده است. اما قانون به اولیای دم مقتول این اجازه را ‌‌می‌دهد که در صورت تمایل از قاتل گذشت نمایند. اولیای دم کسانی هستند که از مقتول ارث ‌‌می‌برند ولی همسر با اینکه از مقتول‌‌ ارث ‌‌می‌برد ‌‌نمی‌تواند قاتل را ببخشد و یا درخواست قصاص او داشته باشد. اولیای دم مثل پدر، مادر و فرزند مقتول ‌‌می‌توانند به صورت مجانی قاتل را ببخشند که در این صورت حکم قصاص اجرا نخواهد شد.

نکته بسیار مهم: اولیای دم مقتول ‌‌می‌توانند در هر مرحله‌‌‌ای از رسیدگی به پرونده و یا حتی در حین اجرای حکم قاتل را ببخشند و این کار آن‌‌ها هیچ مانعی نخواهد داشت و قاتل نیز بخشیده خواهد شد.

گذشت مشروط از قصاص

چشم پوشی مشروط از قصاص به این معناست ‌که اولیای دم مقتول راضی به بخشش قاتل هستند اما برای بخشش شرطی دارند که ‌قاتل باید به آن عمل کند. برای مثال خانواده مقتول ‌‌می‌توانند اعلام کنند که در صورت دریافت دیه قاتل را ‌‌می‌بخشند و از او‌ گذشت ‌‌می‌کنند. اما نکته‌‌‌ای که بسیار حائز اهمیت است این ‌‌می‌باشد که اگر قاتل نتواند دیه را پرداخت کند اولیای‌‌ دم مقتول اجازه دارند پرونده را دوباره برای بررسی به دادسرا بفرستند و خواهان قصاص او شوند و در صورت عدم‌ پرداخت دیه قاتل قصاص خواهد شد.

رجوع از بخشش در قصاص قاتل

همانطور‌‌ که در بالا گفته شد اولیای دم ‌‌می‌توانند به صورت مجانی یا شرطی از قاتل گذشت کنند و او را ببخشند. اما برخی از افراد تصور ‌‌می‌کنند که رجوع از بخشش در قصاص قاتل امکانپذیر است و اولیای دم اگر در زمان‌‌های بعد بخواهند قاتل قصاص شود حق درخواست قصاص‌‌ را خواهند داشت که در این‌باره باید بگوییم این تصور کاملا‌‌ اشتباه است و طبق قانون مجازات اسلا‌‌می ‌رجوع از گذشت قصاص قاتل امکانپذیر نیست و هرگاه که اولیای دم اعلام کنند قاتل را بخشیده‌اند دیگر ‌‌نمی‌توانند از تصمیم ‌خود پشیمان شوند و در خواست قصاص نمایند.

نکته بسیار مهم: چنانچه ‌اولیای دم‌ اعلام کنند که در صورت دریافت دیه قاتل را ‌‌می‌بخشند‌ ‌‌می‌بایست قاتل‌ در مدت زمانی که توسط دادگاه تعیین ‌‌می‌شود دیه را به اولیای دم مقتول پرداخت کنند و پرداخت دیه پس از گذشت مدت زمان تعیین شده توسط دادگاه امکانپذیر نیست.

سوالات متداول

آیا ‌‌می‌توان از قاتل گذشت نمود‌‌‌ ؟

بله گذشت از قاتل امکانپذیز بوده و اولیای دم ‌‌می‌توانند هر زمان که بخواهند از قصاص قاتل صرف نظر نمایند.

اگر قاتل در مدت زمان تعیین شده دیه را نپردازد تکلیف چیست‌‌‌ ؟

در این صورت قاتل طبق قانون قصاص خواهد شد که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص گذشت از قصاص، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون گذشت از قصاص پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: گذشت از قصاص ,
:: بازدید از این مطلب : 350
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

پیش قرارداد همانطور که از اسمش پیداست مرحله‌ای قبل از قرارداد اصلی است اما نباید آن را بی‌اثر دانست. همانظور که از لفظش پیداست عنوان قرارداد را یدک می‌کشد بنابراین می‌توان این گونه تصور کرد که پیش قرارداد عهدی الزام آور است تا طرفین را پای قرارداد اصلی بنشاند. در ادامه به ارائه تعریف و آثار آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : پیش قرارداد 

تعریف پیش قرارداد

وعده قرارداد که پیش قرارداد نیز نامیده می‌شود، پیمان مقدماتی است که درباره انعقاد قرارداد مطلوب دو طرف بسته می‌شود و هر دو یا یکی از آنان را ملتزم به تراضی نهایی می‌کند.

پیش قرارداد پیمانی الزام‌آور است و نباید آن را با وعده اخلاقی یا ایجاب ساده و قابل رجوع اشتباه کرد فقط وعده نکاح است که قانون‌گذار آن را الزام‌آور نمی‌داند تا مانعی برای تصمیم گرفتن آزاد زن و شوهر تا آخرین لحظه نشود و خانواده را بر پایه رغبت بنا کنند نه اجبار.

یکی از شایع‌ترین پیمان‌های مقدماتی، قولنامه خرید و فروش املاک است که به موجب آن، دو طرف متعهد به بیع با شرایط معین در قولنامه می‌شوند: به حکم قانون، بیع باید در محضر رسمی انجام گیرد و دو طرف در قولنامه متعهد به این اقدام می‌گردند و به‌طور معمول وجه التزامی هم معین می‌کنند تا متخلف به عنوان خسارت به دیگری بدهد.

آثار پیش قراردادها

پیش قراردادها آثار ویژه خود را دارا می‌باشند و در واقع نوعی مقدمه‌چینی می‌باشد و نباید آن را با اثر نهایی عقد اصلی اشتباه گرفت. اثر پیش قرارداد معمولا ایجاد دینی است که در صورت اجرا شدن به انعقاد پیمان اصلی و ایجاد اثر ویژه آن می‌انجامد؛ برای مثال اگر موضوع قولنامه خرید و فروش و تملیک باشد حق عینی با امضای آن جابه‌جا نمی‌شود و بیع تحقق نمی‌یابد. پیمان مقدماتی با امضای قولنامه واقع می‌شود و در اثر آن، حق ثابت و معینی به‌وجود می‌آید که بر مبنای مفاد آن می‌توان متعهد را به بستن بیع مجبور کرد.

مدت اعتبار وعده

وعده قرارداد معمولا مدت دارد و گاه به اختیار یکی از دو طرف نهاده می‌شود که دیگری را به انجام معامله فرا بخواند. پس از گذشت مدت نیز تعهد پایان می‌یابد ولی باید دانست که هیچ انسان معقول و متعارفی خود را برای همیشه به عهدی پای‌بند نمی‌کند. به‌ویژه در معاملاتی که بهای موضوع آن در نوسان است یا سیر صعودی را می‌پیماید. معمولا دو طرف تا زمان متعارفی که آن بها قابل پیش‌بینی است خود را ملتزم می‌سازند هر چند که سخنی در پیمان مقدماتی نگویند. پس اگر مالکی ضمن قولنامه‌ای تعهد کند که خانه خود را به مبلغ معین بفروشد این تعهد محدود به مهلت متعارف و معقول است و خریدار نمی‌تواند پس از سالیانی سکوت، همین که بهای ملک را چند برابر دید به یاد طلب متروک خود افتد و مالک را به معامله فراخواند.

پیش قرارداد بدون مدت

در مواردی که تعهد مهلتی ندارد و ظاهر این است که متعهدله باید آن را مطالبه کند او می‌تواند با اخطار به ذی‌نفع مهلت معقولی را برای قبول یا انجام دادن معامله معین کند تا پس از پایان آن، تعهد پایان یابد. چنان‌که در قولنامه‌های بی‌مدت مرسوم است که ذی‌نفع در اجرای تعهد، همین که آمادگی دو طرف را احساس می‌کند، با اظهارنامه رسمی و مهلتی متعارف طرف خود را به معامله می‌خواند و گاه هشدار می‌دهد که پس از پایان مهلت خود را از تعهد رها می‌بیند اما این هشدار همیشه موثر نیست.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پیش قرارداد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون پیش قرارداد پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: پیش قرارداد ,
:: بازدید از این مطلب : 341
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

برقراری رابطه جنسی میان زنان و مردان ‌‌‌‌‌می‌تواند فواید زیادی برای آن‌‌‌‌‌‌ها داشته باشد و به تداوم نسل آن‌ها نیز کمک ‌‌‌‌‌می‌کند اما با این وجود رابطه جنسی ‌‌‌‌‌می‌بایست بر مبنای‌‌‌‌‌ قانون‌‌‌‌‌ صورت بگیرد و هرکس که ‌بخواهد با جنس مخالف خود رابطه جنسی برقرار کند ‌‌‌‌‌‌می‌بایست اقدام به عقد دائم یا موقت با او نماید تا به هم‌ محرم‌ شوند و این کار آن‌ها اشکال قانونی و شرعی نداشته باشد. در ادامه قصد داریم در مورد عمل زنا و حکم زنای با فرد نابالغ که ‌یکی از قبیح‌ترین کارها میان افراد است توضیحات‌‌‌‌‌ مفصلی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

 

منبع : حکم زنای فرد نابالغ

زنا چیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

همه ‌ما‌ بارها و بارها لغت زنا را شنیده‌‌‌‌‌‌‌ایم و ‌به صورت کم و بیش با مفهوم آن ‌آشنایی‌‌‌‌‌ داریم. زنا یکی از قبیح‌ترین اعمال از دید اسلام به حساب ‌‌‌‌‌می‌آید و در واقع یک عمل نادرست و نامشروع‌‌‌‌‌ است. هرگاه مرد و زنی که ‌به ‌یگدیگر نامحرم هستند اقدام به برقراری رابطه جنسی نمایند مرتکب جرم زنا شده‌اند و مجازات سختی شامل حال آن‌ها خواهد شد.

اما زنا تنها به برقراری رابطه جنسی با نامحرمان ختم ‌‌‌‌‌نمی‌شود و برقراری رابطه جنسی با محارم نیز زنا محسوب شده و جرم است. زنا انواع مختلفی‌‌‌‌‌ دارد و هر نوع زنا مجازات خاص خود را دارد. همانطور که‌ گفته شد زنا مجازات سختی‌‌‌‌‌ را در پی خواهد داشت و حتی ممکن است فرد به اعدام نیز محکوم شود.

حکم زنای فرد نابالغ

زنای فرد نابالغ از جمله مواردی است که کم ‌اتفاق ‌‌‌‌‌می‌افتد و در اکثر موارد فرد نابالغ تمایلی به انجام این کار نداشته‌‌‌‌‌ و او را به انجام زنا وادار کرده‌اند. حال سوال اینجاست که زنای فرد نابالغ چگونه به وقوع ‌‌‌‌‌می‌پیوندد؟ که در این مورد باید بگوییم هرگاه یک فرد بالغ با یک فرد نابالغ‌‌‌‌‌ اقدام به برقراری رابطه جنسی‌‌‌‌‌ نماید ‌‌‌‌‌می‌توان گفت که زنا به وقوع پیوسته است. زنا با فرد نابالغ نیز جرم بزرگی است و دارای مجازات‌‌‌‌‌‌های بسیار سختی ‌‌‌‌‌می‌باشد.

نکته: فرد نابالغ کسی است که هنوز بالغ نشده است.

مجازات زنای فرد نابالغ | حکم

با وجود اینکه انجام زنا یک جرم بزرگ محسوب ‌‌‌‌‌می‌شود اما باز هم در قوانین کشور ما در خصوص فرد نابالغی که مرتکب زنا شده است تنها اقدامات تامینی تربیتی پیش بینی شده است و مجازاتی که برای افراد زنا کار در نظر گرفته شده است در مورد او اجرا نخواهد گردید.

اما نکته حائز اهمیت این است که فرد بالغی که با فرد نابالغ زنا کرده است باید مجازات شود‌‌‌‌‌ و مجازات ‌او صد ضربه شلاق‌‌‌‌‌ خواهد بود. به عنوان مثال‌‌‌‌‌ اگر زنی که به سن بلوغ‌‌‌‌‌ رسیده است با مردی که نابالغ است زنا کند مرد مجازات ‌‌‌‌‌نمی‌شود اما طبق قانون زن به تحمل ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم ‌‌‌‌‌می‌شود.

باید توجه نمود که اگر زنای با نابالغ با زور و اجبار از سمت طرف بالغ صورت گرفته باشد زانی اعدام می‌شود.

نکته مهم: فرد بالغ زنا کننده در صورتی‌‌‌‌‌ مجازات ‌‌‌‌‌می‌شود که به صورت آگاهانه و با دارا بودن اختیار‌‌‌‌‌ کامل دست به چنین کاری زده باشد.

سوالات متداول

زنا چیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

به برقراری رابطه جنسی نامشروع‌‌‌‌‌ زنا گفته ‌‌‌‌‌می‌شود.

مجازات زنای فرد بالغ با فرد نابالغ چقدر است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

فرد بالغ به تحمل صد ضربه شلاق محکوم ‌‌‌‌‌می‌شود که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حکم زنای فرد نابالغ، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حکم زنای فرد نابالغ پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: حکم زنای فرد نابالغ ,
:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

خیار عیب از جمله خیارات قانونی به شمار می‌رود. خیارات متضمن حقوقی برای طرفین معامله هستند تا طرفین در صورت تمایل از آن استفاده نموده و از تضییع حقوق خود جلوگیری نمایند. یکی از این خیارات خیار عیب است. این خیار دو راه پیش روی دارنده آن می‌گذارد: دریافت ارش یا فسخ معامله. در ادامه به بررسی بیشتر این خیار می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : خیار عیب

تعریف

موضوع مورد بحث ما خیار عیب می‌باشد که در ماده ۴۲۲ قانون مدنی تعریف آن بیان شده است. طبق این تعریف اگر بعد از انجام معامله و انعقاد عقد متوجه شویم که مبیع معیوب هست یا به عبارت دیگر عیبی را در آن بیابیم در این صورت مشتری اختیار دارد میان دو موضع یکی را برگزیند: برهم زدن معامله، یا قبول مبیع معیوب و دریافت ارش.

در توضیح باید گفت مشتری می‌تواند مبیع را بپذیرد حتی اگر معیوب باشد و به خاطر عیبی که در آن وجود دارد مطالبه ارش کند و ارش عبارت است از تفاوت قیمت سالم و معیوب و یا اینکه می‌تواند به دلیل وجود عیب معامله را فسخ کند و پایبند به چنین معامله‌ای نباشد. همانطور که مشاهده می‌کنیم در صورت وجود عیب در مبیع دو راهکار پیش روی ماست یکی فسخ معامله و دیگری پذیرش معامله و دریافت ارش که در ادامه به بررسی بیشتر و دقیق‌تر این دو راه می‌پردازیم.

توصیه می‌کنیم مقاله ارش را مطالعه نمایید.

در خصوص خیار عیب باید بیان کنیم که این خیار از جمله خیاراتی است که اعمال آن فوریت دارد به زبان ساده‌تر زمانی که مشتری متوجه می‌شود مبیع معیوب است فوراً باید خیار خود را اعمال کند. در غیر این صورت خیاری برای او متصور نیست و خیار او در واقع ساقط می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله خیارات قانونی را مطالعه نمایید.

ملاک نقص مبیع

سوالی که ممکن است برای همه ایجاد شود این است که چه نقصی به عنوان عیب در قانون در نظر گرفته شده است و در پاسخ به این سوال باید بیان کنیم که همه چیز بر اساس عرف و عادت تعیین می‌شود ممکن است در زمان و مکان‌های مختلف قضاوت عرفی متفاوت باشد.

همچنین باید توجه کنیم زمانی که عقدی منعقد می‌شود هدف از انعقاد آن این است که مالکیت برای مشتری ایجاد شود و بدیهی است که این مالکیت در خصوص یک مال سالم باید تحقق پیدا کند. بنابراین اگر بیعی منعقد شد و سپس معلوم شد که مبیع معیوب است در این صورت بایع (فروشنده) تعهد خود را به درستی انجام نداده است و مشتری متحمل ضرری شده است که برای جبران آن حق فسخ برای او در نظر گرفته می‌شود. همچنین او می‌تواند پایبند بماند و ارش مطالبه کند. در این صورت هم جبران خسارت او ملاک قرار داده شده است.

نحوه محاسبه ارش یا همان تفاوت قیمت سالم و معیوب

برای اینکه نحوه محاسبه ارش را بیان کنیم باید بدانیم که برای محاسبه آن دو موقعیت قابل تصور می‌باشد: یکی این است که اگر قیمت یک کالا در صورتی که سالم باشد برابر قیمت آن کالا در زمان انعقاد عقد باشد ارش به این نحو محاسبه می‌شود که قیمت معیوب آن کالا را به دست می‌آوریم و تفاوت این دو قیمت را ارش می نامیم.
موقعیت دیگر به این شکل است که قیمت کالا در صورتی که سالم باشد بیشتر یا کمتر از قیمت آن کالا در زمان انعقاد عقد بیع باشد. در این حالت نسبت می‌گیریم بین قیمت کالا در حالتی که معیوب است و قیمت آن در حالتی که سالم است و حاصل این نسبت را از ثمن کسر می‌کنیم و آنچه را که باقی می‌ماند به عنوان ارش در نظر می‌گیریم.

شرایط خیار عیب

در ماده ۴۲۳ قانون مدنی اشاره شده است که خیار عیب زمانی ایجاد می‌شود که عیب در مبیع در زمان انعقاد عقد وجود داشته باشد. باید توجه شود عیبی که از آن صحبت می‌کنیم باید از مشتری مخفی مانده باشد. به عبارت دیگر زمانی ما می‌گوییم که عیب از مشتری مخفی بوده است که مشتری از وجود آن آگاهی نداشته باشد. به این دلیل که ممکن است عیب ظاهراً مشخص باشد اما مشتری از وجود آن آگاه نباشد بنابراین تنها ملاک ما آگاه نبودن مشتری از وجود عیب در زمان انعقاد عقد می‌باشد.

سقوط خیار عیب

ممکن است بایع در زمان انعقاد عقد خودش را از اموری که مربوط به مبیع است مبرا کرده باشد. در واقع مسئولیت خودش را در خصوص مبیع ساقط کرده باشد. در این صورت اگر در مبیع عیبی یافت شود مشتری دیگر نمی‌تواند به بایع مراجعه کند. زیرا او در زمان انعقاد عقد بیع مسئولیت را از خودش بری کرده است. همچنین ممکن است که در زمان انعقاد عقد بایع ذکر کرده باشد که در خصوص یک نوع عیب خاص مسئولیت را از خودش سلب می‌کند اگر چنین اتفاقی افتاد در سایر موارد که بایع مسئول است و می‌توان به او مراجعه کرد و خسارت را از او مطالبه نمود.

توصیه می‌کنیم مقاله اسقاط کافه خیارات را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خیارات قانونی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون خیارات قانونی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: خیار عیب ,
:: بازدید از این مطلب : 316
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید اظهارنامه مالیاتی چیست و اشخاص حقیقی (تجار) و اشخاص حقوقی (شرکت‌های تجاری) برای ارسال این اظهارنامه باید به چه صورت اقدام کنند؟ تجار و شرکت‌های تجاری موظف هستند هر ساله میزان درآمد خود را به موجب اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. سازمان امور مالیاتی هم به موجب این اظهارنامه، مالیات را مشخص می‌کند. سازمان امور مالیاتی نرم افزاری به صورت جداگانه برای اشخاص حقیقی و حقوقی تحت عنوان نرم افزار اظهارنامه مالیاتی راه اندازی کرده است. در ادامه به چگونگی دانلود این نرم افزار می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : نرم افزار اظهارنامه مالیاتی

دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی

همانطور که در بالا توضیح دادیم این نرم افزار به صورت مجزا برای اشخاص حقیقی و حقوقی موجود می‌باشد.

نرم افزار اظهارنامه اشخاص حقیقی

اشخاص حقیقی برای ارسال اظهارنامه مالیاتی خود ابتدا باید در سامانه الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی ثبت نام کنند، به این صورت که ثبت نام در این سامانه شرط اساسی برای ارسال اظهارنامه می‌باشد.

بنابراین بعد از ثبت نام در این سا‌مانه باید فرم پیش ثبت نام اظهار‌نامه مالیاتی کامل شده و پس از آن اطلاعات خواسته شده در نرم افزار اظها‌رنامه تکمیل و ثبت شود.

***  برای دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی کلیک کنید  ***

نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که اطلاعات ثبت نامی بر اساس آن اطلاعاتی که شخص در زمان ثبت نام در سامانه الکترونیک وارد کرده است می‌باشد، در خصوص اشتباه در این اطلاعات، ویرایش آن‌ها باید از طریق این سا‌مانه صورت بگیرد.

توجه کنید که شرکا هم لازم نیست هر کدام به صورت جداگانه اقدام به ثبت اظها‌رنامه کنند، زیرا در مورد واحدهای شراکتی ثبت و ارسال یک اظهار‌نامه کافی است.

نرم افزار اظهار نامه اشخاص حقوقی

در مورد اشخاص حقوقی هم ابتدا باید ثبت نام در سامانه صورت بگیرد و پس از آن می توانند از طریق نرم افزار، اظهارنامه ما‌لیاتی خود را به ثبت برسانند و قبض مالیا‌تی هم به همین صورت صادر خواهد شد.

***  برای دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی کلیک کنید  ***

نرم افزار اظهارنامه مالیاتی املاک

بعد از ثبت نام در سامانه و می توانید از طریق نرم ا‌فزار مالیاتی املاک، اظهار‌نامه مالیاتی خود را به ثبت برسانید و قبض هم به همین صورت برای شما صادر می گردد

***  برای دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی املاک کلیک کنید  ***

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اظها‌رنامه مالیاتی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهار‌نامه مالیاتی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: نرم افزار اظهارنامه مالیاتی ,
:: بازدید از این مطلب : 285
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

موضوع مورد بحث در این مقاله بروکر می‌باشد. اگر بخواهیم معنای لغوی بروکر را بررسی کنیم باید به واسطه بودن در معاملات بازرگانی اشاره کنیم. در معنای اصطلاحی نیز بروکر در واقع یک کارگزاری است که به عنوان یک واسطه میان خریدار و فروشنده قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر می‌توان آن را به عنوان یک نهاد مالی غیر بانکی در نظر گرفت. در واقع می‌توان گفت که بروکر خریداران و فروشندگان را به یکدیگر وصل می‌کند. در اینجا این سوال مطرح می‌شود که آیا این واسطه‌گری بروکر نفعی برای کارگزار دارد یا خیر؟ که در پاسخ باید اشاره کنیم که برای هر خرید و فروشی توسط بروکر کارمزد دریافت می‌شود.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : بروکر چیست

قرارداد بروکری | قرارداد با کارگزاری

به منظور برقراری روابط اقتصادی میان اشخاص حقیقی یا حقوقی نیاز به یک توافق احساس می‌شود و این توافق به شکل قرارداد ایجاد می‌گردد که می‌توان آن‌ها را از قراردادهای نامعین در نظر گرفت و قراردادهای نامعین قراردادهایی هستند که در قانون مدنی عنوانی برایشان بیان نشده است و به اعتبار ماده ۱۰ قانون مدنی ایجاد می‌شوند.
نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که معاملاتی که در بروکرها انجام می‌شود طیف وسیعی را در بر می‌گیرند. به عنوان مثال ممکن است یک کارگزاری در خصوص معاملات ملکی فعالیت نماید و کارگزاری دیگری در خصوص طلا میان خریداران و فروشندگان واسطه شود.
قوانین مربوط به معاملات در کارگزاری‌ها به طور کلی شبیه به یکدیگر هستند درحالی که در امور جزئی با یکدیگر تفاوت دارند.

تایید هویت در بروکر 

به منظور رعایت قوانین بین‌المللی در زمینه مبارزه با پولشویی، توسط بروکرها احراز هویت صورت می‌گیرد.
از این طریق اشخاص نمی‌توانند پول‌هایی را که از طریق دزدی، رشوه و… به دست آورده‌اند از طریق ایجاد حساب در بروکرها پاک کنند یا به عبارت دیگر پولشویی کنند.

ارائه حساب دمو (آزمایشی)

ممکن است در خصوص علت ارائه حساب دمو توسط بروکرها برای شما سوال ایجاد شود. در پاسخ به این سوال باید بیان کرد که در درجه اول علت انجام چنین کاری این است که اشخاص با محیط بروکرها آشنا شوند تا متوجه شوند که نحوه کار با بروکرها به چه شکل است و در درجه دوم اشخاص می‌توانند روش‌های انجام معامله را تست کنند.

کیفیت پشتیبانی بروکر یا کارگزار

کیفیت پشتیبانی بروکر ارائه خدمات به مشتری محسوب می‌شود. بنابراین شما باید معیار را پشتیبانی ۲۴ ساعته قرار دهید و برای انتخاب بروکر مطمئن شوید که بخش راهنمای آن‌ها به سرعت به سوالات شما پاسخ می‌دهند.
معیار دیگری که برای انتخاب بروکر باید در نظر بگیرید اجازه دسترسی به تحلیل‌های تکنیکی و نمودارها است توجه کنید که نمودارهای یک کارگزاری باید به طور حرفه‌ای تهیه شده باشد.
به طور کلی فعالیت بروکرها را می‌توان مشابه با یکدیگر دانست اما کیفیت خدمات آن‌ها با یکدیگر متفاوت است.
همچنین باید به این نکته توجه کرد که کارگزاری مورد نظر ما باید با کمترین ضرر مالی مشتری، معامله را انجام دهد.

نظارت بر بروکرها ( کارگزار ها )

بروکرها به طور قطع تحت نظارت قرار دارند تا از این طریق از ضایع شدن حقوق اشخاص جلوگیری شود. به نهادهای قانونی که کار نظارت بر بروکرها را انجام می‌دهند رگولاتور گفته می‌شود. این نهادهای قانونی به منظور نظارت بر بروکرها مقرراتی را تنظیم می‌نمایند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که کارگزاری‌هایی که تحت نظارت قرار دارند بیشتر قابل اعتماد می‌باشند نسبت به سایر کارگزاری‌ها که تحت نظارت قرار ندارند.
همچنین بروکرهای رگوله به کارگزاری‌هایی می‌گویند که تحت نظارت قرار گرفته‌اند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص بروکر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون کارگزار پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 



:: برچسب‌ها: بروکر چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 363
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

هرگاه فردی در دادگاه از فرد دیگری شکایت می‌کند می‌بایست برای ادعای خود دلیل و مدرکی داشته باشد و بدون دلیل کافی برای اثبات جرم‌ او‌ نمی‌تواند از دادگاه بخواهد که برای پرونده حکم به نفع وی صادر نماید یا مجرم را مجازات کند. قتل نیز یکی از مواردی است که اثبات آن‌ نیازمند دلایل و مدارک‌ کافی می‌باشد و بدون دارا بودن دلایل موجه نمی‌توان افراد را به قتل محکوم کرد. در ادامه توضیحات کامل‌‌‌تری را در خصوص ادله اثبات قتل خدمتتان ارائه نموده‌‌ایم، با ما همراه باشید.

 

منبع : اثبات قتل

قتل چه نوع جرمی ‌است‌‌ ؟

هرگاه فردی به صورت آگاهانه و کاملا عمدی شخص دیگر را بکشد و جان او را بگیرد می‌گویند که مرتکب قتل شده است. قتل در واقع به معنای گرفتن جان افراد می‌باشد که چون ‌جان افراد یک هدیه الهی ارزشمند می‌باشد افراد مرتکب این جرم به مجازات‌های بسیار سختی محکوم می‌شوند. هر فردی که دیگری را به صورت عمدی به قتل برساند به قصاص نفس و از دست دادن جان خود محکوم است و یا در صورت رضایت اولیای دم مقتول باید دیه بپردازد. در برخی موارد نیز ممکن‌ است قاتل بدون پرداخت دیه بخشیده شود.

ادله اثبات قتل

همانطور که می‌دانید قتل جرم بسیار بزرگی است و ا‌ثبات آن نیز به راحتی صورت نمی‌گیرد. برای اینکه قتل ا‌ثبات شود و مجرم‌ به سزای عملش برسد می‌بایست اولیای دم مقتول و یا بازپرس دلایل و مدارکی را برای اثبات جرم ارائه کنند تا بتوان ‌حکم ‌قصاص قاتل را صادر نمود. به طور کلی ادله ا‌ثبات قتل به شرح زیر می‌باشند:

  • اقرار

اقرار فرد قاتل یکی از ادله ا‌‌ثبات قتل به حساب می‌آید و تقریبا موجه‌‌‌ترین دلیل اثبا‌‌ت قتل است. اقرار فرد به معنای اعتراف او به کشتن مقتول می‌باشد. برای مثال اگر قاتل در مقابل قاضی بگوید که مقتول را با نام…. من کشته‌ام جرم قتل او ا‌ثبات شده و دیگر نیاز به دلایل دیگری نخواهد بود. اما اقرار کننده باید کاملا عاقل و بالغ باشد و در بیان گفته خود کاملا آزادی و اختیار داشته باشد.

  • بینه در ادله اثبات قتل

بینه به معنای شهادت دادن افراد دیگر مبنی بر وقوع قتل می‌باشد. هرگاه فردی شهادت بدهد که فرد دیگر قتل نموده است شهادت او جزو ادله اثبات قتل محسوب می‌شود. البته شهادت دهنده باید عاقل و عادل باشد و همچنین تمام آنچه را که به چشم خود دیده است بیان نماید.

  • قسامه

قسامه نیز یکی از ادله اثبات جرم قتل است. قسامه به معنای سوگند یاد کردن می‌باشد. اولیای دم مقتول می‌بایست برای اثبات قتل در دادگاه ۵۰ بار قسم بخورند که قاتل جرم قتل را انجام داده است. البته این در صورتی است که مدرکی برای اثبات جرم موجود نباشد و احتمال اطلاع اولیای دم از وقوع قتل وجود داشته باشد. در قسامه حکم به دیه داده می‌شود و قصاص انجام نمی‌شود.

  • علم قاضی در ادله اثبات قتل

علم قاضی به معنای یقین داشتن او بر قاتل بودن فرد و حقانیت اولیای دم مقتول می‌باشد که از بهترین ادله اثبات قتل محسوب می‌شود.

نکته: اگر هیچکدام از موارد بالا وجود نداشته باشند نمی‌توان جرم فرد را اثبات نمود و حکم قصاص نیز صادر نخواهد شد.

سوالات متداول

قتل چه نوع جرمی‌ است‌‌ ؟

هرگاه فردی دیگری را از روی عمد بکشد به قتل محکوم می‌شود.

آیا شهادت افراد دیگر می‌تواند جزو ادله اثبات قتل به حساب بیاید‌‌ ؟

بله ولی باید دارای شرایطی باشند که در متن مقاله آمده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ادله ا‌ثبات قتل، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اد‌له اثبات قتل پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: اثبات قتل ,
:: بازدید از این مطلب : 310
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 آبان 1400 | نظرات ()