نوشته شده توسط : vakiel

همه ما انسان‌‌‌‌ها نتیجه زندگی مشترک پدران و مادرانمان ‌‌‌می‌باشیم و هر فرد دارای دو جد و دو جده خواهد بود. برای مثال پدربزرگ مادری و پدربزرگ پدری هر دو جد ما به حساب ‌‌‌می‌آیند. اما قانون برای پدربزرگ مادری قوانین به خصوصی را وضع ننموده است ولی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری طبق قانون موظف به انجام قوانین مربوط به نوه‌‌‌‌های خود ‌‌‌می‌باشد و از برخی حقوق نیز برخوردار خواهد بود. در ادامه قصد داریم توضیحات مختصری را در مورد جد پدری در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 

منبع : جد پدری

جد پدری کیست و چه قوانینی در رابطه با او وضع شده‌‌‌‌‌اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری همان پدربزرگ پدری ‌‌‌می‌باشد که طبق قانون وظایفی را به عهده دارد. ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری طبق قانون موظف است که برخی وظایف را در قبال نوه خود انجام دهد و همچنین دارای برخی حقوق قانونی از جانب نوه‌‌‌‌ها نیز ‌‌‌می‌باشد. قوانین مربوط به ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری به شرح زیر ‌‌‌می‌باشند:

اجازه جد پدری برای ازدواج دختر باکره

یکی از قوانینی که در مورد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری در قانون کشور ما وضع شده است اجازه دادن او برای ازدواج دختر باکره ‌‌‌می‌باشد. طبق قانون اگر دختر نتواند اذن ازدواج را از پدر خود دریافت کند و یا پدرش فوت نموده باشد با کسب اجازه از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری او قادر به ازدواج خواهد بود.

پرداخت نفقه

چنانچه پدر نتواند نفقه فرزندان خود را پرداخت کند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری موظف به پرداخت نفقه خواهد بود و در صورتی که با وجود شرایط مالی خوب اقدام به‌ پرداخت نفقه نکند ‌‌‌می‌توان از او در دادگاه شکایت کرد.

حضانت نوه

چنانچه پدر و مادر فرزند هر دو فوت کرده باشند طبق قانون حضانت فرزند به ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری او واگذار ‌‌‌می‌شود و ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری موظف است که فرزند را تحت حضانت خود قرار دهد.

ملاقات با نوه

در صورتی که فرزند تحت حضانت مادرش باشد طبق قانون ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری اجازه ملاقات با او را خواهد داشت و مادر نمی‌تواند مانع‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این ملاقات شود.

ارث بردن جد پدری

چنانچه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری فوت کند نوه ‌‌‌می‌تواند از اموال او ارث ببرد و اگر نوه فوت کند نیز پدربزرگ از اموال به جا مانده از او ارث خواهد برد.

سوالات متداول

جد پدری به چه کسی گفته ‌‌‌می‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری به پدربزرگ پدری افراد گفته می‌شود.

آیا پس از فوت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری نوه از او ارث ‌‌‌می‌برد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

بله.

حضانت فرزند پس از فوت پدر و مادرش با چه کسی است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

با ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جد پد‌ری.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جد پدری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جد پدری پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: جد پدری ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید معاهده بین المللی به چه معناست؟ آیا می‌دانید چه خصوصیاتی دارد؟ ما در ادامه به بررسی مفهوم معاهده بین المللی و بررسی خصوصیات آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : معاهده بین المللی

تعریف معاهده بین المللی

معاهده عبارت از یک توافق بین دولت‌ها است که به صورت کتبی منعقد می‌گردد و مشمول حقوق بین الملل است، صرف نظر از عنوان خاص آن و اعم از این که در سند واحد یا در دو سند یا چند سند مرتبط به هم منعکس شده باشد.
و در تعریف دیگری بیان می‌شود که معاهدات بین المللی هر عنوانی که داشته باشند عبارتند از قراردادی بین المللی که تابعین حقوق بین الملل به منظور تولید برخی آثار حقوقی در میان خودشان تنظیم می‌کنند.

و همچنین در تعریف دیگری گفته شده که یک توافق کتبی می‌باشد که به وسیله آن دو یا چند دولت یا سازمان‌های بین‌المللی رابطه‌ای را بین خود در قلمرو حقوق بین الملل ایجاد می‌کنند یا در صدد ایجاد آن هستند.

توصیه می‌کنیم مقاله حقوق بین الملل را مطالعه نمایید.

تعریف معاهده بین المللی به معنای وسیع آن

معاهدات بین المللی به مفهوم وسیع آن تنها به آن دسته از معاهداتی اطلاق می‌شود که میان اعضای جامعه بین المللی منعقد شده باشد.

تعریف معاهدات بین‌المللی به معنای محدود آن

معاهدات بین المللی به مفهوم محدود آن به آیین انعقاد معاهدات گفته می‌شود.
در فرایند معاهده سازی، مسئله مقامات صلاحیت دار برای انعقاد معاهدات و آیین و تشریفات عقد که خود مشتمل بر مراحل مذاکره، نگارش، امضا، تصویب و الحاق، مبادله اسناد و بالاخره ثبت و انتشار اسناد است، بررسی می‌شوند.

خصوصیات معاهدات بین المللی

1 – معاهدات بین المللی حاصل توافق اراده‌ها است.
2 – معاهدات بین المللی اسنادی هستند که ایجاد تکلیف می‌کنند. هر توافق بین المللی را نمی‌توان ذیل عنوان معاهدات قرار داد و مطالعه نمود مگر آن دسته از توافق نامه‌هایی که تکلیف حقوقی ایجاد کنند. 
3 –  معاهدات بین المللی صرفا ناشی از اراده تابعین حقوق بین الملل است.
4 –  معاهده بین المللی تابع مقررات حقوق بین الملل است.
5 –  معاهده بین المللی به صورت کتبی تنظیم می‌شود.
6 –  معاهده بین المللی می‌تواند عناوین مختلفی داشته باشد.

اجرای معاهدات

معاهدات برای اینکه لازم الاجرا شوند باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسند. دلیل آن هم اینست که معاهدات چون حقوق و تکالیفی را بر طرفین خود تحمیل می‌کنند به طور مستقیم با حقوق ملت در ارتباطند. نمایندگان مردم می‌توانند با رد کردن معاهداتی که به ضرر کشور و مردم می‌دانند موجب عدم اجرای آن در کشور شوند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص معاهدات، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون معاهدات پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: معاهده بین المللی ,
:: بازدید از این مطلب : 298
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در طول سال موارد زیادی ازدواج در دفاتر ثبت ‌‌می‌گردد که بسیاری از آن‌ها به طلاق ختم ‌‌می‌شوند. طلاق یکی از آسیب‌زا‌‌‌‌ترین مواردی است که ممکن است در زندگی زوجین رخ دهد. طی اقدام زوجین برای طلاق آن‌ها از یکدیگر جدا ‌‌می‌شوند و مرد موظف است که تمام بدهی‌‌‌های مالی خود را از جمله مهریه و… به زن پرداخت کند تا طلاق صورت بگیرد. در ادامه قصد داریم تفاوت‌‌‌های دو نوع طلاق بائن و رجعی را برایتان شرح دهیم، با ما همراه باشید.

 

 

منبع : طلاق رجعی و بائن

طلاق رجعی و بائن

طلاق ر‌جعی و بائن از انواع طلاق ‌‌می‌باشند که در آن‌ها حق و حقوق زن و شوهر کاملا متفاوت خواهد بود.‌‌‌‌‌‌‌ این دو نوع طلاق با توجه به قوانین خاص خود صورت ‌‌می‌گیرند و تفاوت‌‌‌های بسیار زیادی با یکدیگر دارند. طلاق ر‌جعی و بائن در واقع مزیت‌‌‌هایی برای زوج و زوجه دارند و ‌‌می‌توانند آن‌ها را از حقوق متفاوتی در حین طلاق بهره مند کنند.

توصیه می‌کنیم مقاله طلاق بائن را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله طلاق رجعی را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله آثار طلاق رجعی را مطالعه نمایید.

 

تفاوت‌‌‌های طلاق بائن و رجعی

همانطور که در بالا گفته شد طلاق بائن و رجعی دارای تفاوت‌‌‌هایی ‌‌می‌باشند که آن‌ها را از یکدیگر متمایز ‌‌می‌سازند. تفاوت‌‌‌‌‌‌‌ این دو نوع طلاق به شرح زیر ‌‌می‌باشند:

عده

در طلاق ر‌جعی زن موظف است که تا زمان تمام شدن عده صبر نماید و سپس اقدام به ازدواج با مردی دیگر نماید اما در طلاق با‌ئن زن ‌‌می‌تواند بلافاصله ازدواج کند زیرا ملزم به صبر برای تمام شدن مدت عده نخواهد بود و در واقع عده‌ای وجود ندارد.

رجوع یا ازدواج مجدد

در طلا‌ق ر‌جعی مرد ‌‌می‌تواند در مدت زمان عده زن به زندگی مشترک بازگردد و بدون‌‌‌‌‌‌‌ اینکه دوباره با زن عقد کند به زندگی با او ادامه دهد اما در طلاق با‌ئن برای‌‌‌‌‌‌‌ اینکه زن و شوهر دوباره به یکدیگر محرم شوند و بتوانند با هم زندگی کنند ‌‌می‌بایست اقدام به عقد و ازدواج مجدد نمایند.

توصیه می‌کنیم مقاله عده طلاق رجعی را مطالعه نمایید.

ارث بردن از یکدیگر

طبق ماده ۹۴۳ قانون مدنی اگر مرد و زن طلاق ر‌جعی گرفته باشند در صورتی که زن یا مرد در مدت زمان عده فوت کند‌ طرف مقابل از او ارث ‌‌می‌برد اما در عقد بائن چنین نیست. برای مثال اگر مرد بلافاصله پس از طلاق بائن بمیرد زن نمی‌تواند از او ‌ارث ببرد و حق مطالبه ارث را نخواهد داشت.

محل سکونت

چنانچه مرد و زن طلاق ر‌جعی گرفته باشند مرد موظف است که تا پایان مدت زمان عده زن امکانات سکونت او را فراهم کند ولی در طلاق بائن مرد ملزم به فراهم کردن محل سکونت برای زن در مدت زمان عده نخواهد بود.

پرداخت نفقه در طلاق رجعی و بائن

در طلاق ر‌جعی مرد موظف است که در مدت زمان عده به زن نفقه بپردازد اما در طلاق بائن زن نمی‌تواند درخواست نفقه کند و این حق به او تعلق نخواهد گرفت.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه طلاق رجعی و بائن ‌‌می‌توانید به سایت وکیل دات کام مراجعه نمایید و از خدمات ویژه‌‌‌‌‌‌‌ این سایت بهره مند گردید. مرکز وکیل دات کام شما را در حل پرونده‌‌‌های حقوقی خود یاری ‌‌می‌نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق رجعی و با‌ئن، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق رجعی و با‌ئن پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

طلاق رجعی چگونه طلاقی است‌‌‌ ؟

طلاقی است که در آن مرد ‌‌می‌تواند تا قبل از به پایان رسیدن زمان عده به زندگی مشترک با زن برگردد.

در طلاق بائن زن ‌‌می‌تواند از مرد درخواست نفقه کند‌‌‌ ؟

خیر به او تعلق نمی‌گیرد.

در طلاق بائن زن ‌‌می‌تواند در مدت زمان عده در خانه شوهر ساکن باشد‌‌‌ ؟

خیر.

 

 



:: برچسب‌ها: طلاق رجعی و بائن ,
:: بازدید از این مطلب : 306
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

اجرت المثل ایام زوجیت یکی از حقوق مالی می‌باشد که به زن تعلق دارد. آیا می‌دانید اجرت المثل چیست و زن برای مطالبه آن باید چه شرایطی داشته باشد؟ آیا اجرت المثل همه زنان یکسان است؟ در ادامه به بررسی مفهوم اجرت المثل و شرایط مطالبه آن و هم چنین بررسی مواد قانونی مربوط به آن می‌پردازیم. برای کسب اطلاع بیشتر از اجرت المثل کلیک نمایید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : اجرت المثل ایام زوجیت حق زن در زندگی مشترک

اجرت المثل ایام زوجیت

همان طور که می‌دانید زن و شوهر در مقابل یکدیگر دارای وظایف قانونی می‌باشند یعنی هر کدام از آن‌ها باید به وظایفی عمل کنند. زن مکلف به تمکین عام و خاص از شوهر است ولی یکسری از کار‌ها وظیفه شرعی و قانونی او نمی‌باشد. پس زن می‌تواند در صورت عمل کردن به کارهایی که وظیفه او نیست، دستمزد مطالبه کند. به این دستمزد، اجرت المثل گفته می‌شود. برای مثال کارهایی از قبیل آشپزی، شیردادن به فرزندان، شستن لباس‌ها و… را که زن انجام می‌دهد، می‌تواند درخواست اجرت المثل آن‌ها را بدهد.

پس اگر زن کار‌های خانه را به دستور شوهر انجام بدهد و قصد مجانی انجام دادن آن کار‌ها را نداشته باشد به دادگاه دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت می‌دهد و دادگاه پس از بررسی و احراز مواردی که گفته شد حکم به پرداخت این اجرت المثل می‌دهد و مقدار آن را نیز مشخص می‌نماید.

 

بیشتر بخوانید : اجرت المثل زن ناشزه

 

شرایط مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت

با توجه به مواد قانون مدنی مطالبه اجرت المثل شرایطی دارد: از جمله این که ثابت کند که در منزل کارهایی را انجام داده که وظیفه‌ای مبنی بر انجام آن نداشته و کارهای منزل را به تقاضا و دستور شوهر انجام داده است و این کارها را بدون قصد تبرع (بدون قصد مجانی انجام دادن کار) انجام داده و این موارد برای دادگاه ثابت شود.

 

 

مراحل مطالبه اجرت المثل

دعوی مطالبه اجرت المثل از سوی زوجه مطرح می‌شود. زوجه می‌تواند با ارائه شناسنامه و عقدنامه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواستی تنظیم نماید.

به طور خلاصه باید اظهار نمود که عمدتا دادگاه حق اجرت المثل زوجه را به رسمیت می‌شناسد و معمولا رای به نفع او صادر می‌کند.

 

 

تعیین میزان اجرت المثل زنان به چه صورت است ؟

دادگاه پس از دریافت دادخواست اجرت المثل جلسه دادرسی تشکیل می‌دهد و رسیدگی را آغاز می‌کند که در خلال آن اظهارات طرفین را استماع می‌نماید و در صورتی که زن را محق بداند، قرار ارجاع موضوع به کارشناسی صادر می‌نماید. کارشناس با توجه به فاکتور‌های متعدد اجرت المثل زن را مشخص می‌کند که البته هر کدام از زوجین می‌توانند نسبت به مبلغی که تعیین شده اعتراض کنند.

از جمله فاکتور‌هایی که کارشناس مدنظر قرار می‌دهد تحصیلات، وضعیت اشتغال، امکانات زندگی مشترک، داشتن خادم و… می‌باشد.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اجرت المثل ایام زوجیت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اجرت المثل ایام زوجیت پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: اجرت المثل ایام زوجیت حق زن در زندگی مشترک ,
:: بازدید از این مطلب : 469
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 29 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

زمان و مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ۹۹ چه زمانی است ؟ تاجران و شرکت‌های تجاری موظفند در پایان هر سال میزان درآمد خود را به سازمان امور مالیاتی گزارش دهند. به این معنی که هر ساله یک کارنامه مالی توسط اشخاص حقیقی ( تاجران ) و اشخاص حقوقی ( شرکت‌های تجاری ) نوشته و تنظیم می‌شود و برای سازمان امور مالیاتی فرستاده می‌شود که به آن اظهارنامه مالیاتی گفته می‌شود. اما آیا می‌دانید این اشخاص تا چه زمانی فرصت انجام این کار را دارند؟ و در صورت دیرکرد چه عواقبی در پی خواهد داشت؟ در ادامه به بررسی ثبت اظهارنامه مالیاتی می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : زمان ثبت اظهارنامه مالیاتی ۹۹

زمان و مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ۹۹

برای کامل کردن مطالب بالا می‌توان گفت که سازمان امور مالیاتی بر اساس اظهارنامه مالیاتی که اشخاص حقیقی و حقوقی ارسال کرده‌اند، مالیات تجار و شرکت‌های تجاری و اصناف را مشخص می‌نماید.

ارسال اظهارنامه مالیاتی یک وظیفه قانونی بوده و همه تجار و شرکت‌های تجاری موظفند که این کار را انجام دهند، این اظهارنامه باید در زمان و مهلت تعیین شده تنظیم و گزارش شود، در صورت عدم انجام این کار برای تجار و شرکت‌های تجاری جریمه و یا مجازات در پی خواهد داشت، جریمه دیرکرد از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه محاسبه می‌شود.

همان طور که توضیح دادیم اشخاص حقیقی همان تجار می‌باشند و این اشخاص تا 31 خرداد ماه هر سال مهلت دارند که اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال نمایند.

برای اشخاص حقیقی سال مالیاتی از یک فروردین تا سی اسفند هر سال می‌باشد. بنابراین اشخاص حقیقی در انتهای سال مالیاتی تا 31 خرداد ماه مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی دارند.

اشخاص حقوقی هم که همان شرکت‌های تجاری هستند، تا 4 ماه بعد از به پایان رسیدن سال مالیاتی خود ( در اساسنامه شرکت مشخص شده ) مهلت انجام این کار را دارند.

سال مالیاتی برای اشخاص حقوقی طبق اساسنامه شرکت می‌باشد، به این معنا که اگر سال مالیاتی در اساسنامه شرکت با سال مالیاتی اداره مالیات فرق داشت، سال مالیاتی که در اساسنامه شرکت تعیین شده ملاک خواهد بود. بنابراین شرکت‌های تجاری هم موظفند تا 4 ماه بعد از اتمام سال مالیاتی اظهارنامه خود را ارسال کنند.

البته باید به این نکته توجه داشت که اگر سال مالیاتی شرکت با سال مالیاتی اداره مالیات یکی و برابر بود، شرکت‌های تجاری تا 31 تیر برای ارسال اظهارنامه مالیاتی خود زمان دارند.

تمدید مهلت

امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، تمام مهلت‌هایی که در بالا توضیح دادیم دو ماه تمدید شده است. یعنی اشخاص حقیقی برای ثبت نام و ارسال اظهارنامه سال 1399 تا 31 مرداد و شرکت‌های تجاری تا 31 شهریور فرصت دارند.

توصیه می‌کنیم مقاله اظهارنامه مالیاتی را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله نرم افزار اظهارنامه مالیاتی را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل مالیاتی را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اظهارنامه مالیاتی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهارنامه مالیاتی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: زمان ثبت اظهارنامه مالیاتی ۹۹ ,
:: بازدید از این مطلب : 438
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 29 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همانطور که ‌همه ما ‌‌می‌دانیم هرگاه فردی جر‌‌می‌ مرتکب ‌‌می‌شود و قوانین کشور را زیرپا ‌‌می‌گذارد یکی از مجازات‌‌‌هایی که برای او در نظر گرفته ‌‌می‌شود زندان ‌‌می‌باشد. طبق قانون افراد بر اساس جرمی که مرتکب شده‌اند ممکن است مدتی را به حبس و زندان بروند و میزان حبس آن‌ها نیز متفاوت خواهد بود. قانون به زندانیان اجازه داده است مدت زمان معینی را به مرخصی بروند. در ادامه قصد داریم در مورد مرخصی زندانیان توضیحات‌‌ مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 منبع : مرخصی زندانیان

مرخصی زندانیان و مدت زمان آن

همانطور که در بالا گفته شد افراد به علت ارتکاب جرم به زندان ‌‌می‌روند اما طبق قانون هر فرد زندانی ‌‌می‌تواند مدت زمانی را برای مرخصی به خارج از زندان برود. مدت زمان مرخصی افراد زندانی سه روز در هر یک ماه ‌‌می‌باشد و زندانی ‌‌می‌بایست برای دریافت این مرخصی دارای شرایط زیر باشد:

  • فرد زندانی ‌‌می‌بایست تمامی مقررات زندان ‌را رعایت کند و در برنامه‌‌‌های اصلاحی زندان نیز شرکت نماید.
  • زندانی ‌‌می‌بایست تامین مناسب را به مقام صالح بسپارد تا بتواند به مرخصی برود.

نکته‌‌‌‌ای که بسیار حائز اهمیت است این است که زند‌انیان ‌‌می‌توانند در برخی شرایط خاص به جای دریافت سه روز مرخصی پنج‌‌ روز مرخصی دریافت کنند. شرایط دریافت مرخصی پنج روزه در یک ماه به شرح زیر ‌‌می‌باشد:

  • اگر بستگان درجه یک زندانی دچار بیماری حادی شده باشند.
  • چنانچه یکی از بستگان درجه‌ اول زندانی مثل فرزند، پدر، همسر و… فوت نموده باشد.
  • در صورت ازدواج فرزند، زند‌انی ‌‌می‌تواند پنج ‌روز مر‌خصی دریافت کند.

نکته مهم: توجه داشته باشید که در صورت وجود تمام موارد بالا فرد ‌‌می‌بایست برای دریافت مر‌‌خصی حتما تامین مناسب را به مقام صالح تحویل دهد.

 

شرایط اعطای مرخصی به زندانی دارای شاکی خصوصی

همانطور که در بالا گفته شد تمام زندانیان ‌‌می‌توانند با دارا بودن‌‌ شرایط مرخصی دریافت کنند اما این شرایط برای زندانیانی که شاکی خصوصی دارند کمی متفاوت‌تر خواهد بود. شرایط دریافت مرخصی برای زندانیان دارای شاکی خصوصی به شرح زیر است:

  • فرد زندانی ‌‌می‌بایست تامین مناسب را به مقام قضایی ارائه نماید.
  • اگر قاضی تشخیص دهد که مرخصی رفتن زندانی در جلب رضایت شاکی موثر است او ‌‌می‌تواند مرخصی دریافت کند.

نکته مهم: زندانی در مدت حبسش ‌‌می‌تواند علاوه بر مرخصی‌‌‌های معین شده هفت روز دیگر نیز مرخصی دریافت کند که اگر در مدت متعارف مرخصی بتواند رضایت شاکی را جلب کند ‌‌می‌تواند یک بار دیگر نیز به مرخصی هفت روزه برود.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مرخصی زندانیان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مر‌خصی زندانیان پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آیا زندانیان نیز ‌‌می‌توانند به مرخصی بروند‌‌‌‌ ؟

بله زندانیان نیز در صورت دارا بودن شرایط ‌‌می‌توانند به مرخصی بروند.

مدت زمان مرخصی زندانیان به طور عادی چند روز در ماه است‌‌‌‌ ؟

مدت زمان مرخصی زندانیان به طور عادی سه روز در ماه خواهد بود.

 



:: برچسب‌ها: مرخصی زندانیان ,
:: بازدید از این مطلب : 416
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همانطور که همه ما می‌دانیم در تمام کشور‌های جهان ‌برای نظم‌دهی به جامعه قوانینی وضع گردیده است و در هر قانون برای افراد مجرم مجازات در نظر گرفته شده است. در قوانین‌‌‌‌‌‌ حقوقی کشور ما نیز انواع و اقسام مجازات‌ها برای مجرمین تعیین گردیده است و چنانچه فردی قوانین کشور را زیر پا بگذارد مطابق جرمی‌ که مرتکب گردیده است مجازات خواهد شد. قصاص عضو نیز یکی از انواع مجازات‌‌‌‌‌‌‌ها در کشور ما می‌باشد که در ادامه توضیحات کامل‌تری را در این خصوص ارائه نموده‌ایم، با ما همراه باشید.

 

lمنبع : قصاص عضو

قصاص عضو چیست‌‌ ؟

قصا‌ص عضو یکی از انواع مجازات‌های تعیین‌ شده برای مجرمین در قوانین کشور ما می‌باشد. قصا‌ص عضو از قطع بدن تا یک خراشیدگی سطحی روی پوست اعضای مجرمین را شامل می‌شود و هر فرد بر اساس‌‌‌‌‌‌ جرمی که مرتکب شده است قصا‌ص عضو می‌شود. قصا‌ص عضو در صورتی انجام می‌گیرد که مجرم به صورت آگاهانه و عمدی به اعضای‌‌‌‌‌‌ فرد دیگری لطمه وارد کرده باشد و چنانچه عمل او از روی عمد نباشد قصا‌ص عضو اجرا نخواهد‌‌‌‌‌‌ شد و فرد به پرداخت دیه محکوم می‌شود.

برای مثال فرض کنید در یک تصادف رانندگی فردی به اعضای‌‌‌‌‌‌ بدن شخص دیگر آسیب وارد می‌کند که در اینجا‌‌‌‌‌‌ عمل او عمدی نبوده و فرد به پرداخت دیه محکوم است اما اگر فرد دیگری را مورد ضرب و شتم قرار دهد و به اعضایش آسیب برساند عمل او عمدی بوده و قصا‌ص عضو اجرا خواهد شد.

 

شرایط‌‌‌‌‌‌ اجرای قصاص عضو

همانطور که در بالا‌‌‌‌‌‌ گفته شد اگر فردی به اعضای بدن شخص دیگر به صورت عمدی آسیب برساند به قصا‌ص نفس محکوم شود. برای اجرای حکم قصا‌ص عضو می‌بایست شرایطی فراهم باشد‌‌‌‌‌‌ که این شرایط به شرح زیر می‌باشند:

  • میزان قصا‌ص عضو می‌بایست با میزان آسیبی که مجرم به شخص وارد کرده است برابر باشد و به همین دلیل میزان جراحت اندازی گیری خواهد شد.
  • ابزاری که با آن‌ها قصا‌ص عضو انجام می‌گیرد باید تیز، کاملا تمیز و برای اجرای حکم‌‌‌‌‌‌ کاملا مناسب باشند‌.
  • چنانچه زنی که باردار است در دادگاه به قصا‌ص عضو محکوم‌ گردد اگر با اجرای این حکم به جنین او لطمه‌ای وارد شود یا که جنین تلف شود اجرای حکم قصا‌ص عضو عقب خواهد افتاد.
  • اگر مجرم دارای بیماری باشد و در صورت قصا‌ص عضو احتمال تلف شدن یا ایجاد آسیب‌های دیگر به او وجود داشته باشد در صورتی که بتوان مانع را از سر راه برداشت حکم قصا‌ص عضو اجرا خواهد گشت و در غیر این صورت اجرای حکم به تعویق می‌افتد.
  • در حین اجرای حکم قصا‌ص عضو به هیچ عنوان نباید از بی‌حسی استفاده نمود. همچنین بیهوش نمودن مجرم مجاز نیست. اما پس از اجرای حکم استفاده از بی‌حسی و انجام اقدامات درمانی برای او هیچ اشکالی ندارد.

 

تکلیف حکم قصا‌ص عضو در مواقعی که شاکی گذشت کند چیست‌‌ ؟

برای اینکه قصا‌ص عضو صورت بگیرد باید حتما یک شاکی وجود داشته باشد و یا طی بررسی‌های دقیق قاضی وقوع جرم را تایید کند. اما در برخی موارد دیده می‌شود‌‌‌‌‌‌ که شاکی از مجرم گذشت نموده و او را می‌بخشد که در این صورت حکم قصا‌ص عضو اجرا نخواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قصاص عضو، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قصاص عضو پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

قطع عضو باید با چه ابزاری انجام شود‌‌ ؟

قطع عضو باید با ابزار کاملا تمیز، تیز و مناسب برای انجام کار صورت گیرد.

اگر شاکی از مجرم گذشت کند قصا‌ص عضو انجام نمی‌شود‌‌ ؟

خیر در صورت بخشش شاکی قصا‌ص عضو انجام نمی‌گیرد.

قصا‌ص عضو باید به چه اندازه باشد‌‌ ؟

قصا‌ص عضو باید دقیقا به اندازه آسیبی که به فرد شاکی وارد گردیده است انجام گیرد.

 



:: برچسب‌ها: قصاص عضو ,
:: بازدید از این مطلب : 433
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید کد بورسی چیست و کسانی که قصد سرمایه گذاری داشته و می‌خواهند وارد بورس شوند برای دریافت کد بورسی چه باید انجام دهند؟ سرمایه گذارانی که می‌خواهند وارد بورس شوند و قصد سرمایه گذاری دارند باید کد بورسی داشته تا از این طریق بتوانند به صورت آنلاین و غیرحضوری سهام مورد نظر خود را خرید و فروش کنند. کد بورسی هر سرمایه گذار با دیگری متفاوت می‌باشد و مختص هر فرد می‌باشد. حالا این افراد باید کد بورسی مخصوص به خود را به چه صورت دریافت کنند؟ در ادامه توضیح می‌دهیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : کد بورسی | راهنمای ثبت نام و دریافت کد بورسی سجام با شرح مراحل

دریافت کد بورسی

سرمایه گذاران برای دریافت کد بورسی باید به یکی از کارگزاری‌ها مراجعه و در آنجا ثبت نام کنند، البته این ثبت نام می‌تواند هم به صورت حضوری و هم به صورت غیرحضوری و اینترنتی صورت پذیرد.

بنابراین بعد از ثبت نام در کارگزاری و سامانه سجام، سرمایه گذار باید برای دریافت کد بورسی خود به یکی از دفاتر پیشخوان دولت منتخب کارگزاری که در آن ثبت نام نموده با در دست داشتن مدارک لازم مراجعه کند.

اشخاص می‌توانند در هر کارگزاری که خود علاقه دارند ثبت نام کنند، تنها تفاوت این کارگزاری با یکدیگر در نحوه ارائه و میزان امکانات به مشتریان می‌باشد.

ثبت نام در کارگزاری برای دریافت کد بورسی

ثبت نام در کارگزاری برای دریافت کد بورسی دارای مراحلی است که در ادامه توضیح می‌دهیم.

مراحل ثبت نام

نام کارگزاری مورد نظر را در مرورگر جستجو کرده و پس از باز کردن سایت بر روی گزینه ثبت نام دریافت کد بورسی کلیک کنید.

سایت دریافت کد بورسی

صفحه جدیدی برایتان باز شده که اگر برای اولین بار است که قصد ثبت نام در سایت را دارید بر روی گزینه ثبت نام جدید مطالبق تصویر زیر کلیک کنید.

ثبت نام در یافت کد بورسی ۲

در مرحله بعد باید کد ملی خود را وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کنید.

دریافت-و-ثبت-نام-کد-بورسی-۳

در صفحه باز شده مطابق شکل زیر باید مشخصات فردی خود را راجع به نام، نام خانوادگی، نام کاربری و… را تکمیل کرده و سپس بر روی گزینه ادامه -ثبت نام را کلیک کنید.

ثبت نام و دریافت کد بورسی ۴

در صفحه بعدی صفحه ای برایتان باز شده که باید کد امنیتی که برای تلفن همراهتان ارسال شده را وارد کنید و بعد از آن گزینه ادامه را انتخاب کنید، توجه داشته باشید که اگر کد امنیتی برایتان ارسال نشد گزینه ارسال مجدد کد فعالسازی را فعال کنید.

ثبت نام و دریافت کد بورسی ۵

صفحه جدیدی برایتان باز شده که باید اطلاعات هویتی خواسته شده راجع به محل سکونت و… را تکمیل کرده و بعد روی گزینه ادامه ثبت نام کلیک کنید. در صورت تمایل می‌توانید اسکن صفحه اول شناسنامه و عکس کارت ملی خود را بارگزاری کرده و پس از آن گزینه ادامه را انتخاب نمایید.

دریافت و ثبت نام کد بورسی ۶

اطلاعات خواسته شده راجع به شغلتان را کامل کنید، البته در صورتی که شاغل نیستید دوباره در اینجا اطلاعات محل سکونت خود را وارد کنید و پس از آن گزینه ادامه ثبت نام – اطلاعات حساب بانکی را انتخاب کنید.

دریافت و ثبت نام کد بورسی 7

وارد صفحه جدیدی می‌شوید که در آنجا باید اطلاعات مربوط به حساب بانکی خود را وارد نمایید. توجه داشته باشید که حسابی که وارد می‌کنید باید حتما برای متقاضی ثبت نام باشد.

دریافت و ثبت نام کد بورسی ۹

مرحله بعد راجع به تایید نهایی اطلاعات شما و میزان آشنایی شما با بورس می‌باشد.

دریافت و ثبت نام کد بورسی 10

مرحله پایانی

پس از اتمام این مراحل، پیامی از طرف سایت به منظور تکمیل مراحل ثبت نام برای شما ارسال می‌شود.

دریافت و ثبت نام کد بورسی 1۲

نکته

نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که برخی از کارگزاری‌ها این امکان را دارند که با ثبت نام در آن دیگر احتیاجی به ثبت نام در سامانه سجام نیست و خود این کارگزاری تمامی اطلاعات را به سامانه سجام ارسال می‌کند و ثبت نام سجام هم در همین بازه صورت می‌گیرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص بورس، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون بورس پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: کد بورسی | راهنمای ثبت نام و دریافت کد بورسی سجام با شرح مراحل ,
:: بازدید از این مطلب : 440
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در این مقاله قصد داریم در خصوص وصیت نامه صحبت کنیم. در واقع یک سند است که تکلیف امور شرعی، شخصی و مالی فرد بعد از فوتش در آن مشخص می‌شود. در ادامه به بررسی تفصیلی انواع وصیت نامه، آثار حقوقی و بهترین زمان تنظیم آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

lمنبع : وصیت نامه | انواع وصیت نامه و آثار حقوقی آن؛ آشنایی با بهترین زمان نوشتن آن

انواع وصیت‌نامه به لحاظ نحوه تنظیم

سه وضعیت را می‌توان برای نوشتن وصیت‌نامه متصور شد؛ حالت اول مربوط به وصیت‌نامه سری است این وصیت‌نامه به خط شخصی غیر از موصی نوشته می‌شود اما در نهایت شخص موصی آن را امضا می‌کند و توجه کنید که شخص این امکان را پیدا می‌کند که وصیت‌نامه‌اش را به صندوق امانات بسپارد و در این مورد در صورتی که بازماندگان اعتراض داشته باشند به اعتراض آن‌ها رسیدگی می‌شود. در مقابل وصیت‌نامه خود نوشت وصیت‌نامه‌ای است که شخص موصی با خط و امضای خودش آن را می‌نویسد و در صورتی که بازماندگان اعتراضی داشته باشند می‌توانند به دادگاه مراجعه کنند. در آخر باید اشاره کنیم به وصیت‌نامه رسمی که فرایند نوشتن آن در دفتر اسناد رسمی صورت می‌گیرد و بازماندگان شخص متوفی نمی‌توانند به وصیت‌نامه رسمی هیچ گونه اعتراضی داشته باشند.

توصیه می‌کنیم مقاله وصیت چیست را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله وصیتنامه را مطالعه نمایید.

انواع وصیت‌نامه به لحاظ آثار

اگر بخواهیم به دو نوع از وصیت بپردازیم باید به وصیت تملیکی و وصیت عهدی اشاره کنیم. تفاوتی که بین این دو نوع از وصیت وجود دارد از این قرار است که در وصیت عهدی شخصی به موجب وصیت موظف می‌شود اموری را طبق نظر متوفی به انجام برساند یا شخص یا اشخاص دیگر را مامور می‌کند تا به این امور رسیدگی کنند.
این در حالی است که در وصیت تملیکی شخص تکلیف اموال خود را معین می‌کند و بعد از فوت او مالکیت به کسی که وصیت به نفع اوست منتقل می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله انواع وصیت را مطالعه نمایید.

زمان مناسب برای نوشتن وصیت نامه

با توجه به اینکه هیچ کس از زمان حقیقی مرگ خودش مطلع نیست این امکان وجود دارد که شخص در هر لحظه از دنیا برود بنابراین بهتر است که اشخاص تکلیف اموری که به آن‌ها مربوط می‌شود را پیش از مرگ از طریق تنظیم وصیت نامه مشخص نماید. در واقع این کار موجب می‌شود که پس از مرگ افراد بازماندگان تنها به وصیت نامه عمل کنند و امور طبق نظر متوفی انجام شود جای اینکه دیگران در خصوص این امور تصمیم بگیرند.
در صورتی که شخص چندین بار وصیت کرده باشد وصیت نامه‌ای مبنا و ملاک قرار می‌گیرد که نزدیک‌ترین وصیت نامه به زمان مرگش است.

وصیت نامه حاوی چه مطالبی است ؟

ممکن است شخصی در زمان حیات خودش به اشخاص دیگر بدهی داشته باشد و یا اماناتی نزد او وجود داشته باشد و یا حق‌الناسی بر گردن او باشد که باید تکلیف این موارد را در وصیت نامه مشخص کند همچنین مطالباتش را نیز باید در وصیت نامه قید کند چرا که مطالبات او، از حقوق بازماندگانش به شمار می‌رود و در این صورت بازماندگان می‌توانند بعد از فوت شخص مطالبات را وصول کنند.

توصیه می‌کنیم مقاله مقدار وصیت اموال را مطالعه نمایید.

آثار حقوقی وصیت نامه

وصیت نامه آثار حقوقی را در بر می‌گیرد از جمله این که این آثار حقوقی بعد از فوت شخص ایجاد می‌شوند. به عبارت دیگر زمانی که شخص زنده است خودش به امور مالی، شرعی و شخصی رسیدگی می‌کند اما بعد از فوت او و ایجاد شدن آثار حقوقی بازماندگان این کار را انجام می‌دهند.

به موجب وصیت نامه شخصی مسئول انجام کاری یا مالک مالی می‌شود.

کدام نوع از وصیت نامه باطل است ؟

نکته‌ای که باید در خصوص وصیت به آن توجه کرد این است که آنچه مورد وصیت واقع می‌گردد باید ارزش مالی و منفعت عقلایی داشته باشد. به عنوان مثال اگر وصیت در خصوص مواد مخدر صورت بگیرد در این حالت چون مورد وصیت غیر مشروع است وصیت‌نامه باطل در نظر گرفته می‌شود. همچنین یک شخص نمی‌تواند در خصوص مال شخص دیگر وصیت کند به این دلیل که مالکیت در این موارد وجود ندارد و در صورت تحقق چنین موقعیتی وصیت باطل در نظر گرفته می‌شود.

محرومیت از ارث

نکته‌ای که حتماً باید به آن توجه کنیم این است که شخصی که وصیت می‌کند نمی‌تواند در وصیت نامه‌اش وارث خود را از ارث محروم نماید.

توصیه می‌کنیم مقاله محرومیت از ارث را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وصیت نامه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون وصیت نامه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: وصیت نامه | انواع وصیت نامه و آثار حقوقی آن؛ آشنایی با بهترین زمان نوشتن آن ,
:: بازدید از این مطلب : 412
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

موضوع این مقاله عقد قرض است. به طور کلی برای اینکه عقدی منعقد شود لازم است که طرفین آن دارای اهلیت باشند تا بتوانند تعهداتی را که نسبت به یکدیگر دارند انجام دهند. نکاتی در خصوص عقد قرض و آثار آن وجود دارد که در ادامه به بررسی دقیق آن می‌پردازیم. اما پیش از آن برای رفع ابهام از واژه‌های اهلیت و محجورین باید بیان کنیم که اهلیت به معنی توانایی قانونی یک شخص برای برخوردار شدن از یک حق و اجرای آن حق می‌باشد و محجور شخصی است که فاقد اهلیت می‌باشد و نمی‌تواند به طور مستقل اعمال حقوقی خود را انجام دهد. به عنوان مثال شخص مجنون در گروه محجورین قرار می‌گیرد.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : قرض چیست

ارکان عقد قرض

پیش از هر چیزی باید اشاره کنیم که در ماده ۶۴۸ قانون مدنی تعریف این عقد بیان شده است و اگر بخواهیم این تعریف را به زبان ساده‌تر بیان کنیم باید بگوییم که در این عقد یک شخص مالی را به دیگری می‌دهد به این شرط که دیگری مثل مال را در مدتی که تعیین می‌شود به شخص اول برگرداند. شخص اول مقرض نام دارد و شخص دوم مقترض و این دو شخص به همراه مالی که موضوع عقد قرار می‌گیرد ارکان عقد را تشکیل می‌دهند.

نکاتی که در خصوص این عقد باید بدانیم

هر عقد یک موضوع دارد موضوع عقد قرض یک مال است و یکی از ویژگی‌هایی که این مال باید داشته باشد معلوم بودن است و همچنین ویژگی دیگر آن مال معین بودن است. مالی که از آن صحبت می‌کنیم باید یک مال مثلی باشد زیرا همان طور که بیان شد بعد از پایان مدت معین مثل مال باید به صاحب مال برگردد. حال موقعیتی را تصور کنید که ضرورت ایجاب نماید تا مال قیمی را قرض بدهیم. در این صورت به شرط اینکه طرفین آن مال را مثلی فرض کنند عقد صحیح می‌باشد.

نکته بسیار مهمی که باید آن را مد نظر قرار دهیم این است که پس از پایان مدت معین باید تنها مثل مال باز گردد اگر شرط شود که اضافه بر آنچه قرض داده شده و یا کمتر از آن برگردد در این صورت هم شرط باطل است و هم عقد. اما خود مقترض می‌تواند به اراده خودش مازاد آن چه را که تعهد کرده است برگرداند.

آثار عقد قرض

هر عقدی که منعقد می‌شود دارای آثاری می‌باشد. عقد قرض هم به همین شکل است زمانی که این عقد منعقد می‌شود موضوع عقد یعنی مال به مقترض انتقال داده می‌شود. به این معنی که او بعد از انعقاد عقد قرض به عنوان مالک مال تصور می‌شود. اگر موضوع عقد قرض عین معین بود در این حالت دارای منافع می‌باشد. از زمان انعقاد عقد این منافع به شخص مقترض تعلق می‌گیرد.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که از زمانی که عقد منعقد می‌شود تا زمانی که موضوع عقد قرض تسلیم شود اگر موضوع عقد توسط مقرض تلف شود عقد منفسخ می‌شود و همچنین اگر عیبی در موضوع عقد ایجاد شود مسئولیت آن عیب متوجه شخص مقرض است و بدیهی است که شخص مقترض در فرض تحقق این حالت می‌تواند عقد را فسخ کند.
حال موقعیتی را تصور کنید که موضوع عقد قرض کلی باشد و از زمانی که عقد قرض منعقد می‌شود تا زمانی که موضوع عقد قرض تسلیم شود اگر در خصوص موضوع عقد قرض تلف اتفاق بیفتد مسئولیت این تلف با شخص مقرض می‌باشد.

ویژگی‌های عقد قرض

عقد قرض یک عقد تملیکی می‌باشد. به این معنی که از زمان انعقاد عقد قرض مالکیت موضوع قرض به شخص مقترض انتقال پیدا می‌کند و همچنین باید توجه کنیم که این عقد یک عقد تشریفاتی نیست. به عنوان مثال در آن قبض شرط نیست پس یک عقد رضایی در نظر گرفته می‌شود.

تعریف برخی مفاهیم

در مطالبی که تا به اینجا بیان شد از عبارت‌هایی استفاده شد که ممکن است برای شما ابهاماتی را ایجاد کرده باشند. به عنوان مثال عبارت مال مثلی، کلی، عین معین و قیمی. در این خصوص باید اشاره کنیم که منظور از مال مثلی مطابق تعریف که قانون ارائه داده است مالی است که اشباه و نظایر آن نوع آن زیاد و شایع باشد و منظور از مال قیمی مالی است که اشباه و نظایر آن نوع شایع و زیاد نباشد. در خصوص مال کلی و عین معین نیز باید بیان کنیم که مال عین معین مالی است که در خارج جدای از اموال دیگر قابل مشخص‌کردن باشد و مال کلی نیز مالی است که در خارج بر افراد عدیده صدق کند.

توصیه می‌کنیم مقاله مال و اموال را مطالعه نمایید

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قرض، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قرض پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: قرض چیست | تعریف، ویژگی‌ها، آثار ارکان و طرفین عقد ,
:: بازدید از این مطلب : 425
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 26 مهر 1400 | نظرات ()