نوشته شده توسط : vakiel

در طول سال افراد زیادی‌ وجود دارند که مال خود را در قبال دریافت پول با فرد دیگر معاوضه ‌‌‌‌می‌کنند. در واقع ‌‌‌‌‌بیع نیز یک معامله این چنینی ‌‌‌‌می‌باشد که قوانین خاص خود را دارد و از عقود پرکاربرد ‌‌‌‌می‌باشد. در ادامه قصد داریم اوصاف عقد بیع را برایتان بیان ‌نماییم و شما را با این نوع عقد بیشتر آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

 

منبع : عقد بیع

عقد بیع چیست‌‌‌‌ ؟

بیع یکی از پرکاربرد‌‌‌‌‌‌ترین‌ انواع عقد ‌‌‌‌می‌باشد که قوانین مربوط به خود را دارد. در ‌‌‌‌‌بیع فروشنده مالی ‌‌‌‌‌را در قبال دریافت پول به خریدار ‌‌‌‌می‌فروشد و با امضای یک قرارداد، ‌‌‌‌‌بیع میان آن‌ها صورت ‌‌‌‌می‌گیرد.

 

اوصاف عقد بیع

بیع نیز مانند دیگر عقود دارای نتایجی ‌‌‌‌می‌باشد که این نتایج در واقع اوصاف ‌‌‌‌‌بیع هستند. اوصاف عقد بیع به شرح زیر ‌‌‌‌می‌باشند:

بیع تملیکی است

یکی از اوصاف ‌‌‌‌‌بیع تملیکی بودن آن ‌‌‌‌می‌باشد. در این نوع عقد خانه، ‌‌‌‌‌زمین و یا هر مال دیگری از مالکیت فروشنده خارج ‌‌‌‌می‌شود و به مالکیت خریدار در ‌‌‌‌می‌آید و به همین دلیل است ‌که می‌گویند ‌‌‌‌‌بیع یک عقد تملیکی است.

بیع معوض ‌‌‌‌می‌باشد

از دیگر اوصاف ‌‌‌‌‌بیع ‌‌‌‌می‌توان ‌به معوض بودن آن اشاره نمود. در این نوع عقد‌‌‌‌‌ فروشنده مال خود را با پول معاوضه ‌‌‌‌می‌کند و به همین دلیل است که ‌‌‌‌می‌گویند ‌‌‌‌‌بیع یک عقد معوض ‌‌‌‌می‌باشد.

عقد بیع از عقود لازم‌ به حساب ‌‌‌‌می‌آید

یکی دیگر از اوصاف ‌‌‌‌‌بیع لازم به حساب آمدن آن ‌‌‌‌می‌باشد. در عقود لازم هیچ یک از طرفین ‌‌‌‌‌‌نمی‌تواند بدون دارا بودن دلایل قانونی و رضایت طرف دیگر عقد را فسخ نماید و در ‌‌‌‌‌بیع نیز همین گونه خواهد بود و به همین دلیل است که ‌‌‌‌می‌گویند ‌‌‌‌‌بیع یک عقد لازم به حساب ‌‌‌‌می‌آید.

عقد بیع رضایی ‌‌‌‌می‌باشد

از دیگر اوصاف ‌‌‌‌‌بیع ‌‌‌‌می‌توان به رضایی بودن آن اشاره کرد. این‌ نوع عقد یکی از عقود رضایی به حساب ‌‌‌‌می‌آید زیرا هرگاه که خریدار و فروشنده از انجام عقد رضایت داشته باشند قرارداد ‌‌‌‌‌میان آن دو بسته خواهد شد و هیچ تشریفات دیگری وجود نخواهد داشت.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اوصاف عقد بیع، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اوصاف عقد بیع پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

چرا ‌‌‌‌می‌گویند ‌‌‌‌‌بیع یک عقد تملیکی است‌‌‌‌ ؟

زیرا در این نوع عقد مالی از مالکیت فروشنده به مالکیت خریدار در خواهد آمد.

رضایی بودن ‌‌‌‌‌بیع به چه معناست‌‌‌‌ ؟

به معنای رضایت خریدار و فروشنده در ‌‌‌‌‌بیع.

لازم بودن ‌‌‌‌‌بیع یعنی چه‌‌‌‌ ؟

یعنی هیچکدام از طرفین ‌‌‌‌‌‌نمی‌توانند بدون دلیل قانونی این عقد را فسخ کنند.

معوض بودن ‌‌‌‌‌بیع یعنی چه‌‌‌‌ ؟

یعنی اینکه فروشنده در این نوع عقد ‌مال خود را با پول معاوضه ‌‌‌‌می‌کند.

 



:: برچسب‌ها: عقد بیع ,
:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 7 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

واقف به کسی گفته ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود که اموال خود را برای استفاده خاصی در اختیار افراد قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌دهد. واقف در واقع به افراد برای انجام امور مربوط به مال موقوفه نیاز دارد. متولی از جمله افرادی است که توسط واقف انتخاب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود. در ادامه قصد داریم در مورد اینکه متولی کیست و نحوه تعیین و مدت زمان تولیت او توضیحاتی را بیان نماییم، با ما همراه باشید.

 

 

منبع : متولی کیست

متولی کیست ؟

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی به کسی گویند که توسط واقف انتخاب شده و وظیفه دارد که امور مربوط به مال موقوفه را انجام دهد. ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌بایست در جهت صلاح مال موقوفه قدم بردارد و هر وظیفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را که به او محول شده است انجام دهد. برای مثال ممکن است واقف از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی بخواهد که مال موقوفه را اجاره دهد و یا تغییراتی در آن ایجاد نماید که در این صورت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی موظف به انجام این کار‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها خواهد بود.

 

نحوه تعیین متولی | متولی کیست

برای تعیین ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی روش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های زیادی وجود دارد که واقف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌بایست یکی از آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را انتخاب کند. روش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تعیین ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی به شرح زیر ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد:

  • در روش اول واقف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند تمام امور مربوط به مال موقوفه را به عهده بگیرد اما ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی را موظف کند که تولیت را بپذیرد و او را در انجام این امور راهنمایی نماید.
  • در روش دوم واقف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی کمک بگیرد و هر کدام از آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها انجام امور جداگانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را به عهده بگیرند.
  • در مورد سوم واقف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند به همراه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی تمام امور را انجام دهد و به صورت مشترک امور مربوط به مال موقوفه را انجام دهند.
  • در روش دیگر واقف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند چند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی را موظف کند که انجام امور مربوط به مال موقوفه را به عهده بگیرند و هر کدام امور جداگانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را انجام دهند.
  • واقف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند چند نفر را به عنوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی انتخاب نموده و از آن‌ها بخواهد که همه با هم امور مربوط به مال موقوفه را اداره نمایند.
  • در مورد بعد واقف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی اول خود بخواهد که فرد دیگر را معرفی کند که وظایف تولیت را به عهده بگیرد.

 

مدت زمان تولیت چقدر خواهد بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

مدت زمان تولیت را واقف معین ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند، او ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند به دو گونه زیر مدت زمان تولیت را معین کند:

موقتی | متولی کیست

در این مورد واقف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند مدت زمان تولیت را موقتی معین کند. برای مثال ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی را برای یک‌ مدت سه ماهه انتخاب کند.

مادام العمر

در این مورد نیز واقف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی را به صورت مادام العمر انتخاب نموده و ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌بایست تا پایان عمر وظایف خود را انجام دهد.

 

برای دریافت اطلاعات حقوقی در زمینه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متو‌لی و… به سایت وکیل دات کام مراجعه نمایید و از خدمات ویژه این سایت بهره مند گردید. از بهترین خدمات مرکز وکیل دات کام ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توان به حل انواع پرونده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های حقوقی و ارائه مشاوره حضوری و تلفنی اشاره نمود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص متولی وقف، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون متولی وقف پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آیا واقف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند چند متولی انتخاب کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

بله.

واقف به چند صورت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند مدت زمان تولیت متولی را تعیین کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

به دو صورت مادام‌ العمر و موقتی.

 



:: برچسب‌ها: متولی کیست ,
:: بازدید از این مطلب : 334
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 7 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه جرم جعل یکی از جرائم معروف است که کمتر کسی است که از این جرم آگاهی نداشته باشد، اما بسیاری از ما گمان می‌کنیم که جعل فقط شامل جعل اسناد رسمی و مهم است که مشمول مجازات قانونی می‌شود. اما باید بدانیم که قانونگذار دایره‌ جرم جعل را گسترش داده است و به این صورت که دست بردن در مدارک تحصیلی و یا گواهی پزشکی ساده نیز جرم جعل محسوب می‌شود و مجازات کیفری در پی دارد. در این مقاله به جعل مدرک تحصیلی پرداخته‌ایم و مجازات مقرر در قانون را بازگو کرده‌ایم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : جعل مدرک تحصیلی

جعل مدرک تحصیلی

جرم جعل یکی از پیچیده‌ترین جرائم در حقوق کیفری اختصاصی است و از معدود جرائمی است که در دکترین تعریف دارد. ظاهرا ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی در مقام تعریف از جعل است اما این ماده مصادیق جرم جعل را بیان کرده است اما این جرم را تعریف‌ نکرده است.

جعل عبارت است از دگرگون کردن حقیقت در وسایل اعلام اراده با قابلیت اضرار به دیگری. یکی از مصادیق جرم جعل که به طور خاص توسط قانونگذار جرم انگاری شده، جعل مدارک تحصیلی است.

مجازات جعل مدرک تحصیلی

مطابق ماده‌ ۵۲۷ قانون مجازات اسلامی، هر شخصی که مدارک اشتغال به تحصیل یا فارغ‌التحصیلی یا ریزنمرات تحصیلی دانشگاه‌های داخلی و یا خارج از کشور یا ارزش‌نامه‌های تحصیلات خارجی را جعل کند و یا با آگاهی و عالم به جعلی بودن آن‌ها را مورد استفاده قرار بدهد، علاوه براینکه باید خسارت وارد شده را جبران کند به حبس از ۱تا ۳ سال محکوم می‌شود.

ظاهر این ماده نشان می‌دهد که جعل مدارکی مشمول آن می‌شود که از سوی موسسات آموزش عالی داخلی و یا خارجی صادر شده باشد، بنابراین جعل مدارک مربوط به مراحل تحصیلی پائین‌تر یا حوزه علمیه مشمول این ماده نمی‌شود. بلکه این عمل یک جرم جعل موضوع ماده ۵۳۶ قانون مجازات اسلامی که برای جعل اسناد عادی است را شامل می‌شود.

تشدید مجازات جعل مدرک

در پایان ماده ۵۲۷ قانون مجازات اسلامی دیده می‌شود که قانونگذار برخورد شدید‌تری را با کارکنان دولت در نظر گرفته است.

طبق بند آخر این ماده، اگر مرتکب یکی از کارکنان سازمان‌ها و یا موسسات وابسته به دولت و یا شهرداری‌ها یا نهادهای انقلاب اسلامی باشد و به‌گونه‌ای این افراد در امر جعل و یا استفاده از سند مجعول شرکت داشته باشند به حداکثر مجازات محکوم خواهند شد.

تشدید در این ماده زمانی استفاده می‌شود که کارمند دولت با سوء‌استفاده از سمت خود به جعل این مدارک یا استفاده از آن‌ها دست زند وگرنه دلیلی وجود ندارد که با یک کارمند ساده شهرداری به دلیل شرکت در جعل مدارک تحصیلی دانشگاهی ( که هیچ ارتباطی با سمت وی ندارد ) برخورد شدید و سختی شود.

تخفیف یا معافیت کیفر از جعل مدرک تحصیلی

طبق ماده ۵۳۱ قانون مجازات اسلامی، افرادی که مرتکب جرم جعل از جمله جعل مدارک تحصیلی شده باشند هرگاه قبل از تعقیب کیفری، به جرم خود اقرار کنند و در صورت وجود سایر مرتکبین، آن‌ها را معرفی کنند و یا بعد از تعقیب امکان دستگیری آن‌ها را برای دولت فراهم کنند در مجازات آن‌ها تخفیف قائل خواهند شد و یا به صورت کلی از مجازات معاف خواهند شد.

مجازات استفاده کننده از جعل مدارک تحصیلی

در صورتی که اشخاص مدارک تحصیلی را جعل کنند به مجازات مقرر در قانون، محکوم می‌شوند. اما علاوه بر اینکه قانونگذار جعل مدارک تحصیلی را جرم‌انگاری کرده است، استفاده از این مدارک جعلی را نیز جرم تلقی کرده و برای آن مجازات مستقلی قرار داده است.

طبق این ماده‌ قانونی در صورتی که شخص از اسناد مجعول استفاده کند به عنوان یک جرم مستقل قابل تعقیب است و به مجازات ۲ماه تا ۲ سال حبس محکوم می‌شود.

جرم مقید و مطلق

جرم مقید: جرمی است که تحقق آن منوط به ایجاد نتیجه‌ای باشد. در واقع این نتیجه را قانونگذار یکی از عناصر تشکیل دهنده‌ جرم می‌داند به این دسته از جرائم که وقوع جرم منوط به تحقق نتیجه است جرم مقید می‌گویند.

جرم مطلق: فعل یا ترک فعلی که انجام شده است مطلقا جرم است و نیازی به تحقق نتیجه نیست و قانونگذار آن را به صورت مستقل جرم انگاری کرده است.

جرم جعل: یک جرم مقید نیست اما مطلق نیز نیست بلکه یک جرم بینابین است که باید قابلیت ضرر داشته باشد در واقع چیزی کمتر از مقید بودن اما بیشتر از مطلق بودن.

انواع جعل

جعل به دو دسته جعل مادی و جعل مفادی تقسیم می‌گردد:

جعل مادی: مرتکب در این نوع جعل صلاحیت ایجاد آن وسیله‌ اعلام اراده ( مثل سند و نوشته ) را ندارد ولی آن را به وجود می‌آورد. مثل اینکه شخص دانشجو کلمه‌ای را در مدرک خود حذف کند یا اضافه کند و امثال این‌ها که جعل مادی محسوب می‌شود.

جعل مفادی: در این نوع جعل شخص صلاحیت به وجود آوردن سند را دارد اما به صورت اشتباه به کار می‌برد و آن را ایجاد می‌کند. به طور مثال اگر قاضی دادگاهی به فرد مورد نظر بگوید اتهام خود را قبول داری و شخص بگوید خیر اما قاضی باتوجه به سمتی که دارد بنویسد قبول دارد، در این صورت جعل مفادی رخ داده است.

جعل مفادی در هر شغلی ممکن است اتفاق بیفتد.

قانونگذار مجازات جعل مفادی و مادی را برابر دانسته است در صورتی که جعل مفادی باید مجازات بیشتری نسبت به جعل مادی داشته باشد، زیرا در جعل مفادی شخص صلاحیت امری را دارد اما خلاف آن عمل می‌کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جعل مدرک تحصیلی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جعل مدرک تحصیلی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: جعل مدرک تحصیلی ,
:: بازدید از این مطلب : 321
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 7 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

وقتی عقد نکاح مابین زن و مرد خوانده می‌شود طبق قوانین آن‌ها موظف هستند که مسئولیت‌هایی را در قبال یکدیگر بر عهده بگیرند. برای مثال زن می‌بایست تربیت فرزندان و انجام تکالیف زناشویی را به عهده بگیرد و مرد نیز باید نفقه همسر و فرزندان خود را بپردازد. اما در برخی موارد ممکن است که زن یا مرد به هر دلیلی از انجام تکالیف خود خودداری کنند. در صورت سرپیچی از انجام وظایف قانونی زن ناشزه محسوب می‌شود. اما سوال این است که زن ناشزه کیست و طبق قانون اقامتگاه او کجاست؟ در ادامه به تمامی این پرسش‌ها پاسخ داده‌ایم، با ما همراه باشید.

 

 

منبع : اقامتگاه زن ناشزه

زن ناشزه به چه معناست ؟

زن در حین عقد نکاح موظف می‌شود که تربیت فرزندان و همچنین برقراری رابطه جنسی با مرد را به عهده بگیرد و چنانچه از انجام تکالیف شرعی در برابر شوهر خودداری کند به او ناشزه گفته می‌شود. البته زن در صورتی ناشزه می‌شود که برای عدم انجام تکلیف خود دلایل منطقی و قانونی نداشته باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله تمکین و نشوز را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله پیامدهای ترک خانه توسط زن را مطالعه نمایید.

 

اقامتگاه زن ناشزه کجاست ؟

وقتی زن ناشزه باشد اقامتگاه او هیچ تغییری نخواهد کرد. طبق قانون اقامتگاه زن ناشزه همان مکان اقامت شوهر اوست و زن موظف است که در آنجا سکونت کند.

 

چرا زن ناشزه می‌بایست در اقامتگاه شوهر ساکن باشد ؟

طبق قانون اگر زن به دلایل منطقی و قانونی بخواهد از همسر خود جدا زندگی کند و در محل دیگری اقامت داشته باشد این اجازه تحت شرایطی به او داده خواهد شد اما زن ناشزه از این امتیازات برخوردار نیست. از آن جایی که زن ناشزه با عدم تمکین از شوهر عمل غیرقانونی انجام داده است می‌بایست در محل اقامت همسر خود ساکن باشد و حق دارا بودن مسکن جداگانه را ندارد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت وکیل دات کام مراجعه نموده و به حل سریع‌تر پرونده حقوقی خود با کمک مشاوران تلفنی و حضوری مرکز وکیل دات کام بپردازید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اقامتگاه ناشزه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اقامتگاه ناشزه پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

زن ناشزه کیست ؟

زنی که در انجام تکالیف زوجیت خود کوتاهی کرده باشد.

اقامتگاه زن ناشزه کجاست ؟

محل سکونت همسر.

زن ناشزه چه امتیازاتی را دارا نیست ؟

نفقه و محرومیت از سکونت در منزل دلخواه.

 



:: برچسب‌ها: اقامتگاه زن ناشزه ,
:: بازدید از این مطلب : 329
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

شاید پیش خود فکر کنیم که تنها در صورتی می‌توانیم بگویم عقد، که تعهدی و یا توافقی برای ایجاد موضوعی به صورت مثبت انجام شود. مثلا انعقاد عقد بیع که با تحویل مبیع و گرفتن ثمن محقق می‌شود. اما جالب این است که در قانون مدنی فسخ عقد نیز یک نوع عقد محسوب می‌شود که به آن اقاله گفته می‌شود در حالی که هیچ معامله جدیدی محقق نشده است بلکه معامله قبلی که صورت گرفته است فسخ و منحل شده است. در این مقاله به این نوع از عقد می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : اقاله چیست

تعریف و ماهیت اقاله

طبق قانون توافق طرفین عقد بر انحلال عقد و زوال آثار آن در آینده است.

اثر اقاله فسخ عقد است نه معامله‌ای جدید منتها فسخ، فقط انحلال عقد نیست بلکه زوال آثار عقد نسبت به آینده نیز هست. بدین معنا که با انحلال دو جانبه عقد نه تنها عقد فسخ می‌شود بلکه آثاری هم که می‌توانست در آینده داشته باشد نیز زائل می‌شود.

بعضی‌ها گمان می‌کنند اقاله نوعی ایقاع محسوب می‌شود ( ایقاع یعنی برهم زدن یک طرفه معامله) در حالیکه چنین نیست و عقد محسوب می‌شود.

اقاله به تراضی طرفین واقع می‌شود پس رکن اصلی عقد را با خود دارد.

توصیه می‌کنیم مقاله فسخ قرارداد را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله مستثنیات اقاله را مطالعه نمایید.

 

شرایط صحت اقاله

برای اینکه اقاله صورت گرفته صحیح باشد باید شرایط ذیل را داشته باشد:

۱- لزوم تراضی:

وقوع اقاله تشریفات خاصی ندارد و به همین اندازه که دو طرف درباره انحلال قرارداد به توافق برسند، واقع می‌شود خواه وسیله اعلام اراده لفظ باشد یا عمل باشد.

۲- اهلیت و جواز تصرف:

دو طرف عقد باید هنگام تراضی برای وقوع اقاله اهلیت تصرف در اموال خود را داشته باشند. پس اگر بعد از وقوع معامله یکی از دو طرف دیوانه شود دیگر اهلیت تصرف در اموال خود را ندارد لذا طرف مقابل برای انجام انحلال دو جانبه عقد باید با قیم وی به توافق و تراضی برسد.

۳- شرط فزونی و کاستی:

طبیعت اقاله بدین شکل است که برای انحلال عقد تاسیس شده به همان صورت اقاله شود و در عوض معامله بدون کم و زیاد شدن به دو طرف بازگردد، البته تغییرهای جزئی در عرف قابل چشم پوشی است.

۴- موضوع آن معلوم و معین باشد:

موضوع اقاله باید برای طرفین معین و معلوم باشد پس نمی‌توان یکی از چند معامله معلوم را به نحو مردد بر هم زد.

 

تلف عوض معامله

اگر یکی از دو عوض یا هر دو از بین رفته است آیا اقاله ممکن است!؟ ( تلف عوض هم به معنای این است که مال از بین رفته باشد و هم به معنای اینکه یک طرف مال را به ثالث انتقال داده باشد.)

طبق قانون تلف عوض مانع اقاله نیست منتهی باید بررسی کرد مالی که تلف شده است مثلی است یا قیمی. اگر مثلی است، مثل آن باید پرداخت شود و اگر قیمی است، قیمت آن باید پرداخت شود.

توصیه می‌کنیم مقاله مال و اموال را مطالعه نمایید.

 

انحلال عقد و بازگشت آثار آن

انحلال، فسخ قرارداد نسبت به آینده است و در گذشته اثری ندارد بدین معنا که وقتی دو طرف تراضی به اقاله می‌کنند آثار آینده را در برمی‌گیرد و مربوط به زمان عقد تا اقاله نمی‌شود. مثلا اگر خریدار ملکی قبل از اقاله بیع با فروشنده آن را به دیگری اجاره دهد، اقاله به قرارداد اجاره صدمه نمی‌زند و اجاره به قوت خود باقی است چون در زمانی که خریدار ملک را اجاره داده، مالک آن بوده است و حق هرگونه تصرف در آن را داشته است. همچنین در زمان اقاله فروشنده‌ آگاه به قرارداد اجاره شده است و با علم به قرارداد اجاره توافق به بر هم زدن آن کرده است.

منافعی که از لحظه انعقاد عقد تا لحظه اقاله به دست آمده، برای خریدار است؛ زیرا در آن زمان مالک بوده است. اگر منفعت از اصل مال جدا بشود مثل میوه درخت، اجرای این قاعده مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما اگر منفعت از اصل جدا نشود مثلا قیمت کالا گران شود، اجرای این قاعده با مشکل رو به رو می‌شود.

حکم قانون تکمیلی است نه امری، پس دو طرف می‌توانند درباره‌ منافع حادث شده چنان که می‌خواهند تراضی کنند.

مقرره تکمیلی

البته قانون در مقرره‌ای دیگر بیان کرده است که اگر مالک بعد از عقد در مال مورد معامله تصرفاتی انجام دهد که باعث افزایش بهای آن مال بشود می‌تواند در زمان اقاله مقدار قیمتی که به سبب عمل او زیاد شده است را بگیرد.

این مقرره هم تکمیلی است و طرفین می‌توانند همان ثمن را رد و بدل کنند بدون اضافه‌ قیمت پس همه چیز بستگی به توافق طرفین دارد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اقاله، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اقاله پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: اقاله چیست | ماهیت و آثار و شرایط اقاله | تفاوت اقاله و فسخ ,
:: بازدید از این مطلب : 253
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

شاید بسیاری از ما برای به مدرسه نرفتن و یا حتی دانشگاه و سرکار نرفتن خود را به مریضی زده باشیم! شاید از دکتر خود خواسته باشیم که به دروغ برای ما گواهی بنویسد تا برای مدتی به سرکار یا مدرسه و دانشگاه نرویم. در نگاه اول شاید اصلا امر مهمی نباشد و حتی ممکن است خودمان هم به دفعات اینکار را انجام داده باشیم اما این امر از نظر قانونگذار ما جرم محسوب شده‌ و برای آن مجازات تعیین کرده است. این عمل یک نوع جرم جعل محسوب شده و در قانون جرم انگاری شده است، در این مطلب به جرم جعل گواهی پزشکی و شرایط تحقق این جرم پرداخته‌ایم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 +

منبع : جعل گواهی پزشکی

جعل

جعل در لغت به معنی دگرگون کردن، قرار‌دادن، آفریدن، وضع کردن،ایجاد کردن و ساختن به کار رفته است.

جرم جعل

در قانون ایران از جرم جعل تعریف خاصی به عمل نیامده است، بلکه در قانون مصادیق جرم جعل ذکر شده است، که در ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی می‌گوید جعل و تزویر عبارت است از ساختن سند یا نوشته به وجود آوردن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی تراشیدن و یا خراشیدن یا قلم بردن یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقدم یا تاخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی آن و یا چسباندن نوشته به نوشته‌های دیگر و یا استفاده از مهر شخصی، بدون اجازه او و نظایر آن‌ها به قصد تقلب و فریب اشخاص.

ساختن نوشته یا سند

یکی از مصادیقی که در ماده ۵۲۳ گفته شده است ساختن نوشته یا سند تقلبی می‌باشد در این مورد جاعل به ساختن نوشته و یا سند ( یعنی نوشته‌ای که در مقام دعوا یا دفاع قابل استناد است) اعم از رسمی و یا غیر رسمی اقدام می‌کند. به طور مثال به درست کردن یک گواهی پزشکی و یا شناسنامه و نظایر این‌ها دست می‌زند. با توجه به معنی عرفی نوشته باید تفسیر مضیق از آن کرد و آن را فقط شامل اوراق کاغذی دانست و نوشته‌های موجود روی سنگ، چوب، رایانه و … را وارد این مصادیق نکرد. نوشته باید چیزی باشد که قابل خوانده شدن باشد.

انواع جعل

جعل خود به دو نوع تقسیم می‌شود:

جعل مادی: به جعلی گفته می‌شود که فرد صلاحیت به وجود آوردن آن سند یا نوشته را ندارد ولی آن را به وجود می‌آورد و جعل می‌کند. مانند اینکه یک جاعل گواهی پزشک را جعل کند در این صورت جعل مادی رخ داده است.

جعل مفادی یا معنوی:  اگر شخصی که سند را جعل می‌کند صلاحیت به وجود آوردن این سند را داشته باشد اما به نادرستی از آن استفاده کند. در این صورت جعل معنوی رخ داده است مانند اینکه یک پزشک گواهی پزشکی برای فردی صادر کند که او بیمار است اما در واقعیت او بیمار نبوده و پزشک به دروغ و اشتباه گواهی پزشکی صادر کرده باشد.

برای ارتکاب جرم جعل باید قصد اضرار به دیگری وجود داشته باشد و برای استفاده از سند مجعول نیز شخص باید بداند که از سند مجعول استفاده می‌کند در این صورت می‌شود آن‌ها را به جرم جعل مجازات کرد.

مجازات جرم جعل گواهی پزشکی

به موجب ماده ۵۳۸ قانون تعزیرات هر کسی خود یا توسط شخص دیگری برای معافیت خود یا شخصی دیگر از خدمت دولت یا نظام وظیفه یا برای دادگاه گواهی پزشکی به نام پزشک جعل کند به حبس از ۶ ماه تا یک سال یا ۳ تا ۶ میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.

نکته جعل گواهی پزشکی

۱- برای اینکه شخصی به مجازات مقرر در این ماده مجازات شود باید جعل گواهی را برای معافیت از خدمت دولت یا نظام وظیفه یا برای تقدیم به دادگاه ( مرجع قضایی که به پرونده رسیدگی می‌کند اما مراجع دادسرا را نیز در بر می‌گیرد اما مراجع داوری را در بر نمی‌گیرد ) استفاده کند و اگر این گواهی پزشکی را برای غیر موارد بالا که گفته شد استفاده کند مشمول ماده ۵۳۸ نمی‌شود و مجازات جعل ماده ۵۳۶ و یا سایر مجازات‌ها را در ‌بر می‌گیرد.

۲- اگر شخصی برای موارد گفته شده به فردی مراجعه کند تا برای او این گواهی پزشکی را جعل کند هر دوی آن‌ها مجازات خواهند شد و یا حتی اگر شخص الف به شخص ب بگوید چنین گواهی را جعل کن و شخص ب به پزشک مراجعه کند و پزشک این گواهی را جعل کند هر سه شخص مجازات خواهند شد و مجازات حبس تا سه سال پیش بینی شده است.

 وقتی جاعل پزشک باشد و گواهی خلاف واقع صادر کرده باشد در این صورت قانونگذار به صورت مستقل برای آن‌ها مجازات تعیین کرده است که در ماده ۵۳۶ قانون مجازات ذکر شده است که هر پزشکی، گواهی خلاف واقع برای معافیت از خدمت در ادارات رسمی یا نظام وظیفه یا برای تقدیم به مراجع قضایی بدهد به  ۶ ماه تا ۲ سال یا ۳ تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

توصیه می‌کنیم مقاله جعل کارت پایان خدمت را مطالعه نمایید.

شرایط وقوع جرم جعل گواهی پزشکی

۱- واقعی نبودن گواهی: یعنی در گواهی مذکور خلاف واقعیت ذکر شده باشد. به طور مثال بیماری که در گواهی ذکر شده در شخص وجود نداشته یا چیزی که ذکر شده بیشتر از واقعیت باشد.

۲- سوء نیت یا قصد مجرمانه: برای اینکه این جرم به وقوع بپیوندد علاوه بر این‌که باید گواهی خلاف واقعیت باشد باید شخصی که آن را جعل می‌کند، پزشک یا جاعل بداند که آگاهانه حقیقت را تغییر می‌دهد و از روی عمد و تقصیر این کار را انجام دهد. به طور مثال پزشک نقص عضوی که برای بیمار نوشته است بداند که چنین نقص عضوی در بیمار وجود ندارد و خلاف واقعیت و حقیقت این گواهی را صادر کرده است و  برای معافیت از خدمت و … که در بالا ذکر کردیم باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جعل گواهی پزشکی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جعل گواهی پزشکی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: جعل گواهی پزشکی | شرایط وقوع، ارکان و مجازات این جرم؛ مجازات فرد و پزشک خاطی ,
:: بازدید از این مطلب : 291
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

شاید بسیاری از ما برای به مدرسه نرفتن و یا حتی دانشگاه و سرکار نرفتن خود را به مریضی زده باشیم! شاید از دکتر خود خواسته باشیم که به دروغ برای ما گواهی بنویسد تا برای مدتی به سرکار یا مدرسه و دانشگاه نرویم. در نگاه اول شاید اصلا امر مهمی نباشد و حتی ممکن است خودمان هم به دفعات اینکار را انجام داده باشیم اما این امر از نظر قانونگذار ما جرم محسوب شده‌ و برای آن مجازات تعیین کرده است. این عمل یک نوع جرم جعل محسوب شده و در قانون جرم انگاری شده است، در این مطلب به جرم جعل گواهی پزشکی و شرایط تحقق این جرم پرداخته‌ایم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 +

منبع : جعل گواهی پزشکی

جعل

جعل در لغت به معنی دگرگون کردن، قرار‌دادن، آفریدن، وضع کردن،ایجاد کردن و ساختن به کار رفته است.

جرم جعل

در قانون ایران از جرم جعل تعریف خاصی به عمل نیامده است، بلکه در قانون مصادیق جرم جعل ذکر شده است، که در ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی می‌گوید جعل و تزویر عبارت است از ساختن سند یا نوشته به وجود آوردن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی تراشیدن و یا خراشیدن یا قلم بردن یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقدم یا تاخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی آن و یا چسباندن نوشته به نوشته‌های دیگر و یا استفاده از مهر شخصی، بدون اجازه او و نظایر آن‌ها به قصد تقلب و فریب اشخاص.

ساختن نوشته یا سند

یکی از مصادیقی که در ماده ۵۲۳ گفته شده است ساختن نوشته یا سند تقلبی می‌باشد در این مورد جاعل به ساختن نوشته و یا سند ( یعنی نوشته‌ای که در مقام دعوا یا دفاع قابل استناد است) اعم از رسمی و یا غیر رسمی اقدام می‌کند. به طور مثال به درست کردن یک گواهی پزشکی و یا شناسنامه و نظایر این‌ها دست می‌زند. با توجه به معنی عرفی نوشته باید تفسیر مضیق از آن کرد و آن را فقط شامل اوراق کاغذی دانست و نوشته‌های موجود روی سنگ، چوب، رایانه و … را وارد این مصادیق نکرد. نوشته باید چیزی باشد که قابل خوانده شدن باشد.

انواع جعل

جعل خود به دو نوع تقسیم می‌شود:

جعل مادی: به جعلی گفته می‌شود که فرد صلاحیت به وجود آوردن آن سند یا نوشته را ندارد ولی آن را به وجود می‌آورد و جعل می‌کند. مانند اینکه یک جاعل گواهی پزشک را جعل کند در این صورت جعل مادی رخ داده است.

جعل مفادی یا معنوی:  اگر شخصی که سند را جعل می‌کند صلاحیت به وجود آوردن این سند را داشته باشد اما به نادرستی از آن استفاده کند. در این صورت جعل معنوی رخ داده است مانند اینکه یک پزشک گواهی پزشکی برای فردی صادر کند که او بیمار است اما در واقعیت او بیمار نبوده و پزشک به دروغ و اشتباه گواهی پزشکی صادر کرده باشد.

برای ارتکاب جرم جعل باید قصد اضرار به دیگری وجود داشته باشد و برای استفاده از سند مجعول نیز شخص باید بداند که از سند مجعول استفاده می‌کند در این صورت می‌شود آن‌ها را به جرم جعل مجازات کرد.

مجازات جرم جعل گواهی پزشکی

به موجب ماده ۵۳۸ قانون تعزیرات هر کسی خود یا توسط شخص دیگری برای معافیت خود یا شخصی دیگر از خدمت دولت یا نظام وظیفه یا برای دادگاه گواهی پزشکی به نام پزشک جعل کند به حبس از ۶ ماه تا یک سال یا ۳ تا ۶ میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.

نکته جعل گواهی پزشکی

۱- برای اینکه شخصی به مجازات مقرر در این ماده مجازات شود باید جعل گواهی را برای معافیت از خدمت دولت یا نظام وظیفه یا برای تقدیم به دادگاه ( مرجع قضایی که به پرونده رسیدگی می‌کند اما مراجع دادسرا را نیز در بر می‌گیرد اما مراجع داوری را در بر نمی‌گیرد ) استفاده کند و اگر این گواهی پزشکی را برای غیر موارد بالا که گفته شد استفاده کند مشمول ماده ۵۳۸ نمی‌شود و مجازات جعل ماده ۵۳۶ و یا سایر مجازات‌ها را در ‌بر می‌گیرد.

۲- اگر شخصی برای موارد گفته شده به فردی مراجعه کند تا برای او این گواهی پزشکی را جعل کند هر دوی آن‌ها مجازات خواهند شد و یا حتی اگر شخص الف به شخص ب بگوید چنین گواهی را جعل کن و شخص ب به پزشک مراجعه کند و پزشک این گواهی را جعل کند هر سه شخص مجازات خواهند شد و مجازات حبس تا سه سال پیش بینی شده است.

 وقتی جاعل پزشک باشد و گواهی خلاف واقع صادر کرده باشد در این صورت قانونگذار به صورت مستقل برای آن‌ها مجازات تعیین کرده است که در ماده ۵۳۶ قانون مجازات ذکر شده است که هر پزشکی، گواهی خلاف واقع برای معافیت از خدمت در ادارات رسمی یا نظام وظیفه یا برای تقدیم به مراجع قضایی بدهد به  ۶ ماه تا ۲ سال یا ۳ تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

توصیه می‌کنیم مقاله جعل کارت پایان خدمت را مطالعه نمایید.

شرایط وقوع جرم جعل گواهی پزشکی

۱- واقعی نبودن گواهی: یعنی در گواهی مذکور خلاف واقعیت ذکر شده باشد. به طور مثال بیماری که در گواهی ذکر شده در شخص وجود نداشته یا چیزی که ذکر شده بیشتر از واقعیت باشد.

۲- سوء نیت یا قصد مجرمانه: برای اینکه این جرم به وقوع بپیوندد علاوه بر این‌که باید گواهی خلاف واقعیت باشد باید شخصی که آن را جعل می‌کند، پزشک یا جاعل بداند که آگاهانه حقیقت را تغییر می‌دهد و از روی عمد و تقصیر این کار را انجام دهد. به طور مثال پزشک نقص عضوی که برای بیمار نوشته است بداند که چنین نقص عضوی در بیمار وجود ندارد و خلاف واقعیت و حقیقت این گواهی را صادر کرده است و  برای معافیت از خدمت و … که در بالا ذکر کردیم باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جعل گواهی پزشکی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جعل گواهی پزشکی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: جعل گواهی پزشکی | شرایط وقوع، ارکان و مجازات این جرم؛ مجازات فرد و پزشک خاطی ,
:: بازدید از این مطلب : 306
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

شاید برای بسیاری از افراد پیش آمده باشد که با پیگیری‌های قضایی در پرونده خود، محق شناخته شوند. با این وجود اسنادی وجود دارد که خواهان ابطال آن‌ها هستند و سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که برای ابطال این اسناد چه اقداماتی باید انجام دهند؟ و آیا محقق شناخته شدن در پرونده قضایی برای ابطال سند کافی است؟ باید بگوییم که برای ابطال اسناد باید به صورت جداگانه‌ای دادخواست داده شود و ما در این مقاله به چگونگی ابطال اسناد پرداخته‌ایم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : ابطال سند

تعریف سند

عبارت است از هر گونه نوشته یا سند مکتوب شده که در مقام دعوا یا دفاع از دعوا در دادگاه حقوقی قابل استناد باشد.

انواع سند

سند رسمی: سندی که در دفاتر اسناد رسمی یا اداره ثبت اسناد املاک یا نزد سایر مأمورین رسمی در حدود صلاحیت شان و بر طبق مقررات موجود تنظیم شود، سند رسمی نام دارد.

سند عادی: سندی است که ویژگی و شرایط موجود در سند رسمی را ندارد و به امضای طرفین قرارداد رسیده باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله سند عادی را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله سند رسمی را مطالعه نمایید.

موجبات ابطال سند

۱- جعلی بودن سند

جعلی بودن اسناد زمانی رخ می‌دهد که شخص برای دستیابی به اهداف خود دست به فریب سایر اشخاص می‌زند و به این صورت که اسناد مهم و قابل استناد و معتبر همانند سند مالکیت، کارت پایان خدمت و مدارک تحصیلی را جعل می‌کند و از این طریق به فریب افراد دست می‌زند و ملک یا چیزی را به ناحق برای خود می‌کند.

به طور مثال شخصی خود را به دروغ مالک ملکی قلمداد کرده و برای این امر سند جعلی مالکیت تنظیم می‌کند، در این صورت زمانی که مالک واقعی آگاه به این امر شود می‌تواند نزد دادگاه صالح دعوایی مبنی بر بطلان سند رسمی جعل شده را طرح نماید.

البته باید بگوییم که شخص علاوه بر اینکه می‌تواند از طریق دادگاه حقوقی اقدام به ابطال سند کند می‌تواند از طریق دادگاه کیفری نیز بابت جرم جعل شکایت کرده و از این باب نیز متهم را مجازات کیفری نماید.

توصیه می‌کنیم مقاله جعل امضا را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله جعل کارت پایان خدمت را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله جعل مدرک تحصیلی را مطالعه نمایید.

۲- اسناد غیر واقعی

معامله صوری، معامله‌ای است که یکی از شرایط اساسی در ماده ۱۹ قانون مدنی را نداشته باشد به این صورت که طرفین معامله هدف و قصد معامله را به صورت واقعی ندارند بلکه معامله را با اهداف دیگری و به صورت غیر واقعی منعقد می‌کنند.

مانند اینکه شخص برای نپرداختن مهریه زوجه خود معامله‌ای به قصد فرار از دین با شخصی منعقد می‌کند و ملک خود را انتقال می‌دهد.

ابطال معاملات صوری را می‌توان به علت صوری بودن و غیر واقعی بودن آن‌ها، از مراجع قضایی درخواست نمود.

توصیه می‌کنیم مقاله معامله صوری را مطالعه نمایید.

۳- اسناد مالکیت معارض

اگر دو سند مالکیت به صورت جزئی و کلی نسبت به خود ملک یا حقوق مربوط به آن از قبیل حق ارتفاق یا حدود ملک با یکدیگر در تعارض باشد و این تعارض مطابق قانون ثبت ثابت شود، سند مالکیتی که ثبت آن مقدم باشد، سند مالکیت صحیح و درست تلقی می‌شود و سند موخر سند مالکیت معارض محسوب شده و باید از دادگاه صالح تقاضای ابطال این سند را درخواست نمود.

۴- اسنادی که از طریق جرایمی مانند کلاهبرداری صادر شده است

در این موارد شخص ضمن شکایت کیفری می‌تواند درخواست ابطال سند از مراجع حقوقی را مطرح کند. در این موارد شعب جزایی نیز در دادنامه خود حکم ابطال سند فوق را صادر خواهند کرد.

توصیه می‌کنیم مقاله کلاهبرداری را مطالعه نمایید.

ابطال سند رسمی

سند رسمی شامل سند مالکیت، سند مالکیت معارض، سند اجاره یا بیع نامه و اسناد تمام عقود و قراردادها که جزء اسناد رسمی محسوب می‌شوند. در صورتی که این اسناد به دلایل قانونی بی‌اعتبار باشند شخص می‌تواند از طریق دادگاه صالح اقامه دعوا به منظور ابطال این اسناد کند که در این صورت دادگاه مکلف به رسیدگی است. در صورت صحت دلایل و درستی دادخواست حکم بر ابطال این اسناد را صادر می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله اعتبار سند رسمی را مطالعه نمایید.

دادگاه صالح برای ابطال اسناد رسمی

دادگاه صلاحیت‌دار برای ابطال اسناد رسمی در صورتی که موضوع آن مال منقول باشد دادگاه محل اقامت خوانده صالح است.

در صورتی که موضوع آن مال غیر منقول باشد دادگاه محل وقوع مال صالح به رسیدگی است.

شرایط ابطال سند رسمی

برای ابطال سند رسمی باید موارد زیر را رعایت کرد:

۱- متقاضی ابطال سند باید در درخواست خود تمام مشخصات سند را درج نماید. مشخصاتی اعم از اطلاعات شخصی مالک قبلی و مالک جدید، مشخصات ملکی، نحوه ابطال سند مالکیت اولیه، شماره پرونده ثبتی و تاریخ آن را به طور دقیق قید کند.

۲- در صورتی که سند قبلاً نیز باطل شده باشد باید به پرونده پیوست و الصاق شود.

۳- هزینه‌های صدور دفترچه سند رسمی باید توسط خواهان پرداخت شود.

۴- درخواست خواهان بعد از تمام مراحل باید به دفاتر اسناد رسمی ارسال شود تا سند رسمی اولیه ابطال شود.

۵- متقاضی باید تمام مدارک شناسایی خود را جهت بررسی و تطبیق آن با مشخصات درج شده ارائه دهد.

۶- پس از اتمام مراحل، پرونده ابطال سند رسمی بایگانی می‌شود و رسید آن به متقاضی داده می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ابطال اسناد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ابطال اسناد پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 


:: برچسب‌ها: ابطال سند ,
:: بازدید از این مطلب : 355
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

پس از فوت اشخاص نزدیک، ممکن است در صورتی که جزء طبقات ارث در قانون باشید و جزو وراث قرار بگیرید و متوفی نیز دارایی مادی داشته باشد به شما ارثی تعلق بگیرد. اما این ارث به راحتی به شما منتقل نخواهد شد بلکه شرایطی از جمله پرداخت مالیات آن وجود دارد که در این مطلب به مالیات بر ارث پرداخته‌ایم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : مالیات ارث

مالیات بر ارث

مالیاتی است که بر اموال و دارایی‌هایی فرد که بعد از فوت خود بر جای می‌گذارد تعلق می‌گیرد.

وراث شخص فوت شده باید لیستی از تمام دارایی‌های شخص متوفی تهیه کرده و نهایتا ظرف مدت یک سال از تاریخ فوت به سازمان امور مالیاتی تقدیم کنند.

مواردی که باید در اظهارنامه تقدیمی به سازمان امور مالیات نوشته شود عبارتند از: اطلاعات هویتی متوفی از قبیل نام و نام خانوادگی، اقامتگاه شخص متوفی، کلیه اموال و دارایی‌ها و همچنین تمام بدهی‌ها و واجبات مالی عبادی مانند مهریه همسر، هزینه کفن و دفن و اموالی که طلبکار است.

توصیه می‌کنیم مقاله ارث بعد از طلاق را مطالعه نمایید.

طبقات ارث

مالیات بر ارث بر اساس نسبتی که اشخاص با متوفی دارند متفاوت است.

نسبت افراد در قانون به سه طبقه تقسیم‌بندی می‌شود و برای تقسیم‌بندی ارث از این طبقات استفاده می‌شود.

طبقه اول: پدر، مادر، همسر، فرزند، نوه

طبقه دوم: پدر بزرگ و واولیای او، مادر بزرگ و اولیای او، خواهر، برادر و خواهرزاده و برادرزاده  

طبقه سوم: عمو، دایی، عمه، خاله و فرزندان آن‌ها

در تقسیم‌بندی ارث تا طبقه‌ اول وجود داشته باشند طبقه دوم و پایین‌تر آن ارث نخواهند برد و در صورتی که از طبقه اول شخصی نباشد به طبقه دوم ارث خواهد رسید.

ابتدا بعد از اظهارنامه تقدیمی به سازمان امور مالیاتی باید مدارک لازم را به شورای حل اختلاف برای تقسیم ارث بین وراث داده شود و شورای حل اختلاف ابتدائاً تمام بدهی‌های متوفی و واجبات مالی عبادی، هزینه کفن و دفن را محاسبه خواهد کرد و سپس ارث مورد نظر را بین وراث تقسیم می‌کند.

عامل دیگری که بر مالیات بر ارث تاثیر می‌گذارد نوع ارثی است که متوفی از خود برجای می‌گذارد از قبیل ملک، وسیله نقلیه و یا … هر کدام از این موارد مالیات متفاوتی دارد که به آن می‌پردازیم.

توصیه می‌کنیم مقاله طبقات ارث را مطالعه نمایید.

نرخ و مقدار مالیات بر ارث

مالیات بر ارث ملک ( مغازه، زمین، ملک مسکونی)

طبقه‌ اول: ۵/۷ درصد مالیات

طبقه‌ دوم: ۵/۱ درصد مالیات

طبقه‌ سوم: ۳۰درصد مالیات

مالیات بر وسایل نقلیه مانند خودرو و غیره

طبقه‌ اول: ۲ درصد

طبقه‌ دوم: ۴درصد

طبقه‌ سوم: ۸ درصد

مالیات بر سپرده‌های بانکی، اوراق مشارکت و سود سهام

طبقه‌ اول: ۳ درصد

طبقه‌ دوم: ۶ درصد

طبقه‌ سوم: ۱۲ درصد

مالیات بر ارث سهام، سهم‌الشرکه، حق تقدم در داخل بورس

طبقه‌ اول: ۰/۵ درصد مالیات

طبقه‌ دوم: ۱ درصد مالیات

طبقه‌ سوم: ۲ درصد مالیات

مالیات بر سهم‌الشرکه و حق تقدم خارج بورس

طبقه‌ اول: ۶ درصد مالیات

طبقه‌ دوم: ۱۲ درصد مالیات

طبقه‌ سوم: ۲۴ درصد مالیات

مالیات بر ارث سایر اموال و دارایی‌ها

طبقه‌ اول: ۱۰ درصد مالیات

طبقه‌ دوم: ۲۰ درصد مالیات

طبقه‌ سوم: ۴۰ درصد مالیات

مالیات بر ارث قبل از تعدیل

دارایی تا مبلغ ۵۰ میلیون ریال

طبقه‌ اول: ۵ درصد مالیات

طبقه‌ دوم: ۱۵ درصد مالیات

طبقه‌ سوم: ۳۵ درصد مالیات

دارایی تا ۲۰۰ میلیون ریال

طبقه‌ اول: ۱۵ درصد مالیات

طبقه‌ دوم: ۲۵ درصد مالیات

طبقه‌ سوم: ۴۵ درصد مالیات

بیش از ۵۰۰ میلیون ریال

طبقه‌ اول: ۳۵ درصد مالیات

طبقه‌ دوم: ۴۵ درصد مالیات

طبقه‌ سوم: ۶۵ درصد مالیات

معافیت‌های مالیات بر ارث

دیری دریافتی و خسارت‌های ناشی از فوت مشمول قانون مالیات نمی‌شود. همچنین تمام پرداختی‌ها برای بیمه‌ها ( عمر، تامین اجتماعی) از پرداخت مالیات معاف هستند.

همچنین حقوق بازنشستگی، مزایای پایان خدمت، تشویقی‌ها، پرداختی‌های ناشی از بازخرید شدن شامل مالیات نمی‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله محرومیت از ارث را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله موانع ارث را مطالعه نمایید.

نحوه‌ پرداخت مالیات بر ارث

همانطور که گفتیم برای تقسیم‌بندی ارث لازم است اظهارنامه مالیاتی را به سازمان امور مالیات تقدیم کنیم، برای تقسیم ارث و پرداخت مالیات قانون مهلت یکساله‌ای مشخص کرده است که ظرف حداکثر یکسال باید اقدام به این امر نمود.

بعد از تقسیم اظهارنامه مالیاتی پرونده شما به شورای حل اختلاف خواهد رفت و برای تقسیم ارث بین وراث و تعیین مالیات بر ارث، شورای حل اختلاف تصمیم گیری خواهد کرد.

تا زمانی که مالیات پرداخت نشود اموال بین وراث تقسیم نخواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ارث، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ارث پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: مالیات ارث ,
:: بازدید از این مطلب : 307
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

عقد نکاح به عقدی گفته می‌شود که باعث متحد شدن و پیوستن زن و مرد به یکدیگر می‌شود. در عقد نکاح قوانینی وضع شده است که با استفاده از این قوانین می‌توان ‌نکاح را باطل یا فسخ کرد. اکراه در عقد نکاح یکی از مواردی است که عقد را باطل می‌کند و یا به افراد اجازه فسخ نکاح را می‌دهد. اما اکراه در عقد نکاح چیست و چگونه باعث ابطال و فسخ نکاح می‌شود؟ در ادامه به تمامی سوالات در این زمینه پاسخ کامل داده‌ایم، با ما همراه باشید.

 

منبع : اکراه در عقد نکاح

اکراه در عقد نکاح چیست ؟

اکر‌اه در عقد نکاح به معنی گرفتن اراده آزاد از افراد یا وادار کردن آن‌ها به عقد نکاح می‌باشد. اکراه می‌تواند به افراد اجازه فسخ نکاح را بدهد و در مواردی نیز باعث باطل شدن عقد خواهد شد.

 

اکراه در عقد نکاح چگونه می تواند باعث فسخ آن شود ؟

مطابق ماده ۱۰۷۰ قانون مدنی چنانچه زن دارای وضعیت مالی خوبی نباشد و مرد از این وضعیت سوء استفاده کند و او را تحت فشار بگذارد تا مجبور به عقد نکاح شود یا با تهدید جانی، مالی یا آبرویی به هر نحو زن را تحت فشار بگذارد تا زن سند ازدواج را امضا کند، در صورتی که زن با اراده خود و به علت وضعیت اکراهی عقد را بپذیرد عقد باطل نیست اما زن این حق را خواهد داشت که نکاح را فسخ نماید.

 

چه نوع اکراهی در عقد نکاح باعث ابطال عقد می‌شود ؟

چنانچه زن در امضای عقدنامه و پذیرش نکاح هیچ گونه اراده‌ای نداشته باشد و اراده خود را از دست بدهد؛ عقد نکاح از نظر قانونی و شرعی باطل می‌شود یعنی از نظر حقوقی در حکم عدم است و گویی هیچ عمل حقوقی صورت نگرفته است. دو مورد از عقد نکاح بدون اراده را در زیر بیان نموده‌ایم:

بیهوشی

اگر زن در حالت بیهوشی به سر ببرد و مرد در این حالت از او اثر انگشت بگیرد و او را به عقد خود در بیاورد نکاح باطل می‌شود زیرا زن در این حالت هیچ گونه قصد ازدواجی نداشته است و حالت ارادی خود را نیز از دست داده است.

ازدواج زوری

چنانچه دست فرد را بگیرند و با اجبار او را وادار سازند که عقدنامه را امضا کند نکاح از پایه و اساس باطل است و بی‌اثر خواهد شد.

معنای غیر نافذ بودن عقد نکاح اکراهی

غیر نافذ بودن نکاح اکر‌اهی به این معناست که فرد پس از عقد نکاح این حق را خواهد داشت که نکاح را فسخ نماید و یا آن را بپذیرد و زندگی خود را با طرف مقابل ادامه دهد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اکر‌اه در عقد نکا‌ح، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اکر‌اه د‌ر عقد نکا‌‌ح پاسخ دهند.

 

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وکیل دات کام بهترین راه حل برای مشکلات حقوقی شما

 

 

 

منبع : اکراه در عقد نکاح

 



:: برچسب‌ها: اکراه در عقد نکاح ,
:: بازدید از این مطلب : 372
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 4 آبان 1400 | نظرات ()