نوشته شده توسط : vakiel

یکی از مجازات‌هایی که برای مجرمین تعیین گردیده است دیات می‌باشد.‌ دیات جمع انواع دیه‌ها بوده که مجرمین موظف به پرداخت آن‌ خواهند بود. هرگاه مجرمی باعث آسیب به اعضای بدن دیگری شود می‌بایست دیه او را بپردازد و تفاوتی ندارد ‌که مقدار آسیب چقدر است زیرا در هر صورت به نسبت مقدار آسیب به فرد قربانی دیه تعلق می‌گیرد. لب نیز یکی از اجزای بدن است که در صورت آسیب دیدگی می‌تواند شامل دیه شود. در برخی موارد ممکن است در یک حادثه یا دعوا و درگیری لب فرد قربانی پاره و شکافته شود که در این صورت به او مقدار دیه مشخصی تعلق خواهد گرفت. در ادامه قصد داریم در خصوص دیه پارگی لب توضیحات کامل‌‌‌تری را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

آیا پارگی لب نیز می‌تواند شامل دیه شود‌‌‌‌ ؟

لب یکی از اجزای مهم در بدن به شمار می‌رود که برای صحبت کردن و غذا خوردن به انسان کمک می‌کند. لب علاوه بر کاربردی که برای انسان دارد در زیبایی چهره نیز بسیار تاثیرگذار بوده و همین دلیل باعث شده که سلامت این عضو برای همه افراد بسیار مهم باشد. در برخی موارد ممکن‌است در یک درگیری یا بروز حادثه‌‌ای این عضو مهم دچار پارگی شود که در این صورت شامل دیه خواهد شد و دیه آن براساس میزان جراحت معین می‌شود.

میزان دیه پارگی هر دو لب

همانطور که می‌دانید لب دارای دو بخش است که در بالا و پایین دهان قرار گرفته است. چنانچه هردو لب فرد دچار پارگی شود مجرم می‌بایست مقدار دیه‌‌ای که در قانون مجازات اسلامی تعیین گردیده است را به او بپردازد. مقدار دیه پارگی هردو لب به شرح زیر می‌باشد:

  • چنانچه هردو لب پاره شوند و دندان‌ها نمایان گردند مقدار دیه یک سوم دیه کامل انسان خواهد بود.
  • اگر هردو لب دچار پارگی شوند اما بدون عیب درمان گردند مقدار دیه آن‌ها یک پنجم دیه کامل انسان است.

مقدار دیه پارگی یکی از دو لب

در برخی موارد نیز ممکن است یکی از لب‌ها دچار آسیب شود و لب دیگر سالم بماند که در این صورت مجرم موظف به پرداخت دیه لب آسیب دیده خواهد بود. مقدار دیه یکی از لب‌ها به شرح زیر است:

  • دیه پارگی یکی از لب‌ها معادل یک ‌ششم دیه کامل انسان‌ خواهد بود.
  • چنانچه یکی از لب‌ها دچار پارگی شود اما بدون عیب درمان شود دیه آن یک دهم دیه کامل انسان خواهد بود.

سوالات متداول

لب انسان دارای چند بخش است‌‌‌‌ ؟

لب دارای دو بخش است که هرکدام دیه مشخصی دارند و‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در متن مقاله توضیحات کامل آمده است.

دیه پار‌گی هردو لب در صورت بهبودی بدون عیب چقدر است‌‌‌‌ ؟

در این صورت دیه آن‌ها معادل یک پنجم دیه کامل انسان خواهد بود که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

دیه پار‌گی یکی از لب‌ها در صورت درمان بدون عیب چقدر است‌‌‌‌ ؟

در این صورت دیه آن‌ها معادل یک‌ دهم دیه کامل انسان می‌باشد، برای دریافت اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دیه پارگی لب، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دیه پارگی لب پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: دیه پارگی لب ,
:: بازدید از این مطلب : 434
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 8 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

انصاف و عدالت ایجاب می‌کند که همه‌ اشخاص بتوانند از حقوق خود دفاع کنند و در برابر دعوایی که مطرح شده ادله‌ خود را مطرح کنند‌‌‌‌‌. از این رو آرایی که در هنگام غیبت شخص محکوم علیه صادر می‌شوند قابل واخواهی است. اما بی‌شک شخص غائب هم در مهلت معینی می‌تواند نسبت به رای صادره درخواست واخواهی نماید و خارج از این مهلت شخص غائب حق واخواهی ندارد. مگر اینکه دلیل و عذر قابل قبولی برای اینکه هیچ اقدامی نکرده وجود داشته باشد. در این مطلب به بررسی عذر موجه واخواهی خارج از مهلت می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

واخواهی از رای غیابی

در صورتی که شخص خوانده یا نماینده قانونی وی یا وکیل او در هیچ یک از جلسات حاضر نشده باشند و حتی لایحه‌‌ای نیز نداده باشند قاضی رای غیابی در مورد دعوا صادر می‌کند. بر اساس ماده‌ 305 قانون آئین دادرسی مدنی محکوم علیه که رای غیابی بر علیه او صادر شده می‌تواند نسبت به این رای اعتراض کند.

مهلت واخواهی از حکم غیابی

قانون برای اینکه اشخاص بتوانند نسبت به رای غیابی اعتراض کنند مدت زمانی را مشخص کرده است‌‌‌‌‌. بر اساس آنچه که در ماده‌ 306 آمده است مهلت واخواهی به قرار زیر می‌باشد:

  1. اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه از تاریخ ابلاغ‌‌‌‌‌.
  2. اشخاص مقیم ایران بیست روز از تاریخ ابلاغ.

واخواهی خارج از مهلت

در خارج از مدت زمانی که در قانون تعیین شده است اشخاص نمی‌توانند دادخواست واخواهی نسبت به رای داشته باشند. اما در ماده‌ 306 قانون آئین دادرسی این اجازه به شخص غائب داده شده است که اگر عذر و دلیلی برای عدم حضور در دادگاه دارد مطرح کند. دادگاه این عذر را بررسی می‌کند و اگر از موارد عذر موجه در قانون باشد دادخواست واخواهی را قبول می‌کند و اجرای حکم را تا زمان بررسی کامل به تاخیر می‌اندازد.

عذر موجه واخواهی خارج از مهلت

قانون موارد زیر را از علل موجه می‌داند که در صورت وجود هر یک از آن‌ها واخواهی شخص خارج از مهلت پذیرفته می‌شود:

  1. مریضی شخص غائب به حدی که مانع از تحرک او شود.
  2. فوت یکی از والدین یا همسر یا فرزند.
  3. وقوع حوادث طبیعی مانند سیل‌‌، زلزله و هر حادثه‌ای که خارج از اراده شخص باشد.
  4. توقیف و حبس بودن فرد به طوری که نتواند دادخواست را ارائه دهد.

نمونه دادخواست عذر موجه برای واخواهی خارج از مهلت

با سلام خدمت ریاست محترم دادگاه‌‌‌‌‌……

احتراما به استحضار می‌رساند اینجانب‌‌‌‌‌…………………….. به موجب دادنامه شماره‌‌‌‌‌…………………… در تاریخ‌‌‌‌‌……………… که از سوی آن دادگاه محترم صادر شده و در تاریخ‌‌‌‌‌…………………………. به اینجانب ابلاغ شده است به صورت غیابی محکوم شده‌ام‌‌‌‌‌. بنده به دلیل فوت همسر خود در مهلت تعیین شده نتوانستم دادخواست خود را خدمت دادگاه محترم تقدیم نمایم؛ لذا با استناد به مواد 305 و 306 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب تقاضای واخواهی نسبت به رای صادره را دارم‌‌‌‌‌. همچنین مدارک و مستندات لازمه از جمله گواهی فوت همسر به پیوست ارائه می‌گردد.

سوالات متداول

آیا می‌توان خارج از مهلت واخواهی کرد ؟

بله در صورت وجود عذرموجه خارج از مهلت هم می‌توان واخواهی نمود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

دلایل موجه برای واخواهی خارج از مدت چیست ؟

دلایل در ماده‌ 306 قانون آئین دادرسی مدنی ذگر گردیده مانند فوت همسر‌‌، فرزند و یکی از والدین که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عذر موجه واخواهی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عذر موجه واخواهی پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: عذر موجه واخواهی خارج از مهلت ,
:: بازدید از این مطلب : 352
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 8 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

تعریف دقیقی از واژه طلاق در قانون ارائه نشده است، اما اگر بخواهیم خودمان تعریفی از طلاق ارائه بدهیم می‌گوییم طلاق به معنای پایان دادن به یک زندگی زناشویی و جدا شدن زن و مرد از یکدیگر می‌باشد. آیا می‌دانید چه شرایطی باید وجود داشته باشد تا زن بتواند درخواست طلاق دهد؟ و یا اینکه آیا می‌دانید که مرد برای طلاق دادن زن چه کار‌هایی باید انجام دهد؟ در ادامه به بررسی تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد و زن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : تفاوت درخواست طلاق از طرف زن یا مرد

درخواست طلاق از طرف زوجه ( زن )

اگر بخواهیم به طور کلی پاسخ دهیم زن نمی‌تواند درخواست طلاق نماید، مگر با وجود شرایطی که توضیح می‌دهیم.

طبق ماده1121 قانون مدنی اگر شرایطی در مرد وجود داشته باشد که به آن عیوب مرد گفته می‌شود زن می‌تواند درخواست فسخ نکاح دهد. لازم به ذکر است که فسخ نکاح هم یکی از موارد پایان دادن به زندگی زناشویی می‌باشد، البته فسخ نکاح با طلاق تفاوت دارد.

عیوب مرد

خصاء به معنای مقطوع بودن آلت تناسلی و همچنین جنون مرد به شرط استقرار آن و عنن بدین معنا که مرد حتی یک بار نتواند رابطه جنسی با زن برقرار کند. این موارد جزو عیوب فسخ کننده نکاح می‌باشد.

بنابراین اگر مرد هر کدام از این شرایط را داشته باشد، زن می‌تواند درخواست فسخ نکاح دهد.

توصیه می‌کنیم مقاله عیوب مردان در فسخ نکاح را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله فسخ نکاح از جانب مرد را مطالعه نمایید.

عسر و حرج

در ماده 1130 قانون مدنی هم آمده است که زن می‌تواند در صورت بروز عسر و حرج تقاضای طلاق دهد.

در صورتی که بقای زوجیت یا همان زندگی مشترک زن و مرد باعث به وجود آمدن عسر و حرج برای زن بشود، زن می‌تواند با مراجعه به محکمه، تقاضای طلاق دهد. هنگامی که این عسر و حرج برای دادگاه احراز شود، دادگاه این امکان را دارد که مرد را مجبور به طلاق زن کند، البته در صورتی که این اجبار ممکن نباشد، زوجه با اجازه و اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.

منظور از عسر و حرج، وقوع یا به وجود آمدن وضعیتی می‌باشد که ادامه زندگی برای زن را با سختی و مشقت فراوان همراه نموده که البته تحمل این شرایط برای زن ممکن نمی‌باشد.

مصادیق عسر و حرج

1. در صورتی که مرد زندگی مشترک و خانوادگی خود را به مدت شش ماه به طور متوالی و یا نه ماه به صورت متناوب در مدت یک سال بدون داشتن عذری موجه ترک نماید.

2. داشتن اعتیاد مضر زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا مشروبات الکی در صورتی که به پایه و اساس زندگی خانوادگی آسیب رسانیده و همچنین امتناع مرد برای ترک این اعتیاد و عدم امکان الزام مرد به ترک اعتیاد.

3. در صورتی که زوج به پنج سال حبس یا بیشتر از آن محکوم شده باشد. البته این محکومیت باید قطعی باشد.

4. هر گونه بد رفتاری با همسر که شامل ضرب و شتم و… می‌شود که عرفا برای زوجه تحمل آن ممکن نباشد.

5. زوج به یکی از بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر نوع بیماری دیگری مبتلا شود به صورتی که زندگی خانوادگی و زناشویی را مختل کرده و به آن آسیب رساند.

نکته: البته ذکر این موارد به این معنا نمی‌باشد که دادگاه تنها در صورت بروز این شرایط حکم به صدور طلاق از جانب زوجه بدهد. در موارد دیگر که دادگاه تشخیص می‌دهد که زوجه در زندگی مشترک در وضعیت مشقت و سختی قرار دارد حکم طلاق صادر می‌نماید.

تمامی موارد باید در دادگاه ثابت شده و برای محکمه احراز گردد، در این صورت است که دادگاه حکم طلاق را صادر کرده و مرد هم باید مهریه زن را پرداخت نماید.

درخواست طلاق از طرف مرد ( زوج )

در قانون آمده است که مرد می‌تواند با رعایت شرایط ذکر شده در قانون، درخواست طلاق از زوجه را با رجوع به دادگاه بدهد.

با تصویب این قانون مرد ملزم است که از طریق دادگاه درخواست طلاق بدهد، زیرا تا قبل از سال 1372 مرد می‌توانست با مراجعه به یکی از دفاتر ثبت طلاق و دو شاهد مرد همسر خود طلاق دهد.

در صورت صدور حکم طلاق، مرد باید تمام حقوق مالی زن ( مهریه، نفقه، دادن جهیزیه و…  ) را پرداخت نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وکیل دات کام بهترین راه حل برای مشکلات حقوقی شما

 

 

 

 

منبع : تفاوت درخواست طلاق از طرف زن یا مرد



:: برچسب‌ها: تفاوت درخواست طلاق از طرف زن یا مرد ,
:: بازدید از این مطلب : 347
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید اظهارنامه مالیاتی به چه معناست و چه کسانی باید آن را تنظیم نمایند؟ به طور کلی مالیات دو دسته دارد: مالیات مستقیم و مالیات غیرمستقیم. یکی از مالیات‌های مستقیم، مالیات بر درآمد می‌باشد که اشخاص حقیقی ( تاجران ) و اشخاص حقوقی ( شرکت‌های تجاری ) موظفند که در پایان هر سال میزان درآمد، سود و … خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام نمایند. در ادامه به بررسی بیشتر اظهارنامه مالیاتی و چگونگی ثبت نام و انجام آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی

همان‌طور که در بالا توضیح دادیم تجار و شرکت‌های تجاری باید در پایان هر سال میزان درآمدهای کلی خود را به سازمان امور مالیاتی گزارش دهند. بنابراین می‌توان اینطور گفت که هر ساله یک کارنامه مالی توسط تجار و شرکت‌های تجاری تنظیم شده و به سازمان امور مالیاتی گزارش می‌شود. به این کارنامه مالی، اظهارنامه مالیاتی گفته می‌شود. سازمان امورمالیاتی هم طبق این اظهارنامه مالیاتی، مالیات تجار و شرکت‌های تجاری و اصناف را تعیین می‌نماید.

در خصوص اشخاص حقیقی، اظهارنامه مالیاتی هر ساله دقیقا برای همان سال مالیاتی تنظیم می‌شود اما در رابطه با اشخاص حقوقی این مسئله کمی متفاوت می‌باشد زیرا اگر سال مالی شرکت در اساسنامه با سال مالیاتی متفاوت باشد، درآمد سال مالیاتی به موجب اساسنامه‌ای که شرکت دارد مبنای تشخیص و تعیین مالیات قرار می‌گیرد.

برای تاجران و شرکت‌های تجاری نوشتن اظهارنامه و ارائه آن یک وظیفه قانونی محسوب شده که باید حتما در مهلت قانونی مقرر این کار انجام شود و در صورتی که تقلبی در این زمینه صورت بگیرد، جریمه و مجازات‌هایی را به دنبال خواهد داشت.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل مالیاتی را مطالعه نمایید.

نحوه ارائه اظهارنامه

تا قبل از سال 1391 کسانی که مشمول ارائه اظهارنامه مالیاتی بودند باید این اظهارنامه را در فرم‌های کاغذی که از مراکز مربوطه خریداری می‌کردند تنظیم کرده و به سازمان امور مالیاتی گزارش می‌دادند.

اما از سال 1391 به دلیل مشکلاتی که این شیوه در بر داشت تصمیم بر این شد که این کار به صورت الکترونیکی و از طریق سایت سازمان امور مالیاتی به صورت غیرحضوری انجام شود.

بنابراین پس از آنکه اظهارنامه مالیاتی توسط تجار و شرکت‌های تجاری ارائه شد، تجار و شرکت‌های تجاری باید در مهلت مقرر شده، دفاتر قانونی خود را که شامل دفتر روزنامه و دارایی است ( داشتن این دفاتر برای همه تجار و شرکت‌های تجاری طبق قانون الزامی است ) به سازمان امورمالیاتی تقدیم نمایند.

توصیه می‌کنیم مقاله نرم افزار اظهارنامه مالیاتی را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله زمان ثبت نام برای اظهار نامه مالیاتی را مطالعه نمایید.

چگونگی ثبت نام اظهارنامه مالیاتی سال 99

در مرحله اول ابتدا سامانه عملیات الکترونیکی در مرورگر خود جستجو کرده و وارد شوید. پس از ورود به صفحه اصلی سامانه، از بین گزینه‌های موجود، گزینه ثبت نام الکترونیک را بزنید.

پس از انتخاب این گزینه، صفحه جدیدی برایتان باز شده که توضیحاتی را ارائه می‌دهد که پس از مطالعه آن، روی ورود به ثبت نام کلیک نمایید.

در اینجا باید شماره ملی کسی که می‌خواهد این اظهارنامه را ارائه کند ( مؤدی مالیاتی ) وارد نموده و سپس کد امنیتی را که مشاهده می‌کنید وارد کنید و پس از آن گزینه ورود به ثبت نام را بزنید.

در اینجا گزینه پیش ثبت نام جدید را انتخاب نموده و پس از ورود به آن، ادامه مراحل ثبت نام را انجام دهید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اظهارنامه مالیاتی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهارنامه مالیاتی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

 

وکیل دات کام بهترین راه حل برای مشکلات حقوقی شما

 

 

 

 

منبع : اظهارنامه مالیاتی

 



:: برچسب‌ها: اظهارنامه مالیاتی ,
:: بازدید از این مطلب : 347
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

تعریف دقیقی از واژه طلاق در قانون ارائه نشده است، اما اگر بخواهیم خودمان تعریفی از طلاق ارائه بدهیم می‌گوییم طلاق به معنای پایان دادن به یک زندگی زناشویی و جدا شدن زن و مرد از یکدیگر می‌باشد. آیا می‌دانید چه شرایطی باید وجود داشته باشد تا زن بتواند درخواست طلاق دهد؟ و یا اینکه آیا می‌دانید که مرد برای طلاق دادن زن چه کار‌هایی باید انجام دهد؟ در ادامه به بررسی تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد و زن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

درخواست طلاق از طرف زوجه ( زن )

اگر بخواهیم به طور کلی پاسخ دهیم زن نمی‌تواند درخواست طلاق نماید، مگر با وجود شرایطی که توضیح می‌دهیم.

طبق ماده1121 قانون مدنی اگر شرایطی در مرد وجود داشته باشد که به آن عیوب مرد گفته می‌شود زن می‌تواند درخواست فسخ نکاح دهد. لازم به ذکر است که فسخ نکاح هم یکی از موارد پایان دادن به زندگی زناشویی می‌باشد، البته فسخ نکاح با طلاق تفاوت دارد.

عیوب مرد

خصاء به معنای مقطوع بودن آلت تناسلی و همچنین جنون مرد به شرط استقرار آن و عنن بدین معنا که مرد حتی یک بار نتواند رابطه جنسی با زن برقرار کند. این موارد جزو عیوب فسخ کننده نکاح می‌باشد.

بنابراین اگر مرد هر کدام از این شرایط را داشته باشد، زن می‌تواند درخواست فسخ نکاح دهد.

توصیه می‌کنیم مقاله عیوب مردان در فسخ نکاح را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله فسخ نکاح از جانب مرد را مطالعه نمایید.

عسر و حرج

در ماده 1130 قانون مدنی هم آمده است که زن می‌تواند در صورت بروز عسر و حرج تقاضای طلاق دهد.

در صورتی که بقای زوجیت یا همان زندگی مشترک زن و مرد باعث به وجود آمدن عسر و حرج برای زن بشود، زن می‌تواند با مراجعه به محکمه، تقاضای طلاق دهد. هنگامی که این عسر و حرج برای دادگاه احراز شود، دادگاه این امکان را دارد که مرد را مجبور به طلاق زن کند، البته در صورتی که این اجبار ممکن نباشد، زوجه با اجازه و اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.

منظور از عسر و حرج، وقوع یا به وجود آمدن وضعیتی می‌باشد که ادامه زندگی برای زن را با سختی و مشقت فراوان همراه نموده که البته تحمل این شرایط برای زن ممکن نمی‌باشد.

مصادیق عسر و حرج

1. در صورتی که مرد زندگی مشترک و خانوادگی خود را به مدت شش ماه به طور متوالی و یا نه ماه به صورت متناوب در مدت یک سال بدون داشتن عذری موجه ترک نماید.

2. داشتن اعتیاد مضر زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا مشروبات الکی در صورتی که به پایه و اساس زندگی خانوادگی آسیب رسانیده و همچنین امتناع مرد برای ترک این اعتیاد و عدم امکان الزام مرد به ترک اعتیاد.

3. در صورتی که زوج به پنج سال حبس یا بیشتر از آن محکوم شده باشد. البته این محکومیت باید قطعی باشد.

4. هر گونه بد رفتاری با همسر که شامل ضرب و شتم و… می‌شود که عرفا برای زوجه تحمل آن ممکن نباشد.

5. زوج به یکی از بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر نوع بیماری دیگری مبتلا شود به صورتی که زندگی خانوادگی و زناشویی را مختل کرده و به آن آسیب رساند.

نکته: البته ذکر این موارد به این معنا نمی‌باشد که دادگاه تنها در صورت بروز این شرایط حکم به صدور طلاق از جانب زوجه بدهد. در موارد دیگر که دادگاه تشخیص می‌دهد که زوجه در زندگی مشترک در وضعیت مشقت و سختی قرار دارد حکم طلاق صادر می‌نماید.

تمامی موارد باید در دادگاه ثابت شده و برای محکمه احراز گردد، در این صورت است که دادگاه حکم طلاق را صادر کرده و مرد هم باید مهریه زن را پرداخت نماید.

درخواست طلاق از طرف مرد ( زوج )

در قانون آمده است که مرد می‌تواند با رعایت شرایط ذکر شده در قانون، درخواست طلاق از زوجه را با رجوع به دادگاه بدهد.

با تصویب این قانون مرد ملزم است که از طریق دادگاه درخواست طلاق بدهد، زیرا تا قبل از سال 1372 مرد می‌توانست با مراجعه به یکی از دفاتر ثبت طلاق و دو شاهد مرد همسر خود طلاق دهد.

در صورت صدور حکم طلاق، مرد باید تمام حقوق مالی زن ( مهریه، نفقه، دادن جهیزیه و…  ) را پرداخت نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: تفاوت درخواست طلاق از طرف زن یا مرد ,
:: بازدید از این مطلب : 328
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید اظهارنامه مالیاتی به چه معناست و چه کسانی باید آن را تنظیم نمایند؟ به طور کلی مالیات دو دسته دارد: مالیات مستقیم و مالیات غیرمستقیم. یکی از مالیات‌های مستقیم، مالیات بر درآمد می‌باشد که اشخاص حقیقی ( تاجران ) و اشخاص حقوقی ( شرکت‌های تجاری ) موظفند که در پایان هر سال میزان درآمد، سود و … خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام نمایند. در ادامه به بررسی بیشتر اظهارنامه مالیاتی و چگونگی ثبت نام و انجام آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

اظهارنامه مالیاتی

همان‌طور که در بالا توضیح دادیم تجار و شرکت‌های تجاری باید در پایان هر سال میزان درآمدهای کلی خود را به سازمان امور مالیاتی گزارش دهند. بنابراین می‌توان اینطور گفت که هر ساله یک کارنامه مالی توسط تجار و شرکت‌های تجاری تنظیم شده و به سازمان امور مالیاتی گزارش می‌شود. به این کارنامه مالی، اظهارنامه مالیاتی گفته می‌شود. سازمان امورمالیاتی هم طبق این اظهارنامه مالیاتی، مالیات تجار و شرکت‌های تجاری و اصناف را تعیین می‌نماید.

در خصوص اشخاص حقیقی، اظهارنامه مالیاتی هر ساله دقیقا برای همان سال مالیاتی تنظیم می‌شود اما در رابطه با اشخاص حقوقی این مسئله کمی متفاوت می‌باشد زیرا اگر سال مالی شرکت در اساسنامه با سال مالیاتی متفاوت باشد، درآمد سال مالیاتی به موجب اساسنامه‌ای که شرکت دارد مبنای تشخیص و تعیین مالیات قرار می‌گیرد.

برای تاجران و شرکت‌های تجاری نوشتن اظهارنامه و ارائه آن یک وظیفه قانونی محسوب شده که باید حتما در مهلت قانونی مقرر این کار انجام شود و در صورتی که تقلبی در این زمینه صورت بگیرد، جریمه و مجازات‌هایی را به دنبال خواهد داشت.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل مالیاتی را مطالعه نمایید.

نحوه ارائه اظهارنامه

تا قبل از سال 1391 کسانی که مشمول ارائه اظهارنامه مالیاتی بودند باید این اظهارنامه را در فرم‌های کاغذی که از مراکز مربوطه خریداری می‌کردند تنظیم کرده و به سازمان امور مالیاتی گزارش می‌دادند.

اما از سال 1391 به دلیل مشکلاتی که این شیوه در بر داشت تصمیم بر این شد که این کار به صورت الکترونیکی و از طریق سایت سازمان امور مالیاتی به صورت غیرحضوری انجام شود.

بنابراین پس از آنکه اظهارنامه مالیاتی توسط تجار و شرکت‌های تجاری ارائه شد، تجار و شرکت‌های تجاری باید در مهلت مقرر شده، دفاتر قانونی خود را که شامل دفتر روزنامه و دارایی است ( داشتن این دفاتر برای همه تجار و شرکت‌های تجاری طبق قانون الزامی است ) به سازمان امورمالیاتی تقدیم نمایند.

توصیه می‌کنیم مقاله نرم افزار اظهارنامه مالیاتی را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله زمان ثبت نام برای اظهار نامه مالیاتی را مطالعه نمایید.

چگونگی ثبت نام اظهارنامه مالیاتی سال 99

در مرحله اول ابتدا سامانه عملیات الکترونیکی در مرورگر خود جستجو کرده و وارد شوید. پس از ورود به صفحه اصلی سامانه، از بین گزینه‌های موجود، گزینه ثبت نام الکترونیک را بزنید.

پس از انتخاب این گزینه، صفحه جدیدی برایتان باز شده که توضیحاتی را ارائه می‌دهد که پس از مطالعه آن، روی ورود به ثبت نام کلیک نمایید.

در اینجا باید شماره ملی کسی که می‌خواهد این اظهارنامه را ارائه کند ( مؤدی مالیاتی ) وارد نموده و سپس کد امنیتی را که مشاهده می‌کنید وارد کنید و پس از آن گزینه ورود به ثبت نام را بزنید.

در اینجا گزینه پیش ثبت نام جدید را انتخاب نموده و پس از ورود به آن، ادامه مراحل ثبت نام را انجام دهید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اظهارنامه مالیاتی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهارنامه مالیاتی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: اظهارنامه مالیاتی ,
:: بازدید از این مطلب : 358
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

موضوعی که در این مقاله مورد بررسی قرار می‌گیرد حقوق جنین است. آن چیزی که در این مبحث اهمیت دارد این است که ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که آیا جنین شخصیت حقوقی دارد یا خیر و اگر پاسخ مثبت است این شخصیت حقوقی برای او از چه زمانی مفروض می‌باشد و همچنین شخصیت حقوقی جنین چه آثاری را به دنبال دارد. برای پاسخ به این سوالات به مواد قانون مدنی استناد می‌کنیم چرا که قانون گذار به طور مفصل با بیان نکاتی به این موضوع در قانون پرداخته است که با استناد به این مواد می‌توانیم مستدل و مستند به سوالات پاسخ بدهیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : حقوق جنین

شخصیت حقوقی جنین از چه زمانی آغاز می‌شود ؟

اولین سوالی که ممکن است برای هر شخصی در خصوص موضوع مورد بحث ما مطرح شود این است که اصولاً شخصیت حقوقی جنین از چه زمانی آغاز می‌شود. در پاسخ به این سوال باید بیان کنیم که شخصیت حقوقی جنین یا به عبارت دیگر وجود یک انسان از لحاظ حقوقی با متولد شدن آغاز می‌شود. یعنی از زمانی که یک انسان زنده متولد می‌شود می‌توان به طور قاطع بیان کرد که حقوقی برای او در نظر گرفته می‌شود.

زنده متولد شدن

باید حتماً به این نکته توجه کرد که در صورت تحقق شرایطی این امکان وجود دارد که جنین قبل از به دنیا آمدنش از حقوقی برخوردار باشد اما برای تبدیل شدن این حقوق از حالت بالقوه به بالفعل، یک شرط وجود دارد و آن شرط هم زنده به دنیا آمدن آن جنین می‌باشد. در اینجا باید به ماده ۹۵۷ قانون مدنی استناد کنیم در این ماده این نکته به صراحت بیان شده است. در این صورت می‌توان نتیجه گرفت که جنین هم شخصیت دارد. شخصیتی که بالطبع از حقوقی نیز برخوردار می‌شود. برای نمونه مثال می‌توان به مبحث ارث اشاره کرد. زمانی که یک شخص به نفع جنینی که هنوز متولد نشده است وصیت کند در این صورت برای او حقی به وجود می‌آید که در قانون مدنی هم به این مورد اشاره شده است.

نکته‌ای که باید بسیار به آن توجه کرد این است که مطابق آنچه که پیشتر بیان شد برای جنینی که هنوز متولد نشده حق در نظر گرفته می‌شود اما باید بدانیم که حق او یک حق متزلزل است برای اینکه این حق متزلزل ثابت و مستقر شود جنین باید زنده متولد شود.

توصیه می‌کنیم مقاله ارث جنین را مطالعه نمایید.

زمانی که جنین فوراً بعد از تولدش از دنیا برود چه اتفاقی می‌افتد ؟

موقعیتی را تصور کنید که جنین هنوز به دنیا نیامده است و پدر او فوت می‌شود. در این صورت آن جنین از سهم‌الارث برخوردار می‌شود و برخورداری او از سهم‌الارث یک حق متزلزل است این حق زمانی مستقر می‌شود که جنین زنده متولد شود.

برای زنده متولد شدن کافی است که اثبات شود جنین بعد از خروج از رحم مادر یک بار نفس کشیده یا قلبش تپیده تا زنده تلقی شود هر چند که خیلی سریع بعد از تولد فوت کند.

مطالبی که گفته شد مطابق فقه اسلامی است و باید اشاره کنیم که در سایر نظام‌های حقوقی ممکن است شرایط متفاوتی وجود داشته باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله دیه سقط جنین را مطالعه نمایید.

حقوق جنین | چه زمانی تعهد به نفع جنین ایجاد می‌شود ؟

نکته حائز اهمیت این است که زمانی تعهد به نفع جنین ایجاد می‌شود که به وجود آمدن او محرز باشد یا به عبارت دیگر نطفه جنین بسته شده باشد. به این دلیل که اگر جنین به وجود نیامده باشد بدیهی است که نمی‌تواند طرف تعهد قرار بگیرد.

متولد شدن جنین در محیط آزمایشگاهی | حقوق جنین

با توجه به پیشرفتی که تکنولوژی و علم داشته است این امکان فراهم شده تا نطفه خارج از رحم مادر و در محیط آزمایشگاهی ایجاد شود و سپس در داخل رحم مادر قرار بگیرد. اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود از این قرار است که اگر جنین تا پایان دوره جنینی در محیط آزمایشگاهی نگهداری شود آیا همچنان شرط زنده متولد شدن او برقرار است یا خیر؟

تثبیت حق ارث جنین | حقوق جنین

در پاسخ باید بیان کرد که در صورت تحقق چنین موقعیتی زنده متولد شدن جنین شرط استقرار یافتن اهلیت تمتع است و اهلیت تمتع عبارت است از شایستگی استفاده از حقی که برای یک شخص در نظر گرفته می‌شود و همچنین باید بیان کرد که این شرط در صورتی محقق می‌شود که حداقل مدت ۶ ماه به پایان برسد و دیگر به محیط آزمایشگاه نیازی نباشد. به این دلیل که زنده خارج کردن از محیط آزمایشگاهی مشابه همان زنده متولد شدن است و اگر بخواهیم به زبان ساده‌تر بیان کنیم زمانی که این موضوع اثبات شود که جنینی که در محیط آزمایشگاه بوده به طور مستقل می‌تواند خارج از محیط آزمایشگاه زنده بماند در این صورت از اهلیت تمتع برخوردار می‌شود و می‌تواند از حقوقی که برای او در نظر گرفته شده استفاده کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حقوق انسان قبل از تولد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حقوق انسان قبل از تولد پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

 

وکیل دات کام بهترین راه حل برای مشکلات حقوقی شما

 

 

 

 

 

منبع : حقوق جنین

 

 



:: برچسب‌ها: حقوق جنین ,
:: بازدید از این مطلب : 363
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه هر گاه شخصی نیازمند ملک یا هرگونه مالی باشد نیاز نیست که حتما آن را خریداری کند و می‌تواند با اجاره کردن آن مال نیز نیاز خود را برطرف نماید که به این کار اجاره کردن املاک دیگران گفته می‌شود. اجاره کردن مال موجر را دارای حقوق و تکالیفی می‌کند. در ادامه قصد داریم در مورد حقوق شخص موجر و تکالیف او توضیحاتی را بیان نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : حقوق موجر

موجر کیست‌ ؟

موجر به کسی گفته می‌شود که مالی را تحت تملک خود دارد و آن مال را در ازای دریافت اجاره بها به افراد دیگر اجاره می‌دهد. موجر در واقع همان صاحب مال می‌باشد که اموال خود را در اختیار دیگران قرار می‌دهد و در قبال آن اجاره دریافت می‌کند.

تکالیف موجر شامل چه مواردی می‌شوند‌ ؟

موجر پس از اجاره دادن مال خود به مستاجر دارای تکالیفی می‌باشد که باید آن‌ها را به خوبی انجام دهد. تکالیف شخص موجر به شرح زیر می‌باشند:

در اختیار گذاشتن مال

یکی از مهم‌ترین تکالیف شخص موجر این است که‌ مالی را که به مستاجر خود اجاره می‌دهد به او تحویل دهد و در اختیارش بگذارد و در صورتی که از انجام این کار امتناع کند مستاجر می‌تواند اجاره را فسخ نماید.

پرداخت هزینه‌های تعمیر مال

موجر موظف است که اگر مالش نیاز به تعمیر داشت هزینه‌های تعمیر آن ‌را بپردازد. برای مثال اگر درب خانه‌ای ‌که ‌موجر اجاره داده است خراب شود پرداخت هزینه‌های تعمیر آن بر عهده موجر می‌باشد.

پس دادن پول پیش

از دیگر تکالیف شخص موجر پرداخت پول پیشی است که مستاجر به او داده است. موجر موظف است پس از پایان مدت زمان اجاره پول پیش را به مستاجر بازگرداند.

حقوق موجر

همان گونه که موجر می‌بایست تکالیف خود را در قبال مستاجر انجام دهد دارای حقوقی نیز خواهد بود. حقوق موجر در صورت اجاره ملک به شرح زیر می‌باشد:

دریافت اجاره بها | حقوق موجر

طبق ماده ۴۹۰ قانون مدنی موجر مستحق دریافت اجاره بها می‌باشد و مستاجر باید اجاره بها را در مدت زمان معین شده به او تحویل دهد. در صورتی که شخص مستاجر به موجر اجاره بها را پرداخت نکند موجر می‌تواند اجاره را فسخ کند.

ورود به ملک اجاره داده شده

اگر ملک موجر به تعمیر نیاز داشته باشد قانون به او این اجازه را می‌دهد که برای تعمیر ملک به آن وارد شود.

تخلیه ملک | حقوق موجر

پس از تمام شدن مدت زمان اجاره مستاجر می‌بایست خانه را تخلیه کند و در غیر این صورت موجر می‌تواند برای تخلیه ملک از دادگاه حکم تخلیه دریافت بنماید.

سوالات متداول

موجر کیست‌ ؟

موجر به کسی گفته می‌شود مالش را در ازای دریافت اجاره بها اجاره می‌دهد.

آیا پرداخت هزینه‌های تعمیر مال به عهده مستاجر است‌ ؟

خیر موجر موظف است که هزینه‌های تعمیر را بپردازد.

پس از اتمام زمان اجاره موجر می‌بایست پول پیش را بازگرداند‌ ؟

بله.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حقوق و تکالیف موجر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حقوق و تکالیف موجر پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

 

وکیل دات کام بهترین راه حل برای مشکلات حقوقی شما

 

 

 

منبع : حقوق موجر

 



:: برچسب‌ها: حقوق موجر ,
:: بازدید از این مطلب : 379
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید غصب به چه معناست و برای تحقق آن چه شرایطی لازم است؟ مسئولیت غاصب چیست؟ غصب یکی از مفاهیم حقوقی است که در این مقاله قصد توضیح آن را داریم. غصب در لغت به معنای به ستم گرفتن چیزی از کسی می‌باشد. در ادامه به بررسی مفهوم غصب و مسئولیت غاصب و همچنین بررسی مواد قانونی مربوط به آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
منبع : غصب

غصب

به زبان ساده غصب به معنای در اختیار گرفتن مال غیر از راه نامشروع و بدون رضایت مالک می‌باشد و به آن کسی که بدون رضایت مالک مال، آن را به مالکیت خود درآورد غاصب گفته می‌شود.
غاصب به صورت مطلق و محض مسئول می‌باشد، مسئولیت از بین رفتن اصل مال و منافع آن بر دوش وی قرار می‌گیرد.

شرایط تحقق غصب

۱ – استیلاء

برای تحقق غصب، استیلاء یعنی تسلط بر حق دیگری لازم است. به بیان دیگر شخص باید مال دیگری را به طور مادی و عملی تصرف کند و تصرف حقوقی مانند فروش مال دیگری برای تحقق غصب کافی نیست.

۲ –  حق غیر | غصب

استیلاء و تسلط باید بر حق دیگری باشد. منظور از حق، حق مالی یا همان مال است که شامل منقول و غیرمنقول می‌باشد.

۳ – به نحو عدوان

شرط سومی که برای تحقق غصب لازم است این است که استیلاء و تصرف باید به نحو عدوان یعنی باید به صورت ظلم و ستم و ناحق باشد.
عدوان هنگامی واقع می‌شود که متصرف با علم به این که مال از آن دیگری است و اجازه تصرف آن را ندارد، بر آن استیلاء یابد و به عبارت دیگر سوء‌نیت متصرف شرط تحقق غصب می‌باشد.

مسئولیت غاصب

از لحاظ مدنی قانون گذار غاصب را مسئول رد عین یا بدل مال مغصوب و نقص و عیبی که در آن ایجاد شده و نیز مسئول منافع آن شناخته است.

الف – مسئولیت غاصب نسبت به عین مال مغصوب

مورد اول مسئولیت این است که عین مال مغصوب موجود و رد آن ممکن باشد. در این صورت کسی که مال دیگری را غصب کرده باید آن را به صاحب مال پس بدهد، حتی اگر مال مقصود در زمین یا بنا به کار رفته باشد، در این جا مالک می‌تواند مال را از غاصب بخواهد و در این صورت غاصب مکلف به کندن یا جدا ساختن مال از زمین یا بنا و تسلیم آن به مالک است.

ب – مسئولیت غاصب در صورت تلف مال مغصوب یا تعذر رد عین

طبق ماده ۳۱۱ قانون مدنی هرگاه عین مال مغصوب تلف شود غاصب باید مثل یا قیمت آن را بپردازد. هم چنین ممکن است مال مغصوب از بین نرفته باشد ولی رد عین به علتی غیر از تلف غیر‌ممکن شود، در این صورت غاصب مکلف به دادن بدل یعنی مثل یا قیمت است.

پ – مسئولیت غاصب در صورت نقص و عیب مال مغصوب

هرگاه در زمان تصرف غاصب در مال مغصوب نقص و عیبی در آن پدید آمده باشد غاصب مسئول و مکلف به جبران خسارت است اگرچه نقص و عیب ناشی از فعل وی نباشد.

ت – مسئولیت غاصب نسبت به منافع مال مغصوب

غاصب فقط ضامن عین یا بدل مال مغصوب می‌باشد، بلکه نسبت به منافع آن هم مسئول است، اگرچه استفاده نکرده باشد.

زمان تقویم مال مغصوب | غصب

طبق ماده ۳۱۲ قانون مدنی، اگر مال مغصوب مثلی نباشد و مثل آن موجود نباشد، غاصب باید قیمت زمانی را بدهد که می‌خواهد جبران خسارت کند و اگر مثل موجود بوده و از ارزش افتاده باشد، باید آخرین قیمت آن مال را پرداخت نماید.
به زبان ساده‌تر چون تا زمانی که مال مغصوب طلب نشده عین باید به مالک تسلیم شود و مسئولیت غاصب نسبت به قیمت در زمان تلف تحقق می‌یابد، می‌توان گفت قیمت زمان تلف ملاک عمل است و هرگاه قیمت زمان تادیه بیش از قیمت زمان تلف باشد، مالک می تواند تفاوت قیمت را نیز از باب تسبیب و مسئولیت مدنی از غاصب مطالبه کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص غصب، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون غصب پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: غصب ,
:: بازدید از این مطلب : 307
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

زمانی که بیمار برای معالجه به پزشکش مراجعه می‌کند پزشک باید تمام قابلیت‌ها و توانایی و تخصص خودش را به کار بگیرد تا درمان او را به درستی پیش ببرد. در واقع در این فرایند درمان، بیمار به پزشک معالج خودش اعتماد می‌کند. در موقعیت‌هایی ممکن است پزشک مرتکب خطا شود که در این صورت نه تنها حقوق بیمار ضایع می‌شود بلکه جان و سلامتی‌اش به مخاطره می‌افتد. در قانون برای احقاق حقوق بیماران در صورت بروز چنین مشکلاتی راه حل‌هایی پیش‌بینی شده است. رابطه‌ای حقوقی میان پزشک و بیمار در این موقعیت شکل می‌گیرد که اگر یکی از طرفین حقش پایمال شود می‌تواند جبران ضرر و زیان وارد شده را مطابق قانون مطالبه کند. در ادامه به بررسی دقیق‌تر تخلفات پزشکی می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

تخلفات پزشکی انتظامی

مرجعی که وظیفه تشخیص تخلفات انتظامی را دارد سازمان نظام پزشکی است و این امر یک کار تخصصی است و برای انجام آن بدیهی است که باید از نظر کارشناسان و متخصصان مربوط استفاده کرد.

زمانی سازمان نظام پزشکی به تخلفات انتظامی رسیدگی می‌کند. تشخیص اینکه عمل مربوطه عنوان مجرمانه هم دارد یا خیر بر عهده دادگاه صالح می‌باشد نه هیچ مرجع دیگری.

با توجه به شدت و ضعف تخلف انجام شده ضمانت اجراهای متفاوتی در این خصوص پیش‌بینی شده است. به عنوان مثال در مواردی ممکن است ضمانت اجرا برای تخلف یک پزشک تذکر دادن و توبیخ شفاهی به او باشد و از جهات دیگر ممکن است ضمانت اجرای یک تخلف محرومیت دائم او از شغلش در تمام کشور باشد. پس آن چیزی که در ضمانت اجرا اهمیت دارد شدت و ضعف یا اهمیت عملی است که انجام می‌شود.

برخی مصادیق تخلفات پزشکی انتظامی

این تخلفات طیف وسیعی را در بر می‌گیرد. مثلا جذب بیمار با تبلیغات کذب و تجویز دارو‌های روان‌گردان، تحمیل هزینه‌های غیر‌ضروری و… در این طیف قرار می‌گیرند.

جرایم پزشکی

زمانی که عمل یک پزشک عنوان مجرمانه داشته باشد و در قانون جرم‌انگاری شده باشد وارد مبحث جرائم پزشکی می‌شویم و مرجعی که صالح به رسیدگی در این موارد است مراجع قضایی به شمار می‌روند. به عنوان مثال دادگاه‌های کیفری و هم چنین دادسرا‌ها. با توجه به موردی که نزد دادگاه طرح شده در این مراجع ممکن است از نظرات کارشناسان استفاده شود و در نهایت شخص قاضی در خصوص این نوع از تخلفات با صادر کردن رای تصمیم‌گیری می‌کند.

اگر بیمار حین جراحی فوت کند آیا مسئولیتی متوجه پزشک می‌شود یا خیر ؟

باید به یک نکته خیلی مهم توجه کنیم: این که آیا عمل پزشک اعم از تقصیر و قصور منجر به فوت بیمار شده است یا خیر. یعنی بتوان به قطعیت بیان کرد که اگر پزشک فعلی یا ترک فعلی را انجام نمی‌داد بیمار فوت نمی‌کرد و زنده می‌ماند. در صورتی که رابطه سببیت میان مرگ و عمل پزشک وجود داشته باشد و پزشک مرتکب تقصیر نیز شده باشد می‌توان وی را مجازات نمود.

سوء‌استفاده کردن از جایگاه شغلی | تخلفات پزشکی

در مواردی ممکن است یک شخصی که دکتر عمومی است خودش را به جای متخصص قلب جا بزند و به این شکل خودش را معرفی کند. در این حالت باید بدانیم که او مرتکب جعل شده است و عمل او وصف مجرمانه دارد و در قانون جرم‌انگاری شده است.

افشاء کردن اسرار مربوط به بیمار توسط پزشک

پزشک از جمله افرادی است که مردم به عنوان محرم اسرار خود در نظر می‌گیرند. حال اگر یک پزشک به جز مواردی که قانون تعیین کرده است اسرار بیماران خودش را افشاء کند این عمل او در قانون جرم انگاری شده است و وصف مجرمانه دارد. مستند این مطلب ماده 648 قانون مجازات اسلامی می‌باشد و مجازاتی که برای این جرم در نظر گرفته شده است مطابق همین قانون سه ماه و یک روز تا یک سال حبس و یا جزای نقدی که مقدار آن در قانون مشخص شده است می‌باشد.

اگر پزشک تخلفی را انجام بدهد که هم تخلف انتظامی باشد و هم متضمن عنوان مجرمانه تکلیف به چه صورت است ؟

در این صورت همان طور که پیشتر بیان شد اگر عملی که پزشک انجام می‌دهد تخلف انتظامی باشد مرجع صالح به رسیدگی سازمان نظام پزشکی است و اگر عمل او عنوان مجرمانه داشته باشد مرجع صالح دادگاه کیفری و دادسرا می‌باشد. در این فرض که عمل او هم تخلف انتظامی باشد و هم عنوان مجرمانه داشته باشد هر دو مرجع ذکر شده می‌توانند در حدود صلاحیت خود رسیدگی به عمل آورند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تخلفات پزشکی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تخلفات پزشکی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: تخلفات پزشکی ,
:: بازدید از این مطلب : 343
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 مهر 1400 | نظرات ()