نوشته شده توسط : vakiel

ثروت و دارایی هر فرد از جمله مواردی است که باعث ‌‌می‌شود او در رفاه بیشتری زندگی کند و بتواند با استفاده از ثروتش بدهی‌‌‌ها یا هرگونه خسارتی که به او وارد شده است را پرداخت کند. اما در برخی موارد دیده ‌‌می‌شود که فرد توانایی پرداخت برخی موارد را ندارد و در واقع از نظر مالی در وضعیت خوبی نیست که در ادامه قصد داریم در مورد ثبت دادخواست اعسار توضیحات بیشتری را ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

چه کسی ‌‌می‌تواند دادخواست اعسار را به دادگاه ارائه کند ؟

در برخی موارد دیده ‌‌می‌شود که دادگاه حکمی را بر علیه فردی صادر ‌‌می‌کند و او باید مبلغی را به شاکی خود بپردازد و یا اینکه فرد شکایتی را در دادگاه انجام داده است که توانایی پرداخت هزینه دادرسی آن‌ را ندارد که در این صورت به فرد معسر گفته ‌‌می‌شود. معسر در واقع کسی است که توانایی مالی ندارد و یا اینکه مالش در دسترس او قرار ندارد که در این موارد قانونگذاران قوانین زیادی را وضع نموده‌اند.

یکی از این قوانین ثبت دادخواست اعسار ‌‌می‌باشد. فرد ‌‌می‌تواند در دادگاه اعلام کند که توانایی مالی برای پرداخت بدهی به شاکی و یا پرداخت هزینه دادرسی به دادگاه را ندارد که در این صورت هزینه برای او قسط بندی ‌‌می‌شود.

برای مثال فردی توانایی پرداخت مهریه به همسرش را ندارد و دادخواست اعسار خود را به ثبت ‌‌می‌رساند و دادگاه با توجه به شرایط مالی او ‌اگر در وضعیت خوبی به سر نبرد مهریه را برای او قسط بندی ‌‌می‌کند تا آسان‌‌‌‌‌تر بتواند آن ‌را پرداخت کند.

ثبت دادخواست اعسار

ثبت دادخواست اعسار با توجه به نوع اعسار تفاوت خواهد داشت و هر فرد معسر ‌‌می‌بایست با توجه به شرایط خود در زمان معینی دادخواست اعسارش را به ثبت برساند.‌‌ اگر فرد توانایی پرداخت هزینه دادرسی را نداشته باشد ‌‌می‌بایست از زمان ارائه دادخواست تا پایان زمان رسیدگی به آن ‌دادخواستش را ثبت کند.

اما اگر فرد توانایی پرداخت بدهی‌اش را نداشته باشد بهتر است از زمانی که حکم بر علیه او صادر ‌‌می‌شود به دادگاه اعلام کند که معسر است و دادخواست اعسار خود را به ثبت برساند. همچنین دادگاه پس از صدور حکم به فرد معسر یک ماه مهلت ‌‌می‌دهد تا معسر بودن خود را اعلام نماید.

نکته مهم: چنانچه فردی معسر باشد ‌‌می‌بایست دو شاهد را به دادگاه معرفی کند و تمامی‌‌ اموال خود را به دادگاه اعلام نماید تا دادگاه دادخواست اعسارش را به ثبت برساند.

نمونه دادخواست اعسار

در زیر یک نمونه دادخواست اعسار را شرح داده‌‌‌‌ایم:

ریاست محترم مجتمع قضایی با سلام‌ و احترام

اینجانب … به استحضارتان ‌‌می‌رسانم که حکم صادره از دادگاه … بنده را محکوم ‌به پرداخت مبلغ … به فرد شاکی به نام … نموده است. اینجانب با توجه به عدم توانایی مالی برای پرداخت بدهی از ریاست محترم مجتمع قضایی خواستارم که با توجه به ماده ۵۰۹ قانون آیین دادرسی درخواست اعسار بنده را ثبت نمایند تا بتوانم بدهی خود را پرداخت کنم.

سوالات متداول

معسر کیست ؟

معسر به کسی گفته ‌‌می‌شود که توانایی‌ پرداخت بدهی به شاکی یا پرداخت هزینه‌‌‌های دادرسی خود را ندارد.

پس از صدور حکم دادگاه معسر تا چه مدتی ‌‌می‌تواند درخواست اعسارش را ثبت کند ؟

پس از صدور حکم دادگاه به معسر یک ماه مهلت ‌‌می‌دهد تا درخواست اعسارش را ثبت کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ثبت دا‌دخواست اعسار، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت داد‌خواست اعسار پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: دادخواست اعسار ,
:: بازدید از این مطلب : 531
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

خداوند زنان را خیلی دوست داشته است که موهبت الهی همچون مادر شدن را برای آن‌ها قرار داده است و بعضی‌ها خود را برای آن آماده می‌کنند. بحث ما این جا در رابطه با سقط جنین است. سقط جنین می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله توسط خود مادر، در اثر تصادف یا ضرب و شتم، بر اثر مصرف داروی اشتباه و… در قانون سقط جنین جرم انگاری شده است و برای آن دیه قرار داده شده است. در ادامه با موارد آن بهتر آشنا می‌شویم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع : دیه سقط جنین

سقط جنین

سقط جنین به معنای پایان یافتن بارداری در هر مرحله‌ای از زندگی جنین متولد نشده است. چنانچه جنین در اثر بیماری سخت مادر بمیرد یا بدون دخالت عامل انسانی مرده به دنیا آید دیه ندارد.

توصیه می‌کنیم مقاله دیه چیست را مطالعه نمایید.

فلسفه دیه سقط جنین

سقط جنین از جمله موضوعاتی است که پزشکان و حقوق‌دانان بسیاری همیشه با آن درگیر هستند. از نظر بسیاری از ادیان و از جمله اسلام این کار قتل نفس است. قانون ما آن را غیر‌قانونی و حتی خلاف شرع می‌د‌‌اند‌‌ و سقط جنین عمد‌‌ی را موجب مجازات دانسته است. از عواملی که باعث می‌شود خانمی اقدام به سقط غیرقانونی کند می‌توان به نا‌خواسته بودن حاملگی، شکست روش‌های جلوگیری از حاملگی، بارداری حاصل از روابط نا‌مشروع، تشخیص دیرهنگام بیماری‌های جنین (بعد از ۴ ماهگی) و… اشاره کرد. طبق قانون کشورمان هیچ پزشکی جز در مواردی که قانون کشور اجازه می‌دهد، نباید اقدام به عمل سقط کند. حتی اگر بداند با این کار به فرد کمک خواهد کرد، به هیچ وجه بر طبق قسم‌نامه‌های پزشکی اجازه این کار را ندارد و علاوه بر آن مجازات نیز خواهد شد.

سقط قانونی جنین قبل از چهار ماهگی

مواردی را هم مشاهده می کنیم که مادر مجبور به سقط جنین است گاه به علت در معرض خطر قرار گرفتن جان خودش و گاه به علت بیماری صعب العلاج جنین. در این موارد سقط پزشکی قانونی است البته همه این موارد باید توسط پزشکی قانونی احراز گردد.

بنابر قانون، سقط د‌‌رمانی تنها تا قبل از اتمام چهارماهگی امکان پذیر است و مجازاتی برای مادر و پزشک در پی ندارد.

مجازات سقط جنین عمدی در قانون مجازات اسلامی

جنایت عمد و غیر عمد علیه جنین

جنین در هر مرحله‌ای از رشد باشد دیه سقط جنین در جنایت عمد و شبه عمد بر عهده جانی است و در موارد خطای محض بر عاقله اوست. مثل اینکه کسی با علم به باردار بودن مادر ضربه‌ای به شکم او بزند.

قانونگذار برای سقط عمد‌‌ی جنین، هم مجازات تعزیری و هم پرد‌‌اخت د‌‌یه د‌‌ر نظر گرفته است. یعنی اگر کسی باعث سقط جنین د‌‌یگری شود‌‌ علاوه بر مجازات تعزیری که د‌‌ر قانون آمد‌‌ه موظف به پرد‌‌اخت د‌‌یه هم هست.

سقط جنین توسط مادر | دیه سقط جنین

هرگاه زنی جنین خود را سقط كند دیه آن را در هر مرحله‌ای كه باشد باید بپردازد و خود از آن دیه سهمی نمی‌برد. یعنی اگر خود مادر اقدام به سقط جنین نماید دیه آن به پدر جنین تعلق می‌گیرد.

سقط جنین به واسطه دادن ادویه و یا وسایل دیگر | دیه سقط جنین

چنانچه افرادی غیر از طبیب یا ماما یا داروفروش یا اشخاصی كه به عنوان طبابت یا مامایی یا جراحی یا داروفروشی امرار معاش می‌کنند، با دادن ادویه یا وسایل دیگری موجب سقط جنین زن گردند به مجازات حبس از شش ماه یا یك سال و پرداخت دیه محكوم می‌گردند.

سقط جنین توسط طبیب و ماما یا داروفروش

هرگاه طبیب یا ماما یا داروفروش و یا اشخاصی كه به این عناوین شناخته می‌شوند، هرچند از نظر قانونی مجاز به مداخله در این حرفه‌ها نباشند، اقدام به اسقاط جنین نمایند یا وسایل سقط جنین را فراهم سازند مجازات آن‌ها حبس از دو تا پنج سال و پرداخت دیه است.

مشارکت د‌‌ر سقط جنین به عنوان معاون (فردی که به مجرم کمک می‌کند و در عمل مجرمانه او را یاری می‌کند) جرم سقط جنین قابل مجازات است. به این سبب قانون گذار کسانی را که به هر جهتی و هر عنوانی از قبیل ماما، دارو فروش یا اشخاص عادی در سقط جنین به مادر کمک می‌کنند را معاون جرم سقط جنین می‌داند و برای آن‌ها هم مجازات قرار داده است.

سقط جنین به واسطه ضرب یا اذیت و آزار زن حامله

هر كس با علم به باردار بودن زن و به عمد به‌واسطه ضرب یا اذیت و آزار زن حامله موجب سقط جنین وی شود علاوه بر پرداخت دیه یا قصاص حسب مورد به حبس از یك تا سه سال محكوم می‌شود. قصاص در این ماده در صورت ایراد صدمه به مادر اجرا می‌شود وگرنه سقط جنین قصاص ندارد.

سقط جنین جزو جرایمی است که جنبه عمومی دارد، در نتیجه رضایت زن باردار و همسرش در سقط، مانع پیگیری قانونی نخواهد شد.

دیه سقط جنین قبل از چهار ماهگی و بعد از آن

1. سقط جنین قبل از دمیده شدن روح، که فقها همه اعتقاد دارند چه عمل عمدی باشد چه غیرعمد، مجازات دیه دارد و قصاص ندارد.

2. سقط جنین پس از دمیده شدن روح، در این مورد هم فقها فرقی بین عمد و غیرعمد قائل نشده‌اند و حکم به دیه داده‌اند.

3. جنایت عمدی علیه جنین و مرگ او بعد از زنده متولد شدن، مجازات قصاص دارد.

دیه جنینی که روح در آن دمیده شده است (یعنی پس از چهار ماهگی) اگر پسر باشد، دیه کامل و اگر دختر باشد، نصف آن و اگر مشخص نباشد، سه‌ چهارم دیه کامل.

دیه جنین بر اساس مراحل مختلف رشد

دیه جنین پس از چهار ماهگی و دمیده شدن روح دیه انسان کامل است و بر حسب جنسیت جنین تعیین می‌شود.

دیه جنین قبل از تولد نسبت به مراحل مختلف رشد سنجیده می‌شود. از دو صدم دیه کامل انسان شروع می‌شود و به دیه کامل می‌رسد. بدیهی است هر چه نوزاد به ماه‌های پایانی بارداری نزدیک‌تر باشد دیه بیشتری دارد. مقدار دیه را قاضی با جلب نظر کارشناس تعیین می‌کند.

مادر در صورت سقط غیر‌قانونی باید دیه بدهد و مجازات تعزیری و حبس ندارد. همچنین مادر برای سقط جنین قصاص نمی‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دیه سقط جنین، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دیه سقط جنین پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: دیه سقط جنین ,
:: بازدید از این مطلب : 551
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

یکی از دغدغه‌‌‌‌‌های اصلی انسان مربوط به امور معیشتی و اقتصادی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد. بسیاری از اشخاص با مشکلات مالی دست و پنجه نرم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کنند و برای کسب رزق حلال به سختی باید کار و تلاش کنند‌‌‌‌‌‌. اما متاسفانه در برخی از موارد افراد مغلوب شرایط بد اقتصادی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند و به دنبال آن دچار دردسرهای زیادی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند به حدی که حتی نمی‌توانند نیاز‌‌‌‌‌های اساسی و اولیه زندگی خود را برطرف کنند‌‌‌‌‌‌. این وضعیت زمانی که اشخاص به دیگران بدهی داشته باشند تشدید ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود. قانون در این وضعیت افراد را معسر ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌داند و برای آن قوانین و مقررات خاصی را وضع کرده است‌‌‌‌‌‌. در این مطلب به بررسی اینکه اعسار چیست و چه شرایطی دارد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

اعسار چیست ؟

ریشه ا‌عسار کلمه عسر به معنای رنج و سختی است و از نظر لغوی ا‌عسار به معنای نیازمند شدن و تنگ دستی و قرار گیری در تنگنای مالی است.

از نظر فقهی ا‌عسار معادل افلاس است و حالتی است که در آن شخص به دلیل عدم دسترسی به اموال خود یا عدم کفایت اموال توان پرداخت بدهی‌‌‌‌‌های خود را ندارد.

در اصطلاح حقوقی ا‌عسار وضعیتی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌است که در آن فرد به دلیل تنگدستی و مشکلات اقتصادی امکان پرداخت بدهی‌‌‌‌‌های خود را ندارد. این وضعیت مخصوص افراد عادی است نه تُجاری که مشغول کار تجاری هستند.

معسر چه کسی است ؟

معسر نیز از ریشه ا‌عسار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد‌‌‌‌‌‌. معسر فردی است که دارای اعسار است یعنی به دلیل تنگنای مالی و اقتصادی توان پرداخت دیون و خرج‌های مرسوم دادگاه را ندارد. در فقه به چنین شخصی مفلس نیز ‌‌‌‌‌‌می‌گویند.

بین معسر و ورشکسته تفاوت‌‌‌‌‌هایی وجود دارد از جمله اینکه ا‌عسار برای اشخاص عادی است ولی ورشکستگی برای تجار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد. همچنین شخص معسر محجور نیست و می‌تواند در اموال خود تصرف کند اما این امکان برای ورشکسته وجود ندارد.

انواع اعسار چیست ؟

در یک تقسیم بندی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توان ا‌عسار را به دو دسته تقسیم نمود: 1/ ا‌عسار مطلق 2/ ا‌عسار نسبی.

1/ ا‌عسار مطلق: حالتی است که در آن شخص به دلیل تنگدستی اصلا نمی‌تواند دیون خود یا هزینه‌‌‌‌‌های دادرسی را پرداخت کند. در واقع شخص معسر هیچ پولی برای پرداخت کردن ندارد‌‌‌‌‌‌.

2/ ا‌عسار نسبی: در این حالت شخص دچار مشکل مالی و تنگدستی است به حدی که نمی‌تواند مبالغ یاد شده را به طور کامل پرداخت نماید اما ‌‌‌‌‌‌می‌تواند دیون یا هزینه‌‌‌‌‌های دادرسی را به صورت اقساط و به تدریج پرداخت نماید.

راه‌‌‌‌‌های اثبات اعسار چیست ؟

قطعا به صرف این که اشخاص اعلام کنند که توانایی مالی ندارند به معنای تایید ا‌عسار آن‌ها نیست بلکه باید این موضوع اثبات گردد. برای اثبات این امر در قانون محکو‌‌‌‌‌‌میت‌‌‌‌‌های مالی دو راه مطرح شده است‌‌‌‌‌‌. اولا اقرار طلبکاران دوما دو شاهد عادل.

در صورتی که خود طلبکاران اعتراف نمایند که شخص بدهکار معسر است و توانایی پرداخت بدهی‌‌‌‌‌های خود را ندارد حکم ا‌عسار شخص ثابت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

از راه‌‌‌‌‌های دیگر راه‌‌‌‌‌های اثبات ا‌عسار شهادت دو شاهد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد‌‌‌‌‌‌. این راه در سیستم قضایی برای اثبات ا‌عسار رایج‌ترین راه است و افراد با حاضر کردن دو شاهد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توانند ا‌عسار خود را اثبات نمایند. البته این شهود باید اطلاع دقیق از اموال و دارایی‌‌‌‌‌ها و همین طور در مورد دیون شخص مدعی ا‌عسار داشته باشند. شهود باید منبع اطلاعات خود را مشخص کنند.

نکته: بهتر است که چهار شاهد داشته باشید و دو شاهد حداقل شهود لازم برای اثبات اعسار است.

دادخواست ا‌عسار چیست ؟

فردی که بدهی داشته باشد اما نتواند آن بدهی را پرداخت کند به طور مثال زوج توان پرداخت مهریه را نداشته باشد یا اینکه فرد توان پرداخت هزینه‌‌‌‌‌های لازم برای یک دادرسی مثل هزینه کارشناسی و‌‌‌‌‌‌… را نداشته باشد در این صورت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند به دادگاه دادخواستی ارائه دهد و در آن اعلام نماید که توانایی پرداخت دیون خود یا هزینه‌‌‌‌‌های دادرسی را ندارد.

در این صورت فرد باید دلایل خود از جمله اسناد و مدارک مربوط به اموال و دارایی‌‌‌‌‌های خود و همچنین دیون خود را در دادگاه ارائه نماید. همچنین در جلسه دادگاه ا‌عسار باید شاهد‌‌‌‌‌ها حاضر شده و به ا‌عسار شخص شهادت دهند. در این صورت دادگاه با بررسی‌‌‌‌‌های همه جانبه بعد از اثبات اینکه شخص واقعا معسر است حکم به ا‌عسار او ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌دهد و فرد از پرداخت هزینه‌‌‌‌‌های دادرسی معاف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

در مورد دیون باید گفت همچنان بر ذمه شخص ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌ماند اما به دلیل ا‌عسار دادگاه برای پرداخت آن با توجه به وضعیت فرد قسط بندی ‌‌‌‌‌‌می‌کند.

حکم صادره از سوی دادگاه در خصوص ا‌عسار قابل اعتراض ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد شما ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توانید برای اعتراض به حکم ا‌عسار از مشاوره حقوقی وکلای وکیل دات کام استفاده نمایید.

سوالات متداول

ا‌عسار چیست ؟

ا‌عسار حالتی است که در آن شخص به دلیل عدم کفایت اموالش یا عدم دسترسی به آن‌‌‌‌‌ها توانایی پرداخت دیون خود را ندارد‌‌‌‌‌‌ که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

معسر چه کسی است ؟

کسی که اموال او برای دیونش کفایت نمی‌کند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

راه‌‌‌‌‌های اثبات ا‌عسار چیست ؟

اثبات ا‌عسار از طریق چهار شاهد امکان دارد‌‌‌‌‌‌ که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

شما ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توانید برای دریافت پاسخ سوالات خود و در صورت نیاز به مشاوره حقوقی در مورد دعوای ا‌عسار از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین وکیل دات کام استفاده نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اعسار، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اعسار پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: اعسار چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 491
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

جرم توهین در حقوق جزا از طریق کوچک کردن شخص با استفاده از کلمات و رفتاری که سوء ادب است محقق می‌شود. اگر بخواهیم مفهوم لغوی این کلمه را بررسی کنیم باید به واژه‌هایی مانند خوار کردن، ضعیف کردن و خفیف شمردن اشاره کنیم. در این مقاله، ما قصد داریم تا مطالب و نکاتی را در این خصوص بیان کنیم که دانستن آن‌ها موجب می‌شود تا عناصر این جرم و همچنین ضمانت اجراهای مربوط به آن را بشناسید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع : توهین چیست

عناصر جرم

این جرم مانند سایر جرائم از سه عنصر تشکیل شده است: عنصر قانونی، عنصر مادی و عنصر معنوی که در ادامه به بررسی این سه عنصر می‌پردازیم.

عنصر قانونی

هنگامی که از عنصر قانونی این جرم صحبت می‌کنیم در واقع به دنبال پاسخ این سئوال هستیم که آیا قانون‌گذار آن را جرم انگاری کرده است یا خیر؟ و با توجه به اینکه در مواد 608 و 609 قانون مجازات اسلامی از جرم بودن این فعل صحبت شده است پاسخ این سئوال مثبت می‌باشد.

توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، اگر موجب حد قذف نشود، مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی در پی خواهد داشت.

عنصر مادی

عنصر مادی به آن جنبه‌ای از جرم اشاره دارد که عینی و ملموس بوده و به معنای رفتار فیزیکی می‌باشد. رکن مادی جرایم توهین به صورت مشترک در تمام آن‌ها موجود است شامل گفتار مرتکب به شرط مشخص بودن طرف و موهن بودن (اهانت بار بودن مثل فحاشی به فرد خاصی در خیابان ) یا رفتار اهانت‌آمیز (انداختن آب دهان بر روی فردی) است.

عنصر معنوی

عنصر روانی به آن بخشی گفته می‌شود که عینی و ملموس نبوده و فقط در ذهن و روان مرتکب می‌گذرد. پس عنصر روانی به معنای قصد و هدف مرتکب از انجام این کار می‌باشد.

در توهین مشدد شخص مرتکب علاوه بر داشتن قصد اهانت باید شخصیت طرف توهین را بشناسد و از سمت و مقام او آگاهی داشته باشد وگرنه عمل او توهین ساده است.

مجازات توهین و انواع آن

الف – توهین ساده

توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی دارد.

ب – توهین مشدد

هر کس با توجه به سمت یکی از روسای سه قوه یا معاونان رییس جمهور یا وزرا یا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یا قضات یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانه‌ها و موسسات و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین بکند به سه تا شش ماه حبس و یا تا 74 ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌گردد.

تفاوت مهم توهین ساده و مشدد

توهین ساده از جرایم قابل گذشت است یعنی اگر شاکی خصوصی از شکایت خود صرف نظر کند محکوم مجازات نمی‌شود. اما توهین مشدد از جرایم غیر قابل گذشت است که جنبه عمومی دارد بنابراین گذشت شاکی خصوصی و سایر عوامل مخففه مجازات موجب سقوط مجازات نمی‌شود بلکه تنها می‌تواند عامل تخفیف مجازات باشد و مجرم همچنان مجازات می‌شود اما در مجازات او تخفیف می‌دهند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص توهین، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون توهین پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: توهین چیست؟ جرم توهین چه ارکان و انواعی دارد و چه مجازاتی در بر دارد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 513
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

 در گذشته از چک به جای پرداخت وجه به صورت نقد استفاده می‌شده است. اما امروزه چون تاریخ صدور و پرداخت آن متفاوت هست همین باعث شده که مسئله‌ای به نام چک برگشتی به وجود بیاید. چک بلامحل به چکی گفته می‌شود که صدور آن به گونه‌ای است که بانک به یکی از علل قانونی از پرداخت وجه چک خودداری کند و یا عبارت است از این که دارنده چک هنگامی که آن را نزد بانک می‌برد تا آن را وصول کند با حساب خالی شخص صادر کننده رو به رو می‌شود، که در این حالت بانک گواهی عدم پرداخت صادر می‌کند. در ادامه به بررسی شیوه‌های وصول چک برگشتی می‌پردازیم.

توصیه می‌کنیم مقاله چک چیست را مطالعه نمایید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع : چک برگشتی

شیوه‌های وصول چک برگشتی

از سه طریق می‌توان چک برگشتی را پیگیری کرد: از طریق اداره ثبت، از طریق طرح شکایت کیفری، از طریق حقوقی.

الف – از طریق اداره ثبت

برای پیگیری چک از طریق اداره ثبت باید شرایطی وجود داشته باشد:

اول این که حتما مال غیرمنقولی به نام صاحب چک وجود داشته باشد.

و دوم این که فقط علیه صادر کننده چک این کار صورت می‌گیرد به زبان ساده‌تر یعنی به ضامن و ظهر‌نویس ربطی ندارد. و سوم پنج درصد مبلغ چک باید توسط دارنده چک پرداخت شود.

چهارم باید مطابقت امضای چک با نمونه امضای صادر کننده در بانک مطابقت داشته باشد.

و مورد آخر این است که چون چک از دارنده آن گرفته می‌شود دیگر پیگیری چک از طریق کیفری و حقوقی ممکن نیست.

ب – طرح شکایت کیفری وصول چک برگشتی

برای گرفتن گواهی عدم پرداخت چک باید 6 ماه از تاریخ سررسید چک گذشته باشد و هم چنین برای طرح شکایت کیفری باید 6 ماه از تاریخ گواهی عدم پرداخت چک گذشته باشد تا فرد بتواند شکایت کیفری مطرح کند. طرح شکایت کیفری تنها علیه صادر کننده چک امکان پذیر می‌باشد.

البته باید این نکته را هم بیان کنیم که همه چک‌ها از جنبه کیفری برخوردار نمی‌باشند بنابراین نمی‌توان همه چک‌ها را از این طریق پیگیری نمود.

چک‌هایی که بابت تضمین اجرای تعهد با قراردادی صادر شده باشد و هم چنین چک‌های سفید امضاء و یا چک بدون تاریخ و یا وعده‌دار، فاقد جنبه کیفری می‌باشند.

نکته بعدی این است که شکایت کیفری تنها علیه صادرکننده چک امکان‌پذیر می‌باشد.

مزایای شکایت کیفری بسیار است. اگر شرایط شکایت کیفری از چک برگشتی موجود باشد کوتاه‌ترین و کم هزینه‌ترین راه وصول مبلغ چک است. چراکه زمان رسیدگی کوتاه‌تر است و نسبت به دعوای حقوقی بسیار کم هزینه‌تر است موجب مجازات صادر کننده چک نیز می‌شود و امکان وصول مبلغ نیز در این روش بالاست.

نحوه نگارش چک در قابلیت شکایت کیفری آن موثر است.

توصیه می‌کنیم مقاله چک کیفری را مطالعه نمایید.

ج – تقدیم دادخواست حقوقی

دارنده چک در هر صورت می‌تواند از این شیوه استفاده کند. در این شیوه باید به دادگاه رجوع کرده و دادخواست مربوطه را به دادگاه تقدیم کرد و از دادگاه تقاضای رسیدگی نمود.

در ادامه دادگاه برای دارنده چک نوبتی تعیین می‌کند. بعد از این که رای به نفع خواهان صادر شود احتمالا خوانده درخواست تجدید‌نظر می‌کند که اگر دلیل کافی نداشته باشد، همان رای بدوی دوباره تایید می‌شود. تمام مراحل انجام شده توسط  ابلاغیه به خواهان و خوانده ارسال می‌شود. بعد از آن برای حکم، اجرائیه صادر می‌شود. محکوم که همان خوانده می‌باشد تنها 10 روز فرصت دارد که حکم را اجرا کند وگرنه خواهان می‌تواند دادخواست توقیف اموال خوانده را بدهد.

اگر محکوم اموالی نداشته باشد می‌توان از دایره اجرای احکام درخواست صدور حکم جلب محکوم را خواست.

این روش هزینه‌بر و زمان‌بر است اما در صورتی که حکم به نفع خواهان صادر شود و قطعیت یابد می‌شود از طریق توقیف اموال محکوم به مبلغ چک دست یافت. مزیت این روش آن است که می‌تواند علاوه بر صادر کننده علیه ظهر‌نویس هم مطرح شود. واضح است که هر چه افراد درگیر در دعوا که مسئول پرداخت چک هستند بیشتر باشند امکان وصول مبلغ بالاتر می‌رود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص چک برگشتی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون چک برگشتی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: چک برگشتی ,
:: بازدید از این مطلب : 577
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

طبق قانون کشور ما نگهداری و‌ حمل برخی کالاها جرم تلقی ‌‌‌‌می‌شود. برای مثال هیچکس مجاز به نگهداری مواد مخدر نیست زیرا این مواد به بدن آسیب رسانده‌‌‌‌ و خرید و فروش آن‌‌‌‌‌‌ها نیز باعث بی نظ‌‌‌‌می ‌در جامعه ‌‌‌‌می‌شود. مشروبات الکلی نیز یکی از مواردی هستند که حمل ‌و نگهداری آن‌ها جرم‌ به حساب ‌‌‌‌می‌آید. در ادامه قصد داریم در خصوص مجازات حمل و‌ نگهداری هر گونه مشروب الکلی در ماشین توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

مجازات جرم حمل و نگهداری مشروب الکلی

حمل و نگهداری مشروبات الکلی در هر شرایطی جرم تلقی ‌‌‌‌می‌شود و مجازات‌‌‌‌‌هایی را در پی دارد. علت تعیین مجازات از طرف‌‌‌‌ قانونگذار برای این جرم این است که حمل و نگهداری این مشروبات‌‌‌‌ معمولا برای فروش آن‌‌‌‌‌ها صورت ‌‌‌‌می‌گیرد و این کار علاوه بر اینکه باعث از بین رفتن نظم در جامعه ‌‌‌‌می‌شود بلکه در صورت مصرف‌‌‌‌ مشروبات الکلی زیان‌‌‌‌‌های جبران ناپذیری به بدن افراد وارد ‌‌‌‌می‌شود.‌‌‌‌ مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی شامل سه مورد زیر ‌‌‌‌می‌شود که هر سه مورد نیز اجرا خواهند گردید:

  • جریمه نقدی به مقدار پنج برابر ارزش تجاری کالای ذکر شده
  • حبس به مدت شش ماه تا یک سال
  • شلاق تا ۷۴ ضربه

مجازات حمل و نگهداری مشروب الکلی در ماشین چیست‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

در اکثر موارد جرم حمل و نگهداری مشروبات الکی به واسطه استفاده از ماشین انجام ‌‌‌‌می‌شود زیرا در این صورت ارتکاب جرم برای مجرمین آسان‌‌‌‌‌‌‌تر است. اما قانونگذار برای حمل و ‌نگهداری مشروبات الکلی مجازات دیگری را در نظر گرفته است و این‌ مجازات علاوه بر موارد ذکر شده در بالا در خصوص مجرم اعمال ‌‌‌‌می‌شوند. مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی در ماشین به شرح زیر ‌‌‌‌می‌باشد:

  • اگر حمل و نگهداری مشروبات الکلی با اطلاع صاحب ماشین انجام شده باشد ماشین به نفع دولت توقیف خواهد گردید.
  • چنانچه حمل و نگهداری مشروبات الکلی بدون اطلاع صاحب ماشین انجام گردد مجرم ‌‌‌‌می‌بایست معادل قیمت ماشین جریمه نقدی بپردازد.

نکته مهم: مجازات ذکر شده در بالا شامل حمل و نگهداری مشروبات الکلی با موتور نیز ‌‌‌‌می‌شوند.

چرا حمل و نگهداری هر گونه مشروب الکلی چه در ماشین و چه جای دیگر جرم است‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

حمل و نگهداری مشروبات الکلی معمولا برای به مصرف رسیدن آن‌‌‌‌‌ها انجام ‌‌‌‌می‌شود. انسان با مصرف آن‌‌‌‌‌ها تعادل ذهنی خود را از دست ‌‌‌‌می‌دهد‌‌‌‌ و ممکن است دچار توهم شود. از دست دادن تعادل ذهنی ممکن است‌‌‌‌ باعث بی‌نظمی در جامعه شود. از این رو قانونگذار حمل و نگهداری مشروبات الکلی‌‌‌‌ را جرم تلقی کرده است و مجرمین طبق قانون مجازات خواهند شد.

سوالات متداول

مجازات حبس حمل و نگهداری مشروبات الکلی چقدر است‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

مجازات حبس این جرم از شش ماه تا یک سال خواهد بود.

اگر جرم حمل و نگهداری مشروبات الکلی با اطلاع صاحب ماشین انجام شود تکلیف چیست‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

در این صورت خودرو به نفع دولت توقیف خواهد گردید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حمل مشروب د‌ر ماشین، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حمل مشروب د‌ر ماشین پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: مشروب در ماشین ,
:: بازدید از این مطلب : 111
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در تمامی کشور‌‌‌‌های جهان قوانینی در خصوص برقراری رابطه جنسی میان افراد وضع گردیده است و تمام شهروندان یک کشور موظف هستند که به این قوانین احترام‌‌‌ بگذارند. با وجود اینکه در سنت‌‌‌‌های مختلف برقراری رابطه جنسی به شکل‌‌‌‌های مختلفی صورت ‌‌‌می‌گیرد اما از نظر قانون برقراری بعضی از روابط جنسی بسیار قبیح بوده و افراد مرتکب نیز مجازات خواهند شد. لواط نیز یکی از روابط جنسی میان افراد ‌‌‌می‌باشد که در ادامه توضیحات کامل‌تری را در خصوص اینکه لواط چیست و چه مجازاتی دارد خدمتتان ارائه نموده‌‌‌‌‌ایم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
منبع : لواط چیست

لواط چیست ؟

همانطور که در بالا گفته شد ‌‌‌‌‌لوا‌ط نیز یکی از روابط جنسی میان افراد است که علاوه بر نادرست بودن از نظر قانونی نیز بسیار منع شده است و فردی که مرتکب انجام این کار شود مجازات خواهد شد. هرگاه دو مرد اقدام به برقراری رابطه جنسی با یکدیگر نمایند ‌‌‌می‌توان گفت که ‌‌‌‌‌لوا‌ط صورت گرفته است. برای انجام ‌‌‌‌‌لوا‌ط ‌‌‌می‌بایست آلت یک مرد تا قسمت ختنه به داخل مقعد مرد دیگر فرو برود. نام دیگر این کار همجنسبازی مردان است که در دین اسلام گناه بزرگی شناخته شده است و قانون نیز با‌‌‌ ‌‌‌‌‌لوا‌ط کنندگان به شدت برخورد خواهد کرد. کسی که آلت خود را در پشت فرد دیگر فرو ‌‌‌می‌کند با عنوان فاعل ‌‌‌‌‌لوا‌ط و فردی که با او ‌‌‌‌‌لوا‌ط انجام ‌گرفته است با عنوان‌‌‌ مفعول ‌‌‌‌‌لوا‌ط شناخته ‌‌‌می‌شود.

نکته: ‌‌‌‌‌لوا‌ط با زنا تفاوت دارد زیرا ‌‌‌‌‌لوا‌ط ایجاد رابطه جنسی با مرد است ولی زنا ایجاد رابطه جنسی با زنان ‌‌‌می‌باشد.

حکم و مجازات لواط چیست ؟

در قوانین کشور ما به محض اینکه انجام ‌‌‌‌‌لوا‌ط در دادگاه تایید شود حکم ‌مجازات‌‌‌ ‌‌‌‌‌لوا‌ط کنندگان صادر ‌‌‌می‌شود و معمولا مجازات ‌بسیار سختی نیز شامل حالشان ‌‌‌می‌شود. چنانچه فاعل ‌‌‌‌‌لوا‌ط با وجود اکراه نمودن مفعول ‌‌‌‌‌لوا‌ط اقدام به انجام این عمل زشت با او نماید و همچنین اگر دارای همسری باشد که بتواند با او رابطه جنسی برقرار کند‌‌‌ در دادگاه به اعدام محکوم ‌‌‌می‌شود و اگر چنین نباشد نیز مجازات ‌او صد ضربه شلاق خواهد بود. مفعول ‌‌‌‌‌لوا‌ط نیز چه همسر داشته‌‌‌ باشد و چه نه به مجازات اعدام‌ محکوم‌‌‌‌ می‌گردد.

نکته بسیار مهم: چنانچه ‌‌‌‌‌لوا‌ط صورت بگیرد ‌‌‌‌‌لوا‌ط کنندگان عفو نشده‌‌‌ و در مجازات آن‌ها نیز تخفیفی داده ‌‌‌نمی‌شود و به محض اینکه در دادگاه‌‌‌ جرم آن‌ها اثبات شود طبق قانون مجازات خواهند شد.

نحوه اثبات لواط چگونه است‌‌‌‌‌ ؟

برای اینکه وقوع جرم ‌‌‌‌‌لوا‌ط در دادگاه اثبات شود ‌‌‌می‌بایست شرایطی وجود داشته باشد. نحوه اثبات ‌‌‌‌‌لوا‌ط به دو صورت زیر است:

  • اقرار

چنانچه فرد چهار بار اقرار کند که مرتکب جرم ‌‌‌‌‌لوا‌ط شده است و این موضوع را اعتراف کند جرم او به راحتی ثابت ‌‌‌می‌شود. اگر فرد کمتر از ۴ بار اقرار کند که مرتکب این جرم شده است مجازات او ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری درجه شش ‌‌‌می‌باشد.

  • شهادت

شهادت نیز یکی از راه‌‌‌‌های اثبات ‌‌‌‌‌لوا‌ط ‌‌‌می‌باشد. چنانچه چهار مرد شهادت دهند که فرد مرتکب جرم ‌‌‌‌‌‌لوا‌ط شده است جرم او به آسانی ثابت ‌‌‌می‌شود. اما‌ نکته حائز اهمیت این است که هر چهار شاهد باید صحنه وقوع جرم ‌را دیده باشد تا شهادتشان در این مورد صحیح باشد.

سوالات متداول

‌‌‌‌‌لوا‌ط چیست‌‌‌‌‌ ؟

به برقراری رابطه جنسی میان مردان ‌‌‌‌‌لوا‌ط گویند که ‌توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

مجازات مفعول ‌‌‌‌‌‌لوا‌ط چیست‌‌‌‌‌ ؟

مجازات ‌مفعول ‌‌‌‌‌لوا‌ط اعدام ‌‌‌می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص لواط، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون لواط پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: لواط چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 482
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

قانون برای کارکنان شرکت‌ها، موسسات، کارگاه‌ها و تمام افرادی که تحت پوشش بیمه هستند شرایط مختلفی را تعیین کرده است. در قانون کار در خصوص بازنشستگی، از کار افتادگی، استعلاجی، دریافت مرخصی و هر عامل دیگری که به کارکنان مربوط می‌شود توضیحاتی ارائه شده است. تمام کارگران و کار فرمایان موظف هستند که از این قانون تبعیت کرده و به تمام موارد ذکر شده در آن به درستی عمل نمایند. در قانون کار کشور ما در خصوص بازنشستگی و از کار افتادگی نیز شرایط خاصی تعیین شده است. در ادامه این مقاله قصد داریم در خصوص بازنشستگی، از کار افتادگی و تفاوت این دو توضیحات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

از کار افتادگی چیست‌‌‌ ؟

حتما شما نیز کم و بیش واژه از کار افتادگی را شنیده‌‌اید، اما با مفهوم کلی آن به خوبی آشنایی ندارید. از کار افتادگی به معنای کاهش توان جسمانی کارگر می‌باشد، که باعث می‌شود نتواند به کار خود ادامه دهد. از کار افتادگی به دلیل وجود دو عامل مهم اتفاق می‌افتد. یکی از این عوامل کهولت سن کارگران می‌باشد. وقتی سن کارگر بالا می‌رود قطعا توان کاری او بسیار کاهش یافته و نمی‌تواند مانند سابق کار خود را انجام دهد.

عامل دیگری که باعث از کار افتادگی کارگران می‌شود بروز بیماری می‌باشد. ممکن است در حین کار کارگر دچار آسیب شود و یا به یک بیماری مبتلا شود. حال اگر هر کدام از این عوامل باعث از کار افتادگی کارگر شوند مطابق قانون می‌تواند از خدمات بیمه استفاده کند. یعنی دیگر نیازی نیست که فرد منتظر باشد تا به سن بازنشستگی برسد و می‌تواند از زمان از کار افتادگی خود تا پایان عمر حقوق مستمری از صندوق بیمه دریافت کند.

برای دریافت اطلاعات تکمیلی توصیه می‌کنیم مقاله از کار افتادگی را مطالعه فرمایید.

معنای بازنشستگی | تفاوت با از کار افتادگی

بازنشستگی همانطور که از نامش مشخص است به معنای تمام شدن سن کاری کارگران می‌باشد. مطابق قانون کار هر فرد می‌بایست سی سال سابقه بیمه کاری داشته باشد تا بتواند از صندوق بیمه حقوق دریافت کند. اگر فردی دارای چنین سابقه‌‌ای باشد بازنشسته شده و می‌تواند حقوق مستمری خود را به صورت ماه به ماه دریافت نماید.

این سن برای انواع مشاغل مختلف بوده ولی سن بازنشستگی بیشتر مشاغل سی سال می‌باشد. شاید برایتان سوال شود که چرا این سن برای بازنشسته شدن افراد در قانون کار تعیین شده است؟ که پاسخ این پرسش بسیار ساده است. پس از سی کار سابقه کاری مسلما کارگر توان کاری بسیار کمی خواهد داشت و اگر هم بتواند کار کند مسلما مانند روز اول پر توان نمی‌باشد. پس بهترین سن برای بازنشستگی سی سال سابقه می‌باشد.

نکته حائز اهمیت این است که اگر فردی دارای سی سال سابقه کاری نباشد اما سن او به شصت سال برسد بازهم بازنشست خواهد شد اما حقوق مستمری او نسبت به دیگر افراد کمتر خواهد بود.

برای کسب اطلاعات تکمیلی مقاله شرایط بازنشستگی را مطالعه نمایید.

برای کسب اطلاعات تکمیلی مقاله سن بازنشستگی را مطالعه فرمایید.

تفاوت بازنشستگی و از کار افتادگی

بازنشستگی و از کار افتادگی هر دو عواملی هستند که باعث می‌شوند کارگر توان کاری نداشته باشد و نتواند مانند سابق به کار خود ادامه دهد. این دو عامل با وجود اینکه بسیار به هم شباهت دارند دارای تفاوت‌هایی نیز می‌باشند. در زیر تفاوت بازنشستگی و از کار افتادگی را ذکر کرده‌ایم:

  • مطابق قانون کار اگر فردی بخواهد بازنشسته شود با توجه به شغلی که دارد می‌بایست مابین بیست تا سی سال سابقه داشته باشد. اما برای از کار افتادگی هیچ سن خاصی در نظر گرفته نشده است و هرگاه که فرد نتواند به کار خود ادامه دهد می‌تواند از خدمات بیمه برای از کار افتادگی خود استفاده کند.
  • محاسبه سوابق از کارافتادگی کارگران بسیار ساده‌‌‌تر بوده و اگر کارگری دارای حتی یک سال سابقه باشد نیز می‌تواند از خدمات استفاده کند. اما این مورد در خصوص بازنشستگی صدق نمی‌کند.
  • حقوق دریافتی بعد از از کار افتادگی با حقوق بازنشستگی تفاوت دارد و با توجه به نوع شغل کارگر ممکن است کمتر یا بیشتر باشد.

سوالات متداول

سابقه بیمه برای بازنشستگی قانونی افراد چقدر است‌‌‌ ؟

سابقه بیمه برای بازنشسته شدن هر فرد به صورت قانونی سی سال خواهد بود.

اگر فردی دارای یک سال سابقه بیمه باشد و از کار افتاده شود تکلیف چیست‌‌‌ ؟

در این صورت فرد می‌تواند از خدمات و حقوق از کار افتادگی خود استفاده کند و سابقه کار کم نمی‌تواند مانع استفاده از خدمات بیمه توسط او شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تفاوت بازنشستگی با ازکارافتادگی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تفاوت بازنشستگی با ازکارافتادگی پاسخ دهند.

 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 


:: برچسب‌ها: تفاوت بازنشستگی با از کار افتادگی ,
:: بازدید از این مطلب : 559
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه در سراسر کشور دادگاه‌‌‌ها و محاکم قضایی زیادی تشکیل گردیده‌‌اند تا قوانین کشور را به درستی اجرا نمایند. در تمامی محاکم قضایی یک رئیس وجود دارد که نظارت می‌کند تمام احکام و آرا صادر شده از طرف دادگاه مطابق قانون باشند. در واقع برای اجرای درست قوانین نیاز است که یک نهاد یا سازمان به عملکرد محاکم قضایی نظارت کند. یکی از نهاد‌‌‌هایی که به عملکرد تمامی این محاکم رسیدگی می‌کند دیوان عالی کشور می‌باشد. در ادامه قصد داریم در مورد اینکه دیوان عالی کشور چیست و چه ساختاری دارد توضیحات مفید و مختصری را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

دیوان عالی کشور چیست و چرا تشکیل می‌شود ؟

دیوان عالی کشور یکی از نهاد‌‌‌ها و مراکز قضایی در کشور می‌باشد که وظایف متعددی دارد. دیوان عالی کشور معمولا در استان تهران (پایتخت) تشکیل می‌گردد. با این وجود در برخی موارد که قوه قضائیه صلاح بداند این مرجع در شهرستان‌‌‌ها نیز تشکیل خواهد شد. دیوان عالی کشور وظایفی دارد که توسط قانونگذار تعیین گردیده‌‌اند. دیوان عالی کشور مطابق نظر قانونگذار وظیفه دارد که به اجرا شدن صحیح تمام قوانین در محاکم دادگستری سراسر کشور نظارت کند.

این به این معنی است که دیوان عالی کشور به تمام آرا صادر شده توسط این محاکم نظارت کرده و چنانچه در پرونده‌ای قوانین به درستی اجرا نگردیده باشند به مرجع قضایی مورد نظر این مسئله را ابلاغ خواهد کرد. دیوان عالی کشور در واقع بالاترین مرکز قضایی در کشور به حساب می‌آید که از برجسته‌ترین و با سابقه‌ترین قضات کشور تشکیل می‌گردد. دیوان عالی در همه جای کشور دارای یک رئیس می‌باشند که فردی مجتهد و عادل خواهد بود. رئیس دیوان این مرجع قضایی توسط قوه قضائیه انتخاب خواهد شد و تا ۵ سال در این سمت فعالیت خواهد کرد.

ساختار دیوان عالی کشور

ساختار دیوان عالی کشور نسبت به دیگر مراجع قضایی کمی متفاوت‌تر می‌باشد. ساختار این مرجع قضایی به دو بخش شعبه و دادسرا تقسیم بندی می‌شود. شعب و دادسرای دیوان عالی کشور به شرح زیر می‌باشند:

  • شعب دیوان عالی کشور

شعب دیوان عالی کشور به دو بخش حقوقی و کیفری تقسیم بندی می‌شوند که هرکدام وظایف جداگانه‌ای دارند. این دو شعبه جهت رسیدگی به فرجام خواهی در خصوص رای اصراری فعالیت می‌کنند. در شعبه حقوقی اساسا به فرجام خواهی از آرای حقوقی رسیدگی می‌شود. اما اگر رای اصراری بدون تجدید نظر برای امور حقوقی صادر شود و نسبت به آن درخواست فرجام خواهی شود هیات شعبه تشکیل و به این درخواست رسیدگی خواهند کرد. همچنین در شعبه کیفری نیز در کنار وظیفه اصلی یعنی فرجام خواهی از آرای کیفری اگر نسبت به رای کیفری اصراری بدون تجدید نظر درخواست فرجام خواهی شود هیات این درخواست را بررسی خواهد کرد.

  • دادسرای دیوان عالی کشور

دادسرا نیز بخشی از ساختار دیوان عالی می‌باشد. دادسرای دیوان عالی کشور از تعدادی معاون، دادیار، کارمندان قضایی و… تشکیل می‌شود که ریاست آن نیز بر عهده دادستان کل کشور خواهد بود. این دادسرا به دیوان عالی کمک می‌کند که وظایف خود را سریع‌تر به انجام برساند.

توصیه می‌کنیم مقاله مرجع فرجام خواهی را مطالعه فرمایید.

دیوان عالی کشور در کدام استان‌‌‌ها تشکیل گردیده است ؟

همانطور که در بالا گفته شد قوه قضائیه معمولا در تهران دیوان عالی کشور را تشکیل خواهد داد ولی در صورت لزوم این دیوان در شهرستان‌‌‌ها نیز تشکیل می‌شود. در حال حاضر در استان تهران ۴۵ شعبه دیوان عالی تشکیل گردیده است که در حال فعالیت می‌باشند. در استان قم نیز پنج شعبه و در مشهد هم ۳ شعبه دیوان عالی تشکیل گردیده است. به طور کلی در سال‌‌‌های آینده تعداد این شعب بیشتر خواهد شد.

سوالات متداول

دیوان عالی کشور توسط کدام دستگاه تشکیل می‌شود ؟

دیوان عالی کشور توسط دستگاه قضایی تشکیل می‌گردد.

ساختار دیوان عالی کشور به چند بخش تقسیم می‌شود ؟

ساختار دیوان عالی کشور به دو بخش شعب و دادسرا تقسیم خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دیوان عالی کشور، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دیوان عالی کشور پاسخ دهند.

 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: دیوان عالی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 419
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در جامعه امروزی ما زنان و مردان به طور مستقیم و غیر مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرار ‌‌می‌کنند. ارتباط‌‌ میان زن و مرد نامحرم ‌‌می‌بایست در چارچوب خاص خود شکل بگیرد و نباید از حد و حدود متعارف آن خارج شود. برای مثال زن و مردی که با یکدیگر همکار هستند ‌‌می‌بایست در حد متعارف با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و اگر رابطه آن‌‌‌ها متعارف‌‌ نباشد‌‌ مرتکب گناه شده‌‌‌‌‌‌اند. زنا نیز ارتباط میان زن و مرد است که از حد متعارف خود خارج گردیده است. در ادامه قصد داریم در خصوص زنا و انواع آن توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
منبع : انواع زنا

تعریف زنا و انواع آن

به برقراری ارتباط نامتعارف میان زن و مرد رابطه نامشروع گفته ‌‌می‌شود که هم در قانون جرم به شمار آمده‌‌ و هم دین اسلام آن را منع کرده است. اگر بخواهیم مفهوم جرم زنا را ساده‌‌‌‌‌‌‌تر توضیح دهیم ‌‌می‌بایست بگوییم اگر زن و مردی به هم محرم نباشند و‌‌ دخول آلت تناسلی مرد در آلت زن تا ختنه گاه اتفاق بیفتد زنا صورت گرفته است.

البته در برخی موارد ایجاد رابطه با فردی که به ما محرم است نیز زنا محسوب ‌‌می‌شود. به طور کلی برقراری رابطه جنسی میان زن و مردی که میان آن‌ها پیوند ازدواج وجود ندارد زنا ‌‌می‌باشد‌‌ و طبق قانون شامل مجازات خواهد بود. زنا انواع مختلفی دارد که هرکدام مجازات معینی دارند.

زنا با‌‌ محارم نسبی

محارم نسبی کسانی ‌‌می‌باشند که با ما هم خون هستند و شامل‌‌ خاله، مادر، عمه، خواهر و… ‌‌می‌شوند. از آنجایی‌‌ که هیچکس ‌‌نمی‌تواند با محارم نسبی خود رابطه زن و شوهری برقرار کند اگر با آن‌ها رابطه جنسی برقرار نماید این رابطه زنا به حساب آمده و شامل مجازات خواهد شد. مجازات این جرم اعدام است. البته شرایط خاصی برای اثبات آن هم وجود دارد.

زنای محصنه یا محصن | انواع زنا

در برخی موارد دیده ‌‌می‌شود که افراد دارای همسر دائمی هستند و ‌‌می‌توانند هر زمان که بخواهند با او رابطه جنسی برقرار کنند اما با این وجود بازهم با فرد دیگری رابطه جنسی برقرار ‌‌می‌نمایند که در این صورت رابطه برقرار شده زنا محصنه بوده و شامل مجازات ‌‌می‌شود. چنانچه مرد این عمل را انجام دهد زنای او محصن و اگر زن مرتکب این عمل شود زنای او محصنه نام خواهد داشت. مجازات آن سنگسار است. البته این جرم هم شروط اثباتی به خصوصی دارد.

زنای غیر محصنه چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

یکی دیگر از انواع زنا، زنای غیر محصنه نام دارد. در این مورد نیز رابطه جنسی میان زن و مرد صورت ‌‌می‌گیرد که به دو صورت زیر ‌‌می‌باشد:

  • زنای غیر محصنه شخص دارای همسر: چنانچه شخصی دارای همسر باشد و به دلیل غیبت طولانی یا بیماری و… همسرش نتواند با او اقدام به برقراری رابطه جنسی نماید اگر با فرد دیگری زنا کند زنای آن‌‌‌ها از نوع غیر محصنه خواهد بود.
  • زنای غیر محصنه شخص مجرد: در این مورد شخص مجرد با میل و اراده خود اقدام به برقراری رابطه جنسی با فردی نموده است که پیوند ازدواج میان آن‌‌‌ها وجود ندارد، در این صورت زنای آن‌‌‌ها غیر محصنه خواهد بود.

زنای به عنف چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

زنای به عنف نیز یکی‌‌ از انواع زنا در قانون کشور ما ‌‌می‌باشد که شرایط خاص خود را دارد. در این مورد یکی از طرفین به انجام زنا رضایت نداشته است و به صورت اجباری مرتکب زنا شده است. برای مثال اگر مرد به زن تجاوز کند زنای به عنف صورت گرفته است. مجازات این جرم برای کسی که اعمال زور نموده اعدام می‌باشد.

سوالات متداول

زنای به عنف به چه معناست‌‌‌‌‌‌ ؟

زنای به عنف به معنای برقراری رابطه جنسی میان دو فردی است که یکی از آن‌‌‌ها به انجام این‌کار رضایت نداشته است که توضیحات کامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

آیا جرم زنا در دین اسلام نیز منع گردیده است‌‌‌‌‌‌ ؟

بله جرم زنا در دین اسلام گناه بزرگی به شمار‌‌ می‌رود و منع شده است که توضیحات کامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انواع زنا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع زنا پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: انواع زنا ,
:: بازدید از این مطلب : 478
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 مرداد 1400 | نظرات ()