نوشته شده توسط : vakiel

مصرف مشروبات الکلی به نوعی از انواع اعتیاد محسوب می‌شود و از جنبه‌های متعددی می‌تواند مورد بررسی قرار بگیرد اما در این مقاله قصد داریم مصرف مشروبات الکلی را در قانون بررسی کنیم و با مجازات این جرم و همچنین تخفیف مجازات آن آشنا شویم. در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که در آیه 219 سوره بقره در خصوص مصرف مشروبات الکلی و قمار به این نکته اشاره شده است که در انجام این دو امر گناه و زیان بزرگی وجود دارد و در واقع اینطور بیان شده است که گناه انجام این دو عمل از نفعشان بیشتر است.

 منبع : مصرف مشروبات الکلی | مجازات، پیامد های آن

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

1-ماده 264 قانون مجازات| مصرف مشروبات الکلی

مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن، کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه‌ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است.

برای ساده‌تر شدن این ماده از قانون مجازات به چند نکته باید اشاره کنیم، واژه تدخین به معنای دود کردن است و قانون گذار همان طور که بیان کرده است اهمیتی برای شکل مصرف کردن مشروبات الکلی قائل نیست چنانکه در قانون بیان شده است: کم بودن یا  زیاد بودن، جامد بودن یا مایع بودن خالص بودن یا مخلوط بودن به گونه‌ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است. معنای عبارت حد در عالم حقوق گونه‌ای از مجازات است که شرع آن را تعیین می‌کند.

2-ماده 265 قانون مجازات| مصرف مشروبات الکلی

حد مصرف مسکر، 80 ضربه شلاق است. همان طور که در این ماده از قانون بیان شده است مجازات مصرف مشروبات الکلی 80 ضربه شلاق می باشد. این مجازات کم یا زیاد نمی‌شود و اگر شرایط اثباتی جرم فراهم باشد مجازات همواره مقدار ثابتی دارد. مگر اینکه مرتکب توبه کند و این توبه پذیرفته شود.

برای آشنایی با مفهوم توبه در قانون و شرایط آن مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

3 -ماده 266 قانون مجازات| مصرف مشروبات الکلی

غیر مسلمان تنها در صورت تظاهر به مصرف مسکر، محکوم به حد می‌شود.

تبصره: اگر مصرف مسکر توسط غیر مسلمان علنی نباشد لکن مرتکب در حال مستی در معابر یا اماکن عمومی ظاهر شود به مجازات مقرر برای تظاهر به عمل حرام محکوم می‌گردد. در این ماده قانون گذار با پرداختن به این موضوع در خصوص مصرف مشروبات الکلی، به طور جزئی این مسئله را مورد بررسی قرار داده است.

4-ماده 701 قانون مجازات| مصرف مشروبات الکلی

هرکس متجاهراً و به نحو علنی در اماکن و معابر و مجامع عمومی مشروبات الکلی استعمال نماید، علاوه بر اجرای حد شرعی شرب خمر به دو تا شش ماه حبس تعزیری محکوم می‌شود.

به بیان ساده‌تر باید به چند نکته اشاره کنیم، معنای واژه متجاهراً به طور آشکار و بی‌پرده کاری انجام دادن است. یعنی اگر کسی مشروبات الکلی  را در اماکن عمومی و محل‌هایی این چنینی مصرف کند هم حد شرعی شرب خمر و هم دو تا شش ماه حبس تعزیری برای او در نظر گرفته می‌شود.

5-ماده  702 قانون مجازات اسلامی| مصرف مشروبات الکلی

هرکس مشروبات الکلی را بسازد، یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا حمل یا نگه داری کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به شش ماه تا یک سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی ( تجاری ) کالای یاد شده محکوم می‌شود.

با توجه به متن ماده این نتیجه گرفته می‌شود که قانون گذار مجازات‌های سنگینی برای اعمال یاد شده در نظر گرفته است.

نتیجه

با توجه به شرع مقدس اسلام و با رجوع به آیات قرآن متوجه شدیم که مصرف شرب خمر در دین اسلام عملی می‌باشد که صراحتاً نهی شده است و در مواد قانونی برای این جرم و جرائم مرتبط با آن مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است. هم چنین استعمال مشروبات الکلی اثرات مخرب جسمانی نیز دارد که نمی‌توان نسبت به آن‌ها بی‌توجه بود و در نهایت باز هم به این نکته اشاره می‌کنیم که مرتکب این جرم در صورتی که واجد شرایط باشد می‌تواند مشمول مقررات توبه گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مصرف مشروبات الکلی و مجازات آن، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
 
 


:: برچسب‌ها: مصرف مشروبات الکلی ,
:: بازدید از این مطلب : 363
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 خرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

سن قانونی ازدواج مقوله‌ای است که در حال حاضر به دلیل مطرح شدن پدیده‌هایی مثل کودک همسری مورد  توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است؛ با توجه به جنبه‌های متعدد این موضوع، از قبیل جنبه‌های حقوقی، روانی و اجتماعی سعی داریم تا در این مقاله به بررسی عواملی بپردازیم که موجب می‌شوند تا اشخاص پیش از رسیدن به سن قانونی ازدواج کنند؛ همچنین در این راستا به قانون نیز استناد می‌کنیم و در جریان دیدگاه قانون گذار در این خصوص قرار می‌گیریم چرا که با توجه به آثار این پدیده نمی‌توان نسبت به آن بی‌اعتنا بود. برای کسب اطلاعات دقیق در مورد ثبت ازدواج و مدارک لازم برای ثبت ازدواج کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی در ازدواج می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
 

سن قانونی ازدواج | استناد به ماده1041قانون مدنی

نظر قانون در خصوص سن قانونی ازدواج در طول سالیان تغییرات بسیاری را به خود دیده است و در نهایت به این صورت بیان شده است که ( عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن 15 سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح. )  به زبان ساده‌تر، اگر سه شرط محقق شود برای نکاح دختران زیر 13 سال و پسران زیر 15 سال مانعی وجود ندارد و این سه شرط عبارتند از اذن ولی، شرط رعایت مصلحت و تشخیص دادگاه صالح.

توصیه می کنیم مقاله دادگاه خانواده را مطالعه نمایید.

آیا اهمیت مسائل مادی همچون مهریه مهم تر از مسائلی مثل تشکیل خانواده و نکاح  است ؟

پسرانی که کمتر از 18 سال سن دارند برای نکاح  به اجازه پدرانشان نیازی ندارند ولی وقتی بحث مسائل مالی مانند مهریه مطرح می‌شود این اشخاص نیاز به ضمانت پدر دارند بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که اهمیت مسائل مالی مانند مهریه از تشکیل خانواده و ازدواج بیشتر در نظر گرفته شده است این در حالی است که خانواده از نخستین و مهم‌ترین عناصری است که تأثیر بسیاری بر جامعه می‌گذارد.

توصیه می‌کنیم مقاله توقیف اموال برای مهریه مطالعه نمایید.

سن قانونی ازدواج | کنوانسیون بین المللی حقوق کودک

همچنین، ماده یک کنوانسیون بین المللی حقوق کودک که دولت ایران از امضاء کنندگان آن می‌باشد افراد انسانی زیر 18 سال را کودک خطاب کرده است، ( مگر اینکه طبق قانون قابل اجرا در مورد کودک، سن بلوغ کمتر تشخیص داده شود ) . با توجه به این دلایل و دلایل قابل تأمل دیگری فعالان اجتماعی و حقوقی در ایران تلاش می‌کنند تا اصلاحاتی در خصوص سن قانونی ازدواج صورت گیرد.

سن قانونی ازدواج | عوامل کودک همسری

1- فقر

در کنار عوامل متعدد کودک همسری، فقر را می‌توان از عوامل مهم و تاثیر گذار دانست؛ با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده‌های فقیر می‌توان به قطعیت گفت که آن‌ها از طریق ازدواج فرزندانشان می‌توانند با دریافت مهریه و شیر بها منفعت کسب کنند همچنین آن‌ها می توانند هزینه‌های خود را نیز کاهش بدهند به همین خاطر است که در موارد بسیاری کودکان خودشان را وادار به ازدواج در سنین خیلی پایین می‌کنند.

2- فساد اخلاقی در جامعه

در جوامعی که اصول اخلاقی مستحکمی حکم می‌کند، بارداری قبل از ازدواج باعث طرد شدن از خانواده می‌شود برای رهایی از این مسئله، خانواده‌ها بدون اینکه سن قانونی ازدواج را در نظر بگیرند  پدیده کودک همسری را می‌پذیرند تا به نوعی از فساد اخلاقی جلوگیری کنند.

3- جنگ

برخی از خانواده‌ها در موقعیت‌های بحرانی مانند جنگ برای اینکه از فرزندانشان در مقابل خطرات و تهدیدهایی مانند خشونت‌های جنسی که در جنگ‌ها رایج است محافظت کنند ازدواج کودکان خود را مناسب‌ترین راه حل می‌دانند.

4- سنت ها و رسوم

با توجه به سنت‌ها و رسومی که در اکثر جوامع راجع به ازدواج وجود دارد در مواردی مشاهده شده است که اشخاص، کودکان خود را از سنین پایین وادار به ازدواج می‌کنند بدون اینکه اثر مخرب این عمل را در نظر بگیرند.

سن قانونی ازدواج | پیامدها و نتایج کودک همسری

– آسیب پذیری در برابر سرطان دهانه رحم

– سقط جنین

– خشونت‌های فیزیکی ، احساسی و جنسی

– مشکلات متعدد نوزادان

– مشکلات در حین زایمان

– ایجاد پدیده کودک بیوگی

– ایجاد پدیده کودک مطلقه

-افسردگی

جمع بندی حداقل سن قانونی ازدواج در ایران

فعالان حقوقی و اجتماعی تلاش می‌کنند که اصلاحاتی در قانون در جهت افزایش حداقل سن قانونی ازدواج انجام شود، همچنین آگاهی طبقات مختلف جامعه در خصوص پیامدهای این امر باید افزایش داده شود تا خانواده‌ها متوجه باشند که با رضایت دادن به ازدواج فرزندانشان در سنین پایین و توجه نکردن به سن قانونی ازدواج، آن‌ها را در معرض چه آسیب‌هایی قرار می‌دهند . گروهی از افراد که از موافقین پدیده کودک همسری هستند بر این باورند که این ازدواج‌ها موجب افزایش جمعیت می‌شود و افزایش جمعیت برای جامعه ما حیاتی  است، در مقابل مخالفان کودک همسری معتقد هستند که باید شرایط ازدواج را برای گروه سنی بالاتر به عنوان مثال 18تا 40 سال  فراهم کرد و این در حالی است که در این گروه سنی افراد مجرد بسیاری در انتظار شرایط مطلوب برای ازدواج هستند و اینگونه مساله افزایش جمعیت نیز حل می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حداقل سن ازدواج، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حداقل سن ازدواج پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه ازدواج می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
 
 


:: برچسب‌ها: حداقل سن قانونی ازدواج ,
:: بازدید از این مطلب : 411
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 خرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

یکی از جرائمی که جامعه بشری از گذشته با آن درگیر است، سرقت می‌باشد. شاید برای شما یا اطرافیانتان اتفاق افتاده باشد که با این جرم مواجه شده باشید و در این موقعیت ممکن است گیج شوید و ندانید که چه کاری باید انجام دهید. سرقت جزء اعمالی است که در قانون جرم انگاری شده است. در ادمه به بحث مجازات و انواع سرقت می‌پردازیم و امید است که پاسخ سوال‌های خود را از ان استخراج کنید. آیا می‌دانید که سرقت انواع مختلفی دارد و مجازات آن در دفعات متعدد مختلف است؟

 

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه سرقت می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

سرقت چیست ؟

سرقت در لغت به معنای دزدیدن؛ دزدی کردن؛ دزدی است.

طبق ماده267 قانون مجازات اسلامی: سرقت یعنی ربودن مال متعلق به غیر.

ربودن به معنای دست­‌درازی بر مال و منتقل کردن آن از جایی به جای دیگر می‌باشد. بنابراین سرقت فقط بر اموال منقول (قابل حمل) صدق می­‌کند. چیزی که ربوده می­‌شود باید مال باشد. (مال یعنی هر چیزی که ارزش اقتصادی داشته باشد و عرفا و شرعا قابل نقل و انتقال باشد)

تحقق جرم سرقت منوط بر این است که مالی که به سرقت رفته متعلق به فرد دیگری باشد ولی تصاحب مال بدون صاحب، سرقت محسوب نمی‌شود.

انواع سرقت

مهم‌ترین نوع سرقت عبارت است از:

1.سرقت حدی

سرقت حدی، سرقتی است که مجازات آن حدی باشد.                                  

حد، مجازاتی است که در شرع (منظور در قرآن) مشخص شده است و قانون نیز آن را عینا لازم الاجرا دانسته است.

طبق ماده 268 قانون مجازات اسلامی:

سرقت در صورتی که دارای تمام شرایط زیر باشد موجب حد است:

الف- شیء مسروق شرعاً مالیت داشته باشد. (ارزش مالی داشته باشد).

ب- مال مسروق در حرز باشد. (حرز جایی است که مال از دستبرد دور است)

پ- سارق هتک حرز کند. ( نقض غیر مجاز حرز است)

ت- سارق مال را از حرز خارج کند.

ث- هتک حرز و سرقت مخفیانه باشد.

ج- سارق پدر یا جد پدری صاحب مال نباشد.

چ- ارزش مال مسروق در زمان اخراج از حرز، معادل چهار و نیم نخود طلای مسکوک باشد.

ح- مال مسروق از اموال دولتی یا عمومی، وقف عام و یا وقف بر جهات عامه نباشد.

خ- سرقت در زمان قحطی صورت نگیرد.

د- صاحب مال از سارق نزد مرجع قضائی شکایت کند.

ذ- صاحب مال قبل از اثبات سرقت سارق را نبخشد.

ر- مال مسروق قبل از اثبات سرقت تحت ید مالک قرار نگیرد.

ز- مال مسروق قبل از اثبات جرم به ملکیت سارق درنیاید.

ژ- مال مسروق از اموال سرقت شده یا مغصوب (غصبی) نباشد.

2.سرقت تعزیری

سرقتی است که مجازات آن توسط حکومت تعیین شده و در قانون مکتوب گشته است.

سرقتی که حتی یکی از شرایط سرقتی حدی را نداشته باشد، سرقت تعزیری است.

مطابق با ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامی سرقتی که شرایط سرقت حدی را نداشته باشد و شرایط پنجگانه زیر را نیز داشته باشد تعزیری محسوب می‌شود:

1.اگر سرقت در شب اتفاق بیفتد.

2. اگر سارقین دو نفر و یا بیشتر باشند.

3. یک یا چند نفر از سارقین دارای سلاح ظاهر و یا مخفی باشد. سلاح می‌تواند انواع زیر باشد:

  • انواع سلاح گرم مانند تفنگ و نارنجک
  • انواع سلاح سرد مانند قمه، شمشیر، چاقو، پنجه بوکس و…
  • انواع سلاح سرد جنگی مشتمل بر کارکردهای سنگری متدوال در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یا مشابه آن‌ها و سر نیزه‌های قابل نصب بر روی تفنگ
  • انواع اسلحه شکاری مانند سلاح ساچمه زنی و تفنگ های مخصوص بی‌هوش ‌کردن جانداران و تفنگ‌های ویژه شکار حیوانات آبزی.

4.سارق مکان حرز را شکسته باشد.

5.سارق یا سارقان در هنگام سرقت کسی یا کسانی را آزار داده باشند و یا تهدید کرده باشند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جرایم تعزیری کلیک کنید.

اقسام سرقت حدی

1.سرقت با شرایط خاص 

در این نوع از سرقت، سرقت باید مخفیانه صورت بگیرد و صاحب مال نیز متوجه عمل ربودن مال نشود بنابراین سرقتی که با علم و اطلاع صاحب مال صورت بگیرد مستوجب مجازات حد نخواهد بود و ملاک مخفی بودن حد عرفی است. مال به وسیله سارق یا با همکاری شخص دیگری از حرز خارج شود.

سرقت در سال قحطی صورت نگیرد که اگر فردی برای تامین معاش خانواده خود مرتکب سرقت گردد، مستوجب حد نیست.

 2.راهزنی

راهزنی نوعی سرقت است که تعریف و مجازات آن با سرقت تفاوت دارد. راهزنان ممکن است محارب شناخته شوند و مجازات محاربه بر آن‌ها اعمال گردد که نوعی کیفر حدی به شمار می‌رود.

طبق ماده 282 قانون مجازات اسلامی: راهزنان، سارقان و قاچاقچیانی که دست به سلاح ببرند و موجب سلب امنیت مردم و راه‌ها شوند محاربند. بنابراین راهزنی عبارت است از گرفتن اموال مسافرین و عابرین در طرق (راه ها) و شوارع (جاده‌ها) ضمن غافلگیری و تهاجم مسلحانه.

اقسام سرقت تعزیری و مجازاتش

1.سرقت همراه با آزار یا اسلحه

طبق ماده‌ی ۶۵۲ قانون مجازات اسلامی «هرگاه سرقت مقرون به آزار باشد و یا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا (۷۴) ضربه محكوم می‌شود و اگر جرحی نیز واقع شده باشد، علاوه بر مجازات جرح به حداكثر مجازات مذكور در این ماده محكوم می‌گردد.»

نکته اول: سرقت مقرون به آزار هرنوع عملی است که عرفا آزار و اذیت محسوب می شود و ضرورتی هم ندارد که جراحتی وارد شود.

نکته دوم: اگر حین سرقت مقرون به آزار جراحتی به فرد وارد شود، مجازات جراحت نیز بر سارق تحمیل می‌شود.

نکته سوم: تحقق سرقت مقرون به آزار منوط به این است که آزار در حین سرقت و قبل از خروج از صحنه سرقت، رخ داده باشد و اگر سارق پس از خاتمه سرقت و در حال فرار در کوچه یا خیابان، با کسی درگیر شود، سرقت از نوع عادی خواهد بود و البته مجازات دیگری نیز به‌طور جداگانه تعیین خواهد شد.

نکته چهارم: در تحقق سرقت مقرون به آزار، تفاوتی ندارد که آزار و اذیت نسبت به شخص صاحب مال صورت گرفته باشد یا نسبت به شخص دیگری مانند نگهبان.

2.سرقت همراه با شروط پنج گانه:

چنین سرقتی مستوجب پنج تا بیست سال حبس و تا 74 ضربه شلاق است:

  1. وقوع جرم در شب
  2. سارقین چند نفر باشند یعنی دو نفر و بیشتر
  3. مسلح باشند
  4. هتک حرز کنند یا از لباس مستخدم دولت سوء استفاده کرده و یا در محل مسکونی جرم را انجام دهند.
  5. وقوع آزار یا تهدید حین جرم

3.سرقت مسلحانه گروهی درشب:

در این نوع سرقت چند نفر جمع می‌شوند و تشکیل گروه می‌دهند و عملیات سرقت را انجام می‌دهند و همین عامل باعث مختل شدن حس امنیت در جامعه می‌گردد. طبق ماده‌ی ۶۵۴ قانون مجازات اسلامی:هرگاه سرقت در شب واقع شده باشد و سارقین دو نفر یابیشتر باشند و لااقل یك نفر از آنان حامل سلاح ظاهر یا مخفی باشد، سارقان به تحمل از پنج تا پانزده سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم می‌شوند. فرقی ندارد که اسلحه مورد استفاده سارقان، سرد باشد یا گرم، و صرف حمل سلاح کافی است.

در این نوع از سرقت، احتمال دارد که عمل سارق حامل سلاح، از مصادیق محاربه محسوب شود که در این صورت، مجازات او اعدام خواهد بود.

توصیه می کنیم مقاله جرایم منافی عفت را مطالعه نمایید.

4.مجازات سرقت از مناطق حادثه دیده

اگر مجازات سرقت از مناطق حادثه دیده مثل مناطق سیل زده ، زلزله زده ، جنگی ، آتش سوزی یا در محل تصادف رانندگی صورت گرفته باشد مرتکب به مجازات حبس از سه تا پنج سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم می‌شود. البته این در صورتی است که سرقت مشمول سرقت حدی نباشد .

5.کیف قاپی و جیب بری

طبق ماده 657 قانون مجازات ، هرکس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق کیف زنی و جیب بری و امثال آن شود به حبس از یک تا پنج سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

مجازات سرقت حدی

مجازات سرقت حدی برای بار اول

اگر سارق برای بار اول مرتکب جرم سرقت حدی شود مجازات او قطع چهار انگشت دست راست سارق از انتهای آن است. قطع انگشتان به گونه‌ای است که انگشت شست و کف دست باقی بماند. در صورتی که سارق دست راست نداشته باشد، بر حسب مورد قاضی برای او یکی از مجازات‌های تعزیری را در نظر خواهد گرفت.

مجازات سرقت حدی برای بار دوم

اگر سارق یک بار مرتکب جرم سرقت حدی شود و مجازات هم گردد و بار دیگر مرتکب جرم سرقت حدی شود مجازاتش متفاوت خواهد بود. طبق قانون مجازات سارق در مرتبه دوم ارتکاب سرقت حدی قطع پای چپ از پایین برآمدگی است به نحوی که نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی بماند.

مانند مجازات سرقت حدی برای بار اول، اگر سارق پای چپ نداشته باشد، بر حسب مورد قاضی برای او یکی از مجازات‌های تعزیری را در نظر خواهد گرفت .

مجازات سرقت حدی برای بار سوم

اگر دست راست سارق برای بار اول و دست چپ سارق برای بار دوم ارتکاب جرم سرقت حدی ، قطع شود ، به مجازات سرقت حدی برای بار سوم محکوم خواهد شد . مجازات سرقت حدی برای مرتبه سوم ، حبس ابد است . البته در شرایطی امکان عفو متهم هست . در صورتی که مرتکب در طول حبس توبه کند و مقام رهبری نیز آزادی او را مصلحت بداند و با عفو او موافقت کند ، سارق از حبس آزاد خواهد شد . هم چنین مقام رهبری می تواند مجازات او را به مجازات تعزیری دیگری تبدیل کند .

مجازات سرقت حدی برای بار چهارم

اگر سارق برای بار چهارم نیز اقدام به سرقت حدی کند ، مجازات او اعدام خواهد بود . حتی اگر این سرقت را در زندان انجام دهد باز هم به اعدام محکوم خواهد شد.

توصیه می کنیم مقاله انواع حکم دادگاه را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات انواع سرقت ، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات انواع سرقت پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه سرقت می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
 
 

 

 



:: برچسب‌ها: مجازات سرقت ,
:: بازدید از این مطلب : 445
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 خرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

یکی از جرائمی که جامعه بشری از گذشته با آن درگیر است، سرقت می‌باشد. شاید برای شما یا اطرافیانتان اتفاق افتاده باشد که با این جرم مواجه شده باشید و در این موقعیت ممکن است گیج شوید و ندانید که چه کاری باید انجام دهید. سرقت جزء اعمالی است که در قانون جرم انگاری شده است. در ادمه به بحث مجازات و انواع سرقت می‌پردازیم و امید است که پاسخ سوال‌های خود را از ان استخراج کنید. آیا می‌دانید که سرقت انواع مختلفی دارد و مجازات آن در دفعات متعدد مختلف است؟

 

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه سرقت می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

سرقت چیست ؟

سرقت در لغت به معنای دزدیدن؛ دزدی کردن؛ دزدی است.

طبق ماده267 قانون مجازات اسلامی: سرقت یعنی ربودن مال متعلق به غیر.

ربودن به معنای دست­‌درازی بر مال و منتقل کردن آن از جایی به جای دیگر می‌باشد. بنابراین سرقت فقط بر اموال منقول (قابل حمل) صدق می­‌کند. چیزی که ربوده می­‌شود باید مال باشد. (مال یعنی هر چیزی که ارزش اقتصادی داشته باشد و عرفا و شرعا قابل نقل و انتقال باشد)

تحقق جرم سرقت منوط بر این است که مالی که به سرقت رفته متعلق به فرد دیگری باشد ولی تصاحب مال بدون صاحب، سرقت محسوب نمی‌شود.

انواع سرقت

مهم‌ترین نوع سرقت عبارت است از:

1.سرقت حدی

سرقت حدی، سرقتی است که مجازات آن حدی باشد.                                  

حد، مجازاتی است که در شرع (منظور در قرآن) مشخص شده است و قانون نیز آن را عینا لازم الاجرا دانسته است.

طبق ماده 268 قانون مجازات اسلامی:

سرقت در صورتی که دارای تمام شرایط زیر باشد موجب حد است:

الف- شیء مسروق شرعاً مالیت داشته باشد. (ارزش مالی داشته باشد).

ب- مال مسروق در حرز باشد. (حرز جایی است که مال از دستبرد دور است)

پ- سارق هتک حرز کند. ( نقض غیر مجاز حرز است)

ت- سارق مال را از حرز خارج کند.

ث- هتک حرز و سرقت مخفیانه باشد.

ج- سارق پدر یا جد پدری صاحب مال نباشد.

چ- ارزش مال مسروق در زمان اخراج از حرز، معادل چهار و نیم نخود طلای مسکوک باشد.

ح- مال مسروق از اموال دولتی یا عمومی، وقف عام و یا وقف بر جهات عامه نباشد.

خ- سرقت در زمان قحطی صورت نگیرد.

د- صاحب مال از سارق نزد مرجع قضائی شکایت کند.

ذ- صاحب مال قبل از اثبات سرقت سارق را نبخشد.

ر- مال مسروق قبل از اثبات سرقت تحت ید مالک قرار نگیرد.

ز- مال مسروق قبل از اثبات جرم به ملکیت سارق درنیاید.

ژ- مال مسروق از اموال سرقت شده یا مغصوب (غصبی) نباشد.

2.سرقت تعزیری

سرقتی است که مجازات آن توسط حکومت تعیین شده و در قانون مکتوب گشته است.

سرقتی که حتی یکی از شرایط سرقتی حدی را نداشته باشد، سرقت تعزیری است.

مطابق با ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامی سرقتی که شرایط سرقت حدی را نداشته باشد و شرایط پنجگانه زیر را نیز داشته باشد تعزیری محسوب می‌شود:

1.اگر سرقت در شب اتفاق بیفتد.

2. اگر سارقین دو نفر و یا بیشتر باشند.

3. یک یا چند نفر از سارقین دارای سلاح ظاهر و یا مخفی باشد. سلاح می‌تواند انواع زیر باشد:

  • انواع سلاح گرم مانند تفنگ و نارنجک
  • انواع سلاح سرد مانند قمه، شمشیر، چاقو، پنجه بوکس و…
  • انواع سلاح سرد جنگی مشتمل بر کارکردهای سنگری متدوال در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یا مشابه آن‌ها و سر نیزه‌های قابل نصب بر روی تفنگ
  • انواع اسلحه شکاری مانند سلاح ساچمه زنی و تفنگ های مخصوص بی‌هوش ‌کردن جانداران و تفنگ‌های ویژه شکار حیوانات آبزی.

4.سارق مکان حرز را شکسته باشد.

5.سارق یا سارقان در هنگام سرقت کسی یا کسانی را آزار داده باشند و یا تهدید کرده باشند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جرایم تعزیری کلیک کنید.

اقسام سرقت حدی

1.سرقت با شرایط خاص 

در این نوع از سرقت، سرقت باید مخفیانه صورت بگیرد و صاحب مال نیز متوجه عمل ربودن مال نشود بنابراین سرقتی که با علم و اطلاع صاحب مال صورت بگیرد مستوجب مجازات حد نخواهد بود و ملاک مخفی بودن حد عرفی است. مال به وسیله سارق یا با همکاری شخص دیگری از حرز خارج شود.

سرقت در سال قحطی صورت نگیرد که اگر فردی برای تامین معاش خانواده خود مرتکب سرقت گردد، مستوجب حد نیست.

 2.راهزنی

راهزنی نوعی سرقت است که تعریف و مجازات آن با سرقت تفاوت دارد. راهزنان ممکن است محارب شناخته شوند و مجازات محاربه بر آن‌ها اعمال گردد که نوعی کیفر حدی به شمار می‌رود.

طبق ماده 282 قانون مجازات اسلامی: راهزنان، سارقان و قاچاقچیانی که دست به سلاح ببرند و موجب سلب امنیت مردم و راه‌ها شوند محاربند. بنابراین راهزنی عبارت است از گرفتن اموال مسافرین و عابرین در طرق (راه ها) و شوارع (جاده‌ها) ضمن غافلگیری و تهاجم مسلحانه.

اقسام سرقت تعزیری و مجازاتش

1.سرقت همراه با آزار یا اسلحه

طبق ماده‌ی ۶۵۲ قانون مجازات اسلامی «هرگاه سرقت مقرون به آزار باشد و یا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا (۷۴) ضربه محكوم می‌شود و اگر جرحی نیز واقع شده باشد، علاوه بر مجازات جرح به حداكثر مجازات مذكور در این ماده محكوم می‌گردد.»

نکته اول: سرقت مقرون به آزار هرنوع عملی است که عرفا آزار و اذیت محسوب می شود و ضرورتی هم ندارد که جراحتی وارد شود.

نکته دوم: اگر حین سرقت مقرون به آزار جراحتی به فرد وارد شود، مجازات جراحت نیز بر سارق تحمیل می‌شود.

نکته سوم: تحقق سرقت مقرون به آزار منوط به این است که آزار در حین سرقت و قبل از خروج از صحنه سرقت، رخ داده باشد و اگر سارق پس از خاتمه سرقت و در حال فرار در کوچه یا خیابان، با کسی درگیر شود، سرقت از نوع عادی خواهد بود و البته مجازات دیگری نیز به‌طور جداگانه تعیین خواهد شد.

نکته چهارم: در تحقق سرقت مقرون به آزار، تفاوتی ندارد که آزار و اذیت نسبت به شخص صاحب مال صورت گرفته باشد یا نسبت به شخص دیگری مانند نگهبان.

2.سرقت همراه با شروط پنج گانه:

چنین سرقتی مستوجب پنج تا بیست سال حبس و تا 74 ضربه شلاق است:

  1. وقوع جرم در شب
  2. سارقین چند نفر باشند یعنی دو نفر و بیشتر
  3. مسلح باشند
  4. هتک حرز کنند یا از لباس مستخدم دولت سوء استفاده کرده و یا در محل مسکونی جرم را انجام دهند.
  5. وقوع آزار یا تهدید حین جرم

3.سرقت مسلحانه گروهی درشب:

در این نوع سرقت چند نفر جمع می‌شوند و تشکیل گروه می‌دهند و عملیات سرقت را انجام می‌دهند و همین عامل باعث مختل شدن حس امنیت در جامعه می‌گردد. طبق ماده‌ی ۶۵۴ قانون مجازات اسلامی:هرگاه سرقت در شب واقع شده باشد و سارقین دو نفر یابیشتر باشند و لااقل یك نفر از آنان حامل سلاح ظاهر یا مخفی باشد، سارقان به تحمل از پنج تا پانزده سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم می‌شوند. فرقی ندارد که اسلحه مورد استفاده سارقان، سرد باشد یا گرم، و صرف حمل سلاح کافی است.

در این نوع از سرقت، احتمال دارد که عمل سارق حامل سلاح، از مصادیق محاربه محسوب شود که در این صورت، مجازات او اعدام خواهد بود.

توصیه می کنیم مقاله جرایم منافی عفت را مطالعه نمایید.

4.مجازات سرقت از مناطق حادثه دیده

اگر مجازات سرقت از مناطق حادثه دیده مثل مناطق سیل زده ، زلزله زده ، جنگی ، آتش سوزی یا در محل تصادف رانندگی صورت گرفته باشد مرتکب به مجازات حبس از سه تا پنج سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم می‌شود. البته این در صورتی است که سرقت مشمول سرقت حدی نباشد .

5.کیف قاپی و جیب بری

طبق ماده 657 قانون مجازات ، هرکس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق کیف زنی و جیب بری و امثال آن شود به حبس از یک تا پنج سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

مجازات سرقت حدی

مجازات سرقت حدی برای بار اول

اگر سارق برای بار اول مرتکب جرم سرقت حدی شود مجازات او قطع چهار انگشت دست راست سارق از انتهای آن است. قطع انگشتان به گونه‌ای است که انگشت شست و کف دست باقی بماند. در صورتی که سارق دست راست نداشته باشد، بر حسب مورد قاضی برای او یکی از مجازات‌های تعزیری را در نظر خواهد گرفت.

مجازات سرقت حدی برای بار دوم

اگر سارق یک بار مرتکب جرم سرقت حدی شود و مجازات هم گردد و بار دیگر مرتکب جرم سرقت حدی شود مجازاتش متفاوت خواهد بود. طبق قانون مجازات سارق در مرتبه دوم ارتکاب سرقت حدی قطع پای چپ از پایین برآمدگی است به نحوی که نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی بماند.

مانند مجازات سرقت حدی برای بار اول، اگر سارق پای چپ نداشته باشد، بر حسب مورد قاضی برای او یکی از مجازات‌های تعزیری را در نظر خواهد گرفت .

مجازات سرقت حدی برای بار سوم

اگر دست راست سارق برای بار اول و دست چپ سارق برای بار دوم ارتکاب جرم سرقت حدی ، قطع شود ، به مجازات سرقت حدی برای بار سوم محکوم خواهد شد . مجازات سرقت حدی برای مرتبه سوم ، حبس ابد است . البته در شرایطی امکان عفو متهم هست . در صورتی که مرتکب در طول حبس توبه کند و مقام رهبری نیز آزادی او را مصلحت بداند و با عفو او موافقت کند ، سارق از حبس آزاد خواهد شد . هم چنین مقام رهبری می تواند مجازات او را به مجازات تعزیری دیگری تبدیل کند .

مجازات سرقت حدی برای بار چهارم

اگر سارق برای بار چهارم نیز اقدام به سرقت حدی کند ، مجازات او اعدام خواهد بود . حتی اگر این سرقت را در زندان انجام دهد باز هم به اعدام محکوم خواهد شد.

توصیه می کنیم مقاله انواع حکم دادگاه را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات انواع سرقت ، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات انواع سرقت پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه سرقت می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
 
 

 

 



:: برچسب‌ها: مجازات سرقت ,
:: بازدید از این مطلب : 411
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 خرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه تکنولوژی با پیشرفت عظیمی روبه رو شده است و این پیشرفت ‌‌‌می‌تواند برای مردم‌ مزیت بسیار داشته باشد. در حال حاضر با گسترده‌‌‌‌‌‌تر شدن علم تمامی دولت‌‌‌‌ها در سرتاسر جهان تمام تلاش خود را به کار گرفته‌‌‌‌‌‌‌اند تا بتوانند با تاسیس سامانه‌‌‌‌های مختلف خدمات زیادی را به شکل ساده‌‌‌‌‌‌تری به مردم ارائه کنند. در حال حاضر دستگاه قضا نیز با راه اندازی برخی سایت‌‌‌‌های معتبر در داخل کشور خدمات حقوقی را به شکل ساده‌‌‌‌‌‌تری به مردم ارائه ‌‌‌می‌نماید. سامانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان یکی از همین سامانه‌‌‌‌ها ‌‌‌می‌باشد. در ادامه قصد داریم در خصوص سامانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع : سامانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان

سامانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان چیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

از سال‌‌‌‌های گذشته تا کنون شوراهای حل اختلاف در سرتاسر کشور جزو شلوغ‌‌‌‌‌‌ترین مراکزی هستند که مردم برای انجام امور قضایی خود به آن‌‌‌‌ها رجوع ‌‌‌می‌نمایند. اصفهان استان بسیار بزرگی است که جمعیت زیادی دارد و طبیعتا با جمعیت بسیار زیادی که این استان دارد شوراهای حل اختلاف دایر در آن نیز بسیار شلوغ و پر تجمع ‌‌‌می‌باشند. از این رو دولت ‌‌‌‌‌سا‌مانه‌ای را با عنوان ‌‌‌‌‌سا‌مانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان طراحی نموده‌‌‌ تا مردم بتوانند با کمک این ‌‌‌‌‌سا‌مانه نوبت خود را برای رجوع به شورای حل اختلاف دریافت کنند و دیگر برای اخذ نوبت نیازی به مراجعه حضوری نباشد.

با استفاده از این ‌‌‌‌‌سا‌مانه افراد ‌‌‌می‌توانند برخی امور حقوقی خود را به صورت آنلاین و از راه دور به انجام برسانند و وجود این ‌‌‌‌‌سا‌مانه در حال حاضر با پیدایش کرونا ‌‌‌می‌تواند بسیار سودمند باشد زیرا مراجعه مردم به شورای حل اختلاف کاهش ‌‌‌می‌یابد و در نتیجه از شیوع بیماری نیز پیشگیری ‌‌‌می‌شود. این ‌‌‌‌‌سا‌مانه معتبر در طول شبانه روز به‌‌‌ پانصد و بیست نفر نوبت دهی نموده و این تعداد افراد ‌‌‌می‌توانند با دریافت نوبت خود در زمان معین شده در شورای حل اختلاف حاضر شده و امور خود را به انجام برسانند. ‌‌‌‌‌سا‌مانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان دوازده شهرستان را تحت پوشش قرار داده و مردم این دوازده شهرستان ‌‌‌می‌توانند از خدمات این سایت بهره مند گردند.

شرایط دریافت نوبت از سامانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان

برای دریافت نوبت از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان‌‌‌ دو شرط مهم تعیین شده است که ‌‌‌می‌بایست بسیار به آن‌‌‌‌ها توجه کنید. این شرایط مهم‌به شرح زیر ‌‌‌می‌باشند:

  • شماره پرونده‌تان که در حین دریافت نوبت در ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه ثبت ‌‌‌می‌کنید ‌‌‌می‌بایست با شماره پرونده در اجرای احکام یکی باشد.
  • فردی که اقدام‌ به دریافت ‌نوبت از این ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه ‌‌‌می‌کند می‌بایست یکی از صاحبان دعوا ( خوانده یا خواهان) باشد.

نحوه دریافت نوبت از ‌‌‌‌‌سامانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان

برای دریافت نوبت از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه بسیار معتبر نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان ‌‌‌می‌بایست برخی مراحل را طی کنید تا نوبتتان را دریافت کرده و بتوانید در زمان مورد نظر از آن استفاده کنید. مراحل دریافت نوبت با شرح زیر هستند:

  • در ابتدا وارد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان شوید. عکس
  • حال برای شما لیست شعب، مسئولین، تاریخ و… نمایش داده ‌‌‌می‌شود که ‌‌‌می‌بایست یکی از آن‌‌‌‌ها را انتخاب کنید. سپس تاریخ مورد نظرتان را در سیستم وارد کرده و روی گزینه جست و جوی نوبت‌‌‌‌های خالی کلیک نمایید. عکس
  • حال در صفحه باز شده بر روی گزینه رزرو نوبت کلیک کرده و مابین نوبت‌‌‌‌های پیشنهادی یکی را انتخاب کرده و وارد مرحله بعد شوید. عکس
  • در این مرحله صفحه‌‌‌‌‌ای جدید برایتان به نمایش در ‌‌‌می‌آید که ‌‌‌می‌بایست درون آن تمامی کادر‌‌‌‌های ستاره دار که شامل اطلاعاتتان ‌‌‌می‌شوند را پر نمایید و دکمه تایید را انتخاب کنید. عکس
  • در مرحله آخر اگر نوبتی برایتان ثبت شود به نمایش درآمده و کد رهگیری آن برایتان بر روی صفحه نمایان داده خواهد شد. عکس

نکته: پس از اخذ نوبت تاریخ و مدت زمان آن را به خاطر داشته باشید‌ و لحظاتی قبل از زمان سررسید آن در شورای حل اختلاف حضور داشته باشید.

سوالات متداول

سا‌مانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان چند شهرستان را تحت پوشش قرار داده است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

این ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه دوازده شهرستان را تحت پوشش قرار داده است.

سا‌مانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان در روز چه تعدادی نوبت دهی ‌‌‌می‌کند‌‌‌‌‌‌‌ ؟

این ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه در طول روز ۵۲۰ عدد نوبت ثبت ‌‌‌می‌کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سامانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
 
 
 


:: برچسب‌ها: سامانه نوبت دهی شورای حل اختلاف اصفهان ,
:: بازدید از این مطلب : 477
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 14 خرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

کلاهبرداری به معنای بردن مال دیگری از طریق توسل توام با سوءنیت به وسایل یا عملیات متقلبانه است به عبارت دیگر کلاهبردار باید مرتکب مانور متقلبانه شود. بر اساس ماده یک قانون مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری، هر کسی که از راه حیله و تقلب مردم را فریب دهد یا آن‌ها را از امور، پیشامدها و حوادث غیر واقع بترساند یا امیدوار کند و یا اسم  و عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور تحصیل کرده و از این راه مال دیگری ببرد کلاه بردار به حساب می آید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه کلاهبرداری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

کلاهبرداری چیست؟

بردن مال دیگری با سوء نیت و توسل به اعمال متقلبانه. به عبارتی با فریب، پول یا مال دیگری را گرفتن، استفاده از وسایل و روش‌های متقلبانه، فریب دادن افراد و بردن اموالشان و مانند این‌ها از روش‌های کلاهبرداری است.

نکته قابل توجه و متمایز کننده این جرم نسبت به جرایم دیگر این است که مجنی علیه (قربانی) مال خود را با رضایت در اختیار کلاهبردار قرار می‌دهد.

ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبين ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری بیان می‌کند: هرکس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکت‌ها یا تجارتخانه‌ها یا کارخانه‌ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی‌ فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیشامد‌های غیر واقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل‌ مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصاحساب و امثال آن‌ها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد، کلاهبردار محسوب می‌گردد.

مقید بودن جرم کلاهبرداری

كلاهبرداري از جمله جرايم مقيد بوده كه شرط تحقق آن حصول نتيجه خاص «بردن مال ديگري» است. بردن مال دیگری نیز مستلزم تحقق دو چيز است:
۱- ورود ضرر مالي به قرباني.
۲- انتفاع مالي كلاهبردار يا شخص مورد نظر وي.
جرم كلاهبرداري از تنوع فراواني برخوردار است و در قالب‌هاي مختلفی صورت مي‌گيرد اما بيشترين موارد كلاهبرداري در قالب معاملات است.

توصیه می کنیم مقاله شرایط معامله صحیح را مطالعه نمایید.

جرم چیست؟

هر فعل یا ترک فعلی که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد، جرم محسوب می‌شود.

برای آشنایی کامل با جرم و ارکان آن مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

شروع به جرم کلاهبرداری

در صورتی است که نفس عمل انجام شده جرم باشد شروع کننده به جرم مجازات می‌گردد. مثلا اگر شروع‏‌کننده کارمند دولت بوده‏ و مرتبه مدیرکلی یا بالاتر یا همطراز آنها داشته باشد، از خدمات‏ دولتی به طور دائم، منفصل می‌‏شود و در مراتب پایین‌‏تر به انفصال‏ موقت از خدمات از ۶‏ ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

عناصر تشکیل دهنده جرم کلاهبرداری

برای شکل گیری جرم کلاهبرداری همانند بسیاری جرائم دیگر سه عنصرقانونی، مادی و روانی لازم است.

عنصر قانونی

ماده ۱ قانون تشدید مجازات که شامل عملیات متقلبانه می‌شود به شرح زیر است:

الف: مغرور کردن به وجود شرکت تجارتی، مؤسسات موهوم

ب: مغرور کردن و فریب مردم به داشتن اختیارات موهوم

ج: امیدوار کردن دیگری به امور غیر واقع یا ترساندن از حوادث پیش‌بینی نشده و پیش‌آمدهای غیر واقع

د:‌ اتخاذ عنوان یا سمت مجعول( اگر در سازمان‌های دولتی باشد باعث تشدید مجازات می‌شود)

ح: استفاده از تبلیغ عامه از طریق وسایل ارتباط جمعی که منجر به کلاهبرداری شود.

عنصر مادی

عنصر مادی شامل سه جزء است:

۱. رفتار فیزیکی اعم از فعل یا ترک فعل: رفتار مجرمانه مرتکب باید به شکل فعل مثبت باشد و ترک فعل حتی توام با سوء نیت و اغفال طرف مقابل و ورود ضرر نمی‌تواند عنصر مادی جرم کلاهبرداری را تشکیل دهد.

۲.مجموعه شرایط و اوضاع و احوالی که وجود یا فقدان آن‌ها از نظر قانون شرط تحقق جرم می باشد که عبارتست از:

الف: متقلبانه بودن وسایلی که کلاهبردار از آن‌ها برای اغفال دیگری استفاده می‌کند.

ب: اغفال شدن و فریب خوردن قربانی که لازمه آن عدم آگاهی قربانی نسبت به متقلبانه بودن وسایل مورد استفاده مجرم می‌باشد.

ج: تعلق مال برده شده به دیگری اعم از منقول یا غیرمنقول به دیگری شرط تحقق جرم است.

3.  نتیجه حاصله از رفتار متهم که باید رفتار متهم باعث نتیجه مجرمانه شده باشد. زیرا کلاهبرداری ازجمله جرایم مقید است که شرط تحقق آن‌ها حاصل شدن نتیجه خاص می‌باشد.

عنصر روانی:

از دو جزء سونیت عام و سوء نیت خاص تشکیل می‌شود.

منظور از سوء نیت عام، اراده خودآگاه فرد در ارتکاب عمل مجرمانه به این معنی که کلاهبردار باید با علم به تقلبی بودن وسیله مورد استفاده خود، در استفاده از آن عمد داشته باشد.

در سوء نیت خاص، کلاهبردار قصد بردن مال دیگری را دارد و برای تحقق جرم کلاهبرداری وجود و اثبات قصد خاص برای بردن مال دیگری ضروری می‌باشد.

انواع کلابرداری

کلاهبرداری دو نوع است: ساده و مشدد

کلاهبرداری ساده: در حالتی است که شرایط وقوع کلاهبرداری مشدد وجود نداشته باشد. ( برای اطلاع از مجازات سرقت کلیک کنید.) اجاره دوباره ملک بدون اجازه مالک می‌تواند از مصادیق کلاهبرداری ساده باشد.

کلاهبرداری مشدد: کلاهبرداری مشدد نسبت به ساده مجازات بیشتری دارد و در سه حالت اتفاق می افتد:

1.کلاهبرداری توسط کارمند دولت یا موسسات عمومی و شهرداری‌ها یا نهادهای انقلابی باشد.

2.مرتکب خود را به عنوان مامور دولت یا موسسات عمومی یا شهرداری، یا نهادهای انقلابی و شرکت‌های دولتی معرفی نماید.

3.مرتکب با فریب مردم از تبلیغ عامه از طریق وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجله یا نطق در مجامع و یا انتشار آگهی چاپی یا خطی استفاده کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کلاه برداری و مجازاتش ، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون کلاه برداری و مجازاتش پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه کلاهبرداری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
 


:: برچسب‌ها: کلاهبرداری به چه معناست و انواع آن ,
:: بازدید از این مطلب : 480
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 خرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه اکثر مردم در سراسر کشور دسترسی به اینترنت داشته و بیشتر امور خود را به صورت اینترنتی به انجام‌ می‌رسانند.‌ برای مثال همه افراد می‌توانند خرید‌ها‌ی خود را به صورت اینترنتی انجام دهند و نیازی به مراجعه حضوری برای خرید کالا نخواهد بود. امروزه در برخی دفاتر و ادارات تهران نیز خدمات به صورت اینترنتی و از طریق سامانه‌ها‌ی مختلف ارائه می‌شود. سامانه نوبت دهی واحد اجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران یکی از سایت‌ها‌یی است که خدمات خود را به صورت اینترنتی ارائه می‌نماید و شما می‌توانید با کمک این سامانه نوبت‌ها‌ی خود را رزرو کنید. در ادامه قصد داریم در خصوص سامانه نوبت دهی واحد اجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : سامانه ثبت اسناد تهران

 

سامانه نوبت دهی واحد اجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران چیست‌‌ ؟‌

همانطور که می‌دانید تهران پایتخت کشور ما بوده و دارای جمعیت زیادی است. ازدحام جمعیت در این استان باعث افزایش مراجعات به برخی ادارات شده است و این موضوع علاوه بر به وجود آمدن بی‌نظمی روند انجام ‌امور را نیز کند‌‌تر‌ می‌کند. یکی از اداراتی که تعداد مراجعات به آن بسیار زیاد است اداره ثبت اسناد و املاک‌ تهران می‌باشد. از آنجایی که در سال ۹۹ با پیدایش کرونا مراجعه حضوری به این اداره باید به حداقل برسد دولت سامانه‌ای را طراحی کرده است تا مردم بتوانند بدون مراجعه به این اداره نوبت بگیرند و در تاریخ‌ها‌ی معین شده به این اداره رجوع کنند. این سایت معتبر با نام سامانه نوبت دهی واحد اجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران شناخته می‌شود که در روز ۱۰ شهریور سال ۱۳۹۹ تاسیس گردیده است.

کاربران می‌توانند با کمک‌ این سامانه نوبت مراجعه حضوری خود را به صورت اینترنتی دریافت نمایند. شروع نوبت دهی در این سامانه از ساعت ۸ صبح الی ۱۴ بعد از ظهر می‌باشد و در هر ساعت ۶۰ نوبت در این سایت به ثبت می‌رسد. با استفاده از این سامانه دیگر نیاز به نگرانی برای انتظار در صف‌ها‌ی طولانی نبوده و هر فرد دقیقا در ساعتی که نوبت گرفته است در اداره حاضر می‌شود.

شرایط دریافت نوبت از سامانه نوبت دهی واحد اجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران

برای دریافت نوبت از سامانه واحد اجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران می‌بایست برخی شرایط را در نظر بگیرید تا در حین دریافت نوبت و همچنین استفاده از آن‌ با هیچ مشکلی رو به رو نشوید. این ‌شرایط به قرار زیر می‌باشند:

  • شما در هر پانزده روز یک بار می‌توانید از این سامانه نوبت بگیرید.
  • به همراه داشتن کارت ملی و شماره پیگیری برای استفاده از نوبت در حین مراجعه حضوری الزامی ‌است.
  • در حین دریافت نوبت دقت کنید که تاریخ آن مصادف با روز‌ها‌ی تعطیل رسمی نباشد.

نحوه دریافت نوبت از سامانه نوبت دهی واحد اجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران

برای دریافت نوبت از سامانه واحد اجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران می‌بایست برخی مراحل را انجام دهید تا نوبتتان ثبت شود‌. نحوه دریافت نوبت در این سامانه به شرح زیر می‌باشد:

  • ابتدا وارد سامانه به نشانی ssaa.ir شوید. سپس روی گزینه اخذ نوبت کلیک کنید و در صفحه بعدی کد ملی را وارد کرده و اداره مورد نظر خود را انتخاب کنید. عکس
  • حالا روی گزینه ‌‌‌بررسی‌ کد ملی کلیک نموده و سپس در صفحه‌‌ای‌ که ‌نمایش داده می‌شود روی گزینه انتخاب تاریخ کلیک فرمایید و تاریخ مورد نظرتان را انتخاب کنید. عکس
  • در این مرحله صفحه‌‌ای‌ برایتان نمایش داده می‌شود که ساعت‌ها‌ی خالی در آن نوشته شده و شما می‌بایست یکی از آن‌ها ‌را انتخاب کنید. عکس
  • در مرحله آخر نیز صفحه‌‌ای‌ برایتان نمایش داده می‌شود که می‌بایست در آن اطلاعات خود را وارد کرده و روی گزینه دریافت نوبت کلیک کنید. حال نوبت برای شما ثبت می‌شود و کد رهگیری بر روی صفحه برایتان نمایش داده می‌شود که می‌بایست آن را در حین مراجعه حضوری به همراه داشته باشید. عکس

سوالات متداول

در سامانه نوبت دهی واحد اجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران از چه ساعتی نوبت دهی آغاز می‌شود‌‌ ؟‌

نوبت دهی در این سامانه از هشت صبح آغاز می‌شود.

در هر ساعت چند نوبت در سامانه نوبت دهی واحداجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران ثبت می‌شود‌‌ ؟‌

در هر ساعت ۶۰ نوبت در این سامانه ثبت می‌شود که توضیحات کامل‌‌تر‌ در متن مقاله آمده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سامانه ثبت اسناد تهران، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سا‌مانه ثبت اسناد تهران پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

منبع : سامانه ثبت اسناد تهران

 



:: برچسب‌ها: سامانه ثبت اسناد تهران ,
:: بازدید از این مطلب : 492
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 خرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

پس از اینکه پرونده‌ای در دادگاه تشکیل شود قاضی به کمک کارشناسان دادگاه پرونده را بررسی کرده و رای خود را صادر می‌کند. پس از صادر شدن رای از طرف دادگاه مامورین اجرا وظیفه به اجرا درآوردن آن را دارند. آرای صادره از طرف دادگاه در واقع نظر قاضی و کارشناس آن دادگاه در خصوص پرونده خواهند بود. آرای صادره دادگاه‌ها به دو دسته کلی احکام و قرار‌ها تقسیم بندی می‌شوند. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص قرار قرینه یا تمهیدی که یکی از انواع آرای صادره از طرف دادگاه می‌باشد توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع : قرار قرینه

قرار چیست‌‌‌ ؟

قرار به رای صادر شده توسط قاضی گفته می‌شود. همانطور که گفتیم آرای صادره از طرف قاضی به دو دسته کلی قرار و احکام دسته بندی می‌شوند. قرار در واقع نظر قاضی در خصوص جرم یا پرونده مورد نظر می‌باشد. لازم به ذکر است که قرار تنها توسط قاضی صادر نشده و گاهی ممکن است توسط بازپرس صادر شود. برای مثال هرگاه متهمی‌ تبرئه شود بازپرس می‌تواند برای او قرار منع تعقیب صادر کند. پس به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که قرار نظر و رای دادگاه می‌باشد و انواع مختلفی دارد.

قرار قرینه یا تمهیدی

قرار قرینه یا تمهیدی یکی از انواع قرار‌های تعیین شده توسط قانونگذاران می‌باشد که در موارد مختلفی صادر می‌شود. قرار قرینه یا تمهدیدی در واقع قراری است که به منظور تعیین نمودن نوع و میزان حق مورد ادعا صادر می‌گردد‌. هرگاه قاضی در خصوص موضوع پرونده حقانیت را به یکی از صاحبان دعوا بدهد قرار قرینه یا تمهیدی را صادر می‌کند و به طور ساده‌‌تر می‌توان گفت که صدور قرار قرینه یا تمهیدی به این معناست که فرد در دعوا پیروز شده است. برای مثال اگر فردی برای خسارت به خودروی خود از شخصی دیگر شکایت کند و دادگاه قرار کارشناسی صادر نماید می‌توان گفت که دادگاه حقانیت را به فرد خسارت دیده داده و می‌خواهد با کمک کارشناس میزان خسارت او را تعیین کند که به این نوع قرار، قرار قرینه یا تمهیدی می‌گویند.

تفاوت قرار قرینه و تمهیدی با قرار ساده

برخی از افراد تصور می‌کنند که قرار قرینه و قرار ساده در واقع یکی بوده و به یک منظور صادر می‌گردند. اما می‌بایست بگوییم که این دو نوع قرار با یکدیگر متفاوت هستند، قرار ساده به منظور پیروزی فرد در دادگاه نیست و همچنین باخت او را نیز نشان ‌نمی‌دهد. به عنوان ‌مثال اگر دادگاه قرار معاینه محل را صادر کند فرد در دادگاه پیروز نشده است و همچنین نشانه باخت او نیز نخواهد بود که به چنین قراری، قرار ساده گفته می‌شود. اما صدور قرار قرینه و تمهیدی به معنای پیروزی فرد در دادگاه است.

سوالات متداول

قرار به چه چیزی گفته می‌شود‌‌‌ ؟

قرار به رای صادر شده از طرف قاضی گفته می‌شود که با حکم‌ متفاوت می‌باشد.

آیا صدور قرار ساده به معنای پیروزی فرد در دادگاه است‌‌‌ ؟

خیر صدور قرار ساده به معنای پیروزی و باخت فرد در موضوع پرونده نخواهد بود.

صدور قرار تمهیدی نشانه چیست‌‌‌ ؟

صدور قرار تمهیدی نشانه پیروزی فرد در دادگاه می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قرار قرینه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قرار قرینه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 منبع : قرار قرینه

 



:: برچسب‌ها: قرار قرینه ,
:: بازدید از این مطلب : 556
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 خرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی مردم اکثر امور خود را به صورت آنلاین و غیر حضوری انجام می‌دهند. اما دستگاه قضا نیز از این موضوع حمایت نموده و با تاسیس برخی از سامانه‌های معتبر سعی نموده که امور حقوقی مردم به صورت غیر حضوری انجام گیرند. برای مثال دستگاه قضا در سال‌های قبل با راه اندازی سامانه ثنا خدمات حقوقی را به صورت غیر حضوری به مراجعین ارائه می‌نماید و در واقع تاسیس این سامانه باعث جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه مردم شده است. یکی دیگر از سامانه‌هایی که به منظور ارائه خدمات حقوقی غیر حضوری تاسیس گردیده است سامانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان می‌باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم در خصوص سامانه نوبت دهی اجرای احکام شوراهای حل اختلاف گرگان توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : سامانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان

سامانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان

سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان یکی از سا‌مانه‌های معتبری است که برخی خدمات حقوقی را به صورت اینترنتی به مردم ارائه می‌نماید. از آنجایی که مراجعه به شوراهای حل اختلاف گرگان بسیار زیاد است این سا‌مانه به منظور جلوگیری از اتلاف وقت و همچنین پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تاسیس گردید.

سا‌مانه اجرای احکام گرگان از سال ۹۹ تاسیس و هم اکنون نیز در حال خدمات رسانی به مردم می‌باشد. واحد اجرای احکام گرگان یکی از شلوغ‌‌ترین مراجع قضایی در کشور می‌باشد و در سال گذشته ۲۶ هزار پرونده در این واحد ‌‌‌بررسی گردیده است. حال با پیدایش بیماری کرونا حضور مردم در این مرکز قضایی بسیار خطرناک شده و کارمندان نیز برای رسیدگی به تمامی پرونده‌ها به مشکل بر می‌خوردند. اما با راه اندازی این سا‌مانه معتبر بخش اعظمی از مشکلات مردم حل شده است. افراد می‌توانند با رجوع به این سا‌مانه نوبت اجرای احکام خود را به صورت اینترنتی دریافت نمایند و در تاریخ مورد نظرشان از آن استفاده کنند.

نکته: این سا‌مانه تنها مختص مردم گرگان می‌باشد.

نحوه دریافت نوبت اجرای احکام گرگان

برای دریافت نوبت اجرای احکام گرگان افراد می‌بایست برخی مراحل را به صورت اینترنتی به انجام برسانند تا نوبت خود را دریافت نمایند. در زیر مراحل اخذ نوبت از سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان شرح داده شده است:

  • در مرحله اول می‌بایست وارد سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان شوید و سپس بر روی گزینه نوبت دهی قضایی کلیک نمایید. عکس
  • حال صفحه‌‌ای برایتان باز می‌شود که باید در آن رمز شخصی ثنا را به همراه کد ملی خود وارد نموده و روی گزینه مرحله بعدی کلیک کنید. عکس
  • در این مرحله برای شما یک رمز موقتی ارسال می‌شود که می‌بایست آن را در سا‌مانه وارد کرده و سپس روی گزینه ورود کلیک کنید. حال برایتان صفحه‌‌ای نمایش داده می‌شود که باید در آن گزینه ثبت نوبت را انتخاب کنید. عکس
  • در مرحله آخر برای شما صفحه‌‌ای نمایش داده می‌شود که در آن تاریخ نوبت و مشخصات شما آمده است که با نمایش این صفحه می‌توانید از ثبت نوبت و دریافت آن مطمئن شوید. عکس

نکته: حتما از صفحه آخر که در آن تاریخ نوبتتان آمده است پرینت بگیرید و در حین مراجعه به شورای حل اختلاف آن را به همراه خود داشته باشید.

سه نکته مهم در خصوص سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان

در زیر سه نکته مهم در خصوص سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان ذکر شده است:

  • در سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان هر دوازده دقیقه یک نوبت ثبت می‌گردد و اخذ نوبت در این سا‌مانه با محدودیت زمانی نیز روبه رو است.
  • برای دریافت نوبت در این سا‌مانه حتما باید در سا‌مانه ثنا حساب کاربری داشته باشید.
  • حتما از صفحه آخر که در آن تاریخ نوبتتان ذکر گردیده است پرینت بگیرید زیرا در صورتی که پرینت نداشته باشید نمی‌توانید از نوبتتان استفاده کنید.

سوالات متداول

سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان در چه سالی تاسیس شد‌‌‌ ؟

این سا‌مانه در سال ۱۳۹۹ تاسیس گردید.

اگر در سا‌مانه ثنا ثبت نام نکنیم می‌توانیم از سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان استفاده کنیم‌‌‌ ؟

خیر می‌بایست حتما در سا‌مانه ثنا ثبت نام نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سامانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
 
 
 
 


:: برچسب‌ها: سامانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان ,
:: بازدید از این مطلب : 362
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 خرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی مردم اکثر امور خود را به صورت آنلاین و غیر حضوری انجام می‌دهند. اما دستگاه قضا نیز از این موضوع حمایت نموده و با تاسیس برخی از سامانه‌های معتبر سعی نموده که امور حقوقی مردم به صورت غیر حضوری انجام گیرند. برای مثال دستگاه قضا در سال‌های قبل با راه اندازی سامانه ثنا خدمات حقوقی را به صورت غیر حضوری به مراجعین ارائه می‌نماید و در واقع تاسیس این سامانه باعث جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه مردم شده است. یکی دیگر از سامانه‌هایی که به منظور ارائه خدمات حقوقی غیر حضوری تاسیس گردیده است سامانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان می‌باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم در خصوص سامانه نوبت دهی اجرای احکام شوراهای حل اختلاف گرگان توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : سامانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان

سامانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان

سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان یکی از سا‌مانه‌های معتبری است که برخی خدمات حقوقی را به صورت اینترنتی به مردم ارائه می‌نماید. از آنجایی که مراجعه به شوراهای حل اختلاف گرگان بسیار زیاد است این سا‌مانه به منظور جلوگیری از اتلاف وقت و همچنین پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تاسیس گردید.

سا‌مانه اجرای احکام گرگان از سال ۹۹ تاسیس و هم اکنون نیز در حال خدمات رسانی به مردم می‌باشد. واحد اجرای احکام گرگان یکی از شلوغ‌‌ترین مراجع قضایی در کشور می‌باشد و در سال گذشته ۲۶ هزار پرونده در این واحد ‌‌‌بررسی گردیده است. حال با پیدایش بیماری کرونا حضور مردم در این مرکز قضایی بسیار خطرناک شده و کارمندان نیز برای رسیدگی به تمامی پرونده‌ها به مشکل بر می‌خوردند. اما با راه اندازی این سا‌مانه معتبر بخش اعظمی از مشکلات مردم حل شده است. افراد می‌توانند با رجوع به این سا‌مانه نوبت اجرای احکام خود را به صورت اینترنتی دریافت نمایند و در تاریخ مورد نظرشان از آن استفاده کنند.

نکته: این سا‌مانه تنها مختص مردم گرگان می‌باشد.

نحوه دریافت نوبت اجرای احکام گرگان

برای دریافت نوبت اجرای احکام گرگان افراد می‌بایست برخی مراحل را به صورت اینترنتی به انجام برسانند تا نوبت خود را دریافت نمایند. در زیر مراحل اخذ نوبت از سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان شرح داده شده است:

  • در مرحله اول می‌بایست وارد سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان شوید و سپس بر روی گزینه نوبت دهی قضایی کلیک نمایید. عکس
  • حال صفحه‌‌ای برایتان باز می‌شود که باید در آن رمز شخصی ثنا را به همراه کد ملی خود وارد نموده و روی گزینه مرحله بعدی کلیک کنید. عکس
  • در این مرحله برای شما یک رمز موقتی ارسال می‌شود که می‌بایست آن را در سا‌مانه وارد کرده و سپس روی گزینه ورود کلیک کنید. حال برایتان صفحه‌‌ای نمایش داده می‌شود که باید در آن گزینه ثبت نوبت را انتخاب کنید. عکس
  • در مرحله آخر برای شما صفحه‌‌ای نمایش داده می‌شود که در آن تاریخ نوبت و مشخصات شما آمده است که با نمایش این صفحه می‌توانید از ثبت نوبت و دریافت آن مطمئن شوید. عکس

نکته: حتما از صفحه آخر که در آن تاریخ نوبتتان آمده است پرینت بگیرید و در حین مراجعه به شورای حل اختلاف آن را به همراه خود داشته باشید.

سه نکته مهم در خصوص سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان

در زیر سه نکته مهم در خصوص سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان ذکر شده است:

  • در سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان هر دوازده دقیقه یک نوبت ثبت می‌گردد و اخذ نوبت در این سا‌مانه با محدودیت زمانی نیز روبه رو است.
  • برای دریافت نوبت در این سا‌مانه حتما باید در سا‌مانه ثنا حساب کاربری داشته باشید.
  • حتما از صفحه آخر که در آن تاریخ نوبتتان ذکر گردیده است پرینت بگیرید زیرا در صورتی که پرینت نداشته باشید نمی‌توانید از نوبتتان استفاده کنید.

سوالات متداول

سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان در چه سالی تاسیس شد‌‌‌ ؟

این سا‌مانه در سال ۱۳۹۹ تاسیس گردید.

اگر در سا‌مانه ثنا ثبت نام نکنیم می‌توانیم از سا‌مانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان استفاده کنیم‌‌‌ ؟

خیر می‌بایست حتما در سا‌مانه ثنا ثبت نام نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سامانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
 
 
 
 


:: برچسب‌ها: سامانه نوبت دهی اجرای احکام گرگان ,
:: بازدید از این مطلب : 406
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 خرداد 1400 | نظرات ()