نوشته شده توسط : vakiel

هنگامی که متهم وارد فرایند دادرسی می‌شود مراحلی را پشت سر می‌گذارد که هر کدام از این مراحل بر اساس اصول خاصی و با رعایت شرایط مشخصی انجام می‌شود. در این مقاله ما قصد داریم به مرحله‌ای بپردازیم که بر پایه اصل برائت انجام می‌شود و آن هم اخذ آخرین دفاع از متهم می‌باشد. همان طور که گفته شد این فرایند هم مانند سایر فرایند‌ها در نظام دادرسی ویژگی‌هایی دارد که ما در این مقاله به بیان آن‌ها می‌پردازیم در این راستا به مواد قانون آیین دادرسی کیفری نیز استناد می‌کنیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

آخرین دفاع متهم در چه زمان و کجا اخذ می‌گردد؟

پیش از بیان هر نکته‌ای باید به زمان این دفاع از متهم اشاره کنیم. در واقع قبل از اینکه در خصوص متهم قرار نهایی صادر شود آخرین دفاع از او اخذ می‌گردد. به عبارت دیگر هنگامی که کار بازپرس با بازجویی از متهم به اتمام رسید قبل از اینکه هرگونه قرار نهایی در خصوص اتهام وارده به متهم صادر شود متهم این فرصت را دارد تا آخرین دفاع خود را ارائه کند حال ممکن است که بازجویی بازپرس از شخص متهم در چندین جلسه انجام شود.

پس این مرحله در دادسرا و قبل از دادگاه صورت می‌گیرد و آخرین اقدام بازپرس است.

مبنای اخذ آخرین دفاع 

اصلی که حق آخرین دفاع را توجیه می‌کند اصل برائت است. در واقع حقی که به متهم داده می‌شود به این خاطر است که بعد از این که شاکی اظهاراتش را بیان کرد او فرصت داشته باشد تا به عنوان فرد مظنون به ارتکاب جرم، هر آنچه که برای دفاع از خودش در مقابل اتهاماتی که شاکی به او وارد کرده است بیان کند. باید توجه کنیم که علاوه بر اظهارات شاکی اظهارات شهود نیز ممکن است شنیده شود و در این صورت متهم می‌تواند در خصوص اظهارات تمام اشخاصی که مدعی هستند او جرمی را انجام داده است دفاعیات خود را ارائه دهد به همین خاطر است که مبنای این حق اصل برائت در نظر گرفته می‌شود.

استناد به مواد قانون 

طبق مفاد ماده 262 قانون آیین دادرسی کیفری متوجه می‌شویم که بعد از اتمام تحقیقات در خصوص پرونده و در صورتی که اظهارات شهود و شاکی این شک را ایجاد کند که جرمی توسط متهم انجام شده است در این صورت است که بازپرس به خود متهم و یا وکیل او اعلام می‌کند که آخرین دفاع را ارائه دهند و در صورتی که دفاعیات متهم در جهت مشخص شدن حقیقت تاثیر داشته باشد بازپرس باید به این امر رسیدگی کند.

اخذ آخرین دفاع بیانگر نظر مثبت بازپرس است یا نظر منفی وی؟

ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که آیا اخذ آخرین دفاع از متهم همیشه ضرورت دارد یا خیر برای پاسخ دادن به این سوال باید بیان کنیم که در صورتی که تمام دلایل و اظهارات بازپرس را به سمتی هدایت کند که متوجه شود شخصی که به اتهام وارد شده بی‌گناه می‌باشد دیگر ضرورت ندارد از شخصی که به او اتهام وارد شده آخرین دفاع اخذ شود.
نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که زمانی شخص متهم یا وکیل او ابلاغیه دریافت می‌کنند مبنی بر اینکه بازپرس برای متهم حق این دفاع را قائل شده است که بازپرس نظرش این باشد که قرار جلب به دادرسی صادر کند و در این صورت است که دفاعیاتی که متهم بیان می‌کند از اهمیت ویژه و تعیین‌کننده‌ای برخوردار می‌باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله جلب متهم را مطالعه فرمایید.

آیا بازپرس می‌تواند این دفاع را از وکیل اخذ کند ؟

برای پاسخ به این سوال باید به ماده ۲۶۲ و ۲۶۳ اشاره کنیم مطابق این مواد از قانون آیین دادرسی کیفری بازپرس می‌تواند آخرین دفاع متهم را از وکیل وی اخذ کند. در واقع در صورت تحقق چنین موقعیتی متهم می‌تواند در جهت بیان آخرین دفاعش شخصا حضور نیابد. به عبارت دیگر بازپرس نمی‌تواند به متهم بگوید که برای اخذ آخرین دفاع شخصاً خودش باید حضور داشته باشد. در صورتی که وکیل برای بیان آخرین دفاع حضور یابد بازپرس دفاعیاتش را می‌شنود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص آخرین دفاع متهم، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دفاع از متهم پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: آخرین دفاع متهم ,
:: بازدید از این مطلب : 552
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

زمانی مرجع قضایی می‌تواند تحقیقات مقدماتی را در خصوص اتهام وارده به شخص انجام دهد که در واقع صلاحیت انجام این کار را داشته باشد. به عبارت دیگر یک مرجع قضایی در حوزه قضایی که در آن واقع شده است صلاحیت دارد اقدامات تحقیقاتی را تحت عنوان تحقیقات مقدماتی انجام دهد. همچنین ضابطان نیز در همان حدود حوزه قضایی مشخص و معین می‌توانند ماموریت خود را انجام دهند و خارج از آن اختیاری ندارند و نمی‌توان به آن‌ها دستور انجام ماموریت را خارج از حوزه قضایی داد. اما در این مقاله قصد داریم این حالت را که نامش نیابت قضایی است، بررسی کنیم. در این نیابت به منظور تکمیل تحقیقات مقدماتی باید خارج از حوزه قضایی اقدامات تحقیقی انجام شود.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

نیابت قضایی چیست و در چه صورتی محقق می‌شود ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ابتدا باید موقعیتی را تصور کنید که برای تکمیل تحقیقات مقدماتی در خصوص یک اتهام باید از حوزه قضایی خارج شد و تحقیقات را خارج از حوزه قضایی صالح ادامه داد. به عنوان مثال می‌توان تحقیقات محلی را نمونه‌ای از این موارد دانست در این صورت مرجع قضایی صالح به مرجع قضایی که خارج از حوزه قضایی می‌باشد نمایندگی می‌دهد تا اقدامات مربوطه را انجام دهد به این فرآیند نیابت قضایی گفته می‌شود. مرجع قضایی ابتدایی نمایندگی را به مرجع قضایی دیگر می‌دهد.

طرفین نیابت قضایی | این نیابت در چه صورت محقق می‌گردد؟

در واقع مرجع قضایی که ابتدا نمایندگی را به مرجع قضایی دیگر می‌دهد نیابت دهنده نام دارم و مرجع قضایی که به نیابت از مرجع قضایی اول اقدامات تحقیقاتی را انجام می‌دهد نایب نام می‌گیرد.

باید توجه کنید که اعطای نیابت توسط یک مرجع به مرجع دیگر تنها در خصوص تحقیقات و اقدامات مربوط به آن انجام می‌شود. بیان نظر نهایی در خصوص پرونده توسط بازپرسی صورت می‎‌گیرد که صلاحیت رسیدگی به اتهام را دارد. به دلیل اینکه مطابق نظریه مشورتی رسیدگی به اصل اتهام در صلاحیت مرجع نیابت دهنده است. بنا‌بر‌این اظهار نظر در خصوص ماهیت اتهام و احراز بزهکاری یا بی‌گناهی فرد یا افراد، اظهار نظر در مورد مجرمیت یا منع تعقیب متهم، در صلاحیت دادگاه مجری نیابت نبوده و در صلاحیت مرجع نیابت دهنده می‌باشد و امر اظهار نظر قابل تفویض نمی‌باشد.

بررسی نظر قانون آیین دادرسی کیفری در خصوصی این موضوع 

این قانون اظهار می‌دارد: هرگاه تحقیق از متهم، استماع شهادت شهود و مطلع، معاینه محل، بازرسی از منازل و اماکن و اشیاء، جمع‌آوری آلات جرم و به طور کلی هر اقدام دیگری خارج از حوزه قضایی محل مأموریت بازپرس ضروری تشخیص داده شود، وی با صدور قرار نیابت قضایی مطابق مقررات قانونی و شرح دقیق موارد مورد نیاز پرونده و الصاق مدارک، انجام آن‌ها را از بازپرس محل، درخواست می‌نماید. این بازپرس در حدود مفاد نیابت اعطائی، موضوع نیابت را انجام می‌دهد و اوراق تنظیمی را پس از امضاء به همراه سایر مدارک به دست آمده نزد مرجع نیابت‌دهنده می‌فرستد و در صورتی که اجرای تمام یا بخشی از مفاد نیابت، مربوط به حوزه قضایی دیگری باشد، اوراق را برای اجرای نیابت به مرجع مزبور ارسال و مراتب را به بازپرس نیابت‌دهنده اعلام می‌دارد.

نکات مهم

۱-‌ انجام نیابت قضایی در حوزه قضایی بخش به‌عهده رییس یا دادرس علی‌البدل دادگاه آن محل قرار می‌گیرد.

۲- در مواردی که اقرار متهم و یا شهادت شاهد و یا شهادت بر شهادت شاهد، مستند رأی دادگاه قرار گیرد، استماع آن توسط قاضی صادرکننده رأی ضروری می‌باشد.

حقوق متهم در صورتی‌که نیابت محقق شود به چه صورت می‌باشد ؟

نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که پس از اعطای نیابت به مرجع قضایی دیگری متهم شرایطش به این شکل می‌شود که از تمام حقوقی که در مقابل مرجع قضایی اول برخوردار بود در مقابل مرجع قضایی که به نیابت از مرجع قضایی دیگر تحقیقات را انجام می‌دهد نیز برخوردار است.

همچنین در خصوص نیابت قضایی می‌توانیم به ماده ۱۲۰ قانون آیین دادرسی کیفری اشاره کنیم. در این ماده آمده است که بازپرس حین صدور نیابت می‌تواند میزان تأمین را نیز تعیین کند یا اینکه تعیین آن را به مرجع نایب واگذار کند. مرجع نایب نیز اگر تأمین را کافی نداند یا آن را سنگین بداند می‌تواند تغییرش دهد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نبات قضایی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نبات قضایی پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: نیابت قضایی ,
:: بازدید از این مطلب : 559
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه با توجه به افزایش قمیت‌ها افراد زیادی به اجاره نشینی روی آورده‌اند اما همان طور که اجاره نشینی فوایدی دارد از طرفی هم می‌تواند باعث دردسر اشخاص شود. به این صورت که پس از اتمام مدت عقد اجاره کماکان مستاجر در ملک هست و حاضر به تخلیه آن نمی‌شود. در قانون به روابط بین موجر و مستاجر پرداخته شده است و یکی از این موضوعات گرفتن دستور تخلیه در صورت امتناع اشخاص از تخلیه ملک است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : دستور تخلیه 

 

اجاره

در قانون مدنی ایران به موجب اجاره ملکی مستاجر مالک منافع عین مستاجره می‌گردد.

اجاره دهنده را موجر، اجاره کننده را مستاجر، مورد اجاره را عین مستاجره می‌نامند.

قرارداد اجاره هم به صورت عادی هم به صورت رسمی تنظیم می‌شود. در قرارداد‌های عادی باید دو نفر شاهد قرارداد را امضا کنند تا در دادگاه سندیت داشته باشد و بتوان به آن استناد کرد.

توصیه می‌کنیم قرارداد اجاره را مطالعه فرمایید.

شرایط گرفتن دستور تخلیه

۱.اتمام مدت اجاره.

۲.عدم پرداخت اجاره بها بیش از ۳ماه.

۳.تخلف از شرط عدم انتقال مال مورد اجاره به غیر. ( یعنی در قرارداد شرط شده مستاجر نمی‌تواند مال مورد اجاره را به دیگری اجاره دهد اما مستاجر شرط را رعایت نکند.)

۴.استفاده از مال مورد اجاره برای موارد غیرمشروع و غیرقانونی مثل اینکه مستاجر مال مورد اجاره را محل فساد قرار دهد.

نحوه گرفتن دستور تخلیه

اگر قرارداد اجاره رسمی باشد برای تخلیه باید به اداره ثبت رفت و درخواست صدور اجراییه از دفتر خانه به عمل آید. دفترخانه پس از صدور، اوراق اجراییه را در مدت ۲۴ ساعت و در سه نسخه با قید تخلیه محل مورد اجاره به دایره اجرای اسناد رسمی اداره ثبت اسناد و املاک ارسال کرده و آن اداره ظرف ۲۴ساعت نسبت به تشکیل پرونده و صدور ابلاغیه اقدام می‌کند.

مامور اجرا مکلف است ظرف ۴۸ ساعت اجراییه را به مستاجر ابلاغ کند.

مستاجر نیز موظف است ظرف ۳روز از تاریخ ابلاغ نسبت به تخلیه اقدام کند.

اگر قرارداد اجاره عادی باشد بسته به اینکه مال مورد اجاره مسکونی است یا تجاری است موجر باید به شورای حل اختلاف یا دادگاه رجوع کرده و دادخواست دستور تخلیه پر کند. دستور تخلیه‌ای که شورا صادر می‌کند پس از صدور ظرف ۲۴ ساعت به مستاجر به ابلاغ می‌شود و او از زمان ابلاغ ۳روز فرصت دارد تا ملک را تخلیه کند.

چنانچه مبلغ یا سندی از جانب مستاجر نزد شخص موجر است موجر باید آن را به دایره اجرا تسلیم کند تا حکم اجرا شود. این موضوع هم برای قرارداد رسمی و هم برای قرارداد عادی صدق می‌کند.

درصورتی که موجر مدعی است مستاجر به او یا ملک مورد اجاره خسارتی زده است نمی تواند خسارت را از پیش پرداخت مستاجر کم کند و باید برای رسیدن به حق خود شکایت جداگانه‌ای مطرح کند.

اگر در زمان اجرای دستور تخلیه به دلیل وقوع حوادث غیر‌مترقبه مستاجر قادر به تخلیه مورد اجاره نباشد و تقاضای مهلت کند مرجع قضایی با دادن مهلت به مستاجر برای یک نوبت و به مدت حداکثر یک ماه موافقت خواهد کرد.

توصیه می‌کنیم مقاله کمیسیون فسخ اجاره قبل از تحویل را مطالعه فرمایید

ویژگی‌های مثبت  دستور تخلیه

۱.سرعت بالای صدور و اجرای دستور.

۲.هزینه طرح دستور تخلیه پایین است.

۳.برای صدور این دستور نیازی به حضور مستاجر در شورای حل اختلاف نیست.

اعتراض به دستور

این دستور برخلاف حکم تخلیه قابل اعتراض و تجدیدنظرخواهی نیست. طبق قانون در صورتی که دستور تخلیه مورد اجاره صادر شود و مستاجر نسبت به اصالت قرارداد مستند دستور تخلیه، شکایتی داشته باشد و یا مدعی تمدید قرارداد اجاره باشد باید شکایت خود را به دادگاه عمومی محل وقوع مال مورد اجاره تقدیم کند.

اعلام شکایت مانع اجرای دستور نمی‌شود مگر اینکه دادگاه شکایت مستاجر را مستند بداند. در این حالت پس از اخذ تامین متناسب با ضرر و زیان احتمالی موجر، قرار توقف عملیات اجرای تخلیه را صادر خواهد کرد.

توقف عملیات اجرایی این دستور امری مشکل است چون پس از ابلاغ دستور تخلیه به مستاجر، او باید ظرف ۳روز تخلیه کند وگرنه مامور اجرا، عین مستاجره را تخلیه می‌کند. لذا بعید است که مستاجر ظرف ۳ روز دادخواست خود را به دادگاه بدهد و دادگاه هم در همان ۳روز تشکیل جلسه بدهد. پس بهترین راه حل اقدام از طریق دادرسی فوری است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دستور تخلیه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دستور تخلیه پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

لحظه به لحظه همراه شماییم

 

 

 

 

منبع : دستور تخلیه 



:: برچسب‌ها: دستور تخلیه ,
:: بازدید از این مطلب : 601
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه با توجه به افزایش قمیت‌ها افراد زیادی به اجاره نشینی روی آورده‌اند اما همان طور که اجاره نشینی فوایدی دارد از طرفی هم می‌تواند باعث دردسر اشخاص شود. به این صورت که پس از اتمام مدت عقد اجاره کماکان مستاجر در ملک هست و حاضر به تخلیه آن نمی‌شود. در قانون به روابط بین موجر و مستاجر پرداخته شده است و یکی از این موضوعات گرفتن دستور تخلیه در صورت امتناع اشخاص از تخلیه ملک است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
منبع : دستور تخلیه 
 

اجاره

در قانون مدنی ایران به موجب اجاره ملکی مستاجر مالک منافع عین مستاجره می‌گردد.

اجاره دهنده را موجر، اجاره کننده را مستاجر، مورد اجاره را عین مستاجره می‌نامند.

قرارداد اجاره هم به صورت عادی هم به صورت رسمی تنظیم می‌شود. در قرارداد‌های عادی باید دو نفر شاهد قرارداد را امضا کنند تا در دادگاه سندیت داشته باشد و بتوان به آن استناد کرد.

توصیه می‌کنیم قرارداد اجاره را مطالعه فرمایید.

شرایط گرفتن دستور تخلیه

۱.اتمام مدت اجاره.

۲.عدم پرداخت اجاره بها بیش از ۳ماه.

۳.تخلف از شرط عدم انتقال مال مورد اجاره به غیر. ( یعنی در قرارداد شرط شده مستاجر نمی‌تواند مال مورد اجاره را به دیگری اجاره دهد اما مستاجر شرط را رعایت نکند.)

۴.استفاده از مال مورد اجاره برای موارد غیرمشروع و غیرقانونی مثل اینکه مستاجر مال مورد اجاره را محل فساد قرار دهد.

نحوه گرفتن دستور تخلیه

اگر قرارداد اجاره رسمی باشد برای تخلیه باید به اداره ثبت رفت و درخواست صدور اجراییه از دفتر خانه به عمل آید. دفترخانه پس از صدور، اوراق اجراییه را در مدت ۲۴ ساعت و در سه نسخه با قید تخلیه محل مورد اجاره به دایره اجرای اسناد رسمی اداره ثبت اسناد و املاک ارسال کرده و آن اداره ظرف ۲۴ساعت نسبت به تشکیل پرونده و صدور ابلاغیه اقدام می‌کند.

مامور اجرا مکلف است ظرف ۴۸ ساعت اجراییه را به مستاجر ابلاغ کند.

مستاجر نیز موظف است ظرف ۳روز از تاریخ ابلاغ نسبت به تخلیه اقدام کند.

اگر قرارداد اجاره عادی باشد بسته به اینکه مال مورد اجاره مسکونی است یا تجاری است موجر باید به شورای حل اختلاف یا دادگاه رجوع کرده و دادخواست دستور تخلیه پر کند. دستور تخلیه‌ای که شورا صادر می‌کند پس از صدور ظرف ۲۴ ساعت به مستاجر به ابلاغ می‌شود و او از زمان ابلاغ ۳روز فرصت دارد تا ملک را تخلیه کند.

چنانچه مبلغ یا سندی از جانب مستاجر نزد شخص موجر است موجر باید آن را به دایره اجرا تسلیم کند تا حکم اجرا شود. این موضوع هم برای قرارداد رسمی و هم برای قرارداد عادی صدق می‌کند.

درصورتی که موجر مدعی است مستاجر به او یا ملک مورد اجاره خسارتی زده است نمی تواند خسارت را از پیش پرداخت مستاجر کم کند و باید برای رسیدن به حق خود شکایت جداگانه‌ای مطرح کند.

اگر در زمان اجرای دستور تخلیه به دلیل وقوع حوادث غیر‌مترقبه مستاجر قادر به تخلیه مورد اجاره نباشد و تقاضای مهلت کند مرجع قضایی با دادن مهلت به مستاجر برای یک نوبت و به مدت حداکثر یک ماه موافقت خواهد کرد.

توصیه می‌کنیم مقاله کمیسیون فسخ اجاره قبل از تحویل را مطالعه فرمایید

ویژگی‌های مثبت  دستور تخلیه

۱.سرعت بالای صدور و اجرای دستور.

۲.هزینه طرح دستور تخلیه پایین است.

۳.برای صدور این دستور نیازی به حضور مستاجر در شورای حل اختلاف نیست.

اعتراض به دستور

این دستور برخلاف حکم تخلیه قابل اعتراض و تجدیدنظرخواهی نیست. طبق قانون در صورتی که دستور تخلیه مورد اجاره صادر شود و مستاجر نسبت به اصالت قرارداد مستند دستور تخلیه، شکایتی داشته باشد و یا مدعی تمدید قرارداد اجاره باشد باید شکایت خود را به دادگاه عمومی محل وقوع مال مورد اجاره تقدیم کند.

اعلام شکایت مانع اجرای دستور نمی‌شود مگر اینکه دادگاه شکایت مستاجر را مستند بداند. در این حالت پس از اخذ تامین متناسب با ضرر و زیان احتمالی موجر، قرار توقف عملیات اجرای تخلیه را صادر خواهد کرد.

توقف عملیات اجرایی این دستور امری مشکل است چون پس از ابلاغ دستور تخلیه به مستاجر، او باید ظرف ۳روز تخلیه کند وگرنه مامور اجرا، عین مستاجره را تخلیه می‌کند. لذا بعید است که مستاجر ظرف ۳ روز دادخواست خود را به دادگاه بدهد و دادگاه هم در همان ۳روز تشکیل جلسه بدهد. پس بهترین راه حل اقدام از طریق دادرسی فوری است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دستور تخلیه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دستور تخلیه پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: دستور تخلیه ,
:: بازدید از این مطلب : 578
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همه افراد دارای حق و حقوقی در جامعه ‌‌‌می‌باشند که هیچ کس ‌‌‌نمی‌تواند آن‌‌‌‌ها را از این حقوق محروم کند. یکی از حقوق افراد در جامعه طرح دعوا و درخواست دادرسی ‌‌‌می‌باشد. هرگاه فردی احساس کند فرد دیگر روی حقوق او پا گذاشته است ‌‌‌می‌تواند علیه او طرح دعوا نماید و به مراجع قضایی رجوع کند تا مشکل به وجود آمده حل گردد. اما گاهی این حق به دلیل وجود برخی شرایط از فرد سلب ‌‌‌می‌شود. عدم اهلیت یکی از مواردی است که ‌‌‌می‌تواند حق اقامه دعوا را از افراد سلب کند. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص مهلت ایراد عدم اهلیت توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : مهلت ایراد عدم اهلیت

ایراد عدم اهلیت به چه معناست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

همانطور که همه ما ‌‌‌می‌دانیم در هر دعوا دو فرد با عنوان‌های خوانده و خواهان وجود دارند که در دادگاه در مقابل یکدیگر قرار خواهند گرفت. یکی از شروطی که قانونگذار برای اقامه دعوا و یا دفاع از خود در دعاوی مختلف تعیین کرده است اهلیت افراد ‌‌‌می‌باشد. فرد ‌‌‌می‌بایست برای اقامه دعوا و یا دفاع از خود در یک دعوا دارای اهلیت باشد. اهلیت به این معناست که فرد عاقل و بالغ باشد، مجنون نباشد، سفیه نباشد و بتواند امور مالی خود را به انجام برساند. چنانچه فردی دارای اهلیت نباشد طرف مقابلش ‌‌‌می‌تواند به این مورد ایراد بگیرد تا دعوا متوقف گردد که به این ایراد، ایراد عدم اهلیت گفته ‌‌‌می‌شود. چنانچه خوانده دارای اهلیت نباشد خواهان ‌‌‌می‌تواند به‌‌‌‌ عدم اهلیت او ایراد بگیرد و همچنین برعکس این موضوع نیز ‌‌‌می‌تواند اتفاق بیفتد، یعنی خواهان نیز ‌‌‌می‌تواند به عدم اهلیت خوانده ایراد وارد بگیرد.

مهلت طرح ایراد عدم اهلیت

برای اینکه خوانده یا خواهان بتوانند به عدم اهلیت طرف مقابلشان ایراد وارد کنند ‌‌‌می‌بایست در مدت زمان مشخص شده توسط قانونگذار این کار را انجام دهند. این مدت زمان تا پایان اولین جلسه دادرسی خواهد بود و هرکدام از طرفین که مایل باشند ‌‌‌می‌توانند در این مدت زمان به عدم اهلیت طرف مقابل خود ایراد وارد کنند اما بعد از پایان جلسه اول دادرسی این کار امکانپذیر نخواهد بود.

طرح ایراد عدم اهلیت بعد از اولین جلسه دادرسی

با وجود اینکه ‌‌‌نمی‌توان بعد از اولین جلسه دادرسی ایراد عدم اهلیت را بیان نمود اما قانونگذار موردی را در نظر گرفته است که در صورت وجود آن فرد ‌‌‌می‌تواند بعد از پایان اولین جلسه دادرسی نیز این کار را انجام دهد. مطابق قانون چنانچه عدم اهلیت خوانده یا خواهان قبل از اولین جلسه دادرسی اتفاق نیفتاده باشد و بعد از اولین جلسه آن‌‌‌‌ها فاقد اهلیت شوند طرف مقابل ‌‌‌می‌تواند ایراد خود را وارد کند. به عنوان مثال فردی قبل از پایان اولین جلسه دادرسی مجنون نیست اما بعد از پایان آن دچار جنون ‌‌‌می‌شود که در این صورت طرف مقابل ‌‌‌می‌تواند پس از اولین جلسه دادرسی نیز ایراد عدم اهلیت خود را وارد کند.

سوالات متداول

اگر فرد دچار جنون باشد فاقد اهلیت است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

بله جنون یکی از مواردی است که انسان را فاقد اهلیت خواهد کرد.

مهلت طرح ایراد عدم اهلیت چقدر است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

مهلت طرح ایراد عدم اهلیت تا پایان اولین جلسه دادرسی خواهد بود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهلت ا‌یراد عدم اهلیت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مهلت ا‌یراد عدم اهلیت پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: مهلت ایراد عدم اهلیت ,
:: بازدید از این مطلب : 654
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه میزان شکایات و تشکیل پرونده در دادگاه‌ها بسیار بیشتر از سال‌های قبل شده است و می‌توان گفت که میزان طرح دعوا در مراجع قضایی رو به افزایش است. برای طرح دعوا دو فرد با عنوان‌های خوانده و خواهان وجود دارند که در دادگاه در مقابل یکدیگر خواهند بود و هرکدام می‌توانند از خود دفاع کنند. اما نکته حائز اهمیت این است که افراد برای طرح دعوا و همچنین دفاع نمودن از خود در خصوص یک دعوا در مراجع قضایی می‌بایست حتما دارای اهلیت باشند. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص ایراد عدم اهلیت خواهان و خوانده توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع : ایراد عدم اهلیت خواهان و خوانده

ایراد عدم اهلیت چیست‌‌‌‌ ؟

فردی که از دیگری در دادگاه شکایت می‌کند و یا می‌خواهد در مقابل طرح شکایت دیگری در دادگاه از خود دفاع کند می‌بایست حتما دارای اهلیت باشد. ‌‌‌‌ا‌هلیت به این معناست که فرد به بلوغ کافی رسیده باشد و بتواند تمامی امور مالی خود را بدون کمک و سرپرستی دیگران انجام دهد، سفیه نباشد و همچنین دچار جنون نیز نشده باشد. چنانچه یکی از طرفین دعوا دارای ‌‌‌‌ا‌هلیت نباشد طرف دیگر می‌تواند به عدم ‌‌‌‌ا‌هلیت او ایراد وارد کند که در این صورت شرایط برای هردوی آن‌ها تغییر می‌کند.

ایراد عدم اهلیت خواهان

خواهان کسی است که دعوا را در دادگاه طرح کرده است. هرگاه فردی از دیگری در دادگاه شکایت کند و خواهان برخورد قانونی با او شود خواهان نام می‌گیرد. حال در برخی موارد خواهان دارای ‌‌‌‌ا‌هلیت نیست که در این صورت خوانده می‌تواند به عدم ‌‌‌‌ا‌هلیت او ایراد وارد نماید. خوانده می‌تواند تا پایان اولین جلسه دادرسی ایراد عدم ‌‌‌‌ا‌هلیت خود را در دادگاه مطرح کند و چنانچه ایراد عدم ‌‌‌‌ا‌هلیت به خواهان وارد گردد می‌بایست خواهان از ادامه دعوا امتناع کرده و فرد دیگری به نیابت از او دعوا را ادامه دهد. این فرد قیم یا ولی محجور است.

ایراد عدم اهلیت خوانده

خوانده کسی است که در دادگاه از او شکایت شده است. چنانچه فردی در دادگاه علیه شخص دیگر شکایت کند آن شخص به عنوان خوانده شناخته می‌شود. اما گاهی پیش می‌آید که خوانده دارای ‌‌‌‌ا‌هلیت نیست و هنوز به بلوغ کافی برای دفاع از خود در دادگاه نرسیده است و ‌‌‌‌ا‌هلیت ندارد. در این صورت خواهان می‌تواند به عدم ‌‌‌‌ا‌هلیت خوانده ایراد وارد نماید. چنانچه خواهان ایراد عدم ‌‌‌‌ا‌هلیت را نسبت به خوانده در دادگاه طرح نماید خوانده موظف است که از ادامه دعوا و دفاع از خود امتناع کند و این‌کار را به ولی یا قیم خود بسپارد.

سوالات متداول

‌‌‌‌ا‌هلیت به چه معناست‌‌‌‌ ؟

‌‌‌‌ا‌هلیت به این معناست که فرد به بلوغ کافی رسیده باشد، سفیه و مجنون و… نباشد که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

خواهان کیست‌‌‌‌ ؟

خواهان به کسی گفته می‌شود که اقدام‌ به طرح دعوا در دادگاه می‌کند.

خوانده چه کسی است‌‌‌‌ ؟

خوانده به فردی گفته می‌شود که در دادگاه علیه او طرح دعوا شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ایراد عدم اهلیت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ایراد عدم اهلیت پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 


:: برچسب‌ها: ایراد عدم اهلیت خواهان و خوانده ,
:: بازدید از این مطلب : 562
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

تمامی مردان به سن مشمولیت می‌رسند اما در این میان تعدادی از آنان شامل قانون معافیت از سربازی می‌شوند. بسیاری از افراد در صدد به دست آوردن این فرصت‌اند تا بتوانند به سربازی نروند. اطلاع از قوانین و راه‌های به دست آوردن این فرصت به شما این امکان را می‌دهد تا به طور قانونی از حقوق خود بهره‌مند شوید. با توجه به تغییر قوانین در چند سال اخیر در ادامه شرایط و قوانین مربوط به معافیت را به طور کامل شرح داده‌ایم. برای آشنایی با مجازات سرباز فراری کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

معافیت سربازی به چه معناست!؟

به معنای بخشیده شدن و رها شدن شخص از سربازی است. معافیت می‌تواند اینگونه باشد که شخص به صورت کلی از سربازی معاف خواهد شد. اما بعضی از معافیت‌ها می‌تواند فقط به صورت موقت باشد و یا آن معافیت برای انجام ندادن یک سری از فعالیت‌ها باشد.

نکته: فرار از سربازی می‌تواند عواقب بدی به دنبال بیاورد که در مقاله‌ای جداگانه به آن پرداخته‌ایم.

انواع معافیت سربازی

معافیت با توجه به قوانین و شرایط خود به چند دسته تقسیم می‌شود.

۱- معافیت تحصیلی

اگر شخص در حین تحصیل باشد از رفتن به خدمت به صورت موقت معاف خواهد بود. معافیت تحصیلی خود به دو دسته تقسیم می‌شود:

الف) معافیت دانش آموزی: اگر فرد در حال تحصیل در مدارس باشد او از سربازی معاف خواهد بود و حداکثر این معافیت تا سن 20 سالگی است.

ب) معافیت دانشجویی: پس از ورود به دانشگاه افراد معافیت تحصیلی به صورت موقت دارند اما این به معنای این نیست که تا هر سالی دانشجو باشید از سربازی معاف هستید بلکه قواعد و قوانین خاص خود را دارد که به شرح آن می‌پردازیم:

افرادی که در مقطع کاردانی هستند 2/5 سال حق استفاده از معافیت تحصیلی را دارند و در مقطع کارشناسی ناپیوسته 3 سال و کارشناسی پیوسته 5 سال حق استفاده از معافیت دارند و در کارشناسی ارشد ناپیوسته 3 سال و کارشناسی ارشد پیوسته 6 سال و در مقطع دکتری پزشکی پیوسته 8 سال و دکتری تخصصی ناپیوسته 6 سال حق استفاده از معافیت تحصیلی را دارند.

۲- معافیت طلاب

طلاب نیز مانند دانش آموزان و دانشجویان تا زمانی که در حال تحصیل در حوزه علمیه هستند از معافیت تحصیلی برخوردارند و در صورتی که تحصیل آن‌ها تمام شده باشد و یا اخراج و یا رها کرده باشند باید حداکثر به مدت 1 سال خود را به مسئولین برای رفتن به سربازی معرفی کنند.

۳- معافیت کفالت

الف) کفالت پدر: در صورتی که پدر مسن باشد با توجه به شرایطی می‌شود از سربازی معاف شد. در صورتی که فرد تنها فرزند خانواده باشد و یا در صورت داشتن برادری که سن او زیر 18 سال باشد و پدر نیز بالای 70 سال سن داشته باشد و یا مبتلا به بیماری باشد که کمسیون پزشکی آن را تایید کرده باشد می‌توانند از معافیت استفاده کنند.

ب) کفالت مادر: اگر شوهر مادر فرد فوت کرده باشد و یا طلاق گرفته باشد فرد می‌تواند از معافیت استفاده کند. حتی اگر مادر ازدواج مجدد کند در صورتی که نا‌پدری فرد بالای 70 سال سن داشته باشد و یا بیماری داشته که مورد تایید کمسیون پزشکی باشد می‌تواند از معافیت استفاده کند.

ج) کفالت مادربزرگ و پدربزرگ: در صورتی که این افراد هیچ فرزندی نداشته باشند و فرزند آن‌ها فوت کرده باشد شخص می‌تواند از معافیت استفاده کند.

۴- معافیت پزشکی | معافیت سربازی

در صورتی که فرد از یک بیماری رنج ببرد می‌تواند از معافیت استفاده کند. البته باید به تایید کمسیون پزشکی برسد. اگر این بیماری فقط برای مدتی کوتاه باشد و آن قابل درمان باشد او به طور موقت از سربازی معاف خواهد شد و بعد از رفع بیماری باید به سربازی برود. ولی اگر بیماری دائمی باشد پس او به صورت دائمی معاف خواهد شد. انواع بیماری‌هایی که می‌تواند باعث معافیت شود: بیماری‌های اعصاب و روان، افسردگی، سل ریه، نقص عضو، بیماری‌های پوستی و…

۵- معافیت از رزم | معافیت سربازی

می‌توان گفت معافیت از رزم جزء معافیت‌های پزشکی است با این تفاوت که در معافیت پزشکی به صورت دائم و یا موقت شخص معاف می‌شود ولی در معافیت از رزم شخص از سربازی معاف نخواهد شد. در واقع به سربازی فرستاده می‌شود اما برحسب بیماری که به خاطر آن معاف از رزم شده وظیفه‌ای به او می‌دهند مثلا اگر کسی به خاطر دست خود معاف شده باشد از شرکت در رزمایش‌ها و استفاده از سلاح منع می‌شود و کار‌های دیگری به او سپرده می‌شود.

کدام معافیت بهتر است و کدام بدتر؟

معافیت تحصیلی

اگر شخص معافیت تحصیلی داشته باشد این یک نوع معافیت موقت است و بعد از تمام شدن تحصیل به سربازی فرستاده می‌شود و خدمت خود را باید تمام کند پس این معافیت می‌تواند به سود افراد باشد.

داشتن معافیت از کفالت

شخص به صورت دائم از رفتن به سربازی معاف خواهد شد ولی در صورتی که در کشور جنگ شود شخص ملزم به رفتن به سربازی است. باید بدانیم که این معافیت تاثیری در استخدام شدن افراد در مشاغل دولتی ندارد و مانعی نیست.

معافیت پزشکی

در صورت داشتن معافیت پزشکی به صورت دائم با توجه به بیماری که بخاطر آن معاف شده‌اند به استخدام آن شغل در نهاد‌های دولتی درنمی‌آیند مثلا اگر دست شما مشکل داشته باشد در مشاغل فنی استخدام نمی‌شوید و اگر بینایی شما مشکل داشته باشد در مشاغل رایانه‌ای و یا مشاغلی که با این مورد در ارتباط است استخدام نخواهید شد ولی مانع استخدام فرد در سایر حرفه‌ها نمی‌شود.

معافیت از رزم

شاید بد‌ترین نوع معافیت؛ معافیت از رزم باشد زیرا شما به طور کامل باید به سربازی بروید و 2 سال خدمت را بگذرانید و با این حال که شما سربازی رفته‌اید ولی باز هم بخاطر مشکلی که برای آن معاف از رزم شده‌اید نمی‌توانید در آن زمینه در مشاغل دولتی استخدام شوید پس چه بهتر که از این معافیت استفاده نکنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص معافیت سربازی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قوانین چک پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 


:: برچسب‌ها: معافیت سربازی ,
:: بازدید از این مطلب : 510
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 19 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

طبق قانون هرگاه پرونده‌‌‌‌ای در دادگاه‌‌‌ها تشکیل ‌‌می‌شود قاضی موظف به بررسی آن و صدور حکم ‌‌می‌باشد. احکام صادره از طرف قاضی انواع‌‌ و اقسام‌ مختلفی دارند و در خصوص هرجرمی حکم متفاوتی صادر ‌‌می‌شود. برای مثال اگر قتلی صورت بگیرد قاضی در صورت وجود برخی شرایط حکم قصاص قاتل را صادر ‌‌می‌کند. یکی از‌‌ احکامی که توسط دادگاه‌‌‌ها صادر ‌‌می‌شود احکام غیابی ‌‌می‌باشند.‌ در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص حکم غیابی و اعتبار آن‌‌‌ها توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم و شما را با این نوع حکم بیشتر آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

منبع : اعتبار حکم غیابی

حکم غیابی چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

حکم‌ غیابی یکی از انواع احکامی است که در دادگاه‌‌‌ها صادر ‌‌می‌شود. حکم غیابی همانطور که از نامش مشخص است به گونه‌ای صادر ‌‌می‌شود که یکی از طرفین دعوا در دادگاه غایب است و حضور ندارد.‌‌ طی صدور چنین حکمی ممکن است یکی از طرفین محکوم شود. به توضیح ساده‌‌‌‌‌تر ‌‌می‌توان گفت که همه احکام حضوری هستند اما اگر برخی شرایط وجود داشته باشند حکم غیابی به حساب ‌‌می‌آید. شرایطی که باعث ‌‌می‌شوند یک حکم غیابی به حساب بیاید به شرح زیر ‌‌می‌باشند:

چنانچه فرد خوانده یا وکیل و نماینده‌اش در حین صدور حکم‌ در دادگاه غایب باشد‌‌ و حضور نداشته باشد و فرد خوانده به صورت کتبی نیز هیچ دفاعی از خود نکرده باشد و همچنین‌‌ صدور حکم نیز به صورت رسمی به خوانده ابلاغ نشده باشد حکم غیابی به حساب ‌‌می‌آید.

اعتبار حکم غیابی

همانطور که‌ گفتیم احکام غیابی به حکم‌‌‌هایی گفته ‌‌می‌شود که در حین صدور خوانده غایب است و حتی ممکن است محکوم شود. حال سوالی که ممکن است پیش بیاید این ‌‌می‌باشد که اعتبار احکام غیابی چقدر است؟‌‌ در پاسخ به این پرسش ‌‌می‌بایست بگوییم احکام غیابی از اعتبار زیادی برخوردار‌‌ هستند و قابلیت اجرا شدن را دارند. برخی از افراد تصور ‌‌می‌کنند که به دلیل غایب بودن خوانده در حین صدور احکام غیابی‌‌ این نوع‌‌ احکام دارای اعتبار زیادی نیستند که در این باره باید بگوییم این تصور کاملا اشتباه است و اکثر احکام غیابی صادر شده در دادگاه‌‌‌ها به اجرا در ‌‌می‌آیند.

آیا ‌‌می‌توان با وجود معتبر بودن احکام غیابی به آن اعتراض کرد‌‌‌‌‌‌ ؟

با وجود اینکه احکام غیابی بسیار معتبر هستند و قابلیت به اجرا در آمدن را دارند اما چون خوانده در حین صدور آن‌‌‌ها غایب است و نتوانسته هیچگونه دفاعی از خود کند قانونگذار به او این اجازه را ‌‌می‌دهد که نسبت به حکم غیابی اعتراض کند. برای اعتراض به این نوع احکام روش‌‌‌های مختلفی وجود دارد که خوانده ‌‌می‌تواند با استفاده از آن‌‌‌ها اعتراض خود را بیان کند. یکی از این روش‌‌‌ها واخواهی ‌‌می‌باشد که ‌‌می‌بایست تا بیست روز پس از صدور حکم غیابی انجام گیرد.

سوالات متداول

اگر خوانده در حین صدور حکم غایب باشد حکم صادره از کدام نوع احکام به حساب ‌‌می‌آید‌‌‌‌‌‌ ؟

در این صورت حکم صادره جزو احکام غیابی خواهد بود.

اعتبار احکام غیابی چقدر است‌‌‌‌‌‌ ؟

احکام غیابی از اعتبار بسیار زیادی برخوردار هستند و حتی قابلیت به اجرا در آمدن را نیز دارند که توضیحات کامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اعتبار حکم غیابی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اعتبار حکم غیابی پاسخ دهند.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

 

لحظه به لحظه همراه شماییم

 

 

 

منبع : اعتبار حکم غیابی

 

 


:: برچسب‌ها: اعتبار حکم غیابی ,
:: بازدید از این مطلب : 543
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 18 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همه ما ‌‌‌‌می‌توانیم در دادگاه علیه افرادی که حقوقمان را نادیده گرفته‌اند شکایت کنیم و همچنین این اجازه را نیز داریم که اگر فردی در مراجع قضایی علیه ما طرح دعوا نمود پاسخ دعوای او را بدهیم و از خود دفاع کنیم. حتی ‌‌‌‌می‌توانیم‌ از دیگران نیز در برخی موارد در خصوص دعاوی دفاع کنیم.‌‌‌‌ اما‌ گاهی ممکن است شرایطی وجود داشته باشد که امکان دفاع در دادگاه و همچنین طرح دعوا وجود نداشته باشد. یکی از این شرایط عدم ‌‌ا‌حراز سمت است. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص ایراد عدم احراز سمت و‌ مهلت طرح آن توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم،با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : ایراد عدم احراز سمت

ایراد عدم احراز سمت چیست‌‌ ؟

مطابق قانون هر فرد ‌‌‌‌می‌تواند تنها در خصوص حقوق خود در دادگاه از افراد دیگر شکایت نماید و همچنین تنها ‌‌‌‌می‌تواند در دعاوی مربوط به خودش اقدام به دفاع از خود کند. اما گاهی پیش ‌‌‌‌می‌آید که فردی برای افراد دیگر طرح دعوا ‌‌‌‌می‌کند و یا به جای افراد دیگر در دعوا از آن‌ها دفاع ‌‌‌‌می‌کند که در این صورت رسیدگی به دادخواست او ادامه ‌‌‌‌نمی‌یابد و او ‌‌‌‌می‌بایست از انجام این کار امتناع نماید. افراد تنها در صورتی ‌‌‌‌می‌توانند از شخص دیگری در دعوا دفاع کنند یا برای دفاع از حقوق او طرح دعوا کنند که وکیل، قیم، نماینده و… او باشند و در این خصوص مدرک نیز داشته باشند. فرد برای این کار ‌‌‌‌می‌بایست مدارکی مبنی بر وکالت، نمایندگی یا قیمومت شخص دیگر را در حین ارائه دادخواست به دادگاه ارائه کند تا بتواند برای او طرح دعوا نماید و یا از او در دادگاه دفاع کند.

چنانچه فردی وکیل و نماینده و… دیگری نباشد اما در دادگاه برای او طرح دعوا کند یا از او در خصوص دعوای دیگری دفاع نماید ‌‌‌‌می‌توان گفت که او ‌‌ا‌حراز سمت نشده است و نباید این کار را انجام دهد. در این صورت طرف مقابل او در دادگاه ‌‌‌‌می‌تواند به عدم ‌‌ا‌حراز سمت‌‌‌‌ او اعتراض کند. پس ‌‌‌‌می‌توان نتیجه گرفت که اگر کسی بدون اینکه وکیل و نماینده دیگری باشد در دادگاه از او دفاع کند یا از جانب او طرح دعوا کند ‌‌ا‌حراز سمت نشده و طرف مقابل دعوا ‌‌‌‌می‌تواند به عدم ‌‌سمت او ایراد وارد کند.

مهلت طرح ایراد عدم احراز سمت چقدر است‌‌ ؟

همانطور که گفتیم اگر فردی وکیل، قیم و نماینده دیگری نباشد ‌‌‌‌نمی‌تواند برای او علیه دیگران طرح دعوا کند یا به دعوای دیگران در خصوص او پاسخ دهد و در صورتی که این کار را انجام دهد طرف مقابل چه خوانده باشد و چه خواهان ‌‌‌‌می‌تواند عدم سمت او را در دادگاه مطرح کند. برای مطرح کردن این موضوع و ایراد به عدم ‌‌ا‌حراز سمت قانونگذار مدت زمان مشخصی را در نظر گرفته است که ‌‌‌‌می‌بایست حتما در آن مدت زمان ایراد وارد گردد و در غیر این صورت ‌‌‌‌نمی‌توان این مسئله را مطرح نمود. مهلت طرح ایراد عدم ‌‌ا‌حراز سمت تا پایان اولین جلسه دادرسی خواهد بود.

طرح ایراد عدم احراز سمت بعد از پایان اولین جلسه دادرسی

طرح نمودن ایراد عدم ‌‌ا‌حراز سمت ‌‌‌‌می‌بایست حتما تا پایان اولین جلسه دادرسی صورت بگیرد اما در صورت وجود برخی شرایط افراد ‌‌‌‌می‌توانند این کار را بعد از پایان اولین جلسه دادرسی نیز به انجام برسانند. چنانچه فرد قبل از پایان اولین جلسه دادرسی ‌‌ا‌حراز سمت شود و نماینده شخصی باشد که برای او طرح دعوا کرده است اما بعد از پایان اولین جلسه دادرسی دیگر نماینده او نباشد طرف مقابل ‌‌‌‌می‌تواند در آن زمان نیز ایراد عدم ‌‌ا‌حراز سمت را وارد کند و در این مورد اشکالی ندارد که جلسه اول دادرسی به پایان رسیده است.

سوالات متداول

اگر فرد وکیل، نماینده و… شخص دیگر نباشد ‌‌‌‌می‌تواند از او در مقابل دعوای دیگران دفاع کند‌‌ ؟

خیر زیرا سمتی در خصوص او ندارد.

مهلت طرح ایراد عدم ‌‌ا‌حراز سمت چقدر است‌‌ ؟

مهلت طرح ایراد عدم ‌‌ا‌حراز سمت تا پایان اولین جلسه دادرسی خواهد بود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ایراد عدم احراز سمت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ایراد عدم احراز سمت پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

لحظه به لحظه همراه شماییم

 

منبع : ایراد عدم احراز سمت

 


:: برچسب‌ها: ایراد عدم احراز سمت ,
:: بازدید از این مطلب : 504
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 18 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

یکی از اسناد تجاری که امروزه خیلی بیشتر از برات و سفته کاربرد دارد چک است. چک به عنوان رایج‌ترین سند تجاری مورد استفاده در معاملات تجاری از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل قانون‌گذار مقررات دقیقی برای حمایت از دارنده این سند تجاری وضع کرده تا از رواج چک بلا‌محل جلوگیری کند و روابط اقتصادی مختل نشود. همچنین چک کیفری از حمایت ویژه‌ای برخوردار گشته است. در ادامه به بررسی جرم صدور چک بلا‌محل و چگونگی نحوه پیگیری آن و هم چنین به بررسی مواد قانونی مربوط به آن می‌پردازیم. برای آشنایی بیشتر با اسناد تجاری کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع : چک کیفری

تعریف چک | چک کیفری

در قانون تجارت ماده 310 چک این گونه تعریف شده است؛ چک نوشته‌ای است که به موجب آن صادر‌کننده وجوهی را که نزد محال‌علیه دارد کلا یا بعضا مسترد یا به دیگری واگذار می‌نماید و یا به زبان ساده‌تر چک عبارت است از سندی لازم‌الاجرا که به موجب آن صادر‌کننده به بانک محال‌علیه دستور می‌دهد تا وجوه موجود وی نزد آن بانک را کلا یا بعضا مسترد کند و به دارنده چک بپردازد. پس از ارائه تعریف چک به بررسی طرفین آن می‌پردازیم. برای آشنایی بیشتر با چک چیست و نحوه صحیح نوشتن چک کلیک کنید.

طرفین چک | چک کیفری

آن کسی که چک را امضاء می‌کند و به کسی‌می دهد تا وجهی به وی پرداخت شود، صادر کننده چک می‌گویند و آن کسی که چک در وجه او نوشته می‌شود دارنده چک گویند. پس دارنده چک اعم از کسی است که چک در وجه او صادر گردیده یا به نام او پشت‌نویسی شده یا حامل چک (در مورد چک‌های در وجه حامل) یا قائم‌مقام قانونی آنان. محال‌علیه هم بانکی است که مبلغ را می‌پردازد. مثلا بانک سامان.

تعریف چک بلا‌محل

چک بلامحل به چکی گفته می‌شود که بانک به یکی از علل قانونی از پرداخت وجه آن خودداری کند. علل عدم پرداخت وجه چک متعددند مثلا این‌که دارنده چک هنگامی که آن را نزد بانک می‌برد تا آن را وصول کند با حساب خالی شخص صادر‌کننده رو به رو می‌شود یا به علت عدم مطابقت امضا چک با نمونه امضای موجود فرد صادر‌کننده نزد بانک از پرداخت سر باز زند. در این حالات بانک گواهی عدم‌پرداخت صادر می‌کند. برای آشنایی با بیشتر با چک برگشتی کلیک کنید.

پیگیری چک

پیگیری چک برگشتی از سه راه امکان‌پذیر است:

الف ) مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک 

اداره ثبت جایی دارد به نام واحد اجرا که باید به آن جا مراجعه نمود تا با توقیف اموال صادر‌کننده و فروش آن مبلغ چک از محل آن برداشت شود.

البته مراجعه به اداره ثبت چند ایراد هم دارد، اول این که باید حتما مال غیر‌منقولی به نام صادرکننده وجود داشته باشد و دوم این که مراجعه به اداره ثبت هزینه بالایی دارد. در اداره ثبت لاشه چک نیز دریافت می‌‌شود که از معایب این شیوه به حساب می‌رود چرا‌که دارنده آن بدون داشتن لاشه چک از شکایت کیفری محروم می‌گردد.

ب ) طرح دادخواست حقوقی ( مدنی ) نزد دادگاه مدنی

از ایرادات طرح دادخواست حقوقی هم می‌توان به هزینه بالای آن و زمان‌بر بودن روند آن اشاره کرد.

ج ) طرح شکایت کیفری

یکی از پر طرفدار‌ترین راه‌ها برای پیگیری چک بلا‌محل طرح شکایت کیفری است که هم هزینه کمتری دارد و هم روند پیگیری آن زمان کمتری می‌برد. البته باید به یک نکته اشاره کرد که آن هم این است که برای طرح شکایت کیفری باید چک جنبه کیفری داشته باشد.

حالا سوالی که مطرح می‌شود این است که چک در چه صورتی جنبه  کیفری دارد؟

جنبه کیفری چک

در این موارد چک جنبه کیفری خواهد داشت:

  1. گواهی عدم‌پرداخت چک توسط بانک صادر شود، به علت نبود یا کمبود پول در حساب یا مسدود بودن حساب خود صادر کننده دستور عدم‌پرداخت دهد، تنظیم چک به شکل نادرست مثل خط‌خوردگی در چک یا مغایرت مبلغ حروف و عدد باهم و یا عدم مطابقت امضاء.
  2. چک بابت تضمین اجرای تعهد یا قراردادی صادر نشده باشد. 
  3. چک سفید امضاء نباشد. یعنی صادر‌کننده صرفا آن را امضا ننموده باشد تا دارنده به دلخواه خود مبلغی در آن بنویسد.
  4. چک وعده دار نباشد. چکی که حال نیست نمی‌تواند مبنای شکایت کیفری قرار گیرد.

باید توجه نمود که جرم صدور چک بلامحل قابل‌گذشت در همه مراحل آن می‌باشد یعنی بدون شکایت دارنده چک قابل تعقیب و پیگیری نیست و چنانچه در هر مرحله از دادرسی شاکی رضایت دهد رسیدگی متوقف می‌شود.

نکات مهم شکلی

1 – رعایت مهلت‌های قانونی: یعنی دارنده آن باید به فاصله 6 ماه از تاریخ سررسید چک به بانک مراجعه کند و گواهی عدم‌پرداخت بگیرد. هم چنین برای طرح شکایت کیفری باید 6 ماه از تاریخ صدور گواهی عدم‌پرداخت چک گذشته باشد تا فرد بتواند شکایت کیفری مطرح کند.

2 – در جرم صدور چک بلا‌محل، شاکی باید اولین ارائه‌کننده چک به بانک باشد و متشکی‌عنه صادر‌کننده چک می‌باشد نه صاحب حساب.

3 – دادسرا و دادگاه صالح برای رسیدگی به این جرم همان محلی است که گواهی عدم‌پرداخت بانک در آن جا صادر شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص چک کیفری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قوانین چک پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: چک کیفری ,
:: بازدید از این مطلب : 479
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 16 تير 1400 | نظرات ()