نوشته شده توسط : vakiel

با توجه به دغدغه افراد در پیدا کردن مشاور حقوقی و زمان کافی و مناسب نداشتن برای پاسخ به مسئله‌های موجود در زمینه پرونده‌های حقوقی خود، جامعه امروزی به این نیاز پاسخ داده است. یکی از این پاسخ‌ها بهره‌مندی از مشاوره حقوقی تلفنی است که در این مقاله به آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع :  مشاوره حقوقی تلفنی با موبایل

مشاوره حقوقی تلفنی

همان طور که با افزایش جمعیت رو به رو هستیم با آثار و تبعات این واقعه نیز باید دست و پنجه نرم کنیم. یکی از تبعات افزایش جمعیت بالا رفتن آمار دعاویی حقوقی و نزاع و درگیری است که ممکن است هر خانواده‌ای با این دست از مشکلات برخورد کرده باشد.

زمانی که اشخاص برای نخستین بار با مشکلات حقوقی برخورد می‌کنند دچار آشفتگی و سردرگمی در این زمینه می‌شوند. برای حل مسئله پیش آمده به چنین اشخاصی پیشنهاد می‌شود در ابتدای امر نظر یک وکیل دادگستری را، در قالب مشاوره در مورد پرونده خود بدانند تا به پیچ و خم‌های موجود در پرونده حقوقی خود و همچنین سختی و یا آسانی مسیر خود آگاه شوند. اما در برخی موارد دیده می‌شود که افرادی بدون کمک و یا حتی مشاوره گرفتن از یک حقوقدان، بدون آگاهی وارد مراحل رسیدگی به پرونده خود می‌شوند و به علت قصور خود در این مسیر مرتکب اشتباهاتی که گاهاً جبران‌ناپذیر است می‌شوند. در صورتی که با بهره‌گیری از یک مشاور می‌توانستند از وقوع این اشتباهات جلوگیری کنند. یکی از این راه‌ها تماس با مشاوران حقوقی تلفنی است.

مزایای مشاوره حقوقی تلفنی

صرفه‌جویی در زمان و هزینه

امروزه با توجه به مشکلات بسیار زیاد، اشخاص ممکن است وقت کافی برای مراجعه به وکیل و مشاوره گرفتن از او را نداشته باشند اما باتوجه به پیشرفت‌های موجود در زمینه ارتباطات نیازی نیست که حتما در دفتر وکلا حاضر شوید تا مشاوره حقوقی بگیرید. بلکه امروزه با یک تلفن ساده نیز می‌توانید مشاوره حقوقی بگیرید و مشاور حقوقی را از پرونده خود مطلع سازید و از راه‌حل‌های حقوقی و مناسب در ارتباط با پرونده خود مطلع شوید. به این ترتیب جامعه امروزی جای هیچ بهانه‌ای را برای عدم آگاهی افراد از حقوق خویش، باقی نگذاشته است.

در این زمینه سازمان بهزیستی نیز طی اقداماتی مشاوران حقوقی تلفنی به صورت رایگان در اختیار افراد قرار داده است.

پیشگیری از وقوع مشکلات آتی

لازم به ذکر است که نیازی نیست که حتما پرونده‌ای در جریان باشد تا از مشاوره حقوقی بهره‌مند شوید. با کسب اطلاع از یک مشاور حقوقی از مشکلات آتی پیشگیری نمایید و از قبل سرنوشت مسئله حقوقی خود را بفهمید.

نا‌شناخته ماندن هویت

با مشاوره تلفنی، مشاوران مخاطب خود را نمی‌شناسند بلکه تلاش آن‌ها فقط در جهت راهنمایی و هدایت درست اشخاص به سمت حقوق خود است.

در برخی موارد پیش آمده است که برخی بنابر دلایلی از حقوق پایمال شده خود می‌گذرند که بیشتر این افراد خانم‌هایی هستند که به خاطر ترس از آبروی خود و یا دلایلی که قابل احترام است از این کار خودداری می‌کنند، به همین دلیل این افراد می‌توانند از مشاوره تلفنی که در دنیای امروزی بسیار رایج است استفاده کنند.

غیر‌حضوری بودن

این مشاوره به صورت غیر‌حضوری است و نیاز به صرف هزینه حمل و نقل ندارید. بنابراین بهتر این است که برای یک بار هم که شده از مشاوره حقوقی استفاده کنید و از حقوق خود مطلع شوید و در مورد اقدام کردن یا نکردن در زمینه حقوق خود تصمیم به جا و درستی بگیرید.

مشاوره حقوقی تلفنی با توجه به آسانی در دسترس قرار گرفتن و همچین به صرفه بودن هزینه این نوع مشاوره و صرفه‌جویی در وقت و بسیاری از فواید دیگر که ذکر شد، می‌تواند جزء بهترین پیشنهادات برای اشخاصی که وقت و هزینه مشاوره برای آنان اهمیت دارد، باشد.

کاهش بار روانی | مشاوره حقوقی تلفنی

تجربه ثابت کرده است که مراجعه افراد به صورت غیر مستقیم باعث کاهش بار روانی بر روی آن‌ها می‌شود و به این صورت راحت‌تر از مشاوره مستقیم، انجام می‌شود.

برداشته‌شدن محدودیت زمانی

مشاوره تلفنی معمولا به صورت ۲۴ ساعته است و هر زمانی که افراد بخواهند می‌توانند به مشاور خود وصل شوند. در صورتی که در مشاوره حضوری چنین امری ممکن نیست و مشاوران در زمان و مکان مشخص شده‌ای هستند و در خارج از آن زمان امکان مراجعه به آنان را ندارید.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

از طریق مشاوره تلفنی افراد می‌توانند از تمام نقاط کشور به بهترین مشاوران وصل شوند و مشاوره بگیرند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مسائل حقوقی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مسائل و مشکلات حقوقی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: مشاوره حقوقی تلفنی با موبایل ,
:: بازدید از این مطلب : 605
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

کارگران از عوامل موثر در جامعه به حساب ‌می‌آیند که قانونگذاران برای حفظ حقوق آن‌‌ها قوانین متفاوتی را وضع نموده‌اند. یکی از این قوانین تعیین روز‌‌های مرخصی برای کارگر ‌می‌باشد که هر نوع مرخصی روزهای مشخصی دارد. مرخصی باعث ‌می‌شود که فرد بتواند به امور غیر کاری خود نیز رسیدگی کند‌. در ادامه قصد داریم در مورد مرخصی بدون حقوق که یکی از انواع مرخصی در قانون کار ‌می‌باشد توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

مرخصی بدون حقوق چیست ؟

‌مر‌خصی بدون حقوق یکی از انواع ‌مر‌خصی‌‌های تعیین شده در قانون کار ‌می‌باشد که قوانین مربوط به خود را دارد. ‌مر‌خصی بدون حقوق همانطور که از نامش مشخص است دارای حقوق نیست و هر فردی که بخواهد از این نوع ‌مر‌خصی استفاده کند در روز‌‌های ‌مر‌خصی ‌نمی‌تواند حقوق دریافت کند. ‌مر‌خصی بدون حقوق از جمله ‌مر‌خصی‌‌هایی است که ‌می‌تواند قرارداد کار را به حالت تعلیق در بیاورد ولی هیچ جای نگرانی نیست زیرا کارگر ‌می‌تواند پس از اتمام روز‌‌های ‌مر‌خصی‌اش به سرکار بازگردد. ‌مر‌خصی بدون حقوق معمولا از سمت کارگر درخواست ‌می‌شود و برای امور شخصی و خانوادگی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

برای مثال فرد ‌می‌تواند تا مدت یک ماه به حج برود و این مدت یک ماه جزو ‌مر‌خصی‌‌های بدون حقوق او به شمار ‌می‌رود و یا فردی ‌می‌خواهد برای تحصیل مدتی کار خود را ترک کند که در اینجا ‌می‌بایست از ‌مر‌خصی بدون حقوق استفاده کند.‌ با توجه به توضیحاتی که داده شد شاید برایتان‌ سوال شود که مدت زمان ‌مر‌خصی بدون حقوق چقدر است که در این باره باید بگوییم مدت زمان ‌مر‌خصی‌‌های بدون حقوق در قانون کار دو سال در نظر گرفته شده است و افراد ‌می‌توانند بر اساس نیاز خود به ‌مر‌خصی از آن استفاده کنند.

بازگشت به کار پس از پایان مرخصی بدون حقوق

یکی از سوالاتی که ممکن است در ذهن افراد ایجاد شود این است که آیا ‌می‌توانیم پس از اتمام ‌مر‌خصی بدون حقوق به سر کار خود بازگردیم که در این مورد باید بگوییم بله با وجود اینکه دریافت این نوع ‌مر‌خصی باعث ‌می‌شود قرارداد کار به حالت تعلیق در بیاید اما باز هم کارگر ‌می‌تواند پس از پایان روز‌‌های ‌مر‌خصی‌اش به سرکار بازگردد و کارفرما نیز طبق قانون کار موظف است که او را بپذیرد و به او کار بدهد.

آیا مدت زمان مرخصی بدون حقوق جزو سابقه افراد محسوب ‌می‌شود ؟

همانطور که ‌می‌دانید ‌مر‌خصی بدون حقوق برای افراد قابل استفاده است و حقوقی نخواهد داشت.‌ این نوع ‌مر‌خصی جزو سابقه افراد نیز به حساب ‌نمی‌آید و فرد ‌می‌بایست برای ادامه سابقه خود به سر کار بازگردد.

سوالات متدوال

آیا ‌مر‌خصی بدون حقوق جزو سابقه فرد محسوب ‌می‌شود ؟

خیر ‌مر‌خصی بدون حقوق جزو سابقه کاری فرد به شمار ‌نمی‌رود.

پس از دریافت ‌مر‌خصی بدون حقوق ‌می‌توان دوباره به کار بازگشت ؟

بله در صورت بازگشت کارفرما نیز موظف است که کارگر را بپذیرد.

مدت زمان ‌مر‌خصی بدون حقوق چقدر است ؟

مدت زمان ‌مر‌خصی بدون حقوق تا دو سال است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مرخصی بدون حقوق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مرخصی بدون حقوق پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
 


:: برچسب‌ها: مرخصی بدون حقوق در قانون کار ,
:: بازدید از این مطلب : 546
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه خرید و فروش کالا، محصولات و… در جامعه ما با استفاده از اسناد تجاری مختلف انجام می‌گیرد. در واقع اگر هر معامله‌‌ای مبلغ بالاتری داشته باشد مسلما افراد نیاز بیشتری به استفاده از اسناد تجاری خواهند داشت و از این طریق می‌توانند طرف مقابل را متعهد به پرداخت وجه معامله نمایند. اسناد تجاری انواع مختلفی دارند و از هر کدام برای انجام امور مختلف استفاده می‌شود. یکی از سند‌های تجاری پر کاربرد در جامعه امروزی سفته است. در ادامه این مقاله قصد داریم در خصوص سفته و دادگاه صالح برای مطالبه آن توضیحات مفید و مختصری را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

سفته چیست ؟

سفته یکی از پرکاربرد‌ترین اسناد تجاری است که در جامعه امروزی ما بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. سفته یک برگه تجاری می‌باشد که برای تعهد به انجام کار، امور بانکی، معاملات مختلف و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای مثال اگر فردی بخواهد یک ملک را خریداری کند می‌تواند بخشی از هزینه آن‌ را سفته بدهد. در این صورت فرد متعهد می‌شود که در مدت زمان مشخص شده هزینه را به صاحب ملک بپردازد. در تمامی سفته‌ها تاریخ دقیق پرداخت ذکر می‌گردد و دارنده سفته نمی‌تواند قبل از این موعد آن‌ را به اجرا بگذارد.

توصیه می‌کنیم مقاله سفته چیست را مطالعه نمایید.

دادگاه صالح برای مطالبه سفته

صلاحیت داشتن یک دادگاه به معنای دارای شایستگی بودن برای اظهار نظر در خصوص یک پرونده می‌باشد. از این رو اگر بخواهید برای مطالبه سفته به مراجع قضایی رجوع کنید باید به دادگاهی مراجعه نمایید که صلاحیت انجام این کار را داشته باشد. در غیر این صورت دادگاه درخواست شما را رد کرده یا به دادگاه صلاحیت دار واگذار می‌کند.

مطالبه سفته در اصطلاحات حقوقی با نام واخواست شناخته می‌شود. واخواست سفته می‌بایست در دادگاه حقوقی محل سکونت فرد صادر کننده آن صورت گیرد. مطابق قانون اگر دارنده سفته پس از سپری شدن موعد آن نتواند سفته را نقد کند و یا فرد صادر کننده آن به تعهداتش عمل نکند می‌بایست برگه واخواست را تهیه نموده و به دادگاه حقوقی محل سکونت فرد صادر ‌کننده آن تحویل دهد.

در این صورت دادگاه به پرونده رسیدگی خواهد کرد و حتی در برخی موارد ممکن است حکم توقیف اموال شخص صادر کننده سفته را نیز صادر کند.

توصیه می‌کنیم مقاله قیمت سفته را مطالعه نمایید.

مدت زمان واخواست سفته از دادگاه صالح چقدر است ؟

برای واخواست سفته از ‌دادگا‌ه صالح مدت زمان خاصی توسط قانونگذار تعیین گردیده است که افراد می‌بایست قبل از سپری شدن آن برای این کار اقدام نمایند. مطابق قانون دارنده سفته باید در زمان سر رسید سفته آن را به اجرا بگذارد، چنانچه سفته نقد نشود دارنده آن می‌بایست ظرف مدت زمان ۱۰روز برای مطالبه آن به ‌دادگا‌ه صالح رجوع نماید.

نکته مهم‌تر این است که مطابق نظر قانونگذار ظهر نویسان سفته (افرادی که سفته را پشت نویسی کرده‌اند) نیز در قبال آن تعهد خواهند داشت. از این رو فرد دارنده سفته می‌تواند آن را از ظهر نویسان نیز مطالبه کند. در این صورت فرد دارنده سفته می‌بایست تا مدت زمان یک سال پس از واخواست سفته در مهلت مذکور، دادخواستی را مبنی بر مطالبه سفته از ظهر نویسان به ‌دادگا‌ه ارائه نماید.

اما اگر این مدت زمان سپری شود امکان مطالبه سفته از ظهر نویسان وجود ندارد و دیگر مسئولیتی متوجه آنان نخواهد بود. اما حق مطالبه آن از صادرکننده محدودیتی ندارد.

توصیه می‌کنیم مقاله سفته ضمانت انجام کار را مطالعه نمایید.

سوالات متداول

برای واخواست سفته چقدر مهلت تعیین شده است ؟

برای وا خواست سفته ده روز کاری پس از موعد نقد گردیدن آن مهلت تعیین شده است.

سفته به چه منظوری صادر می‌شود ؟

سفته به منظور تعهد انجام کار صادر می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دادگاه سفته، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دادگاه سفته پاسخ دهند.

 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: دادگاه سفته ,
:: بازدید از این مطلب : 540
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 4 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در جامعه امروزی ما همه اموری که انجام می‌دهیم می‌بایست کاملا قانونی باشند و چنانچه عملی را مرتکب شویم که خلاف قوانین باشد به عنوان مجرم شناخته خواهیم شد. اگر فردی به عنوان مجرم شناخته شود و در دادگاه از او شکایت کنند، دادگاه حکمی را در خصوص او صادر کرده و مجازات معینی را برای آن شخص در نظر خواهد گرفت. پس از صدور برخی احکام افراد برای اعمال مجازات به زندان فرستاده می‌شوند. یکی از مکان‌ها‌یی که برای نگهداری افراد بزهکار و مرتکبین جرائم از آن استفاده می‌شود کانون اصلاح و تربیت می‌باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم در خصوص ‌‌‌‌کانون اصلاح و تربیت و نوع ساختار آن توضیحات مفید و مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

کانون اصلاح و تربیت چیست‌‌‌‌ ؟‌

‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت یکی از مراکزی است که زیر نظر سازمان زندان‌ها‌ فعالیت می‌کند. همانطور که همه ما می‌دانیم هرگاه افراد بزرگسال جرمی مرتکب می‌شوند در برخی موارد به زندان منتقل خواهند شد. اما اگر ‌‌‌‌اطفا‌ل و نوجوانان مرتکب جرائم شوند مطابق قانون در زندان بزرگسالان نگهداری نخواهند شد.

قانونگذار مکانی را با عنوان ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت برای نگهداری ‌‌‌‌اطفا‌ل و نوجوانان پس از صدور حکم دادگاه ‌‌‌‌اطفا‌ل در نظر گرفته است. ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت با زندان بزرگسالان بسیار متفاوت می‌باشد. در این ‌‌‌‌کانو‌ن مرتکبین جرائم کمتر از هجده سال سن دارند. در این مرکز بیشتر بر روی تربیت و اصلاح کودکان و نوجوانان مجرم تمرکز می‌شود. در واقع هدف از تاسیس چنین مرکزی برای نگهداری مجرمین اصلاح آن‌ها‌ می‌باشد. ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح تربیت به توضیح ساده‌‌‌تر‌ به عنوان یک زندان موقت برای کودکان و ‌‌‌‌اطفا‌ل مجرم به حساب می‌آید که تمامی کارکنان آن سعی می‌کنند افرادی که به آنجا منتقل می‌شوند را تربیت کنند و از وقوع جرم دوباره توسط آن‌ها‌ در آینده جلوگیری نمایند.

توصیه می‌کنیم مقاله دادگاه اطفال را مطالعه نمایید.

ساختار کانون اصلاح و تربیت چگونه است‌‌‌‌ ؟‌

ساختار ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت بسیار منظم است و هر یک از نوجوانان و ‌‌‌‌اطفا‌ل که جرمی را مرتکب شده باشند‌ به بخش جداگانه‌‌ای‌ از این مرکز منتقل خواهند شد. ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت به طور کلی شامل سه بخش زیر می‌شود:

  • قسمت نگهداری ‌‌‌‌اطفا‌ل و نوجوانان به صورت موقت
  • بخش اصلاح و تربیت نوجوانان
  • بخش زندان

به طور کلی هر کدام از ‌‌‌‌اطفا‌ل و نوجوانانی که دادگاه هنوز در خصوص آن‌ها‌ تصمیمی نگرفته باشد و حکمی صادر ننموده باشد به بخش اول ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت منتقل می‌گردند. بخش دوم و سوم نیز مختص ‌‌‌‌اطفا‌ل و نوجوانانی است که دادگاه در خصوص آن‌ها‌ تصمیمی را اتخاذ نموده است.

حداقل سن اطفال برای انتقال به کانون اصلاح و تربیت

اطفال و نوجوانانی که به ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت منتقل می‌شوند می‌بایست دارای شرایط سنی تعیین شده توسط قانونگذار باشند. مطابق قوانین هر کدام از اطفالی که به یکی از بخش‌ها‌ی این مرکز منتقل می‌شوند می‌بایست حداقل دارای دوازده سال سن باشند. نکته حائز اهمیت این است که در ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت قسمت نگهداری پسران و دختران کاملا مجزا خواهد بود. همچنین مطابق قانون حداکثر سن افراد برای منتقل شدن به این مرکز ۱۸ سال تمام می‌باشد.

نکته: ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت متشکل از کارشناسان، پزشکان و مدیران برجسته‌‌ای‌ می‌باشد که کمک می‌کنند اطفال در مسیر درستی قرار بگیرند و اصلاح شوند.

سوالات متداول

‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت دارای چند بخش می‌باشد‌‌‌‌ ؟‌

این ‌‌‌‌کانو‌ن شامل سه بخش بوده که هرکدام محل نگهداری اطفال با شرایط مختلف می‌باشند.

حداقل سن افراد برای نگهداری در ‌‌‌‌کانو‌ن اصلاح و تربیت چقدر است‌‌‌‌ ؟‌

حداقل سن افراد برای نگهداری در این ‌‌‌‌کانو‌ن 12 سال می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کانون ا‌صلاح و تربیت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون کانون ا‌صلاح و تربیت پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: کانون اصلاح و تربیت ,
:: بازدید از این مطلب : 451
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 4 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

هرگاه نوزادی متولد ‌‌‌‌می‌شود دارای والدینی ‌‌‌‌می‌باشد که وظیفه دارند از حقوق او دفاع کنند. نوزادان متولد شده در واقع کودکان و نوجوانان آینده این سرزمین هستند و حفظ حقوق آن‌‌‌‌‌ها امری مهم ‌‌‌‌می‌باشد. طبق قانون هرگونه تعرض به حریم آن‌‌‌‌‌ها جرم بوده و همه ‌‌‌‌می‌بایست در جهت رشد آن‌‌‌‌‌ها تلاش نمود. اما در برخی موارد به حقوق نوزادانی که از سرمایه‌‌‌‌‌های جامعه به حساب ‌‌‌‌می‌آیند تعرض ‌‌‌‌می‌شود که در این مورد قانون بسیار حساس بوده و برای افرادی که مرتکب این گونه اعمال شوند مجازات تعیین کرده است. یکی از مواردی که ‌‌‌‌می‌توان آن را تعرض به حقوق نوزادان تلقی کرد مخفی کردن نوزاد ‌‌‌‌می‌باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص جرم مخفی کردن نوزاد توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

جرم مخفی کردن نوزاد

مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د یکی از اعمال ناپسندی است که در قانون کشور ما منع گردیده و جرم به حساب ‌‌‌‌می‌آید. مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د به این معناست که فردی ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د متولد شده دیگران رامخفی نموده، ‌‌‌‌می‌دزدد و یا آن ‌را متعلق به مادر دیگری قلمداد ‌‌‌‌می‌نماید. اگر بخواهیم مفهوم این جرم را به طور ساده‌‌‌‌‌‌‌تری بیان نماییم ‌‌‌‌می‌بایست بگوییم مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د در واقع به معنای عدم تحویل آن‌ به پدر و مادرش ‌‌‌‌می‌باشد. به عنوان مثال مادری برای وضع حمل به بیمارستان مراجعه ‌‌‌‌می‌کند و ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د خود را در آنجا به دنیا ‌‌‌‌می‌آورد، اما پرستار ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د را به او تحویل نمی‌دهد و آن‌ را مخفی ‌‌‌‌می‌کند که در این صورت عمل او جرم به حساب ‌‌‌‌می‌آید و طبق قانون مجازات خواهد شد.

مجازات جرم مخفی کردن نوزاد چیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

در خصوص جرم مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د مجازات مشخصی در قانون مجازات اسلامی تعیین گردیده است که در خصوص مجرمین اعمال ‌‌‌‌می‌شود. این مجازات به شرح زیر ‌‌‌‌می‌باشد:

  • چنانچه فردی ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د دیگری را مخفی کرده و به او تحویل ندهد، ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د را بدزدد و یا او را متعلق به مادر دیگری قلمداد کند به شش ماه تا سه سال حبس محکوم‌ خواهد شد.
  • اگر ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د مخفی شده مرده باشد فرد مجرم به پرداخت صد هزار تا پانصد هزار ریال جریمه نقدی محکوم‌ ‌‌‌‌می‌گردد.

نحوه شکایت از جرم مخفی کردن نوزاد

برای شکایت از جرم مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د والدین یا شاکی ‌‌‌‌می‌بایست از فرد مجرم در دادسرا شکایت نمایند. برای انجام این کار‌‌‌‌ کافیست شاکی شکواییه‌‌‌‌‌‌ای را علیه مجرم تنظیم نموده‌‌‌‌ و به دادسرای محل وقوع جرم تحویل دهد. پس از تحویل شکواییه دادسرا تمام جوانب پرونده را ‌‌‌‌می‌سنجد و اگر جرم مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د اتفاق افتاده باشد پرونده را برای دادگاه کیفری ‌‌‌‌می‌فرستد تا در آنجا مجازات مجرم تعیین گردد.

سوالات متداول

مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د به چه معناست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د در واقع به معنای تحویل ندادن ‌او به والدینش است که جرم محسوب ‌‌‌‌می‌شود و توضیحات کامل‌‌‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

مجازات حبس مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د چقدر است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

مجازات حبس مخفی کردن ‌‌‌‌‌‌‌نوزا‌د شش ماه تا سه سال حبس است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مخفی کردن نوزاد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مخفی کردن نوزاد پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: مخفی کردن نوزاد ,
:: بازدید از این مطلب : 460
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 4 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه میزان شکایات در دادگاه‌ها به قدری زیاد شده است که حل آن‌ها بسیار زمان بر می‌باشد. همانطور که می‌دانید هرگاه فردی از شخص دیگری شکایت داشته باشد به دادگاه یا دادسرا رجوع کرده و با طرح دعوا علیه او سعی می‌کند حقوق خود را حفظ کند. در این صورت قاضی دادگاه مسئله را بررسی کرده و با توجه به قوانینی که در کشور حاکم است رای خود را صادر می‌کند. اما امروزه به دلیل افزایش پرونده‌ها و تعدد شکایات شورای حل اختلاف که یک مرجع قانونی است تاسیس گشته تا بررسی پرونده‌ها سریع‌‌‌تر انجام گیرد. در ادامه قصد داریم در خصوص شورای حل اختلاف و موارد صدور رای در این مرجع قانونی توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

شورای حل اختلاف چیست ؟

همانطور که در بالا گفتیم امروزه تعداد شکایات به قدری افزایش یافته که رسیدگی به آن‌ها ماه‌ها زمان می‌برد. دادگاه‌ها نمی‌توانند این حجم از پرونده را در مدت زمان کوتاهی بررسی کنند و نیاز به زمان زیادی دارند. از این رو دولت تصمیم گرفت در سال‌های گذشته شورای حل اختلاف را تاسیس نماید تا در بررسی پرونده‌ها به مراکز قضایی کمک نماید.

شورای حل ا‌ختلاف مرجعی است که طبق قانون وظیفه دارد در خصوص برخی دعاوی رای صادر کند. در واقع برخی از دعاوی تنها در این شورا قابل طرح می‌باشند و فقط شورای حل اختلاف می‌تواند در خصوص آن‌ها را‌ی صادر کند. شورای حل ا‌ختلاف امروزه به عنوان یک مرکز قضایی برشمرده می‌شود و همانطور که از نام آن مشخص است معمولا به حل اختلاف میان خوانده و خواهان می‌پردازد.

موارد صدور رای در شورای حل اختلاف

شو‌رای حل اختلاف با وجود اینکه یک مرجع قضایی است صلاحیت صدور ر‌ای در همه دعاوی را ندارد. این شورا در چندین مورد دارای صلاحیت صدور ر‌ای می‌باشد. در زیر موارد صدور رای توسط شورای حل اختلاف را نام برده‌‌ایم:

  • شورای حل ا‌ختلاف در تمامی ‌دعاوی مالی که مربوط به اموال منقول می‌شوند و سقف آن‌ها تا ۲۰۰ میلیون ریال می‌باشد صلاحیت صدور ر‌ای دارد.
  • شورای حل ا‌ختلاف صلاحیت صدور رای در خصوص دعاوی تخلیه ملک را دارد. این دعاوی شامل مواردی مثل تخلیه خانه توسط مستاجر، حق کسب، سر قفلی و… می‌شوند.
  • دعاوی تعدیل اجاره بها نیز می‌بایست در شورای حل اختلاف مطرح شوند. دعوای تعدیل اجاره بها دعوایی است که مستاجر و موجر قرارداد اجاره ملک را امضا نموده‌اند اما بر سر میزان اجاره بها اختلاف پیدا کرده‌اند‌. در این صورت می‌بایست به شورای حل اختلاف مراجعه کنند تا مشکل حل شود.
  • دعاوی مربوط به ارث در شور‌ای حل اختلاف قابل طرح می‌باشند. این دعاوی در واقع اقداماتی هستند که بعد از فوت متوفی انجام می‌گیرند و شامل مواردی مثل انحصار وراثت، صورت برداری از اموال و… می‌شوند.
  • ادعای اعسار نیز از جمله مواردی است که شورا‌ی حل اختلاف می‌تواند در خصوص آن ر‌ای صادر کند. البته این تنها در صورتی امکانپذیر است که اصل دعوا نیز در شورای حل اختلاف مطرح شده باشد.
  • تامین دلیل به معنای این است که افراد خسارت دیده از مراجع قانونی بخواهند مدارک و شواهد این مسئله کاملا حفظ شوند و از بین نروند. ادعای تامین دلیل نیز از جمله مواردی است که صدور ر‌ای در خصوص آن در صلاحیت شور‌ای حل اختلاف می‌باشد.
  • صدور رای در خصوص تمامی جرائم تعزیری درجه هشت نیز در صلاحیت شورای حل اختلاف می‌باشد.

آیا شورای حل اختلاف می‌تواند در خصوص دعاوی خانواده نیز رای صادر کند ؟

مردم معمولا برای حل دعاوی خانواده به دادگاه‌های خانواده و… مراجعه می‌کنند. اما مطابق قانون شورای حل ا‌ختلاف می‌تواند در خصوص این موارد نیز ر‌ای صادر کند. تمامی‌دعاوی مربوط به مهریه، نفقه، جهیزیه و… قابل طرح در این مرجع قانونی می‌باشند و شورای حل اختلاف صلاحیت صدور رای در خصوص آن‌ها را دارد. البته این تنها در صورتی است که طرفین برای بار اول دعوا را در شورای حل اختلاف طرح نموده باشند.

سوالات متداول

شورای حل اختلاف به چه منظور تاسیس گردیده است ؟

شورای حل اختلاف به منظور کمک به بررسی سریع‌‌‌تر شکایات و پرونده‌های مردم تاسیس شده است.

آیا صدور رای در خصوص مهریه در صلاحیت شورای حل اختلاف می‌باشد ؟

بله افراد می‌توانند در خصوص دعوای مربوط به مهریه و نفقه به این شورا رجوع کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص رای شو‌رای حل اختلاف، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ر‌ای شورای حل اختلاف پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


:: برچسب‌ها: رای شورای حل اختلاف ,
:: بازدید از این مطلب : 475
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 4 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

خداوند به هر انسان حواس پنجگانه‌‌ای را عطا نموده است که با استفاده از آن‌ها می‌تواند از منافع بسیار زیادی بهره مند شود. طبق قانون اگر فردی باعث از دست دادن این حواس پنج گانه دیگری شود می‌بایست مقدار دیه مشخصی را به او پرداخت کند. حس بویایی نیز یکی از حواس پنجگانه انسان می‌باشد که قانونگذار برای آن دیه تعیین کرده است. در ادامه قصد داریم در خصوص مقدار دیه از دست دادن حس بویایی توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

حکم از بین بردن بویایی افراد

حس ‌‌بو‌یایی یکی از حواس پنجگانه انسان می‌باشد که وجود آن فراد را از منافع زیادی بهره مند می‌کند. با استفاده از حس بویای انسان می‌تواند‌‌‌‌ بوی هر چیزی را استشمام کند و این مهم‌ترین مزیتی است که حس ‌‌بو‌یایی برای انسان به همراه دارد. به همین دلیل قانونگذاران برای از دست دادن حس ‌‌بو‌یایی دیه تعیین نموده‌‌اند و هر فردی که باعث از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی شخص دیگر شود می‌بایست مقدار دیه مشخص شده در قانون را به او بپردازد. پس می‌توان گفت که از دست دادن حس ‌‌بو‌یایی نیز شامل دیه می‌شود و مقدار آن توسط قانونگذار تعیین گردیده است.

توصیه می‌کیم مقاله دیه چیست را مطالعه فرمایید.

دیه از بین رفتن حس بویایی

دیه از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی در قانون کشور ما تعیین گردیده است و مقدار مشخصی دارد. مقدار دیه از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی به شرح زیر است:

  • دیه از بین رفتن کامل حس ‌‌بو‌یایی: چنانچه حس ‌‌بو‌یایی انسان به طور کامل از بین برود دیه آن معادل دیه کامل انسان خواهد بود.
  • دیه از بین رفتن بخشی از حس ‌‌بو‌یایی: در این صورت دیه ارش خواهد بود و مقدار آن با توجه به میزان از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی و نظر کارشناس تعیین خواهد شد.
  • دیه از بین رفتن حس بویایی یکی از دو سوراخ بینی: در این حالت نصف دیه کامل ثابت می‌گردد

دیه از بین رفتن بویایی با قطع بینی

در صورتی که فردی را با قطع کردن و از بین بردن بینی دیگری باعث از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی او شود می‌بایست هم دیه قطع کردن بینی و هم دیه از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی را به او پرداخت کند که مقدار آن‌ها بر اساس میزان آسیب دیدگی معین می‌شود و مجرم می‌بایست دیه هردو را بپردازد.

نکته: دیه کامل انسان در سال 1400 چهارصد و هشتاد میلیون تومان می‌باشد.

سوالات متداول

دیه از بین رفتن کامل حس ‌‌بو‌یایی چقدر است‌‌ ؟

دیه از بین رفتن کامل حس ‌‌بو‌یایی معادل دیه کامل انسان خواهد بود.

دیه از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی یکی از دو سوراخ بینی چقدر است‌‌ ؟

اگر حس ‌‌بو‌یایی یکی از دو سوراخ بینی از بین برود دیه آن معادل نصف دیه کامل انسان خواهد بود.

مقدار دیه از دست دادن بخشی از حس ‌‌بو‌یایی چقدر است‌‌ ؟

در این مورد دیه ارش خواهد بود که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص د‌یه بویایی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون د‌یه بویایی پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 


:: برچسب‌ها: دیه بویایی ,
:: بازدید از این مطلب : 533
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه بازار گرفتن سفته برای استخدام شدن توسط کارفرمایان بسیار داغ است. وقتی به شرکت‌های مختلف مراجعه می‌کنیم متوجه می‌شویم اکثر آن‌ها درخواست گرفتن سفته با مبالغ بالایی را دارند و این سفته متاسفانه باید تمام ویژگی‌های خواسته شده توسط کارفرما را دارا باشد به طور مثال قید نکردن عبارت برای ضمانت و حسن کار!! وارد نکردن این عبارت به این معنی است که شاید کارفرمای شما بخواهد از سفته شما سوءاستفاده کند و آن را به اجرا بگذارد و یا آن را به شخص دیگری از بابت پرداخت بدهد زیرا سفته همانند چک عمل می‌کند. قانون سفته در این باره چه می‌گوید؟ سفته دادن به کارفرما در صورت رعایت کردن شرایطی که توضیح خواهیم داد نگرانی را به وجود نخواهد آورد و شما با خیال آسوده می‌توانید سفته بدهید. همچنین در مقاله‌ای جداگانه به سایر راه‌های شکایت از کارفرما پرداخته‌ایم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی وکیل دات کام می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع : قانون سفته

سفته دادن به چه معناست ؟

به تعریف مبسوط سفته در مقاله دیگری پرداخته‌‌ایم. به طور خلاصه سفته یک سند تجاری است که به دارنده آن این حق را می‌دهد تا مبلغ مندرج در آن را از متعهد سند بگیرد. استفاده از سفته به زمان‌های قدیم بر می‌گردد که بازرگانان پول‌های خود را مدام جا به جا می‌کردند. با استفاده از سفته دیگر پولی جا به جا نمی‌کردند و از خطر سرقت پول‌های خود کم می‌کردند. ولی امروزه افراد عادی هم از سفته استفاده می‌کنند.

توصیه می‌کنیم مقاله سفته چیست را مطالعه فرمایید.

سفته دادن کارگر به کارفرما | قانون سفته

بسیاری از کارفرمایان و شرکت‌ها برای این که شخصی را استخدام کنند از او مطالبه سفته می‌کنند، اگر بخواهیم گرفتن سفته از کارگر را از نظر قانونی بررسی کنیم، در قانون کار هیچ اثری از این موضوع نمی‌بینم و این موضوع اصلا در قانون پیش بینی نشده است. پس می‌توانید از دادن آن سر باز زنید. در این مورد دبیر کل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفته است: دریافت چک و سفته از کارگران به عنوان ضمانت، قانونی نیست و کارفرمایان نباید از کارگران چک و سفته دریافت کنند. اما متاسفانه با وجود داشتن این نظر و عقیده هنوز در قانون جایی برای این مطلب گنجانده نشده است.

شاید کارفرمایان در توجیه گرفتن سفته بگویند این سفته فقط برای حسن کار کارگر است نه چیز دیگر. اما با گرفتن سفته از کارگر در واقع انجام هر کاری توسط کارگر بدون اعتراض او انجام می‌شود زیرا کارفرما چیزی به نام سفته در دست دارد و در صورت مخالفت با کارفرما خیلی راحت می‌تواند آن را به اجرا گذارد. اگر مجبور شدید به کارفرمای خود سفته بدهید حتما باید نکاتی را در سفته رعایت کنید تا دچار مشکل نشوید و با خیال آسوده سفته داده و به کار خود بپردازید.

نحوه پر کردن سفته بابت ضمانت کار

  • در سفته باید نام و نام خانوادگی صادر کننده درج شود.
  • نام و نام خانوادگی شخصی که می‌خواهید به او سفته بدهید، درج شود. برای سفته دادن به جهت حسن کار و ضمانت باید نام شرکت و یا کارفرمای خود را بنویسید. در این صورت فقط شرکت می‌تواند سفته شما را به اجرا بگذارد.
  • تاریخ پرداخت سفته.
  • تاریخ صدور سفته.
  • محل پرداخت سفته.
  • مبلغ سفته که هم باید به عدد باشد و هم به حروف.
  • مهر یا امضا صادر کننده.

مبلغ سفته برای استخدام | قانون سفته

همان طور که گفته شد در قانون گرفتن سفته با عنوان ضمانت و حسن کار توسط کارفرما اصلا ذکر نشده است پس واضح است وقتی خود سفته ذکر نشده است پس قطعا از مبلغ سفته نیز حرفی گفته نشده است. با این حال بسیاری از کارفرمایان از آگاهی نداشتن کارگران از قانون سوءاستفاده می‌کنند و می‌گویند این مبلغی که ذکر شده از طرف وزارت کار تایید شده است. در صورتی که وزارت کار گرفتن سفته را قانونی نمی‌داند و آن را باطل شده می‌پندارد. مبلغ سفته توافقی است و هر شرکتی به دلخواه مبلغی را پیشنهاد می‌دهد و کارگر در صورت توافق آن را قبول می‌کند.

رعایت نکاتی در سفته دادن

اولین نکته که به آن نیز اشاره شد این است که هنگام نوشت سفته حتما نام شرکتی که برای آن می‌خواهید سفته بدهید را ذکر کنید و حتی واژه “به حواله کرد” را نیز حذف کنید زیرا در این صورت شرکت و یا کارفرما نمی‌تواند سفته را با ظهر‌نویسی به دیگری انتقال بدهد و تنها شرکت است که می‌تواند مالک سفته شما باشد و توصیه می‌شود این نکته را حتما در نوشتن سفته مورد توجه قرار بدهید.

نکته دوم تاریخ پرداخت سفته را حتما ذکر کنید زیرا در این صورت سفته شما عند‌المطالبه می‌شود. سعی کنید تاریخ پرداخت را تا ۱ ماه جهت حسن کار بنویسید و اگر کارفرمای شما قبول نکرد تاریخ پرداخت را تاریخ پایان قرارداد خود بنویسید.

نکته سوم حتما در سفته ذکر کنید که این سفته را بابت چه چیزی می‌دهید پس عبارت برای حسن کار را حتما در پشت سفته خود بنویسید.

نکته چهارم بعد از دادن سفته حتما رسید دریافت کنید و در قرارداد خود ذکر کنید که بابت کار خود سفته داده‌اید و یک نسخه از قرارداد را نزد خود نگه دارید.

آیا کارفرما می‌تواند سفته‌ها را به اجرا گذارد !؟

اگر شما با اعمال و کارهای خود ضرر و زیانی به شرکت وارد کرده باشید شرکت می‌تواند بابت آن ضرر و زیان‌ها سفته شما را به اجرا بگذارد و خسارت خود را از طریق سفته بگیرد. همین طور اگر شما در قرارداد متعهد شده باشید که بر فرض مثال سه سال برای شرکت کار کنید و قبل از انقضا این تاریخ شرکت را ترک کنید شرکت می‌تواند از شما خسارت بگیرد.

اما اگر بدون هیچ دلیلی و با قصد سوءاستفاده، کارفرما سفته‌های شما را اجرا بگذارد؛ در اینجاست که درج کردن عبارت برای حسن کار به کمک شما می‌آید. اگر این عبارت قید شده باشد و کارفرما بدون هیچ دلیلی سفته شما را به اجرا گذاشته باشد قاضی قطعا سفته را باطل خواهد دانست و حکم به بی‌حقی کارفرما خواهد داد.

ولی اگر این عبارت را قید نکرده باشید این شما هستید که باید ثابت کنید این سفته برای حسن کار به کارفرما داده شده است و یکی از راه‌های اثبات این موضوع نشان دادن قرارداد شما است.

پس گرفتن سفته از کارفرما | قانون سفته

کارفرما باید بعد از اتمام کار توسط کارگر سفته‌ها را به کارگر تحویل دهد. اما اگر او از انجام این کار خودداری کرد در مرحله اول کارگر باید از طریق دفاتر خدمات قضایی اظهار‌نامه‌ای مبنی بر قطع همکاری او با کارفرما بنویسد و همین طور شماره سفته را درج کند و دادخواست استرداد ( برگرداندن ) سفته را تقدیم کند.

اگر کارفرما اهمیتی به این موضوع نداده است و کماکان سفته‌ها را برنگرداند باید از طریق دادگاه اقدام کنید و دادخواست استرداد سفته بدهید و درصورتی که شخص رسید دریافت کرده باشد با رسید می‌تواند ثابت کند سفته‌ها نزد کارفرما هستند و اگر رسید نداشت با داشتن دو شاهد می‌تواند این امر را ثابت کند. باید بدانیم که سفته کارگر نزد کارفرما یک نوع امانت است و پس از اتمام کار باید به او برگرداند و اگر کارفرما آن را به اجرا بگذارد مرتکب جرم خیانت در امانت شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قانون سفته، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قانون سفته پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی وکیل دات کام می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: قانون سفته ,
:: بازدید از این مطلب : 1198
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

تمکین یکی از موضوعات مهم و سرنوشت‌سازی است که در نتیجه و رای دادگاه اثر می گذارد. زن باید از مرد پیروی و تبعیت کند و در مقابل آن مرد نیز باید از خود حسن معاشرت نشان بدهد و همینطور موظف به دادن نفقه به زن است. اما ‌گاهی اوقات پیش می‌آید که زن در مواردی از مرد تبعیت نمی‌کند و مرد می‌تواند به این سبب از زن در دادگاه حقوقی شکایت و دادخواست الزام به تمکین زن را بدهد. همانطور که متوجه شدیم اطلاع داشتن از روند رسیدگی این دادخواست امر بسیار مهمی است که باید توسط مرد و همینطور زن پیگیری شود در ادامه به نحوه پیگیری به این دادخواست می‌پردازیم. توصیه می کنیم مقاله مشاوره طلاق را مطالعه نمایید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

تمکین به چه معناست!؟

دارای دو معنا است یک معنای عام و یک معنای خاص.

تمکین به معنای عام

این عبارت مخصوص یکی از زوجین نیست. زن باید وظایف خود را نسبت به شوهر انجام بدهد و از او در حدود عرف و قانون اطاعت کند و به طور کلی ریاست خانواده از طرف مرد را بپذیرد. مرد نیز موظف به حسن معاشرت با زن است و باید نیاز‌های زن را در حد متعارف برآورده سازد و به او نفقه بپردازد.

تمکین به معنای خاص

به معنای داشتن رابطه جنسی است. زن به طور متعارف باید نزدیکی جنسی با شوهر را بپذیرد به جز مواردی که مانع موجه وجود داشته باشد. در این صورت می‌تواند از برقراری رابطه جنسی امتناع ورزد. این تنها وظیفه زن نیست و شوهر نیز مکلف است در حدود متعارف رابطه جنسی داشته باشد.

در مورد اینکه کدام وظایف را زن باید انجام بدهد تا تمکین محسوب شود باید به عرف محل (یعنی آن منطقه‌ای که شخص زندگی می‌کند اینکار را جزء تمکین محسوب می‌کنند یا خیر) و قانون مراجعه کرد. پس اگر زنی در مقابل درخواست شوهر مبنی بر نرفتن به خانه پدر و مادرش ایستاد و مخالفت کرد نمی‌شود بگوییم که زن تبعیت نکرده است.

ناشزه به چه کسی می‌گویند!؟

به زنی که بدون عذر موجه تمکین نکند ناشزه می‌گویند. ناشزه بودن یعنی نافرمانی یکی از زوجین ولی در قانون مدنی لفظ ناشزه فقط مخصوص زن است.

دادخواست تمکین زوجه

علی‌الاصول این دادخواست توسط مرد داده می‌شود. اگر زن بدون داشتن عذر موجه از مرد تبعیت نکند مرد می‌تواند دادخواست الزام به تمکین زن را بدهد. دادگاه این دادخواست را رسیدگی خواهد کرد و اگر در جلسه دادرسی زن دلایل قانع کننده و موجه‌ای مبنی بر عدم تمکین خود بدهد مثلا اگر زن با خطر جانی، مالی و یا حیثیتی مواجه باشد و خود یا شوهر بیماری دارند که فعلا امکان تمکین وجود ندارد این‌ها از مواردی هستند که مانع مشروع تلقی می‌شوند و اگر زن امتناع کند ناشزه محسوب نخواهد شد و دادخواست شوهر مبنی بر عدم تمکین زن رد خواهد شد.

نشوز بدون عذر موجه

اما اگر زنی بدون داشتن عذر موجه و دلیل از تمکین کردن خودداری کند دادگاه دادخواست مرد را می‌پذیرد و حکم به تمکین زن می‌دهد. این حکم به معنای الزام مادی و فیزیکی زن به داشتن رابطه جنسی نیست که این امر هم با شخصیت زن منافات دارد و هم با حقوق زن سازگار نیست و همین‌طور این یک حکم غیر‌عملی و بی‌فایده است.

استحقاق یا عدم استحقاق نفقه

یکی از مباحث مهمی که در تمکین وجود دارد این است که آیا زن مستحق گرفتن نفقه خواهد بود یا خیر!؟ در صورتی که حکم به رد دادخواست مرد داده شود زن مستحق گرفتن نفقه و مرد ملزم به دادن نفقه است. اما اگر این دادخواست پذیرفته شود و عدم تمکین زن محرز شود زن مستحق گرفتن نفقه نخواهد بود. اهمیت موضوع از آن جا مشخص می‌شود که در صورت اثبات یا عدم اثبات آن، نتایج دیگری مثل استحقاق نفقه و در پی آن حق طلاق را به دنبال خواهد داشت و نحوه رسیدگی به دادخواست تمکین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مسئولیت مدنی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مسئولیت مدنی پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: تمکین و نشوز ,
:: بازدید از این مطلب : 525
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 2 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

موضوع مورد بحث ما در این مقاله غایب مفقودالاثر می‌باشد. برای اینکه از این عبارت رفع ابهام کنیم باید بیان کنیم که منظور از غایب مفقودالاثر شخصی است که در یک مدت طولانی از محل اقامت خود و یا همچنین محل سکونتش دور شده است و هیچ کس از او خبری در دست ندارد. در واقع می‌توان این طور بیان کرد که هیچ اثر و نشانه‌ای از آن شخص باقی نمانده است. در حالی که این امکان وجود دارد که او همسر و فرزند و اموال داشته باشد. پس بدیهی است که غیبت او آثاری را به دنبال خواهد داشت. در ادامه عناصر تعریف غایب مفقود الاثر را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

شرایطی که با وجود آن‌ها شخص غایب مفقودالاثر محسوب می‌گردد

غیبت

با توجه به آنچه که پیشتر اشاره شد نخستین عنصری که در این فرایند تحقق پیدا می‌کند غیبت شخص است و منظور ما از آن، غیبت از محل کار یا محل سکونت می‌باشد. وقتی از غیبت یک شخص صحبت می‌کنیم منظور ما این است که او برای مدت قابل توجهی در محلی که اقامت داشته است حضور پیدا نکند. بنابراین متوجه می‌شویم که غیبت در اینجا به معنای عدم حضور می‌باشد.

زمان غیبت

عنوان غائب مفقودالاثر به شخصی اختصاص داده می‌شود که مدت طولانی در اقامتگاه خود حضور نداشته باشد. اگر برای مدت کوتاهی از اقامتگاه خود فاصله گرفته باشد غائب مفقودالاثر به شمار نمی‌رود. گاهی اوقات این امکان وجود دارد که غیبت یک شخص از اقامتگاهش به مدت طولانی ادامه داشته باشد اما یقینی وجود داشته باشد که آن شخص به اقامتگاه خود برمی‌گردد. در این صورت هم عنوان غائب مفقودالاثر به شخص داده نمی‌شود.
نکته‌ای که باید حتماً مورد توجه قرار بگیرد این است که ملاکی در خصوص کوتاه یا بلند مدت بودن غیبت غائب مفقودالاثر وجود ندارد. اما اگر در این خصوص تردید ایجاد شود باید به عرف مراجعه کنیم.

خبر نداشتن از حیات یا فوت غایب مفقودالاثر

زمانی به یک شخص عنوان غائب مفقودالاثر را می‌دهیم که اطلاعی از زنده یا مرده بودن اون نداشته باشیم. اگر مطلع باشیم که او زنده است و یا فوت کرده است در این صورت غائب مفقودالاثر بودن معنایی ندارد.

وضعیت امور مالی غایب مفقود الاثر

در خصوص وضعیت امور مالی شخصی که عنوان غائب مفقودالاثر را دارد باید بیان کنیم که ۵ مرحله برای امور مالی او مدنظر قرار می‌گیرد که اگر بخواهیم به طور اجمالی به آن‌ها بپردازیم باید به وضعیت حقوقی غائب بدون مداخله دادستان و همچنین نصب کردن امین اشاره کنیم. مرحله دیگر حفظ کردن اموال شخص غائب است قبل از اینکه برای او امین تعیین شود و مرحله سوم نصب کردن امین به منظور اداره کردن اموال شخصی است که غائب شده است. در مرحله بعدی اموال به طور موقت در تصرف ورثه قرار می‌گیرد و در مرحله آخر بعد از اینکه حکم موت فرضی داده می‌شود اموال شخص غائب مفقودالاثر به طور قطعی در تصرف ورثه قرار می‌گیرد.

توصیه می‌کنیم مقاله حکم موت فرضی را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله حق الزحمه امین را مطالعه فرمایید.

طلاق گرفتن همسر غائب مفقودالاثر

موقعیتی را تصور کنید که شوهر یک زن غائب باشد. در این صورت از اموال شخصی که غائب است به همسرش نفقه داده می‌شود. همچنین این امکان وجود دارد که ولی زوج نفقه همسر او را بپردازد. همچنین ممکن است زوج مالی نداشته باشد در این صورت اگر همسر شخص غائب مفقودالاثر تقاضا کند بعد از گذشت ۴ سال در صورتی که اطلاعاتی از آن شخص به دست نیاید قاضی دستور می‌دهد که ولی شخص غائب مفقودالاثر یا وکیل او همسرش را طلاق بدهند. اگر غائب مفقودالاثر نه وکیل داشته باشد نه ولی در این صورت قاضی همسرش را طلاق می‌دهد و همان طور که می‌دانیم بعد از طلاق زن باید عده نگه دارد.

عده غایب مفقودالاثر

نکته قابل توجه این است که عده زن بعد از طلاق از غائب مفقودالاثر عده وفات است. توجه کنید که وقتی زن می‌تواند از همسر غائب مفقودالاثر خود طلاق بگیرد که مدت زمانی بگذرد و از او اطلاعی به دست نیاید و صرف غیبت موجب طلاق نمی‌شود. به عبارت دیگر باید از حیات غائب مفقودالاثر قطع امید شود. این مدت در قانون چهار سال است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص غایب مفقود الاثر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون غایب مفقود الاثر پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: غایب مفقود الاثر ,
:: بازدید از این مطلب : 468
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 2 مرداد 1400 | نظرات ()