نوشته شده توسط : vakiel

افرادی که در مشاغل مختلف مشغول هستند با پرداخت مبلغی به طور ماهیانه می‌توانند خود را بیمه کنند و در مقابل در زمان پیری و هنگامی که توان لازم برای فعالیت و کار کردن را ندارند حقوق بازنشستگی دریافت می‌کنند. برای اینکه بتوان از بیمه بازنشستگی استفاده کرد باید در ابتدا به طور ماهیانه مبلغی به بیمه پرداخت نمود. میزان ماه‌های پرداختی در قانون مشخص شده است ولی اگر شخصی بخواهد به هر دلیلی زودتر بازنشسته شود می‌تواند مدت ماه‌های باقی مانده را بخرد. در این مطلب خرید سابقه بیمه را بررسی می‌کنیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : خرید سابقه بیمه

 

 

 

مدت زمان پرداخت بیمه

در قانون تامین اجتماعی برای مدت زمان پرداخت بیمه یک حداقل و حداکثر مشخص شده است. حداقل زمان پرداخت بیمه ده سال و حداکثر مدت زمان آن 30 سال است. از این رو شخصی که به مدت سی سال ماهیانه مبلغی را به بیمه داده باشد می‌تواند بعد از پایان سی سال هر ماه بازنشستگی خود را دریافت بنماید. از سوی دیگر بر اساس قانون تامین اجتماعی به افرادی که کمتر 10 سال حق بیمه پرداخته‌اند هیچ حقوق بازنشستگی تعلق نمی‌گیرد. یعنی اگر این فرد به سن 60 سال برسد ولی هنوز ده سال حق بیمه پرداخت نکرده باشد نمی‌تواند بازنشسته شود.

به طور مثال آقای ب 60 سال سن دارد ولی فقط 7 سال حق بیمه پرداخت کرده است در این صورت به دلیل اینکه کمتر از میزان حداقلی حق بیمه داده به او حقوق بازنشستگی تعلق نمی‌گیرد.

کسری ماه‌های پرداخت بیمه | خرید سابقه بیمه

کسری و کمبود ماه‌های بیمه به این معنی است که شخص به میزان تعیین شده در قانون حق بیمه نداده است و چند ماه یا چند سال کمتر پرداخت کرده است.

گاهی پیش می‌آید که شخصی به سن بازنشستگی رسیده است اما تعداد ماه‌هایی که حق بیمه پرداخت کرده است کمتر از سی سال است. به طور مثال آقای الف 60 سال سن دارد ولی به مدت 23 سال حق بیمه پرداخته است. آقای الف نه سال تا دریافت حقوق کامل کسری دارد در این صورت به او باز هم بازنشستگی تعلق می‌گیرد ولی مبلغ حقوق بازنشستگی دریافتی او بر اساس 23 سال محاسبه می‌شود.

یا اینکه فرد 47 سال سن دارد و به مدت 28 سال حق بیمه پرداخت کرده و 2 سال کسری دارد تا بتواند بازنشسته شود.

خرید مدت زمان باقیمانده از بیمه | خرید سابقه بیمه

خرید کسری و باقیمانده‌‌ ماه‌های بیمه به معنای این است که فرد به میزان تعیین شده از سوی قانون حق بیمه پرداخت نکرده و می‌خواهد به صورت یک جا حق بیمه مدت زمان باقی مانده را پرداخت کند. اما از نظر قانونی این امکان وجود ندارد که افراد کسری ماه‌های پرداخت حق بیمه‌‌ خود را به صورت یکجا پرداخت کنند و بازنشسته شوند.

به طور مثال شخص به سن شصت سال رسیده است و 27 سال حق بیمه پرداخته است. این شخص سه سال کسر دارد تا بتواند حقوق کامل سی سال را دریافت نماید. در این صورت این امکان وجود ندارد که به طور یکجا این سه سال را یکجا پرداخت کند و فقط همان حقوق 27 سال حق بیمه را دریافت می‌کند. یا اینکه فرد 25 سال حق بیمه داده و می‌خواهد پنج سال مابقی را یک جا بدهد تا بازنشسته شود.

اما در یک مورد که قانون به بیمه شده اجازه داده است تا بتواند مدت باقیمانده را بخرد. آن هم زمانی است که شخص به سن بازنشستگی رسیده اما هنوز 10 سال حق بیمه نداده است. در این مورد از یک طرف قانون این جواز را نمی‌دهد که فرد بازنشسته شود زیرا حداقل ده سال حق بیمه خود را نداده است و از طرفی هم قانون با توجه به سن فرد می‌خواهد او بازنشسته شود برای همین به فرد اجازه داده شده است در این مورد ماه‌های کسری را بخرد. به طور مثال شخص به سن 60 سال رسیده ولی فقط 7 سال حق بیمه داده است در این صورت می‌تواند سه سال باقیمانده را یک جا پرداخت کند و با ده سال حق بیمه بازنشسته شود.

سوالات متداول

منظور از خرید مدت باقیمانده چیست ؟

یعنی اینکه شخص به طور یکجا حق بیمه‌‌ مدت زمانی که باقیمانده است را پرداخت کند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا می‌توان حق بیمه ماه‌های باقیمانده را یکجا پرداخت کرد ؟

خیر از نظر قانون تامین اجتماعی فرد نمی‌تواند به طور یک جا حق بیمه‌‌ ماه‌های باقی مانده را پرداخت کند مگر در یک مورد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خرید سا‌بقه بیمه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون خرید سا‌بقه بیمه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 

 

منبع : خرید سابقه بیمه



:: برچسب‌ها: خرید سابقه بیمه ,
:: بازدید از این مطلب : 614
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

توافقات مطرح شده بین شخص موکل با وکیل باید به شکل مکتوب ثبت گردد. از این رو وکالتنامه بین این دو منعقد می‌شود و هرآنچه که با هم توافق کرده‌اند در آن ذکر می‌شود از جمله نوع وکالت، موضوع وکالت و… بر اساس قانون وکالت نامه‌ها یا در قالب سند رسمی هستند یا به صورت غیر رسمی. در این مطلب وکالت نامه عادی و چگونگی مورد تایید بودن آن‌ها را بررسی می‌نماییم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : وکالت نامه عادی چیست

 

 

 

وکالت نامه و انواع آن

وکا‌لت نامه قراردادی است میان وکیل و موکل که در آن مواردی از جمله حق الوکاله، مشخصات موکل و میزان اختیارات وکیل قید می‌گردد. برای انعقاد وکا‌لت نامه باید شرایط قانونی رعایت شود. بر اساس مرجع تنظیم، وکا‌لت نامه به دو صورت زیر تقسیم می‌شود:

  1. وکا‌لتنامه رسمی: در دفاتر اسناد رسمی توسط مامور رسمی وکا‌لتنامه بین طرفین تنظیم می‌گردد.
  2. وکا‌لتنامه عادی: هرگاه که وکا‌لت نامه در مکانی غیر از دفاتر اسناد رسمی تنظیم گردد عادی می‌باشد.

اعتبار وکالت نامه عادی

عموم وکا‌لتنامه‌هایی تنظیم می‌گردد از نوع وکا‌لتنامه عادی هستند. زیرا امروزه وکیل با موکل خود بدون این که به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند با هم توافق می‌کنند و وکا‌لتنامه را امضا می‌نمایند. این نوع از وکا‌لتنامه مورد تایید قانون گذار است و در صورت داشتن امضا دارای اعتبار نیز می‌باشد. حتی در مواردی برای اعتبار بیشتر وکا‌لتنامه عادی گواهی امضا به آن اضافه می‌شود.

شرایط تایید وکالتنامه عادی

ماده 34 قانون آئین دادرسی مدنی برای اینکه وکا‌لتنامه عادی مورد تایید قرار بگیرد شرایط زیر را مطرح کرده است از جمله:

  1. چنانچه وکا‌لت نامه عادی در ایران تنظیم شود وکیل باید در زیر وکا‌لت نامه تایید نماید که خود موکل آن را امضا کرده است.
  2. اگر وکا‌لت نامه عادی در خارج از ایران تنظیم شود یکی از ماموران سیاسی یا کنسولی ایران آن را تایید نماید.
  3. اگر وکا‌لتنامه عادی در ضمن جلسه دادرسی به دادگاه تقدیم گردد در داخل صورت جلسه ذکر می‌گردد و به تایید موکل می‌رسد.
  4. اگر به دلیل شرایط موجود موکل در زندان باشد وکیل می‌تواند برای گرفتن امضا به زندان مراجعه نماید. در این صورت رئیس زندان یا معاون او اثر انگشت او را تصدیق می‌کند.

سوالات متداول

وکا‌لت نامه عادی چیست ؟

هر گاه وکا‌لتنامه خارج از دفاتر اسناد رسمی و توسط خود وکیل تهیه شود وکا‌لتنامه عادی است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا وکا‌لت نامه عادی دارای اعتبار است ؟

بله این نوع از وکا‌لتنامه هم اعتبار دارد. ولی اعتبار داشتن آن مستلزم رعایت شرایط قانونی است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

شرایط تایید وکا‌لتنامه عادی چیست ؟

در صورتی که وکیل امضای موکل را تصدیق نماید وکا‌لتنامه عادی تایید می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وکالت نا‌مه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون وکالت نا‌مه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 

 

منبع : وکالت نامه عادی چیست

 



:: برچسب‌ها: وکالت نامه عادی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 621
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه نیمی از جمعیت کشور به کا‌ر اشتغال دارند و مشمول قانون ‌کا‌ر در کشور می‌شوند. همه افراد در ساعات اول صبح ‌به سرکا‌ر رفته و در ابتدای شب از سرکا‌ر بازمی‌گردند. در برخی موارد نیز ممکن ‌است این ساعت کار برعکس شود و فرد به جای کا‌ر در ساعت روز در ساعات شب کا‌ر کند. در ادامه قصد داریم در مورد محدودیت مدت زمان کا‌ر توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : ساعت کار در قانون کار

 

 

 

 

محدودیت مدت زمان کار چیست ؟

همانطور که در بالا گفته شد کا‌رگران در ساعات اول صبح به سرکا‌ر می‌روند و تا یک مدت زمان مشخص به کا‌ر کردن می‌پردازند. کا‌ر کردن می‌تواند برای افراد بسیار مفید باشد اما اگر فرد ساعات زیادی را در روز به کار کردن بپردازد باعث وارد شدن ضرر و زیان‌های جسمی و روحی زیادی به خودش خواهد شد. به همین دلیل در قانون کا‌ر ساعت کا‌ری مشخصی برای مشاغل مختلف در نظر گرفته شده است و طبق این قانون هیچ کا‌رفرمایی حق ندارد از کا‌رگر بیش از زمان مشخصی در روز کا‌ر بکشد.

ساعت کاری کا‌رکنان در قوانین بین المللی

در قوانین حقوقی بین المللی نیز برای کا‌ر ساعات کا‌ری خاصی در نظر گرفته شده است تا به کا‌رگر در حین کا‌ر آسیب وارد نشود. در اکثر کشور‌های جهان ساعت کا‌ر حداکثر هشت ساعت در روز می‌باشد و هر فرد می‌بایست ۴۸ ساعت را در هفته کا‌ر کند. برخی کشور‌های اروپایی ساعت کا‌ر کا‌رگران را از ۴۸ ساعت در هفته به ۴۰ ساعت یا ۳۵ ساعت کاهش داده‌اند تا بتوانند از کا‌رگران حمایت کنند و از بهره کشی آنان توسط کا‌رفرما جلوگیری نمایند.

ساعت کار در قانون اساسی ایران

برای ساعت کا‌ر کا‌رگران در ایران نیز محدودیت‌هایی اعمال شده است و طبق قانون کا‌ر کشورمان هیچ کا‌رفرمایی نمی‌تواند بیش از ساعات قانونی از کا‌رگر بخواهد که به کا‌ر کردن بپردازد. طبق قانون کا‌ر ساعت کا‌ری کا‌رگران باید مطابق دو مورد زیر تعیین شود:

  • ساعت کا‌ر هر کا‌رگر نباید به قدری کم باشد که کشور با مشکل اقتصادی و کمبود تولیدات داخلی مواجه شود.
  • ساعت کا‌ری کا‌رگر باید به گونه‌ای باشد که کا‌رگر بتواند ساعاتی را نیز به خودسازی معنوی، ارتقای مهارت‌های فنی و کا‌ری و تفریح اختصاص دهد.
  • ساعت کا‌ر می‌بایست به اندازه‌‌ای باشد که کا‌رگر بتواند علاوه بر تفریحات خود استراحت نیز داشته باشد.

میزان ساعت کار کا‌رگران مختلف در قانون کشور ما

  • هر کا‌رگر می‌بایست حداکثر هشت ساعت در روز و ۴۴ ساعت در هفته کا‌ر کند.
  • کا‌رگرانی که در مشاغل سخت و زیان آور مشغول به کا‌ر هستند می‌بایست حداکثر شش ساعت در روز و ۳۶ ساعت در هفته به کا‌ر کردن بپردازند. البته در قانون کا‌ر برای مشاغل بسیار پرخطر و کا‌ر‌های شبانه ساعت کا‌ری کمتری در هفته در نظر گرفته شده است و حتی ممکن است سی ساعت کا‌ر در هفته برای کا‌رگرانی که به چنین کا‌ر‌هایی اشتغال دارند کافی باشد.

طبق قانون در برخی موارد که اداره کا‌ر موافقت کند کا‌رفرما می‌تواند برای کا‌رگاه یا شرکت‌ خود اضافه کا‌ری نیز تعیین‌ کند که اگر کا‌رگر موافقت کند ساعت بیشتری را کا‌ر می‌کند.

نکته بسیار مهم: ساعاتی که کا‌رگران به استراحت و تفریح می‌پردازند باعث نمی‌شود که کا‌رفرما از حقوقشان کسر کند. در صورت اضافه کا‌ری کا‌رگر می‌بایست چهل درصد اضافه حقوق دریافت کند.

ساعت کار کارمندان دولتی

ساعت کا‌ر کا‌رمندان‌ دولتی با توجه به جغرافیا و منطقه‌‌ای که در آن زندگی می‌کنند تعیین می‌شود و متغیر خواهد بود. ساعت کا‌ر هر کا‌رمند دولتی ۴۴ ساعت در هفته تعیین گشته است. کا‌رمندان دولتی این حق را دارند که یک چهارم ساعت کا‌ر تعیین شده را کا‌ر کنند اما در این‌صورت حقوق آن‌ها بر اساس ساعت‌هایی که کا‌ر کرده‌اند معین می‌شود.

سوالات متدوال

ساعت کا‌ر کا‌رگران در روز چقدر است ؟

ساعت کا‌ر هر کا‌رگر در روز حداکثر هشت ساعت است.

ساعت کا‌ر کا‌رگرانی که در مشاغل سخت و زیان آور فعالیت می‌کنند چقدر است ؟

ساعت کا‌ر این کا‌رگران حداکثر شش ساعت در روز می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ساعات کاری کارگر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ساعات کاری کارگر پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : ساعت کار در قانون کار



:: برچسب‌ها: ساعت کار در قانون کار ,
:: بازدید از این مطلب : 703
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

تمام افرادی که در ساختمان‌های مجاور خانه ما زندگی ‌‌می‌کنند همسایگان ما هستند. همسایه‌ها نسبت به همدیگر دارای حقوق و تکالیفی هستند که ‌‌می‌بایست رعایت شوند. برای مثال هیچ همسایه‌ای حق ندارد با انجام کاری باعث آزار و اذیت همسایه خود شود. در ادامه قصد داریم در مورد مزاحمت صدای همسایه و راهکار مقابله با آن توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : صدای همسایه مزاحم

 

 

پر سر و صدا بودن همسایه

همانطور که در بالا گفته شد همه همسایه‌ها نسبت به یکدیگر دارای تکالیفی هستند که باید به آن‌ها عمل نمایند. سرو صدا‌‌ کردن ‌‌می‌تواند باعث آزار و اذیت دیگران شود و آن‌ها را برنجاند. طبق قانون هیچ همسایه‌ای حق ندارد در روز‌های تعطیل از ساعت ۱۲ به بعد و در روزهای معمولی از ساعت ده به بعد به بهانه جشن ‌ایجاد سر و صدا کند و همسایه‌های دیگر را آزار دهد. طبق قانون هر همسایه‌ای که با ایجاد سرو صدا‌های نامتعارف باعث آزار و اذیت همسایه‌های دیگر شود ‌‌می‌توان علیه او در مراجع قضایی شکایت نمود. انواع سرو صدا به شرح زیر ‌‌می‌باشند:

  • سر و صدای متعارف:

سر و صدای متعارف به سرو صدایی گفته ‌‌می‌شود که در صورت وجود شما حق شکایت کردن از همسایه خود را نخواهید داشت. برای مثال گریه نوزاد یک سروصدای متعارف است و چون به صورت عمدی ایجاد نمی‌شود امکان شکایت کردن نیز وجود ندارد.

  • سرو صدای نا‌متعارف:

سرو صدای نامتعارف به سرو صدایی گفته ‌‌می‌شود که به صورت عمدی ایجاد شود و در آن‌ صورت شما حق دارید از همسایه خود شکایت کنید. برای مثال اگر همسایه شما در نیمه شب جشن و مهمانی برپا کند و سرو صدا ایجاد کند شما را آزار داده و شما ‌‌می‌توانید نزد مراجع قضایی از او شکایت کنید.

پنج راهکار مقابله با همسایه پر سر و صدا

برای مقابله با همسایه‌های پر سر و صدا راهکار‌هایی پیشنهاد می‌گردد که در زیر پنج‌ نمونه را بیان نموده‌ایم:

  • اولین راهکار این است که با همسایه خود به صورت دوستانه و مسالمت آمیز صحبت کنید و از او بخواهید که ایجاد سر و صدا نکند.
  • اگر در راهکار اول موفق نشدید بهتر است از مدیر ساختمان ‌بخواهید که جلسه‌ای بگذارد و همسایه آزار دهنده را با همسایه‌های معترض گرد هم جمع کند و همگی از همسایه آزار دهنده بخواهید که دیگر سر و صدایی ایجاد نکند.
  • راهکار سوم‌ اینگونه است که همسایگان معترض به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند و اظهار نامه‌ای تهیه نمایند. همسایگان باید در اظهار نامه بنویسند که: آقا یا خانم…..شما با ایجاد سر و صدا باعث آزار همسایه‌ها شده‌اید، از شما خواهشمندیم که دیگر ایجاد سر و صدا نکنید وگرنه در مرجع صالح قضایی از شما شکایت خواهیم کرد.
  • در راهکار چهارم ‌‌می‌بایست با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید. اگر دیدید همسایه در نیمه شب جشن برپا کرده است با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید و از پلیس بخواهید که به محل جشن برود و موضوع را بررسی کند.
  • اگر از هیچکدام از راهکار‌های بالا نتیجه نگرفتید به شورای حل اختلاف شهرتان مراجعه کنید و در آنجا دادخواستی مبنی بر دلایل اعتراضتان را تحویل دهید. در این راهکار شورای حل اختلاف دو طرف را فرا خوانده و اختلاف را حل خواهد کرد.

سوالات متدوال

برای شکایت از همسایه پر سرو صدا ‌‌می‌توان با ۱۱۰ تماس گرفت ؟

بله در این مورد بهتر است در حین برپایی جشن یا مهمانی همسایه با پلیس ۱۱۰ تماس حاصل فرمائید.

چرا نمی‌توان برای سرو صدای متعارف شکایت کرد ؟

زیرا سرو صدای متعارف به صورت عمدی و به قصد آزار ایجاد نمی‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص راهکار مقابله با سر و صدای همسایه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون راهکار مقابله با سر و صدای همسایه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

منبع : صدای همسایه مزاحم



:: برچسب‌ها: صدای همسایه مزاحم ,
:: بازدید از این مطلب : 597
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در تمام کشور‌های دنیا یکی از ساز و کار‌های اصلی دولت برای ایجاد رفاه در سطح عمومی بیمه کردن افراد جامعه است. در کشور ایران نیز افراد می‌توانند به صورت ماهیانه مبلغی را به تامین اجتماعی پرداخت کنند و در مقابل در زمان پیری و کهن سالی یا هنگام ناتوانی مبلغی را به عنوان حقوق بازنشستگی دریافت نمایند. اما دریافت بازنشستگی مشروط به وجود شرایط تعیین شده از سوی سازمان تامین اجتماعی است. در این مطلب شرایط بازنشستگی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : شرایط بازنشستگی

 

 

 

شرایط بازنشستگی

بر اساس ماده‌ 76 قانون تامین اجتماعی برای اینکه اشخاص بتوانند بازنشسته شوند دو شرط لازم است:

  1. داشتن شرط سنی: یعنی اینکه به سنی که در قانون تعیین شده برسند.
  2. پرداخت حق بیمه به مدت قانونی.

وجود هر دو شرط یا حتی یکی از آن‌ها برای بازنشسته شدن فرد کافی است. یعنی اینکه یا به سنی برسد که در قانون گفته شده یا اینکه سال‌هایی که در قانون مشخص شده حق بیمه پرداخت کرده باشد.

شرط سنی برای بازنشستگی

در ماده‌ 76 قانون تامین اجتماعی سن بازنشستگی مشخص شده است. بر این اساس آقایان با رسیدن به سن 60 سال و خانم‌ها با رسیدن به سن 55 سال بازنشسته می‌شوند. البته افراد باید حداقل 10 سال حق بیمه پرداخت کرده باشند تا بتوانند در این سن بازنشسته شود. این شرط سنی با توجه به نوع شغل فرد و وضعیت جسمانی او می‌تواند تغییر کند.

مدت زمان پرداخت حق بیمه | شرایط بازنشستگی

در قانون تامین اجتماعی 10 سال حداقل و 35 سال حداکثر مدت زمان پرداخت بیمه است. آقایان با رسیدن به سن 50 سال و زنان با رسیدن به سن 45 سال بعد از پرداخت سی سال حق بیمه بازنشسته می‌شوند.

محاسبه‌ حقوق بازنشستگی

هرگاه که فرد شرایط لازم برای بازنشستگی را دارا باشد براساس سال‌های پرداخت حق بیمه به او حقوق می‌دهند. در صورتی که افراد سی سال حق بیمه داشته باشند بازنشستگی کامل را دریافت می‌کند.

بر اساس ماده‌ 77 قانون تامین اجتماعی میزان مستمری برابر است با یک سی‌ام متوسط مزد یا حقوق شخص بیمه شده ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه.

سوالات متداول

شرایط بازنشستگی در ایران چیست ؟

دو شرط وجود دارد یکی رسیدن به سن بازنشستگی و دیگری پرداخت سال‌های قانونی حق بیمه که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

سن بازنشستگی در ایران چند سال است ؟

با توجه به نوع شغل و وضعیت شخص این سن متغیر است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

فرمول محاسبه‌ میزان حقوق بازنشستگی چیست ؟

یک سی‌ام متوسط × سنوات پرداخت حق بیمه که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط بازنشستگی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط بازنشستگی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 

منبع : شرایط بازنشستگی

 



:: برچسب‌ها: شرایط بازنشستگی ,
:: بازدید از این مطلب : 621
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در تمام کشور‌های دنیا یکی از ساز و کار‌های اصلی دولت برای ایجاد رفاه در سطح عمومی بیمه کردن افراد جامعه است. در کشور ایران نیز افراد می‌توانند به صورت ماهیانه مبلغی را به تامین اجتماعی پرداخت کنند و در مقابل در زمان پیری و کهن سالی یا هنگام ناتوانی مبلغی را به عنوان حقوق بازنشستگی دریافت نمایند. اما دریافت بازنشستگی مشروط به وجود شرایط تعیین شده از سوی سازمان تامین اجتماعی است. در این مطلب شرایط بازنشستگی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : شرایط بازنشستگی

 

 

 

شرایط بازنشستگی

بر اساس ماده‌ 76 قانون تامین اجتماعی برای اینکه اشخاص بتوانند بازنشسته شوند دو شرط لازم است:

  1. داشتن شرط سنی: یعنی اینکه به سنی که در قانون تعیین شده برسند.
  2. پرداخت حق بیمه به مدت قانونی.

وجود هر دو شرط یا حتی یکی از آن‌ها برای بازنشسته شدن فرد کافی است. یعنی اینکه یا به سنی برسد که در قانون گفته شده یا اینکه سال‌هایی که در قانون مشخص شده حق بیمه پرداخت کرده باشد.

شرط سنی برای بازنشستگی

در ماده‌ 76 قانون تامین اجتماعی سن بازنشستگی مشخص شده است. بر این اساس آقایان با رسیدن به سن 60 سال و خانم‌ها با رسیدن به سن 55 سال بازنشسته می‌شوند. البته افراد باید حداقل 10 سال حق بیمه پرداخت کرده باشند تا بتوانند در این سن بازنشسته شود. این شرط سنی با توجه به نوع شغل فرد و وضعیت جسمانی او می‌تواند تغییر کند.

مدت زمان پرداخت حق بیمه | شرایط بازنشستگی

در قانون تامین اجتماعی 10 سال حداقل و 35 سال حداکثر مدت زمان پرداخت بیمه است. آقایان با رسیدن به سن 50 سال و زنان با رسیدن به سن 45 سال بعد از پرداخت سی سال حق بیمه بازنشسته می‌شوند.

محاسبه‌ حقوق بازنشستگی

هرگاه که فرد شرایط لازم برای بازنشستگی را دارا باشد براساس سال‌های پرداخت حق بیمه به او حقوق می‌دهند. در صورتی که افراد سی سال حق بیمه داشته باشند بازنشستگی کامل را دریافت می‌کند.

بر اساس ماده‌ 77 قانون تامین اجتماعی میزان مستمری برابر است با یک سی‌ام متوسط مزد یا حقوق شخص بیمه شده ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه.

سوالات متداول

شرایط بازنشستگی در ایران چیست ؟

دو شرط وجود دارد یکی رسیدن به سن بازنشستگی و دیگری پرداخت سال‌های قانونی حق بیمه که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

سن بازنشستگی در ایران چند سال است ؟

با توجه به نوع شغل و وضعیت شخص این سن متغیر است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

فرمول محاسبه‌ میزان حقوق بازنشستگی چیست ؟

یک سی‌ام متوسط × سنوات پرداخت حق بیمه که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط بازنشستگی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط بازنشستگی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 

منبع : شرایط بازنشستگی

 



:: برچسب‌ها: شرایط بازنشستگی ,
:: بازدید از این مطلب : 636
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

بر اساس یکی از نظریه‌‌‌‌‌های مطرح شده در مورد نظام‌های قضایی، عدالت باید دیده شود تا به درستی اجرا گردد. از همین رو نظام قانونی ایران نیز در راستای داشتن دادرسی عادلانه جلسات د‌ادگاه را علنی برگزار ‌‌‌‌می‌کند در ادامه این مطلب به بررسی موضوع علنی بودن جلسه دادگاه ‌‌‌‌می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع :  دادگاه علنی

 

 

 

علنی بودن جلسه دادگاه

بر اساس تبصره ماده 352 قانون آیین دادرسی کیفری منظور از علنی بودن جلسه داد‌گاه‌‌‌‌، عدم ایجاد مانع برای حضور افراد در جلسه رسیدگی ‌‌‌‌می‌باشد.

زمانی که اعلام ‌‌‌‌می‌شود جلسه داد‌گاه علنی است یعنی به جز اصحاب دعوا مانند شاکی و متهم سایر افرادی که حتی در پرونده نقشی ندارند مانند خبرنگاران ‌‌‌‌می‌توانند در جلسه داد‌گاه حضور داشته باشند.

شرایط علنی بودن جلسه دادرسی

در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اصل 165 ذکر شده است که محاکمات علنی انجام ‌‌‌‌می‌شود و حضور افراد در آن مانعی ندارد مگر اینکه از نظر قانونی باید دادگا‌ه را غیر علنی برگزار نمود.

در قانون آئین دادرسی کیفری نیز به این موضوع پرداخته شده است‌‌‌‌. بر اساس ماده 352 این قانون محاکمات باید علنی برگزار شود مگر در شرایط خاص. البته با توجه به ماده 355 این قانون افراد زیر 18 سال ‌‌‌‌نمی‌توانند در جلسه رسیدگی به عنوان تماشگر حضور داشته باشند مگر با حکم قانونی.

البته در رویه قضایی کنونی داد‌گاه‌‌‌‌‌ها به گونه‌‌‌‌ای هستند که ظرفیت پذیرش عمو‌‌‌‌می‌ را ندارند ولی در پرونده‌‌‌‌‌های مهم‌‌‌‌ و بزرگ که علنی رسیدگی ‌‌‌‌می‌شوند امکان حضور خبرنگاران وجود دارد ولی ‌‌‌‌نمی‌توان از جلسه داد‌گاه عکس برداری نمود یا ضبط صدا کرد مگر با اجازه رئیس دا‌دگاه. قاضی ‌‌‌‌می‌تواند اجازه دهد که بخشی یا تمام جلسه ضبط و ثبت گردد.

موارد غیر علنی بودن جلسه دادگاه

با اینکه قانون گذار اعلام نموده که جلسه دادگاه باید علنی برگزار گردد اما در مواردی هم اجازه داده نشده است که دادگاه غیر علنی باشد. قطعا برخی از مواقع برگزاری جلسه دادگاه در حضور همه دارای معایب زیادی است از این رو دادگاه اجازه برگزاری محکمه به صورت علنی را نمی‌دهد. بر اساس ماده 352 قانون آیین دادرسی کیفری در موارد زیر دادگاه غیر علنی است:

1/ امور خانوادگی و جرائمی که منافی عفت و اخلاق عمومی است. به طور مثال مسائل مربوط به تجاوز جنسی.

2/ علنی بودن دادگاه باعث اختلال در امنیت عمومی شود یا اینکه باعث تشویش و یا ضربه به احساسات مذهبی و قومی شود.

3/ در جرایم قابل گذشت در صورتی که طرفین دعوا یا شاکی تقاضای غیر علنی بودن محکمه را بدهند.

در صورت وجود یکی‌‌‌‌ از شرایط بالا دادگاه با اظهار عقیده دادستان قرار غیر علنی بودن محکمه را صادر می‌کند.

انتشار محتویات محکمه علنی

این امکان وجود دارد که تحت رعایت شرایط قانونی جریان محکمه عمومی شود. بر اساس ماده 353 قانون آئین دادرسی کیفری انتشار جریان رسیدگی و گزارش پرونده در صورتی که نیازی به افشای هویت افراد اصحاب دعوا یا موقعیت اداری و اجتماعی آنان نباشد در رسانه‌‌‌‌‌ها بلامانع است. اگر بر خلاف این ماده عمل شود و اطلاعات هویتی و حکم محکوم به افشا گردد بر اساس بخش انتهایی ماده 355 جرم بوده و در حکم افترا است.

البته بیان جریان رسیدگی و حکم قطعی و نهایی به همراه اطلاعات محکوم‌به فقط در برخی از موارد امکان دارد به طوری که در بسیاری از پرونده‌‌‌‌‌های بزرگ‌‌‌‌ مانند مفاسد اقتصادی شاهد بیان اطلاعات کامل هویتی شخص و روند پرونده بودیم.

سوالات متداول

جلسات دادگاه چه زمانی علنی است ؟

اصل این است که جلسات دادگاه علنی باشند مگر در مواردی که قانون تعیین نموده است‌‌‌‌ که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

در چه صورت جلسه دادگاه غیر علنی برگزار ‌‌‌‌می‌شود ؟

زمانی که از نظر قانونی برگزاری جلسه به شکل علنی باعث اختلال در امنیت ‌‌‌‌می‌شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا ‌‌‌‌می‌توان درخواست داد محکمه غیر علنی باشد ؟

بله‌‌‌‌. بر اساس قانون در جرائم قابل گذشت، اصحاب دعوا یا شاکی ‌‌‌‌می‌توانند تقاضای غیر علنی بودن مجاکمه را بنمایند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد علنی بودن جلسه دادگاه و شرایط آن ‌‌‌‌می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جلسه علنی دادگاه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جلسه علنی دادگاه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 

منبع :  دادگاه علنی

 



:: برچسب‌ها: دادگاه علنی ,
:: بازدید از این مطلب : 585
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 4 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همه ما در جامعه‌ای زندگی ‌می‌کنیم به که طور روزمره از برخی خدمات عمومی استفاده ‌می‌کنیم. برای مثال همه ما فرزندانمان را به مدرسه ‌می‌فرستیم و مسئولان مدرسه بدون اینکه از ما پولی بگیرند به فرزند تعلیم داده و او را در ساعات مشخصی نگهداری ‌می‌کنند که در این مورد ‌می‌توان گفت‌‌‌ فرزند ما از خدمات عمومی استفاده کرده است. در ادامه قصد داریم در مورد اصول حاکم بر خدمات عمومی توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : خدمات عمومی

 

 

خدمات عمومی چیست‌ ؟

با توجه به توضیحات بالا شاید برایتان سوال شود که ‌خد‌مات عمومی چیست که در این مورد باید بگوییم ‌خد‌مات عمومی همانطور که از نامش مشخص است به ‌خد‌ماتی گفته ‌می‌شود که در اختیار عموم قرار ‌می‌گیرد. ‌خد‌مات عمومی توسط دولت به مردم ارائه ‌می‌شود. برای مثال دولت بیمارستانی را ‌می‌سازد و تاسیس ‌می‌کند تا در اختیار عموم قرار گرفته و بیماران بتوانند برای درمان بیماری خود از آن استفاده کنند که در این مورد ‌می‌توان گفت دولت با ساخت بیمارستان به مردم خدمت عمومی نموده است.

اصول حاکم بر خدمات عمومی

با وجود اینکه ‌خد‌مات عمومی توسط دولت به مردم ارائه ‌می‌شوند اما قانونگذاران برای ارائه این ‌خد‌مات اصولی را در نظر گرفته‌اند که این اصول به شرح زیر ‌می‌باشند:

  • اصل اول حاکم بر ‌خد‌مات عمومی این است که همه مردم ‌می‌بایست به اندازه مساوی از این ‌خد‌مات بهره مند گردند. برای مثال همه ‌می‌توانند از برخی ‌خد‌مات درمانی یا هر نوع ‌خد‌مات دیگری استفاده کنند و نباید این بهره مندی مختص شخص خاصی باشد. اما اگر دولت به گروه‌‌های زنان، سالمندان و معلولین ‌خد‌مات بیشتری ارائه کند مشکلی ندارد زیرا آن‌‌ها در اولویت هستند.
  • ‌خد‌مات عمومی ‌می‌بایست به صورت دائمی و مستمر به مردم ارائه شوند‌. برای مثال کارکنان یک بیمارستان ‌می‌بایست شبانه روزی کار کنند و نباید از مستمر کار‌ کردن دست بکشند زیرا این گونه ‌نمی‌توان گفت که ‌خد‌مات عمومی به صورت مستمر به مردم ارائه شده است.
  • منافع مردم در ارائه ‌خد‌مات عمومی مهم‌تر از منافع شخصی یک فرد خاص ‌می‌باشد و باید به این اصل نیز عمل شود. برای مثال اگر فردی خانه‌ای را به صورت غیرمجاز ساخته باشد که برای منافع عمومی مردم خسارت به بار بیاورد مامورین دولت آن خانه را تخریب خواهند کرد.

نکته مهم: اگر یکی از ادارات یا سازمان‌‌‌‌‌ها در ارائه ‌خد‌مات عمومی اصول آن ‌را رعایت نکند مردم ‌می‌توانند از آن اداره درخواست خسارت کنند.

سوالات متدوال

‌خد‌مات عمومی چیست‌ ؟

‌خد‌مات عمومی به ‌خد‌ماتی گفته ‌می‌شود که برای همه مردم به یک اندازه ارائه ‌می‌شوند و در واقع دولت این ‌خد‌مات را ارائه ‌می‌کند.

‌خد‌مات عمو‌می باید به چه صورت ارائه شوند‌ ؟

‌خد‌مات عمومی ‌می‌بایست به اندازه مساوی میان تمام مردم تخس شوند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خدمات عمومی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون خدمات عمومی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 

منبع : خدمات عمومی

 



:: برچسب‌ها: خدمات عمومی ,
:: بازدید از این مطلب : 634
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 4 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

ازدواج جوانان از جمله مسائل با اهمیت در کشور محسوب می‌شود و از آنجایی که ازدواج یک امر مهم برای تحکیم بنیان‌های اجتماعیست انجام آن به جوانان نیز بسیار توصیه می‌شود. یکی از مزایایی که با ازدواج نصیب جوانان می‌شود وا‌م ازدواج می‌باشد. در ادامه قصد داریم ‌در مورد وام ازدواج و نحوه ثبت نام برای دریافت آن توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : وام ازدواج

 

 

وام ازدواج چیست ؟

همانطور که در بالا گفته شد به جوانان بسیار توصیه می‌شود که ازدواج کنند و تشکیل خانواده بدهند. اما در برخی موارد دیده می‌شود که جوانان به دلیل مشکلات اقتصادی خود نمی‌توانند ازدواج کنند و معمولا از تشکیل خانواده منصرف می‌گردند. همین دلیل باعث شده است که دولت برای حل این مشکل به جوانان وا‌م بدهد که به آن وا‌م ازدواج گفته می‌شود. قیمت وا‌م ازدواج در سال‌های اخیر تغییرات زیادی داشته است و اکنون به هر فرد پنجاه میلیون تومان وا‌م ازدواج اهدا می‌شود.

شرایط دریافت وام ازدواج چیست ؟

برای اینکه بتوان وا‌م ازدواج را دریافت نمود می‌بایست دارای برخی شرایط بود و وا‌م ازدواج به سادگی در اختیار تمام زوجین قرار نمی‌گیرد. شرایط دریافت وا‌م ازدواج به شرح زیر می‌باشد:

  • فردی که می‌خواهد وا‌م ازدواج بگیرد می‌بایست دارای تابعیت ایرانی باشد.
  • به هر فرد ۵۰ میلیون تومان وا‌م ازدواج داده می‌شود.
  • اتباع ایرانی که ساکن کشور‌های دیگر هستند نیز می‌توانند با ارائه گواهی ازدواج خود به سفارت ایران وا‌م‌ ازدواج دریافت کنند.
  • متقاضیان می‌بایست دارای کد ملی و کد پستی محل سکونت باشند.
  • به هر زوج ایرانی فقط یک بار وا‌م ‌ازدواج تعلق می‌گیرد.
  • اگر یک ایرانی در ازدواج اول خود وا‌م ازدواج نگرفته باشد می‌تواند این وا‌م‌ را در ازدواج دومش اخذ نماید.
  • اگر متقاضیان قبل از سال ۹۶ ازدواج نموده باشند و در صف دریافت این نوع وا‌م ‌باشند به آن‌‌ها ۱۵میلیون تومان وا‌م داده می‌شود.

مدارک مورد نیاز برای دریافت وام ازدواج

برای دریافت وا‌م ‌ازدواج می‌بایست متقاضی مدارک زیر را تهیه نماید:

  1. اصل و کپی شناسنامه ضامنین.
  2. اصل و کپی صفحات شناسنامه زوج و زوجه.
  3. اصل و کپی سند ازدواج.
  4. کد پستی ده رقمی ‌و آدرس دقیق محل سکونت زوج و زوجه.
  5. کپی و اصل کارت ملی زوج و زوجه.
  6. کپی و اصل کارت ملی ضامنین.

نحوه دریافت وام ازدواج

برای دریافت وا‌م ازدواج ابتدا می‌بایست فرد متقاضی به سامانه ازدواج مراجعه نماید و اطلاعات خود را در فرم مربوطه وارد کند. سپس سامانه برای او کد رهگیری ده رقمی ارسال می‌کند که فقط مختص به او می‌باشد. سپس متقاضی می‌بایست مراحل بعدی ثبت نام را نیز انجام دهد تا سامانه یک شعبه بانک ‌را برای او تعیین کند و پس از تعیین شعبه متقاضی باید در زمان معین شده به آن شعبه مراجعه کند و وا‌م ‌خود را دریافت کند. چنانچه متقاضی در زمان معین شده به بانک مورد نظر مراجعه نکند می‌بایست دوباره ثبت نام کند.

مدت بازپرداخت وام ازدواج

مدت زمان تعیین‌ شده برای بازگرداندن وا‌م ازدواج به دولت هفت سال می‌باشد و طی این مدت فرد دریافت کننده می‌بایست تمام مبلغ وا‌م را به صورت قسطی به دولت بازگرداند. بهره و کارمزد وا‌م ازدواج برای زوجین چهار درصد است.

قوانین وام از‌دواج برای ایثارگران

  • ایثارگران می‌توانند تا دو برابر افراد عادی وا‌م‌ ازدواج ‌دریافت کنند و هفت سال زمان دارند تا آن را بازگردانند.
  • اگر یک ایثارگر فوت نموده باشد بازماندگانش می‌توانند وا‌م ازدواج دو برابر را دریافت کنند.
  • هر فرد ایثارگر تنها یک بار می‌تواند وا‌م ازدواج دریافت کند.

سوالات متدوال

وا‌م ازدواج ‌به چه منظوری پرداخت می‌شود ؟

وا‌م ازدواج برای حمایت اقتصادی از ازدواج جوانان به آن‌ها پرداخت می‌شود.

ایثارگران نیز می‌توانند وا‌م‌ ازدواج دریافت کنند ؟

بله ایثارگران می‌توانند دو برابر افراد عادی وا‌م ازدواج دریافت کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وام ازدواج، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون وام ا‌زدواج پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 

منبع : وام ازدواج



:: برچسب‌ها: وام ازدواج ,
:: بازدید از این مطلب : 680
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 4 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

حیات و جان انسان هم از نظر دینی و هم از نظر قانونی دارای حرمت و ارزش فراوانی است و هیچ کس حق ندارد جان دیگری را بگیرد. زمانی که یک فرد جان فرد دیگری را می‌‌گیرد قتل رخ داده است که از نظر قانون جرم می‌‌باشد و مجازات نیز دارد. ممکن است قتل صورت گرفته دلایل مختلفی داشته باشد یا اینکه قاتل با انگیزه‌‌ خاص خود مرتکب این جرم شود از این رو قتل دارای انواعی است. در این مطلب به بررسی انواع قتل می‌‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : قتل

 

تعریف قتل

‌‌قتل در لغت به معنای ازاله‌‌ روح در بدن و از دست دادن زندگی است. در اصطلاح فقه ‌‌قتل به معنای این است که زندگی و حیات فردی توسط شخص دیگری از او گرفته شود‌‌‌. شخصی که این عمل را انجام می‌‌دهد قاتل است‌‌‌. از نظر عرفی ‌‌قتل یعنی یک فرد جان فرد دیگری را بگیرد و به زندگی دیگری پایان بدهد. ‌‌قتل دارای انواعی است.

انواع قتل

در قانون مجازات اسلامی کتاب سوم مربوط به قصاص به تعریف انواع جرم ‌‌قتل پرداخته است. بر اساس اینکه چگونه ‌‌قتل صورت گرفته و اینکه انگیزه و هدف قاتل از انجام این کار چه بوده است می‌‌توان ‌‌قتل را به سه دسته‌‌ زیر تقسیم کنیم:

1/ ‌‌قتل عمد.

 2/ ‌‌قتل شبه عمد.

3/ ‌‌قتل خطای محض.

قتل عمد و شرایط تحقق آن

زمانی که شخص با قصد و نیت قبلی جان دیگری را بگیرد ‌‌قتل عمد است. بر اساس ماده‌‌ 290 قانون مجازات اسلامی در موارد زیر ‌‌قتل عمد است‌‌‌:

الف/ در صورتی که شخص مرتکب قصد ورود آسیب و جنایت بر فردی معین یا‌‌‌ شخص و اشخاصی غیر معین از یک جمع را داشته باشد‌‌‌ و در مرحله‌‌ اجرا هم همانطور که مدنظر داشته جنایت یا نظیر آن واقع شود ‌‌قتل عمد است. به طور مثال شخصی از قبل نقشه دارد تا آقای الف را با چاقو بکشد‌‌‌ و در واقعیت هم به او چاقو می‌‌زند این ‌‌قتل عمد است.

ب/ هرگاه که شخص عملی را انجام دهد که نوعا کشنده می‌باشد ‌‌قتل عمد است حتی اگر قصد انجام جنایت را نداشته ولی می‌‌دانسته که این کار معمولا باعث کشته شدن فرد می‌‌شود‌‌‌. به طور مثال آقای الف قصد کشتن ندارد ولی با یک سنگ بزرگ و سنگین چندبار به سر آقای ب می‌‌زند این جا ‌‌قتل عمد است.

پ/ هر گاه که شخص قصد ارتکاب جنایت را نداشته باشد و کاری هم که انجام می‌‌دهد نوعا کشنده نیست ولی نسبت به آن شخص خاص باعث آسیب و جنایت می‌‌شود ‌‌قتل عمد است. به طور مثال هل دادن به شوخی باعث مردن کسی نمی‌‌شود. اما آقای الف در کنار یک پرتگاه آقای ب را هل می‌‌دهد و او کشته می‌‌شود. اینجا هم از نظر قانون ‌‌قتل عمد است.

ت / هرگاه که فرد قصد داشته باشد تا جنایتی را انجام دهد ولی قصد و نیت او در مورد شخص خاصی نیست مانند بمب گذاری اینجا هم ‌‌قتل عمد است.

عمل نوعا کشنده چیست ؟

از نظر حقوقی عملی که عموما و در قالب موارد باعث مرگ می‌‌شود اصطلاحا عمل نوعا کشنده گفته می‌‌شود‌‌‌. این عمل دارای دو نوع است:

1/ عملی که برای همه نوعا کشنده است: یعنی مهم نیست که طرف مقابل چه کسی باشد این اتفاق برای هر کسی بیفتد باعث مرگ او می‌‌شود. به طور مثال ضربه با چوب به سر باعث مرگ است و فرقی ندارد که چه کسی باشد.

در این صورت مرتکب اگر اثبات کند که نسبت به این که این عمل نوعا کشنده است اطلاع نداشته عمل او غیر عمد محسوب می‌‌شود. یعنی این که اصل بر این است که همه می‌‌دانند ضربه زدن به سر شخصی باعث مرگ می‌‌شود و اگر فرد می‌‌گوید که از این موضوع اطلاع نداشته باید او عدم آگاهی خود را ثابت کند.

2/ عملی که برای همه کشنده نیست بلکه نسبت به یک شخص به دلیل شرایط مکانی و زمانی خاصی که دارد یا به خاطر شرایط خاص و نامتعارفی که دارد باعث مرگ او می‌‌شود. شرایطی مانند پیری‌‌‌، ضعف و بیماری‌‌‌. به طور مثال ترساندن دیگری در حالت عادی باعث مرگ نمی‌‌شود. اما آقای ب دارای بیماری قلبی است‌‌‌. اقای الف در یک گوشه پنهان می‌‌شود و با یک ماسک وحشتناک او را می‌‌ترساند. آقای ب سکته می‌‌کند و می‌‌میرد.

در اینجا با توجه به اینکه این عمل فقط برای شخص خاصی باعث کشنده و خطر مرگ دارد‌‌‌ اصل بر این است که قاتل اطلاعی از وضعیت خاص شخص مقابل ندارد و در صورتی این ‌‌قتل عمدی محسوب می‌‌شود که اطلاع قاتل از وضعیت خاص فرد مثلا اطلاع از مشکل قلبی مقتول اثبات گردد.

جنایت شبه عمد

در قانون نیز موارد جنایت شبه عمد مشخص شده است از جمله موارد زیر‌‌‌:

الف/ هرگاه که شخص مرتکب قصد انجام عمل را داشته باشد ولی قصد این را ندارد که باعث ‌‌قتل دیگری شود در صورتی که شامل موارد عمد نباشد شبه عمد است. به طور مثال معلم برای تربیت شاگرد خود را کتک می‌‌زند ولی این کار باعث فوت شاگرد می‌شود‌‌‌. در اینجا ‌‌قتل شبه عمد است زیرا فرد قصد کشتن نداشته فقط قصد تربیت داشته ولی باعث ‌‌قتل می‌‌شود.

ب/ هرگاه که شخصی بخواهد جنایت را انجام دهد ولی فکر می‌‌کند که موضوع جنایت یک حیوان است و یا اینکه شخص مهدور الدمی‌‌ است که خون او حلال است اما بعدا معلوم می‌‌شود که اشتباه کرده است در این صورت ‌‌قتل شبه عمد است. به طور مثال فرد یک سیاهی می‌‌بیند و فکر می‌‌کند که یک حیوان است به آن شلیک می‌‌کند ولی وقتی نزدیک می‌‌شود می‌‌بیند که انسان بوده است.

پ/ به خاطر تقصیر شخص‌‌‌، دیگری به ‌‌قتل می‌‌رسد.

قتل خطای محض

نوع سوم ‌‌قتل خطای محض است که بر اساس ماده‌‌ 292 قانون مجازات اسلامی موارد زیر را شامل می‌‌شود:

الف/ ‌‌قتل در حالت خواب‌‌‌، بیهوشی یا هر حالت دیگری که فرد دارای هوشیاری نباشد اتفاق بیفتد.

ب/ قاتل شخص صغیر یا مجنون باشد.

پ/ وقتی که فرد نه قصد کشتن دیگری را دارد و نه اینکه قصد دارد کاری که باعث مرگ دیگری می‌‌شود را انجام دهد‌‌‌. به طور مثال فرد به قصد شکار تیر می‌‌اندازد ولی به یک فرد تیر می‌‌خورد.

سوالات متداول

‌‌قتل چند نوع است ؟

‌‌قتل سه نوع دارد. عمد، شبه عمد و خطای محض که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

‌‌قتل خطایی محض چیست ؟

زمانی که شخص نه قصد ارتکاب جنایت را دارد و نه اینکه قصد انجام فعل را دارد خطای محض است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد انواع ‌‌قتل می‌‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قتل، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قتل پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 

منبع : قتل



:: برچسب‌ها: قتل ,
:: بازدید از این مطلب : 717
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 4 ارديبهشت 1400 | نظرات ()