نوشته شده توسط : vakiel

بی‌شک یکی از ویژگی‌های اصلی آرای صادره از سوی محاکم قطعی و متقن بودن آن‌ها است. به خصوص زمانی که یک رای بعد از مرحله‌ بدوی در مرحله‌ تجدید نظر هم مورد تایید قرار ‌‌‌می‌گیرد. اما ممکن است به جهتی اشتباهی رخ دهد و باعث پایمال شدن حقوق فرد شود. با توجه به اینکه قانون گذار همواره به دنبال احقاق حقوق افراد جامعه است یک راه و روزنه برای بررسی مجدد آرا قطعی قرار داده است آن هم اعاده دادرسی ‌‌‌می‌باشد. در این مطلب به بررسی تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر ‌‌‌می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع :  اعاده دادرسی

 

 

اعاده دادرسی و انواع آن

اعا‌ده در لغت به معنای از سر گرفتن و بازگردانیدن است. از نظر حقوقی اعا‌ده‌ دادرسی به معنای این است که دادرسی درباره‌ دعوایی که حکم قطعی آن صادر شده دوباره انجام شود. این موضوع فقط مخصوص آرا قطعی است.

با توجه به ماده‌ 432 قانون آئین دادرسی مدنی اعا‌ده دادرسی دارای دو نوع ‌‌‌می‌باشد:

  1. اصلی: عبارت است از اینکه فرد به طور مستقل درخواست اعا‌ده دادرسی بدهد.
  2. طاری: عبارت است از اینکه در جریان رسیدگی به دعوایی وقتی حکمی به عنوان دلیل ارائه ‌‌‌می‌شود کسی که حکم علیه او استفاده ‌‌‌می‌شود نسبت به آن حکم مورد استناد درخواست اعا‌ده دادرسی بدهد. به طور مثال یک رای علیه آقای ب صادر شده و حالا دوباره در دعوایی جدید علیه آقای ب استفاده ‌‌‌می‌شود.

تقاضای اعاده دادرسی در دادگاه تجدید نظر

هرگاه رای قطعی صادر شود و شخص نسبت به آن اعتراض داشته باشد باید درخواست اعا‌ده‌ دادرسی بدهد. مرجع صالح برای رسیدگی به اعا‌ده‌ دادرسی همان مرجعی است که در مورد دعوا رای صادر کرده است. در نتیجه اگر مرجع تجدید نظر حکم قطعی را صادر کرده باشد تقاضای اعاده دادرسی باید به دادگاه تجدید نظر ارائه شود.

به طور مثال در دادگاه بدوی شیراز یک رای بر علیه آقای ب صادر ‌‌‌می‌شود. فرد به این رای اعتراض ‌‌‌می‌نماید‌‌‌. رای به دادگاه تجدیدنظر فرستاده ‌‌‌می‌شود و در آنجا قطعیت پیدا ‌‌‌می‌کند. آقای ب بعد از بررسی کردن موضوع متوجه ‌‌‌می‌شود که رای اشتباه بوده در نتیجه درخواست اعا‌ده‌ دادرسی خود را به دادگاه تجدیدنظر شیراز ‌‌‌می‌دهد.

دادخواست اعاده‌ دادرسی دادگاه تجدیدنظر

فرد باید دادخواستی را تنظیم نماید و در آن موارد زیر ذکر گردد:

  1. اطلاعات شخص درخواست دهنده و طرف او از جمله نام و نام خانوادگی.
  2. حکم تجدید نظری که مورد دادرسی مجدد قرار ‌‌‌می‌گیرد.
  3. مشخصات دادگاه تجدید نظر.
  4. جهتی که موجب دادخواست اعا‌ده دادرسی شده است.

جهات درخواست اعاده‌ دادرسی

بر اساس ماده‌ 426 قانون آئین دادرسی کیفری در صورت وجود جهات زیر شخص ‌‌‌می‌تواند درخواست اعا‌ده‌ دادرسی بدهد:

  1. موضوع حکم مورد ادعای خواهان نبوده.
  2. به میزان بیشتر از خواسته حکم صادر شده.
  3. تناقض در مفاد یک حکم به دلیل استناد به مواد یا اصول متعارض.
  4. دو دادگاه مختلف در خصوص یک پرونده مشخص با اصحاب دعوی یکسان آرای متعارض صادر نمایند.
  5. طرف مقابل حیله و تقلب به کار برد.
  6. حکم مستند به اسناد جعلی.
  7. دستیابی به مدارک و اسناد جدیدی مبنی بر حقانیت خواهان اعاده دادرسی.

سوالات متداول

اعا‌ده دادرسی در دادگاه تجدیدنظر یعنی چه ؟

عبارت است از درخواست برای بررسی مجدد رای قطعی صادر شده از سوی دادگاه تجدیدنظر‌‌‌ که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

مرجع صالح برای رسیدگی به تقاضای اعا‌ده دادرسی در دادگاه تجدید نظر کدام است ؟

مرجع صالح همان دادگاه تجدیدنظری است که رای قطعی را صادر کرده که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد تقاضای اعا‌ده دادرسی در دادگاه تجدید نظر ‌‌‌می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اعاده دادرسی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اعاده دادرسی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

 

منبع :  اعاده دادرسی



:: برچسب‌ها: اعاده دادرسی ,
:: بازدید از این مطلب : 589
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

اصل 34 قانون اساسی متضمن حق تمام مردم ایران برای دادخواهیست. ایشان می‌توانند برای دادخواهی به مراجع قضایی مراجعه نمایند و از مراجع قضایی و قانون حق خود را مطالبه نمایند. اما در مواردی این حق از فرد سلب می‌شود. یکی از این موارد سقوط دعواست. در این مطلب به بررسی سقوط دعوا می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع :  سقوط دعوا

 

 

سقوط دعوا

سقوط یا زوال در لغت به معنای از بین رفتن است. سقوط دعوا به معنای این است که شخص امکان طرح دعوا را ندارد. یعنی دعوا قبل از صدور حکم زایل گردد به طوری که انگار دیگر هیچ دعوایی وجود ندارد.

موارد سقوط دعوا

در صورت وجود هر یک از موارد زیر برای دعوا هیچ حکمی داده نمی‌شود و قرار سقوط دعوا صادر می‌گردد:

1/ صدور حکم قطعی.

2/ زوال حق اصلی.

3/ استرداد دعوا.

1/ سقوط حکم قطعی: به معنای این است که از قبل برای این دعوا حکم قطعی صادر شده است و با توجه به اعتبار امر قضاوت شده نمی‌توان دوباره چنین دعوایی را در مراجع قضایی مطرح نمود.

2/ زوال حق اصلی: یعنی اینکه حقی که برای مطالبه‌‌ آن دعوا مطرح شده است از بین برود و وجود نداشته باشد در نتیجه نمی‌توان برای حقی که وجود ندارد دعوا مطرح کرد.

3/ استرداد دعوا: وقتی خواهانی که دعوا را مطرح کرده است به هر دلیلی از ادامه دادرسی منصرف شود و بخواهد دادخواست خود را پس بگیرد قرار سقوط دعوا صادر می‌شود.

زوال حق اصلی و انواع آن

این که حق فردی از بین برود به معنای زوال است. بر اساس سبب و علتی که حق از بین می‌رود به دو دسته تقسیم می‌گردد.

الف/ زوال حق به صورت ارادی:‌ یعنی شخص محق به خواست و اراده‌‌ خود از حقش بگذرد. به طور مثال شخصی که داین است و باید مبلغ بیست میلیون تومان را دریافت کند از این حق خود می‌گذرد و اعلام می‌کند پول را نمی‌خواهد.

ب/ زوال حق به صورت قهری:‌ زمانی که اراده‌‌ صاحب حق در از بین رفتن این حق تاثیری نداشته باشد و یک عامل بیرونی و خارجی باعث از بین رفتن این حق بشود زوال به صورت قهری بوده است. به طور مثال پدری از فرزند خود طلبکار است و این پدر فوت می‌کند. در نتیجه فرزند هم مدیون است و چون از وراث پدر است داین هم محسوب می‌شود. در اینجا به طور قهری این حق گرفته شده و دعوا ساقط می‌گردد.

انواع استرداد دعوا

ماده‌‌ 107 قانون آئین دادرسی مدنی برای استرداد دعوا سه حالت بیان کرده است:‌

1/ قبل از اولین جلسه دادرسی.

2/ در حین جلسات دادرسی و در حالی که دعوا تمام نشده است.

3/ استرداد بعد از ختم مذاکرات اصحاب دعوا.

فقط در این حالت سوم است که قاضی قرار سقوط دعوا را صادر می‌نماید. این حالت فقط در صورتی ممکن است که یا خوانده راضی باشد یا اینکه خواهان به طور کلی از دعوای خود صرف نظرکند.

سوالات متداول

قرار سقوط دعوا چیست ؟

هرگاه که شخص حق مطرح کردن دعوا در مراجع قانونی را نداشته باشد قرار سقوط دعوا صادر می‌شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

در چه مواردی قرار سقوط دعوا صادر می‌شود ؟

در صورتی که حکم قطعی صادر شده باسد یا حق زائل شده باشد یا اینکه دعوا استرداد شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد سقوط دعوا می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سقوط دعو‌ا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سقوط دعو‌ا پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

 

 

منبع :  سقوط دعوا



:: برچسب‌ها: سقوط دعوا ,
:: بازدید از این مطلب : 602
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

روزانه حجم زیادی از پرونده‌های حقوقی در دادگاه‌های ایران مطرح ‌‌‌‌‌می‌شود. قطعا برای رسیدگی و صدور رای در مورد این دعاوی زمان و هزینه‌ زیادی صرف ‌‌‌‌‌می‌شود‌‌‌‌‌. پس زمانی که به یک دعوا به طور کامل رسیدگی ‌‌‌‌‌می‌شود و رای نهایی صادر ‌‌‌‌‌می‌شود لزومی به رسیدگی مجدد به همان دعوا وجود ندارد. در این مطلب به بررسی همین موضوع که در قانون اعتبار امر مختومه نام دارد ‌‌‌‌‌می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع :  امر مختومه

 

 

اعتبار امر مختومه در دعاوی حقوقی

در ماده‌ 84 قانون آیین دادرسی مدنی مواردی مطرح شده است که بر اساس آن دعوا رد ‌‌‌‌‌می‌شود‌‌‌‌‌. در بند ششم این ماده در مورد اعتبار امر قضاوت شده توضیح داده شده است.

بر اساس این ماده اگر در مورد دعوایی حکم قطعی صادر شده دوباره اصحاب دعوا و قائم مقام آن‌ها نمی‌توانند دوباره همان دعوا را مطرح کنند‌‌‌‌‌. به طور مثال آقای الف علیه آقای ب شکایت ‌‌‌‌‌می‌کند که در بیع دچار غبن فاحبش شده است. در مورد این دعوا حکم نهایی صادر ‌‌‌‌‌می‌شود. در این صورت آقای الف و آقای ب نمی‌توانند دوباره دعوای غبن فاحش را در مورد همان کالا و با همان اصحاب مطرح کنند.

موارد اجرای اعتبار امر قضاوت شده

این موضوع فقط در مورد آرای قطعی قابل اعمال است بنابراین چنانچه تصمیم گرفته شده ویژگی اداری داشته باشد نمی‌توان آن را به دلیل اعتبار امر قضاوت شده رد کرد. مراجعی که رای صادره از آن‌ها مشمول این موضوع ‌‌‌‌‌می‌شوند شامل مراجع قضایی عمومی‌‌‌‌‌، مراجع استثنایی مانند هیئت اختلاف شهرداری‌‌‌‌‌، یا مالیاتی‌‌‌‌‌، مراجع قضایی غیر دادگستری مانند اداره‌ ثبت و مراجع اداری استثنایی نیز ‌‌‌‌‌می‌شود.

شرایط تحقق اعتبار امر مختومه

1/ وحدت اصحاب دعوا‌‌‌‌‌: طرفین دعوا‌‌‌‌‌، نمایندگان‌‌‌‌‌، قائم مقام‌‌‌‌‌ آن‌ها‌‌‌‌‌ نمی‌توانند دعوا‌‌‌‌‌ را مجددا مطرح کنند.

2/ وحدت موضوع دو دعوا‌‌‌‌‌: اگر از نظر مادی و حقوقی دو موضوع عینا همان موضوع رای قبل باشد به طوری که شخص اثبات حق انکار شده یا انکار حق اثبات شده را بخواهد وحدت موضوع محقق ‌‌‌‌‌می‌شود. به طور مثال در دعوای اول فرد مالک شناخته نمی‌شود او هم تصمیم می‌گیرد تا همان دعوای مالکیت برای همان ملک را دوباره مطرح کند و مالکیتی را که در دعوای قبلی به او داده نشده است بگیرد.

3/ وحدت سبب دو دعوا: سبب به معنای رابطه‌ حقوقی است که به دلیل عمل یا واقعه‌ حقوقی یا بر مبنای قانون به وجود آمده است. به طور مثال در دعوای مالکیت ملک سبب دعوا عقد بیع بوده است.

عدم شمول اعتبار امر قضاوت شده در دعاوی حقوقی

در صورتی که از شرایط بالا یکی از آن‌ها نباشد نمی‌توان بر مبنای اعتبار امر مختوم قرار رد دعوا را صادر کرد. به طور مثال آقای الف بر علیه آقای ب دعوایی مطرح ‌‌‌‌‌می‌کند و ادعا می‌کند که آقای ب خانه‌ او را ب صورت فضولی معامله کرده است. رای نهایی صادر ‌‌‌‌‌می‌شود و آقای ب مبری ‌‌‌‌‌می‌شود.

در این صورت دوباره آقای الف نمی‌تواند دوباره همین دعوا را مطرح کند. اما اگر در مورد همین معامله و منزل همین دعوا را بر علیه آقای ج مطرح کند قابل استماع است‌‌‌‌‌. زیرا اصحاب دعوا متفاوت ‌‌‌‌‌می‌باشد.

سوالات متداول

اعتبار امر مختوم چیست ؟

موضوعی که در دادگاه رسیدگی و رای برای آن صادر شده دوباره نمی‌توان آن را مطرح کرد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

اثر اعتبار امر مختوم چیست ؟

عدم استماع دعوا و صدور قرار رد دعوا که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

شرایط استناد به اعتبار امر قضاوت شده چیست ؟

برای استناد به این امر سه شرط وجود دارد‌‌‌‌‌. وحدت اصحاب دعوا و موضوع دعوا و سبب دعوا‌‌‌‌‌ که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد اعتبار امر قضاوت شده در دعاوی حقوقی ‌‌‌‌‌می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص امر مختومه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون امر مختومه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع :  امر مختومه



:: برچسب‌ها: امر مختومه ,
:: بازدید از این مطلب : 592
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

ساختمان‌‌های چند طبقه امروزه بسیار بیشتر دیده ‌می‌شوند و به علت جمعیت زیاد اکثر افراد آپارتمان نشین هستند. اما برای اداره و مدیریت ساختمان نیاز به تشکیل مجمع عمومی و انتخاب هیات‌‌ مدیره ‌می‌باشد تا ساکنین با آرامش بیشتری زندگی کنند و همه آن‌ها نسبت به قوانین ساختمان متعهد باشند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : مجمع عمومی ساختمان

 

مجمع عمو‌می‌ چیست‌‌ ؟

مجمع ‌‌عمو‌می به جمعی از مالکین ساختمان گفته ‌می‌شود که دور هم جمع شده و برای مصلحت ساختمان تصمیماتی ‌می‌گیرند. چنانچه تعداد مالکین ساکن در ساختمان از سه نفر بیشتر شود مجمع ‌‌عمو‌می میان ‌آن‌ها تشکیل خواهد شد و آن‌ها ‌می‌توانند برای ساختمان تصمیماتی بگیرند و انجام آن‌‌ها را به عهده مدیریت ساختمان بگذارند.

توجه داشته باشید که برای تشکیل مجمع ‌‌عمو‌می ساختمان باید تعداد مالکین بیش از سه نفر باشد و اگر مالکین تنها سه نفر باشند نیز مجمع ‌‌عمو‌می میان آن‌‌ها تشکیل نخواهد شد.

انواع مجمع عمومی ساختمان

تشکیل مجمع ‌‌عمو‌می ساختمان نیز انواع مختلفی دارد که هر کدام با توجه به شرایط ساختمان تشکیل ‌می‌شوند. در زیر انواع مجمع ‌‌عمو‌می ساختمان را نام برده‌ایم:

مجمع عمومی عادی

مجمع ‌‌عمو‌می که سر گروه انواع مجمع ‌‌عمو‌می ساختمان به حساب ‌می‌آید شامل سه مورد زیر ‌می‌باشد.

  • مجمع ‌‌عمو‌می عادی نخستین:

در مجمع ‌‌عمو‌می عادی نخسین تصمیماتی مبنی بر انتخاب مدیر ساختمان، انتخاب خزانه دار، انتخاب مدیر مجمع و‌… اتخاذ ‌می‌شود.

  • مجمع ‌‌عمو‌می عادی سالانه:

مجمع ‌‌عمو‌می سالانه در سال یکبار تشکیل ‌می‌شود و در این نوع مجمع موضوعاتی مانند انتخاب مدیر جدید برای ساختمان، هزینه تعمیرات ساختمان، تصویب پرداخت وجه به مدیریت ساختمان و… مورد بحث قرار ‌می‌گیرند.

  • مجمع ‌‌عمو‌می فوق العاده:

مجمع ‌‌عمو‌می فوق العاده برای زمان خاصی تشکیل نمی‌شود و مالکین ‌می‌توانند هرگاه که بخواهند این مجمع را تشکیل دهند.‌‌ در مجمع ‌‌عمو‌می‌ فوق العاده معمولا در مورد مدیریت ساختمان تصمیماتی گرفته ‌می‌شود. برای مثال در این نوع مجمع مدت زمان مدیریت ساختمان تجدید ‌می‌شود و یا مدیر ساختمان عزل ‌می‌شود.

سوالات متدوال

مجمع عمومی عادی به چند نوع تقسیم ‌می‌شود‌‌ ؟

نخستین، سالانه، فوق العاده.

در مجمع عمومی فوق العاده در مورد چه چیزی تصمیم ‌می‌گیرند‌‌ ؟

در مورد عزل مدیر یا تجدید مدت زمان مدیریت او.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجمع عمو‌می ساختمان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مجمع عمو‌می ساختمان پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع : مجمع عمومی ساختمان



:: برچسب‌ها: مجمع عمومی ساختمان ,
:: بازدید از این مطلب : 653
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

بستن قرارداد از جمله مواردی می‌باشد که باعث ایجاد اعتماد بین طرفین می‌شود و آن‌ها را نسبت به موضوع قرارداد متعهد می‌نماید. قرارداد قوانین بسیار زیادی دارد که باید به آن‌ها توجه نمود. یکی از قوانین قرارداد انجام تعهد ذکر شده در آن می‌باشد. در ادامه قصد داریم در مورد مطالبه خسارت ناشی از عدم انجام تعهد توضیحاتی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع :  خسارت عدم انجام تعهد

 

 

خسارت ناشی از عدم انجام تعهد چیست‌ ؟

در همه قرارداد‌ها مدت زمانی ذکر می‌شود که‌ دو طرف قرارداد موظف هستند در آن‌ زمان وظایف خود را انجام دهند. برای مثال طبق قرارداد فروشنده موظف است که سه ماه دیگر چندین کالا را به دست خریدار برساند و چنانچه این کار را نکند می‌بایست به او خسارت پرداخت ‌نماید و خریدار از نظر قانونی حق مطالبه خسارت را خواهد داشت.

شرایط مطالبه خسارت ناشی از عدم انجام تعهد چیست‌ ؟

برای مطالبه این خسارت می‌بایست دارای شرایطی بود تا دادگاه اجازه مطالبه این نوع خسارت را بدهد. شرایط مطالبه خسارت ناشی از تاخیر در انجام تعهد به شرح زیر می‌باشند:

خودداری مدیون از انجام تعهد

فردی که از او خسارت عد‌م انجام تعهد مطالبه می‌گردد می‌بایست از روی عمد تعهدش را به انجام نرسانیده باشد و زمان ایفای تعهد نیز سپری و انجام تعهد نافرجام مانده باشد.

برای مثال ممکن ‌است فردی تصادف کند و تصادف او باعث شود که در انجام تعهدش ناتوان ‌باشد که در این صورت او ملزم به‌ پرداخت خسارت نخواهد بود. اما اگر شخص بدون هیچ دلیل منطقی و قانونی از انجام تعهد خود سر باز زند باید خسارت را به طرف مقابلش بپردازد.

وجود ضرر و رابطه سببیت

یکی از شرایط مطالبه خسارت عد‌م انجام تعهد وجود ضرر می‌باشد. چنانچه عد‌م انجام تعهد و یا دیر انجام دادن آن باعث ضرر و زیانی به طرف مقابل شود او می‌تواند خسارت دریافت کند.

برای مثال اگر فردی در قرارداد ذکر کند که در تاریخ…. مقداری میوه به سردخانه منتقل شود و این کار را به عهده طرف مقابلش در قرارداد بگذارد، در صورتی‌ که طرف‌مقابل میوه‌ها را به سرد خانه منتقل نکند و میوه‌ها خراب شود می‌بایست خسارت را بپردازد زیرا صاحب میوه‌ها زیان دیده است.

شخصی که زیان دیده است باید بتواند به دادگاه ثابت نماید که ضرری که به او تحمیل شده نتیجه عد‌م انجام تعهد فرد مقابلش است تا دادگاه خسارت او را وصول نماید.

رابطه سببیت یعنی ربط داشتن ورود ضرر به فعل یا ترک فعل شخص متعهد. مثلا اگر میوه‌های مذکور بر اثر سیل از بین برود کسی ضامن نیست ولی اگر شخص متعهد کوتاهی کرده باشد و میوه‌ها تلف شود او مسئول است.

مطالبه خسارت ناشی از عدم انجام تعهد چگونه است‌ ؟

برای مطالبه خسارت ناشی از عد‌م انجام تعهد فرد می‌بایست به دادگاه مراجعه نماید و دادخواستی را مبنی بر مطالبه خسارت ارائه‌ نماید. او می‌بایست در دادگاه ثابت ‌کند که به ‌او زیان ‌وارد شده است و فرد از روی عمد تعهدش را انجام نداده است. در صورتی که ‌فرد بتواند این‌ دو مورد را نزد دادگاه اثبات نماید دادگاه نیز شخصی که تعهدش را انجام نداده ملزم به پرداخت خسارت می‌کند.

سوالات متدوال

خسارت ناشی از عدم انجام تعهد چیست‌ ؟

خسارتی است که در صورت زیان دیدن افراد به خاطر عد‌م ‌انجام تعهد در قرارداد به آن‌ها پرداخت می‌شود.

اگر فرد به خاطر عدم انجام تعهد طرف مقابلش در قرارداد زیان ببیند می‌تواند خسارتی را مطالبه کند‌ ؟

بله.

مرکز معتبر وکیل دات کام شما را در حل پرونده‌های حقوقیتان یاری می‌نماید. از بهترین خدمات این مرکز می‌توان به حل انواع پرونده‌های حقوقی و ارائه مشاوره حضوری و تلفنی اشاره نمود. شما عزیزان‌ می‌توانید با دریافت مشاوره حقوقی از این مرکز حل پرونده حقوقی خود را تسریع بخشید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خسارت عد‌م انجام تعهد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون خسارت عد‌م انجام تعهد پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع :  خسارت عدم انجام تعهد



:: برچسب‌ها: خسارت عدم انجام تعهد ,
:: بازدید از این مطلب : 634
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

برای انجام هر کاری می‌بایست قراردادی را امضا کرد تا بتوان به طرف مقابل اعتماد کامل نمود و مال خود را در اختیار او قرار داد یا کاری را برای او به سرانجام رساند. قرارداد‌ها یا همان عقود انواع‌ مختلفی دارند. در ادامه قصد داریم در مورد سه نوع از عقود مندرج در قانون مدنی یعنی عقد رضایی، تشریفاتی و عینی توضیحاتی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع :  عقد تشریفاتی

عقد رضایی

 

عقد رضایی به چه ‌معنی می‌باشد‌‌ ؟

عقد رضایی به این معنی است که اگر افراد از انجام کاری رضایت داشته باشند می‌توانند عقد را انجام دهند و نیاز به تشریفات خاصی برای انجام آن کار نخواهند داشت.

برای مثال فردی به فروشگاه می‌رود و کالایی را خریداری می‌کند و در عوض آن مبلغی را به فروشنده پرداخت می‌نماید. در اینجا فرد از پرداخت پول راضی است و فروشنده نیز از تحویل کالا به او رضایت دارد و در این صورت می‌توان گفت که عقد رضایی صورت گرفته است.

عقد تشریفاتی چیست‌‌ ؟

عقد تشریفاتی به عقدی گفته می‌شود که طی انجام آن افراد می‌بایست تشریفات به خصوصی را انجام دهند. برای مثال اگر فردی خانه‌‌ای را خریداری کند می‌بایست تشریفاتی مثل تنظیم سند رسمی را انجام دهد و ملک را به نام خود در اداره ثبت املاک به ثبت برساند که در اینجا می‌توان گفت عقد تشریفاتی صورت گرفته است.

عقد عینی چگونه عقدی است‌‌ ؟

عقد عینی به عقدی گفته می‌شود که موضوع آن مال عینی می‌باشد و قبض و تحویل مال از شروط صحیح بودن عقد می‌باشد. اموال عینی تعریف مشخصی در قانون دارند مانند زمین، ماشین و… برای مثال فردی زمینش را به نام دیگری می‌زند و دیگری نیز در قبال زمین مبلغی پول را به حساب او واریز می‌نماید هنگامی که زمین تحویل خریدار گردد این عقد صحیحا منعقد شده است. این عقد عینیست.

تفاوت عقد رضایی، عینی و تشریفاتی

سه نوع عقد رضایی، تشریفا‌تی و عینی دارای تفاوت‌هایی هستند که آن‌ها از یکدیگر متمایز ساخته است. در عقد تشریفاتی می‌بایست حتما سند رسمی‌ تنظیم گردد اما در عقد عینی و رضایی اینگونه نخواهد بود. در عقد رضایی صرف تراضی طرفین برای ایجاد عقد کفایت می‌کند اما در عقد عینی قبض نیز باید صورت بگیرد.

سوالات متدوال

عقد عینی چیست‌‌ ؟

عقد عینی به عقدی گفته می‌شود که علاوه بر رضایت طرفین بر انعقاد عقد نیاز به قبض هم دارد.

عقد تشریفاتی چگونه عقدی است‌‌ ؟

عقدی که برای انجام آن نیاز به تنظیم سند رسمی ‌است.

عقد رضایی چیست‌‌ ؟

عقدی که ‌رضایت طرفین آن برای انعقادش کفایت می‌کند مانند خرید از یک ‌فروشگاه که در مقاله توضیحات کامل‌تری ارائه داده‌‌ایم.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عقد تشر‌یفاتی و رضایی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عقد تشر‌یفاتی و رضایی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

 

منبع :  عقد تشریفاتی



:: برچسب‌ها: عقد تشریفاتی ,
:: بازدید از این مطلب : 586
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مالی را نزد کسی به امانت گذاشته‌‌اید و از او خواسته‌‌اید که مدتی آن‌ را برای شما ‌به امانت نگه دارد. امانت ‌گذاشتن هر نوع مالی نزد دیگران دارای وجه حقوقی ‌می‌باشد که ممکن است اکثر افراد از آن بی‌اطلاع باشند. در ادامه قصد داریم در مورد عقد ودیعه و اوصاف آن توضیحاتی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع  :  ودیعه

 

 

عقد ودیعه چیست‌‌ ؟

عقد و‌دیعه به عقدی‌ گفته ‌می‌شود که طی انجام آن فردی مالش را نزد فردی دیگر به عنوان ‌امانت قرار ‌می‌دهد و از او ‌می‌خواهد که از آن مال به خوبی مراقبت نموده و در یک ‌زمان مشخص آن‌ را بازگرداند. در عقد و‌دیعه فردی که مال را نگه ‌می‌دارد معمولا مزدی دریافت نمی‌کند و از مال به صورت رایگان نگه داری می‌نماید. طرفین عقد و‌دیعه به شرح زیر هستند:

مودع

مودع به کسی ‌می‌گویند که مال خود را در نزد دیگری قرار ‌می‌دهد تا از آن مراقبت و نگهداری‌‌ شود.

مستودع

مستودع نیز به کسی گفته ‌می‌شود که مال را از مودع تحویل گرفته و از آن نگهداری ‌می‌کند.

اوصاف عقد ودیعه کدامند‌‌ ؟

عقد و‌دیعه نیز مانند هر عقد دیگری دارای اوصاف و ویژگی‌‌هایی ‌می‌باشد که در زیر بیان‌ نموده‌‌ایم:

  • عقد ودیعه یک عقد معین ‌به حساب ‌می‌آید زیرا قانونگذار قوانینی را در مورد آن وضع نموده و این نوع عقد را به طور کامل تعریف کرده است.
  • عقد ودیعه یک عقد جایز به حساب ‌می‌آید و هر دوی طرفین ‌می‌توانند در هر زمان که بخواهند آن‌ را فسخ نمایند.
  • این نوع عقد مجانی است و امانت دار معمولا اجرتی را در قبال نگهداری از مال دریافت ‌نمی‌کند.
  • اگر مالی که برای نگهداری نزد امانت دار سپرده ‌می‌شود منفعت داشته باشد صاحب این منفعت همان صاحب مال خواهد بود.
  • مالی که به شخص امین سپرده ‌می‌شود باید متعلق به مالک باشد، برای مثال اموالی که سرقتی هستند در عقد و‌دیعه معتبر نخواهند بود.

 

سوالات متدوال

عقد ودیعه به چه عقدی گفته ‌می‌شود‌‌ ؟

عقد ودیعه به عقدی گفته ‌می‌شود که طی انجام آن‌‌ فردی مالش را به دست امانت دار ‌می‌سپارد که توضیحات کامل در بالا شرح داده شده است.

در عقد ودیعه چه میزان دستمزد به امانت دار داده ‌می‌شود‌‌ ؟

در عقد ودیعه معمولا هیچ دستمزدی به امانت‌دار داده ‌نمی‌شود.

آیا عقد ودیعه یک ‌عقد جایز است‌‌ ؟

بله چون هر کدام از طرفین ‌می‌توانند هر گاه که ‌بخواهند عقد را فسخ کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص و‌دیعه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون و‌دیعه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع  :  ودیعه

 



:: برچسب‌ها: ودیعه ,
:: بازدید از این مطلب : 602
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه جعل اسناد بسیار بیشتر شده است و افراد متقلب و سودجو سعی می‌کنند با جعل اسناد مردم به در آمد‌های کلان برسند و یا از اسناد افراد دیگر سوء استفاده کنند. جعل کارت ملی یکی از مواردی است که ممکن است اتفاق بیفتد. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : جعل کارت ملی

 

 

 

 

جعل کارت ملی امکانپذیر می‌باشد‌‌‌ ؟

یکی از سوالاتی که در ذهن اکثر افراد به وجود می‌آید این است که آیا افراد سودجو می‌توانند ‌‌‌کا‌رت ملی ما را جعل کنند؟ که در این باره باید بگوییم امروزه با هوشمند شدن ‌‌‌کا‌رت ملی امکان جعل آن تقریبا به صفر رسیده است و چون ‌‌‌کا‌رت ملی هوشمند با استفاده از اثر انگشت شما تهیه می‌شود نمی‌توان آن را جعل کرد.

اما بازهم ممکن است افراد با مقاصد گوناگونی دست به انجام این جرم بزنند. برای مثال فردی با وجود اینکه ‌‌‌کا‌رت ملی خود را در دست دارد اعلام کند که آن را گم کرده است و المثنی آن را بگیرد تا بتوانند از دو ‌‌‌کا‌رت ملی همزمان استفاده کند و به هدف خاصی برسد که در این مورد نیز جعل انجام شده است.

طبق قانون جعل اسنادی مثل ‌‌‌کا‌رت ملی جرم محسوب می‌شود و در اکثر موارد شامل مجازات‌هایی نیز می‌شود.

مجازات جعل کارت ملی

از آنجایی که امروزه ‌‌‌کا‌رت ملی افراد هوشمند می‌باشد امکان جعل آن بسیار کم شده است و قانونگذاران مجازات خاصی را برای این کار در نظر نگرفته‌اند. اما اگر کسی به هر شیوه‌‌ای ‌‌‌کا‌رت ملی را جعل کند طبق قانون مجرم است و مجازات‌هایی شامل حال او می‌شود.

جعل ‌‌‌کا‌رت ملی در قانون مجازات تعیین شده‌‌ای ندارد و مجازات هر فرد با توجه به میزان جرمش مشخص می‌شود. اگر فردی ‌‌‌کا‌رت ملی را جعل کند و از آن برای تقلب استفاده کند مجازات سبکی برای او در نظر گرفته خواهد شد اما اگر فردی برای انجام یک جرم‌ بزرگ و هدف خاص اقدام به جعل ‌‌‌کا‌رت ملی نماید ممکن است مجازات‌های سنگینی را متحمل شود و حتی ممکن است به حبس برود.

سوالات متدوال

چرا نمی‌توان به آسانی ‌‌‌کا‌رت ملی را جعل نمود‌‌‌ ؟

زیرا ‌‌‌کا‌رت ملی تمام افراد امروزه هوشمند می‌باشد و چون برای ساخت ‌‌‌کا‌رت ملی هوشمند فرد مجرم نیاز به اثر انگشتان صاحب ‌‌‌کا‌رت دارد امکان جعل به صفر می‌رسد.

اگر کسی برای رسیدن به یک هدف خاص ‌‌‌کا‌رت ملی را جعل کند به حبس می‌رود‌‌‌ ؟

بله مجازات این گونه افراد بسیار سنگین خواهد بود و ممکن است فرد به حبس برود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جعل کا‌رت ملی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جعل کا‌رت ملی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع : جعل کارت ملی

 



:: برچسب‌ها: جعل کارت ملی ,
:: بازدید از این مطلب : 630
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

متاسفانه امروزه بیشتر از قبل شاهد جعل اسناد و مدارک توسط افراد متقلب می‌باشیم و هر روز می‌شنویم که در کشور با جعل اسناد چه جرائم بزرگی صورت گرفته است. قانونگذاران جعل اسناد را جرم می‌دانند و قوانین مهمی را برای آن در نظر گرفته‌اند‌. یکی از مدارکی که ممکن است جعل شود کارت پایان خدمت افراد می‌باشد. در ادامه در مورد جعل کارت پایان خدمت توضیحات مختصری را خدمتتان ارائه داده‌‌ایم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : جعل کارت پایان خدمت

 

 

آیا جعل کارت پایان خدمت امکانپذیر است‌‌ ؟

جعل کار‌ت پایان خدمت امروزه برای جاعلان بسیار دشوارتر از قبل شده است و این به دلیل هوشمند شدن کار‌ت‌های پایان خدمت می‌باشد. اما با این وجود بازهم دیده می‌شود که کار‌ت‌های پایان خدمت نیز به دلایل مختلف توسط افراد متقلب جعل شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برای مثال ممکن است فردی بدون اینکه به خدمت سربازی برود کار‌ت پایان خدمت را جعل می‌کند و از آن برای استخدام در یک شرکت استفاده می‌کند که در این صورت او مرتکب جرم شده است و مجازات خواهد شد.

مجازات جرم جعل کارت پایان خدمت

همانطور که در بالا گفته شد جعل کار‌ت پایان خدمت جرم محسوب است و مجازات‌هایی را در پی دارد. قانونگذار برای فردی که کار‌ت پایان خدمت را جعل نموده است مجازاتی مثل شش ماه تا یک سال حبس و پرداخت جریمه نقدی از سه تا شش میلیون ریال در نظر گرفته است.

سوالات متدوال

جعل کار‌ت پایان خدمت ممکن است‌‌ ؟

بله با وجود اینکه کار‌ت‌های پایان خدمت هوشمند می‌باشند اما در برخی موارد ممکن است توسط افراد متقلب جعل شوند.

جریمه نقدی برای جعل کار‌ت پایان خدمت چقدر است‌‌ ؟

جریمه نقدی برای مجرمانی که‌ کار‌ت پایان خدمت را جعل می‌کنند از سه تا شش میلیون ریال خواهد بود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جعل کارت پایان خدمت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جعل کارت پایان خدمت پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع : جعل کارت پایان خدمت

 



:: برچسب‌ها: جعل کارت پایان خدمت ,
:: بازدید از این مطلب : 713
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

جعل اسناد هویتی افراد دیگر از جمله مواردی است که طبق قانون جرم محسوب شده و مجازات‌های متفاوتی را در پی خواهد داشت. شناسنامه یکی از اسنادی است که ممکن است توسط افراد متقلب جعل شود. در ادامه قصد داریم در مورد جعل شناسنامه توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : جعل شناسنامه

 

 

آیا امکان جعل شناسنامه وجود دارد ؟

این سوال که آیا امکان جعل شنا‌سنا‌مه ما ‌وجود دارد؟ ممکن است در ذهن هر فردی پیش بیاید که در این باره باید بگوییم بله متاسفانه برخی افراد متقلب امروزه با دریافت هزینه‌های بسیار زیاد اقدام به جعل شنا‌سنا‌مه افراد می‌کنند و با این کار مرتکب جرم می‌شوند.

جعل شنا‌سنا‌مه یک جرم کاملا عمدی محسوب می‌شود زیرا از نظر قانون فردی که شنا‌سنا‌مه را جعل می‌کند هیچ هدفی جز تقلب و سوء استفاده ندارد و مجرم محسوب خواهد شد.

مجازات جعل شنا‌سنا‌مه توسط افراد دولتی

افراد دولتی به دلیل اینکه با روش تولید شنا‌سنا‌مه آشنایی بیشتری دارند بهتر می‌توانند آن را جعل کنند و همین باعث شده است که قانونگذاران برای افراد دولتی که این کار را انجام بدهند مجازات سنگین‌تری در نظر بگیرند.

مجازات جعل شناسنامه برای ماموران دولت یک الی پنج سال زندان و جریمه نقدی از ششصد هزار تومان تا سه میلیون تومان خواهد بود. بدیهی است که اگر به واسطه وقوع جرم خسارتی به کسی برسد مامور دولت ملزم به جبران آن خواهد بود.

مجازات جعل شناسنامه توسط افراد عادی

مجازات جرم جعل شنا‌سنا‌مه برای افراد عادی کمی سبک‌تر از مامورین دولت می‌باشد. اگر یک فرد عادی اقدام به جعل شنا‌سنا‌مه کند دادگاه او را به شش ماه تا سه سال زندان یا پرداخت جریمه نقدی از سیصد هزار تومان تا یک میلیون و هشتصد هزار تومان محکوم می‌نماید.

مجازات استفاده از شناسنامه جعلی

همانطور که جعل شنا‌سنا‌مه جرم است استفاده از شنا‌سنا‌مه جعلی نیز جرم محسوب می‌شود و چنانچه فردی بداند که شنا‌سنا‌مه‌‌ای جعلی است اما بازهم از آن استفاده کند طبق قانون مجازات می‌شود.

مجازات چنین فردی شش ماه الی سه سال زندان و پرداخت سیصد هزار تومان تا یک میلیون و هشتصد هزار تومان است.

سوالات متدوال

آیا جعل شنا‌سنا‌مه جرم محسوب می‌شود ؟

بله جرم محسوب شده و مجازات‌هایی را در پی خواهد داشت.

مجازات حبس افرادی که از شنا‌سنا‌مه جعلی استفاده می‌کنند چقدر است ؟

مجازات حبس این افراد از شش ماه تا سه سال خواهد بود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جعل شنا‌سنامه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جعل شنا‌سنامه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع : جعل شناسنامه

 



:: برچسب‌ها: جعل شناسنامه ,
:: بازدید از این مطلب : 646
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 اسفند 1399 | نظرات ()