نوشته شده توسط : vakiel

یکی از اصول اولیه و مهم زندگی اجتماعی احترام به مالکیت هر اشخاص بر اموال و دارایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایش است. قانون نیز از این مالکیت حمایت ‌‌‌‌‌‌‌می‌کند و در صورتی که دیگری بخواهد بدون اجازه و به شکل غیر قانونی مالکیت شخصی را از بین ببرد مانع ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود. یکی از مصادیق سلب غیر قانونی مالکیت اشخاص بر اموالشان سرقت یا دزدی کردن است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. در ادامه به این موضوع ‌‌‌‌‌‌‌می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : سرقت

 

 

 

سرقت چیست ؟

از نظر لغوی ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت به معنای دزدیدن‌‌‌‌‌‌‌‌‌، دستبرد و ربایش است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. از نظر اصطلاحی ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت به معنای بردن و دزدیدن مال شخصی دیگر به صورت پنهانی و بدون رضایت مالک آن است. شخصی که اموال دیگری را ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت ‌‌‌‌‌‌‌می‌کند سارق است. شخص در صورتی سارق است که مال را با علم و قصد بردارد. در صورتی که شخصی از روی اشتباه یا ناآگاهی مال دیگری را به اشتباه بردارد ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت رخ نداده است.

در قانون مجازات اسلا‌‌‌‌‌‌‌می‌ یک فصل کامل به موضوع ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت پرداخته شده است و بر اساس ماده 267 این قانون ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت به معنای ربودن مالی است که متعلق به غیر ‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد. از نظر قانونی عنصر اصلی وقوع این جرم فعل برداشتن و ربودن بدون اطلاع و رضایت مالک و دارنده آن است.

انواع سرقت

از نظر تقسیم بندی قانونی ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت از لحاظ مجازات دارای دو نوع است:

1/ ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدی: در این نوع ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت در صورت وجود جمیع شرایط مجازات سارق حدی است به همین خاطر به آن ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدی ‌‌‌‌‌‌‌می‌گویند.

2/ ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت تعزیری: در صورتی که شرایط ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدی نباشد مجازات سارق بر اساس قانون تعزیرات اعمال ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

شرایط تحقق سرقت حدی

بر اساس ماده 268 قانون مجازات اسلا‌‌‌‌‌‌‌می ‌در صورت وجود 14 شرط زیر ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدی است:

1/ شیء دزدیده شده باید از نظر شرعی دارای مالیت باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌. به عنوان مثال مشروب شرعا مالیت ندارد.

2/ مال دزدیده شده در حرز بوده باشد. حرز به معنای مکانی مناسب است که مال در آن عرفا از دستبرد در امان است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. حرز هر مالی با دیگری متفاوت است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. به طور مثال حرز طلا گاو صندوق است.

3/ هتک حرز انجام گردد‌‌‌‌‌‌‌‌‌. یعنی دزد حرز را باز کند به طور مثال در گاو صندوق را باز کند اگر در حرز باز باشد دیگر هتک حرز نیست.

4/ دزد شخصا مال را از حرز خارج نماید.

5/ هتک حرز و دزدیدن مال به شکل پنهانی و مخفیانه صورت بگیرد.

6/ دزد فردی غیر از پدر یا جد پدری صاحب مال باشد.

7/ ارزش مال زمانی که از حرز خارج ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود با چهار و نیم نخود طلای مسکوک برابری کند. ارزش مال در هنگام خروج مهم است نه قبل از خروج و نه بعد از آن. اینکه حال چه میزان ارزش دارد مهم نیست.

8/ مال مسروقه از اموال مربوط به عموم مردم یا دولت نباشد یا اینکه وقف عام نشده باشد. به طور مثال پولی که در صندوق صدقات است از مصادیق وقف عام است.

9/ در زمان قحطی نباشد.

10/ مالک مال مسروقه از سارق در مراجع قانونی شکایت نماید.

11/ مالک مال سارق را قبل از اثبات ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت نبخشیده باشد.

12/ قبل از اینکه ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت اثبات شود مال در اختیار مالک قرار نگیرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌. یعنی دوباره به مالک برگردانده نشود.

13/ مال مسروقه قبل از اثبات ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت به مالکیت سارق درنیاید. به طور مثال اگر قبل از اثبات جرم‌‌‌‌‌‌‌‌‌، سارق مالی را که دزدیده به ارث ببرد دیگر ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدی نیست.

14/ مال مسروقه خود از اموال دزدی و غصب شده از دیگری نباشد.

مجازات جرم سر‌قت

در صورتی که همه 14 شرط بالا موجود باشد مجازات حد است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. نکته مهم در این رابطه این است که تمام این 14 شرط باید با هم جمع باشند و اگر حتی یکی از آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها نباشد حدی نیست.

مجازات ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت تعزیری نیز بر اساس کیفیت و چگونگی انجام ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت متفاوت است. به طور مثال ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت از مناطق سیل زده یا زلزله زده 1 تا 5 سال و تا 74 ضربه شلاق مجازات دارد. یا در صورت وجود عوامل مشدده مجازات سارق بین 5 تا بیست سال حبس و تا 74 ضربه شلاق است.

سوالات متداول

انواع ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت چیست ؟

‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت دارای دو نوع است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدی و ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت تعزیری‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

حرز مال چیست ؟

حرز مکانی است که مال در آن عرفا محفوظ است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

در چه صورت مجازات سارق حدی است ؟

در صورتی که تمام 14 شرط ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدی را داشته باشد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت و انواع آن ‌‌‌‌‌‌‌می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سرقت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سرقت پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

منبع : سرقت



:: برچسب‌ها: سرقت ,
:: بازدید از این مطلب : 681
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 بهمن 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همه افراد دارای اموالی هستند که در تصرفشان قرار دارد و می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. اموال افراد به دو دسته منقول و غیر منقول منقسم می‌گردند. در ادامه قصد داریم در مورد اموال غیر منقول توضیحاتی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : اموال غیر منقول

 

اموال غیر منقول به چه اموالی گفته می‌شود‌‌ ؟

اموال غیر ‌‌منقو‌ل به اموالی گویند که نمی‌توان آن را حمل کرد و از جایی به جایی دیگر برد زیرا این جابه‌جایی به مال آسیب وارد می‌کند و باعث خسارت آن می‌گردد.

انواع مال غیر منقول کدامند‌‌ ؟

اموال غیر ‌‌منقو‌ل انواع و اقسام مختلفی دارند که همگی غیر قابل نقل و انتقال می‌باشند. انواع مال‌های غیر ‌‌منقو‌ل به شرح زیر می‌باشند:

  • مال‌هایی که به صورت طبیعی امکان نقل و انتقال آن‌ها وجود ندارد مانند زمین یا معادن که نمی‌توان آن‌ها را به جای دیگر منتقل کرد.
  • مال‌هایی که انسان باعث می‌شود به مال غیر ‌‌منقو‌ل مبدل شوند.‌ برای مثال پنجره با درب خانه تا زمانی که نصب نشده‌اند قابل نقل و انتقال هستند اما به محض اینکه در خانه نصب شوند جزو اموال غیر ‌‌منقو‌ل به حساب می‌آیند و این‌ به این دلیل است که‌ نقل و انتقال آن‌ها باعث آسیب رسیدن به مال می‌شود.
  • دسته بعدی میوه‌ها هستند، میوه‌ها تا زمانی که بر روی درخت درخت قرار دارند جزو اموال غیر ‌‌منقو‌ل به حساب می‌آیند زیرا هرگز نمی‌توان آن‌ها را جا به جا‌ کرد اما‌ اگر چیده شوند جزو اموال ‌‌منقو‌ل به حساب خواهند آمد.
  • تمام حیوانات و وسایلی که کشاورزان برای زراعت از آن‌ها استفاده می‌کنند نیز در اموال غیر ‌‌منقو‌ل قرار می‌گیرند. برای مثال تراکتور، گاو میش، بیل، بذر و… نیز جزو مال‌های غیر‌‌منقو‌ل هستند زیرا امکان جابه‌جایی آن‌ها وجود ندارد.

سوالات متدوال

اموال غیر ‌‌منقو‌ل چه اموالی هستند‌‌ ؟

اموالی که قابل نقل و انتقال نیستند.

میوه‌هایی که چیده نشده‌اند جزو اموال غیر ‌‌منقو‌ل به حساب می‌آیند‌‌ ؟

بله.

پنجره‌‌ای که در خانه نصب است مال ‌‌منقو‌ل می‌باشد‌‌ ؟

خیر مال غیر ‌‌منقو‌ل است زیرا نقل و‌ انتقال به مال ‌آسیب می‌رساند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اموال غیر منقول، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اموال غیر منقول پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع : اموال غیر منقول



:: برچسب‌ها: اموال غیر منقول ,
:: بازدید از این مطلب : 684
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 بهمن 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

ازدواج یک امر مقدس به حساب می‌آید که سبب آغاز زندگی مشترک و تدوام نسل افراد ‌‌‌می‌شود. اما در برخی موارد ممکن است که زن و شوهر به هر دلیلی مایل به ادامه زندگی نباشند و بخواهند از یکدیگر جدا شوند و ‌‌طلا‌ق بگیرند.‌‌ ‌‌طلا‌ق نیز قوانین خاص خود را دارد که یکی از آن‌ها حق ‌‌طلا‌ق ‌‌‌می‌باشد. در ادامه توضیحات مفیدی را در خصوص حق طلاق بیان نموده‌‌‌ایم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

حق طلاق چیست‌‌ ؟

حق ‌‌طلا‌ق به معنای اجازه برای انجام ‌‌طلا‌ق ‌‌‌می‌باشد. مطابق قانون حق ‌‌طلا‌ق با مرد است و ‌او ‌‌‌می‌تواند هرگاه که‌ بخواهد اقدام به ‌‌طلا‌ق همسرش نماید.

حق طلاق زن

حق طلا‌ق حق یک جانبه مرد است و آنچه که به عنوان حق طلا‌ق زن می‌شناسیم در واقع اعطای وکالت در طلاق است. به این معنی که زن طی کسب آن، وکیل مرد در امر طلاق می‌شود تا خود را مطلقه سازد. اگر زن این حق را از مرد بگیرد به معنای سلب حق طلاق از مرد نیست و مرد همچنان هر وقت که بخواهد می‌تواند زن را طلاق دهد. ولی اگر زن هم وکالت در طلاق را بگیرد می‌تواند مانند مرد هرگاه که بخواهد زندگی مشترک را خاتمه دهد.

مرد ‌‌‌می‌تواند قبل یا‌ بعد از عقد حق ‌‌طلا‌ق را به زن بدهد و‌ برای این کار‌‌‌‌ می‌تواند به دادگاه‌ مراجعه ‌نماید و یا اینکه از دفترداری ‌که عقد ‌نکاحشان را ثبت نموده بخواهد که‌ حق ‌‌طلا‌ق را به زوجه‌ بدهند.

آیا زن نیز ‌‌‌می‌تواند حق طلا‌ق را به مرد بدهد‌‌ ؟

همانطور که توضیح داده شد حق طلا‌ق متعلق به مرد است و اعطای وکالت در طلاق به زن سبب سلب حق طلاق از او نمی‌شود تا نیاز باشد دوباره به او اعطا شود.

اگر حق طلاق با زن باشد مهریه به او تعلق نمی‌گیرد‌‌ ؟

اگر زن حق طلا‌ق بگیرد باز هم ‌به او مهریه تعلق خواهد گرفت و دارا بودن حق ‌‌طلا‌ق ‌‌نمی‌تواند او را از دریافت مهریه‌اش که حق قانونی او است منع کند.‌‌ اما اگر زن در حین دریافت حق ‌‌طلا‌ق قسمتی یا کل مهریه‌اش را ببخشد و در قبال این بخشش حق ‌‌طلا‌ق را دریافت کند دیگر حق مطالبه مهریه را نخواهد داشت.

سوالات متدوال

حق ‌‌طلا‌ق به چگونه‌ حقی گفته ‌‌‌می‌شود‌‌ ؟

حق ‌‌طلا‌ق به حقی گفته ‌‌‌می‌شود که اصولا مال مرد است و زن نیز می‌تواند آن را کسب کند.

آیا مرد ‌‌‌می‌تواند حق ‌‌طلا‌ق را به زن‌ بدهد‌‌ ؟

بله مرد ‌‌‌می‌تواند قبل یا بعد از عقد نکاح حق ‌‌طلا‌ق را به زن‌ بدهد و این کار منع و اشکال قانونی ندارد.

اگر زن حق ‌‌طلا‌ق را دارا باشد از مطالبه و دریافت مهریه منع خواهد شد‌‌ ؟

خیر.

آیا اعطای حق طلا‌ق از جانب مرد به زن سبب محرومیت مرد از آن می‌شود ؟

خیر به هیچ وجه.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حق طلا‌ق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حق طلا‌ق پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 


:: بازدید از این مطلب : 641
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 بهمن 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

 

در گذشته یکی از مشکلات اساسی در هنگام معامله ملک مربوط به سند مالکیت ملک بود. به طوری که به دلیل مشکلات سند خریدار دچار ضرر مالی زیادی ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شد. بی‌شک بهترین راه حل برای جلوگیری از وقوع ضرر و زیان‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بعدی در یک معامله ملک این است که قبل از هرگونه پرداخت پول‌‌‌‌‌‌‌‌‌، استعلام‌‌‌‌‌‌‌‌‌های لازمه در مورد وضعیت ملک صورت بگیرد. در این مقاله به بررسی استعلام سند ملک ‌‌‌‌‌‌‌‌خواهیم پرداخت.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

 

منبع:

استعلام سند ملک

بررسی روش‌های مختلف

 آنلاین – پلاک ثبتی

 شماره یکتا – کد ملی

 

استعلام سند ملک

به طور کلی استعلام کردن به معنی بررسی همه جانبه ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد‌‌‌‌‌‌‌‌. از نظر اصطلاحی استعلام سند ملک به معنی سنجش اعتبار یک سند از لحاظ حقوقی ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد.

استعلام کردن سند ملک به معنای آن است که شخص معامله گر در مورد وضعیت حقوقی ملک تحقیق نماید. یعنی متوجه شود که مالک ملک چه شخصی است و آیا این ملک دارای مشکل قانونی است یا نه به طور مثال توقیف است یا نه یا اینکه آیا در رهن بانک است یا نه‌‌‌‌‌‌‌‌. بعد از استعلام در مورد سند و هنگامی که مشخص گردید از نظر قانونی این سند مشکلی ندارد ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توان آن را معامله نمود.

روش‌‌‌‌‌‌‌‌‌های استعلام سند ملک

در قدیم تنها راه انجام استعلام سند فقط از طریق مراجعه به سازمان ثبت اسناد و املاک بود‌‌‌‌‌‌‌‌. اما خوشبختانه امروزه با توجه به پیشرفت فناوری و اطلاعات استعلام از طریق اینترنت و سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به طور آنلاین امکان پذیر گشته است‌‌‌‌‌‌‌‌. در این صورت اشخاص ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توانند قبل از معامله به راحتی بدون مراجعه به سازمان ثبت از طریق سایت این سازمان و وارد نمودن اطلاعات ملک در مورد وضعیت حقوقی ملک تحقیق نمایید.

استعلام آنلاین سند ملک

این روش به صورت آنلاین و از طریق سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور امکان پذیر است. در این روش ابتدا باید وارد سامانه استعلام سازمان ثبت شوید سپس فرم استعلام الکترونیکی را تکمیل نمایید. برای تکمیل این فرم حتما سند باید به شکل تک برگی باشد و امکان استعلام آنلاین اسناد قدیمی و منگوله دار وجود ندارد.

در فرم استعلام اطلاعاتی از جمله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نام استان‌‌‌‌‌‌‌‌‌، واحد ثبتی‌‌‌‌‌‌‌‌‌، شماره اصلی و فرعی ملک‌‌‌‌‌‌‌‌‌، شماره صفحه و شناسه ملی باید وارد شود. تمام این اطلاعات داخل سند تک برگی مندرج گشته است. همچنین دو مورد به دفتر املاکی که معامله در آن صورت ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌گیرد مربوط ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود. یکی شماره دفتر املاک و دیگری شماره دفتر املاک الکترونیک یا شماره یکتا‌‌‌‌‌‌‌‌.

بعد از وارد نمودن تمام اطلاعات ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توان استعلام سند انجام شود.

شماره یکتا برای استعلام سند

یکی از روش‌‌‌‌‌‌‌‌‌های رایج کلاهبرداری ملک فروش آن به چند نفر بود‌‌‌‌‌‌‌‌. به طوری که یک ملک به چند نفر فروخته ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شد و افراد زیادی متضرر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شدند‌‌‌‌‌‌‌‌. دولت برای جلوگیری از هرگونه کلاهبرداری کد شناسه استعلام یکتا را ایجاد کرد. در هنگام ثبت اطلاعات ملک در سازمان ثبت اسناد و املاک این کد به مالک داده ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود و در هنگام معامله از طریق این کد ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توان در مورد اطلاعات ملک و مالک آن تحقیق نمود.

یکتا یک کد 18 رقمی است که به هر سند اختصاص ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌یابد و به همین دلیل به آن یکتا گفته ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌. زیرا کدی که به یک سند اختصاص پیدا ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند فقط مخصوص آن سند است و کد هر سندی با سند دیگر متفاوت است. 

استعلام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سند ملک با کد ملی

به منظور حفظ حریم خصوصی اشخاص هرگونه استعلام با کد ملی فقط با حضور خود شخص امکان پذیر است. از این رو شخص با در دست داشتن مدارک هویتی خود به سازمان اسناد مراجعه ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌نماید و سپس با ارائه کد ملی خود مشخص ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود که چه ملک‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی با چه اطلاعاتی به نام او است.

اشخاص این گونه ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توانند در مورد وضعیت ملک‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که به نام آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها ثبت شده است اطلاعات کسب کنند.

در صورتی که شخص دیگر بخواهد با استفاده از کد ملی دیگری استعلام بگیرد نیاز به حکم قضایی دارد. به طور مثال شخص الف به دادگاه مراجعه ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌نماید و از دادگاه حکم قضایی دریافت ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند‌‌‌‌‌‌‌‌. سپس به سازمان اسناد و املاک مراجعه ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند و با ارائه حکم قضایی و کد ملی آقای ج در مورد سند ملکی آقای ج استعلام ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌گیرد.

استعلام سند با پلاک ثبتی

هر ملکی دارای یک پلاک ثبتی منحصر به فرد است. برای استعلام وضعیت پلاک ثبتی ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توان به سایت شهرداری مراجعه کرد و با وارد نمودن پلاک ثبتی در مورد وضعیت ملک اطلاعات جمع کرد. پلاک ثبتی کدی 8 رقمی در زیر پلاک است‌‌‌‌‌‌‌‌.

سوالات متداول

استعلام سند چگونه است ؟

برای استعلام سند ملک ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توانید به صورت حضوری و آنلاین اقدام نمایید که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

استعلام سند چه قدر طول ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کشد ؟

استعلام‌‌‌‌‌‌‌‌‌های شهرداری دو روز و استعلام‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ثبت یک روز طول ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کشد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص استعلا‌م سند ملک، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون استعلا‌م سند ملک پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

منبع:

استعلام سند ملک

بررسی روش‌های مختلف

 آنلاین – پلاک ثبتی

 شماره یکتا – کد ملی



:: برچسب‌ها: استعلام سند ملک | بررسی روش‌های مختلف – آنلاین – پلاک ثبتی – شماره یکتا – کد ملی ,
:: بازدید از این مطلب : 677
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 22 بهمن 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

 

در طول تاریخ شاهد شکل گیری گروه‌ها و سندیکاهای مختلف توسط کارگران بوده‌ایم. کارگران که اغلب از سوی کارفرمایان مجبور به انجام کارهایی سخت با حقوقی اندک بودند برای اینکه بتوانند حقوق اولیه خود را کسب نمایند تصمیم به تشکیل چنین گروه‌هایی گرفتند. هدف اصلی تمام این گروه‌ها حمایت از کارگران بود. در زمان حاضر نیز برای اینکه حقوق کارگران پایمال نگردد و همچنین برای بهبود سطح زندگی کارگران یک نهاد دولتی با نام شورای عالی کار شکل گرفته است. در این مطلب به بررسی شورای عالی کار می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

 

منبع:

شورای عالی کار

تعریف

 وظایف و مسئولیت‌های قانونی – اعضا

 

شورای عالی کار چیست ؟

با توجه به تعریف ارائه شده در قانون کار فصل دهم ماده 167 شورا‌ی عالی کار‌‌‌‌، شورایی است در وزارت کار که امور مربوط به کارگران و کارفرمایان بر عهده این شورا قرار می‌گیرد.

همان طور که از نام این شورا مشخص است شورایی می‌باشد که در زمینه حقوق و وظائف کارگران و کارفرمایان عمل می‌کند و در این خصوص تصمیم‌های مقتضی را می‌گیرد.

اعضای شورای عالی کار

در ادامه ماده 167 قانون کار اعضای این شورا به شرح زیر مطرح شده است:

1/ وزیر کار و امور اجتماعی که ریاست این شورا را بر عهده دارد.

2/ دو نفر از افراد آگاه و مطلع در زمینه مسائل اجتماعی و اقتصادی. وزیر کار و امور اجتماعی این دو نفر را به هیئت وزیران معرفی می‌نماید و در صورتی که شرایط لازم را داشته باشند هیات وزیران حضور آنان را تصویب می‌نماید. باید توجه داشت که یکی از این دو نفر باید از بین اعضای شورای عالی صنایع انتخاب شود.

3/ سه نماینده از سوی کارفرمایان. یک نفر از بخش کشاورزی انتخاب می‌گردد.

4/ سه نفر به عنوان نماینده کارگران که یک نفر از آن‌ها از بخش کشاورزی است. نمایندگان باید از سوی کانون عالی شوراهای اسلامی ‌کار انتخاب شوند.

بر اساس آنچه که در قانون آمده است تمام اعضا به استثنای وزیر کار و امور اجتماعی برای مدت دو سال انتخاب می‌گردند. بعد از اتمام دو سال انتخاب مجدد آنان بلامانع است.

وظایف شورای عالی کار

بر اساس کلیتی که در قانون کار مطرح شده است می‌توان به این نتیجه رسید که شورا‌ی عالی کار دارای 4 وظیفه عمده است که با در نظر گرفتن منافع سه جانبه دولت‌‌‌‌، کارگر و کارفرما در چارچوب قانون کار به وظائف خود عمل می‌کند. وظائف شورا‌ی عالی کار به شرح زیر می‌باشد:

تعیین حداقل دستمزد کارگران

یکی از مهم‌ترین وظایف شورا‌ی عالی کار با توجه به ماده 41 قانون کار تعیین حداقل دستمزد دریافتی کارگران است. این شورا موظف است حداقل سالی یکبار با توجه به نرخ تورم مطرح شده از سوی بانک مرکزی و وضعیت جسمی ‌و روحی کارگران و ویژگی‌های کار محول شده حداقل دستمزدی که یک کارگر باید دریافت نماید را مشخص کند. هیچ قرادادی نباید به کمتر از این مبلغ تنظیم گردد. گاهی ممکن است به ضرورت وضعیت اقتصادی و اجتماعی این شورا بیش از یکبار در سال این حداقل دستمزد را تعیین نماید.

می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص به مطلب حداقل دستمزد دریافتی کارگران مراجعه نمایید.

حمایت از کارگران

بدون شک می‌توان علت اصلی تشکیل شورا‌ی عالی کار را حمایت از حقوق کارگران دانست. از همین جهت در قانون وظیفه تدوین آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی در رابطه با حمایت از کارگران بر عهده شورای عالی نهاده شده است. از جمله:

بر اساس ماده 52 قانون کار‌‌‌‌، انجام کارهای سخت و زیان آور و زیر زمینی باید به موجب آیین نامه‌ای باشد که از سوی شورای عالی حفاظت فنی و بهداشت کار و شورای عالی تنظیم می‌گردد. این آیین نامه سپس به تصویب وزرای کار و امور اجتماعی و بهداشت و درمان پزشکی خواهد رسید.

همچنین بر اساس ماده 90 قانون کار طول مدت کار و تعطیلات و مرخصی کارگران بر اساس آیین نامه تدوین شده از سوی شورا‌ی عالی کار است. این آیین نامه باید به تصویب هیئت وزیران برسد.

در قانون کار به موضوع کارگران زن پرداخته شده است. قطعا با توجه به وضعیت جسمانی حساس بانوان نیاز به تمایز قائل شدن میان آنان و دیگران هست. وظیفه تعیین نوع و میزان فعالیت کارگران زن بر عهده شورا‌ی عالی کار گذاشته شده است. این موضوع به تصویب وزیر کار و امور اجتماعی می‌رسد.

بر اساس ماده 153 قانون کار کارگران می‌توانند شرکت‌های تعاونی داشته باشند و شورا‌ی عالی کار برای این تعاونی دستور العمل‌های مربوطه را صادر می‌نماید و به تایید وزیر کار و امور اجتماعی می‌رساند.

البته باید به این نکته توجه کرد که این تمام این آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها در راستای حمایت از کارگران نیست. به طور مثال شورای عالی موظف است تا موارد قصور کارگران‌‌‌‌، آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌های انضباطی کارگاه‌ها را تدوین نماید و به تصویب وزیر کار و امور اجتماعی برساند. این دستور العمل قطعا باید منافع کارفرما را تامین نماید.

تشکیل هیئت‌های حل اختلاف کارگر و کارفرما

در مواردی که بین کارگر و کارفرما اختلافی صورت می‌گیرد به طور مثال در مورد تاریخ و میزان مرخصی کارگر هیات‌هایی برای حل این مشکل تشکیل می‌شود. از نظر قانون کار شورا‌ی عالی کار باید اعضا و چگونگی تشکیل جلسات آنان را به عنوان مرجع حل دعاوی کار تعیین نماید و سپس به تصویب وزیر کار و امور اجتماعی برساند.

تعیین موارد معافیت از قانون کار

از دیگر وظائفی که بر عهده شورا‌ی عالی کار نهاده شده است مشخص کردن فعالیت‌هایی است که می‌توان آن‌ها را از قسمتی از قانون کار معاف کرد. به طور مثال بر اساس ماده 189 قانون کار فعالیت‌های مربوط به پرورش و بهره برداری از درختان میوه‌‌‌‌، جنگل‌ها و مراتع‌‌‌‌، انواع نباتات و دامداری و… می‌توانند به پیشنهاد شورا‌ی عالی کار و تصویب هیات ویزران از شمول قانون کار خارج شوند.

سوالات متداول

شورای عالی کار چیست ؟

شورایی که وظیفه رسیدگی به امور مربوط به کارگران و کارفرمایان را بر عهده دارد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

وظیفه شورای عالی کار چیست ؟

شورای عالی کار چهار وظیفه عمده در راستای حمایت از کارگران را بر عهده دارد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد شورا‌ی عالی کار می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید. همچنین با عضو شدن در کانال تلگرامی ‌وکیل دات کام از آخرین اخبار حقوقی مطلع شوید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شورای عالی کار، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شورای عالی کار پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

منبع:

شورای عالی کار

تعریف

 وظایف و مسئولیت‌های قانونی – اعضا

 



:: بازدید از این مطلب : 622
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 22 بهمن 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

 

همه ما‌‌‌‌‌ این جمله که کار جوهره مرد است را بسیار شنیده‌ایم. انسان به کار و فعالیت زنده است‌‌. اما‌‌‌‌‌ اجبار اشخاص به انجام دادن کاری، عملی بسیار غلط و غیراخلاقی است. همانند اتفاقی که در زمان آلمان نازی رخ داد‌‌. در زمان هیتلر بود که نازی‌‌ها اردوگاه‌‌های کار اجباری را به راه انداختند و یهودیان‌، افراد معلول و… را مجبور به کار کردن در‌‌‌‌‌ این اردوگاه‌‌ها ‌‌می‌کردند. همین موضوع سبب شد تا جامعه جهانی به فکر نوشتن مقاوله نامه منع کار اجباری بیفتد. در‌‌‌‌‌ این مطلب به بررسی منع کار اجباری در نظام‌های حقوقی ‌‌می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

 

 

منبع:

منع کار اجباری در نظام‌های حقوقی

 بررسی منع کار اجباری در حقوق ایران و بین الملل – مجازات

 

کار اجباری چیست ؟

همان طور که از ظاهر‌‌‌‌‌ این اصطلاح مشخص است کار اجباری به معنای بیگاری و مجبور کردن اشخاص به اشتغال به کاری بر خلاف میل آن‌هاست. در زمان جنگ جهانی دوم اردوگاه‌های کار اجباری توسط آلمان‌‌های نازی شکل گرفت‌‌. در‌‌‌‌‌ این اردوگاه‌‌ها اشخاص را مجبور ‌‌می‌کردند تا کارهای سخت و دشوار را انجام دهند. وضعیت‌‌‌‌‌ این اردوگاه‌‌ها بسیار وخیم بود به طوری که اشخاص زیادی در آن جا جان خود را از دست دادند.

اما‌‌‌‌‌ این موضوع به زمان گذشته ختم نمی‌شود بلکه بر اساس گزارش ارائه شده از سوی سازمان حقوق بشر در حال حاضر نیز در کره شمالی اردوگاه کار اجباری برای زندانیان وجود دارد.

منع کار اجباری در نظام‌‌های حقوقی

وضعیت بد اشخاص در اردوگاه‌‌های کار اجباری و ظالمانه بودن‌‌‌‌‌ این موضوع سبب‌‌‌‌‌ شد که در پنجم ژوئن 1957 طی یک کنفرانس مقاوله نامه‌‌‌ای با عنوان مقاوله نامه منع کار اجباری تصویب شود. بر اساس‌‌‌‌‌ این مقاوله نامه اجبار اشخاص به انجام دادن هر کاری تحت هر عنوانی از جمله تنبیه و مجازات ممنوع بوده و در صورت مشاهده در کشورهای عضو با آن‌ها برخورد ‌‌می‌شود.

پس از تصویب‌‌‌‌‌ این مقاوله نامه و امضا کردن آن توسط کشورهای مختلف در سرتاسر جهان از بیگاری و کار اجباری اشخاص جلوگیری ‌‌می‌شود و هیچ شخصی نمی‌تواند دیگری را مجبور کند تا برای او کار کند.

پیوستن ایران به مقاوله نامه منع کار اجباری

ایران نیز از جمله کشورهایی است که به مقاوله نامه منع کار اجباری پیوسته است. علاوه بر‌‌‌‌‌ این‌، ‌‌‌ایران در نظام حقوقی خود پیرو دین اسلام و دستورات آن است و در دین اسلام همواره بر آزادی فردی اشخاص تاکید شده است. از همین رو در کشور ما نیز از اجبار اشخاص به اشتغال منع شده است. بر این اساس باید به آزادی افراد احترام گذاشت‌‌. اشخاص ‌‌می‌توانند شغل خود را انتخاب نمایند و نباید آن‌ها را مجبور به شغل یا کار معینی نمود.

مجازات کار اجباری در ‌‌‌ایران

در تمام نظام‌‌های حقوقی مجبور کردن اشخاص به کاری دارای مجازات است. در ‌‌‌ایران بر اساس آنچه که در قانون کار جمهوری اسلا‌‌می آمده است مجبور کردن اشخاص به انجام دادن شغلی به صورت اجباری بدون رضایت و میل فرد جرم ‌‌می‌باشد.

بر اساس ماده 172 قانون کار شخصی که دیگری را وادار به انجام دادن کاری بکند علاوه بر‌‌‌‌‌ این که موظف است دستمزد یا اجرت المثل کار شخص را پرداخت کند‌، به حبس از 91 روز تا یک سال و یا به جریمه نقدی معادل 50 تا 200 برابر حداقل مزد روزانه کارگر محکوم ‌‌می‌شود.

سوالات متداول

کار اجباری چیست ؟

کار اجباری عبارت است از مجبور کردن اشخاص به انجام دادن شغلی بر خلاف میل و قصد ایشان که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا کار اجباری در نظام‌‌های حقوقی ممنوع است ؟

بله در هیچ نظام حقوقی کار اجباری مجاز نیست که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

مجازات کار اجباری در ‌‌‌ایران چیست ؟

شخصی که دیگری را مجبور به کاری کرده است علاوه بر اینکه باید دستمزد یا اجرت المثل کارگر را بدهد به حبس یا جزای نقدی نیز محکوم ‌‌می‌شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد منع کار اجباری در نظام‌‌های حقوقی ‌‌می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید. همچنین با عضو شدن در کانال تلگرا‌‌می‌ وکیل دات کام از آخرین اخبار حقوقی مطلع شوید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص منع کار اجباری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون منع کار اجباری پاسخ دهند.

 

همه ما‌‌‌‌‌ این جمله که کار جوهره مرد است را بسیار شنیده‌ایم. انسان به کار و فعالیت زنده است‌‌. اما‌‌‌‌‌ اجبار اشخاص به انجام دادن کاری، عملی بسیار غلط و غیراخلاقی است. همانند اتفاقی که در زمان آلمان نازی رخ داد‌‌. در زمان هیتلر بود که نازی‌‌ها اردوگاه‌‌های کار اجباری را به راه انداختند و یهودیان‌، افراد معلول و… را مجبور به کار کردن در‌‌‌‌‌ این اردوگاه‌‌ها ‌‌می‌کردند. همین موضوع سبب شد تا جامعه جهانی به فکر نوشتن مقاوله نامه منع کار اجباری بیفتد. در‌‌‌‌‌ این مطلب به بررسی منع کار اجباری در نظام‌های حقوقی ‌‌می‌پردازیم.

کار اجباری چیست ؟

همان طور که از ظاهر‌‌‌‌‌ این اصطلاح مشخص است کار اجباری به معنای بیگاری و مجبور کردن اشخاص به اشتغال به کاری بر خلاف میل آن‌هاست. در زمان جنگ جهانی دوم اردوگاه‌های کار اجباری توسط آلمان‌‌های نازی شکل گرفت‌‌. در‌‌‌‌‌ این اردوگاه‌‌ها اشخاص را مجبور ‌‌می‌کردند تا کارهای سخت و دشوار را انجام دهند. وضعیت‌‌‌‌‌ این اردوگاه‌‌ها بسیار وخیم بود به طوری که اشخاص زیادی در آن جا جان خود را از دست دادند.

اما‌‌‌‌‌ این موضوع به زمان گذشته ختم نمی‌شود بلکه بر اساس گزارش ارائه شده از سوی سازمان حقوق بشر در حال حاضر نیز در کره شمالی اردوگاه کار اجباری برای زندانیان وجود دارد.

منع کار اجباری در نظام‌‌های حقوقی

وضعیت بد اشخاص در اردوگاه‌‌های کار اجباری و ظالمانه بودن‌‌‌‌‌ این موضوع سبب‌‌‌‌‌ شد که در پنجم ژوئن 1957 طی یک کنفرانس مقاوله نامه‌‌‌ای با عنوان مقاوله نامه منع کار اجباری تصویب شود. بر اساس‌‌‌‌‌ این مقاوله نامه اجبار اشخاص به انجام دادن هر کاری تحت هر عنوانی از جمله تنبیه و مجازات ممنوع بوده و در صورت مشاهده در کشورهای عضو با آن‌ها برخورد ‌‌می‌شود.

پس از تصویب‌‌‌‌‌ این مقاوله نامه و امضا کردن آن توسط کشورهای مختلف در سرتاسر جهان از بیگاری و کار اجباری اشخاص جلوگیری ‌‌می‌شود و هیچ شخصی نمی‌تواند دیگری را مجبور کند تا برای او کار کند.

پیوستن ایران به مقاوله نامه منع کار اجباری

ایران نیز از جمله کشورهایی است که به مقاوله نامه منع کار اجباری پیوسته است. علاوه بر‌‌‌‌‌ این‌، ‌‌‌ایران در نظام حقوقی خود پیرو دین اسلام و دستورات آن است و در دین اسلام همواره بر آزادی فردی اشخاص تاکید شده است. از همین رو در کشور ما نیز از اجبار اشخاص به اشتغال منع شده است. بر این اساس باید به آزادی افراد احترام گذاشت‌‌. اشخاص ‌‌می‌توانند شغل خود را انتخاب نمایند و نباید آن‌ها را مجبور به شغل یا کار معینی نمود.

مجازات کار اجباری در ‌‌‌ایران

در تمام نظام‌‌های حقوقی مجبور کردن اشخاص به کاری دارای مجازات است. در ‌‌‌ایران بر اساس آنچه که در قانون کار جمهوری اسلا‌‌می آمده است مجبور کردن اشخاص به انجام دادن شغلی به صورت اجباری بدون رضایت و میل فرد جرم ‌‌می‌باشد.

بر اساس ماده 172 قانون کار شخصی که دیگری را وادار به انجام دادن کاری بکند علاوه بر‌‌‌‌‌ این که موظف است دستمزد یا اجرت المثل کار شخص را پرداخت کند‌، به حبس از 91 روز تا یک سال و یا به جریمه نقدی معادل 50 تا 200 برابر حداقل مزد روزانه کارگر محکوم ‌‌می‌شود.

سوالات متداول

کار اجباری چیست ؟

کار اجباری عبارت است از مجبور کردن اشخاص به انجام دادن شغلی بر خلاف میل و قصد ایشان که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا کار اجباری در نظام‌‌های حقوقی ممنوع است ؟

بله در هیچ نظام حقوقی کار اجباری مجاز نیست که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

مجازات کار اجباری در ‌‌‌ایران چیست ؟

شخصی که دیگری را مجبور به کاری کرده است علاوه بر اینکه باید دستمزد یا اجرت المثل کارگر را بدهد به حبس یا جزای نقدی نیز محکوم ‌‌می‌شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد منع کار اجباری در نظام‌‌های حقوقی ‌‌می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید. همچنین با عضو شدن در کانال تلگرا‌‌می‌ وکیل دات کام از آخرین اخبار حقوقی مطلع شوید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص منع کار اجباری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون منع کار اجباری پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

شماره تماس وکیل دات کام

منبع:

منع کار اجباری در نظام‌های حقوقی

 بررسی منع کار اجباری در حقوق ایران و بین الملل – مجازات



:: برچسب‌ها: منع کار اجباری در نظام‌های حقوقی | بررسی منع کار اجباری در حقوق ایران و بین الملل – مجازات ,
:: بازدید از این مطلب : 627
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 22 بهمن 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

 

هرگاه افراد به کالا یا ملکی نیاز داشته باشند که در تصرف آن‌ها نیست ‌‌می‌توانند آن را با انجام یک معامله به دست بیاورند. برای مثال افراد ‌‌می‌توانند برای ساکن‌ شدن در یک منطقه در آنجا خانه‌‌‌ای برای خود خریداری کنند. اما برخی از این معامله‌ها به شیوه درستی انجام ‌‌نمی‌شود و از نظر قانونی اشکال دارد. در ادامه قصد داریم در مورد معامله فضولی و آثار آن توضیحاتی را خدمتتان بیام نماییم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

 

 

 

 

منبع:

معامله فضولی

 بررسی چیستی – آثار – حکم این معامله در قانون مدنی

 

معامله فضولی چه نوع معامله‌‌‌ای است‌ ؟

معامله ‌فضو‌لی به معامله‌‌‌ای گفته ‌‌می‌شود که طی انجام آن فردی که ‌صاحب ملکی نیست آن را بدون اجازه به فروش ‌‌می‌رساند یا اجاره ‌‌می‌دهد که در این صورت معامله ‌فضو‌لی صورت گرفته است. برای مثال تصور کنید شما صاحب خانه‌‌‌ای هستید و فرد دیگر بدون کسب اجازه از شما خانه را ‌‌می‌فروشد که در این مورد ‌‌می‌توان گفت معامله ‌فضو‌لی صورت گرفته است. برای انجام گرفتن یک معامله ‌فضو‌لی باید سه نفر زیر وجود داشته باشند:

مالک

کسی که قانونا صاحب ملک ‌‌می‌باشد.

فضول

کسی که بدون اجازه صاحب ملک اقدام به فروش یا اجاره آن نموده است.

اصیل

اصیل کسی است که مال یا ملک ‌را از فضول خریداری و معامله ‌‌می‌کند.

آثار معامله فضولی

اگر معامله ‌فضو‌لی اتفاق بیفتد دارای آثاری خواهد بود و این آثار را تنها مالک مال معین ‌‌می‌نماید. این آثار به شرح زیر هستند:

پذیرش معامله فضولی

یکی از آثار این نوع معامله پذیرش آن توسط صاحب ملک ‌‌می‌باشد، در این نوع معامله مالک ‌‌می‌تواند آن را قبول کند و به صورت مستقیم یا غیر مستقیم موافقت خود را اعلام نماید.

رد معامله فضولی

یکی دیگر از آثار معامله ‌فضو‌لی رد آن ‌‌می‌باشد. در این صورت مالک با معامله موافقت نکرده و آن‌ را رد ‌‌می‌کند. در این مورد مالک از شخص فضول شکایت نموده و مال خود را پس خواهد گرفت.

سوالات متدوال

معامله ‌فضو‌لی چیست‌ ؟

معامله‌‌‌ای است که طی انجام آن شخصی مال دیگری را بدون اجازه او به فروش برساند و یا اجاره دهد.

آثار معامله ‌فضو‌لی کدامند‌ ؟

رد معامله و پذیرش معامله که در متن مقاله به خوبی توضیح داده‌‌‌ایم.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص معامله فضو‌لی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون معامله فضو‌لی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

شماره تماس وکیل دات کام

منبع:

معامله فضولی

 بررسی چیستی – آثار – حکم این معامله در قانون مدنی



:: برچسب‌ها: معامله فضولی | بررسی چیستی – آثار – حکم این معامله در قانون مدنی ,
:: بازدید از این مطلب : 681
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 17 بهمن 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

 

‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره کردن به معنای در اختیار گرفتن اموال دیگران در ازای پرداخت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره بها به آن‌ها ‌‌‌‌می‌باشد. هر فرد ‌‌‌‌می‌توانند ملک یا اموال دیگری را که احتیاج دارد بدون اینکه آن‌‌‌‌‌ها را خریداری کند با پرداخت مبلغی به اجاره بگیرد. در ادامه قصد داریم در مورد انواع قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره و اوصاف آن توضیحاتی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

 

 

 

منبع:

قرارداد اجاره

 انواع و اوصاف – بررسی آثار حقوقی – انعقاد قرارداد

 

 

قرارداد اجاره چیست‌‌‌‌ ؟

قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره به قراردادی گویند که طی تنظیم آن موجر ملک یا اموال خود را در اختیار مستاجر قرار ‌‌‌‌می‌دهد و در عوض ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره بها دریافت ‌‌‌‌می‌نماید. در قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره تمام مشخصات موجر و مستاجر و مالی که ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره داده شده است ذکر ‌‌‌‌می‌شود. این قرارداد به این دلیل تنظیم ‌‌‌‌می‌شود که هر دو طرف معامله بهتر به همدیگر اعتماد نمایند و تکالیفشان را به خوبی انجام دهند.

انواع قرارداد اجاره

قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره ‌‌‌‌می‌تواند برای اموال مختلفی تنظیم‌ شود. برای مثال افراد ‌‌‌‌می‌توانند خانه خود را ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره دهند و ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره بها دریافت کنند و برای این کار قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره تنظیم کنند و یا ‌‌‌‌می‌توانند حیوانات یا اشیا خود را ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره دهند و برای تمام این موارد قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره تنظیم خواهد شد. از مهم‌‌‌‌‌ترین انواع قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره ‌‌‌‌می‌توان به قرارداد خانه، ماشین و زمین اشاره کرد.

اوصاف قرارداد اجاره

قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره دارای اوصاف و ویژگی‌‌‌‌‌هایی ‌‌‌‌می‌باشد که در زیر شرح داده شده است:

معین بودن

قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره یک قرارداد معین است و قوانین مشخصی دارد.

تملیکی بودن

قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره یک قرارداد تملیکی است که طی تنظیم آن موجر صاحب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره بها و مستاجر نیز تا یک مدت زمان موقتی صاحب منافع ملک ‌‌‌‌می‌شود.

معوض بودن

قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره یک قرارداد معوض است یعنی موجر و مستاجر اموال خود را با یکدیگر تعویض ‌‌‌‌می‌نمایند.

رضایی بودن

قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره یک عقد رضایی است یعنی هر دو طرف با رضایت کامل این قرارداد را تنظیم خواهند کرد و تشریفات دیگری نیاز نیست.

لازم بودن

قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره یک عقد لازم به حساب ‌‌‌‌می‌آید یعنی طرفین آن ‌‌‌‌نمی‌توانند بدون دلیل موجه قرارداد را فسخ کنند.

سوالات متدوال

قرارداد اجاره چه نوع قراردادی است‌‌‌‌ ؟

قراردادی است که طی تنظیم آن موجر ملک خود را به صورت موقتی در ازای دریافت مبلغی‌‌‌‌‌ به مستاجر تحویل ‌‌‌‌می‌دهد.

مهم‌‌‌‌‌ترین انواع قرارداد اجاره کدامند‌‌‌‌ ؟

قرارداد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌اجا‌ره زمین، خانه و ماشین.

معوض بودن قرارداد اجاره یعنی چه‌‌‌‌ ؟

یعنی موجر و مستاجر در این قرارداد اموال خود را معاوضه ‌‌‌‌می‌کنند. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قرارداد اجاره، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قرارداد اجاره پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

شماره تماس وکیل دات کام

منبع:

قرارداد اجاره

 انواع و اوصاف – بررسی آثار حقوقی – انعقاد قرارداد



:: برچسب‌ها: قرارداد اجاره | انواع و اوصاف – بررسی آثار حقوقی – انعقاد قرارداد ,
:: بازدید از این مطلب : 644
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 17 بهمن 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

 

پدر و مادر در طی زندگی خود تلاش ‌می‌کنند که اموال خود را بیشتر کنند تا در آینده میراثی برای فرزندان خود به جای بگذارند. والدین ‌می‌توانند قبل از فوت نیز برای دختر یا پسر خود اموالی خریداری و یا مالی را به او هدیه کنند. در ادامه قصد داریم در خصوص صلح عمری توضیحات مختصری را بیان نماییم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

 

 

منبع:

صلح عمری

 تعریف – بررسی مزایا – آثار حقوقی و ارکان – شرایط

 

صلح عمری یعنی چه‌ ؟

صلح عمر‌ی به صلحی گفته ‌می‌شود که طی انجام آن مالک ‌می‌تواند وصیت کند که ملکش را پس از فوت به نام فرزندش بزنند. نکته‌‌ای که در صلح عمر‌ی بسیار قابل توجه است این است که فرد پس از انجام صلح عمر‌ی تا زمانی که زنده است ‌می‌تواند از منافع اموال خود استفاده کند ولی پس از فوت او فرزندش یا هر کس دیگری که صاحب ملک یا اموال قید شده خواهد شد از منافع آن‌ها استفاده خواهد کرد.

صلح عمری چه مزایایی دارد‌ ؟

صلح عمر‌ی دارای مزیت‌های به خصوصی ‌می‌باشد که همین مزیت‌ها باعث شده‌اند صلح عمر‌ی مورد توجه افراد قرار بگیرد. مزایای صلح عمر‌ی به شرح زیر ‌می‌باشد:

واگذار کردن تمام اموال

پس از فوت اموال طبق قواعد ارث تقسیم می‌شود که سهم هر فرد میزان مشخصی دارد و سهم الارث هر فرد متفاوت از دیگریست. همچنین این قاعده قابل تغییر نمی‌باشد. اما در صلح عمر‌ی پدر ‌می‌تواند تمام اموال خود را پس از فوت به پسرش واگذار نماید.

استفاده از منافع مال قبل از فوت

در صلح عمر‌ی شخص ‌می‌تواند قبل از فوت و تا هر زمان که زنده است از منافع مال مورد نظر استفاده کند و این حق از او سلب ‌نمی‌شود.

سوالات متدوال

صلح عمری چیست‌ ؟

صلح عمر‌ی به عملی گفته ‌می‌شود که مالک ‌می‌تواند طی انجام آن اموال خود را پس از فوت به شخصی واگذار کند.

در صلح عمری چه مقدار از مال قابل واگذاری خواهد بود‌ ؟

در صلح عمر‌ی ‌می‌توان‌ تمام مال را پس از مرگ به شخص دیگر داد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص صلح عمری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون صلح عمری پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

منبع:

صلح عمری

 تعریف – بررسی مزایا – آثار حقوقی و ارکان – شرایط

 



:: برچسب‌ها: صلح عمری | تعریف – بررسی مزایا – آثار حقوقی و ارکان – شرایط ,
:: بازدید از این مطلب : 642
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 17 بهمن 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

 

هرگاه افراد می‌خواهند با هم معامله‌‌‌‌‌‌ای انجام دهند و یا کاری را برای هم ‌انجام دهند ‌‌‌‌می‌بایست قراردادی را مبنی بر انعقاد عقد امضا نمایند. عقود انواع مختلفی دارند و هر کدام ‌با توجه به شرایط افراد و انگیزه آن‌‌‌‌‌ها‌‌‌‌‌ انجام ‌‌‌‌می‌شوند. در ادامه قصد داریم توضیحات مفیدی را در مورد عقد تملیکی و عقد عهدی در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

منبع:

عقد تملیکی و عقد عهدی

 تعریف – بررسی احکام و قواعد – تفاوت‌ها

 

 

 

 

عقد تملیکی چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

عقد تملیکی به عقدی گفته ‌‌‌‌می‌شود که طی انجام آن یکی از طرفین یا هردوی آن‌‌‌‌‌ها مالک ‌‌‌‌می‌شوند. برای مثال فردی پولی به کسی ‌‌‌‌می‌دهد تا در عوض مالک خانه او شود که در این صورت ‌‌‌‌می‌توان گفت عقد تملیکی صورت گرفته است.

نکته مهم عقد ‌‌‌‌‌‌تملیکی‌ این است که برای انجام این نوع عقد نیاز نیست که حتما افراد‌‌‌‌‌ مالکیت دائمی داشته باشند و حتی اگر مالکیت آن‌ها موقتی باشد نیز عقد ‌‌‌‌‌‌تملیکی‌ است. برای مثال در عقد اجاره فرد به صورت موقتی مالک منافع خانه فردی ‌‌‌‌می‌شود و عقد اجاره نیز جزو عقد‌‌‌‌‌های ‌‌‌‌‌‌تملیکی‌ به حساب ‌‌‌‌می‌آید.

عقد عهدی چه نوع عقدی است‌‌‌‌‌‌ ؟

عقد عهدی عقدی است که طی انجام آن یک یا هر دوی طرفین موظف به انجام کاری ‌‌‌‌می‌شوند. برای مثال وکیل در قبال دریافت حق الوکاله موظف ‌‌‌‌می‌شود که پرونده فرد را به نتیجه برساند و یا کسی چکی صادر ‌‌‌‌می‌کند و موظف ‌‌‌‌می‌شود که مبلغ چک را بپردازد.

تفاوت‌‌‌‌‌های عقد تملیکی و عقد عهدی

عقد ‌‌‌‌‌‌تملیکی‌ و عقد عهدی دارای دو تفاوت بسیار مهم ‌‌‌‌می‌باشند که در زیر آن‌ها را نام برده‌‌‌‌‌‌ایم:

  • اولین تفاوت عقد ‌‌‌‌‌‌تملیکی‌ و عقد عهدی موضوع آن‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌می‌باشد، موضوع عقد عهدی انجام کار و موضوع عقد ‌‌‌‌‌‌تملیکی‌ انتقال مالکیت میان افراد ‌‌‌‌می‌باشد.
  • نحوه درخواست انجام تعهد نیز از تفاوت‌‌‌‌‌های این ‌دو نوع عقد به حساب ‌‌‌‌می‌آید. اگر یکی از طرفین در عقد ‌‌‌‌‌‌تملیکی‌ به تعهد خود عمل نکند ‌‌‌‌می‌بایست دادخواستی مبنی بر مطالبه ملک به دادگاه ارائه نمود اما اگر در عقد عهدی هرکدام از طرفین به تعهد خود عمل نکنند ‌‌‌‌می‌بایست به دادگاه دادخواستی مبنی بر الزام به انجام تعهد ارائه نمود.

سوالات متدوال

موضوع عقد ‌‌‌‌‌‌تملیکی‌ چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

انتقال مالکیت.

موضوع عقد عهدی چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

تعهد و انجام کار.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عقد تملیکی و عقد عهدی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عقد تملیکی و عقد عهدی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کاممنبع:

عقد تملیکی و عقد عهدی

 تعریف – بررسی احکام و قواعد – تفاوت‌ها



:: برچسب‌ها: عقد تملیکی و عقد عهدی | تعریف – بررسی احکام و قواعد – تفاوت‌ها ,
:: بازدید از این مطلب : 635
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 16 بهمن 1399 | نظرات ()