نوشته شده توسط : vakiel

مطابق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی پس ازدواج و برقرای عقد نکاح میان زوجین حقوق و وظایفی برای هر یک از آن‌ها در مقابل یکدیگر ایجاد می‌شود. به عنوان مثال مرد موظف به پرداخت نفقه و مهریه می‌باشد و در مقابل زوجه نیز باید به انجام مواردی که در قانون به آن‌ها اشاره شده است بپردازد. در این بحث به بررسی این سوال می‌پردازیم که آیا زوجه در هر زمان ملزم به تمکین و اجرای وظایفش می‌باشد؟ در چه صورت می‌تواند از ادای تکالیفش سرباز زند و در عین حال از حقوق خود به طور کامل بهره ببرد؟ برای پاسخ به این سوال باید با مفاهیمی چون تمکین و عدم تمکین در دوران عقد و همچنین حق حبس زن آشنا بشویم که به توضیح آن‌ها می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم مقاله تمکین و عدم تمکین چیست را مطالعه نمایید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

تمکین در دوران عقد

حکم عدم تمکین زن در دوران عقد

 

 

 

 

تمکین چیست ؟

همانطور که اشاره شد پس از عقد نکاح حقوق و تکالیفی برای زوجین ایجاد می‌شود که اجرای آنان الزامی است و این وظایف در مواد قانونی نیز آمده‌اند به اجرای این وظایف تمکین گویند که به چند نمونه از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱- الزام به حسن معاشرت با یکدیگر (ماده ۱۱۰۲ ق.م).

۲- کمک و یاری همدیگر در محکم کردن بنیان خانواده (ماده ۱۱۰۴ ق.م).

۳- پرداخت نفقه به زن از سوی زوج (ماده ۱۱۰۶ق.م).

۴- ادای وظایف زوجیت (ماده ۱۱۰۷ق.م) که به تمکین خاص معروف است.

۵- سکنی گزیدن زوجه در منزلی که زوج معین می‌کند (ماده ۱۱۱۴ق.م).

۶- و…

سرپیچی و خودداری از انجام این وظایف عدم تمکین نام دارد و ضمانت اجرای قانونی به دنبال خواهد داشت.

به سرباز زدن از ادای این وظایف نشوز و به زنی که از تمکین خودداری کند ناشزه گویند.

ضمانت اجراهایی که برای عدم تمکین زوجه در نظر گرفته شده است مشتمل است بر:

۱- عدم استحقاق دریافت نفقه.

۲- عدم استحقاق دریافت اجرت‌المثل و نحله.

۳- دریافت دعوای الزام به تمکین.

۴- اجازه یافتن مرد برای ازدواج دوم.

۵- اجازه یافتن مرد برای طلاق زوجه.

 

بیشتر بخوانید : تمکین و نشوز

 

حق حبس

حق حبس یک اصطلاح فقهی است بدین معنا که یکی از طرفین عقد می‌تواند تا اجرای تعهد طرف مقابل از اجرای تعهد خود خودداری نماید.

بر اساس ماده ۱۰۸۵ق.م که بیان می‌دارد زوجه می‌تواند تا زمانی که مهریه را دریافت نکرده است از ادای وظایف خود در برابر شوهرش خودداری کند. البته به شرطی که مهریه او حال باشد یعنی برای پرداخت آن زمانی معین نشده باشد (موجل نباشد) همچنین حق دریافت مهریه را در هر زمان که بخواهد داشته باشد (مهریه عندالمطالبه). در صورتی که مهریه زن عندالاستطاعه باشد و همسرش استطاعت پرداخت آن را نداشته باشد حق حبس به وی تعلق نمی‌گیرد.

باید اشاره کرد که در مدت حق حبس زوج ملزم به پرداخت نفقه می‌باشد.

در ماده بعد (۱۰۸۶ ق.م) آمده است که چنانچه زوجه قبل از دریافت مهریه با اختیار و تمایل خود به وظایف خود عمل کند دیگر نمی‌تواند اعمال حق حبس نماید.

 

بیشتر بخوانید : حق حبس زن در دوران عقد 

 

 

عدم تمکین زن در دوران عقد

نکته مهم این است که زن در دوران عقد زوجه است و موظف به تمکین و انجام وظایف قانونی خود است. حال اینکه هنوز در دوران عقد باشد و عروسی نگرفته باشد تاثیری در حکم قانونی ندارد.

ملاک بهره‌مندی از حق حبس عدم انجام وظایف زوجیت و به عبارتی عدم برقراری رابطه زناشویی است و اگر زن قبل از دریافت مهریه با اختیار خود به انجام این وظایف قیام کند حتی یک بار، دیگر مستحق حق حبس نخواهد بود.

پس زوجه چه در دوران عقد باشد و چه حتی در دوران پس از مراسم عروسی به سر برد تا هنگامی که حتی یک بار هم وظیفه زناشویی خود را انجام نداده باشد می‌تواند از حق حبس خود استفاده نماید و آن را از دادگاه درخواست نماید. در این هنگام وی به دلیل عدم تمکین و انجام ندادن وظایف خود دچار نشوز نشده و ناشزه نام نمی‌گیرد و دادخواست زوج مبنی بر الزام به تمکین زن رد خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید : انواع تمکین از جمله خاص و عام  

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تمکین در دوران عقد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تمکین در دوران عقد پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : تمکین در دوران عقد



:: برچسب‌ها: تمکین در دوران عقد ,
:: بازدید از این مطلب : 757
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در این مقاله قصد داریم به بحث زنای پدر با دخترش بپردازیم و همانطور که می‌دانید زنا از گناهان کبیره به شمار می‌رود به همین منظور ضمانت اجرای این عمل قبیح را از قانون استخراج می‌کنیم و در آخر به بررسی راه‌های اثبات رابطه نامشروع پدر با دختر و شکایت از آن می پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

رابطه نامشروع پدر با دختر

شرایط اثبات رابطه نامشروع پدر با دختر

مجازات و ضمانت اجرا رابطه نامشروع پدر با دختر

 

 

 

 

 

نظر اسلام در خصوص رابطه نامشروع پدر با دختر

چنین رابطه‌ای علاوه بر حرمت شرعی گناه کبیره بوده و به شدت منع شده است و مجازات سختی را هم از نظر اخروی و هم دنیوی برای فرد به دنبال دارد. 

محارم نسبی

در قرآن به محارم نسبی اشاره شده است. مادر، دختر، خواهر، عمه‌ها، خاله‌ها و دختران برادر و دختران خواهر بر مرد محرمند. این افراد به موجب نسبت فامیلی بر مرد حرامند و وی حق ازدواج یا رابطه با ایشان را ندارد.

ضمانت اجرای رابطه نامشروع پدر با دختر

رابطه با دختر برای پدر حرمت ابدی دارد و زنای با محارم نسبی مجازات اعدام در پی دارد. اگر پدر با دخترش رابطه برقرار کند متحمل ضمانت اجرای سنگینی می‌شود. چنانچه رابطه جنسی با رضایت هر دو طرف باشد هر دو به اعدام و اگر انجام رابطه با زور و اجبار و اکراه پدر باشد فقط وی به اعدام محکوم می‌شود.

اثبات زنا

اثبات زنا از دو طریق صورت می‌گیرد یکی از این دو طریق عبارت است از اقرار خود فرد یعنی فردی که عاقل بالغ و اراده آزاد دارد اقرار کند که مرتکب زنا شده و ۴ بار اقرار را روبه‌روی قاضی انجام بدهد و راه دیگر اثبات این است که شهادت شهود مطرح شود. به این صورت که یا چهار مرد عادل باشند که شهادت دهند و یا شهادت سه مرد و دو زن عادل.

نکته حائز اهمیت این است که علم قاضی در تشخیص این جرائم نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. برای مثال اگر جرم با زور و اکراه اتفاق افتاده باشد گواهی پزشکی قانونی مبنی بر انجام رابطه و همچنین چنانچه آثار ضرب و جرح در بدن دختر ایجاد و توسط پزشکی قانونی ثبت شود مجموع این مدارک می‌تواند به اثبات جرم و مجازات پدر منتهی شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص رابطه نامشروع پدر با دختر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون رابطه نامشروع پدر با دختر پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : رابطه نامشروع پدر با دختر



:: برچسب‌ها: رابطه نامشروع پدر با دختر ,
:: بازدید از این مطلب : 724
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید تاثیر مستی در مسئولیت کیفری چیست؟ در کشور ایران و یا در کشورهایی که قوانین اسلامی دارند مصرف مواد سکر آور جرم محسوب می‌شود. حتی در کشورهایی که مصرف مشروبات الکلی آزاد است در مواردی فرد مست مجازات می‌شود. مثلا رانندگی در حال مستی در کشورهای آزاد ضمانت اجرا دارد. در قانون ایران مصرف مسکرات جرم محسوب می‌شود و مجازات آن ۸۰ ضربه شلاق حدی است. حال اگر کسی شراب یا همان مواد سکر آور را مصرف کرد و دچار مستی شد و به دنبال این مستی مرتکب جرم شد چنین فردی از نظر حقوقی چه وضعیتی دارد؟

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید : 

تاثیر مستی در مسئولیت کیفری

مستی در مسئولیت کیفری

 

 

 

 

 

تاثیر مستی در مسئولیت کیفری

صرف مصرف مشروبات الکلی موجب مجازات است ولی صرف نوشیدن مقداری از این مشروبات مسئولیت کیفری را زایل نمی‌کند. بلکه مصرف باید به حدی باشد که طرف اراده و اختیار خود را از دست بدهد.

نکته مهم این است که فرد نباید به منظور انجام جرم خود را مست کرده باشد. اگر فردی عمدا خود را مست کند تا جرمی را مرتکب شود مانند افراد عادی به جرم او رسیدگی می‌شود و مستی سبب زوال مسئولیت کیفری او نمی‌شود.

مصرف باید اختیاری باشد تا موجب زوال مسئولیت کیفری گردد اگر به کسی اجبارا مشروبات الکلی خورانده شود مسئولیت چنین فردی ذیل مباحث دیگری بررسی می‌شود.

قرص‌های روان گردان هم جزو مواد سکرآور هستند.

بررسی حالات مختلف

اصل بر این است که مستی مانع مجازات نیست. یعنی فرد یک جرم شرب خمر انجام داده و جرم دیگری را هم انجام داده است و در این حال مجازات هر دو جرم جداگانه بر مرتکب بار می‌شود. مثلا گاهی اوقات فرد مرتکب جرم شرب خمر می‌شود اما مست نمی‌شود و اینجا مرتکب جرم دیگری هم می‌شود مثلا سرقت، در این جا مرتکب مجازات هر دو جرم را می‌بیند.

در مورد بعدی فرد مرتکب جرم شرب خمر شده و مست هم شده است اما اراده و اختیار خود را از دست نداده و نسبت به وقایع آگاه است و بعد هم مرتکب جرم دیگری هم شده است. در این جا هم به مجازات هر دو جرم محکوم می‌گردد.

در مورد سوم فرد مرتکب جرم شرب خمر شده و اراده خود را به طور کلی از دست داده است و مرتکب جرمی هم شده است. این جا فقط فرد به مجازات جرم شرب خمر می‌رسد و این بی‌اختیاری و بی‌ارادگی مانع از اعمال مجازات جرم دوم می‌گردد.

در مورد چهارم فرد مرتکب جرم شرب خمر شده است و به طور کل اختیار و اراده خود را از دست داده است اما مست شدن با عمد فرد مرتکب صورت گرفته است چون می‌داند که با شرب خمر جرات و جسارت برای انجام دادن جرم پیدا می‌کند. در این مورد فرد بابت هر دو جرم مجازات می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تاثیر مستی در مسئولیت کیفری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تاثیر مستی در مسئولیت کیفری پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : مستی در مسئولیت کیفری



:: برچسب‌ها: تاثیر مستی در مسئولیت کیفری ,
:: بازدید از این مطلب : 740
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در عقد نکاح اساس بر این است که زوجین حق تمتع جنسی از یکدیگر را دارا شوند و در مقابل مرد به زن مهریه پرداخت کند. شرع برای زن این حق را ایجاد کرده است که در صورتی که مهریه به او پرداخت نشود به وظیفه زناشویی عمل نکند. زوجه می‌تواند از حق حبس خود استفاده نماید و اعلام نماید که فقط در صورتی تمکین می‌کند که مهریه کامل پرداخت شود. در ماده 1085 قانون مدنی نیز این حق مورد تایید قرار گرفته است. اما چه مواردی سبب سقوط حق حبس زوجه می‌گردد؟

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

سقوط حق حبس زوجه

موارد از بین رفتن حق حبس زن

موارد از بین رفتن حق حبس

 

 

 

 

 

موارد سقوط حق حبس زوجه

در برخی موارد خاص، حق حبس زوجه ساقط می‌گردد. بر اساس ماده 1086 قانون مدنی در دو مورد حق حبس از زوجه ساقط می‌شود.

1/ موجل بودن مهریه.

2/ تمکین زوجه از شوهر.

1/ موجل بودن مهریه: از نظر شرعی مهریه، دین حال است. شوهر باید بعد از عقد هر گاه زن تقاضا نمود به وی مهر را پرداخت نماید. اما گاهی طرفین با یکدیگر توافق می‌کنند که مهریه در یک زمان خاص پرداخت شود یا در صورت توان مالی مرد پرداخت شود. به طور مثال در عقد گفته می‌شود که زمان پرداخت مهریه موکول می‌شود به دو سال یا سه سال دیگر. در این صورت زن دیگر دارای حق حبس نیست. اگر بخشی از مهریه حال و بخش دیگری موجل باشد زن این حق را دارد که نسبت به آن بخشی که حال است حق حبس را اعمال کند.

برخی در استدلال این امر گفته‌اند که علت سقوط حق حبس برای زوجه آن است که وقتی زن با موجل بودن مهر موافقت می‌نماید در واقع به صورت ضمنی حق حبس را از خود ساقط کرده است. زیرا بعد از وقوع عقد نکاح حق تمتع جنسی از زن برای شوهر ایجاد می‌شود و زن در صورتی که امتناع کند ناشزه است و وقتی که زن قبول می‌کند که مهریه موجل باشد به این معنی است که تمکین از شوهر را پذیرفته است.  

 2/ تمکین زوجه از شوهر: در صورتی که زن به میل خود از شوهر خود تمکین کند دیگر نمی‌تواند از حق حبس خود استفاده نماید.

عدم اسقاط حق حبس با مهریه موجل

از سوی دیگر برخی از حقوقدانان معتقد هستند که در یک صورت حتی اگر مهریه موجل باشد باز هم زن حق حبس دارد. این گروه معقتفدند اگر مهر موجل باشد و در مقابل هم زمان تا سررسید مهر شوهر درخواست رابطه زناشویی نکند به محض رسیدن زمان پرداخت مهریه برای زن حق حبس باقی می‌ماند. به طور مثال در حین عقد زوجین توافق می‌کنند که مهریه بعد از یک سال پرداخت شود. در مدت این یک سال مرد درخواست برقراری رابطه جنسی از زن نمی‌کند. بعد از پایان یکسال به نظر این گروه هنوز حق حبس برای زن وجود دارد.

نتیجه: با توجه به نص صریح ماده 1085 قانون مدنی و عدم جواز تفسیر موسع نمی‌توان نظر این گروه را قبول کرد و موجل بودن مهریه در هر صورت مسقط حق حبس است.

تقابل تمکین با حق حبس زوجه

فلسفه حق حبس برای زوجه آن است که اول مهریه خود را دریافت کند و وقتی که حق خود را گرفت، تمکین نماید. وقتی که خود زوجه به رابطه زناشویی پیش از دریافت مهریه رضایت دهد مانند آن است که زن به طور ضمنی این حق را از خود ساقط کرده است.

ماده 1086 قانون مدنی نیز به این موضوع را تصریح نموده است. اما آنچه که باید در این ماده مدنظر قرار بگیرد قید « به اختیار خود » است. در واقع اگر زن با میل و اختیار از شوهر تمکین کند این حق از او سلب می‌شود. در صورتی که زن در حالت بیهوشی و عدم اختیار و یا به اجبار رابطه زناشویی را بپزیرد حق حبس کماکان برای او باقی می‌ماند.

البته توجه به این نکته ضروری است که اگر چه با تمکین حق حبس ساقط می‌شود ولی حق مطالبه مهریه همچنان باقی است. زن هر زمان که بخواهد حتی بعد از تمکین می‌تواند مهریه خود را دریافت نماید فقط نمی‌تواند از حق حبس استفاده کند.

انواع تمکین و سقوط حق حبس زوجه

همانطور که پیش از این گفته شده بود تمکین دو نوع است یکی تمکین خاص و دیگری تمکین عام. در مسئله حق حبس زوجه این سوال پیش می‌آید که منظور از این تمکین که مسقط حق حبس است چیست؟ آیا فقط تمکین خاص مدنظر است؟ یا تمکین عام از سوی زوجه نیز مسقط حق حبس است؟

در ماده 1086 قانون مدنی از عبارت « وظائفی که در مقابل شوهر دارد » استفاده شده است. به نظر اکثریت منظور از این بخش فقط تمکین به معنای خاص آن بوده و تمکین عام را شامل نمی‌شود.

در نتیجه رضایت زن به برقراری رابطه جنسی حق حبس او را ساقط می‌کند. اما اینکه زن با شوهر در یک منزل زندگی کند و به تبع آن وظائف خود را به عنوان خانم خانه انجام دهد یا اینکه با شوهر حسن معاشرت داشته باشد و به طور کلی تمکین کند سبب نمی‌شود تا حق حبس او ساقط گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سقوط حق حبس زوجه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سقوط حق حبس زوجه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : سقوط حق حبس زوجه

 


:: برچسب‌ها: سقوط حق حبس زوجه ,
:: بازدید از این مطلب : 736
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

هنگامی که صحبت ازدواج و نکاح به میان می‌آید اولین مفهومی که به ذهن همه تبادر می‌نماید ازدواج دائم است. در عقد دائم زن و مرد برای همیشه و تا ابد متعهد می‌شوند تا پیوند زناشویی خود را حفظ کنند. بر خلاف ازدواج موقت در صیغه عقد دائم زمان مطرح نمی‌شود و تنها مهریه‌ای که تعیین شده بیان می‌گردد. قانونگذار برای پیشگیری از ایجاد مشکلات آتی ثبت ازدواج دائم را الزامی کرده است. در این مقاله به ارائه نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم

درخواست ثبت نکاح دائم

 

 

 

 

ثبت نکاح دائم

ثبت نکاح یکی از مسائل مهم در امر ازدواج است و ثبت این قراداد از شرایط صحت عقد نکاح محسوب می‌شود. اگر زوجین دچار اختلاف و مشکل شوند قطعا طرح مشکل و حل آن در مراجع قانونی پیش از هر چیز نیازمند اثبات رابطه زوجیت است. به طور مثال در خصوص دعوای نفقه زن ابتدا باید اثبات نماید که رابطه زوجیت وجود دارد که به تبع آن مرد ملزم به پرداخت نفقه باشد. یا در دعوای تمکین ابتدا شوهر باید اثبات نماید که عقد نکاحی بوده و زن ملزم به تمکین است. قانون گذار برای حل آسان‌تر و پرهیز از هرج و مرج در روابط، زوجین را ملزم به ثبت واقعه زوجیت کرده است.

امروزه در تمام نقاط حتی در مناطق روستایی و دور افتاده امکان ثبت ازدواج در دفاتر رسمی وجود دارد. از این رو ثبت ازدواج برای زوج راحت‌تر شده است.

وظیفه ثبت ازدواج بر دوش زوج می‌باشد. ماده 645 قانون مجازات اسلامی و ماده 49 قانون حمایت از خانواده در صورتی که زوج این وظیفه خود را انجام ندهد علاوه بر اینکه او را الزام به ثبت ازدواج می‌نماید برای شوهر مجازات نیز تعیین کرده است.

دادخواست ثبت ازدواج دائم

پس از آنچه که در قانون مطرح شده است می‌توان به این نتیجه رسید که ثبت ازدواج امری الزامی است. گاهی طرفین از همان ابتدا عقد ازدواج را در دفتر ثبت ازدواج برگزار می‌کنند. گاهی عقد به صورت غیر رسمی منعقد می‌گردد که در این صورت شوهر 20 روز مهلت دارد ازدواج خود را در دفاتر رسمی ثبت نماید.

اگر چه باید نکاح ثبت گردد اما گاهی پیش می‌آید که زوج از ثبت کردن عقد نکاح امتناع می‌کند. در این صورت زن می‌تواند با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی از مراجع قانونی درخواست نماید تا شوهر را ملزم به ثبت ازدواج نمایند. پیش از هر چیز زن دادخواستی با عنوان الزام مرد به ثبت نکاح دائم ارائه می‌دهد. مرجع صالح در این مورد دادگاه خانواده است. برای دادخواست تعیین شعبه و وقت می‌شود.

در این اختلاف قاضی پرونده به بررسی می‌پردازد و در صورتی که وجود رابطه زوجیت برای قاضی محرز شود با توجه به ماده 49 قانون حمایت از خانواده شوهر را ملزم به ثبت واقع ازدواج می‌کند. به علاوه به خاطر اینکه شوهر از انجام وظیفه ثبت نکاح سر باز زده است به جریمه و زندان بر اساس آنچه در ماده 49 قانون حمایت از خانواده مطرح شده است محکوم می‌گردد. البته برای اینکه شوهر مجازات شود زن باید به دادسرا مراجعه نموده و تحت عنوان جرم عدم ثبت واقعه ازدواج از شوهر شکایت نماید.

ادله اثبات عقد نکاح | نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم

به منظور اینکه قاضی بتواند حکم به الزام ثبت نکاح بدهد باید برای وی وجود عقد نکاح محرز شود. این امر از دو طریق امکان دارد.

1/ اقرار زوج: در این صورت خود مرد می‌پذیرد که عقد نکاح میانشان وجود داشته است. در صورتی که مرد اقرار کند که خانم … با این مشخصات همسر او است و بین آن‌ها رابطه زوجیت برقرار است، دادگاه به آسانی و سریع حکم به ثبت نکاح می‌دهد.

2/ شهادت شهود: اگر مرد اقرار نکند زن می‌تواند از شاهد استفاده نماید. از نظر شرعی و قانونی برای اینکه عقد نکاح به درستی منعقد شود نیازی به حضور شاهد نیست اما در اغلب موارد ازدواج با حضور دیگران صورت می‌گیرد. زن می‌تواند از شهادت افرادی که هنگام عقد حضور داشتند برای اثبات رابطه زوجیت استفاده نماید. در این مورد شاهدان در دادگاه حضور می‌یابند و شهادت می‌دهند که خانم … به عقد زوجیت آقای …. درآمده است. بر اساس این شهادت قاضی حکم به ثبت ازدواج می‌دهد.

نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم

احتراما به استحضار عالی می‌رساند:

اینجانب …………… به موجب عقدنامه مورخ ……………. با آقای ………………. عقد نکاح دائم منعقد نموده‌ایم که ثمره این ازدواج تعداد ………… فرزند دختر / پسر به نام‌های …………….. می‌باشد. با توجه به مستندات ارائه شده اینجانب و خوانده محترم از مورخ …………… به عقد نکاح یکدیگر درآمده‌ایم. متاسفانه تاکنون خوانده اقدام به ثبت واقعه ازدواج ننموده‌اند. مستندا به ماده 220 قانون مدنی، ماده 49 قانون حمایت از خانواده و ماده 31 قانون ثبت احوال خواستار صدور حکم محکومیت خوانده مبنی بر ثبت واقعه ازدواج با کلیه شرایط ضمن عقد و مندرج در عقدنامه و همچنین پرداخت کلیه خسارات و هزینه دادرسی را خواستارم. 

با تشکر و تجدید احترام؛

نام و نام خانوادگی 

امضاء

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دادخواست ثبت ازدواج دائم، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دادخواست ثبت ازدواج دائم پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم



:: برچسب‌ها: درخواست ثبت نکاح دائم ,
:: بازدید از این مطلب : 702
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

هنگامی که صحبت ازدواج و نکاح به میان می‌آید اولین مفهومی که به ذهن همه تبادر می‌نماید ازدواج دائم است. در عقد دائم زن و مرد برای همیشه و تا ابد متعهد می‌شوند تا پیوند زناشویی خود را حفظ کنند. بر خلاف ازدواج موقت در صیغه عقد دائم زمان مطرح نمی‌شود و تنها مهریه‌ای که تعیین شده بیان می‌گردد. قانونگذار برای پیشگیری از ایجاد مشکلات آتی ثبت ازدواج دائم را الزامی کرده است. در این مقاله به ارائه نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم

درخواست ثبت نکاح دائم

 

 

 

 

ثبت نکاح دائم

ثبت نکاح یکی از مسائل مهم در امر ازدواج است و ثبت این قراداد از شرایط صحت عقد نکاح محسوب می‌شود. اگر زوجین دچار اختلاف و مشکل شوند قطعا طرح مشکل و حل آن در مراجع قانونی پیش از هر چیز نیازمند اثبات رابطه زوجیت است. به طور مثال در خصوص دعوای نفقه زن ابتدا باید اثبات نماید که رابطه زوجیت وجود دارد که به تبع آن مرد ملزم به پرداخت نفقه باشد. یا در دعوای تمکین ابتدا شوهر باید اثبات نماید که عقد نکاحی بوده و زن ملزم به تمکین است. قانون گذار برای حل آسان‌تر و پرهیز از هرج و مرج در روابط، زوجین را ملزم به ثبت واقعه زوجیت کرده است.

امروزه در تمام نقاط حتی در مناطق روستایی و دور افتاده امکان ثبت ازدواج در دفاتر رسمی وجود دارد. از این رو ثبت ازدواج برای زوج راحت‌تر شده است.

وظیفه ثبت ازدواج بر دوش زوج می‌باشد. ماده 645 قانون مجازات اسلامی و ماده 49 قانون حمایت از خانواده در صورتی که زوج این وظیفه خود را انجام ندهد علاوه بر اینکه او را الزام به ثبت ازدواج می‌نماید برای شوهر مجازات نیز تعیین کرده است.

دادخواست ثبت ازدواج دائم

پس از آنچه که در قانون مطرح شده است می‌توان به این نتیجه رسید که ثبت ازدواج امری الزامی است. گاهی طرفین از همان ابتدا عقد ازدواج را در دفتر ثبت ازدواج برگزار می‌کنند. گاهی عقد به صورت غیر رسمی منعقد می‌گردد که در این صورت شوهر 20 روز مهلت دارد ازدواج خود را در دفاتر رسمی ثبت نماید.

اگر چه باید نکاح ثبت گردد اما گاهی پیش می‌آید که زوج از ثبت کردن عقد نکاح امتناع می‌کند. در این صورت زن می‌تواند با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی از مراجع قانونی درخواست نماید تا شوهر را ملزم به ثبت ازدواج نمایند. پیش از هر چیز زن دادخواستی با عنوان الزام مرد به ثبت نکاح دائم ارائه می‌دهد. مرجع صالح در این مورد دادگاه خانواده است. برای دادخواست تعیین شعبه و وقت می‌شود.

در این اختلاف قاضی پرونده به بررسی می‌پردازد و در صورتی که وجود رابطه زوجیت برای قاضی محرز شود با توجه به ماده 49 قانون حمایت از خانواده شوهر را ملزم به ثبت واقع ازدواج می‌کند. به علاوه به خاطر اینکه شوهر از انجام وظیفه ثبت نکاح سر باز زده است به جریمه و زندان بر اساس آنچه در ماده 49 قانون حمایت از خانواده مطرح شده است محکوم می‌گردد. البته برای اینکه شوهر مجازات شود زن باید به دادسرا مراجعه نموده و تحت عنوان جرم عدم ثبت واقعه ازدواج از شوهر شکایت نماید.

ادله اثبات عقد نکاح | نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم

به منظور اینکه قاضی بتواند حکم به الزام ثبت نکاح بدهد باید برای وی وجود عقد نکاح محرز شود. این امر از دو طریق امکان دارد.

1/ اقرار زوج: در این صورت خود مرد می‌پذیرد که عقد نکاح میانشان وجود داشته است. در صورتی که مرد اقرار کند که خانم … با این مشخصات همسر او است و بین آن‌ها رابطه زوجیت برقرار است، دادگاه به آسانی و سریع حکم به ثبت نکاح می‌دهد.

2/ شهادت شهود: اگر مرد اقرار نکند زن می‌تواند از شاهد استفاده نماید. از نظر شرعی و قانونی برای اینکه عقد نکاح به درستی منعقد شود نیازی به حضور شاهد نیست اما در اغلب موارد ازدواج با حضور دیگران صورت می‌گیرد. زن می‌تواند از شهادت افرادی که هنگام عقد حضور داشتند برای اثبات رابطه زوجیت استفاده نماید. در این مورد شاهدان در دادگاه حضور می‌یابند و شهادت می‌دهند که خانم … به عقد زوجیت آقای …. درآمده است. بر اساس این شهادت قاضی حکم به ثبت ازدواج می‌دهد.

نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم

احتراما به استحضار عالی می‌رساند:

اینجانب …………… به موجب عقدنامه مورخ ……………. با آقای ………………. عقد نکاح دائم منعقد نموده‌ایم که ثمره این ازدواج تعداد ………… فرزند دختر / پسر به نام‌های …………….. می‌باشد. با توجه به مستندات ارائه شده اینجانب و خوانده محترم از مورخ …………… به عقد نکاح یکدیگر درآمده‌ایم. متاسفانه تاکنون خوانده اقدام به ثبت واقعه ازدواج ننموده‌اند. مستندا به ماده 220 قانون مدنی، ماده 49 قانون حمایت از خانواده و ماده 31 قانون ثبت احوال خواستار صدور حکم محکومیت خوانده مبنی بر ثبت واقعه ازدواج با کلیه شرایط ضمن عقد و مندرج در عقدنامه و همچنین پرداخت کلیه خسارات و هزینه دادرسی را خواستارم. 

با تشکر و تجدید احترام؛

نام و نام خانوادگی 

امضاء

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دادخواست ثبت ازدواج دائم، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دادخواست ثبت ازدواج دائم پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم



:: برچسب‌ها: درخواست ثبت نکاح دائم ,
:: بازدید از این مطلب : 717
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

طبق ماده ۱۱۰۲ پس از بسته شدن عقد نکاح بین زن و مرد حقوق و تعهداتی برای آن‌ها ایجاد می‌شود که هر دو موظف به ایفای آن هستند و سرپیچی از آن‌ها ضمانت اجرای قانونی به دنبال دارد. به عنوان مثال مرد موظف به پرداخت نفقه و مهریه به زن می‌باشد و زن نیز باید در مواردی که در قانون مشخص شده از همسرش تمکین کند. حال می‌خواهیم بدانیم اگر یکی از طرفین از ایفای نقش خود خودداری کند طرف دیگر نیز می‌تواند وظیفه خود را انجام ندهد؟ در چه صورتی زن می‌تواند از ایفای وظایف زوجیت مطابق قانون سرباز زند؟ در این مقاله به بررسی اختصاصی حق حبس زوجه می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات زیر بر روی لینک زیر کلیک کنید : 

حق حبس زوجه در دوران عقد

شرایط اعمال حق حبس در دوران عقد

 

 

 

 

 

 

حق حبس چیست ؟

حق حبس یک اصطلاح فقهی و حقوقی می‌باشد بدین معنا که یک طرف می‌تواند تا اجرای تعهد طرف مقابل از اجرای تعهد خود امتناع ورزد.

بر اساس ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی زوجه می‌تواند تا زمانی که مهریه‌اش را دریافت نکرده است از ادای وظایف زوجیت و تمکین در مقابل شوهرش خودداری و امتناع ورزد و زوج نیز تا زمانی که مهریه زن را نپردازد نمی‌تواند زن را وادار به تمکین کند و دادخواست عدم تمکین وی نیز رد خواهد شد. این حق را که قانون به زوجه می‌دهد حق حبس گویند. البته یکی از شروط بهره‌مندی زوجه از این حق آن است که مهریه وی حال باشد یعنی برای دریافت آن زمان و مهلتی مشخص نشده باشد ( موجل نباشد) و زن هر زمان که بخواهد بتواند دریافت آن را درخواست کند ( مهریه‌اش عندالمطالبه باشد). مطابق رای وحدت رویه دیوان عالی کشور اگر مهریه زن عنداالاستطاعه و منوط به توانایی و قدرت مالی مرد باشد حق حبس به زن تعلق نمی‌گیرد.

حق حبس زوجه در دوران عقد

آیا زوجه هر زمان که بخواهد می‌تواند از حق حبس خود بهره ببرد؟

برای پاسخ به این سوال به ماده ۱۰۸۶ قاون مدنی رجوع می‌کنیم مطابق این ماده چنانچه زوجه قبل از دریافت مهریه با تمایل و اختیار خود وظایفش را در مقابل شوهر ایفا کند دیگر نمی‌تواند از حق حبس خود استفاده نماید.

آیا استفاده از حق حبس فقط در دوران عقد امکان پذیر می‌باشد؟

ملاک در این ماده تمکین زن از همسرش و ادای وظایف زوجیت است (حتی یک بار). پس تا زمانی که میان زوجین رابطه زناشویی برقرار نشده باشد زن اختیار دارد تا دریافت کامل مهریه از حق حبس خود بهره ببرد. حال چه در دوران عقد به سر برند چه پس از برگزاری مراسم عروسی و مرد در این مدت موظف به پرداخت نفقه به زوجه می‌باشد. برای بهره مندی از حق حبس زوجه می‌تواند دادخواستی مبنی بر اعمال حق حبس خود به دادگاه ارائه دهد و زوج را به پرداخت مهریه ملزم بنماید. ‎‌

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حق حبس زن، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حق حبس زن پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.



:: برچسب‌ها: حق حبس زوجه در دوران عقد ,
:: بازدید از این مطلب : 764
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

یکی از انواع ازدواج که تنها در فقه امامیه رواج دارد ازدواج موقت یا عقد منقطع است. در این نوع از نکاح که از نام آن مشخص است طرفین عقد برای مدت زمان محدود و مشخصی با یکدیگر پیوند می‌بندند. حتی تعیین زمان از شرایط صحت این عقد است. در ضمن صیغه عقد موقت طرفین عقد با یکدیگر توافق می‌کنند در مدت زمان معین مثلا ۶ ماه یا یک سال و یا حتی یک ساعت در برابر میزان مهریه‌ای مشخص با یکدیگر ازدواج کنند و به تبع آن رابطه زناشویی داشته باشند. در مواردی مرد مجبور به ثبت ازدواج موقت است که در ادامه به نحوه ثبت و پروسه رسیدگی به شکایت از عدم ثبت نکاح موقت می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات زیر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

عدم ثبت نکاح موقت و ضمانت اجرای آن

عدم ثبت نکاح موقت

ضمانت اجرای عدم ثبت نکاح موقت

موارد اجباری ثبت ازدواج موقت

 

 

 

آثار عقد موقت

در عقد موقت شوهر بار مسئولیت کمتری را دارد. به طور مثال شوهر وظیفه‌ای برای پرداخت نفقه به زوجه ندارد. در صورت فوت هر یک از زوجین، دیگری از او ارثی نمی‌برد. البته فرزندی که حاصل این ازدواج است از والدین خود ارث می‌برد.

در ازدواج موقت مرد نمی‌تواند زن را از اشتغال محروم نماید. مرد حق تعیین محل سکونت را ندارد. البته بر خلاف تمام این موارد می‌توان در عقد موقت به توافق رسید.

ثبت ازدواج موقت

ماهیت عقد موقت عموما برای برطرف کردن نیاز جنسی است همچنین در برخی خانواده‌ها برای آشنایی بیشتر زوجین و شرعی بودن وقت گذرانی ایشان با هم صیغه جاری می‌گردد. هدف از ازدواج موقت بر خلاف ازدواج دائم تمتع جنسی یا آشنایی بیشتر است نه الزاما تشکیل خانواده و ادامه نسل بشر. شاید بر اساس این ماهیت نکاح موقت است که لزومی برای ثبت ازدواج موقت وجود ندارد.

در قانون فقط مرد ملزم به ثبت ازدواج دائم شده است و در مورد ثبت ازدواج موقت هیچ اجبار قانونی وجود ندارد. البته در برخی از موارد خاص است که باید ازدواج موقت ثبت گردد. از جمله : 1/ باردار بودن زوجه 2/ توافق طرفین 3/ شرط ضمن عقد.

بدیهی است هنگامی که زوجه باردار باشد برای حفظ و صیانت حریم خانواده باید واقعه ازدواج ثبت گردد. همچنین همانطور که پیش از این گفته شد مانند سایر عقود طرفین می‌توانند بر سر برخی مسائل با یکدیگر توافق کنند. در عقد موقت هم این امکان وجود دارد که طرفین در ضمن عقد با یکدیگر توافق نمایند و ثبت ازدواج را در قالب یک شرط در عقد قرار بدهند.

دادخواست ثبت ازدواج موقت | شکایت از عدم ثبت نکاح موقت

مراحل ثبت ازدواج موقت با مراحل ثبت ازدواج دائم یکسان است. همان مراحل برای ثبت دادخواست طی می‌شود. برای کسب اطلاعات کامل در خصوص روند رسیدگی و ادله اثبات دعوای ثبت ازدواج کلیک نمایید.

البته در این جا یک مرحله دیگر اضافه می‌شود و آن این که باید اثبات گردد که لزوم ثبت واقعه ازدواج موقت وجود دارد. به طور مثال آزمایش مثبت بارداری زوجه و یا اقرار شوهر مبنی بر اینکه با زن برای ثبت ازدواج توافق کرده است موجود باشد.

زن می‌تواند دادخواست خود را در دادگاه خانواده پیگیری نماید یا از طریق دادسرا اقدام کند.

ضمانت اجرای عدم ثبت نکاح موقت

در صورتی که مرد ملزم به ثبت واقعه عقد موقت باشد و از این کار امتناع کند قانون با او برخورد می‌کند. بر اساس ماده 49 قانون حمایت از خانواده اگر مرد در موارد الزامی ثبت نکاح موقت از ثبت آن امتناع کند علاوه بر اینکه ملزم به ثبت واقعه می‌شود به جزای نقدی درجه پنج یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می‌شود. جزای نقدی درجه پنج معادل هشتاد میلیون (80000000) ریال تا یکصد و هشتاد میلیون (180000000) ریال و حبس تعزیری درجه هفت معادل نود و یک روز تا شش ماه است.

همچنین در قانون مجازات اسلامی ماده 645 عدم ثبت واقعه ازدواج جرم انگاری شده است و در صورتی که مرد ازدواج را ثبت نکند زن می‌تواند از او در دادگاه کیفری شکایت کند. بر اساس این ماده مجازات عدم ثبت نکاح مجازات حبس تعزیری تا یک سال را به همراه دارد. البته باید توجه داشت که این قانون مربوط به سال 1375 است و اکنون نسخ گردیده است. همچنین با تصویب قانون خانواده مصوب 1391 بر اساس این قانون عمل می‌شود و مجازات مرد بر اساس این قانون صورت می‌گیرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ضمانت اجرای عدم ثبت ازدواج موقت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ضمانت اجرای عدم ثبت ازدواج موقت پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : عدم ثبت نکاح موقت



:: برچسب‌ها: عدم ثبت نکاح موقت ,
:: بازدید از این مطلب : 731
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

عقد موقت که به صیغه معروف است یک نوع عقد نکاح شرعی در مذهب شیعه می‌باشد که فقط در صورتی از صحت کامل برخوردار می‌شود که مدت و مهریه آن به طور دقیق مشخص شود. پس ازدواجی مدت دار است و پس از تمام شدن مهلت آن رابطه زوجیت پایان می‌یابد. در ادامه به بررسی عقدنامه ازدواج موقت و مندرجات آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

مندرجات سند صیغه و نکاح موقتی – مدارک الزامی

عقدنامه ازدواج موقت

مدارک الزامی عقدنامه ازدواج موقت

 

 

 

 

چگونگی صحت عقد موقت

مطابق ماده ۱۰۶۲ قانون مدنی با ایجاب و قبول طرفین، عقد نکاح با الفاظی که به وضوح نشان دهنده قصد ازدواجشان با یکدیگر است به طور صحیح بسته می‌شود.

برای صحت عقد نکاح شرایط زیر الزامی است:

۱- قصد و رضای طرفین: بدین معنا که زن و مرد علاوه بر داشتن قصد انشاء رضایت نیز داشته باشند و به اکراه و اجبار این عقد بسته نشده باشد. در غیر این صورت عقد صحت نداشته و باطل می‌باشد.

۲- استفاده از الفاظ درست هنگام عقد: زوجین در هنگام بسته شدن عقد موقت باید از الفاظ درست استفاده کنند که دلالت بر عقد موقت دارد به صورتی که لفظ عقد موقت به درستی گفته شود.

۳- ایجاب و قبول طرفین یا ولی بر حق آن‌ها: در این مورد زن و مرد یا ولی قانونی آن‌ها باید ایجاب و قبول را جاری سازند.

ثبت عقد موقت در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق

همانطور که گفتیم عقد موقت تنها با لفظ ایجاب و قبول و داشتن قصد انشاء به طور صحیح بسته می‌شود و ثبت آن ضرورتی ندارد. اما گاهی اوقات طرفین عقد به دلایلی به ثبت ازدواج موقت در دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق روی می‌آورند. البته این کار فوایدی نیز دارد که به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱- اطمینان یافتن از صحت نکاح.

۲- جلوگیری از ایجاد اختلاف ناشی از عدم ثبت عقد.

۳- آسان‌تر شدن اثبات حقوق زوجین.

۴- و…

مدارک مورد نیاز برای ثبت عقدنامه ازدواج موقت

۱- شناسنامه عکس دار و کپی آن.

۲- کارت ملی و کپی آن.

۳- در صورتی که زن باکره باشد حضور پدر یا جد پدری با شناسنامه یا کارت ملی در دفترخانه الزامی است.

مندرجات عقدنامه ازدواج موقت

عقدنامه ازدواج موقت شامل مواردی است که در ذیل به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

الف) ابتدا تاریخ عقد و همچنین تاریخ ثبت آن نوشته می‌شود و سپس مشخصات زوجین که شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، کد ملی و همچنین آدرس و نشانی آن‌ها درج می‌شود.

ب) در صفحات دیگر شرایط و تبصره‌هایی بیان شده است:

۱- در رابطه با عده: عده طلاق در زن‌هایی که به سن یائسگی نرسیده‌اند سه طهر و عده زن‌هایی که به سن یائسگی نرسیده‌اند ولی عادت ماهیانه هم ندارند سه ماه است. عده منقطعه دو طهر می‌باشد (چه پس از اتمام عقد چه پس از بذل مدت عقد) و عده منقطعه برای زنانی که عادت ماهیانه ندارند ۴۵ روز است. عده زنانی که شوهرشان فوت کرده است در هر صورت چهار ماه و ده روز ‌می‌باشد.

۲- در رابطه با صیغه بذل: زوجه هر زمان که بخواهد با وکالت بلاعزلی که از سمت زوج در اختیار دارد و با داشتن حق توکیل به غیر می‌تواند به عاقد رجوع کند و با خواندن صیغه بذل زمان عقد را به خود ببخشد و ازدواج را به پایان برساند.

ج) در صفحات بعدی عقدنامه نوع عقد تاریخ وقوع و ثبت آن همچنین مدت و مهریه به طور دقیق درج می‌شود که باید به امضای زوجین برسد.

در صفحات آخر نیز شرایط ضمن عقد طرفین درج می‌گردد و مشخصات شاهدان (۲ شاهد) که شامل کدملی و نشانی آنهاست نوشته خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عقدنامه ازدواج موقت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عقدنامه ازدواج موقت پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : عقدنامه ازدواج موقت



:: برچسب‌ها: عقدنامه ازدواج موقت ,
:: بازدید از این مطلب : 1281
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

عقد نکاح مانند تمام عقدهای معوض دارای دو طرف است که یک طرف متعهد می‌شود در برابر خدمات و اقدامات دیگری به او عوضی را پرداخت کند. وقتی که عقد نکاح منعقد می‌شود مرد متعهد می‌گردد تا در برابر بهره‌مندی از تمتعات جنسی به زن عوضی پرداخت نماید. این عوض همان مهریه است. اما اگر مرد مهریه‌ای را که از قبل توافق شده است پرداخت نکند زن از چه راهکاری می‌تواند بهره ببرد؟ یکی ار این راهکارها حق حبس است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات زیر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

حق حبس زن و نحوه اعمال آن

حق حبس زن 

نحوه اعمال حق حبس زن

 

 

 

 

حق حبس

از نظر حقوقی، حق حبس به معنای آن است که در عقد معوض هر گاه یک طرف عقد از انجام تعهدات خود امتناع کند طرف دیگر اختیار دارد تا به طور متقابل از تسلیم آنچه که موضوع عقد بوده خودداری نماید.

اما برای فهمیدن مفهوم حق حبس در رابطه زناشویی می‌توان به ماده 1085 قانون مدنی رجوع نمود. در این ماده به وضوح گفته شده است که زن می‌تواند مادامی که مهریه خود را از مرد نگرفته است تمکین خاص نکند. یعنی از رابطه زناشویی امتناع نماید. در واقع حق تمتع جنسی از خودش را حبس کند و این حق را تا زمانی که مرد به او مهریه را نپرداخته است ادا نکند.

شرایط اعمال حق حبس زن

برای اینکه زن بتواند از حق حبس خود استفاده نماید باید سه شرط رعایت شود:

1/ مهریه معین و مشخص باشد: قطعا برای اینکه مهریه به زن تعلق بگیرد باید مهریه مشخص باشد. پس زن زمانی می‌تواند از حق حبس استفاده کند که مهریه به او تعلق گرفته باشد. البته برخی معتقد هستند که حتی مشخص نبودن مهریه مانع اعمال حق حبس نیست. اما نظر اکثریت لزوم مشخص بودن مهریه در اعمال حق حبس از سوی زوجه است.

2/ مهر حال باشد: اگر مهر موجل باشد به طور ضمنی دلالت بر اسقاط حق حبس از سوی زوجه دارد. در این صورت اگر از شوهر تمکین نکند ناشزه محسوب می‌شود. بر اساس ماده 1083 قانون مدنی اگر زوجین توافق کنند که قسمتی از مهر حال و قسمتی موجل باشد زن می‌تواند نسبت به آن بخش که حال است حق حبس خود را اعمال نماید.

3/ زن قبل از اخذ مهر به اراده خود تمکین نکرده باشد: بر اساس ماده 1086 قانون مدنی در صورتی که زوجه از شوهر تمکین چه خاص و چه عام کرده باشد دیگر نمی‌تواند از حق حبس خود در برابر شوهر استفاده نماید.

نحوه اعمال حق حبس زن

با توجه به اینکه پرداخت مهریه بلافاصله بعد از عقد بر ذمه زوج است، زن می‌تواند به محض وقوع عقد از این حق استفاده کند و تمتع جنسی را مشروط به پرداخت مهریه نماید. البته این حق حبس مسقط نفقه زوجه نیست.

پس از عقد زن می‌تواند دادخواستی را در دفاتر خدمات قضایی ثبت و در ضمن دادخواست اعلام نماید که تمکین او منوط به دریافت مهریه است. دادگاه خانواده مرجع صالح به رسیدگی دعوا است. دادگاه با بررسی‌های لازمه به زوجه این حق را می‌دهد که تمکین نکند و شوهر باید مهریه را پرداخت نماید. حتی اگر شوهر اعلام نماید که توانایی پرداخت مهریه به صورت یکجا را ندارد و درخواست تقسیط مهریه را نماید زن می‌تواند تا هر زمان که پرداخت مهریه کامل گردد از حق حبس خود استفاده نماید.

حتی زن می‌تواند از دادگاه درخواست نماید که در منزل مشترک با شوهر زندگی نکند.

نمونه دادخواست اعمال حق حبس

ریاست محترم دادگاه
سلام علیکم؛
احتراماً به استحضار می‌رساند:
 این جانب……….. با خوانده بموجب عقد نامه‌ای به شماره ………………… مورخ …………………. که در دفتر خانه …………………. تنظیم گردیده و فتوکپی مصدق آن پیوست این دادخواست می‌باشد، عقد ازدواج دائم با مهریه‌ای به مبلغ ……………… ریال منعقد کرده‌ایم. اکنون  با استناد به ماده 1085 قانون مدنی خواستار استفاده از حق حبس خویش تا زمان دریافت کامل مهریه به شرح فوق می‌باشم. از این رو از دادگاه محترم درخواست دارم تا حکم به الزام خوانده مبنی بر تادیه مهرالمسمی به میزان ………………… ریال به انضمام جمیع خسارات و هزینه دادرسی را صادر نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حق حبس زن، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حق حبس زن پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : نحوه اعمال حق حبس زن



:: برچسب‌ها: حق حبس زن و نحوه اعمال آن ,
:: بازدید از این مطلب : 690
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 مهر 1399 | نظرات ()