نوشته شده توسط : vakiel

ازدواج امری است که مطابق با آداب و رسوم هر جامعه‌ای صورت می‌پذیرد و هر اجتماعی مطابق با فرهنگ خود قواعد آن را بنیان می‌نهد. در کشور ما هم مطابق با احکام و قوانین تصویب شده، زوجین به نسبت مسئولیت‌هایی که به یکدیگر دارند متعهد گشته‌اند. همانطور که گفته شد تمکین یکی از این مسئولیت‌هاست. بنابراین زوج و زوجه باید نسبت به این مسئولیت وفادار بوده و از انجام آن سر باز نزنند. حال اگر زوجه بنا به دلایلی از تمکین خودداری کند زوج می‌تواند اظهارنامه‌ای تنظیم کند و در مقابل زوجه هم می‌تواند به اظهارنامه پاسخ دهد، در ادامه به بررسی شرایط و چگونگی روند پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات زیر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین

نحوه جواب دادن به اظهارنامه عدم تمکین

ملزومات مندرج در پاسخ نامه به اظهارنامه عدم تمکین

 

 

 

پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین

همان‌طور که می‌دانیم در قانون مدنی تمکین از تعهدات مهمی است که زن نسبت به شوهر خویش دارد و زوجه حتماً باید در منزلی که زوج اختیار کرده سکونت داشته باشد و ترک منزل توسط زن عدم تمکین تلقی می‌شود و زوج می‌تواند با تنظیم یک اظهارنامه درخواست بازگشت زوجه را بدهد.

اما گاهی مرد خانواده با انجام اعمالی شرایط زندگی مطلوب را برای همسر خویش مهیا نمی‌کند و زن مجبور به ترک منزل می‌شود و زوجه می‌تواند با اشاره به این اعمال به اظهارنامه عدم تمکین پاسخ بدهد.

از مواردی که می‌توان در پاسخ به اظهارنامه نوشت اشاره به عسر و حرج است.

عسر و حرج چیست ؟

طبق توضیح و اصلاح ماده 1130 قانون مدنی عسر و حرج به وضعیت نامطلوبی که زندگی مشترک را برای زوجه دشوار و غیر قابل تحمل می‌کند گویند.

نمونه شرایطی که زن را مجبور به عدم تمکین می‌نماید را در ذیل ذکر می‌نماییم:

1- نپذیرفتن مسئولیت خانواده توسط زوج. یعنی اگر مرد به مدت زمان 6 ماه متوالی یا 9 ماه به‌طور متناوب در یک سال زندگی را ترک کند و در خانواده حضور نداشته باشد.

2- داشتن اعتیاد زوج به مواد مخدر و یا مشروبات الکلی که باعث به وجود آمدن اختلال در زندگی شده و ادامه زندگی مشترک برای زن با دشواری بسیار همراه باشد.

گاهی مرد تصمیم به ترک اعتیاد می‌گیرد اما مسیر ترک را ادامه نمی‌دهد و مجدداً به اعتیاد روی می‌آورد. این مسئله می‌تواند عدم تمکین را موجه نماید.

3- حکم حبس زوج به مدت 5 سال یا بیشتر.

4- نداشتن امنیت زوجه در منزل مانند ضرب و شتم و واردکردن آسیب روحی و جسمانی توسط زوج که ادامه زندگی را برای زن دشوار کند.

5- مبتلا بودن مرد به امراض جنسی، بیماری‌های صعب‌العلاج، بیماری‌های روانی یا مسری که سلامت زن را با خطر روبه‌رو می‌سازد.

از دیگر موارد عدم تمکین مجاز زن می‌توان به بیماری زوجه و دریافت کامل مهریه اشاره کرد که در صورت وجود شرایطی زن می‌تواند تمکین نکند و ناشزه هم نباشد که در اصطلاح به آن حق حبس زوجه می‌گویند. 

در بعضی موارد زن انتخاب منزل به سلیقه خویش را از شروط عقد عنوان می‌کند و اگر اقامتگاه طبق نظر زوجه اختیار نشود زوجه حق عدم تمکین را داراست.

نکته: در ادامه باید توجه داشته باشیم که پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین الزامی نیست و در این شرایط طرفین می‌توانند رسیدگی به پرونده را از دادگاه تقاضا کنند.

چگونگی پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین 

امروزه با توجه به وجود دفاتر خدمات الکترونیک قضایی زوجه می‌تواند با حضور به چنین دفاتری و با در اختیار گذاشتن تمامی مشخصات خود به مسئول دفتر به‌صورت الکترونیک پاسخی به اظهارنامه شوهر خویش بدهد.

این نکته تکرار می‌گردد که پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین الزامی نیست اما گاهی اوقات زوج با اقداماتی همچون ترک منزل، ضرب و شتم، مجبور کردن زوجه به ترک منزل، مهیا ننمودن امکانات رفاهی لازم و… عدم تمایل خود را به ادامه زندگی نشان می‌دهد و سعی می‌کند تا با تنظیم اظهارنامه عدم تمکین همسرش را از حق نفقه محروم سازد که در این موارد پاسخ به اظهارنامه به مراتب بهتر از پاسخ ندادن به آن است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین



:: برچسب‌ها: پاسخ به اظهارنامه عدم تمکین ,
:: بازدید از این مطلب : 787
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در یک روند معمولی فرایند دادرسی پس از آغاز و ادامه یافتن با صادر شدن حکم به پایان می‌رسد اما امکان دارد پس از اینکه دعوا اقامه شود وقایعی موجب توقیف فرآیند دادرسی بشوند. به این ترتیب که فرایند دادرسی از ادامه یافتن بازداشته می‌شود. در ادامه به بررسی موارد توقیف دادرسی و آثار توقیف دادرسی به طور مفصل می‌پردازیم. قبل از هر صحبتی باید بیان کنیم که موارد توقیف دادرسی دو دسته هستند: دسته اول مربوط به وضعیت اصحاب دعوا یعنی خواهان و خوانده و نمایندگان قانونی آنان می‌باشد و در دسته دوم با مواردی روبه‌رو هستیم که به طور صریح در قانون پیش‌بینی شده‌اند در ادامه این دو دسته را بررسی می‌کنیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

موارد توقیف دادرسی

توقیف دادرسی

شرایط و اقسام توقیف دادرسی

آثار توقیف دادرسی

 

 

 

 

 

موارد توقیف ناشی از وضعیت اصحاب دعوا یا نمایندگان آن‌ها

اگر یکی از اصحاب دعوا محجور گردد یا اینکه فوت کند و سمتی که به واسطه آن وارد فرآیند دادرسی شده‌اند زائل گردد دادگاه رسیدگی کننده به فرآیند دادرسی به طور موقت متوقف می‌شود مگر اینکه موارد ذکر شده یعنی فوت و حجر و زایل شدن سمت یکی از اصحاب دعوا در فرآیند دادرسی تاثیری نسبت به سایرین نداشته باشد که در این صورت فرآیند دادرسی نسبت به سایرین ادامه خواهد یافت.

این نکته بیان شد که دعوا به طور موقت در صورت فوت یکی از اصحاب دعوا متوقف خواهد شد بنابراین باید توجه داشت که توقف زمانی ممکن خواهد بود که دعوا قابل انتقال باشد و اگر دعوا غیرقابل انتقال باشد فرایند دادرسی به جای متوقف شدن به طور موقت زائل می‌شود. برای نمونه می‌توان به چند دعوای غیرقابل انتقال اشاره کرد به عنوان مثال دعوای تمکین یا طلاق غیر قابل انتقال به شمار می‌روند.

همچنین قانون بیان کرده است که فوت و حجر و زوال سمتی که اصحاب دعوا به موجب آن سمت داخل فرایند دادرسی شده‌اند زمانی موجب توقیف دادرسی است که دادرسی نسبت به دیگران دارای تاثیر باشد. در غیر این صورت اگر موارد ذکر شده تاثیری در دادرسی نسبت به دیگران نداشته باشد دادرسی نسبت به آن ادامه می‌یابد و تنها نسبت به شخصی که فوت کرده یا محجور شده یا سمتش زائل شده متوقف می‌شود و نسبت به دیگران دادرسی ادامه می‌یابد.

زندانی شدن، اعزام به ماموریت دولتی یا نظامی سبب توقیف دادرسی نیست بلکه به ایشان مهلت داده خواهد شد.

امور غایب مفقودالاثر

در خصوص غیبت غائب مفقودالاثر باید بیان کرد که تا زمانی که حکم قطعی موت فرضی او صادر نشده است دعوا نسبت به او متوقف نخواهد شد. اگر بخواهیم در خصوص زائل شدن سمت شخصی که به واسطه آن سمت وارد فرآیند دادرسی شده صحبت کنیم ابتدا باید بیان کنیم این سمت‌ها عبارتند از ولایت، قیمومت یا وصایت صغیر، غیر رشید و مجنون و سمت نمایندگی اداره تصفیه ورشکسته.

تجزیه دعوا

می‌توان به یک نکته کلی اشاره کرد که اگر دعوا قابل تجزیه باشد و خوانندگان و خواهان‌ها متعدد باشند فوت و حجر و زوال سمت یکی از خواهان‌ها و خوانندگان تنها فرایند دادرسی را نسبت به آن خوانده و خواهان متوقف می‌کند و همچنین در صورتی که دعوا غیر قابل تجزیه باشد فوت و حجر و زوال سمت هر یک از خواهان‌ها و خواندگان متعدد موجب می‌شود تا فرآیند دادرسی نسبت به تمام افراد متوقف شود.

شرایط توقیف دادرسی

هنگامی که فرایند دادرسی متوقف می‌شود این الزام وجود دارد که دادگاه این توقف را اعلام نماید. به عبارت دیگر قرار توقیف دادرسی توسط دادگاه باید اعلام گردد شکل این قرار به شکل دادنامه است و به همین دلیل قابل شکایت نمی‌باشد و طبیعتاً ابلاغ آن ضروری نیست اما به صورت اخطاریه به طرف مقابل دعوا ابلاغ می‌شود.

به موجب این اخطاریه باید مطابق مورد قائم مقام یا نماینده قانونی معرفی شود جز در مواردی که سمت شخص به علت بلوغ و رشد و عاقل شدن مولی‌علیه زائل شده باشد.

همچنین این نکته بسیار اهمیت دارد که زمانی می‌توان فرآیند دادرسی را به علت فوت حجر و زوال سمت متوقف کرد که فرایند دادرسی شروع شده باشد ولی به مرحله صدور رای قاطع نرسیده باشد. بنابراین نتیجه می‌گیریم که اگر دادرسی در مرحله صدور حکم قرار داشته و در آن زمان علت توقیف دادرسی به دادگاه اظهار گردد دادگاه باید رای را صادر نماید زیرا در این صورت فرآیند دادرسی در جریان نیست که بتواند متوقف شود و امر در مرحله صدور حکم می‌باشد.

آثار توقیف دادرسی

این نکته سابقاً مطرح شد که دعوا به طور موقت متوقف می‌شود و تا زمانی که توقیف رفع شود دادگاه مشغول می‌ماند و این امر یکی از تفاوت‌های زوال دادرسی با توقیف دادرسی می‌باشد.
تفاوتی نمی‌کند که دعوا در مرحله نخستین باشد یا در مرحله تجدیدنظر و یا اینکه فرایند دادرسی در پی اعتراض ثالث انجام بشود و یا درخواست اعاده دادرسی شده باشد. در هر کدام از این شرایط قرار توقیف دادرسی می‌تواند صادر بشود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص توقیف دادرسی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون توقیف دادرسی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : توقیف دادرسی



:: برچسب‌ها: موارد توقیف دادرسی ,
:: بازدید از این مطلب : 749
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

زمانی که یک شخص مرتکب جرم می‌شود به تبع ارتکاب آن جرم آثاری ایجاد می‌شود. یکی از این آثار می‌تواند بر هم خوردن نظم عمومی باشد. همچنین ارتکاب یک جرم ممکن است سبب متضرر شدن شخص یا اشخاص معینی باشد که در صورت تحقق چنین وضعیتی این اشخاص می‌توانند از شخصی که مرتکب جرم شده است بخواهند تا ضر‌ر و زیان ایجاد شده را جبران کند. در این مقاله به بررسی دقیق و جزئی دعوی ضرر و زیان می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

ضرر و زیان ناشی از جرم

زیان ناشی از جرم

ضرر ناشی از جرم

 

 

 

دعوی خصوصی

دعوی خصوصی جبران خسارت تقسیم می‌شود به دو شاخه عام و خاص. هزینه‌هایی که در دعوی خصوصی خاص مطالبه می‌شود مربوط است به ضرر و زیان وارده اما هزینه‌هایی که در دعوی خصوصی عام مطالبه می‌شود هزینه‌هایی بیش از هزینه‌های مربوط به ضر‌ر و زیان را شامل می‌شود. به عنوان مثال باید هزینه‌های مربوط به احضار شهود، ایاب و ذهاب، استرداد اموال و اعاده وضع سابق نیز مطالبه شود. نکته فرعی ولی مهم این قسمت تفاوت استرداد اموال با اعاده وضع سابق می‌باشد. در شرح این تفاوت باید بیان کرد که استرداد اموال بدون درخواست شاکی در هر حال صورت می‌گیرد و این در حالی است که اعاده وضع سابق باید توسط شاکی درخواست شود در غیر این صورت انجام نمی‌شود.

ضرر و زیان در معنای خاص

ضر‌ر و زیان در معنای خاص شامل سه نوع از ضر‌ر و زیان می‌شود. نوع اول ضر‌ر و زیان مادی است که مفهوم روشنی دارد و نوع دوم و سوم ضرر و زیان معنوی و منافع ممکن الحصول می‌باشد. منافع ممکن الحصول منافعی هستند که با ارتکاب یک جرم از شخص سلب می‌شوند. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که ضرر و ز‌یان معنوی و منافع ممکن الحصول شامل جرائم منصوص شرعی و دیه نمی‌شود. برای رفع ابهام از عبارت جرائم منصوص شرعی باید بیان کرد که این گروه از جرائم جرائمی هستند که موجبات آن‌ها و همچنین کم و کیفشان در شرع مشخص شده است.

مدعی خصوصی

در ابتدای امر باید تفاوت بزه دیده و مدعی خصوصی و شاکی را مدنظر قرار دهیم.

بزه دیده فردی است که از وقوع جرم ضرر و زیان می‌بیند حال اگر این شخص جبران ضرر و زیان وارده را مطالبه کند مدعی خصوصی و اگر تقاضای تعقیب مرتکب را داشته باشد در مقام شاکی در نظر گرفته می‌شود.

شخصی به عنوان مدعی خصوصی در نظر گرفته می‌شود که دارای شرایط موردنظر قانون باشد. یکی از این شروط داشتن اهلیت است. به عبارت دیگر شخصی که تحت عنوان مدعی خصوصی جبران ضر‌ر و زیان وارد شده را مطالبه و درخواست می‌کند می‌بایست دارای اهلیت باشد و در بررسی اهلیت باید اشاره کنیم که اهلیت بر دو نوع است اهلیت تمتع که با زنده متولد شدن به شخص تعلق می‌گیرد و اهلیت استیفا که به معنای اهلیت اجرای حق است.

پروسه رسیدگی به دعوای ضرر و زیان

نکاتی در خصوص دادگاه کیفری باید مورد اشاره قرار بگیرد به عنوان مثال ضرر و زیان باید شرایطی را داشته باشد که بتوان آن را در دادگاه کیفری مطالبه کرد. مثلا ضرر و زیانی که از آن صحبت می‌کنیم باید تحققش توسط دادگاه محرز شده باشد یعنی دادگاه به طور قطعی به این نتیجه رسیده باشد که ضر‌ر و زیان وارد شده مسلم است.

همچنین این ضرر و زیان باید معلول جرم ارتکابی باشد. یعنی جرمی صورت گرفته باشد و معلول این جرم ارتکابی ضرر و زیانی باشد که جبران آن مطالبه شده است و به نحوی باشد که بتوان آن را مطالبه کرد.

نکته دیگری که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که ضرر و ز‌یان مذکور باید در خصوص شخص یا اشخاص معینی تحقق یافته باشد. تفاوتی میان اشخاص حقیقی و حقوقی در این بحث وجود ندارد و آسیب وارد شده باید مربوط به حقوق مشروع اشخاص باشد. زیرا قانون از حقوق مشروع اشخاص حمایت می‌کند و اگر ضرر و زیانی به این حقوق وارد شود احقاق حق را مورد نظر قرار می‌دهد. در صورتی که شرایط مذکور محقق شود یک شخص می‌تواند دعوی ضر‌ر و زیان را در دادگاه صالح اقامه کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دعوی ضر‌ر و ز‌یان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دعوی ضر‌ر و ز‌یان پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : ضرر و زیان ناشی از جرم

 

 

https://vakiel.com/magazine/2751/losses-due-to-crime/



:: برچسب‌ها: ضرر و زیان ناشی از جرم ,
:: بازدید از این مطلب : 721
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

برای شروع یک زندگی مشترک علاوه بر مسکن، اسباب و لوازم زندگی نیز باید فراهم گردد. در عرف جامعه کنونی وظیفه تهیه این اسباب و لوازم که اصطلاحا به آن جهیزیه گفته می‌شود با عروس و خانواده او است. البته در برخی از مناطق این وظیفه بر دوش شوهر می‌باشد. تمام این وسایل برای زندگی مشترک است. هنگامی که یک زندگی به پایان می‌رسد قطعا زوجه این حق را دارد تا هر آنچه که برای این زندگی فراهم کرده پس بگیرد. در این مقاله به روش‌های استرداد جهیزیه می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید : 

استرداد جهیزیه و روش‌های آن

ملزومات دعوای استرداد جهیزیه – ارزش سیاهه

 

 

 

 

 استرداد جهیزیه

با توجه به اینکه از نظر قانونی ( ماده 1107 قانون مدنی ) و شرعی برای شروع زندگی مشترک وظیفه تهیه اسباب و لوازم مورد نیاز با شوهر می‌باشد، زن هیچ وظیفه‌ای برای تهیه این وسایل ندارد. از این رو زن مالک جهزیه می‌باشد و هر گاه که بخواهد می‌تواند آن‌ها را پس بگیرد.

حتی اگر وسایل مستهلک و از کار افتاده باشند باز هم تاثیری در مالکیت زوجه ندارد، اما اگر یک وسیله جدید توسط مرد خریداری و جایگزین یکی از وسایل جهیزیه شود زن قطعا دیگر مالکیتی بر آن وسیله جایگزین ندارد.

دادخواست استرداد جهیزیه

زن می‌تواند برای استرداد جهزیه خود دادخواستی به دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف ارائه دهد. زن باید در دادخواست خود تعیین خواسته و بهای آن را به دقت تعیین نماید چراکه قاضی به همان میزان درج شده در دادخواست ترتیب اثر می‌دهد. تقویم درست خواسته اهمیت بسیاری در تعیین مقدار هزینه دادرسی دارد. مثلا درج شود استرداد جهاز مقوم به …. ریال.

در این صورت باید پیش از هر چیز زن لیستی از جهیزیه ارائه دهد. اگر در ابتدا سیاهه‌ای تهیه شده باشد و یا اینکه فاکتوری موجود باشد قطعا روند پس گرفتن جهیزیه برای زوجه آسان‌تر خواهد شد.

البته این سیاهه قطعا باید به امضا داماد برسد و بدون امضا هیچ ارزش و اعتباری ندارد. در صورت امضا داماد یک سند عادی است اما برای اینکه تبدیل به یک سند رسمی شود باید در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم گردد. البته این رایج نیست که این سیاهه در دفترخانه تنظیم گردد و گواهی امضا داماد گرفته شود. قطعا سیاهه باید به طور دقیق و با جزئیات تهیه شود.

در صورتی که سیاهه‌ای موجود نباشد تنها راه برای زوجه استفاده کردن از شهادت شهود است. زوجه می‌تواند از شهادت اقوام و کسانی که در هنگام خرید جهیزیه حضور داشتند در دادگاه استفاده  کند. پذیرش شهادت بسته به نظر قاضی دادگاه دارد. ممکن است پذیرفته شود، ممکن است رد شود.

نتیجه دعوای استرداد

در صورت اثبات صحت سیاهه و یا پذیرش شهادت، زوجه می‌تواند جهزیه خود را از خانه بیرون ببرد. زن می‌تواند تا صدور حکم قطعی از دادگاه درخواست صدور قرار تامین خواسته پیش از ابلاغ را بدهد، در این صورت اگر شوهر اسباب را بخواهد از خانه خارج کند زن می‌تواند مانع او شود.

در صورتی که تنها چیزی که زوجه در دست داشته باشد شهادت شهود باشد ممکن است قاضی درخواست زن را نپذیرد. در این صورت رویه قضایی به این صورت است که وسایلی که استفاده مردانه دارد برای شوهر و وسایلی که کاربرد زنانه دارد برای زوجه می‌شود.

حکم از سوی هر یک از طرفین که حکم علیه او باشد قابل اعتراض و تجدیدنظرخواهی در مدت 20 روز پس از ابلاغ می‌باشد.

اگر بدون حکم دادگاه قصد بردن اموال خود را دارید بهتر است شاهدانی همراه داشته باشید تا مشخص باشد چه چیزهایی را از منزل مشترک خارج کردید و بعدا به دخل و تصرف در اموال مرد متهم نگردید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص استرداد جهیزیه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون استرداد جهیزیه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

منبع : استرداد جهیزیه و روش‌های آن



:: برچسب‌ها: ملزومات دعوای استرداد جهیزیه – ارزش سیاهه ,
:: بازدید از این مطلب : 794
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

ازدواج یک پیوند مقدس است. برای اینکه این پیوند مقدس پایدار باشد هر یک از طرفین باید وظائف و تکالیف خود را به درستی انجام دهد و در مقابل هر یک از طرفین از حقوقی نیز برخوردارند. برای داشتن یک زندگی زیبا و آرام هر کس باید تکلیف خود را نسبت به دیگری انجام دهد. اما اگر یکی از طرفین از انجام درست تکالیف خود طفره برود و حقوق دیگری را نادیده بگیرد در این صورت طرف مقابل باید چه راهی را در پیش بگیرد؟ اگر زوجه نیازهای جنسی شوهر را برطرف نکند آیا شوهر محکوم به تحمل کردن است؟ اگر زوج نفقه همسر خود را پرداخت نکند آیا زن باید در عسر و حرج زندگی کند؟ مسلما خیر. در ادامه به بررسی نحوه پیگیری دادخواست تمکین می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

نحوه پیگیری دادخواست تمکین

پیگیری دادخواست تمکین در سامانه ثنا

 

 

 

تمکین و نشوز

تمکین همان عمل به وظایف قانونی زوجین و نشوز حالتی است که در آن طرفین یعنی زوج یا زوجه به وظائف خود عمل نمی‌کنند. در صورتی که عدم تمکین صورت بگیرد به طور مثال شوهر نیاز جنسی زن را بر طرف نکند یا زن در امور زندگی مشترک ریاست شوهر را نپذیرد و از او پیروی نکند، حق الزام به تمکین برای طرف مقابل ایجاد می‌گردد. برای کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص تمکین و نشوز و انواع آن‌ها کلیک نمایید.

دعوای الزام به تمکین زوج | نحوه پیگیری دادخواست تمکین

اگر در دعوای تمکین زوج خواهان باشد و از زن خود شکایت داشته باشد باید دعوای خود را در قالب دادخواست مطرح کند. در اولین گام زوج به دفتر خدمات قضایی مراجعه می‌نماید و دادخواست الزام به تمکین را تهیه می‌کند. زوج باید در این مرحله تمام مستندات و دلایل خود را مبنی بر عدم تمکین زوجه مطرح نماید. به طور مثال اگر زوجه منزل را بی‌اطلاع ترک کرده زوج می‌تواند مستنداتی را که دارد مانند استشهادیه محلی و… ضمیمه دادخواست نماید. در صورت وجود شاهد می‌توان از ایشان در جلسه دادگاه استفاده نمود.

پیش از هر اقدامی بهتر است که بدانید گاهی برای عدم تمکین از سوی زوجه، از نظر قانونی دلایل موجهی وجود دارد. به طور مثال علت ترک وظائف به دلیل بیماری یا عسر و حجر و… بوده است. در این صورت درخواست الزام به تمکین رد می‌شود و قانون از زن حمایت می‌نماید. در نتیجه بهترین روش این است که پیش از مطرح کردن درخواست خود از مشاوره حقوقی استفاده نموده و دلایل و مستندات محکمی جمع آوری نمایید.

دعوای الزام به تمکین از جانب زوجه

زوجه از نظر قانونی نمی‌تواند دادخواستی با عنوان الزام به تمکین شوهر نزد دادگاه مطرح نماید. زن می‌تواند دادخواست خود را در قالب سایر عناوین مانند درخواست نفقه، عسر و حرج، طلاق و… ارائه دهد. سپس یکی از عناوین قانونی را برای دعوای خود برگزیند، به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نموده و مستندات خود را ضمیمه نماید.

اظهارنامه عدم تمکین

بر اساس ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی هر شخص می‌تواند در صورت سر رسید موعد مطالبه طلب، درخواست خود را نسبت به حقی که دارد در قالب اظهارنامه به طرف مقابل ابلاغ نماید. در اینجا توصیه می‌شود که شوهر پیش از ارائه دادخواست الزام به تمکین، اظهارنامه‌ای را مبنی بر این که خواهان تمکین و سازش از سوی زن است، به صورت رسمی برای زوجه ارسال نماید. وی می‌تواند با ارسال یک اظهارنامه زن را به بازگشت به زندگی مشترک و انجام وظایف زناشویی دعوت نماید. یکی از فواید عمده این اظهارنامه آن است که در مراحل دادرسی شوهر می‌تواند از آن به عنوان یک مدرک مبنی بر عدم تمکین زوجه استفاده نماید. برای کسب اطلاع بیشتر در خصوص اظهارنامه عدم تمکین زن کلیک کنید.

نحوه پیگیری دادخواست الزام به تمکین

پس از اینکه دادخواست از سوی شوهر مطرح گشت، در صورت پذیرش درخواست دادگاه صالح برای رسیدگی تعیین می‌گردد. در چنین موردی دادگاه صالح دادگاه خانواده محل سکونت زوجه می‌باشد.

مدارک مورد نیاز

1/ اصل سند ازدواج یا رونوشت.

2/ شناسنامه و کارت ملی زوج.

3/ اجاره‌نامه یا سند مالکیت منزل ( برای اینکه مشخص باشد زوج اسباب و مکان مناسب را تهیه کرده ).

4/ استشهادیه ( مبنی بر ترک منزل مشترک توسط زوجه ).

حکم صادره از دادگاه

پس از بررسی‌های کامل یا درخواست شوهر رد شده و زوجه ملزم به تمکین نیست یا اینکه حکم به الزام به تمکین صادر می‌گردد. پس از آنکه زوج اجرائیه الزام به تمکین را از دادگاه بدوی می‌گیرد زن باید تمکین نماید. ولی در این مورد هیچ قوه قاهره یا اجباری علیه زوجه اعمال نمی‌شود. اگر زن تمکین نکند در طی جلسه دادرسی و با حضور مددکار اجتماعی ناشزه بودن زن صورت جلسه می‌شود. شوهر می‌تواند از آثار نشوز زن مانند ازدواج مجدد و عدم پرداخت نفقه استفاده نماید.

هر دو طرف در صورتی که رای علیه آن‌ها باشد به مدت 20 روز پس از ابلاغ رای مهلت اعتراض و تجدیدنظرخواهی دارند.

نحوه پیگیری دادخواست تمکین از طریق سامانه ثنا

در حال حاضر شوهر می‌تواند درخواست الزام به تمکین را از طریق سامانه خدمات الکترونیک قضایی پیگیری نماید. 

ابتدا زوج باید وارد سامانه ثنا شود و مراحل اولیه ثبت نام خود را انجام دهد، سپس با حضور در یکی از دفاتر خدمات قضایی، مراحل احراز هویت شخص انجام می‌پذیرد. در انتها رمز عبور سامانه در اختیار شخص قرار می‌گیرد.

شوهر برای پیگیری درخواست خود باید به نشانی adliran.ir رجوع و اطلاعات خود را وارد کند. پس از دریافت یک رمز عبور موقت می‌تواند تمام دادخواست‌هایی که با شماره ملی شخص متقاضی در آن ثبت گردیده ببیند.

با وارد نمودن شماره ملی خود یا شماره پرونده الزام به تمکین، تمام ابلاغیه‌ها و اطلاعات مربوط به پرونده برای شوهر قابل رویت است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه پیگیری دادخواست تمکین، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه پیگیری دادخواست تمکین پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : نحوه پیگیری دادخواست تمکین



:: برچسب‌ها: نحوه پیگیری دادخواست تمکین ,
:: بازدید از این مطلب : 863
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

پس از ثبت عقد نکاح به طور صحیح زوجین از حقوق و وظایفی در قبال هم برخوردار می‌شوند. گاهی این وظایف جزو وظایف و مسئولیت‌های اصلی است که در قانون به آن‌ها اشاره شده و انجام آن‌ها الزامی است و خودداری از انجام آن‌ها تخلف محسوب می‌شود (مسئولیت‌هایی که تمکین نامیده می‌شوند) و ضمانت اجرای قانونی به دنبال دارد. گاهی برخی از این وظایف خارج از مسئولیت شرعی زوجین است و انجام آن‌ها مستحق دستمزد می‌باشد. یکی از این حقوق که صرفا برای زوجه تعریف شده حق اجرت المثل است که در این مقاله به بررسی نمونه دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت

نمونه دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت زن

دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت زن

 

 

 

 

 

 

اجرت المثل چیست ؟

اجرت به معمای پاداش و حق‌الزحمه انجام کار است. اجرت المثل که یک اصطلاح فقهی است و در ماده ۳۳۶ قانون مدنی به آن اشاره شده است عبارت است از: حق‌الزحمه و دستمزد کاری که عامل بدون قصد تبرع و غیر رایگان آن را انجام داده است.

پس اگر فردی کاری را مجانی و یا به نیت تبرع و رضای خداوند انجام داده باشد اجرت المثلی به او تعلق نمی‌گیرد.

اجرت المثل زوجه

مطابق قانون مدنی اگر زوجه کارهایی را که در قانون به عنوان وظایف او شمرده نشده است و شرعا به عهده او نیست را انجام دهد مانند: پختن غذا تمیز کردن خانه و… برای او حق‌الزحمه‌ای به عنوان اجرت المثل در نظر گرفته می‌شود. زوجه هر زمان که بخواهد چه در حال زندگی مشترک با همسرش باشد و چه در حین انجام مراحل طلاق می‌تواند آن را از دادگاه مطالبه کند.

دو مورد در این خصوص باید اثبات گردد: انجام کار به دستور زوج و فقدان قصد انجام مجانی کارهای خانه. در این جا شهادت زن برای اثبات کفایت می‌کند مگر آنکه زوج (مرد) دلایل صریح و قابل قبولی در رد ادعای زن مطرح کند. دلایلی که ثابت کند زوجه ناشزه است سوء رفتار دارد و…

طریقه نوشتن دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت

در جدول زیر نمونه یک دادخواست از سوی زوجه جهت مطالبه اجرت المثل را مشاهده می‌کنید.

محل اقامت    شغل   نام پدر نام خانوادگی      نام مشخصات طرفین
       

زوجه

خواهان
            زوج خوانده
          وکیل یا نماینده قانونی

مطالبه محاسبه و دریافت اجرت المثل

تعیین خواسته و بهای آن

کپی مصدق شناسنامه/ کپی مصدق عقدنامه

دلایل و منضمات دادخواست (مدارک)
شرح دادخواست

 

ریاست دادگاه

با احترام اینجانب ……. به موجب عقدنامه…….. به مدت …. سال در عقد دائم با خوانده آقای……بوده‌ام. در سال‌های زندگی مشترک انجام امور منزل و نگهداری فرزندان و… به عهده من و به دستور همسرم بوده است و من هیچ گونه قصد تبرعی از انجام آن‌ها نداشته‌ام. از شما تقاضا دارم طبق نظر کارشناس مربوطه اقدام به محاسبه اجرت المثل اینجانب از تاریخ…….. تا ……… و الزام خوانده به پرداخت آن بنمایید.

امضا

پس از ارائه برگه دادخواست دادگاه یک کارشناس رسمی دادگستری را برای محاسبه میزان اجرت المثل تعیین می‌کند. مقدار اجرت المثل همیشه یکسان نیست و عواملی نظیر میزان تحصیلات زن، نحوه اشتغال او، کارهایی که انجام داده است و… باعث کم و زیاد شدن مبلغ آن می‌شود. پس از محاسبه اجرت المثل زوج موظف می‌شود آن را پرداخت کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت



:: برچسب‌ها: دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت ,
:: بازدید از این مطلب : 734
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

عده‌ای از مردم وقتی در زندگیشان دچار مشکل یا ناراحتی می‌شوند به جای اینکه عاقلانه راجع به آن فکر کنند و تصمیم درستی بگیرند به سمت دعا نویس‌ها و رمال‌ها رفته و از آن‌ها طلب کمک می‌کنند. فالگیری و رمالی از جمله جرایمی است که در شهرهای بزرگ معمولا رواج داشته و قانون گذار هم برای آن مجازاتی در نظر گرفته است. ما در ادامه به بررسی جرم دعانویس و رمال و همچنین بررسی چگونگی شکایت از ایشان و این که قانون گذار چه مجازاتی برای آن‌ها در نظر گرفته است می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

شکایت از رمال و دعانویس

شکایت از دعانویس

مجازات رمال و دعانویس

شکایت از رمال

 

 

 

 

 

جرم رمالی و دعانویسی

چنانچه فردی با حیله و روش‌های متقلبانه ادعای داشتن اختیارات و توانایی‌های غیر واقع کند و افراد را از حوادث و اخبار واهی بترساند و از این طریق کسب مال کند کلاهبردار بوده و از یک تا هفت سال به حبس می‌افتد. چنین فردی باید هر مالی که کسب نموده به صاحبش پس دهد و علاوه بر آن، معادل همان مالی که کسب نموده باید به عنوان جزای نقدی بپردازد.

به طور کلی هر گاه کسی با تقلب و فریب مالی از کسی بگیرد کلاهبردار است که این امر غالبا شامل دعانویس و رمال هم می‌شود. 

با توجه به مطالب اظهار شده اگر قاضی عمل رمالی را کلاهبردای به حساب آورد علاوه بر رد مال مجازات فرد یک تا 7 سال حبس و پرداخت جزای نقدی می‌باشد.

همچنین در قانون گفته شده که اگر کسی مالی را از راه غیر قانونی کسب نماید این مال تحصیل شده نامشروع بوده و مجازات دریافت آن از سه ماه تا 2 سال حبس می‌باشد.

بنابراین مجازات فرد رمال بستگی به تصمیم قاضی و مستندات پرونده دارد.

در تمام این مجازات‌ها فرد رمال باید مال دریافتی را به صاحب اصلی خود برگرداند.

رمالی به عنوان کلاهبرداری

برای این که رمالی عنوان کلاهبرداری داشته باشد وجود سه شرط لازم است:

شرط اول تقلب است. مجرم باید از اعمال و وسایل متقلبانه برای وقوع جرم مدد گیرد.

شرط دوم فریب خوردن قربانی می‌باشد که خود این مورد هم نکته‌ای دارد و آن این است که از شروط تحقق کلاهبرداری عدم آگاهی فرد بزه دیده از توسل به فریب و حیله از سوی مجرم است. چراکه جایی که فرد از نیرنگ و حیله رمال آگاه باشد یکی از ارکان کلاهبرداری معدوم گشته و دیگر این جرم کلاهبرداری نخواهد بود.

شرط سوم تعلق مال برده شده به دیگری می‌باشد. یعنی نتیجه این جرم باید این باشد که منجر به کسب مال دیگری شود.

نتیجه شکایت از رمال و دعانویس

پس این فرد بسته به شرایط پرونده یا کلاهبردار شناخته و به مجازات کلاهبرداری محکوم می‌شود یا به تحصیل مال نامشروع محکوم و مجازات آن را می‌بیند.

چگونگی شکایت از رمال و دعانویس

پیگیری این جرم هم همانند دیگر جرایم از طریق ثبت شکایت در دادسرا انجام می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شکایت ا‌ز رمال و دعانویس، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ‌شکایت ا‌ز رمال و دعانویس پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع « شکایت از رمال و دعانویس



:: برچسب‌ها: شکایت از رمال و دعانویس ,
:: بازدید از این مطلب : 781
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 19 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

هنگامی که زن و مرد تصمیم می‌گیرند با هم یک زندگی مشترک را آغاز کنند، این تصمیم خود را در قالب یک قرارداد یعنی عقد نکاح در می‌آورند. این قرارداد نیز مانند سایر قراردادهایی که بین دو نفر منعقد می‌شود دارای آثاری است و برای اشخاص حقوق و تکالیفی را ایجاد می‌کند. یکی از آثار مهم ازدواج الزام زوجین مبنی بر تمکین از یکدیگر است. در ادامه امکان اقامه دعوای الزام به تمکین شوهر را مطرح می‎کنیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

دعوای الزام به تمکین شوهر

تمکین مرد از زن

دعوای الزام به تمکین مرد

 

 

 

 

تمکین زوج

تمکین به معنای انجام تکالیف زناشویی در برابر طرف مقابل است. تمکین یک تکلیف متقابل است و بر خلاف آنچه که در نظر عرف است شوهر نیز ملزم به تمکین می‌باشد. البته از نظر برخی تمکین برای شوهر معنایی ندارد و فقط در برابر تمکین زن مکلف به پرداخت نفقه است. البته این که تمکین را فقط مختص به زن بدانیم خالی از اشکال نیست چرا که مرد وظایفی همچون ریاست خانواده را بر عهده دارد، قطعا در صورتی که مرد از انجام وظایف خود در مورد خانواده و حسن معاشرت با همسر و خانواده خودداری کند در زندگی زناشویی خلل ایجاد می‌شود. پس می‌توان گفت زن نیز حق دارد تا از ابزار قانونی برای ملزم نمودن شوهر به انجام وظائف زناشویی استفاده کند.

مصادیق تمکین زوج

از جمله وظائف زوج در برار زوجه به شرح زیر است:

الف) وظائف زناشویی.

ب) وظائف مالی.

الف) وظائف زناشویی: از جمله وظائفی که شوهر نسبت به زن دارد انجام تکالیف زناشویی است. در قانون در این مورد فقط به بیان عبارت حسن معاشرت در ماده 1103 بسنده شده است. این حسن معاشرت دو وجه را در بر می‌گیرد:

1/ اخلاق و رفتار درست نسبت به زن، حفظ شان و حرمت زن، توهین نکردن به زن.

2/ برقراری رابطه جنسی با زن، همبستر شدن با زوجه، برطرف کردن نیازهای جنسی زوجه.

ب) وظائف مالی: از آنجا که ریاست خانواده بر عهده شوهر است در نتیجه پرداخت هزینه زندگی با شوهر است. این هزینه‌ها در اصطلاح قانونی نفقه نامیده می‌شود. ماده 1106 به صراحت شوهر را ملزم به پرداخت نفقه می‌کند سپس در مواد بعدی مصادیق نفقه را بیان می‌دارد. بر اساس ماده 1107 زوج ملزم به برطرف کردن همه نیازهای عرفی زن از جمله مسکن، غذا، لباس، هزینه‌های درمانی و استخدام خادم به خاطر بیماری، ضعف و یا سایر دلایل است.

البته آنچه که در این ماده مطرح شده است جنبه انحصاری نداشته و ممکن است نسبت به زمان و عرف جامعه تغییر کند.

دعوای الزام به تمکین شوهر

زمانی که زوج به تکالیف قانونی خود عمل نکند ابزارهای قانونی برای زوجه وجود دارد. البته در رویه قضایی اقامه دعوای الزام به تمکین زوج از سوی زوجه خیلی معنایی ندارد و در صورت مطرح شدن رد می‌شود.

زوجه اگرچه نمی‌تواند دعوای الزام به تمکین را به طور مستقیم مطرح نماید اما راهکارهای دیگری وجود دارد. به طور مثال در خصوص عدم پرداخت نفقه زوجه می‌تواند دادخواست مطالبه نفقه به دادگاه بدهد. در صورتی که مرد، همسرش را از اقامتگاه مشترک بیرون کند و زندگی مشترک خود با همسرش را ادامه ندهد، زن می‌تواند در قالب دادخواست جرم ترک انفاق از شوهر شکایت کند.

اگر مرد زندگی مشترک را بی هیچ دلیلی ترک کند زن می‌تواند ادعای عسر و حرج خود را مطرح کند و در این صورت دادگاه حق طلاق را به او می‌دهد.

می‌توان از بررسی آرای قضایی به این نتیجه رسید که طرح دعوای الزام به تمکین شوهر از سوی زوجه امکان ندارد و برای ملزم کردن زوج باید از راهکارهای دیگر استفاده کرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دعوای الزام به تمکین شوهر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ‌دعوای الزام به تمکین شوهر پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع  : دعوای الزام به تمکین شوهر



:: برچسب‌ها: دعوای الزام به تمکین شوهر ,
:: بازدید از این مطلب : 733
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه علی رغم تبلیغات گسترده و توصیه خانواده‌ها مبنی بر تشکیل خانواده و ازدواج نه تنها آمار ازدواج افزایش نیافته است بلکه با افزایش طلاق روبه‌رو هستیم. جدا شدن زوجین از یکدیگر هر چقدر با رضایت طرفین و توافق آن‌ها نیز صورت بگیرد باز هم بار منفی را بر روی روح و روان آن‌ها بر جای می‌گذارد. در اینجا قانونگذار حقوقی را برای طرفین به خصوص زن که پس از جدایی ممکن است پشتوانه مالی نداشته باشد در نظر می‌گیرد تا مشکلات اقتصادی علاوه بر فشار روانی ناشی از طلاق به او تحمیل نشود. یکی از این حقوق اجرت المثل است که در این مطلب به توضیح اجرت المثل طلاق توافقی می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

اجرت المثل زن در طلاق توافقی

اجرت المثل در طلاق توافقی

نحوه محاسبه اجرت المثل در طلاق توافقی

اجرت المثل طلاق توافقی

 

 

 

 

 

 

اجرت المثل چیست ؟

اجرت المثل یعنی تعیین اجرت و دستمزد یک عمل با توجه به دستمزدی که دیگران از انجام همان کار می‌گیرند. به عنوان مثال برای تعیین مزد فردی که در روز دو وعده غذا می‌پزد همان مبلغی که یک آشپز در صورت پخت دو وعده غذا در روز می‌گیرد را در نظر می‌گیرند. اما در چه صورت اجرت المثل به انجام دهنده کار تعلق می‌گیرد؟

۱ـ آن کار را مجانی و رایگان انجام نداده باشد.

۲ـ آن کار را برای رضای خداوند و به قصد تبرع انجام نداده باشد.

اجرت المثل ایام زوجیت | اجرت المثل زن در طلاق توافقی

اجرت المثل ایام زوجیت مبلغی است که مرد به زوجه (زن) بابت کارهایی که قانونا به عهده نداشته ولی انجام داده پرداخت می‌کند. این کارها کارهایی مانند آشپزی کردن نظافت منزل و… از این قبیل هستند.

مبلغ ثابت و معینی برای اجرت المثل وجود ندارد و کارشناس دادگاه با توجه به میزان کار زوجه سطح تحصیلات او اشتغالش و… مبلغ اجرت المثل را تعیین می‌کند. البته باید توجه داشت مواردی که قانونگذار از آن‌ها به عنوان تمکین یاد کرده است جزو وظایف شرعی و اصلی زوجه هستند و مستحق دریافت اجرت المثل نمی‌باشند بلکه خودداری از انجام آن‌ها و عدم تمکین ضمانت اجرای قانونی به دنبال دارد. مواردی مانند حسن معاشرت تربیت فرزندان انجام وظایف زناشویی و… جزو وظایف اصلی زوجه محسوب می‌شوند.

نحوه دریافت اجرت المثل از دادگاه

زوجه پس از مراجعه به دادگاه و نوشتن دادخواست مبنی بر دریافت اجرت المثل باید اثبات نماید که انجام کارهای منزل به دستور و درخواست همسرش بوده است و هیچ قصد تبرعی از انجام آن‌ها نداشته است. البته در این مرحله قانونگذار سختگیر نیست و تنها شهادت زن را برای اثبات کافی می‌داند. پس از شهادت زن قاضی دادگاه یک کارشناس رسمی دادگستری را مامور محاسبه میزان اجرت المثل او تعیین می‌کند. بعد از محاسبه مبلغ اجرت المثل دادگاه زوج را مسئول پرداخت آن محسوب می‌کند و زوج موظف می‌شود آن را به طور نقد یا در مواردی با رضایت قانونگذار به صورت قسطی بپردازد.

نحوه محاسبه اجرت المثل زن در طلاق توافقی

تا چند سال پیش اجر‌ت المثل تنها زمانی به زوجه تعلق می‌گرفت که زوجین در حال جدا شدن و طلاق بودند و حتما می‌بایست این درخواست طلاق از سوی زوج می‌بود. اما با توجه به قانون جدید زن هر زمان که بخواهد چه طلاق از سوی خودش باشد چه شوهرش و حتی در ایام زندگی مشترک با شوهرش نیز می‌تواند دریافت اجرت المثل را از دادگاه بخواهد.

درباره طلاق توافقی دادگاه تعیین مبلغ اجرت المثل را به عهده طرفین و توافق آن‌ها گذاشته است و زوجین می‌توانند با موافت یکدیگر هر مبلغی را در نظر بگیرند و در اینجا قانونگذار موظف است تصمیم آن‌ها را محترم بشمارد و از آن تبعیت کند. در صورتی که زوجین در طلاق توافقی با یکدیگر اتفاق نظر نداشته باشند و یا زوج بخواهد از پرداخت اجرت المثل سرباز زند دادگاه می‌تواند با درخواست زوجه وارد عمل شده و میزان آن را تعیین کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اجرت المثل زن در طلاق توافقی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اجرت المثل زن در طلاق توافقی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع :‌ اجرت المثل طلاق توافقی



:: برچسب‌ها: اجرت المثل زن در طلاق توافقی ,
:: بازدید از این مطلب : 739
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

از دیرباز یکی از رسوم رایج در هنگام ازدواج در بین ایرانیان دادن جهیزیه توسط دختر بوده است. در برخی از استان‌ها و شهرها جهزیه توسط پسر تهیه می‌گردد اما آنچه که عمدتا به ویژه در بین پایتخت نشینان رواج دارد دادن جهزیه از سوی خانواده دختر می‌باشد. هنگامی که زن و مرد قصد جدایی از یکدیگر را دارند یکی از مسایلی که مطرح می‌گردد مشکل جهزیه است. آنچه در اینجا بررسی می‌گردد موضوع استرداد جهزیه با داشتن سیاهه و بدون داشتن آن است.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

استرداد جهیزیه با سیاهه

استرداد جهیزیه بدون سیاهه

استرداد جهیزیه و سیاهه

 

 

 

 

 

 

مالکیت جهیزیه | استرداد جهزیه با داشتن سیاهه و بدون آن

از نظر عرفی جهزیه کلیه اسباب و لوازمی است که عمدتا از سوی دختر تهیه می‌گردد و به منزل شوهر فرستاده می‌شود. نکته حائز اهمیت در اینجا این است که از نظر قانونی و شرعی تهیه لوازم زندگی مشترک با شوهر است و زن وظیفه‌ای برای تهیه لوازم ندارد. در نتیجه می‌توان گفت که زن تنها مالک وسایلی است که تهیه نموده و هر گاه که بخواهد می‌تواند آن‌ها را پس بگیرد. شوهر هیچ حق مالکیتی نسبت به جهیزیه زن ندارد و حتی مستهلک و به دنبال آن خراب شدن جهیزیه زن به مرور زمان هم خللی در مالکیت زن وارد نمی‌کند.

استرداد جهیزیه با داشتن سیاهه یا فاکتور

در برخی از موارد خانواده عروس سیاهه و لیستی از وسایلی که خریداری کردند را فراهم می‌کنند. داماد لیست تهیه شده را امضا می‌کند که این نشان می‌دهد داماد پذیرفته که این وسایل از سوی عروس تهیه شده است. قطعا لیست جهیزیه بدون امضای مرد اعتباری ندارد و فقط هنگامی که مرد آن را امضا کند مانند هر سند عادی دیگری قابل استناد خواهد بود. همچنین برای اینکه این سند اعتبار بیشتری داشته باشد بهتر است دو نفر از اقوام و ترجیحا از اقوام داماد به عنوان شاهد آن را امضا کنند. دقت نمایید در هنگام تهیه سیاهه جزئیات دقیق وسایل قید گردد تا بعدا در هنگام استرداد مشکلی ایجاد نشود. به طور مثال یک تخته فرش دستبافت 9 متری زمینه سرمه‌ای.

گاهی سیاهه‌ای برای جهزیه وجود ندارد و تنها مدرک قابل استناد فاکتور خرید لوازم است که در این صورت به مراتب اثبات محق بودن عروس سخت‌تر می‌شود.

در صورت وجود سیاهه و یا فاکتور زوجه می‌تواند نزد دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف طرح دعوا و حق خود را دریافت کند.

 استرداد جهیزیه بدون سیاهه

اگر از همان ابتدا سیاهه‌ای تهیه نشده باشد یا اینکه به مرور زمان معدوم شده باشد زن می‌تواند برای استرداد جهاز خود از شهادت شهود استفاده نماید. اینکه شهادت شهود مورد پذیرش قرار بگیرد یا خیر بستگی به نظر قاضی دارد. گاهی قاضی شهادت را می‌پذیرد و به نفع زوجه حکم به استرداد جهیزیه صادر می‌نماید. گاهی هم شهادت را کافی نمی‌داند که در نتیجه زن حقی برای استرداد تمام جهیزیه نخواهد داشت.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص استرداد جهیزیه با سیاهه یا بدون آن، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون استرداد جهیزیه با سیاهه یا بدون آن پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : استرداد جهیزیه با سیاهه



:: برچسب‌ها: استرداد جهیزیه با سیاهه ,
:: بازدید از این مطلب : 767
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 مهر 1399 | نظرات ()