نوشته شده توسط : vakiel

در جامعه امروزی نگهداری از حیوانات توسط افراد امری رایج است. آیا می‌دانید مسئولیت ناشی از مالکیت و مراقبت حیوان چیست؟ یعنی اگر حیوان به کسی یا چیزی آسیب بزند، چه کسی مسئول شناخته می‌شود؟ آیا از مواد قانونی مربوط به آن آگاه هستید؟ در ادامه به بررسی مسئولیت ناشی از مالکیت و نگاهداری حیوانات و همچنین بررسی مواد قانونی مربوط به آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید : 

مسئولیت مراقبت از حیوانات

بررسی نقش مالک حیوان در جبران خسارت

مراقبت از حیوانات

 

 

 

 

 

ضمان مالک و متصرف حیوان | مسئولیت مراقبت از حیوانات

ماده 334 قانون مدنی به این نکته اشاره کرده است که مسئولیت مالک یا متصرف حیوان محدود به مواردی است که در حفظ حیوان تقصیر کرده و احتیاط‌های لازم را به کار نبرده باشد.

این ماده مربوط و محدود به حیواناتی است که عرفا نگهداری می‌شوند مثل سگ و گربه وگرنه چنانچه فردی حیوانات خطرناکی مانند شیر و ببر را نگه دارد بدیهی است که جای چنین حیواناتی در محیط شهری نیست و باید مراقب و مالک را مسئول هر گونه ایجاد ضرر و زیان دانست.

نکته بعدی که در ضمن این ماده آمده است این می‌باشد که اگر حیوان به وسیله عمل شخصی تحریک شده و ضرر و آسیبی به بار آورده باشد، در این صورت شخصی که حیوان را تحریک کرده مسئول می‌باشد زیرا آن ضرری که به وجود آمده مستند به تقصیر آن شخص در تحریک حیوان است.

تقصیر در نگهداری حیوان سبب ایجاد مسئولیت قضایی

هر کس حیوانی را نگهداری می‌کند که احتمال حمله او می‌رود و همچنین فرد نگهدارنده توان مهار و حفظ او را ندارد، در صورت صدمه زدن حیوان به دیگری مسئول است. اما چنانچه مرتکب تقصیری نشده باشد مسئول نخواهد بود.

برای روشن شدن این مبحث مثالی می‌آوریم. برای مثال کسی که از سگ بزرگی که امکان حمله کردن او به دیگران می‌رود نگهداری می‌نماید نمی‌تواند به بهانه این که به طور متعارف خطر حمله حیوان آشکار بوده از مسئولیت شانه خالی کند و بگوید که من مسئولیتی ندارم. او همچنین نمی‌تواند به بهانه قدرت زیاد سگ و این که تمام تلاش خود را برای مهار حیوان کرده است از مسئولیت رهایی یابد چون همان طور که توضیح دادیم، صرف نگهداری از حیوان غیر متعارف تقصیر شمرده می‌شود.

وارد کردن صدمه توسط حیوان در منزل صاحب آن

فرض کنید فردی با کسب اجازه از صاحب ملکی یا هر کسی که حق تصرف ملک را دارد وارد آن ملک بشود. در این موقعیت اگر این فرد به وسیله حمله حیوانی که از قبل در ملک بوده یا بعدا آورده شده آسیب ببیند اجازه دهنده مسئول جبران خسارت است. البته اگر خود فرد مصدوم از خطرناکی حیوان آگاه باشد و اجازه دهنده آگاه نباشد یا توان دفع خطر را نداشته باشد اجازه دهنده بری می‌شود.

مسئولیت سوار حیوان | مسئولیت مراقبت از حیوانات

اگر کسی بر حیوانی سوار شود و آن را در معابر عمومی یا اماکن غیر مجازی متوقف کند در صورت تقصیر، مسئول جبران خسارت‌های وارده توسط حیوان است ولی اگر عنان حیوان در دست فرد دیگری باشد وی مسئول است.

این ماده با مبنای تقصیر سازگار است زیرا در ماده گفته شده که اگر حیوان در جای مجاز متوقف شده و بی‌احتیاطی به سوار حیوان منسوب نباشد، فرد دیگر ضامن نیست. این ماده با توجه به فقه تدوین شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مسئولیت مراقبت از حیوان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مسئولیت مراقبت از حیوان پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : مسئولیت مراقبت از حیوانات



:: برچسب‌ها: مسئولیت مراقبت از حیوانات ,
:: بازدید از این مطلب : 769
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 18 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همواره دادگاه‌های خانواده مملوء از زوجینی است که اختلافات کوچک و بزرگ زندگی آن‌ها را به آن جا کشانده است. اختلافات ناشی از شانه خالی کردن از انجام وظایف و مسئولیت‌ها بیشتر از همه به چشم می‌خورد. در این موارد قانون حقوقی را برای طرفین دعوی پیش‌بینی نموده که در جلسه دادگاه به آن رسیدگی می‌شود. حال می‌خواهیم بدانیم اگر این اختلاف به دلیل انجام ندادن وظایف و عدم تمکین زن باشد قانون چه ضمانت اجرایی در برابر او دارد و حتی چه حقوقی برایش در نظر گرفته است؟ آیا اجرت المثل که امروزه تقریبا حق هر زنی است به او تعلق می‌گیرد یا خیر؟ در ابتدا لازم است با مفهوم اجرت المثل آشنا شویم و سپس به این بپردازیم که به چه زنی ناشزه می‌گویند؟

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

اجرت المثل زن ناشزه

 بررسی امکان تعلق در صورت عدم تمکین

 

 

 

اجرت المثل چیست ؟

اجرت المثل یعنی پرداخت وجه در ازای انجام کاری که در عرف دارای مزد است و مقدار آن از ابتدا تعیین نشده است. برای کسب اطلاع از شرایط دقیق تعلق اجرت‌المثل به زوجه کلیک نمایید.

اجرت المثل در قانون ما برای زنان نیز به کار می‌رود. در ایام زوجیت و زندگی مشترک زوجین زوجه می‌تواند بابت انجام کارهایی که شرعا به عهده او نبوده است مانند نظافت خانه پختن غذا و… دستمزد دریافت کند که پرداخت این مزد به عهده زوج می‌باشد. البته زوجه در صورتی می‌تواند اجرت‌المثل را درخواست کند که بتواند ثابت کند که انجام این کارها به دستور (درخواست) شوهر و بدون قصد تبرع بوده است. مقدار اجرت المثل همیشه یکسان نیست و شرایطی مانند میزان تحصیلات زوجه شاغل بودن یا نبودن وی و… سبب تنوع این اجرت می‌شود.

آیا اجرت المثل به زن ناشزه تعلق می‌گیرد ؟

ابتدا باید بدانیم زن ناشزه به چه زنی می‌گویند؟ در حقوق مدنی ما مواردی عنوان شده است که تمکین و انجام آن‌ها پس از برقرار شدن عقد نکاح به طور صحیح لازم و ضروری است که اصطلاحا به انجام این وظایف تمکین و به سرپیچی و خودداری از انجام آن‌ها عدم تمکین گویند. در صورت عدم تمکین نشوز صورت می‌گیرد و در صورت عدم انجام این مسئولیت‌ها از جانب زن وی ناشزه نام می‌گیرد. برای اطلاع دقیق از موارد تمکین و عواقب عدم تمکین کلیک نمایید.

گفتیم که هر زنی در هر زمان ( در ایام زوجیت یا در حین انجام مراحل طلاق ) می‌تواند با مراجعه به دادگاه خانواده دریافت اجرت المثل را درخواست کند. اما فقط هنگامی این اجرت به او تعلق می‌گیرد که وی به عدم تمکین متهم نشده باشد و ناشزه بودن وی اثبات نشود. زیرا ضمانت اجرای عدم تمکین زن تعلق نگرفتن اجرت المثل و حتی نفقه به اوست. البته باز هم قانون گذار در این بحث برای حمایت از زوجه می‌تواند مبلغی را به عنوان نحله (هدیه) برای او در نظر بگیرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اجرت المثل زن ناشزه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ا‌جرت المثل زن ناشزه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : اجرت المثل زن ناشزه



:: برچسب‌ها: اجرت المثل زن ناشزه ,
:: بازدید از این مطلب : 780
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 18 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

ازدواج و طلاق از جمله عقودی هستند که الزاما باید در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق ثبت گردند و عدم ثبت آن‌ها به صورت قانونی جرم محسوب شده و موجب مجازات زوج (مرد) می‌گردد. همانطور که در قانون مجازات اسلامی آمده است: ثبت وقایع ازدواج طلاق و رجوع برای حفاظت از نسل و کیان خانواده اجباری است و چنانچه مرد اقدام به ازدواج دائم، طلاق و رجوع بدون ثبت آن‌ها در دفاتر رسمی نماید به مدت یک سال به حبس تعزیری محکوم می‌شود. حال می‌خواهیم بدانیم آیا ثبت ازدواج و طلاق رایگان صورت می‌گیرد یا نیازمند پرداخت هزینه طبق تعرفه می‌باشد؟

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

تعرفه ثبت ازدواج و طلاق 99

تعرفه ثبت طلاق 99

تعرفه ثبت ازدواج 99

هزینه حق التحریر محضر 99

 

 

 

 

 

دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق

دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق زیر مجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هستند و مدیریت خصوصی دارند. اما تنظیم قوانین مربوط به این دفاتر و همچنین انتخاب مدیران آن‌ها (سردفتران) زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می‌باشد و این سازمان بر عملکرد این دفاتر نظارت می‌کند.

همانطور که گفتیم این دفاتر به طور مستقل کار می‌کنند و حقوق بگیر نیستند. بنابراین به منظور تامین هزینه‌های کارمندان و پرداخت حقوق آنان به ازای ثبت وقایع مانند ازدواج، طلاق، رجوع و کلیه خدماتی که ارائه می‌دهند از مراجعه کنندگان حق‌الزحمه (حق‌التحریر) دریافت می‌کنند. تعرفه ثبت وقایع در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق به واسطه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ابلاغ می‌گردد و تجاوز از این مبالغ جرم محسوب شده و ضمانت اجرا برای این دفاتر به دنبال دارد. سردفتران موطفند این تعرفه‌ها را به گونه‌ای که در معرض دید مراجعه کنندگان باشد به دیوار یا محل مناسبی در دفاتر خود نصب کنند.

تعرفه ثبت سند ازدواج و طلاق

در جدول زیر تعرفه ابلاغی از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال ۹۹ را مشاهده می‌کنید که نسبت به آخرین ابلاغیه در این مورد که در سال ۹۴ منتشر گردیده بود ۲۰ درصد افزایش داشته است.

انواع ثبت/ اقدامات تبعی تعرفه
۱- ثبت ازدواج ۴۰۰ هزار تومان
۲- ثبت طلاق رجعی ۵۰۰ هزار تومان
۳- ثبت طلاق بائن ۵۰۰ هزار تومان
۴- صورت جلسه طلاق رجعی ۱۵۰ هزار تومان
۵- صدور اجرائیه ۴۰ هزار تومان
۶- صدور اخطاریه و اطلاع نامه ۴۰ هزار تومان
۷- تهیه رونوشت از ثبت واقعه ازدواج و طلاق ۵۰ هزار تومان
۸- ثبت رجوع و رجوع به مابذل و بذل مدت و فسخ نکاح ۱۰۰ هزار تومان
۹- ابطال سند ازدواج و طلاق طبق حکم مرجع قضایی ۵۰ هزار تومان
۱۰- استعلام ۴۰ هزار تومان
۱۱- تنظیم و صدور هر برگ قبض ۲ هزار تومان

توجه: هزینه مربوط به خرید دفترچه اعلامیه و اوراق جزو این موارد هستند و به صورت جداگانه دریافت می‌گردند و به عهده مراجعه کننده می‌باشند.

مزایای ثبت اسناد در دفاتر اسناد رسمی

از مزایای ثبت این اسناد می‌توان به:

۱- اطمینان یافتن از صحت و درست بودن نکاح

۲- جلوگیری از بروز اختلافات ناشی از عدم ثبت این اسناد

۳- سهولت اثبات حقوق زوجین

۴- و… اشاره نمود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تعرفه ثبت ازدواج و طلاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تعرفه ثبت ازدواج و طلاق پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : تعرفه ثبت ازدواج و طلاق 99



:: برچسب‌ها: تعرفه ثبت ازدواج و طلاق 99 ,
:: بازدید از این مطلب : 764
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 18 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

گاهی اوقات شرایطی به وجود می‌آید که موجب آزار و اذیت فرزندان شده به نحوی که آن‌ها تقاضای شکایت از پدر خود را دارند. یکی از این شرایط می‌تواند ندادن نفقه و یا حتی کتک زدن فرزندان باشد. ما در ادامه به بررسی چگونگی و موارد شکایت از پدر و همچنین نحوه رسیدگی و شرایط آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعاتب یشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

شکایت از پدر

مشاوره شکایت از پدر

شکایت از به خاطر ضرب و شتم پدر

شکایت پدر

 

 

 

 

 

شکایت از پدر به دلیل عدم پرداخت نفقه

پدر موظف و مکلف به پرداخت نفقه به فرزندان خود است. مدت دادن نفقه برای دختر عرفا تا زمانی است که ازدواج نکرده و برای پسر هم تا زمانیست که وی به سنی برسد که بتواند شاغل شود. عرفا برای پسر در زمان تحصیل نفقه در نظر گرفته می‌شود.

بنابراین در این موارد پدر موظف به دادن نفقه می‌باشد و در صورت ندادن آن فرزندان می‌توانند ا‌ز پد‌ر خود شکایت کنند.

با ثبت شکایت فرزند از پد‌ر بابت عدم پرداخت نفقه در مراجع قضایی روند رسیدگی به دعوای مطروحه آغاز می‌گردد. برای تعیین میزان نفقه در این مرحله پدر و فرزند می‌توانند با هم به توافق برسند و اگر با هم به توافق نرسند کارشناس مربوطه موظف به تعیین میزان نفقه می‌باشد.

تعیین میزان نفقه برای فرزندان بستگی به وضعیت مالی و اقتصادی پدر دارد ولی در تعیین میزان نفقه برای زوجه اصولا وضعیت مالی زن را مدنظر قرار می‌دهند.

نکته: نفقه به فرزندی که از راه نامشروع متولد می‌شود تعلق می‌گیرد.

شکایت از پدری که فرزندان خود را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد

طبق قانون هر گونه اقدامی از جانب والدین که سبب آسیب روحی و جسمی کودک و نوجوان شود ممنوع گشته است.

در حقوق ایران پدر و مادر حق تنبیه و تادیب فرزندان خود را دارند ولی به اندازه‌ای که خارج از عرف نباشد. برای مثال کتک زدن بچه و یا آسیب جسمی وارد کردن به فرزند و… ممنوع است.

پس کتک زدن بچه و به اصطلاح ضرب و شتم وی توسط پدر و مادر قابل پیگیری از طریق مراجع قضایی می‌باشد و فرزند می‌تواند به موجب انجام هر کدام از این کارها توسط پدر از وی شکا‌یت کند.

چگونگی و مراحل شکایت از پدر

برای دریافت نفقه از پدر به دادگاه خانواده رجوع نمایید. چنانچه واجد شرایط برای دریافت نفقه باشید میزان آن توسط کارشناس تعیین و دادگاه پدر را به پرداخت آن محکوم می‌نماید. همچنین ممکن است مبلغی به عنوان نفقه تعیین شده باشد ولی با وجود تورم ناچیز باشد. در این صورت هم به دادگاه خانواده رجوع و دادخواست تعدیل نفقه تقدیم نمایید.

توجه نمایید چنانچه پدر استطاعت مالی دارد ولی نفقه فرزندش را نمی‌دهد قابل پیگرد قضایی نیز هست و ممکن است چنین فردی به حبس بیش از شش ماه تا دو سال محکوم گردد.

نحوه شکایت از پدر به دلیل ضرب و شتم نیز از طریق ثبت دادخواست در دادسرا صورت می‌پذیرد. در صورت ورود آسیب و تایید پزشکی قانونی از پدر دیه هم گرفته می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شکایت ا‌ز پد‌ر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ‌شکایت ا‌ز پد‌ر پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : شکایت از پدر



:: برچسب‌ها: شکایت از پدر ,
:: بازدید از این مطلب : 713
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 18 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

گاهی اوقات شرایطی به وجود می‌آید که موجب آزار و اذیت فرزندان شده به نحوی که آن‌ها تقاضای شکایت از پدر خود را دارند. یکی از این شرایط می‌تواند ندادن نفقه و یا حتی کتک زدن فرزندان باشد. ما در ادامه به بررسی چگونگی و موارد شکایت از پدر و همچنین نحوه رسیدگی و شرایط آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعاتب یشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

شکایت از پدر

مشاوره شکایت از پدر

شکایت از به خاطر ضرب و شتم پدر

شکایت پدر

 

 

 

 

 

شکایت از پدر به دلیل عدم پرداخت نفقه

پدر موظف و مکلف به پرداخت نفقه به فرزندان خود است. مدت دادن نفقه برای دختر عرفا تا زمانی است که ازدواج نکرده و برای پسر هم تا زمانیست که وی به سنی برسد که بتواند شاغل شود. عرفا برای پسر در زمان تحصیل نفقه در نظر گرفته می‌شود.

بنابراین در این موارد پدر موظف به دادن نفقه می‌باشد و در صورت ندادن آن فرزندان می‌توانند ا‌ز پد‌ر خود شکایت کنند.

با ثبت شکایت فرزند از پد‌ر بابت عدم پرداخت نفقه در مراجع قضایی روند رسیدگی به دعوای مطروحه آغاز می‌گردد. برای تعیین میزان نفقه در این مرحله پدر و فرزند می‌توانند با هم به توافق برسند و اگر با هم به توافق نرسند کارشناس مربوطه موظف به تعیین میزان نفقه می‌باشد.

تعیین میزان نفقه برای فرزندان بستگی به وضعیت مالی و اقتصادی پدر دارد ولی در تعیین میزان نفقه برای زوجه اصولا وضعیت مالی زن را مدنظر قرار می‌دهند.

نکته: نفقه به فرزندی که از راه نامشروع متولد می‌شود تعلق می‌گیرد.

شکایت از پدری که فرزندان خود را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد

طبق قانون هر گونه اقدامی از جانب والدین که سبب آسیب روحی و جسمی کودک و نوجوان شود ممنوع گشته است.

در حقوق ایران پدر و مادر حق تنبیه و تادیب فرزندان خود را دارند ولی به اندازه‌ای که خارج از عرف نباشد. برای مثال کتک زدن بچه و یا آسیب جسمی وارد کردن به فرزند و… ممنوع است.

پس کتک زدن بچه و به اصطلاح ضرب و شتم وی توسط پدر و مادر قابل پیگیری از طریق مراجع قضایی می‌باشد و فرزند می‌تواند به موجب انجام هر کدام از این کارها توسط پدر از وی شکا‌یت کند.

چگونگی و مراحل شکایت از پدر

برای دریافت نفقه از پدر به دادگاه خانواده رجوع نمایید. چنانچه واجد شرایط برای دریافت نفقه باشید میزان آن توسط کارشناس تعیین و دادگاه پدر را به پرداخت آن محکوم می‌نماید. همچنین ممکن است مبلغی به عنوان نفقه تعیین شده باشد ولی با وجود تورم ناچیز باشد. در این صورت هم به دادگاه خانواده رجوع و دادخواست تعدیل نفقه تقدیم نمایید.

توجه نمایید چنانچه پدر استطاعت مالی دارد ولی نفقه فرزندش را نمی‌دهد قابل پیگرد قضایی نیز هست و ممکن است چنین فردی به حبس بیش از شش ماه تا دو سال محکوم گردد.

نحوه شکایت از پدر به دلیل ضرب و شتم نیز از طریق ثبت دادخواست در دادسرا صورت می‌پذیرد. در صورت ورود آسیب و تایید پزشکی قانونی از پدر دیه هم گرفته می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شکایت ا‌ز پد‌ر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ‌شکایت ا‌ز پد‌ر پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : شکایت از پدر



:: برچسب‌ها: شکایت از پدر ,
:: بازدید از این مطلب : 694
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 18 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

هنگامی که بین یک زن و مرد رابطه زوجیت برقرار می‌شود به تبع آن هم از نظر شرعی و هم از نظر قانونی برای هر یک از طرفین حقوق و تکالیفی ایجاد می‌گردد. یکی از این حقوق مهم و کلیدی برای زوج تمکین از سوی زوجه است. زوجه موظف به تمکین از زوج است و در صورتی که از تمکین سر باز بزند این حق برای زوج وجود دارد تا زوجه را ملزم به تمکین نماید. در این مطلب به بررسی ابعاد مختلف الزام به تمکین می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

الزام به تمکین زوجه

الزام به تمکین زن

نحوه الزام به تمکین زوجه

 

 

 

 

 

 

 

تمکین و نشوز چیست ؟

پس از نکاح زوجین در قبال هم وظایف و تکالیفی را بر عهده می‌گیرند که عدم انجام آن‌ها با ضمانت اجرای قانونی مواجه می‌شود. انجام این وظایف را تمکین و عدم انجام را نشوز گویند. برای کسب اطلاعات دقیق از تعاریف، مصادیق و پیامدهای تمکین و عدم تمکین کلیک نمایید.

الزام به تمکین زن

وقتی که عدم تمکین رخ می‌دهد این حق برای طرفین ایجاد می‌شود که دیگری را ملزم به پیروی و تمکین کنند. موقعی که هر یک از طرفین از طریق مرجع قانونی اقدام کرده و درخواست الزام به تمکین طرف مقابل نماید این دعوا به وقوع پیوسته است.

هر طرف یا وکیل آن‌ها در ابتدا به دفتر خدمات قضایی مراجعه نموده و درخواست خود مبنی بر الزام به تمکین را ثبت می‌نمایند. سپس دادگاه خانواده محل اقامت زوجه به موضوع رسیدگی کرده و حکم مقتضی را صادر می‌کند. توصیه می‌شود قبل از ثبت دادخواست اظهارنامه‌ای مبنی بر درخواست برگشت زوجه به محل سکونت و تمکین کردن تهیه نمایید.

البته در صورتی که هر یک از طرفین به یک دلیل قانونی از تمکین خودداری کنند، طرف دیگر تا زمان برطرف شدن مانع نمی‌تواند فرد مقابل را ملزم به تمکین کند.

ارکان دعوای الزام به تمکین

برای استماع این دعوا دو رکن مهم باید اثبات گردد: 1/ وجود رابطه زوجیت 2/ رخ دادن عدم تمکین.

1/ وجود رابطه زوجیت: در ابتدای امر باید اثبات گردد که رابطه زوجیت بین طرفین وجود دارد و به تبع باید تمکین صورت گیرد. قطعا زمانی که رابطه زوجیتی نباشد تمکین کردن هم معنایی ندارد. به طور مثال وقتی مردی دعوای الزام به تمکین را نسبت به زنی مطرح می‌کند باید مستندات خود مبنی بر وجود علقه زوجیت را نیز ارائه دهد. در دعوا بار اثبات بر عهده خواهان است. ممکن است خوانده رابطه زوجیت را انکار کند مثلا بگوید که نکاح موقت بوده و زمان آن به پایان رسیده در این صورت خواهان باید مستندات خود مبنی بر اینکه هنوز زوجیت باقی است ارائه دهد.

2/ رخ دادن عدم تمکین: رکن مهم دیگر که باید اثبات شود این است که آیا اصلا عدم تمکین رخ داده یا خیر؟ خواهان چه زوج و چه زوجه باید اثبات کنند که طرف مقابل فعل یا ترک فعلی را انجام داده که از مصادیق عدم تمکین است. به طور مثال زوج ثابت کند زوجه بدون اطلاع منزل را ترک کرده یا اینکه حاضر به همبستر شدن نیست و نیاز جنسی شوهر را برطرف نمی‌کند. یا در مقابل زن ثابت کند که شوهر او مدتی است که نفقه زندگی را پرداخت نکرده و یا حتی خانه و خانواده را رها کرده است.

موارد قانونی عدم تمکین زوجه | الزام به تمکین زن

موارد مجاز و قانونی عدم تمکین:

1) ابتلای مرد به امراض جنسی و مقاربتی.

2) ضرر بدنی مالی و شرافتی برای زوجه.

3) بیماری زن که سبب می‌شود نتواند وظایف خود را انجام دهد.

4) حق تعیین مسکن به زوجه داده شده باشد و مجبور نباشد در محل تعیین شده توسط زوج اقامت کند.

5) استفاده از حق حبس: در این مورد زن می‌تواند تا مهریه خود را دریافت نکرده از تمکین خودداری کند.

6) واجبات شرعی مانند حج و روزه.

 ضمانت اجرای عدم تمکین زن از مرد

1/ عدم استحقاق نفقه، اجرت المثل و نحله.

2/ دعوای الزام به تمکین.

3/ اجازه ازدواج مجدد.

ضمانت اجرای عدم تمکین مرد از زن

1/ طرح دعوای الزام به تمکین.

2/ درخواست طلاق از طرف زوجه.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص الزام به تمکین، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون الزام به تمکین پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : الزام به تمکین زوجه



:: برچسب‌ها: الزام به تمکین زوجه ,
:: بازدید از این مطلب : 698
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 17 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

این روزها دادگاه‌های خانواده محل رفت آمد زوج‌هایی ناراضیست که همسران آن‌ها به وظایف خود در قبال خانواده و زندگی عمل نمی‌کنند و مسئولیت‌هایشان را نمی‌پذیرند. یکی از این موارد عدم تمکین است. حال تمکین چیست؟ آیا فقط به زن مربوط است یا خیر؟ در ادامه به بررسی تفصیلی دعوای الزام به تمکین می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

دعوای الزام به تمکین زن

شرایط دعوای الزام به تمکین زن

روند رسیدگی به دعوای الزام به تمکین زن

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تمکین و نشوز چیست ؟

در ازدواج مباحث تمکین و نشوز مطرح می‌گردد که به لحاظ حقوقی دارای آثار و پیامدهای به‌خصوصی است. به طور اجمالی قیام برای انجام وظایف قانونی در ازدواج را تمکین و عدم انجام آن‌ها را نشوز گویند. برای کسب اطلاع دقیق از مفهوم و مصادیق تمکین و نشوز و عدم تمکین کلیک نمایید.

ضمانت اجرای عدم تمکین

در این موارد ضمانت اجرای قانون در برابر زن موارد زیر است:

۱. الزام وی به تمکین.

۲. محرومیت زوجه از دریافت نفقه.

۳. در شرایطی دادگاه اجازه ازدواج مجدد را به مرد می‌دهد.

۴. همچنین محرومیت زن از دریافت “نحله”.

چنانکه زن از اقامت گزیدن در منزل شوهر امتناع ورزد ( عدم تمکین عام ) و یا از وظایف زوجیت سر باز زند نفقه به او اختصاص نمی‌یابد.

همانطور که در ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی داریم: اگر زن از انجام وظایف زوجیت خودداری و سرپیچی کند (بدون دلیل موجه) نفقه که حق اوست دیگر به او تعلق نمی‌گیرد.

اقامه دعوای تمام عیار الزام به تمکین زن

در صورت ناشزه بودن زن، مرد یا وکیل او به دادگاه مراجعه می‌کند و دادخواست خود را مبنی بر الزام زوجه به تمکین ارائه می‌کند. البته لازم به ذکر است که بهتر است ابتدا مرد یک اظهارنامه شامل لزوم تمکین زن برای همسر خود بفرستد تا شاید قبل از ارائه دادخواست خود بتواند قضیه را حل کند.

دادگاه با بررسی دادخواست مرد جلسه‌ای را با حضور مرد و زن برای بررسی مشکل تشکیل می‌دهد. در ابتدا مرد یا وکیل او باید ضمن ارائه شکایت خود دلایل و مدارکی را مبنی بر عدم تمکین زن ارائه کند. سپس دادگاه به زوجه یا وکیل وی امکان می‌دهد تا از خود دفاع کند و با ارائه دادن دلایل خود صحت دلایل شوهر خود را رد یا تنفیذ بنماید.

دلایل رد دادخواست دعوای الزام به تمکین زن

ارائه دلایل زیر از طرف زوجه باعث رد دادخواست الزام به تمکین می‌شود:

۱. فراهم نکردن مسکن مناسب و در شان زوجه از طرف زوج.

۲. عدم پرداخت نفقه به زوجه.

۳. رفتار ناشایست زوج مانند ضرب وجرح زن، ناسزا گفتن، اعتیاد و…

۴. استفاده زوجه از حق حبس خود مبنی بر پرداخت کامل مهریه. ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی بیان می‌کند: در صورتی که زوجه (زن) قبل از ادای وظایف زوجیت درخواست مهریه کند اجازه دارد تا زمان دریافت کامل مهریه از انجام وظایف در برابر شوهرش خودداری کند. البته لازم به ذکر است که این خودداری ارتباطی به دریافت نفقه ندارد و زوج موظف است در این مدت نفقه زوجه را بپردازد. اما اگر زوجه قبل از دریافت مهریه با میل خود به وظایف زوجیت عمل کند دیگر نمی‌تواند از ادای آن سرپیچی کند.

۵. و…

سرانجام دعوا

دادگاه پس از شنیدن دلایل دو طرف اقدام به صدور رای در خصوص دادخواست می‌نماید که اگردلایل زن کافی باشد دادخواست رد می‌شود و اگر دلایل مرد کافی و اظهارات زن بی‌پایه و اساس باشد دادگاه حکم الزام به تمکین زن را صادر می‌نماید. در صورت اعتراض زن، وی می‌تواند در مهلت ۲۰ روزه‌ای که دادگاه برای اعتراض تعیین کرده است به دادگاه مراجعه کند و تجدیدنظر در حکم دادگاه را درخواست نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دعوای الزام به تمکین، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دعوای الزام به تمکین پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : دعوای الزام به تمکین زن



:: برچسب‌ها: دعوای الزام به تمکین زن ,
:: بازدید از این مطلب : 729
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 17 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

به محض جاری شدن صیغه نکاح زوجین در برابر یکدیگر موظف به اجرای تعهداتی می‌شوند که یکی از این تعهدات که دو جانبه است و هر دوی زن و مرد باید به این تکلیف عمل کنند تمکین است که در اذهان عموم تمکین بیشتر برای زن به کار می‌رود. در ادامه به بررسی تفصیلی ارسال اظهارنامه عدم تمکین خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

ارسال اظهارنامه عدم تمکین زن

نحوه ارسال اظهارنامه عدم تمکین زن

ارسال اظهارنامه اطاعت نکردن از شوهر

ارسال اظهارنامه عدم تمکین زوجه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تکمین و نشوز به چه معناست

تمکین از تکالیف زوجین در زندگی مشترک است که ایشان را در برابر هم موظف به انجام اموری همچون حسن معاشرت، انجام رابطه جنسی و… می‌نماید. برای کسب اطلاع بیشتر در خصوص مفاهیم تمکین و نشوز و انواع تمکین کلیک نمایید.

اظهارنامه عدم تمکین

شکایت تمکین دارای مقدماتی است. زوج می‌تواند بعد از حضور در دادگاه درباره ترک همسر خویش اظهاراتی را عنوان کند مانند اینکه زوجه درخواست خانه‌ای به نام خودش دارد و یا درخواست خرید ماشین برای وی را دارد که از توان مالی مرد خارج است و در ادامه به این مساله می‌پردازند که چون طبق خواسته غیر منطقی ایشان عمل نکرده‌ام زوجه از منزل بدون رضایت بنده خارج شده است.

غیبت زوجه در دادگاه | ارسال اظهارنامه عدم تمکین

باید توجه داشت که بعضی از زنان از حضور در جلسات دادگاه ممانعت می‌کنند و تصور آن‌ها بر این است که غیبتشان در دادگاه به نفع ایشان است. اما دقیقا این مساله به ضرر آن‌ها خواهد بود و دادگاه می‌تواند به ضرر زن رای صادر کند چرا که در دادگاه خانواده اصل بر تمکین زوجه است. 

با توجه به آنچه گفته شد اگر زن بدون هیچ دلیل موجهی منزل را ترک کند و از تعهدات زناشویی خویش ممانعت به عمل بیاورد زوج می‌تواند با تنظیم یک اظهارنامه همسر خویش را مورد بازخواست قرار دهد و از همسر قانونی خود درخواست کند تا در زمانی تعیین شده که معمولا بین پنج تا هفت روز است به منزل بازگردد و اگر زوجه توجهی به این اظهارنامه نداشته باشد به طور قطع از لحاظ قانون خانواده ناشزه محسوب شده و حقی در برابر درخواست نفقه نخواهد داشت.

انواع اظهارنامه

امروزه اظهارنامه در تهران و مراکز استان‌ها تنها به شیوه الکترونیکی ثبت می‌گردد.

ابتدائا باید در سامانه خدمات الکترونیکی قضایی ثبت نام کرد. انجام این مراحل اولیه پیچیده نخواهد بود و توسط خود شخص هم در منزل امکان پذیر خواهد بود. پس از آن می‌توانید با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اظهارنامه را به ثبت برسانید.

نحوه ارسال اظهارنامه عدم تمکین در تهران و شهرستان‌ها

سابقا فردی که خواستار احقاق حقوق خود مبنی بر عدم تمکین همسر خود بود باید فرمی مخصوص را از طریق دادگاه و مراجع قضایی به زوجه می‌رساند اما امروزه برای ثبت و تنظیم اظهارنامه نیازی نیست همانند گذشته عمل شود بلکه باید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی اظهارنامه‌ای را تنظیم کرده و برای فرد ارسال کنید چگونگی طرح، ثبت و ارسال اظهارنامه پیچیدگی خاصی ندارد.

شما ابتدا باید حضوری به دفاتر خدمات الکترونیکی بروید سپس اطلاعات دقیق فردیتان را در اختیار مسئول مربوطه قرار دهید و در پی آن برای پیگیری ارسال و ثبت اظهارنامه یک کد پیگیری دریافت کنید.

چگونگی دریافت اظهارنامه

برای دریافت و اطلاع از مفاد اظهارنامه نیازی به حضور در دفاتر خدمات الکترونیکی نیست بلکه این ابلاغیه به صورت یک پیامک به مخاطب ارسال می‌شود و فرد متوجه می‌شود که در سامانه ثنا ابلاغیه‌ای تحت عنوان اظهارنامه عدم تمکین برای او ارسال شده است اما اگر گیرنده ابلاغیه بخواهد پاسخی به این اظهارنامه بدهد باید به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه نماید.

نمونه اظهار نامه عدم تمکین | ارسال اظهارنامه عدم تمکین

سرکار خانم ………….

با احترام به آگاهی می‌رساند،

همان طور که اطلاع دارید در تاریخ ………..به موجب عقدنامه …….. ثبت شده در دفتر ازدواج ……… به عقد دائم اینجانب درآمده‌اید.

شما در تاریخ ……… تا ………. بدون رضایت و مجوز قانونی منزلگاه را ترک نموده و تا کنون بازنگشته‌اید با توجه به وظایف و تعهداتی که نسبت به بنده دارا هستید از شما درخواست دارم اختلاف خانوادگی را همراه با تامل و تدبر و به دور از قهر و کشمکش حل و فصل نمایید تا کدورت فی ما بین از بین برود و همچنین از شما خواستارم علاوه با بازگشت به منزل باعث به وجود آمدن پریشانی و تکدر خاطر اینجانب و خود نشوید. طبق زمان تعیین شده یعنی به فاصله یک هفته از تاریخ ابلاغ اظهارنامه تصمیم خود را قاطعانه مبنی بر بازگشت به منزل استوار سازید و به استحضار می‌رساند اگر تصمیمتان ممانعت از بازگشت به منزل می‌باشد شما ناشزه شناخته می‌شوید و از پرداخت نفقه توسط اینجانب محروم خواهید شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ارسال اظهارنامه عدم تمکین، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ارسال اظهارنامه عدم تمکین پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع  : ارسال اظهارنامه عدم تمکین زن



:: برچسب‌ها: ارسال اظهارنامه عدم تمکین زن ,
:: بازدید از این مطلب : 708
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 17 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

می‌دانیم که برای هر عملی مزد و پاداشی در نظر گرفته می‌شود و هر کس کاری را در برابر دستمزد انجام می‌دهد مگر آنکه بنا به دلایلی (از روی صمیمیت نوع دوستی و…) بخواهد آن کار را مجانی یا به قصد تبرع‌ (برای رضای خدا کار کردن) انجام دهد که در این صورت انتظار دستمزد و حق العمل ندارد. در زندگی خانوادگی نیز حقوقی به زوجین در مقابل وظایف ایشان تعلق می‌گیرد. حال می‌خواهیم بدانیم اجرت المثل چیست؟ در چه صورت به زن تعلق می‌گیرد و محاسبه آن به چه صورت است؟

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید :

نحوه محاسبه اجرت المثل

اجرت المثل

مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت زن

 

 

 

 

 

 ا‌جرت المثل چیست ؟

اجرت که به معنای پاداش و دستمزد است. اما اجرت المثل که یک اصطلاح فقهی است عبارت است از دستمزد و حق العملِ کاری که از قبل مبلغ آن مشخص نشده باشد. این موضوع در ماده ۳۳۶ قانون مدنی این گونه آمده است: اگر کسی به دستور دیگری (درخواست دیگری) عملی را انجام دهد که در عرف برای آن حق‌الزحمه‌ای وجود دارد و پرداخت می‌شود فرد واجد دریافت اجرت المثل خواهد بود. البته به شرط آنکه کار را برای رضای خدا انجام نداده باشد.

اجرت المثل زن در ایام زوجیت

در صورتی که زن کارهایی را مانند نگهداری از خانه، پختن غذا، نظافت خانه و… انجام دهد که شرعا جزو وظایف اصلی او نیست (کارهایی که از آن‌ها به عنوان تمکین یاد می‌کنیم ) و چنانچه زن این اعمال را به دستور و درخواست شوهر و بدون قصد تبرع (رضایت خداوند) انجام دهد استحقاق دریافت حق الزحمه‌ای که در این بحث ا‌جرت المثل نام می‌گیرد را دارد.

متفاوت بودن میزان اجرت المثل زن

باید در نظر بگیریم که مقدار تعیین شده از سوی دادگاه برای اجرت‌المثل افراد مختلف یکسان نیست و در شرایط مختلف مقدار متنوعی دارد. از جمله مواردی که باعث کم یا زیاد شدن میزان اجرت‌المثل می‌شود می‌توان به میزان کار انجام شده، سطح تحصیلات، عرف محل زندگی و موارد دیگر اشاره کرد. تحصیلات بالا موردی است که سبب افزایش ا‌جرت المثل می‌گردد. همچنین شاغل بودن یا نبودن زوجه یکی از مواردی است که باعث تغییر در اجرت المثل او می‌شود زیرا میزان فعالیت او در منزل کم‌تر از زن خانه‌دار بوده است.

چه زمانی اجر ت المثل به زوجه تعلق نمی‌گیرد ؟

اجرت المثل هر زمانی که زن بخواهد (مطابق قانون جدید) به او اختصاص می‌یابد چه در حین زندگی مشترک چه زمانی که درخواست طلاق فقط از سوی زوج داده شده باشد و یا طلاق با قبول طرفین به صورت توافقی انجام گیرد و حتی وقتی که طلاق به درخواست زن صورت گیرد اجرت المثل به وی پرداخت می‌شود. علاوه بر آن در مواردی چون قانون می‌خواهد از زن حمایت کند مبلغی را به عنوان نحله (هدیه) برای او در نظر می‌گیرد.

دریافت اجرت المثل منوط به درخواست زن است.

نحوه درخواست اجرت المثل و محاسبه آن در دادگاه

زوجه (زن) می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند در هر زمان دریافت اجرت المثل را از دادگاه درخواست کند. در این هنگام زن باید بتواند ثابت کند که انجام این اعمال خارج از وظایف اصلی و شرعی او و به درخواست شوهرش بوده است و بصورت تبرعی صورت نگرفته است. در اینجا مرد می‌تواند در صورت کذب بودن ادعای زن دلایل خود را در رد این ادعا مطرح کند. در صورت پذیرفته نشدن دلایل زوج (مرد) اصل بر تبرعی نبودن اعمال زوجه است و تنها شهادت زن کفایت می‌کند و مورد قبول واقع می‌شود. برای تعلق اجرت المثل طلاق نباید به دلیل سوء رفتار زن باشد.

پس از درخواست زوجه یک کارشناس رسمی دادگستری به دستور و حکم قاضی مراحل محاسبه میزان اجرت‌المثل زوجه را پیگیری و مبلغ اجرت المثل برای هر سال زندگی مشترک را محاسبه می‌کند که این مبلغ باید به تعداد سال‌های زندگی مشترک زوجین به زن پرداخت شود. زن می‌تواند به تعداد کل سال‌های زندگی با شوهرش این مبلغ را دریافت کند یا با رضایت خود او به مقدار نصف آن ایام و هر تعداد که او بخواهد اجرت المثل بگیرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اجرت المثل زوجه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ا‌جرت المثل زوجه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منتبع : اجرت المثل



:: برچسب‌ها: اجرت المثل | نحوه محاسبه اجرت المثل ,
:: بازدید از این مطلب : 678
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 17 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

زمانی که انجام یک عمل به شخصی ضرر وارد کند در این صورت شخص می‌تواند به دادگاه مراجعه کند و درخواست صدور دستور موقت را بکند. اما این دستور موقت می‌تواند در مواردی از بین برود و فردی که به ضرر او قرار دستور موقت صادر شده است می‌تواند درخواست رفع اثر از دستور موقت را بنماید. این درخواست مستلزم شرایط قانونی خاصی است که در این مقاله به آن پرداخته‌ایم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لنیک زیر کلیک کنید :

رفع اثر از دستور موقت

جبران خسارت ناشی از اجرا و الغای دستور موقت

 

 

خاتمه دستور موقت ( رفع اثر از دستور موقت )

د‌ستور موقت به‌موجب موارد ذیل خاتمه می‌یابد:

۱. لغو د‌ستور موقت به دلیل رفع شدن دلایلی که سبب صدور دستور موقت گشته است.

۲. عدم طرح دعوا در مهلت مقرر.

۳. انصراف خواهان از دستور موقت.

۴. استرداد دادخواست یا دعوای اصلی توسط خواهان یا انصراف کلی از دعوا.

۵. صدور رای نهایی علیه خواهان.

۶. دادن تامین توسط خوانده.

رفع ا‌ثر از د‌ستور موقت به دلیل دادن تامین توسط خوانده

اگر خوانده تامینی در تناسب با موضوع دستور موقت تودیع نماید دادگاه می‌تواند دستور موقت را ملغا نماید. رفع ا‌ثر از دستور موقت منوط به شرایط ذیل است:

۱. تامین خوانده متناسب با موضوع دعوا باشد.

۲. میزان این تامین بسته به نظر قاضی است.

۳. رفع اثر از دستور موقت منوط به نظر قاضی است.

انصراف خواهان از دستور موقت

خواهان می‌تواند درخواست خود مبنی بر اصدار دستور موقت را مسترد کند چه دستور موقت صادر شده باشد یا خیر و چه این قرار اجرا شده باشد یا خیر.

انصراف خواهان دارای آثار ذیل است:

۱. اگر تا قبل از اصدار دستور موقت خواهان از آن منصرف شود درخواست دستور موقت لغو گشته و اگر خواهان خسارت احتمالی را پرداخت نموده باشد به او عودت خواهد شد.

۲. اگر تا قبل از اجرای دستور موقت خواهان از آن منصرف شود دستور موقت لغو شده و خسارت احتمالی که خواهان پرداخت کرده به او بازگردانده می‌شود.

۳. اگر بعد از اجرای دستور موقت خواهان از آن منصرف شود دستور موقت لغو می‌شود ولی خسارت احتمالی که او تودیع کرده به وی بازگردانده نمی‌شود تا در صورت شکست خواهان در اصل دعوا، خسارت وارده به خوانده از ناحیه مبلغ تودیع شده جبران گردد.

 

جبران خسارت ناشی از اجرای دستور موقت

اگر خواهان مطالبه دستور موقت کند و دستور موقت صادر و اجرا شود اما نهایتا در دعوای اصلی شکست بخورد خساراتی که از ناحیه اجرای قرار مزبور به خوانده وارد شده قابل جبران است.

برای مطالبه خسارت باید شرایط ذیل موجود باشد:

۱. باید دستور موقت اجرا شده باشد.

۲. خواهان به‌موجب رای نهایی در دعوا شکست بخورد این رای نهایی می‌تواند حکم به بی‌حقی خواهان یا هر یک از قرارهای قاطع دعوا باشد.

۳. به‌موجب اجرای دستور موقت به خوانده خساراتی وارد شده باشد.

 

جبران خسارت ناشی از رفع اثر از دستور موقت

اگر به درخواست خوانده و به دلیل سپردن تامین توسط او و موافقت قاضی، از دستور موقت رفع اثر شود و به واسطه این رفع اثر به خواهان خسارت وارد شود خواهان می‌تواند خسارت خود را مطالبه کند.

برای مطالبه خسارت باید شرایط ذیل برقرار باشد:

۱. به درخواست خوانده و به دلیل تودیع تامین توسط خوانده از دستور موقت رفع ا‌ثر شده باشد.

۲. خوانده به‌موجب رای نهایی در دعوا محکوم شود.

۳. به علت الغای دستور موقت به خواهان خسارتی وارد شده باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص رفع اثر از دستور موقت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون رفع اثر از دستور موقت پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : رفع اثر از دستور موقت



:: برچسب‌ها: رفع اثر از دستور موقت ,
:: بازدید از این مطلب : 721
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 17 مهر 1399 | نظرات ()