نوشته شده توسط : vakiel

اقامه کردن دعوا دارای شرایطی است که تنها در صورت تحقق این شرایط دعوا اقامه می‌شود. یکی از این شرایط اقامه دعوا در مدت قانونی و مختومه شمرده نشدن دعوای اقامه شده می‌باشد که در ادامه به بررسی مفصل آن می‌پردازیم. قانونگذار بیان کرده است که دعوا باید در مدت قانونی تعیین شده اقامه شود و از مدتی که در قانون پیش‌بینی شده است تحت عنوان مهلت قانونی یاد می‌شود. اگر مدت پیش‌بینی شده در قانون رعایت نشود بدون آنکه خللی به حق اصلی وارد شود دادگاه از استماع دعوای مربوطه خودداری می‌کند. در ادامه به بررسی مهلت‌های قانونی و مرور زمان می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

مهلت قانونی

اقامه دعوا در مدت قانونی

 

 

 

مهلت قانونی

حق تا زمانی باقی می‌ماند که به یکی از طرق قانونی مانند ادای حق ساقط شود و تا زمانی که این سقوط حق صورت نگیرد آثار آن حق نسل اندر نسل بر اشخاص بار می‌شود و همواره ذی‌حق یا قائم مقامان او می‌توانند حق خود را مطالبه کنند. اما در مواردی قانونگذار مطالبه حق را به مهلت‌های قانونی محدود کرده است. اهمیت اقامه دعوا در این مهلت‌ها به این خاطر است که اگر در مهلت مقرر حق مزبور مطالبه نشود اصل حق ساقط می‌شود.

ماده ۱۱۶۰ قانون مدنی به این شرح است که اگر بعد از نزدیکی عقد نکاح منحل شود و زن دوباره ازدواج کند و فرزندی را به دنیا بیاورد و همچنین الحاق این فرزند مطابق قانون به هر دو شوهر زن ممکن باشد در این صورت فرزند ملحق می‌شود به شوهر دوم مگر اینکه امارات بر خلاف این را ثابت کند. در ماده بیان شده است که شوهر دوم در صورتی که بخواهد نفی ولد کند و اعتقاد داشته باشد که آن فرزند متعلق به او نیست حداکثر ظرف دو ماه از تاریخ آگاهی از تولد آن فرزند باید اقدام کند. به عبارت دیگر برای اقامه این دعوا مهلت قانونی تعیین شده است که اگر خارج از این مهلت قانونی دعوا اقامه شود دعوای مزبور مسموع نخواهد بود.

مرور زمان چه تفاوتی با مهلت قانونی دارد ؟

مقررات قانون قدیم در خصوص مرور زمان دعاوی حقوقی نسخ گردیده است. همچنین در قانون جدید آیین دادرسی مدنی در خصوص این موضوع سکوت شده است. پس در قانون فعلی محدودیت زمانی در خصوص طرح دعاوی حقوقی (جز در موارد معدود مثل مثال تعلق فرزند به شوهر دوم) وجود ندارد و ذی‌حق می‌تواند هر وقت که خواست اقامه دعوا نماید و دادگاه هم مکلف به رسیدگی است.

در تعریف مرور زمان باید بیان کرد که مرور زمان به مدتی گفته می‌شود که پس از اتمام آن دعوا شنیده نمی‌شود. مرور زمان به دعاوی کیفری اختصاص دارد. نکته قابل توجه اینجاست که در قانون مجازات اسلامی که در سال ۱۳۹۲ تصویب شده است و قانون موخر به شمار می‌رود، مرور زمان، تعقیب جرائم موجب تعزیر را با شرایطی موقوف می‌نماید.

نکته

همچنین زمانی که دعوا در فرض اینکه ثابت شود اثر قانونی نداشته باشد دادگاه در این خصوص نیز قرار رد دعوا را صادر می‌کند. مثلا اگر هبه‌ای صورت گرفته باشد ولی به قبض مرتهن درنیاید. همچنین در شرایطی که مورد دعوا احتمالی باشد و یا اینکه مشروع نباشد باز هم دادگاه باید قرار رد دعوا را صادر کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهلت قانونی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مهلت قانونی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.



:: برچسب‌ها: مهلت قانونی ,
:: بازدید از این مطلب : 754
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

تمام معاملاتی که انجام می‌دهیم در چارچوب قانون و مقررات حقوقی است و در صورتی که معامله‌ای انجام دهیم که شرایط اساسی مندرج در قانون را نداشته باشد باطل تلقی خواهد شد. معامله با خود یکی از مسائلی است که همیشه مطرح بوده و قانون نیز این معامله را در نظر گرفته است و احکام مربوط به آن را بیان نموده است.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید : 

معامله با خود

احکام معامله با خود

آثار معامله با خود

 

 

 

 

فرض مسئله

عقد توافقی است که بین دو یا چند نفر به‌منظور ایجاد اثر حقوقی مطلوب انجام می‌شود. پس برای انعقاد قرارداد، وجود حداقل دو شخص لازم است زیرا یک شخص هیچ وقت با خود قرارداد نمی‌بندد و نمی‌تواند در برابر خویش دینی به‌عهده بگیرد.

با وجود این، قبول اراده مستقل برای نماینده این بحث را به وجود آورده است که، آیا یک شخص می‌تواند به نمایندگی از دیگری با خود معامله کند یا به نیابت از هر دو طرف معامله به تنهایی عقد را انشاء کند؟

بر فرض که چنین کاری از نظر فنی و حقوقی درست باشد، آیا به مصلحت است که بیان اراده یکی از دو طرف عقد به‌وسیله کسی انجام بگیرد که با او قصد معامله کردن دارد و کوشش می‌کند تا هر چه بیشتر به منفعت خود اقدام کند؟

 

معامله با خود از نظر فنی و حقوقی

رکن اساسی هر عقد وجود دو اراده مستقل و متقابل است که هر کدام نفع خاصی را دنبال می‌کند ولی اگر وظیفه دفاع از هر دو نفع را یک نفر به‌عهده بگیرد تحقق این رکن دشوار است. زیرا در این فرض تصمیم نهایی به‌عهده اوست و به سختی می‌توان تصور کرد که از یک نفر در معامله‌ای دو اراده مستقل صادر شود و این دو اراده با هم در موضوعی توافق کنند.

با وجود این، به‌نظر می‌رسد که در ( معامله با خود ) وجود دو قصد انشاء قابل تصور باشد؛ برای اثبات این ادعا باید به دو نکته اساسی توجه کرد:

۱. در ماهیت حقوقی نمایندگی گفته شد که نماینده دارای اراده‌ای مستقل از اصیل است و نباید او را مثل وسیله انتقال تصور کرد.

۲. درست است که در این‌گونه معاملات تنها یک نفر مداخله دارد ولی او به دو عنوان و اعتبار در انعقاد قرارداد شرکت می‌کند و می‌تواند به مقتضای هر یک از دو عنوان، اراده مستقل داشته باشد.

 

محدودیت‌های معامله با خود

در معامله با خود، حقوق اصیل همیشه در خطر است و بیم آن می‌رود که وکیل منافع خود یا طرف دیگر را بر آن ترجیح دهد به‌همین دلیل قانون‌گذار برای این‌گونه معاملات حدودی پیش‌بینی کرده است تا از شدت خطر بکاهد:

۱. در فرضی که اصیل به میل خود به دیگری وکالت می‌دهد و می‌تواند خوب و بد اعمال او را بازرسی کند مداخله قانون‌گذار کمتر ضرورت دارد ولی در مواردی که شخصی به حکم قانون، نماینده محجور است یا نمایندگی اشخاص حقوقی به‌عهده مدیر آن قرار می‌گیرد چون امکان ایجاد ضرر بیشتر است قانون نیز باید احتیاط بیشتری را رعایت کند. مثلا در قانون مدنی آمده که قیم نمی‌تواند به سمت قیمومت از طرف مولی‌علیه با خود معامله کند اعم از اینکه مال مولی‌علیه را به خود منتقل کند یا مال خود را به او انتقال دهد.

۲. در مورد وکالت، اختیار وکیل تابع اراده موکل است و قانون منع ویژه‌ای ندارد. با وجود این، دشواری در فرضی بروز می‌کند که وکالت مطلق یا عام به وکیلی داده شود و در آن اختیار وکیل در معامله با خویش تصریح نگردد مثل اینکه وکالت داده شود خانه مرا به هر کس صلاح می‌دانی بفروش.

بعضی از فقیهان از عموم عبارت چنین مستفاد کرده‌اند که شامل معامله با خود وکیل نیز هست ولی نظر مشهور این است که اطلاق وکالت در دید عرف دلالت بر اختیار وکیل در معامله با خود ندارد و ظاهر از اراده موکل این است که فقط حق معامله با دیگران را به وکیل داده است.

نتیجه

پس اصولا معامله با خویش در صورتی که تاکیدی از جانب موکل برای فروش مال به غیر از وکیل وجود نداشته باشد صحیح است.

در حقوق ایران تردیدی در صحت معامله با خود وجود ندارد طبق قانون ممکن است یک طرف اصالتا از جانب خود و وکالتا از جانب دیگری معامله‌ای منعقد نماید یا یک وکیل از جانب هر دو معامله‌ای منعقد بنماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص معامله با خود، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون معامله با خود پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : معامله با خود



:: برچسب‌ها: معامله با خود ,
:: بازدید از این مطلب : 761
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

گاهی در امور حقوقی قاضی پرونده نمی‌تواند رای مقتضی را صادر نماید و برای این کار نیاز به کارشناس متخصص در این امر دارد که با توجه به نظر کارشناسی رای را صادر نماید. اما این تنها دادگاه نیست که می‌تواند از نظر کارشناس برای حل پرونده‌های موجود استفاده‌ کند بلکه طرفین دعوا نیز می‌توانند از دادگاه درخواست کارشناسی بنمایند به این ترتیب قانون برای درخواست کارشناسی توسط طرفین یا دادگاه قوانین متفاوتی وضع کرده است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

نظر کارشناس رسمی دادگستری

 تعیین دستمزد نظر کارشناس رسمی دادگستری 

مهلت اعتراض به نظر کارشناس رسمی دادگستری 

 

 

 

کارشناسی

کارشناسی یعنی قاضی در اموری که جنبه فنی و تخصصی غیرقضایی دارند نظر متخصص امر را ملاک قرار می‌دهد و با کسب نظر از متخصص امر یا متخصصین امر، ابهاماتی را که نسبت به امور موضوعی وجود دارد می‌زداید.

اوصاف کارشناسی عبارتند از:

۱.درقالب قرار کارشناسی اجرا می‌شود.

۲.قاضی می‌تواند راسا یا به درخواست یکی از طرفین این قرار را صادر کند.

۳.اطلاعات حاصل از این قرار در زمره امارات قضایی است.

 

الزام یا عدم الزام قاضی در تبعیت از نظر کارشناس

۱.در امور فنی و تخصصی غیرقضایی که نظر کارشناس متخصص امر نیاز باشد، قاضی در حیطه مسائل غیرقضایی امر مربوطه را به کارشناس ارجاع می‌دهد.

۲.چون نظر کارشناسی اماره قضایی است در صورت تعارض با سایر ادله دادگاه می‌تواند ادله مزبور را ترجیح دهد.

۳.اگر نظر کارشناس با اوضاع محقق و معلوم قضیه مطابقت نداشته باشد یعنی اشتباه بودن نظر کارشناس کاملا واضح و مبرهن باشد قاضی به آن نظر توجه نمی‌کند بدون آن که نیاز باشد طرفین دعوا به این نظریه اعتراض کنند.

 

امور قابل ارجاع به کارشناس

اموری قابل ارجاع به کارشناس است که دو شرط زیر را داشته باشد:

۱.در شمار امور موضوعی باشد.

۲.دارای جنبه فنی و تخصصی باشد.

 

قواعد انتخاب کارشناس

کارشناس باید دارای اوصاف زیر باشد:

۱.پروانه کارشناسی رسمی دادگستری داشته باشد.

۲.مورد وثوق دادگاه باشد.

۳.درصورت تعدد کارشناسان مورد وثوق دادگاه، کارشناس به قید قرعه انتخاب می‌شود.

۴.انتخاب کارشناس با دادگاه است.

۵.کارشناس یک شخص حقیقی است.

 

اقسام کارشناس از حیث طریقه انتخاب

۱.کارشناس منتخب دادگاه: کارشناسی که توسط دادگاه تعیین می‌شود.

۲.کارشناس مرضی‌الطرفین: ممکن است طرفین دعوا قبل از آن که دادگاه کارشناس انتخاب کند با توافق یکدیگر شخصی را بعنوان کارشناس مرضی‌الطرفین تعیین و به دادگاه معرفی کنند. کارشناس مرضی الطرفین می‌تواند کارشناس رسمی دادگستری نباشد.

 

طریقه انجام کارشناسی

۱.قاضی قرار کارشناسی را راسا یا به درخواست یکی از طرفین دعوا صادر می‌کند.

۲.با درخواست یکی از طرفین دعوا، قاضی درصورتی مکلف به صدور قرار کارشناسی است که آن موضوع را واجد جنبه تخصصی غیرقضایی بداند.

۳.این قرار از جانب طرفین دعوا قابل شکایت نیست.

۴.اگر محل انجام تحقیقات کارشناسی، خارج از مقر دادگاه رسیدگی‌کننده به دعوا باشد، دادگاه رسیدگی‌کننده، به دادگاه محل انجام تحقیقات نیابت می‌دهد تا کارشناس تعیین کند.

۵.کارشناس مکلف به قبول امر کارشناسی و ارائه‌ نظر است مگر آن که دارای عذر موجهی باشد.

 

مهلت کارشناس برای ارائه نظر

۱.قاضی در قرار کارشناسی مهلت کارشناس را تعیین می‌کند.

۲.مهلت کارشناسی به درخواست کارشناس توسط قاضی برای یک بار قابل تمدید است.

۳.اگر کارشناس در مهلت مقرر نظر خود را به دادگاه تسلیم نکند کارشناس دیگری تعیین می‌شود.

۴.این مقررات برای کارشناس مرضی‌الطرفین هم جاری است.

قواعد حاکم بر حق‌الزحمه کارشناس

۱.در قرار کارشناسی دستمزد علی‌الحساب تعیین می‌شود.

۲.دادگاه، حق‌الزحمه نهایی را بعد از تقدیم نظر کارشناس تعیین می‌کند.

۳.دادگاه نمی‌تواند دستمزد کارشناسی را بیش از تعرفه تعیین کند.

۴.پرداخت دستمزد به کارشناس منوط به تسلیم نظر کارشناسی است.

۵.اگر کارشناس نظر خود را خارج از مهلت تقدیم کند همچنان مستحق حق‌الزحمه است.

۶.اگر کارشناس اقدام به کارشناسی کند اما به دلایلی که خارج از اراده اوست انجام کارشناسی منتفی شود او مستحق دریافت حق‌الزحمه‌ای متناسب با اقداماتی است که انجام داده است.

۷.اعتراض به نظر کارشناس مانع از پرداخت حق‌الزحمه او نیست. حتی عدم پذیرش نظریه کارشناسی از جانب دادگاه نیز مانع از پرداخت حق الزحمه او نیست.

 

شخص عهده‌دار دستمزد کارشناس

تادیه دستمزد کارشناس و تهیه وسایل اجرای قرار کارشناسی به‌نحو زیر است:

۱.اگر قاضی راسا قرار را صادر کرده باشد:

الف. در مرحله بدوی بر عهده خواهان است.

ب. در مرحله تجدیدنظر بر عهده تجدیدنظر‌خواه است.

۲.اگر قاضی به درخواست یکی از طرفین قرار را صادر کرده باشد:

هزینه برعهده متقاضی است.

 

اعتراض به نظر کارشناس

۱.هم نظریه کارشناس منتخب دادگاه و هم نظریه کارشناس مرضی‌الطرفین قابل اعتراض است.

۲.طرفین دعوا از تاریخ ابلاغ وصول نظریه کارشناس، ۷ روز مهلت اعتراض دارند.

۳.اعتراض به نظر کارشناس باید کتبی باشد.

۴.پذیرش اعتراض و ارجاع امر کارشناسی مجدد، بستگی به قاضی دارد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نظر کارشناس، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نظر کارشناس پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : نظر کارشناس رسمی دادگستری



:: برچسب‌ها: نظر کارشناس رسمی دادگستری ,
:: بازدید از این مطلب : 796
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید استرداد جهزیه به صورت قانونی چگونه انجام می‌شود؟ همانطور که می‌دانید از لحاظ عرفی جهیزیه را خانواده دختر می‌دهند در صورتی که زن موظف به انجام این کار نیست، زیرا از لحاظ قانونی تهیه وسایل زندگی منزل از وظایف شوهر می‌باشد. بنابراین با توجه به این توضیحات، زن می‌تواند جهیزیه خود را هر زمان که خواست استرداد کند ( برگرداند ). مسئله جهیزیه زمانی پیچیده می‌شود که زن و مرد بخواهند از هم جدا شوند. در ادامه به بررسی بیشتر استرداد جهیزیه و قانون آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلی کنید :

قانون استرداد جهیزیه

روش‌های قانونی پس گرفتن جهاز

 

 

 

 

 

قانون استرداد جهیزیه

طبق ماده 1107 قانون مدنی تهیه و فراهم نمودن وسایل زندگی که جزء نفقه می‌باشد بر عهده شوهر است. بنابراین زن می‌تواند وسایلی را که با خود به منزل شوهر برده هر زمان که خواست اقدام به پس گرفتن آن کند. 

نحوه قانونی استرداد جهیزیه

زن ابتدا باید اظهارنامه‌ای نوشته و به مرد اعلام کند که تقاضای استرداد جهیزیه خود را دارد. بنابراین باید به طرفیت شوهر نوشته شود. در این اظهارنامه، مهلتی به شوهر داده می‌شود تا مقدمات کارها را برای انجام استرداد جهیزیه انجام دهد.

البته ممکن است که مرد به این اظهارنامه توجهی نکند. بنابراین باید با استفاده از روش‌های دیگر قضایی این کار را انجام داد.

برای استرداد جهیزیه ابتدا باید دادخواستی نوشته شود تحت عنوان دادخواست استرداد جهیزیه که باید به دادگاه صلاحیت دار ارائه شود. دادگاه صلاحیت دار برای رسیدگی به این گونه دعاوی، دادگاه خانواده می‌باشد.

در این دادخواست باید خواسته تعیین و بهای آن حتما ذکر شود و می‌توان برای جلوگیری از نابودی و ورود خسارت و آسیب به جهیزیه از دادگاه تقاضای صدور قرار تامین خواسته نمود.

شیوه‌های استرداد جهیزیه

دادگاه‌ها معمولا سه روش را برای استرداد جهیزیه به کار می‌برند.

داشتن سیاهه یا لیست وسایل جهیزیه

در صورتی که شما بخواهید برای استرداد جهیزیه اقدام کنید باید دلیل و مدرکی که نشان دهنده این باشد که جهیزیه شامل چه چیزهایی بوده است داشته باشید. در لیست سیاهه مشخصات وسایل به همراه قیمت آن‌ها نوشته شده و در آخر هم شهود و خانواده داماد زیر آن را امضا می‌کنند.

اگر این لیست سیاهه وجود داشته باشد شما می‌توانید با استناد به این سیاهه در دادگاه دادخواست استرداد جهیزیه را مطرح کنید.

شهادت شهود

در صورتی که لیست سیاهه شما از بین رفته و یا حتی از ابتدا اقدام به نوشتن آن نکرده باشید می‌توانید از طریق شهادت شهود دادخواست استرداد جهیزیه را مطرح نمایید.

البته در این مورد پذیرش این که شهادت شهود قابل قبول است یا نه، بستگی به نظر قاضی دارد.

ارائه فاکتور خرید وسایل | قانون استرداد جهیزیه

در صورت داشتن فاکتور خرید وسایل می‌توانید با استناد و ارائه این مدارک دادخواست استرداد جهیزیه را مطرح کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قانون استرداد جهیزیه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قانون استرداد جهیزیه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع : قانون استرداد جهیزیه



:: برچسب‌ها: قانون استرداد جهیزیه ,
:: بازدید از این مطلب : 856
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 12 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امرزوه افراد زیادی هستند که در تلاشند تا از حقوق زنان دفاع نمایند و آن را اجرا کنند. یکی از این حقوق نفقه است که فقط به زوجه تعلق دارد و تکلیفی است که بر عهده زوج است. مرد حتی اگر اوضاع مالی مناسبی نداشته باشد و زن هم هر قدر دارا باشد مرد همچنان موظف به پرداخت نفقه است و تحت هیچ شرایطی این تکلیف از مرد سلب نمی‌شود مگر در موارد معدودی. در ادامه به بررسی تفصیلی ترک انفاق می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید : 

ترک انفاق

شکایت ترک انفاق

حکم ترک انفاق و مجازات آن

راه‌های اثبات ترک انفاق در دادگاه

 

 

انفاق

نفقه مالی است که تامین کننده و برطرف کننده نیازهای مادی مورد نیاز برای گذران زندگی زن است که وی بتواند آبرومندانه و به نحو متعارف زندگی کند و از جانب مرد پرداخت می‌شود.

طبق قانون مدنی دو شرط اصلی برای الزام کردن پرداخت نفقه توسط زوج وجود دارد:

1)دائمی بودن عقد نکاح.

2)تمکین زوجه از زوج.

ضمانت اجرا (مجازات) عدم پرداخت نفقه

1) ضمانت اجرای کیفری

عدم پرداخت نفقه زوجه تحت شرایطی جرم است و شوهری که از پرداخت نفقه زوجه خود امتناع می‌کند ممکن است مجرم تلقی شود و قابل پیگیری جزایی باشد. البته کسی را می‌توان به دلیل عدم پرداخت نفقه مجرم دانست که توانایی برای پرداخت نفقه دارد اما از پرداخت آن خودداری می‌کند. کسی که توانایی پرداخت نفقه ندارد، نمی‌توان از جهت کیفری تحت تعقیب قرار داد ولو اینکه بتوان علیه وی از ضمانت اجراهای حقوقی استفاده کرد.

قانون گذار مشخص نکرده است که شوهر باید برای چه مدتی ترک انفاق کند تا مجرم تلقی شود.

عدم پرداخت نفقه جرمی مستمر است یعنی ممکن است بعد از رسیدگی و مجازات ادامه پیدا کند. از آن جا که این جرم مستمر است، می‌توان حتی پس از اعمال مجازات و استمرار آن باز علیه شوهر شکایت کیفری کرد.

علاوه بر عنصر مادی که عدم پرداخت نفقه در مدتی است که این مدت با نظر عرف توسط قاضی معین می‌شود، جرم عدم انفاق نیاز به عنصر معنوی نیز دارد که مهم‌ترین جلوه آن داشتن استطاعت و عدم پرداخت نفقه است. بنابراین اگر شوهر توانایی پرداخت نفقه را نداشته باشد قابل پیگیری کیفری نیست.

علاوه بر عنصر معنوی و مادی جرم، تمکین زن نیز باید احراز گردد. در این جا به تمکین عام رجوع می‌شود. یعنی اگر تمکین عام برای دادگاه احراز گردد، دادگاه شرط لازم برای مجرمانه بودن عمل شوهر را مفروض می‌داند مگر شوهر ناشزه بودن زن را ثابت نماید.

قابل گذشت بودن جرم ترک انفاق

جرم عدم انفاق از جرایم قابل گذشت است که تنها در صورت شکایت زوجه قابل پیگیری است و چناچه زن در هر مرحله از شکایت خود صرف نظر کند، پیگیری یا مجازات شوهر موقوف می‌گردد.

2) ضمانت اجرای حقوقی ترک انفاق

الزام به پرداخت

هر زنی که نفقه وی پرداخت نشود می‌تواند با مراجعه به دادگاه خانواده الزام شوهر به پرداخت نفقه را تقاضا کند. قبل از رسیدگی به اصل موضوع، زن می‌تواند نظر به فوریت مسئله از دادگاه صدور دستور موقت را تقاضا کند. هر چند دستور موقت اصولا مستلزم تامین مناسب است، ماده 7 قانون حمایت از خانواده زن را از اعطای چنین تامینی معاف کرده است.

تقاضای طلاق

هرگاه شوهر از پرداخت نفقه خودداری کند و اجرای حکم دادگاه نیز میسر نگردد، در این صورت زن می‌تواند به تجویز ماده 1129 قانون مدنی تقاضای طلاق کند. این عدم پرداخت چه در نتیجه عدم توان مالی مرد چه در نتیجه عدم تمایل او برای پرداخت باشد دادگاه اجازه طلاق به زن می‌دهد.

راه‌های اثبات ترک انفاق در دادگاه

شاکی پرونده که همان زوجه می‌باشد برای اثبات ادعای خود نیاز به شاهد دارد که شاهدین نیز باید دارای شرایط خاصی باشند:

  1. شاهدین از بستگان نزدیک زوجه نباشند.
  2. از موضوع پرونده که ترک انفاق است به طور کامل اطلاع داشته باشند.
  3. کامل بودن مدارک لازم شناسایی.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شکایت ترک انفاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شکایت ترک انفاق پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

منبع :‌ ترک انفاق



:: برچسب‌ها: حکم ایفای ناروا ,
:: بازدید از این مطلب : 703
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 12 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه اشخاص اسناد تجاری زیادی را برای معاملاتشان بین خود رد و بدل می‌کنند که قانونگذار از این اسناد نام برده است و قوانین مربوط به آن‌ها را در قانون جای‌ نهاده است. ظهر نویسی یکی از مواردی است که به این اسناد مربوط می‌شود و در بسیاری از مواقع ممکن است باعث سود طرفین و یا حتی ضرر طرفین بشود. ظهرنویسی در واقع به معنای درج واژه‌های تعهد آور در این اسناد تجاری است که ممکن است به صورت درست و تعهد آور نوشته شود و یا نوشته و جمله‌ای نوشته شود که فاقد اثر و تعهد برای طرفین باشد در این مقاله به این موضوع پرداخته‌ایم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید : 

ظهر نویسی

قوانین عام ظهرنویسی

انواع و اقسام ظهرنویسی

 

 

 

 

تعریف ظهر نویسی

گر چه عبارت ( ظهرنویسی ) به‌معنای لغوی پشت‌نویسی شناخته می‌شود ولی معنای حقوقی آن درج هر عبارت تعهدآور یا موثر در سند تجاری، چه در روی آن و چه در پشت آن، از جانب شخصی غیر از صادرکننده سند تجاری است.

 

اقسام ظهر نویسی

۱. ظهرنویسی انتقالی: انتقال مبلغ سند تجاری توسط دارنده سند تجاری به شخص دیگر را ظهرنویسی انتقالی می‌گویند. پس از انتقال، شخص منتقل‌الیه دارنده سند تجاری می‌شود و شخص ناقل، ظهرنویس می‌شود.

۲. ظهرنویسی وثیقه‌ای: یعنی دارنده سند تجاری آن را ظهرنویسی کند ولی در این حالت به‌واسطه این ظهرنویسی، مبلغ سند تجاری را به دیگری منتقل نکند بلکه فقط سند تجاری را به عنوان وثیقه طلب یکی از طلبکارانش ظهرنویسی می‌کند. بدین منظور که اگر دین خود را به طلبکارش تادیه نکند طلبکارش بتواند از محل وصول مبلغ آن سند تجاری به طلب خود دست پیدا کند.

۳. ظهرنویسی وکالتی: یعنی دارنده سند تجاری آن را ظهرنویسی کند ولی به‌واسطه این ظهرنویسی مبلغ سند تجاری را به دیگری منتقل نکند بلکه فقط به دیگری وکالت در دریافت وجه سند تجاری یا دیگر اعمال مرتبط با سند تجاری مثل دریافت گواهی عدم پرداخت را بدهد.

اوصاف ظهرنویسی جهت انتقال

۱. یک عقد است که بین ظهرنویس و منتقل‌الیه منعقد می‌شود.

۲. از عقود تشریفاتی است زیرا با امضای ظهرنویس به عمل می‌آید.

۳. از عقود عینی است زیرا منوط به قبض سند توسط انتقال‌گیرنده است.

۴. در ظهرنویسی قید تاریخ و اسم منتقل‌الیه الزامی نیست.

۵. در ظهرنویسی صرف امضا کفایت می‌کند.

 اوصاف ظهرنویسی جهت وکالت

۱. ظهرنویسی به عنوان وکالت در صورتی احراز می‌شود که ظهرنویس، وکالت در وصول را در پشت یا روی سند قید کرده باشد یا از شواهد چنین فهمیده شود.

۲. وکیل مزبور حق وصول وجه سند تجاری، اعتراض نکول، اعتراض عدم تادیه و اقامه دعوا را دارد مگر اینکه در ظهرنویسی سند تجاری خلاف آن تصریح شده باشد.

۳. ظهرنویسی وکالتی در موارد سکوت قانون تجارت تابع مقررات وکالت مدنی است.

۴. گر چه سند تجاری در وجه شخص معین قابل ظهرنویسی جهت انتقال نیست اما قابل ظهرنویسی جهت وکالت در وصول می‌باشد.

 

تاریخ ظهرنویسی

۱. در ظهرنویسی درج تاریخ لازم نیست اما اگر ظهرنویسی تاریخ داشته باشد و این تاریخ، تاریخی مقدم بر تاریخ ظهرنویسی قید شود، در این صورت ظهرنویس، جاعل شناخته می‌شود.

۲. اگر در ظهرنویسی تاریخ موخری به عنوان تاریخ ظهرنویسی قید شود بلااشکال است زیرا این امر دلالت بر آن دارد که قصد ظهرنویس آن بوده که منتقل‌الیه از زمانی در آینده مالک سند تجاری شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ظهر نویسی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ظهر نویسی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

منبع : ظهر نویسی



:: برچسب‌ها: ظهر نویسی ,
:: بازدید از این مطلب : 746
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 12 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

معمولا مرسوم است که هنگام آغاز زندگی مشترک زن و شوهر، خانواده دختر وسایل زندگی را فراهم کرده و به ایشان می‌دهند که به آن جهیزیه گفته می‌شود. در واقع می‌توان گفت زن مالک جهیزیه می‌باشد. در صورتی که پس از ازدواج، زن یا مرد با یکدیگر به اختلاف بخورند زن می‌تواند با انتخاب یکی از روش‌های استرداد جهیزیه و تنظیم اظهارنامه اقدام به پس گرفتن جهیزیه خود کند. در ادامه نمونه اظهارنامه‌ای مربوط به استرداد جهیزیه می‌آوریم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید : 

نمونه اظهارنامه استرداد جهیزیه

متن اظهارنامه پس گرفتن جهاز از شوهر

نمونه متن اظهارنامه پس گرفتن جهاز از شوهر

 

 

استرداد جهیزیه

به موجب ماده 1107 قانون مدنی فراهم نمودن وسایل زندگی که جزئی از نفقه بوده بر عهده شوهر می‌باشد اما در عرف و سنن ایران زن برای کمک به همسر و شروع زندگی مشترک وسایلی را با خود به عنوان جهاز به منزل مشترک می‌آورد.

با توجه به توضیحات بالا زن مالک جهیزیه بوده و هر زمان که خواست می‌تواند اقدام به استرداد و پس گرفتن جهیزیه خود نماید.

از رویه دادگاه‌ها سه طریق را می‌توان نام برد که زن با استناد به هر کدام از آن‌ها می‌تواند تقاضای استرداد جهیزیه کند. اول اینکه از طریق لیست سیاهه یا همان لیست وسایل جهیزیه، دوم از طریق شهادت شهود و سوم از طریق ارائه فاکتور خرید وسایل.

روش قانونی برای استرداد جهیزیه

اولین کاری که زن می‌تواند در این راستا انجام دهد تنظیم اظهارنامه و اعلام قصد خود مبنی بر بازگرداندن جهیزیه‌اش می‌باشد. بدیهتا مخاطب این اظهارنامه شوهر است.

در این اظهارنامه مهلتی قید می‌گردد تا شوهر اقدامات لازم را برای استرداد جهاز انجام دهد، ولی ممکن است شوهر اصلا به این اظهارنامه توجهی ننماید.

در این حالت زن به روش قضایی و قانونی دیگری رجوع کرده و دادخواستی در باب استرداد جهیزیه نوشته و به دادگاه صلاحیت‌دار تقدیم می‌کند.

همچنین زن در این دادخواست باید به لیست سیاهه و همچنین فاکتور خرید وسایل و همچنین اظهارنامه تنظیم شده استناد کند.

دادگاه صلاحیت دار برای اقامه دعوای استرداد جهاز دادگاه خانواده می‌باشد.

نمونه اظهارنامه استرداد جهیزیه

مخاطب محترم : . . .

با سلام

جنابعالی به استناد عقدنامه شماره ……… تنظیم شده در دفترخانه ازدواج به شماره ………. و به نشانی ……….. همسر شرعی و قانونی اینجانب بوده‌اید. به استناد مدارک و شواهد موجود، جهیزیه‌ای که لیست کامل به همراه قیمت آن به پیوست این اظهارنامه ارائه شده است، در اختیار جنابعالی قرار گرفته است که فهرست سیاهه جهیزیه که از سوی خانواده اینجانب در حین ازدواج تهیه شده بود، به تایید و امضای شما و خانواده محترم رسیده است.

اکنون با عنایت به دادخواست طلاقی که از سوی شما ارائه شده/ پذیرش درخواست طلاق توافقی از سوی شعبه ……… مجتمع …….، تقاضا دارم در مدت……….. روز از تاریخ رؤیت (دیدن) این اظهارنامه، نسبت به استرداد جهیزیه اینجانب اقدام نمایید؛ در غیر این صورت، مراتب استرداد جهیزیه از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نمونه اظهارنامه استرداد جهیزیه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه اظهارنامه استرداد جهیزیه پاسخ دهند.

 

 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع « نمونه اظهارنامه استرداد جهیزیه



:: برچسب‌ها: نمونه اظهارنامه استرداد جهیزیه ,
:: بازدید از این مطلب : 680
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 12 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

کسی که مرتکب عملی شده که عمل او طبق قانون جرم است و در قانون هم برای آن عمل مجازات تعیین شده است به دادگاه کیفری ارجاع می‌گردد. همچنین کسی که این عمل یا جرم باعث ایجاد ضرر و زیانی به آن فرد ( علیه تمامیت جسمانی، علیه اموال و علیه امنیت ) شده است می‌تواند از شخص مرتکب شکایت کند که به این نوع شکایت، شکایت کیفری گفته می‌شود. ما در ادامه به بررسی شکایت کیفری و تفاوت آن با شکایت حقوقی می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید : 

شکایت کیفری

شکایت کیفری چیست

نحوه شکایت کیفری

 

 

 

 

شکایت کیفر‌ی و شکایت حقوقی

همانطور که از نام این دو پیداست شکایت کیفری و شکایت حقوقی با هم تفاوت‌هایی دارند. به شکایت کیفری، شکوائیه یا شکایت‌نامه و به شکایت حقوقی دادخواست می‌گویند.

نکته: برای نوشتن شکوائیه احتیاجی به فرم خاصی نیست ولی برای نوشتن شکایت حقوقی حتماً باید در فرم مخصوصی به نام دادخواست نوشته شود.

همان طور که در بالا توضیح دادیم شکایت کیفری مخصوص اعمالی است که در قانون به عنوان جرم تلقی شده و قانونگذار هم برای آن جرم مجازات تعیین کرده است. پس در دعوای کیفری قاضی برای شخص مجرم مجازات تعیین می‌کند ولی در دعوای حقوقی این گونه نیست یعنی دادگاه برای فرد مجازاتی در نظر نمی‌گیرد.

در شکایت حقوقی به کسی که شکایت می‌کند خواهان و به طرف شکایت خوانده می‌گویند ولی در شکایت‌های کیفری به کسی که شکایت می‌کند شاکی و به کسی که از او شکایت شده است متهم می‌گویند.

بسیاری از پرونده‌های کیفری با پس گرفتن شکایت شاکی بسته نمی‌شود. مثل پرونده‌های قتل، ولی پرونده‌های حقوقی با پس گرفتن دعوا از طرف خواهان خاتمه می‌یابد.

طرح شکایت کیفری

برای طرح شکایت کیفری ابتدا شاکی باید اقدام به نوشتن شکوائیه یا همان شکایت‌نامه نماید. برای نوشتن شکوائیه باید چند نکته و شرط رعایت شود:

داشتن اهلیت: یعنی فرد برای شکایت کردن از فردی که مرتکب جرمی شده باید اهلیت داشته باشد که برای دختران ۹ سال و برای پسران ۱۵ سال است ولی رویه عملی دادگاه ۱۸ سال است.

شکایت شاکی: برخی از جرم‌ها فقط با شکایت شاکی قابل پیگیری هستند مانند جرم توهین.

نکته: شکایت کیفری ابتدا در دادسرا مطرح می‌شود. شاکی باید برای اثبات ادعای خود دلایلی مورد قبول قانون ارائه دهد. در این صورت قاضی می‌تواند با توجه به دلایل شاکی برای متهم قرار مناسبی صادر کند و پس از دفاعیاتی که متهم از خود ارائه می‌دهد، نظر خود را راجع به این شکایت بدهد. اما اگر شاکی دلایل کافی برای اثبات ادعای خود نداشت، قاضی از ضابطین قضایی تحقیقات بیشتری را می‌خواهد و دستورات لازم را به آن‌ها می‌دهد. اما اگر قاضی به مجرم بودن متهم گمان و ظنی نداشت قرار منع تعقیب متهم را صادر می‌کند که البته این قرار قابل اعتراض می‌باشد‌.

قرار: وقتی رای دادگاه در مورد ماهیت و اصل دعوا باشد و دعوا را به طور جزیی یا کلی خاتمه بخشد، حکم است. اگر تصمیم اتخاذی دادگاه هیچ کدام از موارد فوق نباشد قرار است. پس هرگاه دادگاه تصمیمی بگیرد که مربوط به ماهیت دعوا نباشد یا قاطع دعوا نباشد آن تصمیم قرار خواهد بود.  

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شکایت کیفری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شکایت کیفری پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید..

منبع : شکایت کیفری



:: برچسب‌ها: شکایت کیفری ,
:: بازدید از این مطلب : 790
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 11 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

شاید تا کنون واژه خیارات را شنیده‌ باشیم. این واژه یکی از اصطلاحات حقوقی است که بین حقوق‌دانان رواج دارد و در قانون نیز این گونه نام‌گذاری شده است. در صورتی که خیارات در یکی از عقود وجود داشته باشد می‌تواند موجب فسخ معامله شود. خیار حیوان یکی از انواع خیارات است که برای عقودی که برای خرید و فروش حیوانات انجام می‌شود، وجود دارد. به این ترتیب که اگر عیبی در حیوان وجود داشته باشد با این نوع خیار می‌شود معامله را فسخ کرد که در این مقاله به بررسی آن پرداخته‌ایم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

خیار حیوان

نکات مهم خیار حیوان

خیار حیوان چیست

 

 

 

 

معنی خیار حیوان

در بیان حکمت ایجاد خیار حیوان گفته شده است: چون امکان دارد در حیوان عیبی مخفی باشد که تمییز آن دشوار باشد و از آن جا که شناخت حیوان بیمار از سالم حداقل برای مردم عادی دشوار است؛ قانون به خریدار حق داده است که تا ۳روز از تاریخ بیع، عقد را فسخ کند. ( ماده ۳۹۸ قانون مدنی )

با وجود این، مبنای این خیار به نفوذ رسوم و سنت‌ها مرتبط است تا به منطق حقوقی، زیرا معاف نمودن خریدار از اثبات عیبی که موجب انصراف او از انجام معامله شده است، سرنوشت معامله را بی‌قید و شرط به او می‌سپارد.

همین اختیار نامحدود و غیرموجه خریدار باعث شده است که آن را استثنایی و خلاف اصل بدانند و بگویند: قانون مدنی ایران، به پیروی از قول مشهور فقهای شیعه حق فسخ را فقط برای مشتری در صورتی که مبیع حیوان باشد شناخته است.

این تعبیر از لحاظ محدود کردن دامنه خیار حیوان و تامین لزوم معاملات، مفید است ولی مفاد ماده ۳۹۸ را ناهنجارتر می‌سازد و باید از آن چشم پوشید زیرا تبعیض بین ثمن و مبیع را به هیچ دلیلی نمی‌توان استوار کرد. در فرضی که دو کالا با هم مبادله می‌شود، وصف ثمن و مبیع برای هر کدام از این دو اعتباری و تا اندازه‌ای موهوم است. پس چگونه می‌توان پذیرفت که هرگاه دو حیوان با هم مبادله شود و دو طرف یکی را به‌عنوان مبیع و دیگری را به‌عنوان ثمن تلقی کنند، آن که حیوان مبیع را تملک کرده است حق فسخ معامله را داشته باشد و دیگری محروم بماند؟؟؟

اجرای محدود ماده ۳۹۸ قانون مدنی

ماده ۳۹۸ قانون مدنی را باید تفسیر مضیق نمود و آن را به موارد یقینی تقلیل داد. از این تعبیر در دو مورد می‌توان استفاده نمود:

۱. خیار حیوان، ویژه حیوان زنده است، زیرا از منظر عرفی، حیوان مرده مثل مرغ یا ماهی و گوسفند مانند هر شیء بی‌جانی تلقی می‌شود پس بدیهتا فرض بیماری حیوان در آن تصور نمی‌شود که خیار حیوان مطرح شود.

۲. در بیع کلی، تملیک از هنگام عقد انجام نمی‌شود پس امکان فسخ عقد تا ۳روز از تاریخ بیع هیچ ضرری را نمی‌تواند جبران کند و حکمت ماده ۳۹۸ فقط در حالتی موضوعیت می‌یابد که مبیع معین باشد و به محض وقوع بیع به ملکیت خریدار درآید. به‌اضافه، جایی که معلوم شود فروشنده فردی را که از مصداق‌های کلی برگزیده صفات مشروط در عقد را دارا نیست و در دید عرف معیوب است، می‌توان الزام او را به تسلیم فرد سالم درخواست کرد و جایی برای اعمال خیار باقی نمی‌ماند.

خیار حیوان را می‌توان شاخه‌ای از خیار عیب تلقی کرد با این تفاوت که در خیار حیوان عیب مفروض است و نیازی به اثبات ندارد در حالی که در خیار عیب چنین نیست. شباهت این دو در این است که در هر دو خیار حیوان و عیب مبیع باید لزوما عین معین باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خیار حیوان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون خیار حیوان پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : خیار حیوان



:: برچسب‌ها: خیار حیوان ,
:: بازدید از این مطلب : 799
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 11 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

موضوع مورد بحث ما عقد جعاله است که در ماده ۵۶۱ قانون مدنی تعریف آن به طور صریح بیان شده است و اگر ما بخواهیم عقد جعاله را به زبان ساده تعریف کنیم می‌توانیم به آگهی‌هایی اشاره کنیم که در آن برای پیدا کردن گمشده‌ای مژدگانی‌ای را مشخص می‌کنند و بیان می‌کنند که اگر شیء یا فرد گم شده پیدا شود به یابنده مژدگانی اختصاص پیدا می‌کند. در ادامه به بررسی دقیق‌تر نکات مهم در خصوص عقد جعاله می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کیل کنید :

جعاله

قرارداد جعاله

ارکان و آثار جعاله

نکات مهم درباره تنظیم جعاله

 

 

 

ارکان عقد جعاله

در هر عقد جعاله شخصی به عنوان جائل وجود دارد. به عنوان مثال کسی که در روزنامه قید می‌کند که اگر گم شده‌اش یافت شود مژدگانی‌ای را به یابنده اختصاص می‌دهد.
همچنین در هر عقد جعاله رکن دیگری نیز وجود دارد به نام عامل. در مثال بیان شده عامل کسی است که گمشده را برای جائل پیدا می‌کند و مبلغی را تحت عنوان جعل به عنوان اجرت دریافت می‌کند.

موضوع عقد جعا‌له

مثالی را پیشتر بیان کردیم به این شرح که شخصی به عنوان جائل در روزنامه آگهی می‌کند که اگر گم شده او یافت شود فلان مبلغ را به یابنده پرداخت می‌کند. اگر صرفاً بگوید یک چیزی را به یابنده خواهد داد در این حالت عقد جعاله باطل می‌شود به دلیل مجهول بودن جعل، اما اگر بگوید یک درصدی از فلان مال را به یابنده می‌دهد در این حالت عقد جعاله یک عقد صحیح است چرا که علم اجمالی و حدودی در خصوص مبلغ وجود دارد و جعل به شکل مجهول و مبهم بیان نشده است.

اثر عقد جعاله

همان طور که بیان شد عقد جعاله یک عقد جایز است. به همین دلیل هر یک از طرفین می‌تواند تا زمانی که کار به اتمام نرسیده است عقد را به هم بزند. اما سوالی که در صورت تحقق چنین حالتی مطرح می‌شود این است که تکلیف کاری که انجام شده است به چه صورت است؟

در پاسخ به این سوال باید بیان کرد که اگر کاری که انجام می‌شود از اجزای مقصود بالاصاله تشکیل شده باشد یا به زبان ساده‌تر هر جزء یک کار مقصود و مطلوب باشد در اینجا اگر عقد جعاله به هم زده شود باید اجرت آن کار پرداخت شود. ولی اگر کار انجام شده هر جزءاش مقصود نباشد باید به این نکته دقت کرد که عامل فسخ عقد چه کسی است. اگر کسی که عقد را به هم زده عامل باشد اجرتی به او تعلق نمی‌گیرد و این در حالی است که اگر جائل عقد را فسخ کرده باشد اجرتی تحت عنوان اجرت‌المثل باید پرداخت شود.

تفاوت جعاله با عقد اجاره اشخاص

تفاوت اول به این شرح است که در عقد اجاره اشخاص شخص زمانی مستحق دریافت اجرت است که عقد منعقد شود. یعنی از زمانی که عقد منعقد می‌شود او استحقاق این را دارد که اجرت را دریافت کند. این در حالی است که در عقد جعاله برای این که شخصی مستحق دریافت اجرت شود باید کار را به اتمام برساند. به این شکل نیست که به محض انعقاد عقد جعاله او مستحق دریافت اجرت شود.

تفاوت دوم از این قرار است که عقد اجاره اشخاص یک عقد لازم است. به این معنی که هر دو طرف عقد اجاره اشخاص از زمان انعقاد عقد دیگر نمی‌توانند این عقد را به هم بزنند و این در حالی است که در عقد جعاله به عنوان یک عقد جایز طرفین می‌توانند در هر زمان عقد را به هم بزنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عقد جعاله، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عقد جعاله پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع : جعاله



:: برچسب‌ها: جعاله ,
:: بازدید از این مطلب : 973
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 11 مهر 1399 | نظرات ()