نوشته شده توسط : vakiel

تجدید جلسه اتیان سوگند چه زمانی تشکیل می‌شود؟ در قانون آیین دادرسی برای اثبات صحت ادعای مطرح شده راه‌های مختلفی مطرح شده است. یکی از این راه‌ها سوگند خوردن است. در این حالت قاضی به شخص اجازه می‌دهد برای اثبات گفته‌های خود سوگند بخورد و مبنا را بر صحت سوگند فرد می‌گذارد. برای این کار دادگاه زمانی را تعیین می‌کند و اگر در زمان مطرح شده شخص نتواند سوگند یاد کند به او فرصت مجدد داده می‌شود. در این مطلب به بررسی موارد تجدید جلسه اتیان سوگند می‌پردازیم.

منبع: تجدید جلسه اتیان سوگند

 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

جلسه‌ اتیان سوگند

بر اساس ماده‌ 370 قانون آئین دادرسی مدنی در صورتی که صدور حکم منوط به سوگند شرعی باشد قاضی می‌تواند قرار اتیان سوگند را صادر نماید. این قرار به درخواست متقاضی صادر می‌شود و در آن شخصی که باید سوگند بخورد و موضوع سوگند قید می‌شود.

مثلا قاضی دادگاه در ضمن قراری ذکر می‌کند آقای ب باید در مورد موضوع نسب خود با آقای الف در جلسه‌ مورخ بیستم آذر در دادگاه حاضر شود و سوگند بخورد. شخص در زمان تعیین شده در دادگاه حاضر می‌شود و در محضر قاضی به لفظ جلاله الله قسم می‌خورد. مانند این که بگوید ولله آقای ب فرزند من نیست. این به معنای اتیان سوگند است که فقط در امور تعیین شده مقبول واقع می‌شود.

برای آشنایی با شرایط انجام سوگند استظهاری کلیک کنید.

تجدید جلسه اتیان سوگند

قطعا همه‌ اشخاصی که برای دادرسی دعوت شده‌اند باید جهت احترام به شان عالی دادگاه در زمان تعیین شده در جلسه دادرسی شرکت کنند. اما اگر در زمان تعیین شده نتوانند حضور پیدا کنند یا اینکه به جهتی از جهات قانونی جلسه اتیان سوگند برگزار نشود قانون گذار این حق را به قاضی دادگاه داده است که جلسه‌ اتیان سوگند را تجدید کند.

موارد تجدید جلسه اتیان سوگند

در صورت وجود علل زیر جلسه‌ اتیان سوگند قابل تمدید است. یعنی اینکه اگر در تاریخ تعیین شده به دلیل موجه و قانونی فرد سوگند نخورد دادگاه یک جلسه دادرسی دیگر تعیین می‌کند تا فرد سوگند یاد کند. از جمله موارد زیر:

  1. درخواست مهلت.
  2. عدم حضور طرفین دعوا.
  3. عذر موجه برای عدم حضور شخصی که قسم باید بخورد.

برای آشنایی کامل مدارک لازم برای اثبات جرم کلیک کنید.

تجدید جلسه اتیان سوگند به دلیل درخواست مهلت

بر اساس ماده‌ 276 قانون آئین دادرسی مدنی شخصی که می‌خواهد در دادگاه قسم بخورد می‌تواند از دادگاه مهلت بخواهد. به طور مثال شخص بخواهد تا دادگاه به او یک هفته مهلت بدهد که در جلسه‌ اتیان سوگند حاضر گردد. در این صورت قاضی می‌تواند بررسی نماید و در صورتی که باعث زیان طرف مقابل نشود جلسه‌ اتیان سوگند را به تاخیر می‌اندازد.

قاضی برای تعیین مدت زمان تجدید جلسه اتیان سوگند ضرر نکردن طرف مقابل را هم در نظر می‌گیرد. به طور مثال اگر یک هفته تاخیر در اجرای سوگند باعث ضرر طرف مقابل باشد قاضی می‌تواند مدت کمتری را تعیین کند مانند سه روز.

هر فرد فقط یک بار می‌تواند برای تجدید جلسه‌ اتیان سوگند درخواست بدهد و بیشتر از یکبار مهلت طرح این درخواست را ندارد.

تجدید جلسه اتیان سوگند به دلیل عدم حضور طرفین

برگزاری جلسه‌ اتیان سوگند مستلزم حضور شخصی است که باید سوگند بخورد و عدم حضور فرد بدون عذر موجه نکول محسوب می‌شود. در این صورت بر اساس ماده‌ 286 قانون آئین دادرسی مدنی در صورتی که فرد برای عدم حضور خود هیچ عذر موجهی مطرح نکند از نظر قانون به معنای نکول از سوگند است. قاضی جلسه‌ دیگری ترتیب می‌دهد و اتیان سوگند را به طرف دیگر دعوا رد می‌کند و اگر طرف مقابل سوگند بخورد حکم صادر می‌شود. ولی در صورتی که طرف مقابل هم سوگند نخورد دعوا ساقط می‌گردد.

تجدید جلسه اتیان سوگند به دلیل عذر موجه

قطعا شخص باید در زمان و تاریخ تعیین شده از سوی دادگاه در جلسه دادرسی حاضر شود و سوگند بخورد. اما اگر نتواند در موعد مقرر حضور یابد باید علت عدم حضور خود را مطرح کند. قاضی علت عدم حضور فرد را بررسی می‌کند. اگر علت مطرح شده برای عدم حضور از علل موجه باشد قاضی می‌پذیرد و جلسه‌ دیگری را برای اتیان سوگند تعیین می‌کند ولی اگر علت مطرح شده موجه نباشد اتیان سوگند تجدید نمی‌گردد.

به طور مثال آقای ب یاید در بیستم آذر در دادگاه حاضر شود و سوگند یاد کند. اما متاسفانه همسر او در همان روز فوت می‌کند و او نمی‌تواند در جلسه دادرسی حاضر شود. آقای ب علت عدم حضور خود در دادگاه برای سوگند خوردن را به قاضی می‌گوید و مدارک خود از جمله گواهی فوت همسر را نشان می‌دهد. وقتی برای دادگاه صحت گفته‌های فرد محرز می‌شود قراری صادر می‌کند و در ضمن آن اجازه می‌دهد تا آقای ب مجددا در تاریخ سی دی ماه برای اتیان سوگند نزد دادگاه حاضر شود. ولی اگر آقای ب بخاطر سفر رفتن در جلسه دادرسی شرکت نکند این علت پذیرفته نیست و در نتیجه جلسه سوگند تجدید نمی‌شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد موارد تجدید جلسه اتیان سوگند می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی تهران وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جلسه سوگند، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پاسخ دهند.

سوالات متداول

آیا جلسه اتیان سوگند قابل تجدید است ؟

بله، در صورت وجود جهات قانونی قاضی جلسه سوگند را تجدید می‌کند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

در چه صورت جلسه اتیان سوگند تجدید می‌شود ؟

در صورتی که شخصی که باید سوگند بخورد حضور پیدا نکند و برای این عدم حضور دلیل موجهی مطرح کند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا می‌توان برای تجدید جلسه اتیان سوگند مهلت خواست ؟

بله، در صورت درخواست فردی که باید سوگند بخورد امکان تمدید جلسه اتیان سوگند وجود دارد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 

منبع: تجدید جلسه اتیان سوگند

 



:: بازدید از این مطلب : 48
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

سند خارجی چقدر اعتبار دارد؟ در جهان امروز مرزبندی بین کشور‌ها معنای چندانی ندارد‌‌‌‌. علاوه بر دولت‌ها‌‌‌‌، مردم عادی نیز با هم در سرتاسر دنیا در ارتباط هستند‌‌‌‌. همین داشتن ارتباط جهانی باعث می‌شود که بسیاری از اعمال حقوقی در خارج از مرزهای ایران انجام شود و در بسیاری از موارد اسنادی هم‌‌‌‌ در خارج از کشور تنظیم گردد‌‌‌‌. اما این اسناد که در خارج از مرز‌های ایران تنظیم می‌شوند تا چه میزان از اعتبار برخوردار هستند. در این مطلب به بررسی ارزش یک سند خارجی در ایران می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره  تماس بگیرید.

انواع اسناد تنظیم شده در خارج از کشور

این اسناد را بر اساس ماموری که آن را تنظیم می‌کند می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

1/ اسنادی که به وسیله‌‌ ماموران سایر کشورها در خارج از محدوده مرزی کشور ایران تنظیم گردد در زمره‌‌ اسناد تنظیم شده در خارج از کشور قرار می‌گیرد. این اسناد می‌توانند از هر نوع سندی باشند. اسناد احوال شخص مانند شناسنامه‌‌‌‌، گواهی تولد‌‌‌‌، برگه‌‌ ازدواج، طلاق و…‌‌‌. همچنین این اسناد می‌توانند مربوط به قرارداد یا انواع عقود جمله بیع باشند مانند سند مالکیت خانه.

2/ اسنادی که توسط ماموران صالح کشور ایران در خارج از کشور تنظیم می‌گردد. به طور مثال مامور سفارت خانه‌‌ ایران سند ازدواجی را در ایتالیا تنظیم می‌کند.

اعتبار اسناد تنظیم شده در خارج از کشور | ارزش سند خارجی

با توجه به قانون تمام اسنادی که توسط ماموران صالح ایرانی تنظیم شود اسناد رسمی هستند حتی اگر در خارج از کشور تنظیم شود.

اما بر اساس ماده‌‌ 1295 قانون مدنی اسناد خارجه یعنی همان اسنادی که توسط ماموران سایر کشورها تنظیم شده‌اند همان اعتباری را دارند که در کشوری که مطابق قانون آن کشور تنظیم شده برخوردار هستند. به طور مثال سند مالکیتی که در کشور آلمان تنظیم شده در کشور ایران همان اعتباری را دارد که این سند مالکیت در کشور آلمان داراست‌‌‌‌. اگر در آلمان سند رسمی بوده در ایران هم مورد پذیرش و سند رسمی است.

شرایط پذیرش یک سند خارجی در ایران

قانون گذار در ماده‌‌ 1295 قانون مدنی برای اینکه این اسناد را بپذیرد شرایط زیر را قرار داده است:

1/ اسناد قانونی دارای اعتبار باشند و به علتی قانونی بی‌اعتبار نشده باشند.

2/ محتویات و مفاد سند خدشه‌ای به نظم و اخلاق جامعه وارد نیاورد.

3/ کشوری که سند در آن تنظیم شده هم اسناد تنظیم شده در ایران را چه از نظر قانون خود و چه بر طبق عهدنامه‌ها معتبر بداند.

4/ نماینده‌‌ سیاسی یا کنسولی که کشور ایران در کشوری که سند در آن تنظیم شده یا اینکه نماینده‌‌ سیاسی یا کنسولی کشوری که سند در آن تنظیم شده و مستقر در ایران است تایید نماید که این سند مطابق با قوانین کشور محل تنظیم سند است. به طور مثال مامور ایران در آلمان یا مامور آلمان در ایران مطابق قانون بودن سند را تایید کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد اعتبار اسناد تنظیم شده در خارج از کشور می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی تهران وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سند خارجی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سند خارجی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آیا اسناد تنظیم شده در خارج از کشور در ایران اعتبار دارند ؟

بله این اسناد در صورت وجود شرایط قانونی اعتبار دارند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

میزان اعتبار اسناد تنظیم شده در خارج چه قدر است ؟

میزان اعتبار این اسناد در کشور ایران بستگی به اعتبار آن‌ها در کشوری که سند در آن تنظیم شده دارد.

 

منبع: سند خارجی | اعتبار اسناد تنظیم شده در خارج از کشور – معیار پذیرش در ایران



:: بازدید از این مطلب : 33
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

یکی از سیاست‌های مهم و اساسی دولت در سال‌های اخیر حرکت در راستای دولت الکترونیک است. قوه‌ قضائیه نیز برای همگام شدن با دولت و فناوری به سوی عدالت الکترونیک و ارائه خدمات از راه دور گام برداشته است. از این رو بسیاری از خدمات قضایی از طریق اینترنت و از راه دور انجام می‌شود. یکی از مهم‌ترین سامانه‌های قوه‌ قضائیه را می‌توان عدل ایران دانست که در این مطلب به بررسی آن می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سامانه عدل ایران

قوه‌ قضائیه سامانه‌ عدل ایر‌ان را در حدود سال 1395 برای انجام خدمات قضایی مانند ارائه‌ دادخواست راه اندازی نمود. افرادی که درگیر پرونده‌ حقوقی هستند باید حتما در این سامانه ثبت نام کنند. بعد از ثبت نام امکان استفاده از خدمات این سامانه برای شما فراهم می‌شود.

برای ثبت نام باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید و درخواست ثبت نام در سامانه‌ ثنا را بدهید.

دسترسی به سایت عدل ایر‌ان

برای اینکه بتوانید به این سایت دسترسی پیدا کنید در ابتدا در یکی از موتور‌های جستجوی اینترنتی مانند CHROME آدرس adliran.ir را جستجو نمایید. یا اینکه به فارسی عبارت سامانه‌ عدل ایر‌ان را جستجو نمایید. بعد از انتخاب این سایت صفحعه‌ اصلی برای شما نمایش داده می‌شود و می‌توانید هرگزینه‌‌ای که مدنظرتان است را انتخاب نموده و از خدمات آن استفاده کنید.

بخش‌های سایت عدل ایران

در صفحه‌ اصلی بخش‌های مختلف این سامانه قرار گرفته است از جمله:

  1. اطلاع رسانی.
  2. دسترسی سریع.
  3. خدمات ویژه.
  4. استعلام قضایی.

خدمات سامانه عدل ایران

شما از طریق این سایت می‌توانید از خدمات قضایی زیر استفاده نمایید:

  1. سامانه‌ ثنا: سامانه‌ ثبت نام الکترونیک قضایی را انتخاب نمایید تا بتوانید از این طریق به سامانه‌ ثنا دسترسی پیدا کنید.
  2. سامانه‌ ابلاغ الکترونیک قضایی برای مشاهده‌ ابلاغیه‌ها.
  3. سامانه‌ وکلا‌، کارشناسان.
  4. سامانه‌ دفاتر خدمات قضایی.
  5. سامانه‌ اشخاص حقوقی.
  6. سامانه‌ نوبت دهی قضایی.
  7. محاسبه‌ هزینه‌ دادرسی.
  8. پرداخت‌های اینترنتی.
  9. پیگیری و ارائه‌ درخواست عفو.
  10. محاسبه‌ هزینه‌ تعرفه‌ خدمات.
  11. استعلام‌های مختلف قضایی مانند استعلام وکیل‌، کارشناس و…

برای استفاده از این خدمات باید در سامانه ثبت نام کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد سامانه‌ عدل ایر‌ان می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عدل ایران، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عدل ایران پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

سامانه عدل ایر‌ان چیست ؟

سیستمی برای انجام خدمات قضایی الکترونیک که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آدرس سامانه‌ عدل ایر‌ان چیست ؟

آدرس این سایت adliran.ir است.

چگونه در سامانه‌ ثنا یا عدل ایر‌ان ثبت نام کنیم ؟

برای ثبت نام به نزدیک‌ترین دفتر خدمات قضایی مراجعه نمایید که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 

منبع: عدل ایران | معرفی سامانه – خدمات – بخش‌های مختلف – دسترسی به سامانه



:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

استعلام ممنوع الخروجی را از کجا باید بگیریم؟ خروج از کشور و سفر به کشور‌های خارجی امری مهم به حساب می‌آید و قوانین به خصوصی نیز در مورد آن وضع گردیده‌‌‌‌اند. برای مثال هر فرد می‌بایست برای خارج شدن از کشور پاسپورت داشته باشد و در غیر این صورت نمی‌تواند از کشور خارج شود. یکی از قوانینی که در خصوص خروج افراد از کشور وضع گردیده است ممنوع الخروج شدن آن‌ها است. در ادامه قصد داریم در خصوص استعلام ممنوع الخروجی توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

ممنوع الخروجی چطور رخ می دهد؟

ممنوع الخروجی یکی از وضعیت‌های حقوقی به شمار می‌رود که‌ در صورت ممنوع الخروج شدن فرد نمی‌تواند از کشور خارج شود. شاید برایتان سوال شود که ممنوع الخروج کردن افراد به چه علت است؟ که در این‌ باره باید بگوییم گاهی پیش می‌آید که فردی به ارتکاب جرمی متهم است و یا اینکه قانون ‌او را الزام به انجام ‌کاری می‌کند، حال برای اینکه فرد نتواند از کشور خارج شود و فرار کند حکم ممنوع الخروجی او صادر می‌شود تا بتوان مانع خروج او از کشور شد. فرد به طور کلی به دلیل وجود یکی از موارد زیر ممنوع الخروج می‌شود:

  • افرادی که به واسطه رای دادگاه یا سازمان ثبت اسناد به عنوان بدهکار از آن‌ها نام برده می‌شود ممنوع الخروج می‌شوند.
  • هر فردی که به دلیل فرار مالیاتی بدهکار محسوب شود ممنوع الخروج می‌شود.
  • هر فردی که برای اخذ پاسپورت به کسب اجازه از پدر یا همسر خود نیاز داشته باشد می‌توان مانع از خروج‌ او از کشور شد.
  • هر فردی که خارج شدن او از کشور بر خلاف مصالح جمهوری اسلامی ایران باشد و ابلاغیه‌‌ای را در این خصوص دریافت نموده باشد ممنوع الخروج می‌گردد.
  • هر فردی که در خارج از کشور سابقه سرقت، کلاهبرداری، تکدی گری و… را داشته باشد ممنوع الخروج خواهد شد.

سامانه استعلام ممنوع الخروجی

در سال ۹۷ سازمان ثبت اسناد سامانه استعلام ممنوع الخروجی را طراحی نمود تا افراد بتوانند به صورت آنلاین از وضعیت ممنوع الخروج بودن یا نبودن خود مطلع شوند. در سال‌های گذشته افراد برای اینکه بدانند ممنوع الخروج هستند یا خیر به اداره گذرنامه رجوع می‌کردند و یا با این اداره تماس می‌گرفتند و وضعیت خود را جویا می‌شدند.

اما امروزه دیگر نیاز به مراجعه حضوری و تماس با این اداره نخواهد بود و فرد می‌تواند به صورت آنلاین از طریق سامانه استعلام ممنوع الخروجی وضعیت خود را جویا شود. نکته حائز اهمیت این است که این سامانه فقط در زمینه ممنوع الخروجی یا رفع آن در خصوص پرونده‌های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فعالیت می‌کند و شامل موارد دیگر نخواهد شد.

برای آشنایی با شرایط نیاز به اجازه پدر برای خروج از کشور کلیک کنید.

نحوه استعلام ممنوع الخروجی چگونه است ؟

برای استعلام ممنوع الخروجی فرد می‌بایست برخی مراحل را طی کند تا از وضعیت خود به راحتی جویا شود. این مراحل به شرح زیر می‌باشند:

  • ابتدا می‌بایست در مرورگر خود عبارت سامانه استعلام ممنوع الخروجی یا ssaa.ir سرچ نمایید. عکس
  • در صفحه‌ای که باز می‌شود اطلاعات خود شامل کد ملی، نام و نام‌خانوادگی، شماره شناسنامه، تاریخ تولد و… را وارد کنید. سپس در کادر مربوطه جمع دو عددی که در صفحه نمایش داده می‌شوند را وارد کنید و روی گزینه ارسال کلیک نمایید.عکس

پس از اینکه همه مراحل را انجام دادید یکی از پیام‌های زیر روی صفحه برایتان نمایش داده خواهد شد:

  • شخص با کد ملی ….. ممنوع الخروج می‌باشد.
  • شخص با کد ملی ….. ممنوع الخروج نمی‌باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام ممنوع الخروجی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون استعلام ممنوع الخروجی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

ممنوع الخروج کردن افراد به چه منظور صورت می‌گیرد ؟

این‌ کار به منظور جلوگیری از فرار و خارج شدن فرد از کشور صورت می‌گیرد که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

سامانه استعلام ممنوع الخروجی در چه سالی افتتاح شد ؟

این سامانه در سال ۹۷ افتتاح شد که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

 

منبع: استعلام ممنوع الخروجی



:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا مالیات بر مهریه تعلق می‌گیرد؟ مهریه یکی از حقوق مالی زن بعد از ازدواج است. اما گاهی مشاهده می‌شود که زوجین مهریه‌های سنگین در نظر می‌گیرند. مهریه‌های سنگین باعث بروز مشکلات متعددی مثل عدم توانایی پرداخت مهریه توسط مرد و حبس آن‌ها می‌شود. به همین دلیل قانون‌گذار در پی حل این مشکل راه‌حل‌های مختلفی ارائه نمود که یکی از این موارد مالیات بر مهریه است. در ادامه این مطلب به شرح قانون مربوط به مالیات بر مهریه خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

مالیات بر مهریه چیست ؟

مهریه یکی از سنت‌های ازدواج و از حقوق مالی زن در عقد ازدواج دائم و موقت است. اما گاهی زوجین به دلایل مختلف دست به تعیین و ثبت مهریه‌های سنگین می‌نمایند. این مهریه‌های سنگین موجب بروز مشکلاتی نظیر عدم توانایی در پرداخت و مجازات حبس برای مرد می‌شود. و از طرفی برای زن نیز وصول این نوع مهریه و طولانی شدن جلسات دادگاه و رسیدگی به آن دشوار است. به همین دلیل قانون‌گذار درصدد حل این مشکل راه‌حل‌های متفاوتی را ارائه نمود.

تعیین مالیات بر مهریه از جمله راه‌حل‌های قانون برای کاهش تمایل زوجین به تعیین مهریه‌های سنگین است. به این صورت که در قانون جدید مالیات که در دست بررسی و تصویب است. اگر میزان مهریه یک زوج از حد مشخص در قانون بیشتر شود. آنگاه مشمول مالیات شده و زوجین موظف‌اند درصدی از مهریه را هنگام ثبت مهریه، به عنوان مالیات به دولت پرداخت نمایند. گاهی این درصد مالیات میزان بسیار سنگینی می‌شود که از خارج از توان زوجین است.

قانون مالیات مهریه

قانون مالیات مهریه که در واقع همان طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و مهریه است. در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و هنوز اجرایی نشده است. این قانون دربردارنده تحولات گسترده‌ای در حوزه مهریه است.

از جمله تحولات این قانون جدید وضع مالیات بر مهریه‌های سنگین می‌باشد. این مالیات در هنگام ثبت مهریه از زن و شوهر دریافت می‌گردد. به عبارتی دیگر هنگامی که زوجین اقدام به ثبت مهریه سنگین و درج آن در سند ازدواج خود می‌نمایند. به شرط پرداخت درصدی از این مهریه به عنوان مالیات به دولت قادر خواهند بود سند ازدواج خود را دریافت نمایند.

بنابراین در صورت عدم پرداخت مالیات سند ازدواج به زوجین تحویل داده نمی‌شود که این امر تبعات سوء به دنبال دارد. از جمله این تبعات منفی می‌توانیم به عدم امکان طرح دعاوی در دادگاه خانواده مثل طلاق، نفقه و حتی عدم امکان دریافت مهریه اشاره کنیم.

برای آشنایی کامل با قانون مهریه کلیک کنید.

میزان مالیات بر مهریه و نحوه محاسبه آن

در بخش قبلی به توضیح قانون مالیات بر مهریه پرداختیم. و گفتیم که این قانون در دست بررسی است و هنوز اجرایی نشده است. هنگامی که این قانون به تصویب برسد و اجرایی شود طرح دریافت مالیات از مهریه هنگام ثبت مهریه  آغاز می‌شود. بنابراین پرسش مهم این است که نحوه محاسبه مالیات و میزان مالیات بر مهریه چگونه است؟

از آنجایی که اغلب مهریه‌ها در کشور ما و به صورت عرفی سکه در نظر گرفته می‌‌شود. بر اساس قانون مالیات بر مهریه یا همان طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و مهریه، میزان مالیات بر مهریه‌ به این شرح است. مهریه سکه تا سقف 17 عدد معاف از مالیات هستند. از 15 عدد سکه تا 100 سکه مالیات بر مهریه یک و یک دهم درصد مهریه می‌باشد.

مهریه‌های بالای 100 سکه تا 200 سکه شامل مالیات 2 درصدی از مهریه تعیین‌شده می‌شود. و در پایان برای مهریه‌های بالای 200 سکه، مالیات 15 درصد از مهریه تعیین‌شده خواهد بود. بر اساس این میزان زوجین هنگام ثبت مهریه در سند ازدواج خود موظف به پرداخت مالیات مهریه خواهند بود.

نحوه محاسبه مالیات بر مهریه

شما می‌توانید با استفاده از یک فرمول میزان دقیق مالیات تعیین‌شده برای مهریه خود را به دست آورید. این فرمول عبارت است از: نرخ مالیات، ضرب در ارزش کل سکه‌های مهریه سپس تقسیم بر 100 که پاسخ این معادله میزان مالیات مهریه شما است. نرخ مالیات مهریه نیز بر اساس قانون تعیین می‌شود که در بخش قبلی این مطلب مقدار آن‌ها را ذکر کردیم.

به عنوان مثال تصور کنید زن و مرد قبل از عقد توافق نمایند مهریه 300 سکه باشد. با توجه به مطالب ذکرشده مالیات مهریه‌های بالای 200 سکه 15 درصد است. بنابراین بر اساس فرمول مذکور ابتدا باید ارزش سکه‌ها را در 15 ضرب کنیم. با فرض اینکه هر سکه 20 میلیون تومان ارزش دارد. ابتدا 300 را در 20 ضرب می‌کنیم تا ارزش کل 300 سکه را به دست آوریم. بنابراین ارزش کل 300 سکه هر سکه 20 میلیون می‌شود 6 میلیارد تومان می‌شود.

حال مبلغ 6 میلیارد تومان را در 15 که همان درصد مالیات مهریه‌های بالای 200 سکه است ضرب می‌کنیم و پاسخ را بر 100 تقسیم می‌کنیم. که در پاسخ این معادله مبلغ 900 میلیون تومان به دست می‌آید بنابراین مالیات 300 سکه مهریه هنگام ثبت آن 900 میلیون تومان می‌باشد که مبلغ کلانی است.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

قانون مالیات بر مهریه چیست ؟

بر اساس این قانون هنگامی که زوجین اقدام به ثبت مهریه سنگین و درج آن در سند ازدواج خود می‌نمایند. به شرط پرداخت درصدی از این مهریه به عنوان مالیات به دولت قادر خواهند بود سند ازدواج خود را دریافت نمایند.

مالیات بر مهریه به چه منظور تعیین‌شده است ؟

از آنجا که مهریه‌های سنگین موجب بروز مشکلات عدیده می‌شود. تعیین مالیات بر مهریه از جمله راه‌حل‌های قانون برای کاهش تمایل زوجین به تعیین مهریه‌های سنگین است.

 

منبع: مالیات بر مهریه | چقدر از مهریه بابت مالیات پرداخت می شود



:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

دیه دندان چقدر است؟ دیه یکی از انواع مجازات‌هایی است که برای مجرمین در نظر گرفته شده است. هرگاه فردی به اعضای بدن دیگری آسیب وارد کند و یا او را به قتل برساند می‌بایست دیه‌اش را پرداخت کند. قصاص نمی‌تواند در همه جرائم کاربرد داشته باشد و در برخی موارد ممکن است شاکی با دریافت دیه رضایت دهد. در ادامه قصد داریم در مورد دیه از بین رفتن دندان توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

از بین بردن دندان دیگران شامل د‌‌یه می‌شود ؟

دیه اعضا به دیه‌ای گفته می‌شود که برای آسیب زدن به قسمت‌های مختلف بدن به شاکی پرداخت می‌شود. این دیه شامل از بین رفتن دندان نیز می‌شود و می‌توان نتیجه ‌گرفت که از بین بردن دندان دیگران می‌تواند شامل دیه شود. در دهان هر انسان بالغ ۲۸ الی ۳۲ عدد دندان وجود دارد که از بین بردن و حتی وارد کردن آسیب جزئی به آن‌ها می تواند به فرد آسیب دیده این حق را بدهد که دیه دندان خود را مطالبه کند.

برای مثال ممکن است فردی در حین درگیری فیزیکی با فرد دیگر به دندان‌های او آسیب وارد کند و یا اینکه کسی در یک سانحه رانندگی باعث از بین رفتن دندان‌های طرف مقابل شود که در این صورت می‌بایست دیه او را بپردازد.

دیه از بین بردن دندان در همه موارد یکسان نیست و میزان آن حسب مورد متفاوت خواهد بود‌. برای مثال هر فرد با توجه به میزان آسیبی که به دندان طرف مقابل وارد کرده است دیه می‌پردازد و هر چقدر این آسیب بیشتر باشد میزان دیه نیز بیشتر خواهد بود.

برای آشنایی با مقدار دیه اعضای بدن کلیک کنید.

دیه از بین بردن همه دندان ها

چنانچه فردی همه دندان‌های فرد دیگر را از بین ببرد می‌بایست دیه یک انسان کامل که امسال حدود 480 میلیون می‌باشد را به او بپردازد. تعداد کلی دندان‌های انسان در قانون ۲۸ عدد می‌باشد و در صورتی مجرم باید این میزان از دیه را بپردازد که تمام دندان‌ها را به طور کلی از بین ‌برده باشد.

دیه از بین بردن دندان های جلو چقدر است ؟

دندان‌های جلو شامل دندان‌های پیش، نیش و… می‌شوند که جمعا دوازده عدد می‌باشند. چنانچه این دندان‌ها از بین بروند به فرد دیه تعلق خواهد گرفت. دیه هر کدام از این دندان‌ها یک بیستم دیه انسان کامل است که هر ساله به نسبت مبلغ دیه کامل مقدار آن افزایش می‌یابد.

برای اطلاع از دیه دندان شیری کلیک کنید.

دیه از بین بردن دندان‌های عقب

دندان‌های پایین هر انسان به طور کلی ۱۶ عدد می‌باشند که شامل دندان‌های مختلفی می‌شوند و از بین بردن آن‌ها باعث می‌شود که به فرد دیه تعلق گیرد. دیه هر کدام از این دندان‌ها یک چهلم دیه کامل انسان است که سالیانه با تعیین نرخ جدید دیه کامل، مبلغش افزایش می‌یابد.

نکته مهم: دیه از بین بردن دندان می‌بایست در زمان تعیین شده توسط دادگاه به فرد پرداخت شود و در غیر این صورت شاکی می‌تواند در دادگاه خواهان مطالبه دیه خود شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص د‌یه دندان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون د‌یه دندان پاسخ دهند.

سوالات متداول

آیا به فردی که دندان‌های او توسط مجرم از بین رفته‌اند دیه تعلق می‌گیرد ؟

بله به نسبت مقدار آسیبی که به مجرم ‌وارد شده است به او دیه تعلق خواهد گرفت.

دیه از بین بردن دندان‌های عقب چقدر است ؟

دیه از بین بردن دندان‌های عقبی یک چهلم دیه کامل است که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

 

منبع: دیه دندان | میزان دیه از بین رفتن دندان عقبی و جلویی

 



:: بازدید از این مطلب : 53
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 21 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

قتل در تصادف رانندگی چه مجازاتی دارد؟ امروزه پیشرفت علم باعث شده است انسان‌‌ها امکانات بیشتری را در اختیار داشته باشند و بتوانند بسیار آسان‌تر به انجام امور خود بپردازند. برای مثال با اختراع خودرو انسان ‌می‌تواند با سرعت در محلی که ‌می‌خواهد حاضر شود اما پیشرفت علم همیشه هم خوشایند و مفید نیست و ‌می‌تواند به انسان زیان‌‌هایی را وارد کند که جبران ناپذیر هستند. تصادفات رانندگی یکی از همین زیان‌‌ها ‌می‌باشد. در ادامه قصد داریم در مورد قتل در تصادف رانندگی و مجازات آن توضیحاتی‌ را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

قتل در تصادف رانندگی

امروزه تصادفات رانندگی با افزایش چشمگیری مواجه شده است و به یک معضل برای جامعه تبدیل شده است. تصادفات رانندگی علاوه بر خسارت‌‌های مالی که بر جا ‌می‌گذارد ‌می‌تواند خسارت جانی نیز داشته باشد و حتی در برخی موارد باعث مرگ افراد ‌می‌شود. قتل افراد در تصادفات رانندگی در اکثر مواردی که تصادف سختی اتفاق می‌افتد پیش ‌می‌آید.

اکثر افراد تصور ‌می‌کنند که ‌اگر در تصادف رانندگی فردی توسط دیگری به قتل برسد مجازات فرد قاتل قصاص خواهد بود اما در این‌باره باید بگوییم که این تصور کاملا غلط است و قتل در تصادفات رانندگی در دسته قتل‌‌های غیر عمد قرار می‌گیرد و مجازات آن‌ به جای قصاص پرداخت دیه خواهد بود. در زیر چند نمونه از دلیل مرگ افراد در تصادفات رانندگی بیان شده است:

  • بی‌مهارتی راننده.
  • ‌‌‌بی‌احتیاطی و ‌‌‌بی‌مبالاتی.
  • رعایت نکردن قوانین و مقررات رانندگی.

اگر قتل در تصادف رانندگی به علت سبقت غیر مجاز، سرعت و به طور کلی تخلف راننده باشد باز در دسته قتل‌‌های غیر عمد قرار ‌می‌گیرد زیرا فرد قصد رعایت نکردن قواعد رانندگی را داشته است اما قصد قتل فرد مقتول را نداشته و مجازات او نیز قصاص نخواهد بود. حتی اگر راننده دارای گواهینامه نباشد نیز قتل غیر عمد محسوب ‌نمی‌شود.

مجازات قتل در تصادف رانندگی چیست ؟

با وجود اینکه قتل در تصادفات رانندگی جزو قتل‌‌های غیر عمد محسوب ‌می‌شود اما چون در هر حال جرم به حساب ‌می‌آید و معمولا به علت رعایت نکردن قوانین رانندگی اتفاق ‌می‌افتد قانونگذار مجازاتی را برای آن‌ وضع نموده است. مجازات قتل در تصادفات رانندگی به شرح زیر ‌می‌باشد:

  • شش ماه تا سه سال حبس.
  • پرداخت دیه در صورت مطالبه اولیای دم.

مجازات قتل در تصادفات رانندگی موارد بالا ‌می‌باشد و اگر اولیای دم مقتول دیه را از مجرم مطالبه کنند او موظف به پرداخت آن خواهد بود. البته اولیای دم ‌می‌توانند دیه را به او ببخشند اما بخشش آن‌‌ها باعث تبرئه شدن مجرم ‌نمی‌شود زیرا جرم‌ او جنبه عمومی دارد و باید مجازات شود.

برای آشنایی با نحوه تعیین حکم جرم عمدی و غیر عمدی کلیک کنید.

بخشش اولیای دم و تخفیف در مجازات مجرم

همانطور که در بالا گفته شد اگر اولیای دم مجرم را ببخشند بازهم او مجازات ‌می‌شود زیرا جرمی که مرتکب شده است جنبه عمومی دارد اما اگر اولیای دم مجرم را ببخشند ‌می‌توانند باعث تخفیف در مجازات مجرم شوند.‌ برای مثال در صورت بخشش اولیای دم قاضی ‌می‌تواند مجازات حبس مجرم را تقلیل دهد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قتل در تصا‌دفات رانندگی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قتل در تصا‌دفات رانندگی پاسخ دهند.

سوالات متداول

 

مجازات قتل در تصادفات رانندگی قصاص است ؟

خیر قتل در تصادفات رانندگی جزو قتل‌‌های غیر عمد به حساب ‌می‌آید و مجازات آن نیز قصاص نخواهد بود.

اگر فرد بدون ‌دارا بودن گواهینامه در تصادف رانندگی مرتکب قتل شود مجازات او چیست ؟

در این‌ صورت بازهم جرم فرد غیر عمدی تلقی ‌می‌شود و مجازات او حبس و پرداخت دیه خواهد بود.

 

منبع: قتل در تصادف رانندگی | مجازات تصادف رانندگی منجر به فوت غیر عمد



:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 21 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در همه جای دنیا برای استفاده از وسایل نقلیه قوانین و مقرراتی وضع گردیده است. از آنجایی که استفاده از وسایل نقلیه می‌تواند خطرناک و حادثه آفرین باشد همه افراد موظفند که مقررات رانندگی را به طور کلی رعایت کنند. یکی از قوانین وضع شده در خصوص رانندگی دارا بودن گواهینامه است. در ادامه قصد داریم در خصوص رانندگی بدون گواهینامه توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

رانندگی بدون گواهینامه جرم محسوب می‌شود‌‌ ؟

در تمام کشور‌های دنیا افراد برای اینکه بتوانند از وسایل نقلیه استفاده کنند می‌بایست دارای گواهینامه باشند. دارا بودن گواهینامه به این معناست که فرد در تمام دوره‌های آموزشی استفاده از وسایل نقلیه شرکت‌ کرده است و توانسته گواهی قبولی خود را دریافت کند. اما‌ در برخی موارد دیده می‌شود که افراد بدون دارابودن گواهینامه اقدام‌ به رانندگی می‌کنند که این کار جرم‌ تلقی می‌شود و مجازاتی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. چنانچه فردی بدون‌ گواهینامه اقدام ‌به رانندگی کند در واقع به این معناست که آموزش ندیده است و رانندگی او خطرساز خواهد بود که در این صورت طبق قانون مجازات می‌شود.

برای آشنایی با قتل در تصادف رانندگی کلیک کنید.

مجازات رانندگی بدون گواهینامه چیست‌‌ ؟

همانطور که گفتیم رانندگی بدون ‌گواهینامه جرم تلقی شده و شامل مجازات می‌شود. مجازات این جرم در دو قانون مجازات اسلامی ‌بخش تعزیرات و قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی بیان شده است که به شرح زیر می‌باشد:

  • مجازات رانندگی بدون گواهینامه در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات:

هرگاه فردی بدون دارا بودن‌ گواهینامه اقدام‌ به استفاده از وسایل نقلیه نماید به مجازات حبس تا دو ماه یا جریمه نقدی تا یک‌ میلیون ریال و یا به هردوی این‌ مجازات‌ها محکوم می‌شود. چنانچه فرد دوباره این عمل را انجام دهد به حبس از دو ماه تا شش ماه محکوم می‌شود.

نکته مهم: مجازات حبس رانندگی بدون گواهینامه امکان تبدیل به جریمه نقدی را دارد.

  • مجازات رانندگی بدون گواهینامه در قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی

چنانچه فردی بدون دارا بودن گواهینامه اقدام به استفاده از وسیله نقلیه نماید خودروی او متوقف می‌شود و خود شخص نیز به مراجع قضایی تحویل داده خواهد شد.

رانندگی با گواهینامه تمدید نشده

در برخی موارد دیده می‌شود که فرد گواهینامه دارد اما آن را تمدید نکرده است. در این باره باید بگوییم که گواهینامه تمدید نشده نمی‌تواند شامل مجازات خاصی شود و به منزله نبودن گواهینامه تلقی نمی‌شود اما فرد می‌بایست با پرداخت جریمه اقدام به تمدید گواهینامه خود کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص رانند‌گی بدون گواهینامه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون رانند‌گی بدون گواهینامه پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

گواهینامه چیست‌‌ ؟

گوا‌هینامه در واقع سندی است که اثبات می‌کند فرد در دوره‌های آموزش استفاده از وسیله نقلیه شرکت کرده است و کاملا آموزش دیده است.

اگر با گو‌اهینامه تمدید نشده رانندگی کنیم شامل مجازات حبس خواهیم شد‌‌ ؟

خیر در این مورد مجازات حبس در نظر گرفته نشده است.

مجازات رانندگی بد‌ون گوا‌هینامه در کدام بخش از قوانین آمده است‌‌ ؟

مجازات رانندگی بد‌و‌ن گوا‌هینامه در دو قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی بیان شده است.

 

منبع: رانندگی بدون گواهینامه | مجازات – رانندگی با گواهینامه تمدید نشده

 



:: بازدید از این مطلب : 61
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همواره در طول تاریخ شاهد آن بوده‌ایم که انسان برای برآورده کردن نیازهای خود به کار و فعالیت‌هایی مانند کشاورزی و… روی آورده است. اما هر موجودی تا حدی توان و قدرت کار دارد و بعد از رسیدن به یک سنی نمی‌تواند به کار و فعالیت‌های سخت مشغول باشد. از این ‌رو سازمان تامین اجتماعی بعد از یک سن مشخص مبلغی را به عنوان بازنشستگی پرداخت می‌کند. سن بازنشستگی در ایران معلوم است اما افراد می‌توانند در صورت وجود شرایطی قبل از رسیدن به این سن نیز خود را بازنشسته کنند. در این مطلب بازنشستگی قبل از سن تعیین شده در قانون را بررسی می‌کنیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سن بازنشستگی

به طور کلی با توجه به آنچه که در قانون تامین اجتماعی ماده 76 آمده است سن بازنشستگی در ایران برای آقایان 60 سال و برای خانم‌ها 55 سال است. در این سن اشخاص باید حداقل ده سال حق بیمه داده باشند تا بازنشسته شوند. اگر افراد به سن بازنشستگی رسیده‌اند ولی به مدت 10 سال حق بیمه نداده‌اند حق بیمه مدت زمانی که کسر دارند را یکجا پرداخت می‌کنند و این گونه بازنشسته می‌شوند.

برای آشنایی با شرایط بازنشستگی کلیک کنید.

بازنشستگی قبل از سن تعیین شده قانون

در برخی از موارد قانون این امتیاز را برای اشخاص قائل شده است که قبل از رسیدن به سن تعیین شده در قانون بازنشسته شوند از جمله موارد زیر:

  1. پرداخت سی سال تمام حق بیمه با شرط سنی: با توجه به تبصره 1 ماده 76 قانون تامین اجتماعی آقایان با رسیدن به 50 سالگی و خانم‌ها 45 سالگی در صورتی که سی تا سی و پنج سال تمام حق بیمه پرداخت کرده باشند مستمری بازنشستگی دریافت می‌کنند.
  2. بانوان کارگر: با توجه به تبصره 4 ماده 76 قانون تامین اجتماعی بانوانی که در کارگاه‌های مشمول قانون کار فعالیت دارند با داشتن بیست سال سابقه بیمه و 42 سال سن حق بازنشسته شدن دارند.
  3. پرداخت سی و پنج سال حق بیمه بدون شرط سنی: در قانون تامین اجتماعی حداکثر زمان پرداخت حق بیمه 35 سال است بنابراین با توجه به ماده 76 تبصره سوم این قانون اشخاص با پرداخت سی و پنج سال حق بیمه در هر سنی بازنشسته می‌شوند.
  4. کارگران مشاغل سخت و زیان آور: هر فردی که شغلش از جمله کارهایی است که از سوی وزارت کار به عنوان مشاغل سخت برشمرده شده در صورتی که بیست سال متوالی یا بیست و پنج سال متناوب سابقه بیمه داشته باشد می‌تواند بازنشسته شود.
  5. جانبازان: برای بازنشسته شدن هیچ شرط سنی ندارند و با 20 سال سابقه پرداخت بیمه، حق درخواست بازنشستگی را دارند.
  6. معلولان عادی: این دسته از افراد با بیست سال سابقه بیمه بازنشسته می‌شوند. مشروط بر اینکه آقایان معلول پنجاه سال و بانوان چهل و پنج سال سن داشته باشند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سن بازنشستگی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سن بازنشستگی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

سن بازنشستگی در ایران چند سال است ؟

آقایان در سن شصت سالگی و زنان در سن پنجاه و پنج سالگی بازنشسته می‌شوند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا می‌توان قبل از رسیدن به سن تعیین شده در قانون بازنشسته شد ؟

بله. در صورت وجود شرایط قانونی شخص می‌تواند قبل از سنی که در قانون تعیین شده بازنشسته شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

 

منبع: سن بازنشستگی | بازنشستگی قبل از سن تعیین شده در قانون کار – سن موثر



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

شرایط مرخصی گرفتن چیست؟ کارگر و کارفرما دو عامل اساسی تولید و چرخه اقتصاد در جامعه به شمار می‌روند که با کمک یکدیگر می‌توانند به آبادانی تولید، ساخت و ساز و… کمک فراوانی نمایند. در رابطه با کارگر و کارفرما قانونگذاران قوانین بسیار مهمی را پیش بینی نموده‌اند تا حقوق هیچ یک از آن‌ها ضایع نشود. مرخصی نیز یکی از این قوانین در مورد کارفرما و کارگر می‌باشد که به کارگر تعلق می‌گیرد. در ادامه در مورد انواع و شرایط مرخصی در قانون کار توضیحات مفیدی را ارائه نموده‌ایم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

شرایط مرخصی گرفتن در قانون کار چیست ؟

بعضی اوقات ممکن است کارگر به علت‌های مختلف نتواند به سرکار برود و یا اینکه به صورت قانونی اجازه داشته باشد که در یک روز مشخص استراحت کند‌ که در این ‌موارد می‌توان ‌گفت فرد به مرخصی رفته است. قانونگذاران برای حمایت از کارگر قانونی را وضع نموده‌اند ‌که طبق آن کارگر می‌تواند در برخی موارد خاص و ‌روز‌های معین‌ شده به مرخصی برود که تعداد روزهای مرخصی در هر مورد متفاوت خواهد بود و با توجه به نوع مرخصی معین می‌شود.

انواع روش ها و شرایط مرخصی گرفتن در قانون کار

در قانون کار انواع مرخصی برای کارگران‌ شرح داده شده است، همانطور که در بالا گفته شد تعداد روز‌های مرخصی با توجه به نوع آن متفاوت خواهد بود و ممکن است بیشتر یا کمتر شود. انواع مرخصی در قانون کار به شرح زیر می‌باشند:

مرخصی استحقاقی

  • طبق ماده ۶۴ قانون کار مرخصی استحقاقی نوعی مرخصی کار به حساب می‌آید که طی آن هر کارگر می‌تواند در سال بیست و شش روز به مرخصی برود. حتی اگر کارگر مدت یک سال کار نکرده باشد نیز می‌تواند به اندازه تعداد ماه‌هایی که کار کرده است نیز مرخصی دریافت کند که در هر ماه کار دو و نیم روز مرخصی به فرد تعلق خواهد گرفت که فرد می‌تواند ‌این روزها را به سرکار نرود و حقوق دریافت کند. طبق ماده ۶۵ قانون کار مرخصی استحقاقی برای کارگرانی که در مشاغل دشوار و زیان آور فعالیت می‌کنند در سال سی و پنج روز می‌باشد و علاوه بر اینکه این افراد می‌توانند حدود نه روز بیشتر از سایر کارگران مرخصی دریافت کنند بلکه آن‌ها در هر شش ماه کار می‌توانند دو بار از مرخصی‌های خود استفاده کنند. نکته حائز اهمیت این است که قانونگذار قانونی را وضع نموده‌اند که طی آن هیچ کارگری ‌نمی‌تواند بیش از نه روز از مرخصی‌های یکسال خود را ذخیره کند و حتما باید به مرخصی برود. این به این دلیل است که کارگر بتواند مرخصی‌های خود را به راحتی طلب نماید و هیچ ترسی از کارفرما در این مورد نداشته باشد.
  • چنانچه فرد به علت ازدواج دائم، فوت پدر، مادر، همسر و فرزندان به مرخصی برود نیز در واقع به مرخصی استحقاقی با حقوق رفته است. قانونگذار برای کارگر سه روز مرخصی در نظر گرفته است تا بتواند به چنین مواردی برسد.

نکته بسیار مهم: چنانچه کارگر مرخصی ساعتی درخواست کند و میزان مرخصی او از یک روز هم کمتر باشد مدت زمان رفت و برگشت او به سرکار جزو مرخصی استحقاقی به حساب می‌آید.

مرخصی بدون حقوق

در قانون کار نوعی مرخصی نیز شرح داده شده است که دارای حقوق نیست و اگر کارگر بخواهد از آن استفاده کند در روز‌های مرخصی‌اش حقوق دریافت نخواهد کرد. برای مثال هر فرد می‌تواند در تمام مدت زمان کارش برای ادای حج واجب یک ماه به مرخصی برود اما در این یک ماه حقوقی دریافت نخواهد کرد و یا شخصی که برای رفتن به جشن عروسی اقدام به درخواست مرخصی می‌کند نیز از مرخصی بدون حقوق استفاده می‌کند.

مرخصی استعلاجی | شرایط مرخصی گرفتن

مرخصی استعلاجی نیز از انواع مرخصی‌های شرح داده شده در قانون کار می‌باشد. کارگر از مرخصی استعلاجی برای درمان بیماری خود استفاده می‌کند و در این نوع مرخصی نه تنها حقوق دریافت می‌کند بلکه جزو سابقه بیمه و بازنشستگی فرد نیز به حساب می‌آید. برای آشنایی با شرایط دریافت مرخصی استعلاجی کلیک کنید.

مرخصی زایمان

مرخصی زایمان در قانون کار به این دلیل ذکر شده است که از زنان باردار شاغل حمایت شود. طبق این قانون هر زن باردار می‌تواند تا زمان وضع حمل خود به مرخصی برود و نه تنها در مدت زمان مرخصی‌اش حقوق دریافت می‌کند بلکه مدت زمان مرخصی نیز به عنوان سابقه کاری برای او در نظر گرفته می‌شود.

برای کسب اطلاع از مدت زمان مرخصی زایمان و شرایط استفاده از آن با کلیک به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.

نکته مهم: اگر فرد در حین کار از دنیا برود و مرخصی‌های ذخیره شده داشته باشد حقوق تمام روزهای مرخصی‌اش به بازماندگانش پرداخت خواهد گردید.

قوانین مهم مربوط به شرایط استفاده از مرخصی در قانون کار

  • مرخصی کارگران با روز‌های تعطیل محاسبه نمی‌شود و کارگر علاوه بر اینکه در روز‌های تعطیل به سر کار نمی‌رود بلکه می‌تواند تمام مرخصی‌های خود را نیز دریافت کند. برای مثال جمعه یک روز نعطیل است و اگر فردی در روز جمعه کار کند علاوه بر اینکه حقوق ثابت کار خود را دریافت می‌کند حقوق روز تعطیل جمعه نیز به او تعلق می‌گیرد.
  • طبق ماده ۶۹ قانون کار کارگر و کارفرما باید بر سر اینکه کارگر در چه روز‌هایی به مرخصی برود توافق کنند.
  • در صورتی که فرد بازنشسته شود و یا اینکه فوت کند و یا از کار افتاده شود باز هم کارفرما باید حقوق روز‌های مرخصی‌اش را به او یا ورثه‌اش پرداخت نماید.
  • تمامی مرخصی‌های استعلاجی جزو سابقه بیمه فرد به حساب می‌آیند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و انواع مرخصی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و انواع مرخصی پاسخ دهند.

 

 

سوالات متدوال

مرخصی استعلاجی برای چه دریافت می‌شود ؟

مرخصی استعلاجی برای درمان بیماری کارگر به او داده می‌شود.

در صورت ازدواج دائم کارگر چند روز مرخصی خواهد داشت ؟

کارگر می‌تواند به علت ازدواج دائم خود سه روز مرخصی دریافت ‌کند.

اگر فرد فوت کند حقوق مرخصی‌های ذخیره شده او به چه کسی پرداخت می‌شود ؟

اگر فرد فوت کند کارفرما تمام حقوق مرخصی‌های ذخیره شده‌اش را به ورثه و بازماندگاش پرداخت می‌کند.

 

منبع: شرایط مرخصی گرفتن | محاسبه انواع مرخصی در قانون کار



:: بازدید از این مطلب : 48
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 17 بهمن 1402 | نظرات ()