نوشته شده توسط : vakiel

سفته چیست ؟ سفته‌یکی دیگر از اسناد تجاری است که در ادامه به توضیح درباره آن می‌پردازیم. سفته برای اولین بار در اروپا رواج یافت و از آن‌جا به سراسر دنیا صادر گشت. امروزه در کشور ما از این سند بیش از برات استفاده می‌شود. در واقع سندی است که بیشتر از برات و کمتر از چک کاربرد دارد و بعد از چک مهم‌ترین سند تجاری محسوب می‌شود. سفته سندی است که به موجب آن صادر کننده متعهد به پرداخت وجه درج شده در آن می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اسناد تجاری کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
منبع : سفته چیست

تعریف سفته چیست ؟

طبق ماده 307 قانون تجارت سفته یا همان فته طلب یک سند تجاری است. یعنی از حمایت‌های خاص قانون گذار برخوردار است. صدور این سند به معنای متعهد شدن فرد امضا کننده آن می‌باشد. متعهد باید در تاریخ مشخص یا به صورت حال مبلغ مندرج در سند را به فرد دارنده سند که حتی می‌تواند در وجه حامل باشد بپردازد. برای گرفتن سفته اطلاع از قیمت سفته کلیک کنید.

این سند تجاری باید به صورتی که قانون تجارت مقرر کرده است تنظیم شود. زیرا در غیر این صورت دارنده آن نمی‌تواند از مقررات مربوط به آن در قانون تجارت استفاده کند.
در سفته فقط دو نفر نقش دارند که متعهد و دارنده می‌باشند.

متعهد شخص مدیون است که باید مبلغ را پرداخت کند و دارنده منتفع سند یا طلبکار است که مبلغ را دریافت می‌کند. برای آشنایی با تفاوت های سفته با چک، مقاله چک چیست را بخوانید.

مندرجات سفته چیست ؟

طبق ماده ۳۰۸ قانون تجارت‌، سفته‌باید امضاء یا مهر داشته باشد و همچنین باید دارای تاریخ باشد. این شرایط لازمند ولی کافی نیستند. بنایراین قانون تجارت شرایط بیشتری را برمی‌شمارد:

۱ – مبلغی که باید تادیه شود با تمام حروف

۲ – گیرنده وجه | سفته

گیرنده وجه شخصی است که سفته در وجه یا به حواله کرد او صادر می‌گردد، اما همان طور که گفته شد در این سند می‌توان نام کسی که سفته به نفع او صادر می‌شود را ذکر نکرد یعنی سفته را در وجه حامل صادر نمود.

۳ – تاریخ پرداخت

همان طور که در ماده هم آمده است ذکر تاریخ پرداخت در سفته ضروری است.
نکته: اگر در سفته تاریخ ذکر نشود، سند حال است.

قواعد کلی مرتبط با سفته

به طور کلی عدم ذکر تاریخ در اسناد تجاری به ضرر صادر کننده آن تمام می‌شود. چرا که تعهد او حال می‌شود و به محض صدور سند مسئولیت پرداخت بر عهده او قرار می‌گیرد. حتما مقاله قانون سفته را هم بخوانید.

همچنین قانون کلی که بر تمام اسناد اعم از تجاری و غیر‌تجاری حاکم است این است که این اسناد بدون مهر یا امضا ارزشی ندارند. چرا که سند بدون مهر یا امضا قابلیت استناد به فرد خاصی ندارد. بنابراین اگر در سفته‌ای تمام مندرجات به درستی تکمیل شود اما امضا یا مهر نشود سند به طور کلی از درجه اعتبار ساقط است.

توصیه می‌کنیم مقاله برات را مطالعه فرمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سفته، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سفته پاسخ دهند .

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: سفته چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 364
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 18 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

مرجع صادر کننده جواز کسب آرایشگاه زنانه در هر شهر متفاوت است. از آنجا که یکی از مشاغل پردرآمد در ایران که بسیاری از بانوان به سمت آن گرایش دارند آرایشگری است. برای ورود به عرصه آرایشگری علاوه بر داشتن مهارت باید مجوزهای لازمه را از مراجع ذی صلاح کسب نمود. بسیاری از خانم‌هایی که تمایل دارند تا آرایشگاه خود را داشته باشند باید در ابتدای امر پروانه کسب بگیرند. در این مطلب به پاسخ این سوال که چگونه باید پروانه کسب آرایشگاه زنانه را گرفت می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

آیا گرفتن جواز کسب آرایشگاه زنانه الزامی است؟

پروانه کسب سندی است که نشان می‌دهد فرد صلاحیت ارائه خدمات زیبایی و آرایشگاهی را دارد. برای هر شخصی ‌که بخواهد به صورت قانونی فعالیت آرایشگری خود را انجام دهد گرفتن پروانه کسب الزامی است. این مجوز نشان دهنده قانونی بودن فعالیت آرایشگر است و مرجع صادرکننده آن اتحادیه آرایشگاه های زنانه می‌باشد. به موجب این جواز می‌توانید از امتیازات مربوط به اتحادیه مربوطه بهره مند شده و از حمایت های اتحادیه شامل حالتان شود.

مساحت مورد نیاز برای گرفتن جواز کسب آرایشگاه زنانه چه قدر است؟

چه آرایشگر بخواهد ملکی را خریداری کند و چه بخواهد اجاره کند باید به این نکته توجه کند که حداقل مساحت لازم برای جواز کسب آرایشگاه زنانه۳۰ متر مربع است. در قانون مربوط به اتحادیه صنف آرایشگران برای هر فعالیت آرایشی (در تهران) به صورت جداگانه مساحت تعیین شده است:

۱- آرایشگری زنان حداقل مساحت ۱۲ متر مربع

۲- اپیلاسیون حداقل مساحت ۱۲ متر مربع

۳- آرایشگری و اپیلاسیون باهم حداقل مساحت ۱۸متر مربع

۴- آرایشگران زنانه، ترمیم و اصلاح ابرو با روش میکروپیگمانتسیون حداقل مساحت ۳۰ متر مربع

۵- ترمیم مو و خدمات مربوط به مو حداقل مساحت ۱۲متر مربع شرایط عمومی برای کسب مجوز آرایشگاه زنانه

شرایط دریافت جواز کسب آرایشگاه زنانه

الف: شرایط عمومی

۱- گواهی صلاحیت یا همان عدم سو پیشینه از نیروی انتظامی زیرا شخصی که سابقه کیفری دارد نمی‌تواند جواز کسب آرایشگاه زنانه دریافت کند.

۲- سند مالکیت عین، منفعت و یا منافع از جمله اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا هر قراردادی که از منظر قانونی معتبر باشد؛ اعم از رسمی و عادی. در روستاها احراز مالکیت براساس عرف محل می‌باشد. اشخاصی که سند عادی دارند باید تعهدی مبنی بر پذیرش مسئولیت حقوقی ناشی از آن ارائه دهند.

۳- گواهی مالیاتی از اداره مالیات ذی ربط مبنی بر تشکیل پرونده مالیاتی و تصفیه حساب

۴- شناسنامه و کارت ملی برای ایرانیان و گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی

۵- گواهی گذراندن دوره آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در قالب دستورالعمل های آموزشی قانون نظام صنفی

۶- کارت پایان خدمت یا معافیت دائم یا پزشکی نظام وظیفه یا گواهی اشتغال به تحصیل برای آقایان کمتر از ۵۰ سال

ب: شرایط اختصاصی

۱- دیپلم فنی حرفه‌ای آرایشگری یا مدارک دانشگاهی مرتبط و پروانه تخصصی. اگر خود شخص این مدرک را ندارد وجود یک نفر که مدارک لازم را دارد در واحد صنفی ضروری است که به عنوان مباشر معرفی می‌شود.

۲- کارت بهداشت و گواهی معاینه پزشکی از مراکز بهداشتی درمانی

۳- کسب جواز الزاما باید توسط بانوان صورت بگیرد.

۴- داشتن محلی که از نظر متراژ مطابق با قانون باشد و از نظر موقعیت مکانی مورد تایید امکان قرار گیرد.

۵- انتخاب نام متناسب با عفت عمومی

۶- داشتن وسايل و تجهیزات متناسب و لازم برای آرایشگاه

مکان مناسب به منظور اتخاذ جواز کسب آرایشگاه زنانه

علاوه براینکه قانون برای متراژ داخلی آرایشگاه ضوابطی را وضع نموده در خصوص موقعیت مکانی نیز موارد زیر باید رعایت شود:
۱) دید از بیرون نداشته باشد. باید طوری پوشیده باشد که کسی نتواند از بیرون، داخل آن را ببیند.

۲) آرایشگاه نباید در مکانی راه اندازی شود که صنف‌های شغلی غیر مرتبط در آن وجود دارد به طور مثال افتتاح یه سالن آرایشگاه در فودکورت یک پاساژ مرسوم نیست.

۳) نباید به مشاغلی مانند تعویض روغنی، تعمیرگاه ماشین، آرایشگاه مردانه و… نزدیک باشد (فاصله دقیقی مشخص نشده، اما معمولا 500 تا 1000 متر باید فاصله داشته باشد و در مواردی حتی کمتر از 100 متر مورد قبول است).

4) نکات بهداشتی درمحیط آرایشگاه باید طبق پروتکل‌های قانون رعایت شود مانند داشتن هواکش مناسب.

5/ الزامی نیست اما بهتر است که واحد صنفی دوربین مدار بسته داشته باشد.

شرایط محیطی و موقعیت مکانی آرایشگاه باید به تایید اماکن ، وزارت بهداشت و درمان برسد.

شرایط انجام خدمات تتو با روش میکروپیگمانتاسیون

با توجه به اینکه تتو با سلامتی پوستی شخص در ارتباط است باید شرایط ویژه‌ای رعایت شود از جمله:

۱- صرفا توسط کسانی صورت بگیرد که آموزش‌های لازم را دیده‌اند و از مراجع ذی‌صلاح گواهی معتبر اخذ کرده‌اند. این گواهی باید به تایید وزارت بهداشت برسد.

۲- استفاده از دستگاه مخصوص برای تاتو میکروپیگمانتاسیون و فقط با رنگ‌های مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

۳- قسمت انجام خدمات تاتو میگروپیگمانتاسیون حداقل ۶متر مربع به صورت یک بخش جداگانه باشد. سرویس بهداشتی نیز باید در مساحتی جداگانه قرار بگیرد.

۴- استفاده از دست کش یکبار مصرف و ماسک الزامی است.

۵- محیط انجام تاتو با روش میکروپیگمانتاسیون و کلیه وسایل و لوازم مانند صندلی ،تخت و … می‌بایست قابل شستشو، نظافت و گندزدایی باشد.
۶- دفع پسماندها مانند سوزن، دستکش و… باید طبق قوانین انجام گیرد‌.

مدارک لازم برای راه اندازی آرایشگاه

۱) اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه متقاضی

۲) مدرک تحصیلی و فنی و حرفه‌ای آرایشگری

۳) عکس سه در چهار آرایشگر متقاضی

۴) سند ملکی یا اجاره نامه یا مبایعه نامه به نام متقاضی

5) گواهی عدم سوپیشینه

6) کارت بهداشت

7) فیش واریزی مبلغ عضویت در صنف آرایشگران

مراحل گرفتن مجوز آرایشگاه

هر خانمی برای گرفتن جواز آرایشگاه باید مراحل زیر را طی نماید:

۱/ ارسال درخواست جواز آرایشگاه از طریق سامانه ایرانیان اصناف به آدرس iranianasnaf.ir. این درخواست می‌تواند به صورت کتبی به اتحادیه آرایشگران زنانه ارسال گردد.

۲/ تکمیل فرم‌های اداری مربوطه و تحویل کلیه مدارک لازم کمیسیون بازرسی اتحادیه آرایشگران از محل آرایشگاه دیدن می‌کنند و سپس در خصوص موقعیت مکانی و محیط آرایشگاه و مطابقت آن با قوانین گزارش تهیه می‌کنند.

۳/ هیئت مدیره جلسه‌ای تشکیل می‌دهد و درخواست متقاضی را در این جلسه بررسی می‌نماید. در صورت وجود تمام شرایط تاییده پروانه آرایشگاه برای فرد صادر می‌شود.

۴/ فرد حق عضویت خود را پرداخت نموده و پروانه را دریافت می‌کند. جواز کسب هر آرایشگر برای یکسال صادر می‌شود در مراحل بعدی این جواز برای پنج سال یا ده سال تمدید می‌شود.

گرفتن مجوز آرایشگاه چه قدر هزینه دارد؟

برای دریافت مجوز باید مبالغ زیر پرداخت شود :

هزینه صدور پروانه 2.030.000 ریال

هزینه آموزش های مربوط به کسب و کار و تجارت به مبلغ 800.000 ریال

هزینه صدور کارت اصناف 200.000 ریال

حق عضویت سالیانه اتحادیه آرایشگران 6.000.000 ریال

حق ورودی سال اول به مبلغ 8.000.000 ریال

راه اندازی آرایشگاه چه قدر زمان میبرد؟

از ابتدای شروع درخواست تا دریافت جواز کسب آرایشگاه زنانه در صورت حاضر بودن استعلامات و مدارک ۳۰ روز زمان خواهد برد، زیرا براساس قانون اتاق اصناف اتحادیه آرایشگران موظف است ظرف مدت ۱۵ روز در خصوص قبول یا رد درخواست متقاضی اعلام نظر کند و در صورت عدم ارائه هیچ پاسخی به منزله تایید درخواست خواهد بود.

در صورت تایید نیز مرجع صدور پروانه کسب باید طی مدت ۱۵ روز پروانه کسب را صادر کند. اما اگر مدارک شخص حاضر نباشد فرد مدت زمان ۳ ماه وقت دارد تا مدارک خود را تکمیل نموده و تحویل دهد. در خصوص استعلامات از ادارات مربوطه نیز هر مرجع حداکثر ۱۵روز زمان برای پاسخگویی دارد. درضمن پاسخ منفی بعد از پایان زمان قانونی قائل پذیرش نیست.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: جواز کسب آرایشگاه زنانه ,
:: بازدید از این مطلب : 283
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 18 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

چک سرقتی هم برای دارنده چک و هم برای صادر کننده پیامدهایی به دنبال دارد. مطالبه وجه چک از طرف دارنده قبل و بعد از اثبات سرقت چک طبق ضوابطی انجام می‌شود. از آن جا که احتمال سرقت چک بعد از صدور وجود دارد، برای جلوگیری از کلاه برداری و جرم خیانت در امانت باید به مراجع قانون گزارش داده شود. وقتی با سرقت چک یا به هر طریقی گم‌شدن برگه چک مواجه شوید، قانون‌گذار برای جلوگیری از وصول چک و سوءاستفاده از آن توسط شخص سارق و کلاهبردار سازوکار خاصی را پیش‌بینی کرده است که در ادامه شرح داده‌ایم. می‌توانید برای رفع ابهامات و رسیدن به نتیجه از خدمات وکیل کار استفاده بفرمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
منبع : چک سرقتی 
 

مطالبه وجه چک سرقتی

درصورتی‌که چکی به سرقت برود، دارنده و صادرکننده چک یا به‌طورکلی ذی‌نفع چک می‌توانند با اعلام به بانک از وصول چک سرقتی جلوگیری کنند. اما ممکن است اعلام سرقت به‌دروغ باشد. به این معنی که چک به سرقت نرفته باشد ولی صادر‌کننده مثلاً به دلیل شانه خالی کردن از انجام تعهد جلوی پرداخت وجه چک را با دستور عدم پرداخت به بانک، بگیرد. در این صورت دارنده چک می‌تواند با ارائه ادله مناسب به دادگاه موجب رفع مانع بشود و وجه چک را دریافت کند.

بیشتر بخوانید: چک چیست

نحوه جلوگیری از وصول چک سرقتی

صادرکننده، دارنده و یا به‌طورکلی ذی‌نفع چک‌سرقتی برای ممانعت به عمل آوردن از پرداخت وجه چک ابتدا باید به بانک مراجعه کند. با مراجعه به بانک و اعلام سرقت چک دستور عدم پرداخت چک را به بانک می‌دهد. سپس به مدت یک هفته مهلت دارد تا به مراجع قضایی مراجعه کند و سپس طی این یک هفته از دادگاه گواهی طرح شکایت در مراجع قضایی را به بانک ارائه دهد.

اگر طی یک هفته این گواهی را به بانک ارائه ندهد، بانک موظف است به کسی که با داشتن برگه چک درخواست وصول وجه آن را دارد، مبلغ چک را بپردازد. و اگر دستوردهنده عدم پرداخت وجه چک به این وظیفه خود عمل کند یعنی طی این‌یک هفته گواهی مربوطه را به بانک ارائه دهد، بانک تا پایان دادرسی اجازه پرداخت وجه چک را نمی‌دهد. به عبارتی برگه چک تا رسیدگی به ادعای صادرکننده یا ذی‌نفع مبنی بر تحصیل وجه چک از طریق کلاه‌برداری و سرقت، مسدود می‌ماند و وجه چک به دارنده‌ برگه چک پرداخت نمی‌شود.

کارسازی حساب

درصورتی‌که صادرکننده مدعی سرقت یا مفقودی چک باید حساب خود را کارسازی کند. به این معنی که حتی باوجود مطرح کردن شکایت و ادعای سرقت باید همان مبلغی که در چک ذکرشده بود را در حساب‌جاری خود تأمین کند. در غیر این صورت چک به‌عنوان عدم موجودی حساب برگشت می‌خورد. بنابراین همان‌طور که پیش‌تر گفته شد بانک در مدت‌زمانی که دادرسی به نتیجه نرسد، حساب را مسدود نگه می‌دارد و اجازه وصول وجه چک را نمی‌دهد. برای آشنایی بیشتر با قوانین مربوط به اسناد تجاری کلیک کنید.

دستور عدم پرداخت بی‌دلیل چه عواقبی دارد ؟

باید توجه داشته باشیم قانون‌گذار همان‌طور که تلاش دارد با وضع قواعد خاص، سوءاستفاده کردن از چک سرقتی یا مفقودشده و… غیرممکن سازد، از طرفی برای جلوگیری از سوءاستفاده کردن صادرکننده چک از این امکان قانونی، یعنی دستور عدم پرداخت به بانک و مسدودسازی حساب، قواعدی پیش‌بینی کرده است. درصورتی‌که شاکی نتواند ادعای خود را به‌عنوان‌مثال ادعای سرقت چک را ثابت کند، دارنده برگه چک این حق را دارد که علیه دستوردهنده عدم پرداخت چک در مراجع قضایی شکایت نماید. همچنین برای دستور عدم پرداخت بی‌دلیل ضمانت اجرای کیفری پیش‌بینی نموده است. بنابراین اعلام سرقت چک برخلاف واقع و انسداد حساب بانک با توسل به ادعای دروغ مطابق ماده 14 قانون صدور چک، جرم تلقی می‌شود.

ماده 14 قانون صدور چک، ابتدا حق صادرکننده و ذی‌نفع چک مبنی بر مسدود ساختن چک سر‌قتی و مفقودی را مطرح می‌کند. و در ادامه بیان می‌دارد که درصورتی‌که عدم اثبات ادعای آن‌ها دارنده چک حق شکایت دارد و می‌تواند خسارات مالی وارد بر خود را هم از دستور‌دهنده دریافت نماید. علاوه بر آن مجازات کیفری ازجمله حبس برای مدعی دروغین پیش‌بینی کرده است. برای آشنایی با اقدامات لاززم هنگام مفقودی چک کلیک کنید.

اثبات عدم سرقت چک و مطالبه وجه آن

می‌توان در دادگاه ادعای سرقتی بودن یا مفقودی چک را رد کرد و صحت چک را اثبات نمود. با ارائه این دلایل در کنار هم به دادگاه، به دارنده چک کمک می‌کند تا حقانیت خود را به اثبات برساند و وجه چک را درنهایت وصول کند.

وجود چک صادره نزد شخصی که چک به نام وی صادرشده خود بهترین نشانه برای مفقود نبودن است. علاوه بر آن گواهی یا گواهینامه عدم پرداخت که از بانک مربوطه صادر می‌شود نمایانگر این است که صادرکننده اعلام مفقودی یا سرقت کرده است و علت نقد نشدن چک یک ادعای دروغین است. همچنین تصویر نامه‌ یا شکوائیه اعلام سرقت یا مفقودی چک که توسط صادرکننده چک، به بانک یا به دادسرا داده‌شده است و ثابت می‌کند که صادرکننده چک، اعلام سرقت یا مفقودی کرده است. این مدارک، را از طریق تقدیم درخواست به قاضی پرونده می‌توانید به دست آورید.

در ادامه دادرسی شهادت افرادی که شاهد صدور چک و تحویل آن به شما بوده‌اند (شهادت شهود) نیز می‌تواند دلیل خوبی باشد. علاوه بر آن درصورتی که صادرکننده چک نزد قاضی پرونده اقرار کند که اعلام مفقودی برخلاف واقع بوده است نیز مورد استناد دادگاه قرار می‌گیرد. می‌توانید برای جلوگیری از این شگرد، به‌خصوص در مورد چک‌هایی با مبلغ بالا، زمان دریافت چک، طی یک نوشته ساده از آن‌ها بخواهید تا تائید کنند که چک تحویل‌شده به شما مفقودی نیست و تائید کنند که چک تحویلی، طی فرایند صحیحی صادر و بدون هیچ‌گونه اشکال و ادعایی، به شما منتقل‌شده است. در نهایت شما می‌توانید به‌عنوان اعمال متقلبانه و کلاه‌برداری از ضامن چک و صاحب حساب شکایت کنید و وجه چک را با خسارات از طریق دادگاه مطالبه نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سؤالات متداول 

آیا مطالبه وجه چک مسروقه ممکن است؟

دارنده چک باید تا پایان دادرسی منتظر بماند و در صورت اثبات عدم سرقت وجه چک را دریافت کند.

آیا امکان شکایت علیه مدعی دروغین سرقت چک وجود دارد؟

بله دارنده چک می تواند علیه دستور دهنده عدم پرداخت وجه چک شکایت نماید.



:: برچسب‌ها: چک سرقتی ,
:: بازدید از این مطلب : 277
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 16 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید به چه اسنادی در وجه حامل گفته می‌شود؟ آیا مقررات مربوط به آن را می‌دانید؟ در ادامه به بررسی این اسناد و مقررات حاکم بر آن و همچنین به توضیح مفقود شدن آن می‌پردازیم. قانون تجارت تعریف دقیقی از این اسناد ارائه نکرده است ولی اسناد در وجه حامل عبارتند از نوشته‌ای که به موجب آن امضا کننده متعهد می‌شود در وعده معین، مبلغ معینی را به دارنده سند پرداخت کند. رایج‌ترین سند در وجه حامل چک‌های در وجه حاملند، اما به چک محدود نمی‌گردند. برای آشنایی با قوانین مربوط به چک کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
 

تعریف در وجه حامل

این اسناد یا در زمینه تجاری و یا در زمینه مدنی صادر می‌شوند. این موضوع هم با توجه به اینکه سند برای امور تجاری صادر شده باشد یا برای امور مدنی مشخص می‌شود.
سند در وجه حاملی را که تجار صادر می‌کنند تجارتی است. البته این مورد یک استثناء هم دارد و آن این است که ثابت شود سند مربوط به امور تجارتی نیست. برای آشنایی با قوانین مربوط به اسناد تجاری کلیک کنید.

مقررات مربوط به سند در وجه حامل

اثبات مالکیت سند

طبق ماده ۳۲۰ قانون تجارت، دارنده هر سند در وجه حامل مالک است و حق مطالبه وجه آن را داراست مگر در صورت اثبات خلاف آن… .
این ماده به این معناست که سند در وجه حامل، مانند اسناد تجاری دیگر، به خودی خود نماینده طلب است و دارنده‌ای که آن را در دست دارد، نیاز به اثبات وجود طلب به طریق دیگر ندارد و هرگاه شخص دیگری مدعی مالکیت سند باشد، باید خلاف آن را اثبات کند.

موعد پرداخت

پرداخت وجه سند باید در سر وعده باشد. یعنی موعدی که در خود سند برای پرداخت تعیین گشته است.

نقل و انتقال سند در وجه حامل

سند در وجه حامل از طریق قبض و اقباض منتقل می‌گردد و دارنده این سند حق دارد هنگام وعده وجه آن را از متعهد دریافت کند و متعهد نمی‌تواند به موجب ایراداتی که می‌توانست آن‌ها را علیه دارندگان قبلی مطرح کند، از پرداخت وجه سند به دارنده فعلی خودداری کند.

مفقود شدن سند در وجه حامل

گاهی اوقات ممکن است که سند در وجه حامل گم شود. قانون گذار برای جلوگیری از تضییع حقوق مالک واقعی سند مقرراتی را وضع کرده است.

الف – اسناد در وجه حامل دارای کوپن

این اسناد به دلیل اینکه در فواصل مختلف امکان پرداخت بهره به دارنده را داشته باشند، به همراه کوپن در اختیار دارنده قرار می‌گیرند.

مفقودی

طبق ماده ۳۲۲ قانون تجارت در صورت مفقودی سند در وجه حامل دارای کوپن (که این کوپن‌ها سند دریافت منفعت برای دارنده است) دارنده واقعی می‌تواند بطلان آن‌ها را از دادگاه تقاضا نماید.
بنابراین قانون گذار به مالک اجازه داده در صورت مفقود شدن ابطال آن‌ها را درخواست کند.

پیگیری دعوای ابطال سند مفقود شده

در محکمه خواهان باید با دلایل محکمه پسند تعلق اسناد به خود و همچنین مفقودی آن‌ها را اثبات کند. چنانچه صرفا برگه‌های کوپن مفقود شده باشد ارائه خود سند اصلی کفایت می‌کند.

مرحله اعلان در جراید

اگر دادگاه دلایل را پذیرفت و مالکیت خواهان بر اسناد مفقودی ثابت شد، محکمه دستور اعلان در جراید را می‌دهد تا به دارنده فعلی سند اخطار دهند. اگر از تاریخ انتشار اولین اعلان تا سه سال سند ابراز نشود دادگاه حکم به ابطال آن صادر می‌نماید.
این اخطار طبق ماده ۳۲۷ قانون تجارت باید سه دفعه در روزنامه رسمی منتشر شود.

سرانجام دعوا

طبق ماده ۳۲۸ قانون تجارت اگر پس از اعلان در روزنامه رسمی، سند مفقود ابراز شود، دادگاه به مدعی مهلت مناسبی داده، به او اخطار می‌کند که چنانچه تا پایان مهلت، دعوی خود را تعقیب و دلایلش را ارائه نکند، محکوم خواهد شد و سند به ابراز کننده آن مسترد خواهد گردید.
و در ماده ۳۲۹ قانون تجارت آمده که اگر در ظرف مدت مقرر در ماده ۳۲۴ و اعلان شده سند ابراز نشود، دادگاه آن را باطل اعلام خواهد کرد.
ابطال سند هم به وسیله درج در روزنامه رسمی و هر وسیله دیگری که دادگاه مقتضی بداند، به اطلاع عموم خواهد رسید.
پس از صدور حکم ابطال مدعی حق دارد صدور سند جدید را تقاضا کند اگر کوپن‌ها حال شده باشند وی حق مطالبه مبلغ آن را نیز خواهد داشت.

ب – اسناد دیگر در وجه حامل

طبق ماده ۳۳۲ قانون تجارت هر گاه سند گم شده از اسناد نام‌برده در ماده ۳۲۲ نباشد:
محمکه در صورت محق بودن مدعی، به تاریخ پرداخت سند می‌نگرد. اگر حال باشد دستور پرداخت آن را در صندوق دادگستری می‌دهد. اگر موعد‌دار باشد و موعد آن نیز رسیده باشد همین دستور را خواهد داد. پیشنهاد می‌شود مقالات مربوط به برات چیست و سفته چیست را هم بخوانید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اسناد در وجه حامل، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اسناد در وجه حامل پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: اسناد در وجه حامل به چه اسنادی گفته می‌شود ,
:: بازدید از این مطلب : 306
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 16 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

شرکت تعاونی چیست ؟ در قانون تجارت ایران شرکت‌های تجاری خود انواع مختلفی دارند. انواع شرکت‌های تجاری در ماده 20 قانون تجارت نام‌برده شده است، که به هفت دسته تقسیم می‌شوند. این هفت دسته شامل ، شرکت سهامی (عام یا خاص)، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی و در آخر شرکت‌تعاونی تولید و مصرف می‌شود. در این مقاله به این سوال که شرکت تعاونی چیست پاسخ می‌دهیم و به معرفی و بررسی شرکت‌های تعاونی تولید و مصرف می‌پردازیم. برای حل مسائل مربوط به شرکت خود از خدمات وکیل کار استفاده نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

شرکت تعاونی چیست ؟

در تعریف اینکه شرکت‌تعاونی چیست باید بگوئیم شرکت‌های تعاونی طبق قانون تجارت به دو نوع شرکت‌تعاونی تولید و شرکت تعاونی‌مصرف تقسیم می‌شوند. شرکت‌های تعاونی تقسیم بندی‌های دیگری هم دارند. دیگر تقسیم بندی‌های این شرکت‌ها یکی از لحاظ نوع فعالیت است که مجدد به دو دسته تقسیم می‌شود و دیگری به لحاظ عضویت است که باز هم به دو نوع دیگر تقسیم بندی می‌شود. برای آشنایی با سایر انواع شرکت ها کلیک کنید.

انواع شرکت تعاونی چیست ؟

شرکت‌های تعاونی در قانون تجارت همان‌طور که گفته شد دو دسته‌اند: شرکت‌تعاونی تولید و شرکت‌تعاونی مصرف. شرکت تعاونی تولید در ماده 190 و 191 قانون تجارت تعریف‌شده است. چیستی شرکت‌تعاونی مصرف در ماده بعدی یعنی ماده 192 قانون تجارت آمده است.

شرکت‌های تعاونی از لحاظ خدمات یا همان نوع فعالیت دو گروه کلی دارند: شرکت‌تعاونی توزیعی و شرکت‌تعاونی تولیدی. در تعریف چیستی این دو نوع شرکت‌تعاونی می‌توان گفت، شرکت‌هایی که کار اصلیشان تولید و توزیع باشد را شرکت‌های تعاونی توزیعی می‌نامند. و شرکت‌تعاونی تولیدی، شرکتی است که در مجموع یک واحد تولیدی در آن اداره می‌گردد. مثل اشتغال در دامداری، کشاورزی، دام‌پروری، شیلات، معدن، عمران شهری و نظایر آن.

شرکت‌های تعاونی به لحاظ نوع عضویت نیز دو دسته‌اند. دسته اول شرکت‌های تعاونی هستند که مخصوص عضویت یک قشر مشخص از جامعه باشد مثلا کشاورزان. حداقل تعداد اعضاء در این تعاونی‌ها 500 نفر می‌باشد. سهام در این نوع شرکت به عموم مردم عرضه می‌شود.

شرکت تعاونی تولید چیست ؟

در تعریف چیستی شرکت‌تعاونی طبق قانون پیش می‌رویم. شرکت‌تعاونی تولید مطابق ماده 190 و 191 از افرادی تشکیل شده است که در حرفه‌ یا شغل یکسانی فعالیت می‌کنند. حال ممکن است شرکا نتوانند همواره در خدمت شرکت باشند و در آن فعالیت کنند یا اینکه در آن حرفه یا شغلی که موضوع شرکت است مشغول نباشند. در این‌جا می‌گوییم حداقل دو سوم از اعضای شرکت‌تعاونی تولید که اداره کننده‌ شرکت می‌باشند باید افرادی باشند که حرفه یا شغلشان همان حرفه‌ موضوع شرکت است. اعضای شرکت تعاونی تولیدی ملزم هستند برای انجام فعالیت تجاری خود از وزارت تعاون مجوز تشکیل بگیرند.

شرکت تعاونی مصرف چیست ؟

در خصوص چیستی شرکت‌تعاونی مصرف قانون می‌گوید: “شرکت‌تعاونی مصرف طبق ماده 192 قانون تجارت شرکتی است که برای این دو هدف تشکیل می‌گردد: هدف اول فروش اجناس ضروری برای مصارف زندگانی است خواه این اجناس را شرکا تولید کرده باشند یا اینکه شرکا صرفاً اجناس را خریده‌اند”. دومین هدف تقسیم کردن سود و زیان میان شرکا با توجه به نسبت خرید هر یک از آن‌ها است.

بیشتر بخوانید : شخصیت حقوقی

شرایط ثبت شرکت تعاونی چیست ؟

الزامات ثبت شرکت‌تعاونی چیست ؟ برای پاسخ باید بگوئیم تعداد اعضای مجمع عمومی مؤسس در شرکت های تعاونی‌ها بستگی به نوع فعالیت، تعداد شاغلان و نسبت سرمایه آن دارد. ولی می‌توان گفت حداقل تعداد اعضا باید هفت نفر باشد که یک نفر از آن‌ها به‌عنوان نماینده در اداره کل تعاون و سه نفر نیز باید به‌عنوان هیئت مؤسس ‌باشند. در اولین جلسه‌ای که مجمع عمومی عادی، به طور رسمی برگزار می‌کند اساسنامه پیشنهادی این شرکت‌تعاونی بعد از آنکه توسط اعضا بررسی شد تصویب می‌شود. البته حتما باید به موافقت حداقل دوسوم اعضای شرکت کننده برسد. برای نحوه نام‌گذاری این شرکت نیز باید گفت شرکت‌تعاونی مانند سایر شرکت‌های تجاری برای آنکه به‌عنوان شخصیت حقوقی مستقل در اداره ثبت شرکت‌ها ثبت گردد، نیازمند یک نام است. باید توجه داشت برای انتخاب نام این شرکت حتماً باید کلمه تعاونی در نام آن درج شود.

یک شرکت تعاونی به سرمایه متکی نمی‌باشد بلکه به اعضای خود اتکا دارد. یعنی تمام اعضا بدون در نظر گرفتن اینکه درصد سهامشان چه میزان است، یک رأی خواهند داشت و رأی به نسبت سهام اندازه‌گیری نمی‌شود. برای انجام ثبت شرکت کلیک کنید.

اهداف شرکت‌های تعاونی تولید و مصرف

بعد از تعریف چیستی شرکت تعاونی و آشنایی با ماهیتش با اهداف آن آشنا می‌شویم. قانون بخش تعاونی در سال 1370، در ماده اول خود، اهداف بخش تعاونی سیستم اقتصادی ایران را برمی‌شمارد. این ماده 7 هدف را تشریح می‌کند که عبارت‌اند از:

«1. ایجاد و تأمین شرایط و امکانات کار برای همه به‌منظور رسیدن به اشتغال کامل.

2. قرار دادن وسایل کار در اختیار کسانی که قادر بکارند ولی وسایل کار ندارند.

3. پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروه‌های خاص جهت تحقق عدالت اجتماعی.

4. جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت.

5. قرار گرفتن مدیریت و سرمایه و منافع حاصله در اختیار نیروی کار و تشویق بهره‌برداری مستقیم از حاصل کار خود.

6. پیشگیری از انحصار، احتکار، تورم و اضرار به غیر.

7. توسعه و تحکیم مشارکت و تعاون عمومی بین همه مردم. »

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرکت‌تعاونی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون چیستی شرکت تعاونی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

انواع شرکت تعاونی چیست؟

شرکت های تعاونی از نظر قانون تجارت به تعاونی تولید و تعاونی مصرف، از نظر نوع فعالیت و خدمات به تعاونی توزیعی و تعاونی تولیدی و از نظر نوع عضویت به شرکت مخصوص یک گروه خاص و شرکت عضویت آزاد برای عموم تقسیم می‌شوند.

آیا رای اعضای شرکت های تعاونی تولید و مصرف به نسبت سهامش در نظر گرفته می شود؟

خیر تمام اعضا بدون در نظر گرفتن اینکه درصد سهامشان چه میزان است، یک رای خواهند داشت و رای به نسبت سهام اندازه گیری نمی شود.



:: برچسب‌ها: شرکت تعاونی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 280
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 16 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

جواز کسب لوازم خانگی را چرا باید دریافت کرد؟ بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران تمامی کسبه جهت انجام خرید و فروش ملزم به دریافت جواز کسب هستند. بر این اساس برای احداث یک واحد مغازه (حتی به صورت مجازی) باید از ارگان‌های مربوطه مجوزهای لازم را دریافت نمایید. برای صدور جواز لوازم خانگی نیز باید شرایطی را محیا کنید تا پس از طی مراتب اداری و پرداخت وجوه اتحادیه به شما جوازکسب تعلق گیرد.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
 

مرجع صادر کننده جواز کسب فروش لوازم خانگی کوچک

اتحادیه صنف فروشندگان مصنوعات گاز سوز- نفت سوز – الکتریک (لوازم خانگی تهران) مرجع صادر کننده جواز لوازم خانگی با کد آیسیک ۵۳۳۳۱۹۷ می‌باشد. این اتحادیه در سال ۱۳۴۳ تاسیس شده و مجوز کسب و کارهای زیر را نیز صادر می‌نماید:

1 – فروشگاه انواع لوازم خانگی مصنوعات نفت سوز، گاز سوز و الكتريكی (با حداقل مساحت لازم 20 مترمربع)
2 – فروشگاه انواع لوازم خانگی كوچک (پنكه، اطو و … )، (با حداقل مساحت لازم 12 متر مربع)
3 – فروشگاه يخچال‌های ويترينی و صندوقی (با حداقل مساحت لازم 40 مترمربع)
4 – دفتر عمده فروشی و لوازم خانگی مصنوعات نفت، گاز و الكتريک (با حداقل مساحت لازم 12 متر مربع)
آدرس اتحادیه لوازم خانگی تهران برای مراجعه حضوری خيابان جمهوری اسلامی ساختمان آلومينيوم طبقه دهم می‌باشد.

دریافت جواز کسب فروش لوازم خانگی کوچک چه شرایطی دارد؟

برای اینکه شخص متقاضی بتواند جواز لازمه را کسب کند باید دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی را دارا باشد.

شرایط عمومی

۱- سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی یا عادی (دارای اعتبار زمانی) یا دیگر عقود نافله (سرقفلی، هبه، وصیت تکمیلی، صلح در مقابل یا اجاره) یا ارائه قراردادهای منعقده فی مابین متقاضی و اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیر دولتی محل کسب یا احراز مالکیت طبق عرف محل در روستاها (تنها واحدهای تجاری اداری می‌توانند درخواست جواز نمایند).

۲- دارا بودن گواهی اداره امور مالیاتی ذی ربط مبنی بر تشکیل پرونده یا پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده.

۳- گواهی گذراندن دوره‌های آموزشی مرتبط از مرکز آموزش اصناف یا مرکز مورد تایید کمیسیون نظارت (برای تهران کلاس‌ها آنلاین است).

۴- تصویر کامل شناسنامه و کارت ملی برای اتباع ایرانی و گذرنامه، پروانه کار و اقامت معتبر برای اتباع خارجی

۵- تصویر کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معفیت دائم یا پزشکی برای آقایان کمتر از پنجاه سال سن (دفترچه آماده خدمت بدون مهر غیبت یا گواهی اشتغال به تحصیل برای متقاضیان پروانه کسب موقت بلامانع می‌باشد).
شرایط اختصاصی
1-فروش اقلامی که در حیطه کاری لوازم خانگی کوچک است
2-داشتن حداقل مساحت لازم 12 متر مربع
3-متقاضی در طبقات همكف، زيرزمين و اول می‌توانند فعاليت نمايند.
4-داشتن لوازم و اسباب كار طبق عرف و ضوابط اتحاديه.
5-داشتن وسايل ايمنی و حفاظتی طبق عرف اتحاديه.

مدارک مورد نیاز برای کسب جواز لوازم خانگی کوچک چیست؟

مدارک طی دو الی سه مرحله دریافت می‌شود. در قدم اول باید مدارک زیر را از طریق سامانه ایرانیان اصناف ارسال کنید.

  • سند ملکی محل فعالیت و یا اجاره نامه رسمی و یا مبایعه نامه به نام خود شخص متقاضی
  • در صورت نیاز به مجوز از شهرداری و یا سازمان‌های دولتی ارائه مجوز
  • ارائه کارت پایان خدمت برای آقایان یا معافیت دائم
  • کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی
  • کپی آخرین مدرک تحصیلی
  • تعداد 3 قطعه عکس 4*3
  • دارا بودن یک خط تلفن همراه به نام متقاضی
  • تاییده کد پستی

در ادامه پس از تشکیل پرونده نزد اتحادیه مربوطه مدارک زیر نیز دریافت می‌شود؛

  • فیش پرداخت مبلغ تعیین شده به عنوان حق عضویت در واحد صنفی
  • ارائه کارت سلامت برای آن دسته از فعالیت هایی که در حوزه مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی باشد.
  • گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر
  • گواهی عدم سو پیشینه
  • گواهی مربوط به ادراه اماکن نیروی انتظامی
  • گواهی گذراندن 10 ساعت آموزش لازم
  • اگر رسته ای که انتخاب کردید، جزو رسته‌های فنی باشد، ارائه گواهی فنی حرفه‌ای از سازمان‌های مورد تایید الزامی می‌باشد.

توجه: بسیاری از اتحادیه ها با پیوستن به سیستم یکپارچه سازی سامانه ایرانیان اصناف اغلب استعلامات فوق را به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به حضور متقاضی انجام می‌دهند.

مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقوقی

اشخاص حقوقی (شرکت‌های) نیز می‌توانند جواز دریافت کنند، البته نام مدیر عامل یا یکی از اعضای هیئت مدیره بر روی جواز درج می‌گردد که در صورت ایجاد تغییرات در شرکت، جواز نیز امکان انتقال و تغییرات را خواهد داشت. شخص حقوقی علاوه بر مدارک بالا (مربوط به مدیر عامل یا یکی از اعضای هیئت) بایدمدارک زیر را نیز تحویل دهد.

  • معرفی نامه برای مدیر عامل شرکت (یا یکی از اعضای هیئت مدیره)
  • کپی اساسنامه
  • آگهی تاسیس و آخرین تغییرات
  • ارائه فرم 45 مالیاتی

مراحل گرفتن جواز یا پروانه کسب چیست؟

۱) مراجعه به سایت اصناف به آدرسwww.iranianasnaf.ir و تکمیل پرسشنامه مربوط به عضویت در اتحادیه و دریافت کد تأییده.

۲) برگزاری کمسیون بازرسی با حضور متقاضی و درخواست اولین بازرسی
۳) انجام بازرسی و ارجاع مجدد با‌کمیسیون بدون حضور متقاضی و اعلام‌نتیجه به صورت کتبی به متقاضی

۴) انجام سوء پیشینه کیفری و آزمایش اعتیاد توسط متقاضی
۵) تکمیل پوشه تعیین صلاحیت و ارائه به متقاضی جهت تحویل به پلیس +۱۰
۶) دریافت پاسخ مثبت از اداره اماکن
۷) گذراندن دوره آموزشی مربوط به اتحادیه لوازم خانگی از طریق شرکت در کلاس‌ها و قبولی در امتحان
۸) اعلام نتیجه به متقاضی و ارائه فرم‌های نهایی صدور پروانه
۹) صدور پروانه‌ و اعلام به متقاضی جهت اخذ پروانه کسب

پس از ثبت و ارسال درخواست جواز، مرجع صادرکننده جواز موظف است حداکثر طی 15 روز پاسخ متقاضی مبنی بر رد یا قبولی تقاضای اوله را به صورت الکترونیکی یا کتبی اعلام نماید. توجه داشته باشید که عدم اعلام نتیجه در بازه زمانی مذکور به معنای پذیرش و یا نیاز به پیگیری حضوری است.

کسب مجوز لوازم خانگی کوچک چه مدت زمان میبرد؟

متقاضی از زمان ارائه درخواست خود به مدت ۳ ماه زمان دارد تا کلیه مدارک را به سامانه مربوطه تسلیم نمایند. در مقابل هم اتحادیه لوازم خانگی باید ظرف مدت ۱۵ روز بعد از ثبت درخواست الکترونیکی پاسخ متقاضی را ارائه دهد. در نتیجه حداکثر زمان مورد نیاز برای کسب مجوز ۱۰۵ روز می‌باشد اما از طرفی اگر خود متقاضی زودتر مدارک را تحویل دهد کمتر از یک ماه می‌تواند پروانه کسب خود را دریافت کند.

کسب جواز فروش لوازم خانگی کوچک چه قدر هزینه دارد؟

برای دریافت مجوز اشخاص باید حق عضویت خود را بپردازند. حق عضویت سالانه برای جواز لوازم خانگی ۴۲۰۰۰۰۰ریال و ورودیه سال اول۸۰۰۰۰۰۰ریال است؛ علاوه بر هزینه اولیه عضویت باید هزینه کلاس‌های آموزشی و امتحان اتحادیه نیز پرداخت گردد. به طور خلاصه هزینه‌هایی که اتحادیه جهت صدور جواز دریافت می‌کند به شرح ذیل است.

  • ورودیه اولیه 800 هزار تومان
  • حق عضویت سالانه 420 هزار تومان
  • حق صدور 203 هزار تومان
  • حق آموزش 80 هزار تومان
  • کارت اصناف 20 هزار تومان

خدمات موسسه حقوقی وکیل دات کام

تمامی متقاضیان جواز کسب می‌توانند با دریافت مشاوره و سپردن پرونده خود به وکلای موسسه وکیل دات کام با کمترین دردسر اقدام به دریافت جواز کسب نمایند. شما می‌توانید در مورد مدارک، نحوه اقدام برای جواز، شرایط لازم، ابعاد مالیاتی و سایر جوانب کسب و کار خود با کارشناسان حقوقی این موسسه مشورت کرده و خدمات دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: جواز کسب لوازم خانگی کوچک ,
:: بازدید از این مطلب : 273
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 15 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

ثبت شرکت باعث می‌شود که اگر تصمیم دارید به همراه دوست یا شریک خود به فعالیت اقتصادی بپردازید، به فعالیت اقتصادی خود اعتبار ببخشید. شرکت‌های ثبت شده تضمین کننده تعهدات و اعتبارات و همچنین حقوق افراد مرتبط با آن است. لذا با تبدیل فعالیت اقتصادی خود به یک شرکت‌ثبت شده بر ارزش و هویت شرکت می‌افزایید. از آنجا که امروزه ثبت‌شرکت تجاری یک الزام قانونی است در این مقاله با نحوه و روند ثبت آن آشنا می‌شویم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

ثبت شرکت چیست ؟

ثبت شرکت یک قرارداد تجاری است. تشکیل‌دهندگان شرکت با انجام روال قانونی در مرجع ثبت‌شرکت‌ها اقدام به ثبت‌شرکت خود می‌کنند. اگر موسسان یک شرکت اقدام به ثبت نکنند نمی‌توانند به‌صورت قانونی فعالیت تجاری شرکت را شروع نمایند. شرایط ثبت‌شرکت مطابق با قانون تجارت ایران است.

البته شرکت شامل انواع مختلفی است. سوال اینجاست، آیا تمام انواع شرکت‌ها، ملزم به ثبت‌قانونی هستند؟ در غیر این‌صورت کدام یک نیازی به ثبت ندارد؟ و کدام نوع شرکت بدون ثبت‌قانونی، نمی‌تواند فعالیت کند؟ برای آشنایی با ماهیت شخصیت حقوقی کلیک کنید.

چه شرکتی ثبت کنیم؟

شرکت به معنی هم‌دست شدن و شریک شدن در کاری مشخص می‌باشد. زمانی یک شرکت به وجود می‌آید که دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی در مال یا کاری با یکدیگر سهیم باشند. اعضای این مجموعه به فعالیت اقتصادی می‌پردازند تا به سود و منفعتی دست یابند و سود دست یافته میان اعضا تقسیم می‌شود.

به ‌طور کلی شرکت‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ شرکت‌های مدنی و شرکت‌های تجاری.

شرکت مدنی

شرکت مدنی یعنی بین دو یا چند شخص، در مالی، مانند یک خانه و یا یک زمین زراعی مالکیت مشترک ایجاد می‌شود. مثلاً دو نفر هرکدام سه دانگ خانه‌ای را خریداری کنند. در این شرکت هر شخص به‌طور جداگانه مالک سرمایه‌ خود می‌باشد و امور به صورت مشارکتی اداره می‌گردد. این نوع شرکت ملزم به ثبت‌قانونی نیستند.

شرکت تجاری

شرکت تجاری، مطابق با قانون تجارت جهت انجام فعالیت‌های تجاری به همراه کسب سود و تقسیم آن میان شرکا ایجاد می‌شود. این نوع شرکت یک شخصیت حقوقی مستقل دارد و مالکیت سرمایه به شخصیت حقوقی شرکت انتقال می‌یابد.

طبق ماده 20 قانون تجارت شرکت‌های تجاری 7 دسته‌اند. شامل: شرکت سهامی (سهامی خاص و عام)، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف‌‌‌ می‌شود. تمام انواع شرکت‌های تجاری ملزم به ثبت قانونی، هستند. برای آشنایی با انواع شرکت های تجاری کلیک کنید.

چرا باید شرکت را ثبت کنیم ؟

مطابق قانون ایران ثبت شرکت تجاری الزامی است. قانون برای مدیران شرکتی که به ثبت نرسیده، جزای نقدی تعیین کرده است. ماده 2 قانون ثبت‌شرکت‌ها بیان می‌دارد: «…در صورت تقاضای مدعی‌العموم، حکم انحلال شرکت متخلف نیز صادر خواهد شد».

تا زمانی که شرکت‌های تجاری، اقدام به ثبت شرکت نکنند، به‌عنوان یک شخصیت مستقل حقوقی شناخته نمی‌شوند. بنابراین نمی‌توانند تحت حمایت قانون به انجام فعالیت‌های اقتصادی خود بپردازند. برای آشنایی با قوانین مربوط به انحلال شرکت کلیک کنید.

مزایای ثبت شرکت

با ثبت کردن شرکت و ایجاد شخصیت حقوقی مستقل، تمام فعالیت‌ها به نام و حساب شرکت خواهد بود. این اتفاق به سود تجار و موسسان شرکت تجاری است. چرا که در صورت ورشکستگی اگر شرکت تجاری ثبت شده باشد؛ شرکاء یا موسسان شرکت تا حد محدودی نسبت به بدهی‌های شرکت مسئولیت خواهند داشت.

دیگر مزیت‌ ثبت‌شرکت این است که به کسب‌وکار تجار جلوه حقوقی و رسمی می‌دهد. بنابراین حضور شرکت را درمراجع رسمی و دولتی مثل ادارات و دادگاه‌ها و شرکت در مزایده‌ها و مناقصه‌ها امکان‌پذیر می‌کند. همچنین برای دریافت تسهیلات مانند وام و بهره‌مند شدن از مزایای دولتی، ثبت‌شرکت ضروری است‌‌‌.

ثبت شرکت تجاری موجب جلب اعتماد است. این روزها سایر شرکت‌ها به سختی با اشخاص حقیقی (شرکت‌های ثبت‌نشده) وارد مذاکره تجاری می‌شوند. و به راحتی به اشخاص حقیقی اعتماد نمی‌کنند. از طرفی بحث جلب اعتماد اشخاص ثالث وجود دارد. اشخاص ثالث تنها در صورتی حاضر به برقراری روابط مالی با یک شرکت‌اند که از وجود هویت قانونی آن شرکت مطمئن شوند.

مرجع ثبت شرکت و صادرکننده مجوز

تا چند سال پیش ثبت‌شرکت‌ها تنها با مراجعه حضوری متقاضی، به سازمان شرکت‌های استان خود امکان پذیر بود. افراد با مراجعه به سازمان ثبت‌شرکت‌ها فرم‌های مورد نیاز ثبت‌شرکت را تکمیل و مدارک لازم را فراهم می‌کردند.

پس از پرداخت هزینه‌های قانونی و تسلیم فرم‌ها و مدارک به اداره ثبت‌شرکت‌ها منتظر می‌ماندند تا شرکت درنهایت به ثبت برسد. امروزه با الکترونیک شدن، روند ثبت کمی ساده‌تر شده و زمان‌بر نیست. البته همچنان نمی‌توان گفت که راحت است!

روند و نحوه ثبت شرکت در سامانه الکترونیکی ثبت شرکت‌ها

در گام اول باید شرکا مشخص شوند. با توجه به نوع شرکت تجاری تعداد شرکا می‌تواند متفاوت باشد. پس‌ازآن متقاضیان باید به سامانه الکترونیکی اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات تجاری و غیرتجاری مراجعه کنند. شرکا باید اطلاعات و مدارک مربوطه _ به‌صورت اسکن شده – را در سایت بارگذاری کنند. و در ادامه اطلاعات و مدارک دیگری نیز باید در سامانه تکمیل و بارگذاری شود نظیر نام و آدرس شرکت، مدارک سهامداران و اعضای هیئت‌مدیره‌‌‌.

سرانجام متقاضی باید مدارک خود را به اداره ثبت ارسال کند و بعد از بررسی و ارزیابی‌های لازم، کارشناسان اداره ثبت با پذیرش و یا رد مدارک ارسالی، نتیجه را به متقاضیان اعلام می‌کنند. در صورت پذیرش متقاضی با به‌همراه داشتن مدرک هویتی به اداره‌ثبت مراجعه و شرکت خود را به صورت رسمی ثبت می‌کند و نیز در صورت رد، متقاضی می‌تواند با بررسی مدارک و رفع نواقص مجدداً در سامانه بارگذاری کند تا مورد بررسی کارشناسان قرار گیرد.

شرایط ثبت شرکت های ایرانی و خارجی در قانون ایران

در قانون ایران مشخص کردن شرکای تجاری، تعداد شرکا و تعیین موضوع شرکت قواعدی دارد. تنظیم اوراق و مدارکی که باید ضمیمه اظهارنامه گردد نیز قواعد خاص خود را دارد.

برای ثبت شرکت در ایران باید هزینه حق الثبت را پرداخت کرد که بر اساس میزان سرمایه خواهد بود. همچنین باید آگهی‌ثبت در روزنامه رسمی کشور منتشر شود. طبق قوانین تا قبل از انتشار آگهی در روزنامه‌های رسمی کشور، شرکت شما ثبت‌نشده است.

تمام شرکت‌هایی که در خاک ایران تشکیل و ثبت شوند باید اعمالشان مطابق قوانین تجارت ایران باشد. علاوه بر شرکت‌های ایرانی، هر شرکت خارجی که تمایل به فعالیت در ایران داشته باید ثبت‌شرکت انجام دهد. طبق ماده 3 قانون ثبت‌شرکت‌ها، شرکت تجاری زمانی می‌تواند در ایران به ثبت برسد که در کشور مبدأ خود نیز ثبت و قانونا تشکیل شده باشد.

تشریفات لازم جهت ثبت شرکت ایرانی و خارجی

متقاضیان ثبت‌شرکت تجاری باید مدارک و تشریفاتی را پیش ازثبت فراهم کنند. با توجه به ایرانی یا خارجی بودن شرکت این مدارک متفاوت است.

تهیه اساسنامه ثبتی شرکت، تهیه اظهارنامه یا تقاضانامه ثبتی، تهیه صورت‌جلسه مجمع عمومی و موسسین، تهیه مجوز فعالیت شرکت و‌‌‌… از تشریفات ثبت شرکت‌هاست. کلیه این مدارک باید تنظیم و به اداره ثبت تسلیم گردد.

شرکت‌های خارجی نیز باید مدارک و اطلاعاتی نظیر مشخص نمودن نوع شرکت ثبتی، مشخص نمودن فعالیت و موضوع کاری، مشخص کردن شماره ثبت‌در شرکت مادر، معرفی شعب و نمایندگان جدید شرکت، معرفی سایر شعبات شرکت، مشخص نمودن تابعیت شرکت و… را تنظیم کنند.

تمامی مدارک شرکت‌های خارجی متقاضی ثبت‌در ایران باید به زبان فارسی ترجمه گردد. درنهایت ثبت‌شرکت خارجی با تائید نمایندگان اداره ثبت‌اتفاق می‌افتد و گواهی تائید آن صادر می‌شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت‌شرکت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت‌شرکت پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

آیا ثبت شرکت الزامی است؟

بله مطابق قانون ایران ثبت‌شرکت‌های تجاری الزامی است و خودداری از ثبت‌جزای نقدی را به دنبال دارد.

آیا ثبت شرکت هزینه دارد؟

بله ثبت‌شرکت در ایران باید هزینه حق الثبت را پرداخت کرد که بر اساس میزان سرمایه خواهد بود.

برای ثبت شرکت به کدام نهاد مراجعه کنیم ؟

برای ثبت‌شرکت باید به سازمان ثبت شرکت‌ها و یا سامانه الکترونیکی اداره ثبت‌شرکت‌ها و موسسات تجاری و غیر تجاری مراجعه کنیم.



:: برچسب‌ها: ثبت شرکت از طریق کدام سامانه انجام می‌شود ,
:: بازدید از این مطلب : 320
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 15 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

خیانت در امانت چک چه ارکانی دارد و چگونه تحقق می‌یابد؟ چک یکی از مهم‌ترین اسنادی است، که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. در قدیم از چک تنها به عنوان پول استفاده می‌شد. اما این سند مهم امروزه کاربرد‌های دیگری نیز دارد. یکی از کاربرد‌های مهم چک، ضمانت انجام تعهد می‌باشد. در واقع می‌توان گفت چک امروزه از پرکاربرد ترین اسناد به حساب می‌آید، و معمولا توسط همه افراد استفاده می‌شود. اما متاسفانه در خصوص چک نیز تخلفات بی‌شماری صورت می‌گیرد. یکی از این تخلفات خیانت در امانت‌ چک می‌باشد. این تخلف معمولا توسط امانت داران چک انجام می‌شود، و شامل مجازات قانونی خواهد بود. در ادامه قصد داریم در خصوص خیانت در امانت چک توضیحات مفید و مختصری را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

توصیه می‌کنیم مقاله چک چیست را مطالعه نمایید.

 

 

منبع : خیانت در امانت چک

تعریف جرم خیانت در امانت چک

در ابتدا به تعریف جرم خیانت در امانت چک می‌پردازیم. شاید شما نیز نام جرم خیانت در ‌‌ا‌مانت چک‌ را شنیده باشید. خیانت در ‌‌ا‌مانت چک یکی از انواع جرائمی است که امروزه در خصوص چک‌ها اتفاق می‌افتد. همانطور که می‌دانید، ‌‌ا‌مانت دار شخصی است که باید از مالی که در نزد او گذاشته شده است مراقبت نماید. حال اگر ‌‌ا‌مانت دار از عمد باعث تلف شدن، مفقود شدن، مصرف کردن و… آن مال بشود، مرتکب جرم خیانت در ‌‌ا‌مانت شده است. در جرم خیانت در ‌‌ا‌مانت چک نیز همین اتفاق می‌افتد.

توصیه می‌کنیم مقاله مفقودی چک را مطالعه نمایید.

در جرم خیانت در امانت چک صادر کننده، چک را نزد شخصی به ‌‌ا‌مانت می‌گذارد، تا پس از گذشت مدت زمانی آن را دوباره پس بگیرد. اما فرد ‌‌ا‌مانت دار با ارائه چک به بانک اقدام به وصول چک می‌نماید و وجه آن‌ را دریافت می‌کند. در این صورت جرم خیانت در ‌‌ا‌مانت چک صورت گرفته است. این جرم مصادیق زیادی دارد.

چگونه می‌توان از فردی که مرتکب جرم خیانت در ا‌مانت چک ‌شده است شکایت نمود‌ ؟

طرف متضرر از جرم خیانت در امانت چک حق شکایت دارد. به طور کلی پس از اینکه فردی مرتکب جرم خیانت در ‌‌ا‌مانت چک‌ شود، فرد صادر کننده چک می‌تواند به سادگی از او شکایت کند. اما در درجه اول ممکن است صادر کننده مجبور شود وجه چک‌ را به ‌‌ا‌مانت دار خائن یا هر کسی که امین چک را به او داده است بپردازد. به این علت که عدم پرداخت چک‌ باعث برگشت آن می‌شود، و در واقع یک تخلف است. این اتفاق در خصوص چک در وجه حامل اتفاق می‌افتد و از طرفی دیگر نیز جرم خیانت در ‌‌ا‌مانت برای تحقق نیازی به وصول مبلغ ندارد و همینکه امین چک را به بانک ارائه نماید جرم صورت گرفته است.

علاوه بر این فرد صادر کننده باید اثبات کند که چک نزد مجرم به ‌‌ا‌مانت گذاشته شده است. اما فرد صادر کننده پس از پرداخت چک‌ باید با مراجعه به دادگاه علیه امین خود طرح دعوا نماید. در صورت شکایت فرد صادر کننده هم می‌تواند مبلغ چک خود را از مجرم وصول کند، و هم می‌تواند او را به مجازات قانونی جرم تحقق یافته محکوم نماید.

مجازات جرم خیانت در امانت چک

مجازات جرم خیانت در ا‌مانت چک چیست ؟ قانونگذار برای جرم خیانت در ‌‌ا‌مانت چک مجازات نسبتا سنگینی را در نظر گرفته است. در صورتی که شاکی بتواند اثبات کند که چک نزد مجرم ‌‌ا‌مانتی بوده است، دادگاه علاوه بر وصول مبلغ چک‌ از مجرم، او را به مجازات زیر نیز محکوم می‌کند:

  • مطابق قانون مجازات اسلامی اگر فردی مرتکب جرم خیا‌نت د‌ر ‌‌ا‌‌مانت چک شود و جرم او احراز گردد، به حبس تعزیری از سه الی هجده ماه محکوم می‌گردد. مدت زمان حبس با توجه به شرایط مجرم، نوع چک و مبلغ آن و… متغیر خواهد بود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خیانت در اما‌نت چک، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون خیانت در ا‌مانت چک پاسخ دهند.

سوالات متداول
اگر فردی برای وصول چک امانتی به بانک برود مرتکب چه جرمی شده است؟

خیانت در امانت چک.

مجازات جرم خیانت در امانت چک چیست ؟

سه الی هجده ماه حبس.



:: برچسب‌ها: خیانت در امانت چک ,
:: بازدید از این مطلب : 286
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 15 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

یکی از انواع شرکت‌های تجاری، شرکت نسبی است و همانطور که از نام این شرکت مشخص است مسئولیت اشخاص در این شرکت به نسبت سرمایه‌ای است که به شرکت آورده‌اند. یکی از مزایای شرکت نسبی این است که دیون شرکت ابتدا باید از خود شرکت مطالبه شود نه سرمایه اشخاص، به همین جهت این نوع شرکت برای سرمایه گذاری بسیار مفید و سودآور است. برای انجام ثبت شرکت نسبی خود کلیک نید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
 
 

تعریف و اوصاف اساسی شرکت نسبی

شرکت نسبی بین دو یا چند شریک به منظور امور تجارتی تشکیل می‌گردد که در آن، درصورتی که دارایی شرکت در زمان انحلال برای تادیه دیون کافی نباشد هر شریک به نسبت سرمایه‌ای که به شرکت آورده مسئول تادیه دیون شرکت می‌باشد. برای آشنایی با سایر انواع شرکت ها کلیک کنید.

از اوصاف اساسی این شرکت می‌توان موارد زیر را نام برد:

۱.هر شریک به نسبت سهم‌الشرکه‌اش در قبال تمام دیون شرکت مسئول است.

۲.برای تاسیس آن حداقل سرمایه‌ای تعیین نشده است.

۳.نقل و انتقال سهم‌الشرکه با رای همه شرکا ممکن است.

۴.تعداد شرکا حداقل ۲شخص ( حقوقی، حقیقی ) است.

مسئولیت هر شریک در شرکت نسبی

قبل از انحلال شرکت، دیون از خود شرکت (شخص حقوقی) مطالبه می‌شود؛ اما بعد از انحلال اگر دارایی شرکت برای تادیه دیونش کافی نباشد هر شریک به نسبت سرمایه‌ای که با خود به شرکت آورده مسئول تادیه بخشی از دیون است. هرچند که ممکن است مبلغی که او باید بپردازد از میزان سرمایه‌ای که او با خود به شرکت آورده بیشتر شود. مثلا اگر ده درصد سرمایه شرکت را تهیه کرده؛ باید ده درصد دیون شرکت پس از انحلال را نیز بپردازد. برای آشنایی بیشتر با جوانب شخص حقوقی کلیک کنید.

ویژگی شرکت نسبی چیست؟

هر کدام از انواع شرکت‌ها دارای ویژگی‌های مشترکی هستند، شرکت نسبی با شرکت تضامنی بیشترین شباهت را دارد، با این حال برخی از ویژگی‌هایی که در ادامه شرح داده‌ایم با شرکت‌تضامنی دارای تفاوت‌هایی است.

تعداد افراد مورد نیاز

طبق قانون 184 قانون تجارت، حداقل افراد لازم جهت تاسیس شرکت نسبی دو نفر است. یعنی برای تشکیل شرکت حداقل دو نفر شخصیت حقیقی بالغ باید به اداره ثبت شرکت‌ها معرفی شود.

اسم شرکت

۱.در اسم شرکت باید عبارت ( شرکت نسبی ) درج شود.

۲.اسم شرکت باید متضمن حداقل نام یکی از شرکا باشد.

زمان تشکیل

شرکت نسبی زمانی تشکیل می‌شود که:

۱.تمام سرمایه نقدی پرداخت شود.

۲.تمام سرمایه غیرنقدی تقویم شده باشد.

۳.تشکیل شرکت نسبی منوط به ثبت نیست و قبل از ثبت تشکیل می‌شود.

مدیران در شرکت نسبی

۱.تعداد مدیران: ممکن است یک یا چند نفر باشد.

۲.انتخاب مدیران: ممکن است از بین شرکا یا خارج از شرکا باشد.

۳.مدت مدیریت: ممکن است محدود یا نامحدود باشد.

شیوه اخذ تصمیمات

در این خصوص قانون ساکت است و فقط در موارد خاصی اتفاق‌آرای شرکا را برای تصمیم گیری ضروری دانسته است. این موارد عبارتند از:

۱.انتقال سهم‌الشرکه هر شریک به شریک دیگر.

۲.اقدام یکی از شرکا به تجارتی از نوع تجارت شرکت یا ورود او به عنوان شریک ضامن یا شریک با مسئولیت محدود در شرکتی دیگر.

۳.یکی از موارد انحلال شرکت رضایت تمام شرکاست.

۴.درصورت فوت یا حجر یکی از شرکا بقای شرکت موقوف به رضایت سایر شرکاست.

رابطه طلبکاران با شرکت نسبی و شرکای شرکت نسبی

قبل از انحلال

مطالبه دیون شرکت از خود شرکت صورت خواهد گرفت. تا زمانی که شرکت پا برجاست شرکت مسئول پرداخت دیون است.

بعد از انحلال

اگر دارایی شرکت کفاف مطالبات طلبکاران را ندهد طلبکاران می‌توانند بابت طلب خود به شرکای شرکت مراجعه کنند و از هریک از شرکا به نسبت سرمایه‌ای که به شرکت آورده‌اند بخشی از دیون را مطالبه کنند.

رابطه طلبکاران شرکت با طلبکاران شرکا

درصورت انحلال شرکت نسبی، اموال شرکت ابتدا به مصرف تادیه دیون خود شرکت می‌رسد و قبل از تادیه دیون خود شرکت، طلبکاران شخصی خود شرکا حقی بر آن اموال ندارند اما اگر دارایی شرکت کفاف دیون را نکند طلبکاران شرکت می‌توانند به شرکا رجوع کنند و دراین صورت طلبکاران شرکت و طلبکاران شخصی خود شرکا حق تقدمی بر یکدیگر ندارند.

تهاتر در شرکت نسبی

اگر شخصی مدیون شرکت است و درعین حال از یکی از شرکا طلبکار باشد چه قبل از انحلال و چه بعد از انحلال نمی‌تواند به تهاتر استناد کند.

اگر شخصی طلبکار از شرکت و درعین حال مدیون یکی از شرکا باشد:

۱.قبل از انحلال، نمی‌تواند به تهاتر استناد کند.

۲.بعد از انحلال، اگر طلبی که طلبکار از شرکت دارد وصول نشود می‌تواند در برابر شریک به تهاتر استناد کند توجه داشته باشید که شخص نمی‌تواند در ابتدا به تهاتر استناد کند بلکه اول باید طلب خود را از شرکت وصول کند و اگر طلب او وصول نشد به تهاتر استناد کند.

حقوق طلبکاران شخصی شرکا

طلبکاران شخصی شرکا:

۱.نمی‌توانند طلب خود را از دارایی شرکت وصول کنند.

۲.می‌توانند طلب خود را از سهمی که مدیونشان از منافع شرکت دارد وصول کنند.

۳.می‌توانند طلب خود را از سهمی که درصورت انحلال شرکت به مدیون آن‌ها تعلق می‌گیرد وصول کنند.

تاثیر انتقال سهم‌الشرکه در مسئولیت شرکا

اگر پس از آن که شرکت نسبی تشکیل می‌شود کسی به عنوان شریک به شرکت بپیوندد نسبت به دیونی که قبل از ورود او به شرکت حاصل شده نیز با دیگر شرکا به نسبت سهم‌الشرکه‌اش مسئولیت نسبی دارد.

اگر برخلاف این ترتیب بین شرکا قراری گذاشته شده باشد این قرار دربرابر ثالث غیرقابل استناد است اما در رابطه بین خود شرکا قابل استناد است.

انحلال شرکت نسبی

طبق قانون تجارت انحلال شرکت نسبی به موجب موارد زیر رخ می‌دهد؛ برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه انحلال شرکت کلیک کنید.

۱.وقتی که شرکت برای انجام موضوع خاصی تشکیل شده باشد و آن موضوع را به پایان رسانده یا انجام آن غیرممکن شده باشد.

۲.وقتی که شرکت برای مدت معین تشکیل شده باشد و آن مدت منقضی شده باشد مگر اینکه قبل از انقضا تمدید شود.

۳.درصورت ورشکستگی.

۴.درصورت تصمیم تمام شرکا.

۵.اگر یکی از شرکا انحلال شرکت را تقاضا کند.

۶.درصورت فسخ شرکت توسط یکی از شرکا.

۷.درصورت ورشکستگی یکی از شرکا.

۸.درصورت درخواست طلبکاران یکی از شرکا.

۹.درصورت فوت یا محجوریت یکی از شرکا.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرکت نسبی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شرکت نسبی پاسخ دهند .

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: شرکت نسبی چه ویژگی هایی دارد ,
:: بازدید از این مطلب : 260
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

چک تضمینی چیست؟ چک یکی از پر کاربردترین سند‌ها در دنیای امروزی می‌باشد. همه‌ ما به طور ناخودآگاه با صدور، وصول و… چک سر و کار خواهیم داشت. به این علت که چک امروزه در اکثر معاملات و خرید و فروش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. صدور چک به منظور ایجاد اطمینان میان طرفین معامله انجام می‌شود. در واقع فردی که اقدام به صدور چک می‌کند، تضمین می‌دهد که تعهدات خود را به خوبی انجام دهد، و یا مبلغ معامله را در موعد مقرر پرداخت کند. حال چک‌‌ها نیز انواع مختلفی دارند. یکی از انواع چک‌ها که‌ امروزه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، چک ‌تضمینی‌ می‌باشد. این چک توسط بانک‌ و بدون‌ نیاز به دسته چک صادر می‌شود. در ادامه قصد داریم در خصوص چک ‌تضمینی‌ توضیحات مفید و مختصری را خدمت‌ شما عزیزان‌ ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

توصیه می‌کنیم مقاله چک چیست را مطالعه نمایید.

منبع :  چک تضمینی

چک تضمینی چیست و چگونه صادر می‌شود ؟

چک ‌تضمینی‌ یکی از انواع چک‌هایی است، که از اعتبار بالاتری نسبت به سایر چک‌ها برخوردار است. در سال‌های اخیر صدور چک‌های بلامحل افزایش یافته و به همین علت، امروزه چک‌‌های ‌تضمینی‌ اعتبار بالاتری دارند و بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. چک ‌تضمینی‌ همانطور که از نام آن مشخص است، چکی است که وصول آن از طرف بانک تضمین می‌شود. یعنی بانک به فرد ذی نفع این اطمینان را می‌دهد، که چک در موعد مقرر نقد خواهد شد و برگشت نمی‌خورد.

این چک در وجه ذی نفع صادر می‌شود، و امکان صدور چک ‌تضمینی‌ در وجه حامل وجود ندارد. افراد برای صدور این نوع چک نیاز به دسته چک ندارند، و چک‌های ‌تضمینی‌ مستقیما توسط بانک‌ و در حضور صادر کننده و ذی نفع آن صادر می‌شوند. چک تضمینی به صورت رمزنگاری شده صادر می‌گردند.

نحوه وصول چک تضمینی توسط بانک

گفتیم که وصول چک ‌تضمینی‌ توسط بانک تضمین می‌شود، و در این صورت ذی نفع اطمینان کامل خواهد داشت که وجه چک در موعد مقرر نقد می‌شود. اما نحوه وصول این چک به شیوه متفاوتی از دیگر چک‌ها صورت می‌گیرد. وقتی فرد صادر کننده از بانک درخواست صدور چک ‌تضمینی‌ می‌نماید، بانک‌ وجه چک را از حساب او کسر نموده و در صندوق خاصی نگهداری می‌کند. سپس در موعد مقرر وجه چک‌ را به فرد ذی نفع پرداخت می‌نماید.

در واقع به همین دلیل است که بانک وصول این نوع چک را تضمین می‌کند. با برداشت مبلغ چک از حساب صادر کننده توسط بانک، دیگر احتمال برگشت خوردن چک به علت عدم موجودی کافی حساب فرد صادر کننده وجود نخواهد داشت. در نتیجه وصول چک ‌تضمینی‌ بدون هیچ مشکلی انجام می‌گیرد.

قوانین وضع شده در خصوص چک‌های تضمینی

قانونگذاران در سال‌های اخیر قوانین زیادی را در خصوص چک ‌تضمینی‌ وضع نموده‌اند. این قوانین می‌بایست توسط افراد کاملا رعایت شوند، تا از بروز برخی مشکلات جلوگیری به عمل آورده شود. در زیر برخی قوانین وضع شده مهم در خصوص چک‌‌های ‌تضمینی‌ را نام برده‌ایم:

  • چک تضمینی باید در وجه فرد ذی نفع صادر شود، و امکان صدور چک تضمین شده در وجه حامل وجود ندارد.
  • صدور چک تضمینی طبق قانون می‌بایست در سامانه صیاد ثبت گردد.
  • طبق قوانین فردی که قصد صدور چک تضمینی را دارد موظف است که، دلیل صدور آن را در فرم‌های مخصوص بانک شرح دهد و همچنین در سایت صیاد نیز ثبت کند.

توصیه می‌کنیم مقاله نحوه نگارش صحیح چک را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص چک تضمینی ، کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون چک تضمینی پاسخ دهند.

سوالات متداول
آیا امکان برگشت خوردن چک تضمینی وجود دارد ؟

خیر بانک وصول این چک‌ها را تضمین می‌کند.

آیا امکان صدور چک تضمینی در وجه حامل وجود دارد ؟

خیر این چک‌ها صرفا در وجه ذینفع صادر می‌شود.

صدور چک تضمینی در چه سامانه‌ای درج می‌شود ؟

سامانه صیاد.



:: برچسب‌ها: چک تضمینی ,
:: بازدید از این مطلب : 317
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 دی 1400 | نظرات ()