پس از برقراری عقد نکاح میان زوجین و ازدواج برای هر یک حقوقی ایجاد میشود. در عوض ایشان موظف به انجام وظایف و مسئولیتهای جدیدی میگردند. برخی از این مسئولیتها شرعا مشخص نشدهاند و انجامشان به تمایل طرفین بستگی دارد. اما یک سری وظایف هستند که در قانون صریحا به آنها اشاره شده است و عدم اجرایشان ضمانت اجرای قانونی در پی دارد. حال میخواهیم بدانیم قانون چه ضمانت اجرایی برای سرپیچی زوجین و علی الخصوص زن از انجام این وظایف در نظر گرفته است؟ از آن گذشته به بررسی پاسخ این سوال میپردازیم که آیا عدم تمکین جرم است؟ برای کسب اطلاع دقیق از مفهوم و مصادیق تمکین و نشوز و انواع تمکین عام و خاص کلیک نمایید.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع: جرم عدم تمکین زن
تمکین چیست ؟
مطابق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی بعد از بسته شدن عقد نکاح زوجین از حقوق و تکالیفی برخوردار میشوند. این تکالیف تمکین نام دارند و رعایتشان الزامی است. یکی از مهمترین این وظایف انجام رابطه جنسی با مرد است که زن در صورت عدم ایفای آن یا ترک منزل و… ناشزه محسوب میگردد. برای کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص تمکین کلیک نمایید.
بیشتر بخوانید : الزام به تمکین زن
عدم تمکین
همانطور که در بالا اشاره شد انجام وظایفی که در قانون آمدهاند اجباری است و خودداری و سرپیچی از انجام آنها ضمانت اجرا به دنبال دارد. به خودداری و سرپیچی از وظایف از طرف زوجین نشوز و به مردی که تمکین نکند ناشز و نیز به زنی که عدم تمکین کند ناشزه گویند.
بیشتر بخوانید : ضمانت اجرای عدم تمکین
بررسی جرم بودن یا نبودن عدم تمکین زن
باید اظهار داشت که عدم تمکین جرم نیست و به دنبال آن مجازات ندارد. چراکه در قانون عدم ایفای وظایف زناشویی از جانب زن جرم تلقی نشده و نهایتا در صورت اثبات نشوز زن وی با ضمانت اجراهایی مواجه میگردد.
بیشتر بخوانید : نحوه و پیگیری دادخواست تمکین در سامانه ثنا
ضمانت اجرای عدم تمکین زن | جرم عدم تمکین
زمانی که زن به نشوز متهم گردد زوج میتواند یک دادخواست مبنی بر عدم تمکین همسرش به دادگاه ارسال کند. پس از تشکیل جلسه دادگاه با حضور زوجین و بررسی موضوع بحث اگر نشوز زوجه اثبات گردد وی مطابق قانون مجبور به انجام وظایف خود میگردد و اگر باز هم از وظایف خود سرپیچی کند ضمانت اجراهای زیر برای زن در نظر گرفته میشود:
۱- غیر مستحق دانستن وی به دریافت نفقه (نفقه به او تعلق نمیگیرد ).
۲- استحقاق دریافت اجرتالمثل را ندارد.
۳- در شرایطی نیز با عدم تمکین طولانی زن مرد میتواند اجازه ازدواج مجدد را از دادگاه بگیرد.
۴- مرد میتواند طلاق زوجه را از دادگاه درخواست کند.
۵- عدم استحقاق دریافت تصنیف دارایی: طبق قانون اگر درخواست طلاق از سوی مرد صورت گیرد نصف اموال زوج به زن تعلق میگیرد اما در صورتی که ناشزه بودن زن اثبات گردد او از دریافت نصف دارایی محروم میگردد.
بیشتر بخوانید : ضمانت اجرای عدم تمکین
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم عدم تمکین زن، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم عدم تمکین زن پاسخ دهند.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
شماره تماس :66419012-021
منبع: جرم عدم تمکین زن
:: برچسبها:
جرم عدم تمکین زن ,
:: بازدید از این مطلب : 273
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1