گاهی اوقات شرایطی به وجود میآید که موجب آزار و اذیت فرزندان شده به نحوی که آنها تقاضای شکایت از پدر خود را دارند. یکی از این شرایط میتواند ندادن نفقه و یا حتی کتک زدن فرزندان باشد. ما در ادامه به بررسی چگونگی و موارد شکایت از پدر و همچنین نحوه رسیدگی و شرایط آن میپردازیم.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
برای کسب اطلاعاتب یشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :
شکایت از پدر
مشاوره شکایت از پدر
شکایت از به خاطر ضرب و شتم پدر
شکایت پدر
شکایت از پدر به دلیل عدم پرداخت نفقه
پدر موظف و مکلف به پرداخت نفقه به فرزندان خود است. مدت دادن نفقه برای دختر عرفا تا زمانی است که ازدواج نکرده و برای پسر هم تا زمانیست که وی به سنی برسد که بتواند شاغل شود. عرفا برای پسر در زمان تحصیل نفقه در نظر گرفته میشود.
بنابراین در این موارد پدر موظف به دادن نفقه میباشد و در صورت ندادن آن فرزندان میتوانند از پدر خود شکایت کنند.
با ثبت شکایت فرزند از پدر بابت عدم پرداخت نفقه در مراجع قضایی روند رسیدگی به دعوای مطروحه آغاز میگردد. برای تعیین میزان نفقه در این مرحله پدر و فرزند میتوانند با هم به توافق برسند و اگر با هم به توافق نرسند کارشناس مربوطه موظف به تعیین میزان نفقه میباشد.
تعیین میزان نفقه برای فرزندان بستگی به وضعیت مالی و اقتصادی پدر دارد ولی در تعیین میزان نفقه برای زوجه اصولا وضعیت مالی زن را مدنظر قرار میدهند.
نکته: نفقه به فرزندی که از راه نامشروع متولد میشود تعلق میگیرد.
شکایت از پدری که فرزندان خود را مورد ضرب و شتم قرار میدهد
طبق قانون هر گونه اقدامی از جانب والدین که سبب آسیب روحی و جسمی کودک و نوجوان شود ممنوع گشته است.
در حقوق ایران پدر و مادر حق تنبیه و تادیب فرزندان خود را دارند ولی به اندازهای که خارج از عرف نباشد. برای مثال کتک زدن بچه و یا آسیب جسمی وارد کردن به فرزند و… ممنوع است.
پس کتک زدن بچه و به اصطلاح ضرب و شتم وی توسط پدر و مادر قابل پیگیری از طریق مراجع قضایی میباشد و فرزند میتواند به موجب انجام هر کدام از این کارها توسط پدر از وی شکایت کند.
چگونگی و مراحل شکایت از پدر
برای دریافت نفقه از پدر به دادگاه خانواده رجوع نمایید. چنانچه واجد شرایط برای دریافت نفقه باشید میزان آن توسط کارشناس تعیین و دادگاه پدر را به پرداخت آن محکوم مینماید. همچنین ممکن است مبلغی به عنوان نفقه تعیین شده باشد ولی با وجود تورم ناچیز باشد. در این صورت هم به دادگاه خانواده رجوع و دادخواست تعدیل نفقه تقدیم نمایید.
توجه نمایید چنانچه پدر استطاعت مالی دارد ولی نفقه فرزندش را نمیدهد قابل پیگرد قضایی نیز هست و ممکن است چنین فردی به حبس بیش از شش ماه تا دو سال محکوم گردد.
نحوه شکایت از پدر به دلیل ضرب و شتم نیز از طریق ثبت دادخواست در دادسرا صورت میپذیرد. در صورت ورود آسیب و تایید پزشکی قانونی از پدر دیه هم گرفته میشود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شکایت از پدر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شکایت از پدر پاسخ دهند.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
منبع : شکایت از پدر
:: برچسبها:
شکایت از پدر ,
:: بازدید از این مطلب : 701
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0