تعریف
طبق ماده 307 قانون تجارت سفته یا همان فته طلب یک سند تجاری است. یعنی از حمایتهای خاص قانون گذار برخوردار است. صدور این سند به معنای متعهد شدن فرد امضا کننده آن میباشد. متعهد باید در تاریخ مشخص یا به صورت حال مبلغ مندرج در سند را به فرد دارنده سند که حتی میتواند در وجه حامل باشد بپردازد.
این سند تجاری باید به صورتی که قانون تجارت مقرر کرده است تنظیم شود. زیرا در غیر این صورت دارنده آن نمیتواند از مقررات مربوط به آن در قانون تجارت استفاده کند.
در سفته فقط دو نفر نقش دارند که متعهد و دارنده میباشند.
متعهد شخص مدیون است که باید مبلغ را پرداخت کند و دارنده منتفع سند یا طلبکار است که مبلغ را دریافت میکند.
مندرجات سفته
طبق ماده ۳۰۸ قانون تجارت فته طلب باید امضاء یا مهر داشته باشد و همچنین باید دارای تاریخ باشد. این شرایط لازمند ولی کافی نیستند. بنایراین قانون تجارت شرایط بیشتری را برمیشمارد:
۱ – مبلغی که باید تادیه شود با تمام حروف.
۲ – گیرنده وجه | سفته
گیرنده وجه شخصی است که سفته در وجه یا به حواله کرد او صادر میگردد، اما همان طور که گفته شد در این سند میتوان نام کسی که سفته به نفع او صادر میشود را ذکر نکرد یعنی سفته را در وجه حامل صادر نمود.
۳ – تاریخ پرداخت
همان طور که در ماده هم آمده است ذکر تاریخ پرداخت در سفته ضروری است.
نکته: اگر در سفته تاریخ ذکر نشود، سند حال است.
قواعد کلی
به طور کلی عدم ذکر تاریخ در اسناد تجاری به ضرر صادر کننده آن تمام میشود. چرا که تعهد او حال میشود و به محض صدور سند مسئولیت پرداخت بر عهده او قرار میگیرد.
همچنین قانون کلی که بر تمام اسناد اعم از تجاری و غیرتجاری حاکم است این است که این اسناد بدون مهر یا امضا ارزشی ندارند. چرا که سند بدون مهر یا امضا قابلیت استناد به فرد خاصی ندارد. بنابراین اگر در سفتهای تمام مندرجات به درستی تکمیل شود اما امضا یا مهر نشود سند به طور کلی از درجه اعتبار ساقط است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سفته، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سفته پاسخ دهند .
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع « سفته چیست
:: برچسبها:
سفته چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 1119
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0